Bekijk de Safarireis India, 18 dagen van Djoser

Safarireis India 18 dagen

Op zoek naar het indrukwekkende wildlife

Een tijger in een dierentuin maakt indruk. Maar er een in het wild tegenkomen is een ervaring om nooit meer te vergeten! India kent naast tijgers, veel verschillende diersoorten als luipaarden, wilde honden, hyena’s, buffels, apen, beren, olifanten, herten en krokodillen. We bezoeken tijdens deze reis bekende nationale parken als Corbett, Bandhavgarh, Kanha, Pench en Tadoba. Tijdens de inbegrepen gamedrives gaan we op zoek naar het wild dat er leeft. 

Download reisinformatie

Prijs vanaf € 2.695,-

Van:
Aan:


Routekaart Safarireis India, 18 dagen
 1. Amsterdam - Delhi
 2. aankomst Delhi
 3. Delhi, stadstour
 4. Delhi - Corbett nationaal park
 5. Corbett NP, ochtend- en namiddag gamedrive
 6. Corbett NP - Bharatpur (Keoladeo nationaal park)
 7. Bharatpur (Keoladeo NP)
 8. Bharatpur (Keoladeo NP) - Fatehpur Sikri - Agra
 9. Agra - nachttrein naar Katni
 10. Katni - Bandhavgarh nationaal park, namiddag gamedrive
 11. Bandhavgarh NP, ochtend gamedrive - Kanha nationaal park
 12. Kanha NP, ochtend- en namiddag gamedrive
 13. Kanha NP - Pench nationaal park, namiddag gamedrive
 14. Pench NP, ochtend gamedrive - Tadoba nationaal park
 15. Tadoba NP, ochtend- en namiddag gamedrive
 16. Tadoba NP - Nagpur - vlucht naar Mumbai
 17. Mumbai
 18. Mumbai - Amsterdam

Route op datum:

Reisbeschrijving

Dompel je onder in de chaos van Delhi

Dag 1 Amsterdam - Delhi
Dag 2 aankomst Delhi
Dag 3 Delhi, stadstour

Kleurrijke wachtrij voor Rode Fort Delhi India Djoser De reis begint in Delhi, de hoofdstad van India. De kleurrijke Akshardham hindoetempel is een aanrader! Dit indrukwekkende complex werd tegelijk opgeleverd met de aangrenzende muzikale fontein en een IMAX­-theater. Ook dat is India! Het verkeer en de hectiek in Delhi is overweldigend. Bezienswaardig zijn de overheidsgebouwen uit het koloniale tijdperk. Tevens zijn de Sikh­-tempel en het Rode Fort een bezoek waard.

Aan de oevers van de Yamuna-rivier vind je de Raj Ghat, de crematieplaats van Mahatma Ghandi. Hier brandt 24 uur per dag een vlam. In Delhi biedt Djoser een stadstour aan, zodat je niets hoeft te missen.


Op zoek naar de tijger in Corbett, het oudste nationaal park van India

Dag 4 Delhi - Corbett nationaal park
Dag 5 Corbett NP, ochtend- en namiddag gamedrive

Olifant komt uit t bos achter de jeep CorbettCorbett nationaal park ligt in het noordelijke district Nainital. Het is India’s oudste, populairste en meest prestigieuze nationaal park. In 1973 werd hier het allereerste Tiger Project opgestart om de tijgerpopulatie tegen uitsterven te behoeden. De kans dat je hier een Bengaalse tijger tegenkomt is dan ook groot. Het park is opgedeeld in verschillende zones en kent een zeer gevarieerde natuur. We maken met open jeeps verschillende gamedrives. Tijdens deze tochten gaan we op zoek naar kuddes olifanten, kijken uit naar tijgers en speuren in de rivier naar gavialen, krokodillen met een lange smalle bek. Vogelliefhebbers komen hier aan hun trekken. De aanwezigheid van maar liefst 5 verschillende soorten gieren duidt op een evenwichtige gezonde habitat.


Laat je ontroeren door het monument van de liefde, de Taj Mahal

Dag 6 Corbett NP - Bharatpur (Keoladeo nationaal park)
Dag 7 Bharatpur (Keoladeo NP)
Dag 8 Bharatpur (Keoladeo NP) - Agra
Dag 9 Agra - nachttrein Katni

Taj Mahal Agra India DjoserNa een rit van ongeveer 10 uur komen we aan in Bharatpur (Keoladeo nationaal park), het voormalige Bharatpur bird sanctuary. Het park geniet wereldfaam vanwege de enorme hoeveelheid vogelsoorten die hier te zien zijn. In het op de UNESCO werelderfgoedlijst geplaatste park zijn maar liefst 230 verschillende vogelsoorten waargenomen. In de wintermaanden vormt het park een pleisterplaats voor duizenden migrerende vogels, een onbeschrijfelijk spektakel. Er zijn 30 soorten eenden te zien, verschillende ijsvogels, roofvogels, reigers en ooievaars. Het zal je niet verwonderen dat ornithologen en natuurfotografen uit de hele wereld hier naar toestromen. Je kunt het park met een riksja of op de fiets bezoeken.

En route naar Agra bezoeken we de verlaten stad Fatehpur Sikri. De stad werd gebouwd onder Mogol-keizer Akbar. In Agra nemen we de tijd om het Agra-fort en de imposante Taj Mahal te bezoeken. Sjah Jahan bouwde dit mausoleum Taj Mahal tussen 1631 en 1648 uit liefde voor zijn overleden vrouw. Het marmeren gebouw is nog steeds één van de meest indrukwekkende bouwwerken ter wereld. Bezoek de Taj Mahal bij voorkeur bij zonsondergang of -opgang, dan is het licht op het marmer het mooist.

Wil je een bijzonder project steunen tijdens je bezoek aan Agra. Ga dan een kopje koffie drinken bij 'Sheroes Hangout'. Dit hippe café wordt gerund door slachtoffers van zuuraanvallen.


Maak gamedrives in Bandhavgarh & Kanha NP

Dag 10 Katni - Bandhavgarh nationaal park, namiddag gamedrive
Dag 11 Bandhavgarh NP, ochtend gamedrive - Kanha nationaal park

Indische Scharrelaar Bandhavgarh India DjoserBandhavgarh is vergeleken met de andere nationale parken in India klein. Het park is het voormalige jachtterrein van de Maharadja van Rewa. De hoeveelheid wild is echter verrassend groot. Centraal in het park liggen enkele heuvels die van elkaar gescheiden worden door valleien. Op sommige plekken zijn wat moeraslanden. Bamboe komt overal voor. Door deze variatie aan landschappen vind je in het park veel dieren, waaronder tijgers. We maken met open jeeps (op dag 11) twee gamedrives. Wellicht dat je tijdens één van de safari's ook richting de hoogste heuvel van het park rijdt, waarop een verlaten fort ligt. De kliffen rondom het fort bevatten verschillende grotten, die zijn beschilderd met eeuwenoude inscripties in het Sanskriet (welke niet open zijn voor het publiek).


Treed in de voetsporen van Jungle book in Pench NP

Dag 12 Kanha NP, ochtend- en namiddag gamedrive
Dag 13 Kanha NP - Pench nationaal park, namiddag gamedrive
Dag 14 Pench NP, ochtend gamedrive - Tadoba nationaal park

Kanha nationaal park werd in 1955 opgericht. In het park leeft de zeldzame barasingha, een moerashert, welke hoog op het menu van de luipaard, de tijger en de wilde hond staat. Vanaf Bamni Dadar, een heuvel in het park, heb je een prachtig uitzicht op de grazende gaurs, sambars en Nijlgau. We maken drie ritten met open jeeps, om te genieten van het natuurschoon.

Hert kijkt in de camera Pench India DjoserDe rit van Kanha naar Pench geeft je een goed beeld van de uitgestrektheid en rust van centraal India. Pench heeft een glorieuze lange geschiedenis en is de setting van Rudyard Kipling's meest beroemde werk, Jungle Book. Het gevarieerde landschap bestaat uit open graslanden, vochtige valleien en gemengd bos. Door deze verscheidenheid komen er maar liefst 1200 plantensoorten voor en is de concentratie van grazers groot. In het oog springen de grote kuddes gaur, Indiase bizons. Er zijn hier verschillende herten- en antilopensoorten te spotten zoals de sambar en Nijlgau. In de ochtend trekken we met jeeps het park in om op zoek te gaan naar haar bewoners en te genieten van het mooie landschap. Voor vogelliefhebbers is het park een waar paradijs. Het park kent maar liefst 285 verschillende soorten. Vier zeldzame giersoorten, neushoornvogels en visarenden. In de winter bezoeken duizenden trekvogels de grote waterreservoirs, een spectaculair gezicht!


Geniet van het wild in Tadoba NP

Dag 15 Tadoba NP, ochtend- en namiddag gamedrive
Dag 16 Tadoba NP - Nagpur - vlucht Mumbai
Dag 17 Mumbai
Dag 18 Mumbai - Amsterdam

Tijger tegen boom kijkt in de camera India DjoserWe maken de laatste safari's in de prachtige omgeving van Tadoba. We maken twee gamedrives door het park. De omgeving is droog en heuvelachtig en bestaat uit tropisch loofverliezend bos. Gigantische teakbomen bieden onderdak aan nestelende vogels. In de heuvels houden zich allerlei dieren schuil; sambar herten, lippenberen, vierhoornantilopen, stekelvarkens, civetkatten en schuwe luipaarden. Door de grote biodiversiteit en de aanwezigheid van tijgers is het park tot 41e tijgerreservaat van India uitgeroepen.

Binnen de grenzen zijn verschillende meren. Het permanente Irai-meer is een pleisterplaats voor watervogels, die op moeten passen voor de moeraskrokodillen.

We sluiten de reis af in Mumbai, één van de dichtstbevolkte steden ter wereld met maar liefst 14 miljoen inwoners. Hier vind je de Bollywood studio's en steenrijke filmsterren, maar ook Dharavi, de grootste sloppenwijk van Azië. Je komt ogen en oren tekort in de chaotische hectiek van de stad vol met interessante plekken en bezienswaardigheden zoals de ‘Colaba Causeway’, het commerciële hart van Mumbai, en de Dhobi Ghat, de unieke en kleurrijke outdoor ‘wasserette’. In het Kamala Nehru-park heb je een prachtig uitzicht over de Arabische Zee en de stad.

Vanuit Mumbai vliegen we, na een reis vol indrukken, terug naar Amsterdam.


Op weg met Djoser
Tijdens onze reizen is er geen sprake van een strak gepland reisschema. De reisdagen staan natuurlijk vast, maar ter plaatse wordt het programma in overleg tussen de groep en de reisbegeleiding ingevuld. De reisbegeleider biedt de meeste dagen een programma aan en een aantal excursies is inbegrepen, maar je bent zeker niet verplicht hieraan deel te nemen. Wie er liever zelf op uitgaat heeft daartoe alle vrijheid. Zo leer je een land tenslotte het beste kennen. De maximale groepsgrootte voor deze reis is 20 personen.

Lees de volledige beschrijving
Boek en reis met Djoser zekerheid Boek en reis met Djoser zekerheid

Vertrekdata 2022

Start - einde

Beschikbaarheid

Prijs

Start - einde

23 okt - 09 nov
G
Vertrek gegarandeerd i

Beschikbaarheid

1 plaats vrij
Deelnemers
Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 2.695,-

Start - einde

20 nov - 07 dec

Beschikbaarheid

vol
Deelnemers
Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 2.695,-

Start - einde

11 dec - 28 dec
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 2.795,-

Vertrekdata 2023

Start - einde

Beschikbaarheid

Prijs

Start - einde

05 feb - 22 feb
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende
Deelnemers
Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 2.695,-

Start - einde

12 mrt - 29 mrt
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 2.695,-

Start - einde

19 mrt - 05 apr
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende
Deelnemers
Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 2.695,-

Inclusief

 • Vliegreizen
 • Alle vluchttoeslagen
 • Nederlandse reisbegeleiding
 • Vervoer per airconditioned bus
 • Nachttrein Umaria - Agra
 • Hotelovernachtingen met ontbijt (behalve in Delhi, Bharatpur en Agra)
 • Stadstour Delhi
 • Ochtend- en namiddag gamedrive per jeep Corbett NP
 • Namiddag- en ochtend gamedrive per jeep Bandhavgarh NP
 • Ochtend en namiddag gamedrive per jeep Kanha NP
 • Namiddag- en ochtend gamedrive per jeep Pench NP
 • Ochtend- en namiddag gamedrive per jeep Tadoba NP
 • Entreeprijzen nationale parken (behalve Bharatpur) inclusief
 • Bezoek Fatehpur Sikri
 • Bezoek Taj Mahal

Exclusief

Maaltijden en ontbijt in Agra, Bharatpur en Delhi, visum, entreegelden, facultatieve excursies, fooien, persoonlijke uitgaven, verzekeringen etc.
Reserveringskosten € 25,- en bij 2 of meer personen € 40,-. Bijdrage SGR € 5,- per persoon en calamiteitenfonds € 2,50 per boeking.

Landarrangement

Je kunt deze reis boeken zonder internationale vluchten, je boekt dan zelf je vliegtickets. De prijzen voor dit landarrangement zijn vanaf €1.895,-.

Houd bij de boeking van een landarrangement er rekening mee dat voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers geldt.

Eenpersoonskamer

Alleenreizenden worden, in goed overleg, ingedeeld met andere alleenreizenden van hetzelfde geslacht. Wil je niet ingedeeld worden met een andere deelnemer, dan kun je een eenpersoonskamer boeken tegen de daarvoor geldende toeslag vanaf € 475,-.

Hotelverlenging

Verlenging is mét accommodatie in Nagpur bij te boeken. Je verblijft na afloop van de reis in een centraal gelegen middenklasse hotel. De prijs is vanaf € 40,- op basis van logies in een tweepersoonskamer per persoon per nacht. Een eenpersoonskamer kost € 80,-.

De genoemde prijzen zijn zonder wijzigingskosten van de vlucht en de transfer van/naar de luchthaven.

Vluchttoeslagen (inbegrepen)

Luchtvaartmaatschappijen berekenen naast luchthavenbelastingen, ook brandstof- en veiligheidstoeslagen. Bij Djoser zijn al deze toeslagen in de reissom inbegrepen.

Groepssamenstelling en groepsgrootte

Onze groepen bestaan uit samen- en alleenreizenden. Reis je alleen dan vind je zeker snel aansluiting in onze kleine groepen. De deelnemers zijn overwegend Nederlands en Belgisch. Het komt bij deze reis soms voor dat ook enkele Duitstalige reizigers zich hebben aangemeld.

Wil je meer specifieke informatie over de samenstelling van de groep op de vertrekdatum van jouw keuze dan informeren we je graag telefonisch over bijvoorbeeld leeftijden, geslacht en samenstelling (Nederland: 071-5126400 en België: 09 2230069).

Gemiddeld bestaan de groepen uit 16 deelnemers, het maximum is 19.

De gemiddelde groepsgrootte om de reis door te laten gaan is 10.

Bij een aantal vertrekdata zie je 'Vertrek Gegarandeerd' of 'Vertrek Informatie' vermeld staan. Voor meer informatie over doorgang van de reis en gegarandeerd vertrek: V G

Vertrek informatie

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren. Dit op basis van eerdere ervaringen en boekingen in dit reisseizoen.

Om een groepsreis te garanderen en uit te kunnen voeren is een minimum aantal deelnemers nodig. Dit aantal staat bij betreffende reis vermeld onder het kopje 'Groepssamenstelling en groepsgrootte'. In het uitzonderlijke geval dat het minimum aantal deelnemers niet wordt bereikt en de reis niet door kan gaan, hoor je dit ruim van te voren, doch uiterlijk 21 dagen voor vertrek. Djoser zal altijd haar uiterste best doen om een gewenste alternatieve reis en/of vertrekdatum aan te bieden. Volledige restitutie van de reissom, inclusief eventuele via Djoser afgesloten verzekeringen die op de factuur staan (met uitzondering van eventuele kosten van zelf geregelde visa, vaccinaties en andere persoonlijke uitgaven) is natuurlijk ook mogelijk. In het geval dat een reis niet kan doorgaan als gevolg van een overmachtsituatie kunnen er andere voorwaarden gelden waarbij geen volledige restitutie mogelijk is.

Vertrek gegarandeerd

Indien een vertrekdatum het groene icoon met een G heeft, dan ben je er zeker van bent dat je na het ontvangen van de boekingsbevestiging op reis kan gaan. Het kan soms voorkomen dat deelnemers van een reis moeten annuleren of omboeken, waardoor de groepsgrootte onder het vereiste minimum aantal deelnemers daalt. In het uitzonderlijke geval dat het minimum aantal deelnemers niet wordt bereikt en de reis niet door kan gaan, hoor je dit ruim van te voren per e-mail, doch uiterlijk 21 dagen voor vertrek. Djoser zal altijd haar uiterste best doen om er voor te zorgen dat je de gewenste reis op de geboekte vertrekdatum kunt gaan maken, ook indien het minimale aantal deelnemers niet is bereikt. In dat geval bekijken we de mogelijkheid om, al dan niet tegen bijbetaling, de reis mogelijk te maken met bijvoorbeeld aangepast vervoer en/of lokale Engelssprekende reisbegeleiding. Het karakter van een groepsreis kan hierbij dusdanig veranderen dat wij er begrip voor hebben dat je liever een alternatief kiest.

Uiteraard is het ook mogelijk een nieuwe reis of vertrekdatum te boeken. Volledige restitutie van de reissom, inclusief eventuele via Djoser afgesloten verzekeringen die op de factuur staan (met uitzondering van eventuele kosten van zelf geregelde visa, vaccinaties en andere persoonlijke uitgaven) is natuurlijk ook mogelijk. In het geval dat een reis niet kan doorgaan als gevolg van een overmachtsituatie kunnen er andere voorwaarden gelden waarbij geen volledige restitutie mogelijk is.

Nog bedenktijd nodig? Dan kun je tot een paar maanden voor vertrek een optie op een reis nemen. Zo’n voorlopige reservering is gratis en is 5 dagen geldig. De optie wordt automatisch omgezet in een definitieve of aanvraagboeking, tenzij je deze tijdig zelf bevestigt of annuleert. Het is helaas niet mogelijk om een optie te nemen op een reis waar nog maar een aantal plaatsen beschikbaar zijn.

Praktische informatie

Accommodatie

Onze hotels vormen een aangenaam rustpunt in het drukke Indiase straatleven. Er wordt overnacht in centraal gelegen middenklasse hotels waar kamers gereserveerd zijn met airconditioning, douche en toilet. Vaak is er een goed restaurant aanwezig.

In de nationale parken overnachten we in sfeervolle hotels veelal gebouwd met natuurlijke materialen zodat ze opgaan in de omliggende natuur. Meestal is er een hoofdgebouw met een restaurant, bar en zwembad voor een verkoelende duik of ontspannen middag. Je overnacht in omliggende cottages. 

Bekijk hotelreviews op Tripadvisor

Delhi The Park
Corbett NP Aura Resort
Bharatpur Udai Vilas
Agra Hotel Amar
Bandhavgarh Lemon tree
Kanha NP Tuli Tiger Resort
Pench Tuli Tiger Corridor
Tadoba 7 Tiger Resort
Mumbai Sahil Hotel


Deze selectie geeft een goed beeld van de hotels waar we op deze reis verblijven.

Eenpersoonskamer

Alleenreizenden worden, in goed overleg, ingedeeld met andere alleenreizenden van hetzelfde geslacht. Wil je niet ingedeeld worden met een andere deelnemer, dan kun je een eenpersoonskamer boeken tegen de daarvoor geldende toeslag vanaf € 475,-.

 • Hotel Sahil kamer Mumbai India Djoser

  We starten de reis in een comfortabel hotel gelegen in het hart van Zuid-Mumbai

 • Tuli Tiger Corridor kamer Pench India Djoser
 • Tuli Tiger Corridor bungalow Pench India Djoser

  We overnachten in de nationale parken in sfeervolle resorts

 • Tuli Tiger Corridor zwembad Pench India Djoser
 • Tuli Tiger Resort kamer Kanha India Djoser
 • Tuli Tiger Resort zwembad Kanha India Djoser

  De resorts hebben een zwembad waar je na een gamedrive een verfrissende duik kunt nemen

 • Bhandav vilas kamer Bandhavgarh India Djoser
 • Bandhav Vilas terras Bandhavgarh India Djoser

  De hotels zijn voorzien van een gezellig restaurant waar je heerlijke maaltijden kunt krijgen

 • Udai Vilas zwembad Bharatpur India Djoser

  Vanuit onze accommodatie in Bharatpur kun je met de fiets of riksja Keoladeo vogelpark ontdekken

 • Metro Heigts kamer Delhi India Djoser

Vliegreis

Qatar Airways

Het meest voorkomende vluchtschema staat hieronder. Je kan ook het schema per vertrekdatum bekijken. Vliegtijden en -maatschappijen zijn onder voorbehoud van wijzigingen.

Kies vertrekdatum:

 • Vlucht met

  Turkish Airlines

  Traject

  Amsterdam - Doha

  Vertrek

  16:15

  Aankomst

  23:40

 • Vlucht met

  Turkish Airlines

  Traject

  Doha - Delhi

  Vertrek

  02:15

  Aankomst

  08:40

 • Vlucht met

  Qatar Airways

  Traject

  Mumbai - Doha

  Vertrek

  04:15

  Aankomst

  05:25

 • Vlucht met

  Qatar Airways

  Traject

  Doha - Amsterdam

  Vertrek

  08:20

  Aankomst

  13:20


Tijdsverschil: in de zomer is het in India 3,5 uur later. Gedurende onze wintertijd komt er één uur verschil bij.

Qatar Airways, met zijn thuisbasis in Doha, behoort tot een van de beste luchtvaartmaatschappijen ter wereld. De luchtvaartmaatschappij ontving meerdere jaren op rij diverse prijzen, waaronder vijf sterren van het gerenommeerde adviesbureau Skytrax. Qatar Airways beschikt over een jonge en zeer moderne vloot en vliegt wereldwijd naar meer dan 100 bestemmingen. Aan boord zijn de zeer comfortabele stoel voorzien van vele gemakken, waaronder een uitstekend inflight entertainment systeem. Tijdens de vlucht word je voorzien van heerlijke maaltijden en een ruime keuze uit drankjes. Voor een goede start van je vakantie vlieg je dus met Qatar Airways.

Landarrangement

Je kunt deze reis boeken zonder internationale vluchten, je boekt dan zelf je vliegtickets. De prijzen voor dit landarrangement zijn vanaf €1.895,-.

Houd bij de boeking van een landarrangement er rekening mee dat voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers geldt.

Vervoer

Gedurende de hele reis maken we gebruik van een eigen bus die voorzien is van airconditioning. Het reizen met eigen vervoer heeft als voordeel, voornamelijk tijdens een lange reisdag, dat we regelmatig kunnen stoppen in de dorpjes en plaatsen waar we doorheen rijden, bijvoorbeeld voor een bezoek aan een lokaal marktje of andere bezienswaardigheden. Houd er rekening mee dat India een groot land is en dat de af te leggen afstanden soms behoorlijk groot zijn. Bepaalde trajecten nemen, inclusief de stops, een hele dag in beslag.

In de nationale parken maken we 'gamedrives' met een (open) jeep. Deze wildritten zijn bij de reissom inbegrepen. Je zit met 4 deelnemers in een voertuig. Uitzondering vormt het bezoek aan Bharatpur. Dit vogelreservaat kun je zelf per fietst of riksja ontdekken.

Het traject Agra - Katni overbruggen we met een nachttrein waarin we gereserveerde plaatsen hebben in slaapcoupés met airconditioning. Lakens, dekens en kussens zijn aanwezig.

De steden kun je het beste te voet verkennen. Natuurlijk kun je ook gebruik maken van de bekende fiets- of motorriksja voor de langere afstanden.

 • vliegtuig Qatar
 • Bus India Djoser

  We beschikken over een eigen bus met airconditioning

 • India, Nepal en Rajasthan binnenkant bus vervoersmiddel Djoser
 • Trein India Djoser

  Tijdens een treinrit kom je makkelijk in contact met de lokale bevolking

 • Jeep Safrireis India Djoser
 • Jeep Safrireis India Djoser

  In een jeep met 4 personen maken we verschillende gamedrives in de nationale parken

 • Jeep Safarireis India
 • Gemotoriseerde riksja India

  De riksja is het perfecte vervoersmiddel om de stad te verkennen

Bij de reis inbegrepen

 • Vliegreizen
 • Alle vluchttoeslagen
 • Nederlandse reisbegeleiding
 • Vervoer per airconditioned bus
 • Nachttrein Umaria - Agra
 • Hotelovernachtingen met ontbijt (behalve in Delhi, Bharatpur en Agra)
 • Stadstour Delhi
 • Ochtend- en namiddag gamedrive per jeep Corbett NP
 • Namiddag- en ochtend gamedrive per jeep Bandhavgarh NP
 • Ochtend en namiddag gamedrive per jeep Kanha NP
 • Namiddag- en ochtend gamedrive per jeep Pench NP
 • Ochtend- en namiddag gamedrive per jeep Tadoba NP
 • Entreeprijzen nationale parken (behalve Bharatpur) inclusief
 • Bezoek Fatehpur Sikri
 • Bezoek Taj Mahal

Excursies

Markt IndiaBij Djoser bepaal je zelf welke bezienswaardigheden je de moeite waard vindt om te bezoeken. De een struint graag over de markten van Delhi op zoek naar koopjes, de ander wil op zijn gemak rondkijken bij een museum, het Rode Fort of de Taj Mahal. In de meeste gevallen kun je zelf of met groepsgenoten, al dan niet met hulp van onze reisbegeleiding, te voet of met lokaal vervoer eropuit trekken. Toegangsgelden zijn dan ook niet bij de reissom inbegrepen, zodat je alle vrijheid hebt om je eigen plan te trekken.

Sommige bezienswaardigheden mag je niet missen, zijn slecht bereikbaar of liggen ‘en route' naar onze volgende overnachtingsplaats. Dergelijke excursies zijn bij Djoser in het programma opgenomen. Ook bij alle excursies die bij het programma inbegrepen zijn, geldt dat het entreegeld exclusief is.

Tijdens deze reis zijn de volgende excursies in het reisprogramma inbegrepen:

 • Stadstour Delhi. We bezoeken de belangrijkste bezienswaardigheden zoals het Rode Fort, Jama Masjid-moskee en Chandni Chowk.
 • Dag 5 ochtend- en namiddag gamedrive per jeep in Corbett nationaal park
 • Dag 10 namiddag gamedrive per jeep in Bhandavgarh nationaal park
 • Dag 11 ochtend gamedrive Bhandavgarh nationaal park
 • Dag 12 ochtend- en namiddag gamedrive per jeep in Kanha nationaal park
 • Dag 13 namiddag gamedrive per jeep in Pench nationaal park
 • Dag 14 ochtend gamedrive per jeep in Pench nationaal park
 • Dag 16 ochtend- en namiddag gamedrive per jeep in Tadoba nationaal park
 • Bezoek in Agra één van de hoogtepunten van deze reis: de Taj Mahal.
 • Fatehpur Sikri, de geheel verlaten 16e-eeuwse hoofdstad van het Mogol-rijk, bezoeken we op weg naar Bharatpur.


Er zijn nog vele andere activiteiten mogelijk, zoals:

 • Bezoek aan de Hindoeïstische Akshardham-tempel tijdens een optionele stadstour door Delhi.
 • Het Rode Fort in Delhi mag je zeker niet missen.
 • De grote bazaarstraat Chandni Chowk of één van de andere markten in Delhi is dé plek voor souvernirs.
 • In Bharatpur kun je met een riksja of op de fiets op zoek naar de vele vogelsoorten die het park rijk is.
 • Agra is met name bekend vanwege de Taj Mahal, maar ook het Agra-fort is een bezoek zeker waard. Wellicht is het nog wel mooier dan het Rode Fort in Delhi.

Reisdocumenten

 • E-ticket. Neem een kopie mee op reis, anders kan de toegang tot de luchthaven in Delhi worden ontzegd. Meer informatie over de vlucht ontvang je ongeveer 2 weken voor vertrek.
 • Paspoort, dat bij aankomst in India 6 maanden geldig is en nog twee lege bladzijdes heeft.
 • e-Tourist Visa India Gratis tot de voorraad strekt, daarna US$ 25,- (excl. transactiekosten). Dit is een online procedure, waarbij je een SINGLE-ENTRY visum voor 30 dagen krijgt.
 • Vul een Self Declaration in via www.newdelhiairport.in/airsuvidha/apho-registration (zie invulhulp onder aan deze pagina). U kunt deze pas invullen vanaf 72 uur voor vertrek.
 • Mogelijk gelden er aanvullende inreisvoorwaarden met betrekking tot COVID-19. Bekijk actuele informatie op de website van de Rijksoverheid met reisadviezen, onder het onderwerp "Coronavirus".

Geldzaken

In India wordt er betaald met de rupee is. Kijk voor de actuele koersen op oanda.com.

Pinnen: is mogelijk in alle grote steden.
Contant: euro’s of dollars in kleine coupures.
Creditcard: bruikbaar in verschillende plaatsen.

Als richtbedrag voor uitgaven die niet bij de reissom zijn inbegrepen, zoals maaltijden, entreegelden, facultatieve excursies en persoonlijke uitgaven geldt minimaal € 250,- per persoon per week.

Het is gebruikelijk fooien te geven voor verleende diensten. Om te  voorkomen dat je steeds fooien uit moet delen, wordt aan het begin van de reis een fooienpot ingesteld, waaruit de (gezamenlijke) tips aan de chauffeurs, gidsen, hotelpersoneel e.d. worden betaald. De richtlijn voor de fooienpot voor deze reis bedraagt € 40,-.

Maaltijden

Tijdens het verblijf in de nationale parken is het ontbijt in de reissom inbegrepen, in Delhi, Bharatpur en Agra niet. Overige maaltijden zijn exclusief. Het voordeel hiervan is dat je in de steden zelf, of met een aantal anderen, op zoek kunt gaan naar een restaurant of eethuis naar keuze. Je kunt in onze hotels en andere restaurants zeer voordelig een uitstekende Indiase maaltijd krijgen.

Thali India DjoserDe Indiase keuken, met tal van verschillende curries, is wereldberoemd en overheerlijk. In Rajasthan zou je een zogenaamde thali kunnen bestellen. Thali betekent bord in het Hindi. Hierop vind je een grote verscheidenheid aan gerechten gecombineerd met rijst en brood. Een heerlijk verkoelende versnapering is de lassi, een yoghurtdrankje, dat soms gemengd is met fruit.

NB: Veel hotels in India organiseren op Kerst- en Oudejaarsavond een speciaal feestdiner met entertainment voor de hotelgasten. Hiervoor wordt meestal een verplichte toeslag geheven, los van de vraag of men al dan niet deelneemt aan dit diner. De hoogte van deze toeslag kan oplopen tot € 30,- per persoon.

Gezondheid

Voor deze reis wordt aangeraden: 

 • vaccinaties tegen DTP, tyfus en hepatitis A
 • malariatabletten

De hygiënische omstandigheden in India zijn beduidend minder dan de westerse standaard. Wees voorzichtig met voedsel en reinig de handen. Het is verstandig goed te letten op wat je eet. Neem in de eerste dagen de tijd om te acclimatiseren, te wennen aan de andere temperatuur en de vele nieuwe indrukken. Het leidingwater is niet veilig om te drinken, maar mineraalwater is voor een klein bedrag overal te koop. Tevens raden we je aan een kleine medische kit mee te nemen met o.a. aspirine, middelen tegen darmstoornissen en een zoutoplossing (als ORS) tegen uitdroging. De reisbegeleiding is overigens ook in het bezit van een medische set, welke steriel hulpmateriaal bevat. 

Voor vaccinaties werkt Djoser samen met Thuisvaccinatie.nl. Het is de grootste landelijke organisatie voor reisvaccinaties aan huis. De deskundige artsen komen bij je langs wanneer het jou uitkomt. Ook ‘s avonds en in het weekend of op het werk. En sturen (indien mogelijk) de rekening rechtstreeks naar de zorgverzekeraar. De tarieven zijn vergelijkbaar met andere vaccinatie instellingen. Je kunt gemakkelijk online een afspraak maken. Voor een advies per land kun je ook de website raadplegen van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering lcr.nl of itg.be.

Logo ThuisVaccinatie.nl

Reizen en Covid-19

Voor alle reizen geldt dat je als reiziger moet voldoen aan de inreisvoorwaarden met betrekking tot COVID-19 van het land waar je naar toe gaat. De reiziger is zelf verantwoordelijk voor het voldoen aan de op het moment van vertrek geldende inreisregels van een land, zoals bijvoorbeeld vaccinatieplicht en/of een negatieve PCR-test. Het niet kunnen of willen voldoen hieraan is geen reden voor kosteloos annuleren. Bekijk de actuele inreisvoorwaarden met betrekking tot COVID-19 op de website van de Rijksoverheid met reisadviezen, onder het onderwerp "coronavirus".

Bedenk wel dat hier informatie staat die op dit moment van toepassing is en dat deze uiteraard kan veranderen, waarbij wij verwachten dat voor veel landen de inreisvoorwaarden versoepeld zullen worden. Uiteraard hebben we frequent contact met onze agentschappen waardoor we goed op de hoogte zijn van de lokale omstandigheden en regels. Na boeking houden wij je over deze regels en voorwaarden via "Mijn Djoser" op de hoogte. Met onze lokale vertegenwoordiger, onze 24/7 bereikbaarheid/bijstand én de aanwezigheid van een reisbegeleider, reis je met Djoser met een gerust gevoel.

Hotelverlenging

Verlenging is mét accommodatie in Nagpur bij te boeken. Je verblijft na afloop van de reis in een centraal gelegen middenklasse hotel. De prijs is vanaf € 40,- op basis van logies in een tweepersoonskamer per persoon per nacht. Een eenpersoonskamer kost € 80,-.

De genoemde prijzen zijn zonder wijzigingskosten van de vlucht en de transfer van/naar de luchthaven.

Klimaat en geografie

In centraal India zijn de weersomstandigheden seizoensgebonden. De meeste regen valt in de zomermaanden. De moesson is van juli t/m eind augustus, maar precies is dit niet te voorspellen. In deze periode zijn de nationale parken gesloten omdat veel wegen in deze natuurgebieden ontoegankelijk worden. In het najaar (september t/m november) en het voorjaar (februari t/m april) zijn de temperaturen bijzonder aangenaam, zowel overdag als ‘s nachts. In de winter (december en januari) kan het koud zijn met name 's avonds en 's nachts koelt het behoorlijk af.

Omdat de meeste dieren de warmte op het midden van de dag ontlopen en dan in de schaduw uitrusten, maken we al onze 'gamedrives' vroeg in de ochtend of laat in de middag. Niet alleen is op die momenten het wildleven het actiefst, ook is er het mooiste licht om te fotograferen.
 

Reisbegeleiding en gidsen

Een enthousiaste Nederlandse reisbegeleider begeleidt de reis. Onze reisbegeleiders zijn zeer ervaren en bevlogen reizigers en vertellen onderweg leuke weetjes over de bestemming. Zij zorgen dat de reis soepel verloopt en zijn het aanspreekpunt voor vragen en wensen. De eigen passie, in combinatie met een uitgebreide training en inwerkprocedure, vormt de basis voor hun deskundigheid en professionaliteit.

Veelgestelde vragen

Hoe zit het met de ligging van de bezienswaardigheden?

Veel bezienswaardigheden liggen op loopafstand van onze hotels. Je kunt ze meestal ook gemakkelijk en goedkoop op eigen gelegenheid bereiken met een riksja of taxi. Voor bezienswaardigheden die wat verder weg liggen, kan de reisbegeleider op verzoek transport regelen voor de groep.

Wat zijn de kledingvoorschriften

Waar overnachten we?

Heb ik een klamboe nodig?

Wat is de beste reistijd?

Hoe is het eten in India?

Wie begeleid de reis?

Hoe zijn de safari's geregeld?

Hoe is het vervoer geregeld?

Is het mogelijk om de reis te verlengen?

Hoe regel ik het visum voor India?

Stel je eigen vraag

Bekijk alle veelgestelde vragen

Reviews India reizen

Gemiddelde beoordeling: 8,8

 • Wat een geweldige reis. Mooie combinatie van cultuur & natuur. Vanaf minuut 1 hebben we genoten. Een droom is in vervulling gegaan bij het zien van totaal 12 tijgers deze reis! Speciale dank aan reisleidster Jennifer voor haar enthousiasme en leuke ideeen die de reis nog bijzonderder maakten!

  9,0

  9,0
 • De Safarireis naar Noord India van 13 t/m30 maart 2022 was een groot succes. Ieder van de negen deelnemers plus de reisbegeleidster zag rond de tien tijgers. Enkelen ook een luipaard en wilde honden en zelfs de zeer zeldzame lippenbeer. Sociaalculturele en folkloristische excursies boven verwachting

  10,0

  10,0
 • Het was een prachtige reis. Prachtige parken bezocht en veel tijgers gezien. Ook het Keoladeo nationaal park was geweldig. De Taj Mahal hadden we in de vroege morgen (bijna) helemaal voor ons zelf. En niet te vergeten onze geweldige reisbegeleider Jennifer die de reis perfect heeft georganiseerd.

  9,0

  9,0
 • Mooie gevarieerde rondreis die enkele culturele hoogtepunten combineert met natuurparken die zowel de echte Safari fans als de vogelaars kunnen bekoren. Bovendien logeerden we in enkele zeer mooie lodges tijdens de bezoeken aan de wildparken. Echte aanrader.

  9,0

  9,0
Bekijk alle reviews

Plaats een review

Daarom Djoser

 • Safari langs India’s mooiste parken: Corbett, Bandhavgarh, Kanha, Pench & Tadoba
 • Alle gamedrives per jeep t.w.v. € 225,- inbegrepen in de reissom
 • Enthousiaste Nederlandse reisbegeleider
 • Vertrekken gepland in beste reistijd voor 'gameviewing'
 • Grote kans op het zien van tijgers
 • Bezoek aan Bharatpur (Keoladeo nationaal park), een vogelparadijs
 • Ruim de tijd voor een bezoek aan wereldwonder Taj Mahal

Klantwaardering

8,8

Wat een geweldige reis. Mooie combinatie van cultuur & natuu...
Wat een geweldige reis. Mooie combinatie van cultuur & natuur. Vanaf minuut 1 hebben we genoten. Een droom is in vervulling gegaan bij het zien van totaal 12 tijgers deze reis! Speciale dank aan reisleidster Jennifer voor haar enthousiasme en leuke ideeen die de reis nog bijzonderder maakten!

Noreen D. - 9,0
De Safarireis naar Noord India van 13 t/m30 maart 2022 was e...
De Safarireis naar Noord India van 13 t/m30 maart 2022 was een groot succes. Ieder van de negen deelnemers plus de reisbegeleidster zag rond de tien tijgers. Enkelen ook een luipaard en wilde honden en zelfs de zeer zeldzame lippenbeer. Sociaalculturele en folkloristische excursies boven verwachting

Harm Jan K. - 10,0
Het was een prachtige reis. Prachtige parken bezocht en veel...
Het was een prachtige reis. Prachtige parken bezocht en veel tijgers gezien. Ook het Keoladeo nationaal park was geweldig. De Taj Mahal hadden we in de vroege morgen (bijna) helemaal voor ons zelf. En niet te vergeten onze geweldige reisbegeleider Jennifer die de reis perfect heeft georganiseerd.

Nico K. - 9,0

Bekijk hotel reviews op

Het weer in India

Het weer in India

30°C

Terug naar boven