Oost-India & Andamaneilanden

Rondreis Oost-India & Andamaneilanden 23 dagen

De rondreis door Oost-India en de Andamaneilanden begint in Hyderabad, een metropool rijk aan historie en bezienswaardigheden. We nemen ruim de tijd voor een bezoek aan de diverse bergvolkeren van Odisha, zoals de Bonda- en Saora. Op het grote Chilkameer leven de schuwe Irrawadydolfijnen en meer dan 150 vogelsoorten. De ongerepte Andamaneilanden zijn een oase van rust. We sluiten de reis af in het hectische Calcutta (Kolkata).
 

Van:
Aan:


Routekaart Rondreis Oost-India & Andamaneilanden, 23 dagen
 1. Amsterdam - Hyderabad
 2. Aankomst Hyderabad
 3. Hyderabad
 4. Hyderabad - vlucht naar Visakhapatnam
 5. Visakhapatnam - trein Desia, bezoek weekmarkt Nandapur
 6. Desia, bezoek Bondamarkt
 7. Desia, dorpswandeling
 8. Desia - Dhurubamarkt - Koraput - nachttrein naar Khurda
 9. aankomst Khurda - Mangalajodi - Chilka (Barkul)
 10. Chilka (Barkul) - Puri
 11. Puri
 12. Puri - Konark - Bhubaneshwar
 13. Bhubaneshwar
 14. Bhubaneshwar - trein Kolkata
 15. Kolkata - vlucht Port Blair
 16. Port Blair, boottocht Ross Island
 17. Port Blair, optionel bezoek Wandoor of Mahatma Ghandi Marine Park
 18. Port Blair - veerboot Havelock
 19. Havelock, boottocht Elephant Beach
 20. Havelock
 21. Havelock - Port Blair - vlucht Kolkata
 22. Kolkata
 23. Kolkata - Amsterdam

Route op datum:

Reisbeschrijving

De inheemse bevolking van India
Dag 1. Amsterdam - Hyderabad
Dag 2. aankomst Hyderabad
Dag 3. Hyderabad
Dag 4. Hyderabad - vlucht naar Visakhpatnam
Dag 5. Visakhpatnam - trein naar Desia, bezoek weekmarkt Nandapur

Qutb Shahi Hyderabad India DjoserHyderabad is de laatste decennia uitgegroeid tot de op vijf na grootste metropool in India. Aan de rand van de stad ligt het immense Golconda Fort geheel overwoekerd en omsloten door een 10 kilometer lange muur. Vlakbij deze stille getuige van 400 jaar historie, liggen de tombes van Qutub Shahi. Hier liggen verschillende koningen uit het gelijknamige koninkrijk begraven. De immense Makkah Masjid is een van de grootste moskeeën in India. De centrale boog van dit heiligdom is gebouwd met stenen uit Mekka.

Een binnenlandse vlucht brengt ons naar het voormalige vissersdorp Vishakhapatnam, tegenwoordig een bruisende havenstad. Hindoes uit het hele land bezoeken hier de Seemanchalam-tempel. De trein naar Desia voert door mooie valleien, langs riviertjes, door verschillende tunnels en langs dorpjes waar de bewoners ons vol verbazing aanstaren.

Het bijzondere van deze reis door het oosten van India is, dat we veel traditionele dorpen bezoeken en samen met lokale gidsen daadwerkelijk kennis maken met de kleurrijke, maar bescheiden bevolking.

Desia Ecolodge
Dag 6. Desia, bezoek Bondamarkt
Dag 7. Desia, dorpswandeling
Dag 8. Desia - Dhurubamarkt - Koraput - nachttrein naar Khurda

Bondavrouw Desia India Djoser De komende dagen verblijven we in de duurzame Desia Ecolodge, gebouwd en gerund door bewoners uit de omliggende dorpen. In Odisha wonen verschillende in stamverband levende bevolkingsgroepen, kortweg Adivasi genoemd, die als de oorspronkelijke  bevolking van India worden beschouwd. Je komt hier mensen tegen met on-Aziatische gelaatstrekken, tatoeages op gezicht en handen, enorme kralensnoeren, aluminium halskettingen en opvallende oorringen. Slechts enkele gebieden waar deze bevolkingsgroepen wonen zijn sinds kort toegankelijk voor bezoekers. De komende dagen gaan we onder begeleiding van een lokale gids naar drie weekmarkten, zodat we met deze etnische groepen in aanraking kunnen komen.

Op woensdag trekt de weekmarkt in Nandapur bewoners van verschillende stammen. Zij verkopen of ruilen hier groenten, fruit en gedroogde vis. Voor de Bondamarkt dossen de Bondavrouwen zich speciaal uit, het uitstapje van de week! De laatste dag van ons verblijf bezoeken we enkele tribale dorpen, waarbij we kennis maken met de cultuur en de gebruiken. Bij een familie genieten we van de lunch. We stappen in de nachttrein naar Khurda.

De zonnetempel van Konark

Dag 09. Aankomst Khurda - Mangalajodi - Chilka (Barkul)
Dag 10. Chilka (Barkul) - Puri
Dag 11. Puri
Dag 12. Puri - Konark - Bhubaneshwar
Dag 13. Bhubaneshwar
Dag 14. Bhubaneshwar - trein naar Kolkata

Zonnetempel Konark Bhubaneswar India DjoserDe nachttrein in India is een ervaring op zich. We reizen 's nachts naar Khurda waar vanuit we direct doorreizen naar Chilka. Tijdens een boottocht op het Chilikameer kijken we uit naar trekvogels en de bijzondere Irrawaddydolfijnen. Op een rotseiland in het meer trekt de Kali Jai-tempel gelovigen uit de omgeving. In Puri breken de golven schuimend op het strand. Dit is een gezellige uitgaansgebied voor de lokale bevolking. Lokale vissers nemen je graag mee de zee op met hun ranke bootjes.

We vervolgen onze route naar een van de indrukwekkendste monumenten van India: de schitterende Zonnetempel van het vissersplaatsje Konark. Koning Narasimhadeva bouwde dit heiligdom in de 13e eeuw ter ere van de zonnegod Surya. Behalve vanwege de vorm - een strijdwagen voortgetrokken door paarden - is de tempel ook bekend om de erotische afbeeldingen. Bhubaneshwar telde in 11e eeuw zo’n 7000 tempels, met name rond het heilige meer Bindusagar. Tegenwoordig zijn er nog zo’n 500 tempels over. De Parasurameswara is één van de oudste tempelcomplexen van de stad gebouwd in Odisha-stijl. Op het heiligdom is het gehele pantheon aan hindoegoden te zien.

De dagtrein brengt ons naar Kolkata, waarvanuit we doorreizen naar de ongerepte Andamaneilanden.

Paradijselijke Andamanen, Port Blair

Dag 15. Kolkata - vlucht naar Port Blair
Dag 16. Port Blair, boottocht Ross Island
Dag 17. Port Blair, optioneel bezoek Wandoor of Mahatma Ghandi Marine Park

Met mooie stranden, helder turquoise water, tropisch regenwoud en onaangetaste koraalriffen zijn de Andamanen een perfecte plek om te ontspannen. Toch bezoeken maar weinig toeristen dit gebied. Een deel van de eilanden en de nabijgelegen Nicobaren zijn zelfs niet toegankelijk vanwege de verschillende etnische Negritogroepen die hier, op eigen verzoek, willen leven zoals zij dat al duizenden jaren gewend zijn.

Strand Havelock Andamanen India DjoserWe verblijven de eerste nachten op het grootste eiland van het archipel. In Port Blair, de administratieve hoofdstad van de eilandengroep bezoeken we de beruchte Cellular Jail, waar in de Britse tijd politieke gevangenen naartoe werden verbannen. In de avond kun je er ook een licht- en geluidshow bijwonen. Als het weer het toelaat brengen we een bezoeke Ross Island bezoeken, waar de overwoekerde ruïnes van verschillende gebouwen uit de Britse koloniale periode. Wie wil kan een optioneel bezoek brengen aan Wandoor of Mahatma Ghandi Marine Park.

Het populairste eiland van de Andamanen
Dag 18. Port Blair - veerboot Havelock
Dag 19. Havelock, boottocht naar Elephant Beach
Dag 20. Havelock

Havelock Island is dankzij de goede duikmogelijkheden het populairste eiland. De stranden lijken onaangeroerd en het koraal is goed bewaard gebleven. Op het eiland bevindt zich tevens Beach no. 7 een absolute must-go. Dit strand is door Times Magazine uitgeroepen tot het mooiste strand van Azië. We maken per boot een uitstapje naar Elephant Beach. Houd je snorkeluitrusting bij de hand, want hier is het onder water erg mooi!

Dag 21. Havelock - veerboot Port Blair - vlucht Kolkata
Dag 22. Kolkata
Dag 23. Kolkata - Amsterdam

Bloemenmarkt/flowermarkt Calcutta/Kolkata India DjoserDeze bijzondere reis eindigt in Kolkata, een chaotische stad die de bijnaam ‘de ziel van India’ draagt. Het is wel even omschakelen na de Andamaneilanden. Veel gebouwen, zoals het postkantoor en het Victoria Memorial, zijn juweeltjes uit de tijd dat Kolkata nog Calcutta heette en de zetel was van het Britse bestuur. De Howrahbrug, die de Hooghlyrivier overspant, is de drukste brug ter wereld. De hoeveelheid verkeer is moeilijk te bevatten. Na alle indrukken vliegen we terug naar Amsterdam
 

Op weg met Djoser
Tijdens onze reizen is er geen sprake van een strak gepland reisschema. De reisdagen staan natuurlijk vast, maar ter plaatse wordt het programma in overleg tussen de groep en de reisbegeleiding ingevuld. De reisbegeleider biedt de meeste dagen een programma aan en een aantal excursies is inbegrepen, maar je bent zeker niet verplicht hieraan deel te nemen. Wie er liever zelf op uitgaat, heeft daartoe alle vrijheid. Zo leer je een land tenslotte het beste kennen. De maximale groepsgrootte voor deze reis is 20 personen.

Lees de volledige beschrijving
Boek en reis met Djoser zekerheid Boek en reis met Djoser zekerheid

Vertrekdata 2020

Start - einde

Beschikbaarheid

Prijs

Start - einde

14 nov - 06 dec
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende
Deelnemers
Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 2.795,-

Inclusief

 • Internationale vliegreis met Emirates Airlines
 • Binnenlandse vlucht Hyderabad - Visakhapatnam
 • Binnenlandse vlucht Kolkata - Port Blair & Port Blair - Kolkata
 • Alle vluchttoeslagen
 • Vervoer per airconditioned bus
 • Trein Visakhapatnam - Desia
 • Nachttrein Koraput - Khurda
 • Trein Bhubaneshwar - Kolkata
 • Hotelovernachtingen inclusief ontbijt (behalve in Visakhapatnam & Kolkata)
 • Drie maaltijden per dag in Desia (dag 6 en 7)
 • Bezoek markt Nandapur, Bonda & Dhuruba
 • Dorpswandeling Desia
 • Bezoek Zonnetempel Konark
 • Bezoek Ross Islands
 • Boottocht naar Elephant Beach
 • Nederlandse reisbegeleiding
 • Lokale gids in Desia (dag 6 en 7) en Andamanen (Port Blair)

Exclusief

Reisverzekering, maaltijden, entreegelden, facultatieve excursies, fooien, persoonlijke uitgaven, reserveringskosten € 25,- en bij 2 of meer personen € 35,-.

Wijzigingen voorbehouden.

Landarrangement

Je kunt deze reis boeken zonder internationale vluchten, je boekt dan zelf je vliegtickets. De prijzen voor dit landarrangement zijn vanaf €2.245,-.

Houd bij de boeking van een landarrangement er rekening mee dat voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers geldt.

Eenpersoonskamer

Alleenreizenden worden, in goed overleg, ingedeeld met andere alleenreizenden van hetzelfde geslacht. Op de Andamaneilanden kennen ze geen kamers met losse bedden, alleenreizenden betalen voor dit deel van de reis een toeslag van €299,-.

Wil je niet ingedeeld worden met een andere deelnemer, dan kun je een eenpersoonskamer boeken tegen de daarvoor geldende toeslag vanaf € 452,-.

Uitzondering hierop is de Ecolodge in Desia. Door de kleinschalige opzet van dit project deel je hier de kamer met een medereiziger van hetzelfde geslacht.

Omdat het in deze tijd prettig is om een eigen kamer te hebben tijdens je reis bieden we 30% korting aan op álle eenpersoonskamers als je voor 30 september 2020 boekt. Deze korting is reeds verwerkt in de hiervoor genoemde vanaf prijs.

Hotelverlenging

Verlenging mét accommodatie is in Kolkata bij te boeken. Je verblijft na afloop in een centraal gelegen middenklasse hotel. De prijs is vanaf € 35,- op basis van logies in een tweepersoonskamer per persoon per nacht. Een éénpersoonskamer kost € 65,-. 

De genoemde prijzen zijn zonder wijzigingskosten van de vlucht en de transfer van/naar de luchthaven.


Groepssamenstelling en groepsgrootte

Onze groepen bestaan uit samen- en alleenreizenden. Reis je alleen dan vind je zeker snel aansluiting in onze kleine groepen. De deelnemers zijn Nederlands en Belgisch. Het komt bij deze reis soms voor dat ook enkele Duitstalige reizigers zich hebben aangemeld.

Wil je meer specifieke informatie over de samenstelling van de groep en vertrekdatum van jouw keuze dan kunnen we je telefonisch (071 - 5126400, België: 09 223 00 69) meer informatie geven over bijvoorbeeld leeftijden en het aantal mannen, vrouwen of alleengaande reizigers.

Gemiddeld bestaan de groepen uit 16 deelnemers, het maximum is 20.

De gemiddelde groepsgrootte om de reis door te laten gaan is 10.

Bij een aantal vertrekdata zie je 'Vertrek Gegarandeerd' of 'Vertrek Informatie' vermeld staan. Voor meer informatie over doorgang van de reis en gegarandeerd vertrek: V

Vertrek informatie

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren. Dit op basis van eerdere ervaringen en boekingen in dit reisseizoen.

Om een groepsreis te garanderen en uit te kunnen voeren is een minimum aantal deelnemers nodig. Dit aantal staat bij betreffende reis vermeld onder het kopje 'Groepssamenstelling en groepsgrootte'. In het uitzonderlijke geval dat het minimum aantal deelnemers niet wordt bereikt en de reis niet door kan gaan, hoor je dit ruim van te voren, doch uiterlijk 21 dagen voor vertrek. Djoser zal altijd haar uiterste best doen om een gewenste alternatieve reis en/of vetrekdatum aan te bieden, waarbij je per persoon eenmalig € 50,- korting krijgt. Volledige restitutie van de reissom, inclusief eventuele via Djoser afgesloten verzekeringen die op de factuur staan (met uitzondering van eventuele kosten van zelf geregelde visa, vaccinaties en andere persoonlijke uitgaven) is natuurlijk ook mogelijk. In het geval dat een reis niet kan doorgaan als gevolg van een overmachtsituatie kunnen er andere voorwaarden gelden waarbij geen volledige restitutie mogelijk is.

Praktische informatie

Accommodatie

Onze hotels vormen een aangenaam rustpunt in het drukke Indiase straatleven. Er wordt overnacht in centraal gelegen middenklasse hotels, waar kamers gereserveerd zijn met airconditioning, douche en toilet. De hotels zijn vaak voorzien van een goed restaurant.

Bekijk hotelreviews op Tripadvisor

Hyderabad Hotel Justa on Necklace Road Residence
Visakhpatnam Keys Select
Chilka OTDC Panthanivas
Puri Hotel Naren Palace
Port Blair Sun Sea Resort
Havelock El Dorado Beach Resort
Kolkata Dee Empresa Hotel


Deze selectie geeft een goed beeld van de hotels waar we op deze reis verblijven.

Eenpersoonskamer

Alleenreizenden worden, in goed overleg, ingedeeld met andere alleenreizenden van hetzelfde geslacht. Op de Andamaneilanden kennen ze geen kamers met losse bedden, alleenreizenden betalen voor dit deel van de reis een toeslag van €299,-.

Wil je niet ingedeeld worden met een andere deelnemer, dan kun je een eenpersoonskamer boeken tegen de daarvoor geldende toeslag vanaf € 452,-.

Uitzondering hierop is de Ecolodge in Desia. Door de kleinschalige opzet van dit project deel je hier de kamer met een medereiziger van hetzelfde geslacht.

Omdat het in deze tijd prettig is om een eigen kamer te hebben tijdens je reis bieden we 30% korting aan op álle eenpersoonskamers als je voor 30 september 2020 boekt. Deze korting is reeds verwerkt in de hiervoor genoemde vanaf prijs.

 • Keys Select kamer Vishakhapatnam India Djoser
 • Keys Select badkamer Vishakhapatnam India Djoser
 • Naren Palace kamer Puri India Djoser
 • Naren Palace zwembad Puri India Djoser
 • El Dorado Beach Resort huisje India Havelock India Djoser
 • El Dorado Beach Resort Havelock India Djoser
 • Dee Empresa lobby Calcutta/Kolkata India Djoser
 • Dee Empresa kamer Calcutta/Kolkata India Djoser

Vliegreis

Emirates

Het meest voorkomende vluchtschema staat hieronder. Kies een datum voor eventuele afwijkende vluchtschema's. Alle schema's zijn onder voorbehoud van wijzigingen. De deelnemers ontvangen ongeveer 8 weken voor vertrek een voorlopig vluchtschema.

Kies vertrekdatum:

 • Vlucht met

  Emirates

  Traject

  Amsterdam - Dubai

  Vertrek

  15:20

  Aankomst

  23:59

 • Vlucht met

  Emirates

  Traject

  Dubai - Hyderabad

  Vertrek

  03:10

  Aankomst

  08:25

 • Vlucht met

  Emirates

  Traject

  Calcutta - Dubai

  Vertrek

  08:55

  Aankomst

  12:50

 • Vlucht met

  Emirates

  Traject

  Dubai - Amsterdam

  Vertrek

  15:20

  Aankomst

  20:00


Tijdsverschil: in de zomer is het in India 3,5 uur later. Gedurende onze wintertijd komt er één uur verschil bij.

CO2-compensatie

Reizen is verrijkend, maar het transport dat nodig is om nieuwe bestemmingen te ontdekken laat zijn sporen achter in de vorm van broeikasgassen, waaronder CO2. Door de CO2-uitstoot van de reis te compenseren kan ergens anders ter wereld dezelfde hoeveelheid CO2 worden voorkomen. Samen met de ANVR hebben we gekozen voor een samenwerking met de South Pole Group, de wereldmarktleider in het uitvoeren van CO2-reductie projecten. Wij steunen een project in Thailand dat bestaat uit het installeren van zonnepanelen waardoor geen kolen meer hoeven worden te verbrand om elektriciteit op te wekken. Met CO2-compensatie doen we met elkaar dus iets terug voor het klimaat én voor de lokale bevolking. Compenseer daarom je reis: dit is mogelijk voor slechts € 5,-. Vanzelfsprekend compenseren wij als Djoser ook alle reizen van onze medewerkers.

Landarrangement

Je kunt deze reis boeken zonder internationale vluchten, je boekt dan zelf je vliegtickets. De prijzen voor dit landarrangement zijn vanaf €2.245,-.

Houd bij de boeking van een landarrangement er rekening mee dat voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers geldt.

Vervoer

Gedurende de hele reis maken we gebruik van een eigen bus. Het reizen met eigen vervoer heeft als voordeel, voornamelijk tijdens een lange reisdag, dat we regelmatig kunnen stoppen in de dorpjes en plaatsen waar we doorheen rijden, bijvoorbeeld voor een bezoek aan een lokaal marktje of andere bezienswaardigheden. Het gehele jaar door beschikken de bussen over airconditioning. 

Het traject Visakhapatnam - Desia leggen we af met een dagtrein. De treinreis voert langs mooie valleien, riviertjes en dorpjes. We nemen de nachttrein van Koraput naar Khurda. In de trein zijn slaapplaatsen gereserveerd in de airconditioned klasse. Het traject Bhubaneswar - Kolkata leggen we ook af met een dagtrein. Een lokale vlucht brengt ons van Kolkata naar Port Blair en weer terug.

De steden kun je het beste te voet verkennen. Natuurlijk kun je ook gebruik maken van de bekende fiets- of motorriksja voor de langere afstanden. Het is in enkele plaatsen mogelijk om een fiets te huren.

Bij de reis inbegrepen

 • Internationale vliegreis met Emirates Airlines
 • Binnenlandse vlucht Hyderabad - Visakhapatnam
 • Binnenlandse vlucht Kolkata - Port Blair & Port Blair - Kolkata
 • Alle vluchttoeslagen
 • Vervoer per airconditioned bus
 • Trein Visakhapatnam - Desia
 • Nachttrein Koraput - Khurda
 • Trein Bhubaneshwar - Kolkata
 • Hotelovernachtingen inclusief ontbijt (behalve in Visakhapatnam & Kolkata)
 • Drie maaltijden per dag in Desia (dag 6 en 7)
 • Bezoek markt Nandapur, Bonda & Dhuruba
 • Dorpswandeling Desia
 • Bezoek Zonnetempel Konark
 • Bezoek Ross Islands
 • Boottocht naar Elephant Beach
 • Nederlandse reisbegeleiding
 • Lokale gids in Desia (dag 6 en 7) en Andamanen (Port Blair)

Excursies

Bij Djoser bepaal je zelf welke bezienswaardigheden je de moeite waard vindt om te bezoeken. De een struint graag over de markten van Desia op zoek naar een mooi souvenir, de ander wil op zijn gemak rondkijken bij de Zonnetempel van Konark of strijkt neer op een (dak)terras om onder het genot van een drankje het dagelijks leven gade te slaan. In de meeste gevallen kun je zelf of met groepsgenoten, al dan niet met hulp van onze reisbegeleiding, te voet of met lokaal vervoer eropuit trekken. Toegangsgelden zijn dan ook niet bij de reissom inbegrepen, zodat je alle vrijheid hebt om je eigen plan te trekken.

Sommige bezienswaardigheden mag je niet missen, zijn slecht bereikbaar of liggen ‘en route' naar onze volgende overnachtingsplaats. Dergelijke excursies zijn bij Djoser in het programma opgenomen. Ook bij alle excursies die bij het programma inbegrepen zijn geldt dat het entreegeld exclusief is.

Tijdens deze reis door India zijn de volgende excursies in het reisprogramma inbegrepen:

 • Bondastam markt Desia, India DjoserBezoek weekmarkt Nandapur. Zie hoe verschillende stammen hun waren als fruit, groenten e.d. met elkaar ruilen.
 • Bezoek Bondamarkt. De Bondavrouwen dossen zich speciaal uit voor deze wekelijkse markt.
 • Dorpswandeling. Leer meer over het dorpsleven in Desia tijdens een wandeling onder begeleiding van een gids.
 • Bezoek Dhurubamarkt. Op deze kleurrijke markt handelen de Dhuruba- en Bhumiastammen o.a. in vee.
 • Bezoek Ross Island. Bekijk de overwoekerde ruïnes van verschillende gebouwen uit de Britse koloniale tijd.
 • Boottocht naar Elephant Beach. De onderwaterwereld bij dit eiland is spectaculair.


Onderweg stopt onze bus op een aantal plaatsen, waarvoor je uitsluitend nog eventuele entreegelden hoeft te betalen om naar binnen te mogen:

 • Zonnetempel van Konark, een van de mooiste tempels van India.


Tijdens de reis zijn nog andere excursies mogelijk die zeker de moeite waard zijn. Breng in Hyderabad zeker een bezoek aan het Golconda Fort en de Charminar, een opvallend bouwwerk in het midden van de stad met 4 minaretten en een moskee op de eerste en tweede verdieping. Tijdens een boottocht op het Chilkameer kun je op zoek naar verschillende trekvogels of de zeldzame Irrawaddy dolfijn.Onder begeleiding van een gids kan een stadstour door Kolkata worden georganiseerd.

Reisdocumenten

 • E-ticket. Neem een kopie mee op reis, anders kan de toegang tot de luchthaven in Delhi worden ontzegd. Meer informatie over de vlucht ontvang je ongeveer 2 weken voor vertrek.
 • Paspoort, dat bij aankomst in India 6 maanden geldig is en nog twee lege bladzijdes heeft.
 • e-Tourist Visa India US$ 40,- (excl. transactiekosten). Dit is een online procedure, waarbij je een MULTIPLE-ENTRY visum voor 365 dagen krijgt. Je kunt ook een visum voor 30 dagen aanvragen, maar hiermee kun je maar een beperkte tijd het land inreizen.

Geldzaken

In India wordt er betaald met de rupee. Kijk voor de actuele koersen op oanda.com.

Pinnen: is mogelijk in vrijwel alle grote steden.
Contant: euro’s of dollars in kleine coupures.
Creditcard: bruikbaar in verschillende plaatsen.

Als richtbedrag voor uitgaven die niet bij de reissom zijn inbegrepen, zoals maaltijden, entreegelden, facultatieve excursies en persoonlijke uitgaven geldt minimaal € 250,- per persoon per week.

Het is gebruikelijk fooien te geven voor verleende diensten. Om te voorkomen dat je steeds fooien uit moet delen, wordt aan het begin van de reis een fooienpot ingesteld, waaruit de (gezamenlijke) tips aan de chauffeurs, gidsen, hotelpersoneel e.d. worden betaald. De richtlijn voor de fooienpot voor deze reis bedraagt € 50,-.

Maaltijden

De mIndiase Lassi India Djoseraaltijden zijn, afgezien van het verblijf in de Desia ecolodge, in India niet bij de reissom inbegrepen. Het voordeel hiervan is dat je zelf, of met een aantal anderen, op zoek kunt gaan naar een restaurant of eethuis naar keuze. Je kunt in onze hotels en andere restaurants zeer voordelig een uitstekende Indiase maaltijd krijgen. 

De Indiase keuken, met tal van verschillende curries is wereldberoemd en overheerlijk. In Oost-India zijn de gerechten vaak minder pittig, subtieler van smaak. Vis en andere zeevruchten zijn in dit gebied erg populair. Een heerlijk verkoelende versnapering is de lassi, een yoghurtdrankje dat soms gemengd is met fruit. 

NB: Veel hotels in India organiseren op Kerst- en Oudejaarsavond een speciaal feestdiner met entertainment voor de hotelgasten. Hiervoor wordt meestal een verplichte toeslag geheven, los van de vraag of men al dan niet deelneemt aan dit diner. De hoogte van deze toeslag kan oplopen tot € 30,- per persoon.

Gezondheid

 Voor deze reis wordt aangeraden:

 • Vaccinaties tegen DTP, tyfus en hepatitis A
 • Malariatabletten


De hygiënische omstandigheden in het land zijn beduidend minder dan de westerse standaard. Wees voorzichtig met voedsel en reinig de handen. Het is ook verstandig goed te letten op wat je eet. Neem in de eerste dagen de tijd om te acclimatiseren, te wennen aan de andere temperatuur en de vele nieuwe indrukken. Het leidingwater is niet veilig om te drinken, mineraalwater is voor een klein bedrag overal in hele en halve literflessen te koop. Tevens raden we je aan een kleine medische kit mee te nemen met o.a. aspirine, middelen tegen darmstoornissen en een zoutoplossing (als ORS) tegen uitdroging. De reisbegeleiding is overigens ook in het bezit van een medische set, met daarin steriel medisch hulpmateriaal.

Reizen en Covid-19

Wij zijn ervan overtuigd dat we met de benodigde aanpassingen veilig en verantwoord op reis kunnen gaan. Daarbij volgen we de adviezen en richtlijnen van het RIVM en het ministerie van Buitenlandse Zaken. De reis gaat door als de bestemming code groen of geel heeft, we reizen dus niet naar een land of gebied met een negatief reisadvies (code oranje: "alleen noodzakelijke reizen" of code rood). Uiteraard hebben we ook veel contact met onze lokale agent, waardoor we goed op de hoogte zijn van de lokale omstandigheden en regels. Met deze lokale assistentie, onze 24/7 hulp en bijstand én de aanwezigheid van een Nederlandse reisbegeleider die extra goed is voorbereid, reis je met een gerust gevoel. Verrassingen onderweg kunnen we zo prima ondervangen. Na boeking houden wij je via "Mijn Djoser" op de hoogte van de laatste informatie.

Hotelverlenging

Verlenging mét accommodatie is in Kolkata bij te boeken. Je verblijft na afloop in een centraal gelegen middenklasse hotel. De prijs is vanaf € 35,- op basis van logies in een tweepersoonskamer per persoon per nacht. Een éénpersoonskamer kost € 65,-. 

De genoemde prijzen zijn zonder wijzigingskosten van de vlucht en de transfer van/naar de luchthaven.


Klimaat en geografie

In Oost-India zijn de weersomstandigheden sterk afhankelijk van het seizoen. In het najaar (september t/m november) en het voorjaar (februari t/m april) zijn de temperaturen bijzonder aangenaam, zowel overdag als ‘s nachts. In de winter (december en januari) is het overdag warm, terwijl het 's avonds en 's nachts behoorlijk af kan afkoelen. De zomer kan vrij warm zijn, met temperaturen tot boven de 35°C. 

De moesson valt in heel India ongeveer van juli t/m eind augustus, precies is dit niet te voorspellen. Reizen in de regentijd hoeft, zoals men wel eens denkt, niet nadelig te zijn. Een regenbui is meestal kort en hevig en frist de natuur op, het landschap ziet er in deze periode groener uit dan in de andere perioden.

Reisbegeleiding en gidsen

Een enthousiaste Nederlandse reisbegeleider begeleidt de reis. Onze reisbegeleiders zijn zeer ervaren en bevlogen reizigers en vertellen onderweg leuke weetjes over de bestemming. Zij zorgen dat de reis soepel verloopt en zijn het aanspreekpunt voor vragen en wensen. De eigen passie, in combinatie met een uitgebreide training en inwerkprocedure, vormt de basis voor hun deskundigheid en professionaliteit.

In Odisha vertelt een lokale gids, uitgebreid over het gebied; van de lokale gebruiken, religieuze invloeden tot culturele achtergronden. Ook op de Andamanen (dag 12-18) hebben we een lokale gids, met name voor het vertalen zodat de reisdagen soepel verlopen.

FAQ

Kan ik mobiel bellen in India?

In de grotere plaatsen kun je in belkantoortjes terecht voor internationale gesprekken en bijna overal kom je internetcafés tegen. De meeste hotels hebben ook WiFi.
India heeft een uitgebreide dekking voor mobiele telefonie, maar of je daar gebruik van kunt maken is sterk afhankelijk van je Nederlandse provider, informeer hiernaar voor vertrek.

Hoe zit het met de ligging van de bezienswaardigheden?

Hoe zijn de electriciteitsvoorzieningen?

Waar overnachten we?

Heb ik een klamboe nodig?

Wat is de beste reistijd?

Hoe is het eten in India?

Wie begeleid de reis?

Hoe is het vervoer geregeld?

Is het mogelijk om de reis te verlengen?

Hoe regel ik het visum voor India?

Stel je eigen vraag

Bekijk alle veelgestelde vragen

Reviews

Gemiddelde beoordeling: 8,7

 • Prachtig gevarieerde reis door Oost India dat nog vrij is van massa toerisme. De markten en omgeving bij de Eco lodge waren geweldig. Na de markten de tempels, Kolkata en de nog ongerepte Andaman eilanden. Het zat perfect in elkaar. Reisbegeleider Stefan met passie voor India maakt het een topreis

  9,0

  9,0
 • Het was een heel mooie ervaring, vooral door onze fantastische reisbegeleider Jeroen, hij heeft er alles aan gedaan om ons alles te laten zien, perfecte begeleiding! Wat tegen viel waren de eilanden, daar kan je eigenlijk niets, geen tropische stranden waar je kan zwemmen e.d. heel jammer.

  8,0

  8,0
 • Alles was door de lokale gidsen ontzettend goed geregeld en georganiseerd en onze gids zorgde dat alles naar ‘westerse standaarden’ was. Geen enkel saai moment gehad. Ja het was een zware reis, maar we hebben ongewone dingen meegemaakt, die anderen niet meer zouden meemaken.

  9,0

  9,0

Plaats een review

Daarom Djoser

 • Unieke combinatie van Oost-India met ongerepte Andamaneilanden
 • Uitgebreid bezoek aan traditioneel levende bevolkingsgroepen van Odisha
 • Bezoek aan markt Nandapur, Bonda en Dhuruba
 • Bezoek aan de beroemde Zonnetempel van Konark
 • Verschillende boottochten inbegrepen

Klantwaardering

8,7

Prachtig gevarieerde reis door Oost India dat nog vrij is va...
Prachtig gevarieerde reis door Oost India dat nog vrij is van massa toerisme. De markten en omgeving bij de Eco lodge waren geweldig. Na de markten de tempels, Kolkata en de nog ongerepte Andaman eilanden. Het zat perfect in elkaar. Reisbegeleider Stefan met passie voor India maakt het een topreis

Antoon T. - 9,0
Het was een heel mooie ervaring, vooral door onze fantastisc...
Het was een heel mooie ervaring, vooral door onze fantastische reisbegeleider Jeroen, hij heeft er alles aan gedaan om ons alles te laten zien, perfecte begeleiding! Wat tegen viel waren de eilanden, daar kan je eigenlijk niets, geen tropische stranden waar je kan zwemmen e.d. heel jammer.

Peter H.f - 8,0
Alles was door de lokale gidsen ontzettend goed geregeld en...
Alles was door de lokale gidsen ontzettend goed geregeld en georganiseerd en onze gids zorgde dat alles naar ‘westerse standaarden’ was. Geen enkel saai moment gehad. Ja het was een zware reis, maar we hebben ongewone dingen meegemaakt, die anderen niet meer zouden meemaken.

Peter O. - 9,0

Bekijk hotel reviews op

Het weer in India

Het weer in India

29°C

Terug naar boven
/