Safarireis India

Safarireis India

Op zoek naar het indrukwekkende wildlife

18 dagen

Een tijger in een dierentuin of circus maakt indruk. Maar er een in het wild tegenkomen is een ervaring om nooit meer te vergeten! India kent naast tijgers, veel verschillende diersoorten als luipaarden, wilde honden, hyena’s, buffels, apen, beren, olifanten, herten en krokodillen. We bezoeken deze reis bekende nationale parken als Tadoba, Pench, Kanha, Banhdhavgarh en Corbett. Tijdens inbegrepen gamedrives gaan we op zoek naar het wild dat er leeft. 

Van:
Aan:
Routekaart Safarireis India, 18 dagen
 1. Amsterdam - Mumbai
 2. aankomst Mumbai
 3. Mumbai - vlucht naar Nagpur - Tadoba nationaal park
 4. Tadoba NP, ochtend en namiddag gamedrive
 5. Tadoba NP, ochtend en namiddag gamedrive
 6. Tadoba NP - Pench nationaal park
 7. Pench NP, ochtend gamedrive - Kanha nationaal park
 8. Kanha NP, ochtend en namiddag gamedrive
 9. Kanha NP - Bandhavgarh nationaal park
 10. Bandhavgarh NP, ochtend en middag gamedrive - Umaria - trein naar Agra
 11. Agra
 12. Agra - Fatehpur Sikri - Bharatpur (Keoladeo nationaal park)
 13. Bharatpur (Keoladeo NP)
 14. Bharatpur (Keoladeo NP) - Corbett nationaal park
 15. Corbett NP ochtend en namiddag gamedrive
 16. Corbett NP - Akshardhamtempel - Delhi
 17. Delhi
 18. Delhi - Amsterdam

Route op datum:

Reisbeschrijving

Mumbai

Dag 1 Amsterdam - Mumbai
Dag 2 aankomst Mumbai

Gateway Mumbai India DjoserDe warmte en geuren van Mumbai omarmen je bij aankomst op de luchhaven. India’s meest kosmopolitische stad is van oudsher een havenstad en een belangrijk handelscentrum. Voor de Britten was Mumbai de ‘Gateway’ tot het Indiase continent. Sporen uit dit koloniale verleden zie je nog terug in de architectuur van het prachtige treinstation. Tegenwoordig is de stad het centrum voor de productie van honderden typische Hindifilms. Het wordt dan ook wel schertsend Bollywood genoemd.

Het verkeer in deze miljoenen stad is chaotisch. Riksja’s, brommers, auto’s en bussen vechten hier toeterend om iedere meter asfalt. Om aan deze hectiek te ontsnappen is een wandeling in de Hangende Tuinen  een aanrader. Aan de ’ghats’ werken de dhobi’s, de traditionele kledingwassers, hard door om de was schoon en gestreken in de avond weer bij hun eigenaren terug te brengen. Deze gigantische openlucht wasserette vormt een waar spektakel.

Tadoba nationaal park

Dag 3 Mumbai - vlucht naar Nagpur - Tadoba nationaal park
Dag 4 Tadoba NP, ochtend en namiddag gamedrive
Dag 5 Tadoba NP, ochtend en namiddag gamedrive

Na het ontbijt nemen we het vliegtuig naar Nagpur. Na aankomst rijden we in 4 uur met onze eigen bus naar Tadoba nationaal park. Na de drukte van Mumbai kom je helemaal tot rust in de prachtige omgeving. In de koelte van de namiddag kun je al een wandeling maken. De volgende dagen maken we in  de ochtend en tegen de avond gamedrives in het park.

Tijger IndiaDe omgeving is droog en heuvelachtig en bestaat uit tropisch loofverliezend bos. Gigantische teakbomen bieden onderdak aan nestelende vogels. In de heuvels houden zich allerlei dieren schuil; sambarherten, lippenberen, vierhoornantilopen, stekelvarkens, civetkatten en schuwe luipaarden. Door de grote biodiversiteit en de aanwezigheid van tijgers is het park tot 41e tijgerreservaat van India uitgeroepen. Binnen de grenzen zijn verschillende meren. Het permanente Iraimeer is een pleisterplaats voor watervogels, die op moeten passen voor de moeraskrokodillen.

 

Pench & Kanha nationaal park

Dag 6 Tadoba NP - Pench nationaal park
Dag 7 Pench NP, ochtend gamedrive - Kanha nationaal park
Dag 8 Kanha NP, ochtend- en namiddag gamedrive

Het is ongeveer 7 uur rijden naar Pench, gelegen in het zuiden van Madya Pradesh. We komen hier aan in een compleet andere groene wereld. Het park heeft een glorieuze lange geschiedenis en is de setting van Rudyard Kipling's meest beroemde werk; Jungle Book.

Pench India antiloop (internet)Het gevarieerde landschap bestaat uit open graslanden, vochtige valleien en gemengd bos. Door deze verscheidenheid komen er maar liefst 1200 plantensoorten voor en is de concentratie van grazers groot. In het oog springen de grote kuddes Gaur -  Indiase bizon. Er zijn hier verschillende herten- en antilopensoorten te spotten zoals de Sambar en Nijlgau.

De volgende ochtend trekken we met jeeps het park in om op zoek te gaan naar haar bewoners en te genieten van het mooie landschap. Voor vogelliefhebbers is het park een waar paradijs. Het park kent maar liefst 285 verschillende soorten. Vier zeldzame giersoorten, neushoornvogels en visarenden. In de winter bezoeken duizenden trekvogels de grote waterreservoirs, een spectaculair gezicht!

De rit van Pench naar Kanha geeft je een goed beeld van de uitgestrektheid en rust van centraal India. Kanha nationaal park werd in 1955 opgericht. In het park leeft de zeldzame barasingha, een moerashert, voor. Welke hoog op het menu van de luipaard, de tijger en de wilde hond staat. Vanaf Bamni Dadar, een heuvel in het park, heb je een prachtig uitzicht op de grazende gaurs, sambars en Nijlgau. We maken twee ritten met open jeeps, om te genieten van het natuurschoon.

Bandhavgarh

Dag 9  Kanha NP - Bandhavgarh nationaal park
Dag 10 Bandhavgarh NP, gamedrives - Umaria - trein naar Agra

Bandhavgarh India (internet)Bandhavgarh is vergeleken met de andere nationale parken in India klein. Het park is het voormalige jachtterrein van de Maharadja van Rewa. De hoeveelheid wild is echter verrassend groot. Centraal in het park liggen enkele heuvels die van elkaar gescheiden worden door valleien. Op sommige plekken zijn wat moeraslanden. Bamboe komt overal voor. Door deze variatie aan landschappen vind je in het park veel dieren, waaronder tijgers.

We maken met open jeeps (op dag 10) twee ‘gamedrives’ waarbij we rijden richting de hoogste heuvel in het park, waarop een verlaten fort ligt. De kliffen rondom het fort bevatten verschillende grotten, die zijn beschilderd met eeuwenoude inscripties in het Sanskriet.

Na de tweede 'gamedrive' verlaten we het park alvorens we doorreizen naar Umaria, waar we in de avond aan boord van de nachttrein gaan, die ons naar Agra brengt. We overnachten in couchettes.

Agra & Keoladeo nationaal park

Dag 11 Agra
Dag 12 Agra - Fatehpur Sikri - Bharatpur (Keoladeo nationaal park)
Dag 13 Bharatpur (Keoladeo NP)

Taj Mahal Agra IndiaBij aankomst in Agra is er gelegenheid om je op te frissen in het hotel. Daarna is er tijd om het Agrafort en de imposante Taj Mahal te bezoeken. Sjah Jahan bouwde dit mausoleum Taj Mahal tussen 1631 en 1648 uit liefde voor zijn overleden vrouw. Het marmeren gebouw is nog steeds één van de meest indrukwekkende bouwwerken ter wereld. Bezoek de Taj Mahal bij voorkeur bij zonsondergang of opgang, dan is het licht op het marmer het mooist. We reizen door naar Bharatpur. En route bezoeken we de verlaten spookstad Fatehpur Sikri. De stad werd gebouwd onder Moghulkeizer Akbar.

Keoladeo national park, het voormalige Bharatpur bird sanctuary, geniet wereldfaam vanwege de enorme hoeveelheid vogelsoorten die hier te zien zijn. In het op de UNESCO-werelderfgoedlijst geplaatste park zijn maar liefst 230 verschillende vogelsoorten waargenomen. In de wintermaanden vormt het park een pleisterplaats voor duizenden migrerende vogels, een onbeschrijfelijk spektakel. De meest zeldzame gasten zijn de Siberische kraanvogels die hier neerstrijken.  Daarnaast zijn er 30 soorten eenden te zien, verschillende ijsvogels, roofvogels, reigers en ooievaars. Het zal je niet verwonderen dat ornithologen en natuurfotografen uit de hele wereld hier naar toestromen. We kunnen het park met een riksja of op de fiets bezoeken.

Corbett nationaal park

Dag 14 Bhartapur (Keoladeo NP) - Corbett nationaal park
Dag 15 Corbett NP, ochtend & namiddag gamedrive

India - Corbett nationaal park jeeps (internet)Corbett nationaal park ligt in het noordelijke district Nainital. De weg er heen duurt zo’n 10 uur. Corbett is India’s oudste, populairste en meest prestigieuze nationaal park. Het is opgedeeld in verschillende zones en kent een zeer gevarieerde natuur. In 1973 werd hier het allereerste Tiger Project opgestart om de tijgerpopulatie tegen uitsterven te behoeden. De kans dat je hier een Bengaalse tijger tegenkomt is dan ook groot. In het park maken we met open jeeps verschillende gamedrives.

Tijdens de gamedrives gaan we op zoek naar kuddes olifanten, kijken uit naar tijgers en speuren in de rivier naar gavialen, krokodillen met een lange smalle bek. Vogelliefhebbers komen hier aan hun trekken. De aanwezigheid van maar liefst 5 verschillende soorten gieren duidt op een evenwichtige gezonde habitat.

Delhi

Dag 16 Corbett NP - Akshardhamtempel - Delhi
Dag 17 Delhi
Dag 18 Delhi - Amsterdam

Rode fort Delhi IndiaOp weg naar ons hotel in Delhi of de volgende dag stoppen we bij de kleurrijke Akshardham hindoetempel. Dit indrukwekkende complex  werd in 2005 opgeleverd tegelijk met de aangrenzende muzikale fontein en een IMAX-theater. Ook dat is India! In Delhi worden we overweldigd door de hectiek en drukte van het verkeer. Bezienswaardig zijn de imposante overheidsgebouwen uit het koloniale tijdperk. Tevens zijn de Sikhtempel en het Rode Fort zeker een bezoek waard. Aan de oevers van de Yamunarivier vind je de Raj Ghat, de crematieplaats van Mahatma Ghandi. Hier brandt 24 uur per dag een vlam. Na een reis vol indrukken vliegen we terug naar Amsterdam.


Op weg met Djoser

Tijdens onze reizen is er geen sprake van een strak gepland reisschema. De reisdagen staan natuurlijk vast, maar ter plaatse wordt het programma in overleg tussen de groep en de reisbegeleiding ingevuld. De reisbegeleider biedt de meeste dagen een programma aan en een aantal excursies is inbegrepen, maar je bent zeker niet verplicht hieraan deel te nemen. Wie er liever zelf op uitgaat heeft daartoe alle vrijheid. Zo leer je een land tenslotte het beste kennen. De maximale groepsgrootte voor deze reis is 20 personen.

Lees de volledige beschrijving

Vertrekdata 2018

Start - einde

Beschikbaarheid

Prijs

Start - einde

06 nov - 23 nov

Beschikbaarheid

vol

Prijs

€ 2.295,-

Start - einde

16 dec - 02 jan

Beschikbaarheid

vol

Prijs

€ 2.495,-

Vertrekdata 2019

Start - einde

Beschikbaarheid

Prijs

Start - einde

10 feb - 27 feb
V
Vertrek gegarandeerd

Beschikbaarheid

1 plaats vrij
Deelnemers
Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 2.295,-

Start - einde

17 feb - 06 mrt
V
Vertrek gegarandeerd

Beschikbaarheid

beperkt beschikbaar
Deelnemers
Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 2.195,-

Start - einde

17 mrt - 03 apr
V
Vertrek gegarandeerd i

Beschikbaarheid

nog plaatsen beschikbaar
Deelnemers
Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 2.095,-

Voorwaarden gegarandeerd vertrek

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en stellige verwachting deze ook uit te voeren. Dit op basis van eerdere resultaten en ervaringen en op basis van een minimum aantal deelnemers.

Om het karakter van een groepsreis te garanderen en de reis fysiek uit te kunnen voeren is een minimum aantal deelnemers nodig. Dit aantal staat bij betreffende reis vermeld onder het kopje 'Groepssamenstelling'.

Conform artikel 4 lid 2 van de ANVR-reisvoorwaarden behouden wij ons het recht voor de overeenkomst met onmiddellijke ingang op te zeggen, indien het aantal aanmeldingen kleiner is dan het vereiste minimum aantal.

Het kan voorkomen dat (definitieve) deelnemers van een reis met 'vertrek gegarandeerd' moeten annuleren, waardoor de groepsgrootte onder het vereiste minimum aantal deelnemers daalt. De vertrekgarantie vervalt op dat moment.

Daarnaast behoudt Djoser zich het recht voor om in onvoorziene, gewichtige omstandigheden en of overmacht situaties de reis te annuleren en geen doorgang te laten vinden.

In het uitzonderlijke geval dat het minimum aantal deelnemers niet wordt bereikt en de reis niet door kan gaan, hoort u dit ruim van te voren, doch uiterlijk 21 dagen voor vertrek. In dat geval komt de huidige boeking te vervallen en kunt u een nieuwe reis of vertrekdatum boeken, waarbij u per persoon eenmalig € 100,- korting krijgt. Restitutie van de reissom (met uitzondering van eventuele kosten van visa, vaccinaties en andere persoonlijke uitgaven) is natuurlijk ook mogelijk.

Inclusief

 • Vliegreis met Turkish Airlines
 • Alle vluchttoeslagen
 • Nederlandse reisbegeleiding
 • Vervoer per airconditioned bus
 • Binnenlandse vlucht Mumbai - Nagpur
 • Nachttrein Umaria - Agra
 • Hotelovernachtingen met ontbijt (behalve in Mumbai, Agra, Bharatpur en Delhi)
 • 'Gamedrives' volgens programma
 • Entreeprijzen nationale parken (behalve Bharatpur) inclusief
 • Bezoek Fatehpur Sikri
 • Bezoek Akshardhamtempel
 • Diensten Djoser servicebalie Schiphol

Exclusief

Reisverzekering, maaltijden en ontbijt in Mumbai, Agra, Bharatpur en Delhi, facultatieve excursies, fooien, persoonlijke uitgaven, reserveringskosten € 25,- en bij 2 of meer personen € 35,-.
 
Wijzigingen voorbehouden.

Landarrangement

Je kunt deze reis boeken zonder internationale vluchten, je boekt dan zelf je vliegtickets. De prijzen voor dit landarrangement zijn vanaf €1.745,-.

Houd bij de boeking van een landarrangement er rekening mee dat voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers geldt.

Eenpersoonskamer

Alleenreizenden worden, in goed overleg, ingedeeld met andere alleenreizenden van hetzelfde geslacht. Wil je niet ingedeeld worden met een andere deelnemer, dan kun je een eenpersoonskamer boeken tegen de daarvoor geldende toeslag vanaf € 445,-.

Hotelverlenging

Verlenging is mét accommodatie in Delhi bij te boeken. Je verblijft na afloop van de reis in een centraal gelegen middenklasse hotel, in de wijk Karol Bagh. De prijs is vanaf € 20,- op basis van logies in een tweepersoonskamer per persoon per nacht. Een eenpersoonskamer kost € 40,-.

De genoemde prijzen zijn zonder wijzigingskosten van de vlucht en de transfer van/naar de luchthaven.

Groepssamenstelling

Onze groepen bestaan uit samen- en alleenreizenden. Reis je alleen dan vind je zeker snel aansluiting in onze kleine groepen. De deelnemers zijn overwegend Nederlands en Belgisch. Het komt soms voor dat zich ook enkele belangstellenden uit Duitsland, Oostenrijk of Zwitserland hebben aangemeld.

Wil je meer specifieke informatie over de samenstelling van de groep op de vertrekdatum van jouw keuze dan informeren we je graag telefonisch over bijvoorbeeld leeftijden, geslacht en samenstelling (Nederland: 071-5126400 en België: 09 2230069).

Bij een aantal vertrekdata zie je ‘vertrek gegarandeerd’ vermeld staan. Voor meer informatie over doorgang van de reis en gegarandeerd vertrek, klik hier. Gemiddeld bestaan de groepen uit 16 deelnemers, het maximum is 22.

De gemiddelde groepsgrootte om de reis door te laten gaan is 10.

Praktische informatie

Accommodatie

Onze hotels vormen een aangenaam rustpunt in het drukke Indiase straatleven. Er wordt overnacht in centraal gelegen middenklasse hotels waar kamers gereserveerd zijn met airconditioning, douche en toilet. De hotels zijn vaak voorzien van een goed restaurant.

In de nationale parken overnachten we in sfeervolle hotels veelal gebouwd met natuurlijke materialen zodat zij opgaan in de omliggende natuur. Meestal is er een hoofdgebouw met een restaurant, bar, zwembad en een observatiedek. Je overnacht in omliggende cottages. 

Bekijk hotelreviews op Tripadvisor

Mumbai Hotel Sahil
Tadoba 7 Tiger Resort
Pench Tuli Tiger Corridor
Kanha NP Tuli Tiger Resort
Bandhavgarh Infinity Resorts
Agra Hotel Amar
Bharatpur Udai Vilas
Corbett NP Infinity Resorts
Delhi Metro Heights

Deze selectie geeft een goed beeld van de hotels waar we op deze reis verblijven.

Eenpersoonskamer

Alleenreizenden worden, in goed overleg, ingedeeld met andere alleenreizenden van hetzelfde geslacht. Wil je niet ingedeeld worden met een andere deelnemer, dan kun je een eenpersoonskamer boeken tegen de daarvoor geldende toeslag vanaf € 445,-.

 • Accommodatie 1
 • Accommodatie 2
 • Accommodatie 3
 • Accommodatie 4
 • Accommodatie 5
 • Accommodatie 6
 • Accommodatie 7
 • Accommodatie 8
 • Accommodatie 9
 • Accommodatie 10

Vliegreis

Turkish airlines

De vluchten worden uitgevoerd met Turkish Airlines. De deelnemers ontvangen ongeveer 8 weken voor vertrek een voorlopig vluchtschema. Het meest voorkomende vluchtschema ziet er als volgt uit, onder voorbehoud van wijzigingen:
 

Amsterdam - Istanbul 12:20 - 16:50
Istanbul    - Mumbai 19:35 - 05:15*
   
Delhi - Istanbul 06:55 - 10:25
Istanbul - Amsterdam 14:25 - 17:25


*aankomst de volgende dag.

Tijdsverschil: in de zomer is het in India 3,5 uur later. Gedurende onze wintertijd komt er één uur verschil bij.

Landarrangement

Je kunt deze reis boeken zonder internationale vluchten, je boekt dan zelf je vliegtickets. De prijzen voor dit landarrangement zijn vanaf €1.745,-.

Houd bij de boeking van een landarrangement er rekening mee dat voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers geldt.

Vervoer

Gedurende de hele reis maken we gebruik van een eigen bus. Het reizen met eigen vervoer heeft als voordeel, voornamelijk tijdens een lange reisdag, dat we regelmatig kunnen stoppen in de dorpjes en plaatsen waar we doorheen rijden, bijvoorbeeld voor een bezoek aan een lokaal marktje of andere bezienswaardigheden. Het gehele jaar door beschikken de bussen over airconditioning.

In de nationale parken maken we ‘gamedrives’ met een (open) jeep. Deze wildritten zijn bij de reissom inbegrepen. Je zit met 4 deelnemers in een voertuig. Uitzondering vormt het bezoek aan Bharatpur. Dit vogelreservaat kun je zelf per fietst of riksja ontdekken.

Een binnenlandse vlucht brengt je van Mumbai naar Nagpur. Het traject Umaria - Agra overbruggen we met een nachttrein waarin we gereserveerde plaatsen hebben in slaapcoupés met airconditioning. Lakens, dekens en kussens zijn aanwezig.

De steden kun je het beste te voet verkennen. Natuurlijk kun je ook gebruik maken van de bekende fiets- of motorriksja voor de langere afstanden.
 

 • Vervoer 1
 • Vervoer 2
 • Vervoer 3
 • Vervoer 4
 • Vervoer 5
 • Vervoer 6
 • Vervoer 7
 • Vervoer 8

Bij de reis inbegrepen

 • Vliegreis met Turkish Airlines
 • Alle vluchttoeslagen
 • Nederlandse reisbegeleiding
 • Vervoer per airconditioned bus
 • Binnenlandse vlucht Mumbai - Nagpur
 • Nachttrein Umaria - Agra
 • Hotelovernachtingen met ontbijt (behalve in Mumbai, Agra, Bharatpur en Delhi)
 • 'Gamedrives' volgens programma
 • Entreeprijzen nationale parken (behalve Bharatpur) inclusief
 • Bezoek Fatehpur Sikri
 • Bezoek Akshardhamtempel
 • Diensten Djoser servicebalie Schiphol

Excursies

Bij Djoser bepaal je zelf welke bezienswaardigheden je de moeite waard vindt om te bezoeken. De een struint graag over de markten van Delhi en Mumbai op zoek naar koopjes, de ander wil op zijn gemak rondkijken bij een museum, het Rode Fort, de Taj Mahal of strijkt neer op een (dak)terras, om onder het genot van een drankje, het dagelijks leven gade te slaan. In de meeste gevallen kun je zelf of met groepsgenoten, al dan niet met hulp van onze reisbegeleiding, te voet of met lokaal vervoer eropuit trekken. Toegangsgelden zijn dan ook niet bij de reissom inbegrepen, zodat je alle vrijheid hebt om je eigen plan te trekken.

Sommige bezienswaardigheden mag je niet missen, zijn slecht bereikbaar of liggen ‘en route' naar onze volgende overnachtingsplaats. Dergelijke excursies zijn bij Djoser in het programma opgenomen. Ook bij alle excursies die bij het programma inbegrepen zijn, geldt dat het entreegeld exclusief is.

Tijdens deze reis zijn de volgende excursies in het reisprogramma inbegrepen:

 • Dag 4 ochtend en namiddag ‘gamedrive’ per safaritruck in Tadoba nationaal park
 • Dag 5 ochtend en namiddag ‘gamedrive’ per safaritruck in Tadoba nationaal park
 • Dag 7 ochtend ’gamedrive’ per jeep in Pench nationaal park
 • Dag 8 ochtend en namiddag ‘gamedrive’ per jeep in Kanha nationaal park
 • Dag 10 ochtend en middag ‘gamedrive’ per jeep in Bandhavgarh nationaal park
 • Dag 14 ochtend en namiddag ‘gamedrive’ per jeep in Corbett nationaal park


Onderweg stopt onze bus op een aantal plaatsen, waarvoor je uitsluitend nog eventuele entreegelden hoeft te betalen om naar binnen te mogen:

 • Fatehpur Sikri, de geheel verlaten 16de eeuwse hoofdstad van het Moghulrijk, bezoeken we op weg naar Agra.
 • Bezoek aan de Hindoeïstische Akshardhamtempel op weg naar Delhi.

Tijdens de reis zijn nog andere excursies mogelijk die zeker de moeite waard zijn. Vanuit ons hotel in Agra kun je te voet naar één van de hoogtepunten van deze reis: de Taj Mahal. In Bharatpur kun je met een riksja of op de fiets op zoek naar de vele vogelsoorten die het park rijk is. Het Rode Fort in Delhi mag je zeker niet missen, evenals de bazaarstraat Chandni Chowk.

Reisdocumenten

 • E-ticket. Neem een kopie mee op reis, anders kan de toegang tot de luchthaven in Delhi worden ontzegd. Meer informatie over de vlucht ontvang je ongeveer 2 weken voor vertrek.
 • Paspoort, dat bij aanvraag van het visum nog minimaal 180 dagen (6 maanden) geldig is.
 • e-Tourist Visa India US$ 80,- (excl. transactie kosten). Dit is een online procedure, voor een DOUBLE-ENTRY met een geldigheid van 60 dagen.

Geldzaken

In India wordt er betaald met de rupee is. Kijk voor de actuele koersen op oanda.com.

Pinnen: is mogelijk in alle grote steden.
Contant: euro’s of dollars in kleine coupures.
Creditcard: bruikbaar in verschillende plaatsen.

Als richtbedrag voor uitgaven die niet bij de reissom zijn inbegrepen, zoals maaltijden, entreegelden, facultatieve excursies en persoonlijke uitgaven geldt minimaal € 250,- per persoon per week.

Het is gebruikelijk fooien te geven voor verleende diensten. Om te  voorkomen dat je steeds fooien uit moet delen, wordt aan het begin van de reis een fooienpot ingesteld, waaruit de (gezamenlijke) tips aan de chauffeurs, gidsen, hotelpersoneel e.d. worden betaald. De richtlijn voor de fooienpot voor deze reis bedraagt € 40,-.

Maaltijden

Tijdens het verblijf in de nationale parken is het ontbijt in de reissom inbegrepen, in Mumbai, Agra, Bharatpur en Delhi niet. Overige maaltijden zijn exclusief. Het voordeel hiervan is dat je in de steden zelf, of met een aantal anderen, op zoek kunt gaan naar een restaurant of eethuis naar keuze. Je kunt in onze hotels en andere restaurants zeer voordelig een uitstekende Indiase maaltijd krijgen.

India keuken curries Djoser De Indiase keuken, met tal van verschillende curries, is wereldberoemd en overheerlijk. In Rajasthan zou je een zogenaamde thali kunnen bestellen. Thali betekent bord in het Hindi. Hierop vind je een grote verscheidenheid aan gerechten gecombineerd met rijst en brood. Een heerlijk verkoelende versnapering is de lassi, een yoghurtdrankje, dat soms gemengd is met fruit.

NB: Veel hotels in India organiseren op Kerst- en Oudejaarsavond een speciaal feestdiner met entertainment voor de hotelgasten. Hiervoor wordt meestal een verplichte toeslag geheven, los van de vraag of men al dan niet deelneemt aan dit diner. De hoogte van deze toeslag kan oplopen tot € 30,- per persoon.

Gezondheid

Voor deze reis wordt aangeraden: 

 • vaccinaties tegen DTP, tyfus en hepatitis A
 • malariatabletten

De hygiënische omstandigheden in India zijn beduidend minder dan de westerse standaard. Wees voorzichtig met voedsel en reinig de handen. Het is verstandig goed te letten op wat je eet. Neem in de eerste dagen de tijd om te acclimatiseren, te wennen aan de andere temperatuur en de vele nieuwe indrukken. Het leidingwater is niet veilig om te drinken, maar mineraalwater is voor een klein bedrag overal te koop. Tevens raden we je aan een kleine medische kit mee te nemen met o.a. aspirine, middelen tegen darmstoornissen en een zoutoplossing (als ORS) tegen uitdroging. De reisbegeleiding is overigens ook in het bezit van een medische set, welke steriel hulpmateriaal bevat. 

Voor vaccinaties werkt Djoser samen met Thuisvaccinatie.nl. Het is de grootste landelijke organisatie voor reisvaccinaties aan huis. De deskundige artsen komen bij je langs wanneer het jou uitkomt. Ook ‘s avonds en in het weekend of op het werk. En sturen (indien mogelijk) de rekening rechtstreeks naar de zorgverzekeraar. De tarieven zijn vergelijkbaar met andere vaccinatie instellingen. Je kunt gemakkelijk online een afspraak maken. Voor een advies per land kun je ook de website raadplegen van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering lcr.nl of itg.be.

Logo ThuisVaccinatie.nl

Hotelverlenging

Verlenging is mét accommodatie in Delhi bij te boeken. Je verblijft na afloop van de reis in een centraal gelegen middenklasse hotel, in de wijk Karol Bagh. De prijs is vanaf € 20,- op basis van logies in een tweepersoonskamer per persoon per nacht. Een eenpersoonskamer kost € 40,-.

De genoemde prijzen zijn zonder wijzigingskosten van de vlucht en de transfer van/naar de luchthaven.

Klimaat en geografie

In centraal India zijn de weersomstandigheden seizoensgebonden. De meeste regen valt in de zomermaanden. De moesson is van juli t/m eind augustus, maar precies is dit niet te voorspellen. In deze periode zijn de nationale parken gesloten omdat veel wegen in deze natuurgebieden ontoegankelijk worden.  In het najaar (september t/m november) en het voorjaar (februari t/m april) zijn de temperaturen bijzonder aangenaam, zowel overdag als ‘s nachts. In de winter (december en januari) is het overdag warm, terwijl het 's avonds en 's nachts behoorlijk af kan afkoelen.

Omdat de meeste dieren de warmte op het midden van de dag ontlopen en dan in de schaduw uitrusten, maken we al onze ‘gamedrives’ vroeg in de ochtend of laat in de middag. Niet alleen is op die momenten het wildleven het actiefst, ook is er het mooiste licht om te fotograferen.
 

Reisbegeleiding en gidsen

Een enthousiaste Nederlandse reisbegeleider begeleidt de reis. Onze reisbegeleiders zijn zeer ervaren en bevlogen reizigers en vertellen onderweg leuke weetjes over de bestemming. Zij zorgen dat de reis soepel verloopt en zijn het aanspreekpunt voor vragen en wensen. De eigen passie, in combinatie met een uitgebreide training en inwerkprocedure, vormt de basis voor hun deskundigheid en professionaliteit.

FAQ

Bellen & e-mailen

In de grotere plaatsen kun je in belkantoortjes terecht voor internationale gesprekken en bijna overal kom je internetcafés tegen. De meeste hotels hebben ook WiFi.
India heeft een uitgebreide dekking voor mobiele telefonie, maar of je daar gebruik van kunt maken is sterk afhankelijk van je Nederlandse provider, informeer hiernaar voor je vertrek.

Bezienswaardigheden, ligging

Electriciteitsvoorziening

Hotels

Klamboe ja/nee

Klimaat, beste seizoen

Maaltijden

Reisbegeleiding

Safari's

Vervoer

Verlengen reis

Visum

Bekijk alle veelgestelde vragen

Reviews

Gemiddelde beoordeling: 9,0

 • Ghislain en Marie Louise

  Positief: Een pioniersreis zonder problemen. Een no-nonsense reisbegeleider met korte, accurate mededelingen op het gepaste ogenblik. Een safari in de letterlijke betekenis: zoek de tijger en geniet ondertussen van fauna en flora. Negatief: De gidsen en chauffeurs verstaan nauwelijks Engels

  9,0

  9,0
 • Monique

  Zeer mooie natuurreis met bezoek aan verschillende natuurparken. We hadden het geluk om in verschillende parken de tijger te zien. Ook veel andere bijzondere dieren gezien. De natuurparken in India zijn verrassend mooi. De accommodaties waren over het algemeen zeer goed.

  9,0

  9,0
 • MP

  Zeer mooie afwisselende reis. Veel verschillende beesten mogen spotten. Dit is en blijft een geluk. Wij hadden het geluk dat de tijger zich een paar keer liet zien. Natuur is ook heel afwisselend tijdens deze reis. Overwegend goede accommodaties. Vooral de Akshardhamtempel was zeer verrassend.

  9,0

  9,0

Plaats een review

Daarom Djoser

 • Safari langs India’s mooiste parken; Tadoba, Pench, Kanha, Banhdhavgarh en Corbett
 • Alle gamedrives per jeep t.w.v. € 225,- inbegrepen in de reissom
 • Nederlandse enthousiaste reisbegeleider
 • Vertrekken gepland in beste reistijd voor ‘gameviewing’
 • Grote kans op het zien van tijgers
 • Bezoek aan Keoladeo Ghana nationaal park, een vogelparadijs

Klantwaardering

9,0

Positief: Een pioniersreis zonder problemen. Een no-nonsense...
Positief: Een pioniersreis zonder problemen. Een no-nonsense reisbegeleider met korte, accurate mededelingen op het gepaste ogenblik. Een safari in de letterlijke betekenis: zoek de tijger en geniet ondertussen van fauna en flora. Negatief: De gidsen en chauffeurs verstaan nauwelijks Engels

Ghislain en Marie Louise - 9,0
Zeer mooie natuurreis met bezoek aan verschillende natuurpar...
Zeer mooie natuurreis met bezoek aan verschillende natuurparken. We hadden het geluk om in verschillende parken de tijger te zien. Ook veel andere bijzondere dieren gezien. De natuurparken in India zijn verrassend mooi. De accommodaties waren over het algemeen zeer goed.

Monique - 9,0
Zeer mooie afwisselende reis. Veel verschillende beesten mog...
Zeer mooie afwisselende reis. Veel verschillende beesten mogen spotten. Dit is en blijft een geluk. Wij hadden het geluk dat de tijger zich een paar keer liet zien. Natuur is ook heel afwisselend tijdens deze reis. Overwegend goede accommodaties. Vooral de Akshardhamtempel was zeer verrassend.

MP - 9,0

Bekijk hotel reviews op

Het weer in India

Het weer in India

34°C

Terug naar boven
Chat met Djoser