Oost-India & Andamanen

Rondreis Oost-India & Andamaneilanden24 dagen

De rondreis door Oost-India en de Andamaneilanden begint in Hyderabad, een metropool rijk aan historie en bezienswaardigheden. We nemen ruim de tijd voor een bezoek aan de diverse bergvolkeren van Odisha, zoals de Bonda- en Saora. Op het grote Chilkameer leven de schuwe Irrawadydolfijnen en meer dan 150 vogelsoorten. De ongerepte Andamaneilanden zijn een oase van rust. We sluiten de reis af in het hectische Calcutta (Kolkata).
 

Van:
Aan:
Routekaart Rondreis Oost-India & Andamaneilanden, 24 dagen
 1. Amsterdam - Hyderabad
 2. Aankomst Hyderabad
 3. Hyderabad - vlucht naar Visakhapatnam
 4. Visakhapatnam - trein naar Desia
 5. Desia, bezoek weekmarkt Nandapur
 6. Desia, bezoek Bondamarkt
 7. Desia, dorpswandeling
 8. Desia - Dhurubamarkt - Koraput - nachttrein naar Khurda
 9. aankomst Khurda - Mangalajodi - Chilka
 10. Chilka - Puri
 11. Puri - Konark - Bhubaneshwar - trein naar Kolkata
 12. Kolkata - vlucht naar Port Blair
 13. Port Blair - Baratang - Mayabandar
 14. Mayabandar - Diglipur
 15. Diglipur, bezoek Ross- & Smith Islands
 16. Diglipur
 17. Diglipur - Rangat
 18. Rangat - Havelock
 19. Havelock, boottocht naar Elephant Beach
 20. Havelock - Neil Island
 21. Neil Island
 22. Neil Island - Port Blair - vlucht Kolkata
 23. Kolkata
 24. Kolkata - Amsterdam

Route op datum:

Reisbeschrijving

De inheemse bevolking van India
Dag 1. Amsterdam - Hyderabad
Dag 2. Hyderabad
Dag 3. Hyderabad - vlucht naar Visakhpatnam
Dag 4. Visakhpatnam - trein naar Desia

Qutb Shahi Hyderabad India DjoserHyderabad is de laatste decennia uitgegroeid tot de op vijf na grootste metropool in India. Aan de rand van de stad ligt het immense Golconda Fort geheel overwoekerd en omsloten door een 10 kilometer lange muur. Vlakbij deze stille getuige van 400 jaar historie, liggen de tombes van Qutub Shahi. Hier liggen verschillende koningen uit het gelijknamige koninkrijk begraven. De immense Makkah Masjid is een van de grootste moskeeën in India. De centrale boog van dit heiligdom is gebouwd met stenen uit Mekka.

Een binnenlandse vlucht brengt ons naar het voormalige vissersdorp Vishakhapatnam, tegenwoordig een bruisende havenstad. Hindoes uit het hele land bezoeken hier de Seemanchalam-tempel. De trein naar Desia voert door mooie valleien, langs riviertjes, door verschillende tunnels en langs dorpjes waar de bewoners ons vol verbazing aanstaren.

Het bijzondere van deze reis door het oosten van India is, dat we veel traditionele dorpen bezoeken en samen met lokale gidsen daadwerkelijk kennis maken met de kleurrijke, maar bescheiden bevolking.

Desia Ecolodge
Dag 5. Desia, bezoek weekmarkt Desia
Dag 6. Desia, bezoek Bondamarkt
Dag 7. Desia, dorpswandeling
Dag 8. Desia - Dhurubamarkt - Koraput - nachttrein naar Khurda

Bondavrouw Desia India Djoser De komende dagen verblijven we in de duurzame Desia Ecolodge, gebouwd en gerund door bewoners uit de omliggende dorpen. In Odisha wonen verschillende in stamverband levende bevolkingsgroepen, kortweg Adivasi genoemd, die als de oorspronkelijke  bevolking van India worden beschouwd. Je komt hier mensen tegen met on-Aziatische gelaatstrekken, tatoeages op gezicht en handen, enorme kralensnoeren, aluminium halskettingen en opvallende oorringen. Slechts enkele gebieden waar deze bevolkingsgroepen wonen zijn sinds kort toegankelijk voor bezoekers. De komende dagen gaan we onder begeleiding van een lokale gids naar drie weekmarkten, zodat we met deze etnische groepen in aanraking kunnen komen.

Op woensdag trekt de weekmarkt in Nandapur bewoners van verschillende stammen. Zij verkopen of ruilen hier groenten, fruit en gedroogde vis. Voor de Bondamarkt dossen de Bondavrouwen zich speciaal uit, het uitstapje van de week! De laatste dag van ons verblijf bezoeken we enkele tribale dorpen, waarbij we kennis maken met de cultuur en de gebruiken. Bij een familie genieten we van de lunch. We stappen in de nachttrein naar Khurda.

De zonnetempel van Konark

Dag 09. Aankomst Khurda - Mangalajodi - Chilka
Dag 10. Chilka - Puri
Dag 11. Puri - Konark - Bhubaneshwar - trein naar Kolkata

Zonnetempel Konark Bhubaneswar India DjoserDe nachttrein in India is een ervaring op zich. We reizen 's nachts naar Khurda waar vanuit we direct doorreizen naar Chilka. Tijdens een boottocht op het Chilikameer kijken we uit naar trekvogels en de bijzondere Irrawaddydolfijnen. Op een rotseiland in het meer trekt de Kali Jai-tempel gelovigen uit de omgeving. In Puri breken de golven schuimend op het strand. Dit is een gezellige uitgaansgebied voor de lokale bevolking. Lokale vissers nemen je graag mee de zee op met hun ranke bootjes.

We vervolgen onze route naar een van de indrukwekkendste monumenten van India: de schitterende Zonnetempel van het vissersplaatsje Konark. Koning Narasimhadeva bouwde dit heiligdom in de 13e eeuw ter ere van de zonnegod Surya. Behalve vanwege de vorm - een strijdwagen voortgetrokken door paarden - is de tempel ook bekend om de erotische afbeeldingen. Bhubaneshwar telde in 11e eeuw zo’n 7000 tempels, met name rond het heilige meer Bindusagar. Tegenwoordig zijn er nog zo’n 500 tempels over. De Parasurameswara is één van de oudste tempelcomplexen van de stad gebouwd in Odisha-stijl. Op het heiligdom is het gehele pantheon aan hindoegoden te zien.

De dagtrein brengt ons naar Kolkata, waarvanuit we doorreizen naar de ongerepte Andamaneilanden.

Paradijselijke Andamanen, Port Blair

Dag 12. Kolkata - vlucht naar Port Blair
Dag 13. Port Blair - Baratang - Mayabandar
Dag 14. Mayabandar - Diglipur
Dag 15. Diglipur
Dag 16. Diglipur
Dag 17. Diglipur - Rangpat

Met mooie stranden, helder turquoise water, tropisch regenwoud en onaangetaste koraalriffen zijn de Andamanen een perfecte plek om te ontspannen. Toch bezoeken maar weinig toeristen dit gebied. Een deel van de eilanden en de nabijgelegen Nicobaren zijn zelfs niet toegankelijk vanwege de verschillende etnische Negritogroepen die hier, op eigen verzoek, willen leven zoals zij dat al duizenden jaren gewend zijn.

Strand Havelock Andamanen India DjoserWe verblijven voornamelijk op het grootste eiland van het archipel. In Port Blair, de administratieve hoofdstad van de eilandengroep bezoeken we de beruchte Cellular Jail, waar in de Britse tijd politieke gevangenen naartoe werden verbannen. In de avond kun je er ook een licht- en geluidshow bijwonen. Als het programma het toelaat kun je optioneel Ross- en Vipor Island bezoeken. Een lange rit, door prachtig regenwoud, brengt ons naar het meest noordelijke deel van het eiland. Bij Baratang maken we een stop voor een mooie wandeling door het mangrovebos.

In de buurt van het plaatsje Diglipur verblijven we in een mooi resort bij de kust. Hier vanuit kun je verschillende dagtrips maken. Zo kun je naar één van de moddervulkanen in de buurt of naar het hoogste punt van de archipel wandelen, waar vanuit je een prachtig uitzicht op de omgeving hebt. Maar ook kun je zonnen op het strand of snorkelen en duiken voor de kust. Neem voor het laatste wel je eigen snorkelspullen mee. Van december tot maart wordt het strand ’s nachts bezocht door zeeschildpadden die hier hun eieren komen leggen. Op Ross Island getuigen de overwoekerde ruïnes van verschillende gebouwen uit de Britse koloniale periode.

Het populairste eiland van de Andamanen
Dag 18. Rangpat - Havelock
Dag 19. Havelock, boottocht naar Elephant Beach
Dag 20. Havelock - Neil Island
Dag 21. Neil Island

Havelock Island is dankzij de goede duikmogelijkheden het populairste eiland. De stranden lijken onaangeroerd en het koraal is goed bewaard gebleven. Op het eiland bevindt zich tevens Beach no. 7 een absolute must-go. Dit strand is door Times Magazine uitgeroepen tot het mooiste strand van Azië. We maken per boot een uitstapje naar Elephant Beach. Houd je snorkeluitrusting bij de hand, want hier is het onder water erg mooi! We sluiten de reis af aan de prachtige stranden op Neil Island, waar we met de ferry naar toe gaan.

Dag 21. Neil Island - Port Blair - vlucht Kolkata
Dag 22. Kolkata
Dag 23. Kolkata - Amsterdam

Bloemenmarkt/flowermarkt Calcutta/Kolkata India DjoserDeze bijzondere reis eindigt in Kolkata, een chaotische stad die de bijnaam ‘de ziel van India’ draagt. Het is wel even omschakelen na de Andamaneilanden. Veel gebouwen, zoals het postkantoor en het Victoria Memorial, zijn juweeltjes uit de tijd dat Kolkata nog Calcutta heette en de zetel was van het Britse bestuur. De Howrahbrug, die de Hooghlyrivier overspant, is de drukste brug ter wereld. De hoeveelheid verkeer is moeilijk te bevatten. Na alle indrukken vliegen we terug naar Amsterdam
 


Op weg met Djoser

Tijdens onze reizen is er geen sprake van een strak gepland reisschema. De reisdagen staan natuurlijk vast, maar ter plaatse wordt het programma in overleg tussen de groep en de reisbegeleiding ingevuld. De reisbegeleider biedt de meeste dagen een programma aan en een aantal excursies is inbegrepen, maar je bent zeker niet verplicht hieraan deel te nemen. Wie er liever zelf op uitgaat, heeft daartoe alle vrijheid. Zo leer je een land tenslotte het beste kennen. De maximale groepsgrootte voor deze reis is 20 personen.

Lees de volledige beschrijving

Vertrekdata 2019

Start - einde

Beschikbaarheid

Prijs

Start - einde

05 jan - 28 jan
V
Vertrek gegarandeerd

Beschikbaarheid

beperkt beschikbaar
Deelnemers
Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 2.945,-

Korting

Incl. €50,- korting

Start - einde

02 feb - 25 feb
V
Vertrek gegarandeerd i

Beschikbaarheid

nog plaatsen beschikbaar
Deelnemers
Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 2.895,-

Start - einde

05 okt - 28 okt
V
Vertrek gegarandeerd i

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 2.895,-

Start - einde

09 nov - 02 dec
V
Vertrek gegarandeerd i

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 2.895,-

Vertrekdata 2020

Start - einde

Beschikbaarheid

Prijs

Start - einde

04 jan - 27 jan
V
Vertrek gegarandeerd i

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 2.895,-

Start - einde

08 feb - 02 mrt
V
Vertrek gegarandeerd i

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 2.895,-

Voorwaarden gegarandeerd vertrek

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en stellige verwachting deze ook uit te voeren. Dit op basis van eerdere resultaten en ervaringen en op basis van een minimum aantal deelnemers.

Om het karakter van een groepsreis te garanderen en de reis fysiek uit te kunnen voeren is een minimum aantal deelnemers nodig. Dit aantal staat bij betreffende reis vermeld onder het kopje 'Groepssamenstelling'.

Conform artikel 4 lid 2 van de ANVR-reisvoorwaarden behouden wij ons het recht voor de overeenkomst met onmiddellijke ingang op te zeggen, indien het aantal aanmeldingen kleiner is dan het vereiste minimum aantal.

Het kan voorkomen dat (definitieve) deelnemers van een reis met 'vertrek gegarandeerd' moeten annuleren, waardoor de groepsgrootte onder het vereiste minimum aantal deelnemers daalt. De vertrekgarantie vervalt op dat moment.

Daarnaast behoudt Djoser zich het recht voor om in onvoorziene, gewichtige omstandigheden en of overmacht situaties de reis te annuleren en geen doorgang te laten vinden.

In het uitzonderlijke geval dat het minimum aantal deelnemers niet wordt bereikt en de reis niet door kan gaan, hoort u dit ruim van te voren, doch uiterlijk 21 dagen voor vertrek. In dat geval komt de huidige boeking te vervallen en kunt u een nieuwe reis of vertrekdatum boeken, waarbij u per persoon eenmalig € 100,- korting krijgt. Restitutie van de reissom (met uitzondering van eventuele kosten van visa, vaccinaties en andere persoonlijke uitgaven) is natuurlijk ook mogelijk.

Inclusief

 • Internationale vliegreis met Emirates Airlines
 • Binnenlandse vlucht Hyderabad - Visakhapatnam
 • Binnenlandse vlucht Kolkata - Port Blair & Port Blair - Kolkata
 • Alle vluchttoeslagen
 • Vervoer per airconditioned bus
 • Trein Visakhapatnam - Desia
 • Nachttrein Koraput - Khurda
 • Trein Bhubaneshwar - Kolkata
 • Hotelovernachtingen
 • Drie maaltijden per dag in Desia (dag 5 t/m 7)
 • Bezoek markt Nandapur, Bonda & Dhuruba
 • Dorpswandeling Desia
 • Bezoek Zonnetempel Konark
 • Bezoek Ross- & Smith Islands
 • Boottocht naar Elephant Beach
 • Nederlandse reisbegeleiding
 • Lokale gids in Desia (dag 5-7) en Andamanen (dag 12-18)
 • Diensten Djoser servicebalie Schiphol

Exclusief

Reisverzekering, maaltijden, entreegelden, facultatieve excursies, fooien, persoonlijke uitgaven, reserveringskosten € 25,- en bij 2 of meer personen € 35,-.

Wijzigingen voorbehouden.

Landarrangement

Je kunt deze reis boeken zonder internationale vluchten, je boekt dan zelf je vliegtickets. De prijzen voor dit landarrangement zijn vanaf €1.895,-.

Houd bij de boeking van een landarrangement er rekening mee dat voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers geldt.

Eenpersoonskamer

Alleenreizenden worden, in goed overleg, ingedeeld met andere alleenreizenden van hetzelfde geslacht. Wil je niet ingedeeld worden met een andere deelnemer, dan kun je een eenpersoonskamer boeken tegen de daarvoor geldende toeslag vanaf € 465,-.

Hotelverlenging

Verlenging mét accommodatie is in Kolkata bij te boeken. Je verblijft na afloop in een centraal gelegen middenklasse hotel. De prijs is vanaf € 35,- op basis van logies in een tweepersoonskamer per persoon per nacht. Een éénpersoonskamer kost € 65,-. 

De genoemde prijzen zijn zonder wijzigingskosten van de vlucht en de transfer van/naar de luchthaven.

Groepssamenstelling

Onze groepen bestaan uit zowel samenreizende als alleengaande reizigers. Reis je alleen, dan vind je zeker snel aansluiting in onze kleine groepen.

Wil je meer specifieke informatie over de samenstelling van de groep en vertrekdatum van jouw keuze dan kunnen we je telefonisch (071 - 5126400, België: 09 223 00 69) meer informatie geven over bijvoorbeeld leeftijden en het aantal mannen, vrouwen of alleengaande reizigers.

Bij een aantal vertrekdata zie je ‘vertrek gegarandeerd’ vermeld staan. Voor meer informatie over doorgang van de reis en gegarandeerd vertrek, klik hier.

Gemiddeld bestaan de groepen uit 16 deelnemers, het maximum is 20.

De gemiddelde groepsgrootte om de reis door te laten gaan is 10.

Praktische informatie

Accommodatie

Onze hotels vormen een aangenaam rustpunt in het drukke Indiase straatleven. Er wordt overnacht in centraal gelegen middenklasse hotels, waar kamers gereserveerd zijn met airconditioning, douche en toilet. De hotels zijn vaak voorzien van een goed restaurant. Enkele hotels beschikken over een zwembad.

Bekijk hotelreviews op Tripadvisor

Hyderabad Hotel Justa on Necklace Road Residence
Visakhpatnam Keys Select
Chilka OTDC Panthanivas
Puri Hotel Naren Palace
Port Blair Sun Sea Resort
Havelock El Dorado Beach Resort
Neil Island Tango Beach Resort
Kolkata Dee Empresa Hotel


Deze selectie geeft een goed beeld van de hotels waar we op deze reis verblijven.

Eenpersoonskamer

Alleenreizenden worden, in goed overleg, ingedeeld met andere alleenreizenden van hetzelfde geslacht. Wil je niet ingedeeld worden met een andere deelnemer, dan kun je een eenpersoonskamer boeken tegen de daarvoor geldende toeslag vanaf € 465,-.

 • Accommodatie 1
 • Accommodatie 2
 • Accommodatie 3
 • Accommodatie 4
 • Accommodatie 5
 • Accommodatie 6
 • Accommodatie 7
 • Accommodatie 8
 • Accommodatie 9
 • Accommodatie 10

Vliegreis

Emirates

Het meest voorkomende vluchtschema staat hieronder. Kies een datum voor eventuele afwijkende vluchtschema's. Alle schema's zijn onder voorbehoud van wijzigingen. De deelnemers ontvangen ongeveer 8 weken voor vertrek een voorlopig vluchtschema.

Kies vertrekdatum:

 • Vlucht met

  Emirates

  Traject

  Amsterdam - Dubai

  Vertrek

  15:20

  Aankomst

  23:59

 • Vlucht met

  Emirates

  Traject

  Dubai - Hyderabad

  Vertrek

  03:10

  Aankomst

  08:25

 • Vlucht met

  Emirates

  Traject

  Calcutta - Dubai

  Vertrek

  08:55

  Aankomst

  12:50

 • Vlucht met

  Emirates

  Traject

  Dubai - Amsterdam

  Vertrek

  15:15

  Aankomst

  20:00


Tijdsverschil: in de zomer is het in India 3,5 uur later. Gedurende onze wintertijd komt er één uur verschil bij.

Landarrangement

Je kunt deze reis boeken zonder internationale vluchten, je boekt dan zelf je vliegtickets. De prijzen voor dit landarrangement zijn vanaf €1.895,-.

Houd bij de boeking van een landarrangement er rekening mee dat voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers geldt.

Vervoer

Gedurende de hele reis maken we gebruik van een eigen bus. Het reizen met eigen vervoer heeft als voordeel, voornamelijk tijdens een lange reisdag, dat we regelmatig kunnen stoppen in de dorpjes en plaatsen waar we doorheen rijden, bijvoorbeeld voor een bezoek aan een lokaal marktje of andere bezienswaardigheden. Het gehele jaar door beschikken de bussen over airconditioning. 

Het traject Visakhapatnam - Desia leggen we af met een dagtrein. De treinreis voert langs mooie valleien, riviertjes en dorpjes. We nemen de nachttrein van Koraput naar Khurda. In de trein zijn slaapplaatsen gereserveerd in de airconditioned klasse. Het traject Bhubaneswar - Kolkata leggen we ook af met een dagtrein. Een lokale vlucht brengt ons van Kolkata naar Port Blair en weer terug.

De steden kun je het beste te voet verkennen. Natuurlijk kun je ook gebruik maken van de bekende fiets- of motorriksja voor de langere afstanden. Het is in enkele plaatsen mogelijk om een fiets te huren.

 • Vervoer 1
 • Vervoer 2
 • Vervoer 3
 • Vervoer 4
 • Vervoer 5
 • Vervoer 6
 • Vervoer 7

Bij de reis inbegrepen

 • Internationale vliegreis met Emirates Airlines
 • Binnenlandse vlucht Hyderabad - Visakhapatnam
 • Binnenlandse vlucht Kolkata - Port Blair & Port Blair - Kolkata
 • Alle vluchttoeslagen
 • Vervoer per airconditioned bus
 • Trein Visakhapatnam - Desia
 • Nachttrein Koraput - Khurda
 • Trein Bhubaneshwar - Kolkata
 • Hotelovernachtingen
 • Drie maaltijden per dag in Desia (dag 5 t/m 7)
 • Bezoek markt Nandapur, Bonda & Dhuruba
 • Dorpswandeling Desia
 • Bezoek Zonnetempel Konark
 • Bezoek Ross- & Smith Islands
 • Boottocht naar Elephant Beach
 • Nederlandse reisbegeleiding
 • Lokale gids in Desia (dag 5-7) en Andamanen (dag 12-18)
 • Diensten Djoser servicebalie Schiphol

Excursies

Bij Djoser bepaal je zelf welke bezienswaardigheden je de moeite waard vindt om te bezoeken. De een struint graag over de markten van Desia op zoek naar een mooi souvenir, de ander wil op zijn gemak rondkijken bij de Zonnetempel van Konark of strijkt neer op een (dak)terras om onder het genot van een drankje het dagelijks leven gade te slaan. In de meeste gevallen kun je zelf of met groepsgenoten, al dan niet met hulp van onze reisbegeleiding, te voet of met lokaal vervoer eropuit trekken. Toegangsgelden zijn dan ook niet bij de reissom inbegrepen, zodat je alle vrijheid hebt om je eigen plan te trekken.

Sommige bezienswaardigheden mag je niet missen, zijn slecht bereikbaar of liggen ‘en route' naar onze volgende overnachtingsplaats. Dergelijke excursies zijn bij Djoser in het programma opgenomen. Ook bij alle excursies die bij het programma inbegrepen zijn geldt dat het entreegeld exclusief is.

Tijdens deze reis door India zijn de volgende excursies in het reisprogramma inbegrepen:

 • Bondastam markt Desia, India DjoserBezoek weekmarkt Nandapur. Zie hoe verschillende stammen hun waren als fruit, groenten e.d. met elkaar ruilen.
 • Bezoek Bondamarkt. De Bondavrouwen dossen zich speciaal uit voor deze wekelijkse markt.
 • Dorpswandeling. Leer meer over het dorpsleven in Desia tijdens een wandeling onder begeleiding van een gids.
 • Bezoek Dhurubamarkt. Op deze kleurrijke markt handelen de Dhuruba- en Bhumiastammen o.a. in vee.
 • Bezoek Ross- & Smith Islands. Bekijk de overwoekerde ruïnes van verschillende gebouwen uit de Britse koloniale tijd.
 • Boottocht naar Elephant Beach. De onderwaterwereld bij dit eiland is spectaculair.


Onderweg stopt onze bus op een aantal plaatsen, waarvoor je uitsluitend nog eventuele entreegelden hoeft te betalen om naar binnen te mogen:

 • Zonnetempel van Konark, een van de mooiste tempels van India.
 • Baratang, met een bootje varen we door het mangovebos van Baratang, voor een bezoek aan de kalksteengrotten.


Tijdens de reis zijn nog andere excursies mogelijk die zeker de moeite waard zijn. Breng in Hyderabad zeker een bezoek aan het Golconda Fort en de Charminar, een opvallend bouwwerk in het midden van de stad met 4 minaretten en een moskee op de eerste en tweede verdieping. Tijdens een boottocht op het Chilkameer kun je op zoek naar verschillende trekvogels en de zeldzame Irrawaddy dolfijn.Onder begeleiding van een gids kan een stadstour door Kolkata worden georganiseerd.

Reisdocumenten

 • E-ticket. Neem een kopie mee op reis, anders kan de toegang tot de luchthaven in Delhi worden ontzegd. Meer informatie over de vlucht ontvang je ongeveer 2 weken voor vertrek.
 • Paspoort, dat bij aankomst in India nog minimaal 6 maanden geldig is. 
 • e-Tourist Visa India US$ 80,- (excl. transactiekosten). Dit is een online procedure voor een DOUBLE-ENTRY met een geldigheid van 60 dagen.

Geldzaken

In India wordt er betaald met de rupee. Kijk voor de actuele koersen op oanda.com.

Pinnen: is mogelijk in vrijwel alle grote steden.
Contant: euro’s of dollars in kleine coupures.
Creditcard: bruikbaar in verschillende plaatsen.

Als richtbedrag voor uitgaven die niet bij de reissom zijn inbegrepen, zoals maaltijden, entreegelden, facultatieve excursies en persoonlijke uitgaven geldt minimaal € 200,- per persoon per week.

Het is gebruikelijk fooien te geven voor verleende diensten. Om te voorkomen dat je steeds fooien uit moet delen, wordt aan het begin van de reis een fooienpot ingesteld, waaruit de (gezamenlijke) tips aan de chauffeurs, gidsen, hotelpersoneel e.d. worden betaald. De richtlijn voor de fooienpot voor deze reis bedraagt € 45,-.

Maaltijden

De mIndiase Lassi India Djoseraaltijden zijn, afgezien van het verblijf in de Desia ecolodge, in India niet bij de reissom inbegrepen. Het voordeel hiervan is dat je zelf, of met een aantal anderen, op zoek kunt gaan naar een restaurant of eethuis naar keuze. Je kunt in onze hotels en andere restaurants zeer voordelig een uitstekende Indiase maaltijd krijgen. 

De Indiase keuken, met tal van verschillende curries is wereldberoemd en overheerlijk. In Oost-India zijn de gerechten vaak minder pittig, subtieler van smaak. Vis en andere zeevruchten zijn in dit gebied erg populair. Een heerlijk verkoelende versnapering is de lassi, een yoghurtdrankje dat soms gemengd is met fruit. 

NB: Veel hotels in India organiseren op Kerst- en Oudejaarsavond een speciaal feestdiner met entertainment voor de hotelgasten. Hiervoor wordt meestal een verplichte toeslag geheven, los van de vraag of men al dan niet deelneemt aan dit diner. De hoogte van deze toeslag kan oplopen tot € 30,- per persoon.

Gezondheid

 Voor deze reis wordt aangeraden:

 • Vaccinaties tegen DTP, tyfus en hepatitis A
 • Malariatabletten


De hygiënische omstandigheden in het land zijn beduidend minder dan de westerse standaard. Wees voorzichtig met voedsel en reinig de handen. Het is ook verstandig goed te letten op wat je eet. Neem in de eerste dagen de tijd om te acclimatiseren, te wennen aan de andere temperatuur en de vele nieuwe indrukken. Het leidingwater is niet veilig om te drinken, mineraalwater is voor een klein bedrag overal in hele en halve literflessen te koop. Tevens raden we je aan een kleine medische kit mee te nemen met o.a. aspirine, middelen tegen darmstoornissen en een zoutoplossing (als ORS) tegen uitdroging. De reisbegeleiding is overigens ook in het bezit van een medische set, met daarin steriel medisch hulpmateriaal.

Hotelverlenging

Verlenging mét accommodatie is in Kolkata bij te boeken. Je verblijft na afloop in een centraal gelegen middenklasse hotel. De prijs is vanaf € 35,- op basis van logies in een tweepersoonskamer per persoon per nacht. Een éénpersoonskamer kost € 65,-. 

De genoemde prijzen zijn zonder wijzigingskosten van de vlucht en de transfer van/naar de luchthaven.

Klimaat en geografie

In Oost-India zijn de weersomstandigheden sterk afhankelijk van het seizoen. In het najaar (september t/m november) en het voorjaar (februari t/m april) zijn de temperaturen bijzonder aangenaam, zowel overdag als ‘s nachts. In de winter (december en januari) is het overdag warm, terwijl het 's avonds en 's nachts behoorlijk af kan afkoelen. De zomer kan vrij warm zijn, met temperaturen tot boven de 35°C. 

De moesson valt in heel India ongeveer van juli t/m eind augustus, precies is dit niet te voorspellen. Reizen in de regentijd hoeft, zoals men wel eens denkt, niet nadelig te zijn. Een regenbui is meestal kort en hevig en frist de natuur op, het landschap ziet er in deze periode groener uit dan in de andere perioden.

Reisbegeleiding en gidsen

Een enthousiaste Nederlandse reisbegeleider begeleidt de reis. Onze reisbegeleiders zijn zeer ervaren en bevlogen reizigers en vertellen onderweg leuke weetjes over de bestemming. Zij zorgen dat de reis soepel verloopt en zijn het aanspreekpunt voor vragen en wensen. De eigen passie, in combinatie met een uitgebreide training en inwerkprocedure, vormt de basis voor hun deskundigheid en professionaliteit.

In Odisha vertelt een lokale gids, uitgebreid over het gebied; van de lokale gebruiken, religieuze invloeden tot culturele achtergronden. Ook op de Andamanen (dag 12-18) hebben we een lokale gids, met name voor het vertalen zodat de reisdagen soepel verlopen.

FAQ

Bellen & e-mailen

In de grotere plaatsen kun je in belkantoortjes terecht voor internationale gesprekken en bijna overal kom je internetcafés tegen. De meeste hotels hebben ook WiFi.
India heeft een uitgebreide dekking voor mobiele telefonie, maar of je daar gebruik van kunt maken is sterk afhankelijk van je Nederlandse provider, informeer hiernaar voor vertrek.

Bezienswaardigheden, ligging

Electriciteitsvoorziening

Hotels

Klamboe ja/nee

Klimaat, beste seizoen

Maaltijden

Reisbegeleiding & gids

Vervoer India

Verlengen reis

Visum

Bekijk alle veelgestelde vragen

Reviews

Gemiddelde beoordeling: 9,0

 • Peter O.

  Alles was door de lokale gidsen ontzettend goed geregeld en georganiseerd en onze gids zorgde dat alles naar ‘westerse standaarden’ was. Geen enkel saai moment gehad. Ja het was een zware reis, maar we hebben ongewone dingen meegemaakt, die anderen niet meer zouden meemaken.

  9,0

  9,0

Plaats een review

Daarom Djoser

 • Unieke combinatie van Oost-India met ongerepte Andamaneilanden
 • Uitgebreid bezoek aan traditioneel levende bevolkingsgroepen van Odisha
 • Bezoek aan markt Nandapur, Bonda en Dhuruba
 • Bezoek aan de beroemde Zonnetempel van Konark
 • Verschillende boootochten op de Andamanen inbegrepen

Klantwaardering

9,0

Alles was door de lokale gidsen ontzettend goed geregeld en...
Alles was door de lokale gidsen ontzettend goed geregeld en georganiseerd en onze gids zorgde dat alles naar ‘westerse standaarden’ was. Geen enkel saai moment gehad. Ja het was een zware reis, maar we hebben ongewone dingen meegemaakt, die anderen niet meer zouden meemaken.

Peter O. - 9,0

Bekijk hotel reviews op

Het weer in India

Het weer in India

28°C

Terug naar boven
Chat met Djoser
/