Safarireis India

Safarireis India

Op zoek naar het indrukwekkende wildlife

18 dagen

Een tijger in een dierentuin maakt indruk. Maar er een in het wild tegenkomen is een ervaring om nooit meer te vergeten! India kent naast tijgers, veel verschillende diersoorten als luipaarden, wilde honden, hyena’s, buffels, apen, beren, olifanten, herten en krokodillen. We bezoeken tijdens deze reis bekende nationale parken als Tadoba, Pench, Kanha, Bandhavgarh en Corbett. Tijdens de inbegrepen gamedrives gaan we op zoek naar het wild dat er leeft. 

Van:
Aan:


Routekaart Safarireis India, 18 dagen
 1. Amsterdam - Mumbai
 2. aankomst Mumbai, stadstour
 3. Mumbai - vlucht naar Nagpur - Tadoba nationaal park
 4. Tadoba NP, ochtend- en namiddag gamedrive
 5. Tadoba NP - Pench nationaal park
 6. Pench NP, ochtend en namiddag gamedrive
 7. Pench NP, ochtend gamedrive - Kanha nationaal park
 8. Kanha NP, ochtend- en namiddag gamedrive
 9. Kanha NP - Bandhavgarh nationaal park
 10. Bandhavgarh NP, ochtend- en middag gamedrive - Umaria - nachttrein naar Agra
 11. Agra
 12. Agra - Fatehpur Sikri - Bharatpur (Keoladeo nationaal park)
 13. Bharatpur (Keoladeo NP)
 14. Bharatpur (Keoladeo NP) - Corbett nationaal park
 15. Corbett NP ochtend- en namiddag gamedrive
 16. Corbett NP - Delhi
 17. Delhi
 18. Delhi - Amsterdam

Route op datum:

Reisbeschrijving

Mumbai
Dag 1 Amsterdam - Mumbai
Dag 2 aankomst Mumbai

Treinstation Mumbai India DjoserDe warmte en geuren van Mumbai omarmen je bij aankomst op de luchthaven. India’s meest kosmopolitische stad is van oudsher een havenstad en een belangrijk handelscentrum. Voor de Britten was Mumbai de 'gateway' tot het Indiase continent. Sporen uit dit koloniale verleden zie je nog terug in de architectuur van het prachtige treinstation. Tegenwoordig is de stad het centrum voor de productie van honderden Hindifilms. Het wordt dan ook wel schertsend Bollywood genoemd.

Het verkeer in deze miljoenen stad is chaotisch. Riksja’s, brommers, auto’s en bussen vechten hier toeterend om iedere meter asfalt. Om aan deze hectiek te ontsnappen is een wandeling in de Hangende Tuinen een aanrader. Aan de 'ghats' werken de dhobi’s, de traditionele kledingwassers, hard door om de was schoon en gestreken in de avond weer bij hun eigenaren terug te brengen. Deze gigantische openlucht wasserette vormt een waar spektakel.

Tadoba nationaal park
Dag 3 Mumbai - vlucht naar Nagpur - Tadoba nationaal park
Dag 4 Tadoba NP, ochtend- en namiddag gamedrive
Dag 5 Tadoba NP - Pench nationaal park

Tijger tegen boom kijkt in de camera India DjoserNa het ontbijt nemen we het vliegtuig naar Nagpur. Met onze eigen bus rijden we in 4 uur naar Tadoba nationaal park. Na de drukte van Mumbai kom je helemaal tot rust in de prachtige omgeving. In de koelte van de namiddag kun je al een wandeling maken. De volgende dagen maken we in  de ochtend en tegen de avond gamedrives in het park.

De omgeving is droog en heuvelachtig en bestaat uit tropisch loofverliezend bos. Gigantische teakbomen bieden onderdak aan nestelende vogels. In de heuvels houden zich allerlei dieren schuil; sambar herten, lippenberen, vierhoornantilopen, stekelvarkens, civetkatten en schuwe luipaarden. Door de grote biodiversiteit en de aanwezigheid van tijgers is het park tot 41e tijgerreservaat van India uitgeroepen. Binnen de grenzen zijn verschillende meren. Het permanente Irai-meer is een pleisterplaats voor watervogels, die op moeten passen voor de moeraskrokodillen.

Pench & Kanha nationaal park
Dag 6 Pench nationaal park, ochtend- en namiddag gamedrive
Dag 7 Pench NP, ochtend gamedrive - Kanha nationaal park
Dag 8 Kanha NP, ochtend- en namiddag gamedrive

Het is ongeveer 7 uur rijden naar Pench, gelegen in het zuiden van Madya Pradesh. We komen hier aan in een compleet andere groene wereld. Het park heeft een glorieuze lange geschiedenis en is de setting van Rudyard Kipling's meest beroemde werk, Jungle Book.

Hert kijkt in de camera Pench India DjoserHet gevarieerde landschap bestaat uit open graslanden, vochtige valleien en gemengd bos. Door deze verscheidenheid komen er maar liefst 1200 plantensoorten voor en is de concentratie van grazers groot. In het oog springen de grote kuddes gaur, Indiase bizons. Er zijn hier verschillende herten- en antilopensoorten te spotten zoals de sambar en Nijlgau.

In de ochtend trekken we met jeeps het park in om op zoek te gaan naar haar bewoners en te genieten van het mooie landschap. Voor vogelliefhebbers is het park een waar paradijs. Het park kent maar liefst 285 verschillende soorten. Vier zeldzame giersoorten, neushoornvogels en visarenden. In de winter bezoeken duizenden trekvogels de grote waterreservoirs, een spectaculair gezicht!

De rit van Pench naar Kanha geeft je een goed beeld van de uitgestrektheid en rust van centraal India. Kanha nationaal park werd in 1955 opgericht. In het park leeft de zeldzame barasingha, een moerashert, welke hoog op het menu van de luipaard, de tijger en de wilde hond staat. Vanaf Bamni Dadar, een heuvel in het park, heb je een prachtig uitzicht op de grazende gaurs, sambars en Nijlgau. We maken twee ritten met open jeeps, om te genieten van het natuurschoon.

Bandhavgarh
Dag 9  Kanha NP - Bandhavgarh nationaal park
Dag 10 Bandhavgarh NP, ochtend- en middag gamedrive - Umaria - nachttrein naar Agra

Indische Scharrelaar Bandhavgarh India DjoserBandhavgarh is vergeleken met de andere nationale parken in India klein. Het park is het voormalige jachtterrein van de Maharadja van Rewa. De hoeveelheid wild is echter verrassend groot. Centraal in het park liggen enkele heuvels die van elkaar gescheiden worden door valleien. Op sommige plekken zijn wat moeraslanden. Bamboe komt overal voor. Door deze variatie aan landschappen vind je in het park veel dieren, waaronder tijgers.

We maken met open jeeps (op dag 10) twee 'gamedrives'. Wellicht dat je tijdens één van de safari's ook richting de hoogste heuvel van het park rijdt, waarop een verlaten fort ligt. De kliffen rondom het fort bevatten verschillende grotten, die zijn beschilderd met eeuwenoude inscripties in het Sanskriet (welke niet open zijn voor het publiek).

Na de tweede 'gamedrive' verlaten we het park alvorens we doorreizen naar Umaria, waar we in de avond de nachttrein nemen naar Agra.

Agra & Keoladeo nationaal park
Dag 11 Agra
Dag 12 Agra - Fatehpur Sikri - Bharatpur (Keoladeo nationaal park)
Dag 13 Bharatpur (Keoladeo NP)

Taj Mahal Agra India DjoserBij aankomst in Agra is er gelegenheid om je op te frissen in het hotel. Daarna is er tijd om het Agra-fort en de imposante Taj Mahal te bezoeken. Sjah Jahan bouwde dit mausoleum Taj Mahal tussen 1631 en 1648 uit liefde voor zijn overleden vrouw. Het marmeren gebouw is nog steeds één van de meest indrukwekkende bouwwerken ter wereld. Bezoek de Taj Mahal bij voorkeur bij zonsondergang of -opgang, dan is het licht op het marmer het mooist. We reizen door naar Bharatpur. En route bezoeken we de verlaten spookstad Fatehpur Sikri. De stad werd gebouwd onder Mogol-keizer Akbar.

Keoladeo nationaal park, het voormalige Bharatpur bird sanctuary, geniet wereldfaam vanwege de enorme hoeveelheid vogelsoorten die hier te zien zijn. In het op de UNESCO werelderfgoedlijst geplaatste park zijn maar liefst 230 verschillende vogelsoorten waargenomen. In de wintermaanden vormt het park een pleisterplaats voor duizenden migrerende vogels, een onbeschrijfelijk spektakel. Er zijn 30 soorten eenden te zien, verschillende ijsvogels, roofvogels, reigers en ooievaars. Het zal je niet verwonderen dat ornithologen en natuurfotografen uit de hele wereld hier naar toestromen. Je kunt het park met een riksja of op de fiets bezoeken.

Corbett nationaal park
Dag 14 Bhartapur (Keoladeo NP) - Corbett nationaal park
Dag 15 Corbett NP, ochtend- en namiddag gamedrive

Olifant komt uit t bos achter de jeep CorbettCorbett nationaal park ligt in het noordelijke district Nainital. De weg er heen duurt zo’n 10 uur. Corbett is India’s oudste, populairste en meest prestigieuze nationaal park. Het is opgedeeld in verschillende zones en kent een zeer gevarieerde natuur. In 1973 werd hier het allereerste Tiger Project opgestart om de tijgerpopulatie tegen uitsterven te behoeden. De kans dat je hier een Bengaalse tijger tegenkomt is dan ook groot. In het park maken we met open jeeps verschillende gamedrives.

Tijdens de gamedrives gaan we op zoek naar kuddes olifanten, kijken uit naar tijgers en speuren in de rivier naar gavialen, krokodillen met een lange smalle bek. Vogelliefhebbers komen hier aan hun trekken. De aanwezigheid van maar liefst 5 verschillende soorten gieren duidt op een evenwichtige gezonde habitat.

Delhi
Dag 16 Corbett NP - Delhi
Dag 17 Delhi
Dag 18 Delhi - Amsterdam

Kleurrijke wachtrij voor Rode Fort Delhi India Djoser Tijdens een optionele stadstour in Delhi is het mogelijk de kleurrijke Akshardham hindoetempel te bezoeken. Dit indrukwekkende complex werd in 2005 opgeleverd tegelijk met de aangrenzende muzikale fontein en een IMAX-theater. Ook dat is India! In Delhi worden we overweldigd door de hectiek en drukte van het verkeer. Bezienswaardig zijn de imposante overheidsgebouwen uit het koloniale tijdperk. Tevens zijn de Sikh-tempel en het Rode Fort zeker een bezoek waard. Aan de oevers van de Yamuna-rivier vind je de Raj Ghat, de crematieplaats van Mahatma Ghandi. Hier brandt 24 uur per dag een vlam. Na een reis vol indrukken vliegen we terug naar Amsterdam.


Op weg met Djoser

Tijdens onze reizen is er geen sprake van een strak gepland reisschema. De reisdagen staan natuurlijk vast, maar ter plaatse wordt het programma in overleg tussen de groep en de reisbegeleiding ingevuld. De reisbegeleider biedt de meeste dagen een programma aan en een aantal excursies is inbegrepen, maar je bent zeker niet verplicht hieraan deel te nemen. Wie er liever zelf op uitgaat heeft daartoe alle vrijheid. Zo leer je een land tenslotte het beste kennen. De maximale groepsgrootte voor deze reis is 20 personen.

Lees de volledige beschrijving
Boek en reis met Djoser zekerheid Boek en reis met Djoser zekerheid

Vertrekdata 2020

Start - einde

Beschikbaarheid

Prijs

Start - einde

15 nov - 02 dec
V
Vertrek informatie i
i
Vlucht met Turkish Airlines.

Beschikbaarheid

nog 1 deelnemer nodig
Deelnemers
Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 2.395,-

Start - einde

22 nov - 09 dec
V
Vertrek informatie i
i
Vlucht met Turkish Airlines.

Beschikbaarheid

voldoende
Deelnemers
Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 2.195,-

Start - einde

13 dec - 30 dec
V
Vertrek informatie i
i
Vlucht met Turkish Airlines.

Beschikbaarheid

voldoende
Deelnemers
Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 2.295,-

Vertrekdata 2021

Start - einde

Beschikbaarheid

Prijs

Start - einde

14 mrt - 31 mrt
V
Vertrek informatie i
i
Vlucht met Turkish Airlines.

Beschikbaarheid

voldoende
Deelnemers
Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 1.995,-

Start - einde

17 okt - 03 nov
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende
Deelnemers
Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 2.495,-

Start - einde

24 okt - 10 nov
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende
Deelnemers
Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 2.295,-

Start - einde

14 nov - 01 dec
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 2.495,-

Start - einde

21 nov - 08 dec
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 2.495,-

Start - einde

12 dec - 29 dec
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 2.395,-

Vertrekdata 2022

Start - einde

Beschikbaarheid

Prijs

Start - einde

06 feb - 23 feb
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 2.595,-

Start - einde

20 feb - 09 mrt
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 2.595,-

Start - einde

13 mrt - 30 mrt
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 2.195,-

Inclusief

 • Vliegreizen
 • Alle vluchttoeslagen
 • Nederlandse reisbegeleiding
 • Vervoer per airconditioned bus
 • Binnenlandse vlucht Mumbai - Nagpur
 • Nachttrein Umaria - Agra
 • Hotelovernachtingen met ontbijt (behalve in Mumbai, Agra, Bharatpur en Delhi)
 • Stadstour Mumbai
 • Ochtend- en namiddag gamedrive per jeep Tadoba NP
 • Twee ochtend gamedrives en één namiddag gamedrive per jeep Pench NP
 • Ochtend- en namiddag gamedrive per jeep Kanha NP
 • Ochtend- en middag gamedrive per jeep Bandhavgarh NP
 • Ochtend- en namiddag gamedrive per jeep Corbett NP
 • Entreeprijzen nationale parken (behalve Bharatpur) inclusief
 • Bezoek Fatehpur Sikri
 • Bezoek Taj Mahal

Exclusief

Reisverzekering, maaltijden en ontbijt in Mumbai, Agra, Bharatpur en Delhi, facultatieve excursies, fooien, persoonlijke uitgaven, reserveringskosten € 25,- en bij 2 of meer personen € 35,-.
 
Wijzigingen voorbehouden.

Landarrangement

Je kunt deze reis boeken zonder internationale vluchten, je boekt dan zelf je vliegtickets. De prijzen voor dit landarrangement zijn vanaf €1.645,-.

Houd bij de boeking van een landarrangement er rekening mee dat voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers geldt.

Eenpersoonskamer

Alleenreizenden worden, in goed overleg, ingedeeld met andere alleenreizenden van hetzelfde geslacht. Wil je niet ingedeeld worden met een andere deelnemer, dan kun je een eenpersoonskamer boeken tegen de daarvoor geldende toeslag vanaf € 312,-.

Omdat het in deze tijd prettig is om een eigen kamer te hebben tijdens je reis bieden we 30% korting aan op álle eenpersoonskamers als je voor 30 september 2020 boekt. Deze korting is reeds verwerkt in de hiervoor genoemde vanaf prijs.

Hotelverlenging

Verlenging is mét accommodatie in Delhi bij te boeken. Je verblijft na afloop van de reis in een centraal gelegen middenklasse hotel, in de wijk Karol Bagh. De prijs is vanaf € 20,- op basis van logies in een tweepersoonskamer per persoon per nacht. Een eenpersoonskamer kost € 40,-.

De genoemde prijzen zijn zonder wijzigingskosten van de vlucht en de transfer van/naar de luchthaven.

Groepssamenstelling en groepsgrootte

Onze groepen bestaan uit samen- en alleenreizenden. Reis je alleen dan vind je zeker snel aansluiting in onze kleine groepen. De deelnemers zijn overwegend Nederlands en Belgisch. Het komt bij deze reis soms voor dat ook enkele Duitstalige reizigers zich hebben aangemeld.

Wil je meer specifieke informatie over de samenstelling van de groep op de vertrekdatum van jouw keuze dan informeren we je graag telefonisch over bijvoorbeeld leeftijden, geslacht en samenstelling (Nederland: 071-5126400 en België: 09 2230069).

Gemiddeld bestaan de groepen uit 16 deelnemers, het maximum is 19.

De gemiddelde groepsgrootte om de reis door te laten gaan is 10.

Bij een aantal vertrekdata zie je 'Vertrek Gegarandeerd' of 'Vertrek Informatie' vermeld staan. Voor meer informatie over doorgang van de reis en gegarandeerd vertrek: V

Vertrek informatie

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren. Dit op basis van eerdere ervaringen en boekingen in dit reisseizoen.

Om een groepsreis te garanderen en uit te kunnen voeren is een minimum aantal deelnemers nodig. Dit aantal staat bij betreffende reis vermeld onder het kopje 'Groepssamenstelling en groepsgrootte'. In het uitzonderlijke geval dat het minimum aantal deelnemers niet wordt bereikt en de reis niet door kan gaan, hoor je dit ruim van te voren, doch uiterlijk 21 dagen voor vertrek. Djoser zal altijd haar uiterste best doen om een gewenste alternatieve reis en/of vetrekdatum aan te bieden, waarbij je per persoon eenmalig € 50,- korting krijgt. Volledige restitutie van de reissom, inclusief eventuele via Djoser afgesloten verzekeringen die op de factuur staan (met uitzondering van eventuele kosten van zelf geregelde visa, vaccinaties en andere persoonlijke uitgaven) is natuurlijk ook mogelijk. In het geval dat een reis niet kan doorgaan als gevolg van een overmachtsituatie kunnen er andere voorwaarden gelden waarbij geen volledige restitutie mogelijk is.

Praktische informatie

Accommodatie

Onze hotels vormen een aangenaam rustpunt in het drukke Indiase straatleven. Er wordt overnacht in centraal gelegen middenklasse hotels waar kamers gereserveerd zijn met airconditioning, douche en toilet. Vaak is er een goed restaurant aanwezig.

In de nationale parken overnachten we in sfeervolle hotels veelal gebouwd met natuurlijke materialen zodat ze opgaan in de omliggende natuur. Meestal is er een hoofdgebouw met een restaurant, bar en zwembad voor een verkoelende duik of ontspannen middag. Je overnacht in omliggende cottages. 

Bekijk hotelreviews op Tripadvisor

Mumbai Hotel Sahil
Tadoba 7 Tiger Resort
Pench Tuli Tiger Corridor
Kanha NP Tuli Tiger Resort
Bandhavgarh Bandhav Vilas
Agra Hotel Amar
Bharatpur Udai Vilas
Corbett NP Aura Resort
Delhi Metro Heights

Deze selectie geeft een goed beeld van de hotels waar we op deze reis verblijven.

Eenpersoonskamer

Alleenreizenden worden, in goed overleg, ingedeeld met andere alleenreizenden van hetzelfde geslacht. Wil je niet ingedeeld worden met een andere deelnemer, dan kun je een eenpersoonskamer boeken tegen de daarvoor geldende toeslag vanaf € 312,-.

Omdat het in deze tijd prettig is om een eigen kamer te hebben tijdens je reis bieden we 30% korting aan op álle eenpersoonskamers als je voor 30 september 2020 boekt. Deze korting is reeds verwerkt in de hiervoor genoemde vanaf prijs.

 • Hotel Sahil kamer Mumbai India Djoser

  We starten de reis in een comfortabel hotel gelegen in het hart van Zuid-Mumbai

 • Tuli Tiger Corridor kamer Pench India Djoser
 • Tuli Tiger Corridor bungalow Pench India Djoser

  We overnachten in de nationale parken in sfeervolle resorts

 • Tuli Tiger Corridor zwembad Pench India Djoser
 • Tuli Tiger Resort kamer Kanha India Djoser
 • Tuli Tiger Resort zwembad Kanha India Djoser

  De resorts hebben een zwembad waar je na een gamedrive een verfrissende duik kunt nemen

 • Bhandav vilas kamer Bandhavgarh India Djoser
 • Bandhav Vilas terras Bandhavgarh India Djoser

  De hotels zijn voorzien van een gezellig restaurant waar je heerlijke maaltijden kunt krijgen

 • Udai Vilas zwembad Bharatpur India Djoser

  Vanuit onze accommodatie in Bharatpur kun je met de fiets of riksja Keoladeo vogelpark ontdekken

 • Metro Heigts kamer Delhi India Djoser

Vliegreis

Turkish airlines

Het meest voorkomende vluchtschema staat hieronder. Kies een datum voor eventuele afwijkende vluchtschema's. Alle schema's zijn onder voorbehoud van wijzigingen. De deelnemers ontvangen ongeveer 8 weken voor vertrek een voorlopig vluchtschema.

Kies vertrekdatum:

 • Vlucht met

  Turkish Airlines

  Traject

  Amsterdam - Istanbul

  Vertrek

  12:10

  Aankomst

  17:30

 • Vlucht met

  Turkish Airlines

  Traject

  Istanbul - Mumbai

  Vertrek

  20:25

  Aankomst

  05:10

 • Vlucht met

  Turkish Airlines

  Traject

  Delhi - Istanbul

  Vertrek

  06:55

  Aankomst

  11:30

 • Vlucht met

  Turkish Airlines

  Traject

  Istanbul - Amsterdam

  Vertrek

  14:55

  Aankomst

  16:35


Tijdsverschil: in de zomer is het in India 3,5 uur later. Gedurende onze wintertijd komt er één uur verschil bij.

CO2-compensatie

Reizen is verrijkend, maar het transport dat nodig is om nieuwe bestemmingen te ontdekken laat zijn sporen achter in de vorm van broeikasgassen, waaronder CO2. Door de CO2-uitstoot van de reis te compenseren kan ergens anders ter wereld dezelfde hoeveelheid CO2 worden voorkomen. Samen met de ANVR hebben we gekozen voor een samenwerking met de South Pole Group, de wereldmarktleider in het uitvoeren van CO2-reductie projecten. Wij steunen een project in Thailand dat bestaat uit het installeren van zonnepanelen waardoor geen kolen meer hoeven worden te verbrand om elektriciteit op te wekken. Met CO2-compensatie doen we met elkaar dus iets terug voor het klimaat én voor de lokale bevolking. Compenseer daarom je reis: dit is mogelijk voor slechts € 5,-. Vanzelfsprekend compenseren wij als Djoser ook alle reizen van onze medewerkers.

Landarrangement

Je kunt deze reis boeken zonder internationale vluchten, je boekt dan zelf je vliegtickets. De prijzen voor dit landarrangement zijn vanaf €1.645,-.

Houd bij de boeking van een landarrangement er rekening mee dat voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers geldt.

Vervoer

Gedurende de hele reis maken we gebruik van een eigen bus die voorzien is van airconditioning. Het reizen met eigen vervoer heeft als voordeel, voornamelijk tijdens een lange reisdag, dat we regelmatig kunnen stoppen in de dorpjes en plaatsen waar we doorheen rijden, bijvoorbeeld voor een bezoek aan een lokaal marktje of andere bezienswaardigheden. Houd er rekening mee dat India een groot land is en dat de af te leggen afstanden soms behoorlijk groot zijn. Bepaalde trajecten nemen, inclusief de stops, een hele dag in beslag.

In de nationale parken maken we 'gamedrives' met een (open) jeep. Deze wildritten zijn bij de reissom inbegrepen. Je zit met 4 deelnemers in een voertuig. Uitzondering vormt het bezoek aan Bharatpur. Dit vogelreservaat kun je zelf per fietst of riksja ontdekken.

Een binnenlandse vlucht brengt je van Mumbai naar Nagpur. Het traject Umaria - Agra overbruggen we met een nachttrein waarin we gereserveerde plaatsen hebben in slaapcoupés met airconditioning. Lakens, dekens en kussens zijn aanwezig.

De steden kun je het beste te voet verkennen. Natuurlijk kun je ook gebruik maken van de bekende fiets- of motorriksja voor de langere afstanden.

 • Turkish Airlines vliegtuig
 • Bus India Djoser

  We beschikken over een eigen bus met airconditioning

 • India, Nepal en Rajasthan binnenkant bus vervoersmiddel Djoser
 • Trein India Djoser

  Tijdens een treinrit kom je makkelijk in contact met de lokale bevolking

 • Jeep Safrireis India Djoser
 • Jeep Safrireis India Djoser

  In een jeep met 4 personen maken we verschillende gamedrives in de nationale parken

 • Jeep Safarireis India
 • Gemotoriseerde riksja India

  De riksja is het perfecte vervoersmiddel om de stad te verkennen

Bij de reis inbegrepen

 • Vliegreizen
 • Alle vluchttoeslagen
 • Nederlandse reisbegeleiding
 • Vervoer per airconditioned bus
 • Binnenlandse vlucht Mumbai - Nagpur
 • Nachttrein Umaria - Agra
 • Hotelovernachtingen met ontbijt (behalve in Mumbai, Agra, Bharatpur en Delhi)
 • Stadstour Mumbai
 • Ochtend- en namiddag gamedrive per jeep Tadoba NP
 • Twee ochtend gamedrives en één namiddag gamedrive per jeep Pench NP
 • Ochtend- en namiddag gamedrive per jeep Kanha NP
 • Ochtend- en middag gamedrive per jeep Bandhavgarh NP
 • Ochtend- en namiddag gamedrive per jeep Corbett NP
 • Entreeprijzen nationale parken (behalve Bharatpur) inclusief
 • Bezoek Fatehpur Sikri
 • Bezoek Taj Mahal

Excursies

Markt IndiaBij Djoser bepaal je zelf welke bezienswaardigheden je de moeite waard vindt om te bezoeken. De een struint graag over de markten van Delhi en Mumbai op zoek naar koopjes, de ander wil op zijn gemak rondkijken bij een museum, het Rode Fort of de Taj Mahal. In de meeste gevallen kun je zelf of met groepsgenoten, al dan niet met hulp van onze reisbegeleiding, te voet of met lokaal vervoer eropuit trekken. Toegangsgelden zijn dan ook niet bij de reissom inbegrepen, zodat je alle vrijheid hebt om je eigen plan te trekken.

Sommige bezienswaardigheden mag je niet missen, zijn slecht bereikbaar of liggen ‘en route' naar onze volgende overnachtingsplaats. Dergelijke excursies zijn bij Djoser in het programma opgenomen. Ook bij alle excursies die bij het programma inbegrepen zijn, geldt dat het entreegeld exclusief is.

Tijdens deze reis zijn de volgende excursies in het reisprogramma inbegrepen:

 • De tijd in Mumbai is kort, om toch de belangrijkste bezienswaardigheden te bekijken is een stadstour inclusief.
 • Dag 4 ochtend- en namiddag gamedrive per jeep in Tadoba nationaal park
 • Dag 6 ochtend- en namiddag gamedrive per jeep in Pench nationaal park
 • Dag 7 ochtend gamedrive per jeep in Pench nationaal park
 • Dag 8 ochtend- en namiddag gamedrive per jeep in Kanha nationaal park
 • Dag 10 ochtend- en middag gamedrive per jeep in Bandhavgarh nationaal park
 • Dag 15 ochtend- en namiddag gamedrive per jeep in Corbett nationaal park
 • Bezoek in Agra één van de hoogtepunten van deze reis: de Taj Mahal.
 • Fatehpur Sikri, de geheel verlaten 16e-eeuwse hoofdstad van het Mogol-rijk, bezoeken we op weg naar Bharatpur.


Er zijn nog vele andere activiteiten mogelijk, zoals:

 • Agra is met name bekend vanwege de Taj Mahal, maar ook het Agra-fort is een bezoek zeker waard. Wellicht is het nog wel mooier dan het Rode Fort in Delhi.
 • In Bharatpur kun je met een riksja of op de fiets op zoek naar de vele vogelsoorten die het park rijk is.
 • Bezoek aan de Hindoeïstische Akshardham hindoetempel tijdens een optionele stadstour door Delhi.
 • Het Rode Fort in Delhi mag je zeker niet missen.
 • De grote bazaarstraat Chandni Chowk of één van de andere markten in Delhi is dé plek voor souvernirs.

Reisdocumenten

 • E-ticket. Neem een kopie mee op reis, anders kan de toegang tot de luchthaven in Delhi worden ontzegd. Meer informatie over de vlucht ontvang je ongeveer 2 weken voor vertrek.
 • Paspoort, dat bij aankomst in India 6 maanden geldig is en nog twee lege bladzijdes heeft.
 • e-Tourist Visa India US$ 40,- (excl. transactiekosten). Dit is een online procedure, waarbij je een MULTIPLE-ENTRY visum voor 365 dagen krijgt. Je kunt ook een visum voor 30 dagen aanvragen, maar hiermee kun je maar een beperkte tijd het land inreizen.

Geldzaken

In India wordt er betaald met de rupee is. Kijk voor de actuele koersen op oanda.com.

Pinnen: is mogelijk in alle grote steden.
Contant: euro’s of dollars in kleine coupures.
Creditcard: bruikbaar in verschillende plaatsen.

Als richtbedrag voor uitgaven die niet bij de reissom zijn inbegrepen, zoals maaltijden, entreegelden, facultatieve excursies en persoonlijke uitgaven geldt minimaal € 250,- per persoon per week.

Het is gebruikelijk fooien te geven voor verleende diensten. Om te  voorkomen dat je steeds fooien uit moet delen, wordt aan het begin van de reis een fooienpot ingesteld, waaruit de (gezamenlijke) tips aan de chauffeurs, gidsen, hotelpersoneel e.d. worden betaald. De richtlijn voor de fooienpot voor deze reis bedraagt € 40,-.

Maaltijden

Tijdens het verblijf in de nationale parken is het ontbijt in de reissom inbegrepen, in Mumbai, Agra, Bharatpur en Delhi niet. Overige maaltijden zijn exclusief. Het voordeel hiervan is dat je in de steden zelf, of met een aantal anderen, op zoek kunt gaan naar een restaurant of eethuis naar keuze. Je kunt in onze hotels en andere restaurants zeer voordelig een uitstekende Indiase maaltijd krijgen.

Thali India DjoserDe Indiase keuken, met tal van verschillende curries, is wereldberoemd en overheerlijk. In Rajasthan zou je een zogenaamde thali kunnen bestellen. Thali betekent bord in het Hindi. Hierop vind je een grote verscheidenheid aan gerechten gecombineerd met rijst en brood. Een heerlijk verkoelende versnapering is de lassi, een yoghurtdrankje, dat soms gemengd is met fruit.

NB: Veel hotels in India organiseren op Kerst- en Oudejaarsavond een speciaal feestdiner met entertainment voor de hotelgasten. Hiervoor wordt meestal een verplichte toeslag geheven, los van de vraag of men al dan niet deelneemt aan dit diner. De hoogte van deze toeslag kan oplopen tot € 30,- per persoon.

Gezondheid

Voor deze reis wordt aangeraden: 

 • vaccinaties tegen DTP, tyfus en hepatitis A
 • malariatabletten

De hygiënische omstandigheden in India zijn beduidend minder dan de westerse standaard. Wees voorzichtig met voedsel en reinig de handen. Het is verstandig goed te letten op wat je eet. Neem in de eerste dagen de tijd om te acclimatiseren, te wennen aan de andere temperatuur en de vele nieuwe indrukken. Het leidingwater is niet veilig om te drinken, maar mineraalwater is voor een klein bedrag overal te koop. Tevens raden we je aan een kleine medische kit mee te nemen met o.a. aspirine, middelen tegen darmstoornissen en een zoutoplossing (als ORS) tegen uitdroging. De reisbegeleiding is overigens ook in het bezit van een medische set, welke steriel hulpmateriaal bevat. 

Voor vaccinaties werkt Djoser samen met Thuisvaccinatie.nl. Het is de grootste landelijke organisatie voor reisvaccinaties aan huis. De deskundige artsen komen bij je langs wanneer het jou uitkomt. Ook ‘s avonds en in het weekend of op het werk. En sturen (indien mogelijk) de rekening rechtstreeks naar de zorgverzekeraar. De tarieven zijn vergelijkbaar met andere vaccinatie instellingen. Je kunt gemakkelijk online een afspraak maken. Voor een advies per land kun je ook de website raadplegen van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering lcr.nl of itg.be.

Logo ThuisVaccinatie.nl

Reizen en Covid-19

Wij zijn ervan overtuigd dat we met de benodigde aanpassingen veilig en verantwoord op reis kunnen gaan. Daarbij volgen we de adviezen en richtlijnen van het RIVM en het ministerie van Buitenlandse Zaken. De reis gaat door als de bestemming code groen of geel heeft, we reizen dus niet naar een land of gebied met een negatief reisadvies (code oranje: "alleen noodzakelijke reizen" of code rood). Uiteraard hebben we ook veel contact met onze lokale agent, waardoor we goed op de hoogte zijn van de lokale omstandigheden en regels. Met deze lokale assistentie, onze 24/7 hulp en bijstand én de aanwezigheid van een Nederlandse reisbegeleider die extra goed is voorbereid, reis je met een gerust gevoel. Verrassingen onderweg kunnen we zo prima ondervangen. Na boeking houden wij je via "Mijn Djoser" op de hoogte van de laatste informatie.

Hotelverlenging

Verlenging is mét accommodatie in Delhi bij te boeken. Je verblijft na afloop van de reis in een centraal gelegen middenklasse hotel, in de wijk Karol Bagh. De prijs is vanaf € 20,- op basis van logies in een tweepersoonskamer per persoon per nacht. Een eenpersoonskamer kost € 40,-.

De genoemde prijzen zijn zonder wijzigingskosten van de vlucht en de transfer van/naar de luchthaven.

Klimaat en geografie

In centraal India zijn de weersomstandigheden seizoensgebonden. De meeste regen valt in de zomermaanden. De moesson is van juli t/m eind augustus, maar precies is dit niet te voorspellen. In deze periode zijn de nationale parken gesloten omdat veel wegen in deze natuurgebieden ontoegankelijk worden. In het najaar (september t/m november) en het voorjaar (februari t/m april) zijn de temperaturen bijzonder aangenaam, zowel overdag als ‘s nachts. In de winter (december en januari) kan het koud zijn met name 's avonds en 's nachts koelt het behoorlijk af.

Omdat de meeste dieren de warmte op het midden van de dag ontlopen en dan in de schaduw uitrusten, maken we al onze 'gamedrives' vroeg in de ochtend of laat in de middag. Niet alleen is op die momenten het wildleven het actiefst, ook is er het mooiste licht om te fotograferen.
 

Reisbegeleiding en gidsen

Een enthousiaste Nederlandse reisbegeleider begeleidt de reis. Onze reisbegeleiders zijn zeer ervaren en bevlogen reizigers en vertellen onderweg leuke weetjes over de bestemming. Zij zorgen dat de reis soepel verloopt en zijn het aanspreekpunt voor vragen en wensen. De eigen passie, in combinatie met een uitgebreide training en inwerkprocedure, vormt de basis voor hun deskundigheid en professionaliteit.

FAQ

Hoe zit het met de ligging van de bezienswaardigheden?

Veel bezienswaardigheden liggen op loopafstand van onze hotels. Je kunt ze meestal ook gemakkelijk en goedkoop op eigen gelegenheid bereiken met een riksja of taxi. Voor bezienswaardigheden die wat verder weg liggen, kan de reisbegeleider op verzoek transport regelen voor de groep.

Wat zijn de kledingvoorschriften

Waar overnachten we?

Heb ik een klamboe nodig?

Wat is de beste reistijd?

Hoe is het eten in India?

Wie begeleid de reis?

Hoe zijn de safari's geregeld?

Hoe is het vervoer geregeld?

Is het mogelijk om de reis te verlengen?

Hoe regel ik het visum voor India?

Stel je eigen vraag

Bekijk alle veelgestelde vragen

Reviews

Gemiddelde beoordeling: 8,7

 • Mooie gevarieerde rondreis die enkele culturele hoogtepunten combineert met natuurparken die zowel de echte Safari fans als de vogelaars kunnen bekoren. Bovendien logeerden we in enkele zeer mooie lodges tijdens de bezoeken aan de wildparken. Echte aanrader.

  9,0

  9,0
 • Mooie, maar vermoeiende reis, maar de moeite waard. Je kan alle 10 meter een foto nemen, zo uitzonderlijk is India. Veel tigers gezien en ook dichtbij, prachtige natuurparken, goede hotels en lekker eten. Bedankt voor de 2 taarten op mijn verjaardag. Gr, Rita & Patrick

  9,0

  9,0
 • 9 feb20: Fantastische natuurreis, 11 safari's in 5 parken. Onze jeep zag 17 tijgers. In Bandhavgarh maar liefst 10 op één dag! Maar ook jakhals, moeraskat, gaur, black bock, olifanten, cobra, Nilgau. Keoladeo is een waar vogelparadijs (in feb). Accommodaties zijn prachtig. Warme kleding is een must.

  9,0

  9,0
 • Wat een fantastische reis was deze safari. Een goede mix van cultuur en natuur. Onze jeep had het geluk maar liefst 27 tijgers te zien en dat naast zoveel ander natuurschoon zoals lippenberen, olifanten, jakhalzen enz. En niet te vergeten de vele soorten roofvogels in Koleodeo.. Kortom, GRANDIOOS.

  10,0

  10,0
 • Een schitterende reis door het fascinerende India. Mooie reservaten met hele leuke lodges, soms had je een klein huisje voor je alleen. Onze jeep heeft maar liefst 16 tijgers gezien. De kans dat je ze ziet is echt heel groot. In het laatste park, Corbett, ook olifanten gezien. Heb genoten!

  9,0

  9,0
 • We zijn net terug van een fantastische tijgerreis in India... Veel tijgers gezien..wat een fantastische ervaring, Fijne reisleider gehad!! Ron Martens bedankt. Wel een tip die ik wil meegeven is: neem echt warme kleding mee voor de ochtendsafari's, alleen een extra vestje is echt niet genoeg.

  9,0

  9,0
 • Mooie reis! Een goede mix van natuur en cultuur! Heel wat fotogenieke dieren (onder andere de tijgers) gespot en bij de natuurparken sliepen wij in heel comfortabele logies! Misschien nog even benadrukken voor toekomstige reizigers: In november kan heel koud zijn in de morgen- en avonduren!

  8,0

  8,0
 • Fantastische reis. Mooie combinatie van mooie natuur en daarnaast een beetje cultuur. Maar liefst 8 tijgers gezien waarvan enkele heel dichtbij en ook veel andere dieren zoals olifanten, wilde honden, apen en herten. Accommodaties waren over het algemeen ook top. Gezellige reisleider Geert Jan.

  9,0

  9,0
 • Hele mooie maar intensieve reis. De parken hebben mijn verwachtingen ver overtroffen. We hebben een aantal tijgers van heel dichtbij mogen bewonderen en daarnaast ook een luipaard, olifanten en nog veel meer klein wild. Onze mega enthousiaste reisleider Geert- Jan maakte deze mooie reis compleet!

  8,0

  8,0
 • Hele fijne reis. De mooie natuurparken overtroffen mijn verwachtingen. Enorm leuk om met een gypsy door beekjes en over rotsen te rijden. We hebben schitterende tijgers gezien. De lodges waren heel fijn. Dank zij onze reisbegeleider Geert-Jan hebben we een super toffe reis gehad.

  9,0

  9,0
 • Mede dankzij de geweldige groep en reisbegeleider Marcel was het een prachtige reis, maar ook intensief. Dit is echt Azie met kleurrijke en vriendelijke mensen. Om tijgers te zien moet je geluk hebben. Wij hebben er 3 gezien! Jammer dat veel gidsen slecht of nauwelijks Engels praten.

  9,0

  9,0
 • Mooie reis met de nadruk op natuur en safari en minder op cultuur en steden. Tijdens de reis krijg je in de steden die je bezoekt toch een indruk hoe het hier in het dagelijkse leven uitziet. Een aanrader voor mensen die tijgers in het wild willen zien en ook vogelliefhebbers komen aan hun trekken.

  8,0

  8,0
 • Prachtige reis door een land dat je steeds blijft verbazen. In de mooie parken is veel te zien. Prachtige vogels, herten en ander wild laten zich goed zien. De tijger, beer en het luipaard zie je met wat geluk ook. (14 tijgers gespot) De meeste gidsen spreken helaas onvoldoende Engels.

  9,0

  9,0
 • Genoten van de pracht van de natuur, alleen jammer van de verplichte gidsen die bij gamedrives aanwezig moeten zijn. Terwijl hun Engels vaak erg ondermaats was en hierdoor was hun motivatie soms zoek. In dorpjes was je zonder meer de selfie-superheld, op toeristische plaatsen als loslopend geld.

  7,0

  7,0
 • Wat een reis! India is een heel bijzonder land. De safari's waren geweldig; we zagen o.a. 14 tijgers, 2 lippenberen, 2 luipaarden en vele olifanten, jakhalzen, bizons, apen, herten en prachtig gekleurde vogels... Een schitterende natuurreis met een vleugje cultuur in Mumbai, Agra en Delhi. Aanrader!

  9,0

  9,0
 • Topreis. Vele safari’s (niet te vergelijken met Afrika weliswaar) waarbij we geluk hadden tijgers en andere dieren te spotten. De kleine ongemakken die India kenmerken neem je er met plezier bij en het geheel werd overgoten met de enthousiaste kennis van onze reisleidster Karin.

  9,0

  9,0
 • Prima safarireis in India, goed verzorgd. Veel wild gezien en beleefd. Alleen reistijden Nederland - India vv vielen tegen. Niemand in de groep heeft buikloop gekregen. Reis de moeite waard.

  9,0

  9,0
 • De reis verliep erg soepel waardoor ik 3 tijgers, 2 lippenberen, 4 wilde honden,1 luipaard en 6 wilde olifanten heb gezien. Het was een top reis. Mooie hotels en een goede reisleider. Helaas worden er geen Siberische kraanvogels, neushoorns meer gezien in India wat Djoser wel verkoopt met deze reis!

  8,0

  8,0
 • Voor mij was deze reis de ideale balans tussen de natuur en cultuur van India. Een intensieve reis, maar zeker de moeite waard! De focus ligt op de safari’s en dan met name de tijger, maar vergeet niet om ook te genieten van alle andere bijzondere dieren die er te zien zijn. Goede accommodaties.

  9,0

  9,0
 • Een prachtige safarireis met veel schitterende natuur en ook afwisseling met de verschillende steden. Een aanrader!

  9,0

  9,0
 • Mooie reis waarbij de dieren voorop staan maar in de steden ook nog een graantje cultuur kan worden opgedaan. Land van contrasten. Smerig soms, maar de hotels waren schoon en verrassend goed. En als klapstuk natuurlijk de tijger

  9,0

  9,0
 • Mooie reis door de parken van Noord-India. Het spotten van tijgers was voor ons een groot succes, niet minder dan 14 tijgers gezien. Anderen in de groep zagen er maar 1. Je moet dus wel geluk hebben. Nachttrein is een ervaring om snel te vergeten. Hotels zijn goed behalve in Delhi, waar het vuil was

  7,0

  7,0
 • We hebben een geweldige reis gehad. Op de eerste dag in Tadoba NP hebben de eerste tijger van deze reis gezien. Wat een fantastisch moment. In totaal hebben we 12 tijgers gezien verdeeld over drie parken. We hebben echt geluk gehad. De reis was prima geregeld. Mooie hotels en heerlijk gegeten.

  9,0

  9,0
 • Mooie reis met goede accomodatie en eten (meestal buffetvorm). Beter dan verwacht voor India. Alles is goed georganiseerd. Mooie parken, maar vooral in Tadoba spreken de gidsen en chauffeurs zo goed als geen Engels. Het aantal dieren dat je ziet is minder dan bij Afrikaanse safari's.

  8,0

  8,0
 • Positief: Een pioniersreis zonder problemen. Een no-nonsense reisbegeleider met korte, accurate mededelingen op het gepaste ogenblik. Een safari in de letterlijke betekenis: zoek de tijger en geniet ondertussen van fauna en flora. Negatief: De gidsen en chauffeurs verstaan nauwelijks Engels

  9,0

  9,0
 • Zeer mooie natuurreis met bezoek aan verschillende natuurparken. We hadden het geluk om in verschillende parken de tijger te zien. Ook veel andere bijzondere dieren gezien. De natuurparken in India zijn verrassend mooi. De accommodaties waren over het algemeen zeer goed.

  9,0

  9,0
 • Zeer mooie afwisselende reis. Veel verschillende beesten mogen spotten. Dit is en blijft een geluk. Wij hadden het geluk dat de tijger zich een paar keer liet zien. Natuur is ook heel afwisselend tijdens deze reis. Overwegend goede accommodaties. Vooral de Akshardhamtempel was zeer verrassend.

  9,0

  9,0
Bekijk alle reviews

Plaats een review

Daarom Djoser

 • Safari langs India’s mooiste parken: Tadoba, Pench, Kanha, Bandhavgarh en Corbett
 • Alle gamedrives per jeep t.w.v. € 225,- inbegrepen in de reissom
 • Enthousiaste Nederlandse reisbegeleider
 • Vertrekken gepland in beste reistijd voor 'gameviewing'
 • Grote kans op het zien van tijgers
 • Bezoek aan Keoladeo Ghana nationaal park, een vogelparadijs
 • Ruim de tijd voor een bezoek aan wereldwonder Taj Mahal

Klantwaardering

8,7

Mooie gevarieerde rondreis die enkele culturele hoogtepunten...
Mooie gevarieerde rondreis die enkele culturele hoogtepunten combineert met natuurparken die zowel de echte Safari fans als de vogelaars kunnen bekoren. Bovendien logeerden we in enkele zeer mooie lodges tijdens de bezoeken aan de wildparken. Echte aanrader.

Dirk V. - 9,0
Mooie, maar vermoeiende reis, maar de moeite waard. Je kan a...
Mooie, maar vermoeiende reis, maar de moeite waard. Je kan alle 10 meter een foto nemen, zo uitzonderlijk is India. Veel tigers gezien en ook dichtbij, prachtige natuurparken, goede hotels en lekker eten. Bedankt voor de 2 taarten op mijn verjaardag. Gr, Rita & Patrick

Patrick B. - 9,0
9 feb20: Fantastische natuurreis, 11 safari's in 5 parken. O...
9 feb20: Fantastische natuurreis, 11 safari's in 5 parken. Onze jeep zag 17 tijgers. In Bandhavgarh maar liefst 10 op één dag! Maar ook jakhals, moeraskat, gaur, black bock, olifanten, cobra, Nilgau. Keoladeo is een waar vogelparadijs (in feb). Accommodaties zijn prachtig. Warme kleding is een must.

Marian van B. - 9,0

Bekijk hotel reviews op

Het weer in India

Het weer in India

31°C

Terug naar boven