• Slide 1
 • Slide 2
 • Slide 3
 • Slide 4
 • Slide 5
  India & Nepal, 21 dagen

  India & Nepal21 dagen

  In India ontdek je de kleurrijke steden Delhi en Jaipur en lopen de koeien kriskras over straat. Natuurlijk bezoeken we de wereldberoemde Taj Mahal en de heilige stad aan de Ganges Varanasi. We gaan op safari in Ranthambore NP en komen oog in oog te staan met tijgers. In Nepal kun je in de jungle neushoorns spotten. Het adembenemende landschap van diepe valleien en torenhoge bergen vormt een prachtig decor voor deze reis. In Kathmandu kun je naar hartenlust winkelen en dwalen door de middeleeuwse straatjes.

  Reisschema

  1. Amsterdam - Delhi
  2. aankomst Delhi, stadstour
  3. Delhi - Jaipur
  4. Jaipur, excursie Amber fort
  5. Jaipur, bezoek Paleis der Winden
  6. Jaipur - Ranthambore NP
  7. Ranthambore NP - Tijger safari - Fatehpur Sikri - Agra
  8. Agra, bezoek Agra Fort en Baby Taj Mahal
  9. Agra, bezoek Taj Mahal - nachttrein Varanasi
  10. aankomst Varanasi, boottocht Ganges
  11. Varanasi, excursie Sarnath
  12. Varanasi - Gorakhpur
  13. Gorakhpur (India) - Chitwan nationaal park (Nepal)
  14. Chitwan NP, Jeep Safari naar 20.000 Meren
  15. Chitwan NP
  16. Chitwan NP - Pokhara
  17. Pokhara
  18. Pokhara - Kathmandu
  19. Kathmandu, excursie Bhaktapur
  20. Kathmandu
  21. Kathmandu - Amsterdam

  Route op datum:

  Reisbeschrijving

  Het spirituele India laat voor altijd een onvergetelijke indruk op je achter: de kleurige chaos van Delhi, de oogverblindende Taj Mahal, en de ceremonies op de oevers van de Heilige rivier de Ganges. Na al die drukte in India is Nepal een verademing: je reist over het dak van de wereld waar je in de jungle neushoorns kunt spotten, schitterende wandelingen maakt met de Mount Everest op de achtergrond en eeuwenoude koningssteden met bijzondere tempels bezoekt.

  Delhi
  Dag 1 Amsterdam - Delhi
  Dag 2 Delhi, stadstour

  Uitzicht Delhi Djsoer We beginnen onze reis in Delhi, de één na grootste stad van India, waar je direct de sfeer proeft van dit bijzondere land. De stad is verdeeld in Old en New Delhi; beide delen zijn rijk aan bezienswaardigheden, waarvan je de belangrijkste te zien krijgt tijdens een stadstour.

  In de oude stad staat de grootste moskee van India, de Jama Mashid en het Rode Fort uit het Moghul tijdperk. Rondom deze gebouwen krioelen ontelbare fiets- en motorriksja’s door elkaar. Op iedere straathoek is wel iets te zien en te beleven: een ballonnenverkoper, waarzegger, een theestalletje en talloze winkeltjes die alles verkopen wat je maar kunt bedenken en nog meer. Het is een drukte van belang met rinkelende riksja’s en fietsen en toeterende brommers, bussen taxi’s, en al wat je niet meer ziet tussen het drukke verkeer. Wees niet verbaasd als je te midden van al dat verkeer een heilige koe ziet staan. Koeien zijn namelijk heilig in India en worden dus met respect benaderd.

  In het nieuwe deel van Delhi vind je groene parken, brede lanen en koloniale overheidsgebouwen. Ook is hier het graf van Ghandi te vinden, de bekende Indiase politicus en mensenrechtenactivist. Bij het graf brandt een eeuwige vlam. ’s Avonds komen rondom India Gate families samen om samen te eten en naar de vrolijk verlichte fonteinen te kijken. Buiten het centrum zijn het graf van Humayun, de enorme minaret Qutab Minar en de hypermoderne Bahai-tempel, gebouwd in de vorm van een lotusbloem, de belangrijkste bezienswaardigheden.

  Wil je even ontsnappen aan de drukte van de stad, dan vormt ons centraal gelegen 5-sterren hotel met zwembad een goede uitvalsbasis. Je kunt hier ook gebruik maken van het wellness center. Het is prettig gelegen in de levendige wijk Karol Bagh, vlakbij de Karol Bagh Bazaar, de Birla Mandir Tempel en de Laxminarayan tempel. Ook het presidentieel paleis is niet ver.

  Jaipur
  Dag 3 Delhi - Jaipur
  Dag 4 Jaipur, excursie Amber fort
  Dag 5 Jaipur, bezoek Paleis der Winden

  We laten het bruisende Delhi achter ons en gaan we op weg naar Jaipur, in de kleurrijke provincie Rajasthan. Jaipur wordt ook wel ‘de roze stad’ genoemd, vanwege de roze zandstenen huizen en stadsmuren. De stad dankt deze bijnaam aan het feit dat voorafgaande aan een bezoek van een Britse prins, de toenmalige maharadja, opdracht gaf om alle huizen en gebouwen in het centrum roze te verven; rond die tijd was roze namelijk de kleur van de gastvrijheid.

  Rajasthan staat bekend als de meest romantische deelstaat van India. Een bezoekje aan de Raj Mandir-bioscoop voor een romantische Hindifilm met dans en zang is dan ook een absolute must. Indiërs zijn dol op deze Bollywood musicalfilms en leven luidruchtig mee bij het zien van al die levendige verhalen over onbereikbare liefdes en onrust.

  Amber Fort India Djoser In Rajasthan zijn veel indrukwekkende forten en oude paleizen te bewonderen, die afstammen uit de tijd van de Moghul heersers. Volledig in stijl overnachten we dan ook prinsheerlijk in een charmant boutique hotel met zwembad, dat in de stijl van een Maharadja-paleis gebouwd is. Met zijn binnenplaatsen, complexe muurschilderingen en weelderige decoratie, is ons hotel een spectaculair juweeltje van architectuur. In het restaurant van het hotel kun je je tegoed doen aan een authentieke Rajastani maaltijd, terwijl je geniet van het uitzicht op het Amber Fort.

  In het centrum van Jaipur ligt het beroemde Paleis der Winden, herkenbaar aan de prachtige gevel met balkons en bogen en vele kleine ramen. Deze zorgden voor een koele wind voor de aanwezige vrouwen van de Maharadja die door de kleine raampjes lekker naar buiten konden kijken zonder zelf gezien te worden. Uiteraard brengen we tijdens de reis een bezoek aan dit beroemde paleis.

  In de stad verplaatst men zich op allerlei mogelijke manieren: van bussen en auto’s, tot kamelen, ossenkarren en soms zelfs een olifant. Ook is het heel gewoon om mensen op een bus te zien zitten, als er in de bus geen plaats meer is.

  Buiten de stad vind je een beroemd kasteel uit de zestiende eeuw: Amber Fort. Hier kun je door de verschillende vertrekken dwalen, waar vroeger in alle luxe en weelde geleefd werd door vorstelijke families. De excursie naar het Amber fort zit bij de reissom inbegrepen.

  Tijgers
  Dag 6 Jaipur - Ranthambore NP

  Na de culturele highlights van de afgelopen dagen gaan we de natuur in. We bezoeken het Ranthambore Nationaal Park dat één van de grootste natuurreservaten van India is. Dit nationaal park kent een grote diversiteit aan wilde dieren zoals diverse katachtigen waaronder luipaarden en hyena's. Ook zijn er diverse reptielen te vinden zoals krokodillen en hagedissen. Het park is echter vooral bekend vanwege de grote tijger populatie. Tijdens een game-drive, welke is inbegrepen in de reissom, komen we oog in oog te staan met deze schitterende dieren.

  Agra
  Dag 7 Ranthambore NP - Fatehpur Sikri - Agra
  Dag 8 Agra, bezoek Agra Fort en de tombe van Itimad ud-Daulah

  Onderweg naar Agra, wereldberoemd vanwege de Taj Mahal, bezoeken we Fatehpur Sikri, de geheel verlaten 16e-eeuwse hoofdstad van het Moghulrijk. De Moghul heerser die deze stad liet bouwen had 3 vrouwen: een christen, een moslim en een hindoe en bouwde voor ieder van hen aparte vertrekken. De stad diende slechts korte tijd als hoofdstad, omdat door een tekort aan water de stad onbewoonbaar werd.

  Taj Mahal India Djoser Je kunt niet in India zijn geweest zonder een bezoek te brengen aan één van de zeven wereldwonderen: de Taj Mahal. Mogolkeizer Shah Jahan liet dit wit marmeren mausoleum in de zeventiende eeuw bouwen als eerbetoon aan zijn overleden vrouw, Mumtaz. Het kostte 22 jaar om dit monument te bouwen en meer dan 20.000 mensen werkten mee om het schitterende bouwwerk te vervaardigen. Het monument ligt in een prachtige tuin met vele vijvers, mangobomen en fonteinen. Bij zonsopgang baadt het gebouw in een magische gloed, waardoor het een paleis uit een sprookje lijkt.

  Ook een bezoekje aan het Agra Fort is de moeite waard. Dit rode fort, met z’n 2,5 kilometer lange vestingmuur, ligt vlakbij het levendige oude centrum van Agra, waar je verschillende paleizen en moskeeën van zuiver marmer kunt vinden. Leuk is ook een bezoek aan de kleine versie van de Taj Mahal, door de bevolking de ‘baby Taj’ genoemd. Dit is de tombe van Itimad ud-Daulah. Buiten Agra bezoeken we ook het plaatsje Sikandra, waar de graftombe van Akbar, een belangrijke keizer uit de geschiedenis van India, te bezichtigen is. We bezoeken deze monumenten met onze eigen bus, maar als je er liever zelf op uit trekt, is de riksja ook hier een uitstekend vervoermiddel, onderhandelen is hierbij wel een ‘must'!

  Varanasi
  Dag 9 Agra, bezoek Taj Mahal - nachttrein Varanasi
  Dag 10 aankomst Varanasi, boottocht Ganges
  Dag 11 Varanasi, excursie Sarnath
   

  Vanuit Agra reizen we per nachttrein in slaapcouchettes naar Varanasi. Indiërs spreken over het algemeen goed Engels, dus dit is een uitgelezen kans om je Engels te oefenen en kennis te maken met de lokale bevolking. Regelmatig komen er verkopers langs die luid "Chai, chai!” roepen bij wie je een kopje kruidige typisch Indiase thee (chai) kunt bestellen.

  Varanasi Ganges India Djoser Varanasi ligt aan de Ganges, een rivier die voor Hindoes heilig is. Jaarlijks komen duizenden pelgrims hier naar toe om hun ziel te reinigen door zich te wassen in de rivier. Ze geloven dat de circel van wedergeboorte wordt doorbroken door zich te reinigen in het water. Op de oevers offeren pelgrims bloemen, snoepjes en heilig water aan de zonnegod. Tijdens een boottocht kunnen we dit ritueel goed aanschouwen, een fascinerend gezicht. De rivier is ook een populaire plek voor crematies. Overleden worden eerst in de Ganges gewassen en vervolgens verbrand op de ‘ghats’, oftewel de riviertrappen. Achter de ghats kom je terecht in kleine straatjes met winkeltjes waar zijde wordt verhandeld in alle denkbare kleuren.

  Aan de oevers van de rivier vind je ook talloze restaurantjes waar je heerlijk kunt eten. Als je houdt van vegetarisch is de Indiase keuken een waar smakenparadijs. Bestel bijvoorbeeld een lekkere Indiase curry, samosa’s, papadums of rijst biryani. Natuurlijk drink je daar het typische yoghurtdrankje lassi bij.

  Vanuit Varanasi brengen we een bezoek aan Sarnath. Dit is één van de 4 heilige boeddhistische plaatsen, omdat de Boeddha hier in het hertenpark voor het eerst zijn discipelen onderwees over de "Vier Edele Waarheden", de grondslag van het Boeddhisme.

  Chitwan nationaal park
  Dag 12 Varanasi - Gorakhpur
  Dag 13 Gorakhpur (India) - Chitwan nationaal park (Nepal)
  Dag 14 Chitwan NP, Jeep Safari naar 20.000 Meren
  Dag 15 Chitwan NP

  Neushoorn Chitwan Nationaal Park Nepal Djoser Onze laatste overnachting in India is in Gorakhpur, vanuit India steken we de volgende dag de grens over met Nepal en reizen we naar het laagland van Nepal. In het dorp Sauhara, bij het Chitwan nationaal park, blijven we twee hele dagen. Het park vormt het habitat voor een veelvoud aan wilde dieren, zoals neushoorns, herten, apen en zelfs de uiterst zeldzame Bengaalse tijger is hier gespot! We maken met een gids een jeep safari naar een moerasgebied, de 20.000 meren, maar er zijn nog tal van andere excursiemogelijkheden in en rondom het park. Wat dacht je bijvoorbeeld van een kanotocht in een uitgeholde boomstam? Als je stil bent, is de kans groot dat je bijzondere vogels ziet, of misschien zie je een krokodil aan de oever van de rivier zonnebaden. Wie wil bijkomen van alle indrukken in de jungle, kan een duik nemen in het zwembad van het hotel.

  Pokhara
  Dag 16 Chitwan NP - Pokhara
  Dag 17 Pokhara

  PokharaDe volgende plaats die we aandoen, is Pokhara. Hier vandaan starten vele trekkingen richting de witte bergtoppen van het Annapurnagebergte, die bij helder weer vanuit de stad te zien zijn. Je kunt hier prachtige wandelingen maken, maar wie het liever wat rustiger aan doet kan ook op één van de vele gezellige terrasjes aan de oever van het Pehwah meer neerstrijken. Ook een bezoekje aan de World Peace Pagoda behoort tot de mogelijkheden. Dit is een tempel boven op een berg aan de rand van het meer, met schitterend uitzicht over de stad en de hoge toppen van het Annapurnagebergte.

  Kathmandu
  Dag 18 Pokhara - Kathmandu
  Dag 19 Kathmandu, excursie naar Bakthapur
  Dag 20 Kathmandu
  Dag 21 Kathmandu - Amsterdam
   

  Kathmandu tempel Nepal Djoser We reizen verder naar de laatste bestemming van onze reis: Kathmandu. Met honderden boeddhistische gebedsplaatsen, hindoetempels en andere heiligdommen lijkt deze stad één groot openluchtmuseum. Op het drukke Durbar Square vang je wellicht een glimp op van de levende godin Kumari. Je vindt er tal van ambachtswinkeltjes en het koninklijk paleis Hanuman Dhoka. Bij de boeddhistische stoepa’s proef je de cultuur van de Tibetanen die zich hier hebben gevestigd.

  Vanuit Kathmandu maken we een uitstapje naar Bhaktapur. De drie koningssteden Kathmandu, Patan en Bhaktapur werden in de dertiende eeuw gesticht door de nakomelingen van de machtige hindoeïstische koning Jayashithi. Elke stad vormde het centrum van een eigen koninkrijk, die met elkaar wedijverden op het gebied van kunst en architectuur. Dit is tegenwoordig nog steeds te zien aan de prachtig versierde tempels, paleizen en andere gebouwen op en rondom de Durbar Squares in de drie steden.

  In de levendige wijk Thamel is van alles te doen en te beleven. Ga even zitten in een gezellig barretje met live muziek en neem de tijd om het drukke leven, de spelende kinderen en vrouwen in schitterend gekleurde sari’s te aanschouwen. Shopaholics komen aan hun trekken en tikken voor een prikkie de leukste souvenirs op de kop. Ons hotel is in een rustigere wijk gelegen, maar niet ver van de gezelligheid van de stad. 's Ochtends vliegen we vanuit Kathmandu terug naar Amsterdam.


  Op reis met Djoser
  Bij onze reizen is geen sprake van een strak gepland reisschema. Uiteraard zijn de hotels en het vervoer van tevoren gereserveerd, maar ter plaatse kan het mogelijk zijn dat het programma aangepast dient te worden. Dit zal vanzelfsprekend in overleg met de groep plaatsvinden. De reisbegeleider biedt de meeste dagen een programma aan, maar men is zeker niet verplicht hier aan deel te nemen. Wie er liever zelf op uitgaat heeft daartoe alle vrijheid. Zo leer je een land tenslotte het beste kennen! Gemiddeld bestaan de Family-groepen uit 16 personen. De maximale groepsgrootte is 26 personen.

  Vertrekdata/prijs

  2020

  Start - einde
  Beschikbaarheid
   
   
  Prijs
   
  Start - einde
  12 jul - 01 aug
  Beschikbaarheid
  Nog 1 gezin nodig
  Prijs
  € 1.995,-
  € 1.895,- (kind t/m 11 jr)
  Start - einde
  19 jul - 08 aug

  10+

  Deze reis is voor gezinnen met kinderen vanaf 10 jaar.

  Beschikbaarheid
  Vol
  Prijs
  € 2.295,-
  € 2.195,- (kind t/m 11 jr)
   
  Start - einde
  23 jul - 12 aug

  16+

  Deze reis is voor gezinnen met kinderen vanaf 16 jaar

  Beschikbaarheid
  Vol
  Prijs
  € 2.295,-
   
  Start - einde
  26 jul - 15 aug
  Beschikbaarheid
  beperkt beschikbaar
  Prijs
  € 2.295,-
  € 2.195,- (kind t/m 11 jr)
  Start - einde
  30 jul - 19 aug

  10+

  Deze reis is voor gezinnen met kinderen vanaf 10 jaar.

  Beschikbaarheid
  beperkt beschikbaar
  Prijs
  € 2.295,-
  € 2.195,- (kind t/m 11 jr)
  Start - einde
  02 aug - 22 aug
  Beschikbaarheid
  beperkt beschikbaar
  Prijs
  € 2.195,-
  € 2.095,- (kind t/m 11 jr)

  Inclusief

  • Internationale vlucht
  • Alle vluchttoeslagen
  • Nederlandse reisbegeleiding
  • Vervoer met eigen bus
  • Nachttrein in slaapcouchettes van Agra naar Varanasi
  • Overnachtingen in goede hotels met eigen douche/toilet
  • Ontbijt
  • Zwembad bij vrijwel alle hotels (m.u.v. Gorakhpur, Kathmandu en Pokhara)
  • Stadstour in Delhi
  • Bezoek aan Amber Fort
  • Bezoek aan het Paleis der Winden
  • Bezoek aan Fatehpur Sikri
  • Inclusief game-drive in Ranthambore NP
  • Bezoek aan de Taj Mahal, Agra Fort en de tombe van Itimad ud-Daulah
  • Boottocht over de Ganges
  • Excursie naar Sarnath
  • Excursie naar de 20.000 meren
  • Excursie naar Bakthapur
  • Diensten Djoser servicebalie Schiphol

  Exclusief

  Reisverzekering, visa, maaltijden, entreegelden, facultatieve excursies, fooien, persoonlijke uitgaven, reserveringskosten € 35,- per factuur.

  Wijzigingen voorbehouden.

  Landarrangement

  Voor kinderen t/m 11 jaar is de prijs exclusief internationale vluchten vanaf € 1.395,-. Voor volwassenen is de prijs vanaf € 1.495,-.

  Houd bij het boeken van een landarrangement, waarbij je zelf je vliegtickets boekt, er rekening mee dat er voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers nodig is.

  Groepssamenstelling en groepsgrootte

  Onze Familyreizen zijn speciaal samengesteld voor gezinnen met kinderen. Contact met andere gezinnen is dus zo gemaakt!

  De gezinnen kunnen verschillend zijn qua samenstelling; op onze reizen gaan zowel 1- als 2-oudergezinnen mee en ook samengestelde gezinnen. Omdat juist de leeftijd van de kinderen heel bepalend kan zijn voor de reis, is een aantal vertrekdata speciaal voor reizen met kinderen vanaf 10 en 16 jaar. Op de andere reizen zijn kinderen van alle leeftijden welkom, maar de minimum leeftijd is 6 jaar en de maximale leeftijd is 20 jaar. Is een kind jonger dan 6 jaar of ouder dan 20, overleg dan voor boeking met Djoser. Je vindt de beschikbaarheid en de leeftijden van de kinderen van reeds geboekte families bij de reisdata.  

  Het minimum aantal deelnemers op alle Familyreizen is 10 (3 gezinnen), het maximum aantal personen is 26.

  Praktische informatie

  Accommodatie

  Onze hotels vormen een aangenaam rustpunt in het drukke straatleven. Er wordt overnacht in goede, meestal centraal gelegen middenklasse hotels, waar kamers gereserveerd zijn met douche en toilet. De hotels zijn allen voorzien van airconditioning of een van, en beschikken over een goed restaurant. Het hotel in Jaipur is de thuisbasis van de koninklijke familie, we overnachten dus in stijl.

  Vrijwel alle hotels in India hebben een zwembad voor een verkoelende duik, m.u.v. Gorakhpur. Meestal is er ook een spa, fitness en wellness center aanwezig. In Nepal is er wel een zwembad bij het hotel in Chitwan nationaal park en in Pokhara is er zwemgelegenheid vlakbij het hotel. Alleen bij het hotel in Kathmandu kun je niet zwemmen.

  Bekijk hotelreviews op Tripadvisor
   

  New Delhi

  Maidens Hotel

  Jaipur

  Shahpura House

  Ranthambore NP Tiger Inn Comfort Resort

  Agra

  Mansingh Palace

  Varanasi

  Hotel Clarks

  Gorakhpur

  Hotel Nirvana Sarovar Portico

  Chitwan

  The Rhino Residency Resort

  Pokhara

  Hotel Crown Himalayas

  Kathmandu

  Mandala Boutique Hotel

  Deze selectie geeft een goed beeld van de hotels waar we op deze reis verblijven.

  Reis je met een familie van drie personen dan verblijf je met je gezin op één kamer. Voor meer comfort is het mogelijk om, tegen betaling van een toeslag, een éénpersoonskamer bij te boeken. Kies je hiervoor, of bestaat het gezin uit vier, vijf of meer personen, reserveren we, indien beschikbaar, aan elkaar grenzende kamers.

  Vliegreis

  Turkish airlines

  Het meest voorkomende vluchtschema staat hieronder. Kies een datum voor eventuele afwijkende vluchtschema's. Alle schema's zijn onder voorbehoud van wijzigingen. De deelnemers ontvangen ongeveer 8 weken voor vertrek een voorlopig vluchtschema.

  Kies vertrekdatum:

  • Vlucht met

   Turkish Airlines

   Traject

   Amsterdam - Istanbul

   Vertrek

   14:40

   Aankomst

   19:00

  • Vlucht met

   Turkish Airlines

   Traject

   Istanbul - Delhi

   Vertrek

   20:20

   Aankomst

   04:45*

  • Vlucht met

   Turkish Airlines

   Traject

   Kathmandu - Istanbul

   Vertrek

   07:40

   Aankomst

   12:55

  • Vlucht met

   Turkish Airlines

   Traject

   Istanbul - Amsterdam

   Vertrek

   15:05

   Aankomst

   17:30

  * aankomst volgende dag


  Tijdsverschil: in de zomer is het in India 3,5 uur later. In Nepal is het 3 uur en 45 minuten later.

  CO2-compensatie

  Reizen is verrijkend, maar het transport dat nodig is om nieuwe bestemmingen te ontdekken laat zijn sporen achter in de vorm van broeikasgassen, waaronder CO2. Door de CO2-uitstoot van de reis te compenseren kan ergens anders ter wereld dezelfde hoeveelheid CO2 worden voorkomen. Samen met de ANVR hebben we gekozen voor een samenwerking met de South Pole Group, de wereldmarktleider in het uitvoeren van CO2-reductie projecten. Wij steunen een project in Thailand dat bestaat uit het installeren van zonnepanelen waardoor geen kolen meer hoeven worden te verbrand om elektriciteit op te wekken. Met CO2-compensatie doen we met elkaar dus iets terug voor het klimaat én voor de lokale bevolking. Compenseer daarom je reis: dit is mogelijk voor slechts € 5,-. Vanzelfsprekend compenseren wij als Djoser ook alle reizen van onze medewerkers.

  Landarrangement

  Voor kinderen t/m 11 jaar is de prijs exclusief internationale vluchten vanaf € 1.395,-. Voor volwassenen is de prijs vanaf € 1.495,-.

  Houd bij het boeken van een landarrangement, waarbij je zelf je vliegtickets boekt, er rekening mee dat er voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers nodig is.

  Vervoer

  In India maken we gebruik van een eigen bus met airconditioning. In Nepal heeft de bus ventilatie en verwarming. Het reizen met eigen vervoer heeft als voordeel dat we regelmatig kunnen stoppen in de dorpjes en plaatsen waar we doorheen rijden, bijvoorbeeld voor een bezoek aan een klein lokaal marktje of andere bezienswaardigheden.

  Soms is een lange reisdag onvermijdelijk. India is een groot land, de wegen in India en Nepal zijn minder goed zijn dan in Europa, en het reizen door berggebieden gaat niet zo snel. Daar staat echter tegenover dat het uitzicht een hoop goed maakt en dat er altijd van alles te zien en te beleven is aan de kant van de weg.

  Van Agra naar Varanasi reizen we met een nachttrein. We slapen in couchettes met airco van 4 à 6 personen. Je hebt dus je eigen bed en voor lakens, een deken en een kussen wordt gezorgd.

  Eenmaal op de plaats van bestemming laten we de bus meestal staan en gaan erop uit met lokaal vervoer, dat kan variëren van fiets en riksja tot kameel. In de plaatsen die we bezoeken kun je gebruik maken van een typisch lokaal transportmiddel, de tuk-tuk, een soort aangeklede bromfiets met aanhanger. In sommige plaatsen is het mogelijk om een fiets te huren, een leuke manier om de landelijke omgeving te verkennen.

  Bij de reis inbegrepen

  • Internationale vlucht
  • Alle vluchttoeslagen
  • Nederlandse reisbegeleiding
  • Vervoer met eigen bus
  • Nachttrein in slaapcouchettes van Agra naar Varanasi
  • Overnachtingen in goede hotels met eigen douche/toilet
  • Ontbijt
  • Zwembad bij vrijwel alle hotels (m.u.v. Gorakhpur, Kathmandu en Pokhara)
  • Stadstour in Delhi
  • Bezoek aan Amber Fort
  • Bezoek aan het Paleis der Winden
  • Bezoek aan Fatehpur Sikri
  • Inclusief game-drive in Ranthambore NP
  • Bezoek aan de Taj Mahal, Agra Fort en de tombe van Itimad ud-Daulah
  • Boottocht over de Ganges
  • Excursie naar Sarnath
  • Excursie naar de 20.000 meren
  • Excursie naar Bakthapur
  • Diensten Djoser servicebalie Schiphol

  Excursies

  Bij Djoser bepaal je zelf welke bezienswaardigheden je de moeite waard vindt om te bezoeken. De een kan urenlang op één van de ghats het leven aan de Ganges gadeslaan, een ander struint liever door de nauwe steegjes op zoek naar koopjes. In de meeste gevallen kun je zelf of met groepsgenoten, al dan niet met hulp van onze reisbegeleiding, er te voet of met lokaal vervoer erop uit trekken. Toegangsgelden zijn niet bij de reissom inbegrepen, zodat je alle vrijheid hebt om je eigen plan te trekken.

  Sommige bezienswaardigheden mag je niet missen, zijn slecht bereikbaar of liggen 'en route' naar onze volgende overnachtingsplaats. Dergelijke excursies zijn bij Djoser in het programma opgenomen. Ook bij alle excursies die bij het programma inbegrepen zijn, geldt dat het entreegeld exclusief is.

  Tijdens deze reis door India en Nepal zijn de volgende excursies in het reisprogramma inbegrepen:

  • Een stadstour in Delhi langs de belangrijkste bezienswaardigheden, zoals de Jama Mashid, het rode Fort en het monument van Ghandi.
  • Excursie naar het Amber fort, een beroemd kasteel uit de zestiende eeuw, waar je door de verschillende vertrekken kunt dwalen, waar vroeger in alle luxe en weelde geleefd werd door vorstelijke families
  • Bezoek aan de De Hawa mahal, dat door Maharaja Pratap Singh werd gebouwd in 1799. Dit mooie gebouw telt aan de voorkant vele kleine ramen, vandaar de naam Paleis der Winden.
  • In Ranthambore NP gaan we tijdens een game-drive opzoek naar tijgers en andere wilde dieren.
  • In Agra bezoeken we de Taj Mahal: één van de zeven wereldwonderen. Ook bezoeken we hier het Agra Fort en de tombe van Itimad ud-Daulha. Dit mausoleum wordt beschouwd als een schets voor de enkele jaren later gebouwde Taj Mahal, vandaar de bijnaam 'baby Taj'.
  • Boottocht op de heilige rivier de Ganges bij zonsopkomt, waarbij je pelgrims een ritueel bad kunt zien nemen.
  • Excursie naar Sarnath: dit is één van de vier heilige boeddhistische plaatsen, omdat Boeddha hier in het hertenpark voor het eerst zijn discipelen onderwees over de 'Vier edele waarheden'
  • Jeep excursie bij Chitwan Nationaal Park naar het moerasgebied de 20.000 meren, waar je wilde dieren kunt spotten.
  • Excursie naar Bakthapur 'Stad der Schoonheid'. De drie koningssteden Kathmandu, Patan en Bhaktapur werden in de dertiende eeuw gesticht door de nakomelingen van de machtige hindoeïstische koning Jayashithi.


  Onderweg stopt onze bus op een aantal plaatsen, waarvoor je uitsluitend nog eventuele entreegelden hoeft te betalen om naar binnen te mogen:

  • We stoppen onderweg bij de verlaten spookstad Fatehpur Sikri, dat ooit de hoofdstad moest worden van het Moghul rijk.


  Ter plaatse zijn er diverse andere excursies mogelijk. Zo kun je bijvoorbeeld in Jaipur naar de mooiste bioscoop van India, kun je mooie wandelingen maken in de omgeving van Pokhara en in Chitwan nationaal park zijn tal van excursies in de jungle te boeken.

  Reisdocumenten

  Kinderen die niet met beide biologische ouders reizen hebben een kopie van het paspoort en een in het Engels gestelde verklaring nodig van de niet meereizende ouder. In deze verklaring moet deze ouder het kind toestemming geven om 21 dagen door India te reizen.
   

  • E-ticket. Neem een kopie mee op reis, anders kan de toegang tot de luchthaven in Delhi worden ontzegd. Meer informatie over de vlucht ontvang je ongeveer 2 weken voor vertrek.
  • Paspoort, dat bij aankomst in India nog twee lege pagina's heeft en bij vertrek uit Nepal nog minimaal 6 maanden geldig is.
  • e-Tourist Visa India US$ 40,- (excl. transactiekosten). Dit is een online procedure, waarbij je een MULTIPLE-ENTRY visum voor 365 dagen krijgt. Je kunt ook een visum voor 30 dagen aanvragen, maar hiermee kun je maar een beperkte tijd het land inreizen.
  • Visum voor Nepal US$ 30,- Dit wordt aan de grens geregeld. Dit bedrag moet in USD betaald worden!

  Geldzaken

  In India betaalt men met de Indiase rupee en in Nepal met de Nepalese rupee. In Nepal kun je overigens ook met Indiase rupees betalen, mocht je niet helemaal uitkomen met je geld. Kijk voor de actuele koersen op oanda.com.

  Pinnen: bijna overal mogelijk
  Contant: euro’s of dollars in kleine coupures.
  Creditcard: bruikbaar in verschillende plaatsen.

  Als richtbedrag voor uitgaven die niet bij de reissom zijn inbegrepen, zoals maaltijden, entreegelden, facultatieve excursies en persoonlijke uitgaven geldt minimaal € 200,- per persoon per week.

  Maaltijden

  Het ontbijt is inclusief, behalve bij aankomst in Varanasi. Alle overige maaltijden zijn in India en Nepal niet bij de reissom inbegrepen. Het voordeel hiervan is dat je zelf, of met een aantal anderen, op zoek kunt gaan naar een restaurant of eethuis naar keuze. Je kunt in onze hotels en andere restaurants zeer voordelig een uitstekende Indiase maaltijd krijgen. Eet je graag vegetarisch, dan kom je in India en in Nepal prima aan je trekken!

  De Indiase keuken, met tal van verschillende curries is wereldberoemd en overheerlijk. In Rajasthan zou je een zogenaamde thali kunnen bestellen. Thali betekent bord in het Hindi. Hierop vind je een grote verscheidenheid aan gerechten gecombineerd met rijst en brood. Een heerlijk verkoelende versnapering is de lassi, een yoghurtdrankje dat soms gemengd is met fruit.

  In Nepal zijn de varianten van westerse en oosterse maaltijden onuitputtelijk. Naast de eenvoudige lokale dhal bhat, rijst met linzen, vind je hier moussaka, hamburgers en lasagne op de menukaarten.

  Gezondheid

   Voor deze reis wordt aangeraden

  • vaccinaties tegen DTP, tyfus en hepatitis A
  • evt. malariatabletten


  De hygiënische omstandigheden in het land zijn beduidend minder dan de westerse standaard. Wees voorzichtig met voedsel, reinig de handen, neem een middel tegen darmstoornissen mee en een zoutoplossing (als ORS) tegen uitdroging. Het is ook verstandig goed te letten op wat je eet. Neem in de eerste dagen de tijd om te acclimatiseren, te wennen aan de andere temperatuur en de vele nieuwe indrukken. Het leidingwater is in beide landen niet veilig om te drinken, mineraalwater is voor een klein bedrag overal in hele en halve literflessen te koop. Tevens raden we je aan een kleine medische kit mee te nemen met o.a. aspirine en middelen tegen darmstoornissen. De reisbegeleiding is overigens ook in het bezit van een medische set, met daarin steriel medisch hulpmateriaal.

  Bedenk ook dat kinderen extra gevoelig zijn voor de zon, dus zorg voor voldoende bescherming: zonnebrandmiddel, minimaal een kledingstuk met (lange) mouwen, hoofddeksel en zonnebril. De reisbegeleiding heeft een medische set bij zich met steriel hulpmateriaal voor noodgevallen.

  Voor vaccinaties werkt Djoser samen met Thuisvaccinatie.nl. Het is de grootste landelijke organisatie voor reisvaccinaties aan huis. De deskundige artsen komen bij je langs wanneer het jou uitkomt. Ook ‘s avonds en in het weekend of op het werk. En sturen (indien mogelijk) de rekening rechtstreeks naar de zorgverzekeraar. De tarieven zijn vergelijkbaar met andere vaccinatie instellingen. Je kunt gemakkelijk online een afspraak maken. Voor een advies per land kun je ook de website raadplegen van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering lcr.nl of itg.be.

  Klimaat en geografie

  In Noord-India zijn de weersomstandigheden sterk afhankelijk van het seizoen. De zomer is vrij warm, met temperaturen tot boven de 35°C. De moesson valt in heel India ongeveer van juli t/m eind augustus, maar brengt voor deze reizen over het algemeen niet al te veel regen mee. Reizen in de regentijd hoeft, zoals men wel eens denkt, niet nadelig te zijn. Een regenbui is meestal kort en hevig en frist de natuur op, het landschap ziet er in deze periode groener uit dan in de andere perioden.

  In Nepal is het vaak wat koeler dan in India, met uitzondering van het laagland Terai, waar Chitwan Nationaal Park gelegen is. De seizoenen in Nepal lopen gelijk aan die in Nederland en Europa. Dat betekent dat ’s winters de koudere temperaturen overheersen en in de zomer de dagen warmer, maar ook wat natter zijn. Omdat het in de zomer vaker bewolkt is, heb je niet altijd een goed zicht op de bergen.

  Reisbegeleiding en gidsen

  Een enthousiaste Nederlandse reisbegeleider begeleidt de reis. Onze reisbegeleiders zijn zeer ervaren en bevlogen reizigers en vertellen onderweg leuke weetjes over de bestemming. Zij weten als geen ander dat kinderen een reis anders beleven dan volwassenen en kunnen haarfijn inspelen op de wensen en behoeften van beiden. Zij zorgen dat de reis soepel verloopt en zijn het aanspreekpunt voor vragen en ideeën. De eigen passie, in combinatie met een uitgebreide training en inwerkprocedure, vormt de basis voor hun deskundigheid en professionaliteit.

  Bij bezienswaardigheid en in steden is het mogelijk om individueel of met de groep tegen betaling een lokale gids in te huren. Zo kom je meer te weten over de historie, de achtergrond, de cultuur etc.. Vanzelfsprekend is de reisbegeleider je hierbij graag van dienst.

  FAQ

  Waarom met Djoser Family naar India en Nepal?

  De reizen met Djoser Family zijn speciaal ontwikkeld voor gezinnen. Tijdens deze reis bezoek je de hoogtepunten van India en Nepal. De diversiteit van de steden en natuur maakt te reis geschikt voor gezinnen. Tevens wordt de reis begeleid door een ervaren reisbegeleider die affiniteit met kinderen heeft, wat onze Family reizen een belangrijke meerwaarde geeft.

  Wat is de zwaarte van deze Family reis?

  De wegen in India en Nepal zijn minder goed dan in Europa en doordat in Nepal veel gereisd wordt door de berggebieden gaat het niet zo snel. Hierdoor is een lange reisdag soms onvermijdelijk. Van Agra naar Varanasi maken we gebruik van een nachttrein. Op de bestemming zal er zoveel mogelijk gebruik gemaakt worden van lokaal vervoer zoals de tuk-tuk.

  Welk weertype kan ik verwachten tijdens deze reis?

  In India is het weer per seizoen erg verschillend. De zomers kunnen erg warm zijn met temperaturen tot boven de 35°C. De moesson valt in heel India ongeveer van juli t/m augustus. Meestal zijn dit korte hevige buien.

  Hebben we een visum nodig?

  Voor India is een e-Tourist Visa nodig. Dit is een online procedure, waar je meer informatie over krijgt na het maken van een boeking. De kosten voor het visum zijn USD$80,-.

  Het visum voor Nepal wordt aan de grens geregeld en kost US$25,-. Dit bedrag moet in dollars betaald worden.

  Hoe wordt een familie met een oneven aantal personen ingedeeld?

  Reis je met een familie van 3 personen, dan verblijf je met je gezin op één kamer. In sommige accommodaties kan het zijn dat er in dit geval een bed bijgezet wordt in een tweepersoonskamer. Voor een gezin dat bestaat uit 4 of 5 personen reserveren we 2 kamers, waar mogelijk aan elkaar grenzend. In de meeste gevallen is het ook mogelijk om een éénpersoonskamer te reserveren.

  Hebben de hotels op deze reis een zwembad?

  Tijdens deze reis wordt er gebruik gemaakt van goede middenklasse hotels, die vrijwel allemaal beschikken over een zwembad. In Nepal is er een zwembad bij het hotel in Chitwan nationaal park en in Pokhara is er zwemgelegenheid vlakbij het hotel. Alleen bij het hotel in Kathmandu kan je niet zwemmen. 

  Is er Wifi aanwezig op deze reis?

  De meeste hotels tijdens deze reis beschikken, soms tegen betaling, over Wifi. Het kan ook voorkomen dat de Wifi alleen in de lobby aanwezig is.

  Gelden er bijzondere kledingvoorschriften voor deze reis?

  Er zijn voor deze reis geen speciale kledingvoorschriften, maar we raden aan om vooral luchtige katoenen kleding mee te nemen. In hoger gelegen gebieden is het gedurende het gehele jaar frisser, een trui en lange broek zijn derhalve onmisbaar. Het is aan te raden om uw kleding enigszins aan te passen aan de plaatselijke cultuur. Draag bij voorkeur broeken die niet korter zijn dan kniehoogte en shirts met (korte) mouwen. Dit geldt voor zowel mannen als vrouwen.


   


   

  We hebben geboekt! En nu?

  Zodra je een reis hebt geboekt, ontvangt de hoofdboeker hiervan een bevestiging per e-mail. Tevens ontvangt deze de inloggegevens voor je eigen Mijn Djoser. In je Mijn Djoser kan je de persoonsgegevens (tot 6 weken voor vertrek) aanpassen en vind je alle informatie over de reis.
   

  Wat mag ik absoluut niet vergeten voor deze reis?

  In India heerst een heel andere cultuur, zo speelt een groot deel van het dagelijkse leven zich bijvoorbeeld af op straat. Het is erg belangrijk om goed te letten op waar en wat je eet. Het is meestal niet verstandig om bij eettentjes op straat te eten, maar verder zijn er genoeg mogelijkheden om lekker te eten.

  Djoser Foto's en Video

  Djoser reviews

  9,2
  • Een fantastische reis met een zeer leuke groep mensen en een zeer deskundige en leuke reisleider (Vera). Zij ontzorgde de groep, regelde excursies, gaf tips en informatie. Wij genoten van de veelkleurigheid van beide landen. Het was mijn eerste ervaring met een groepsreis. Het was heerlijk!

   Geweldige indrukwekkende reis! We hebben genoten. En Bas verdient als reisleider ook een dikke 10. Altijd superpositief; oog voor iedereen; zorgzaam; goed met de kids etc. 1 verbeterpunt: de tussenstop, het hotel in Shivpatinagar: Royal Retreat vonden we maar niks. Vergane glorie + vies

   India/Nepal heeft veel indruk op mij gemaakt. De eeuwenoude cultuur, de hectiek op straat, de kleurrijke kleding, de vriendelijke bevolking, de heerlijke vegetarische maaltijden, de prachtige natuur maar ook de armoede en het geloof dragen ertoe bij dat deze reis mij altijd zal bij blijven.

  • Een hele mooie ervaring! Laat je niet bang maken door de verhalen over India en Nepal over de viezigheid, darmproblemen en de drukte. Het lukt zeker met een goede reisbegeleider om er een hele mooie tijd van te maken. Mijn zoon en ik hebben genoten vanaf het begin tot het eind.

   Bekijk alle reviews
   Go to top