India

Rondreis India 15 dagen

Een schitterende 15-daagse rondreis langs de meest bekende bezienswaardigheden van dit bijzondere land. De reis start en eindigt in de drukke hoofdstad Delhi. Natuurlijk bezoeken we ook de wereldberoemde Taj Mahal. Dit marmeren bouwwerk is nog steeds één van de meest indrukwekkende bouwwerken ter wereld. In Varanasi varen we over de heilige Gangesrivier en in het Ranthambore nationaal park gaan we op zoek naar tijgers. In het kleurrijke Rajasthan bezoeken we de 'roze stad' Jaipur.

Van:
Aan:


Routekaart Rondreis India, 15 dagen
 1. Amsterdam - Delhi
 2. aankomst Delhi
 3. Delhi, stadstour
 4. Delhi - Amber-fort - Jaipur
 5. Jaipur
 6. Jaipur - Ranthambore nationaal park
 7. Ranthambore NP
 8. Ranthambore NP - Fatehpur Sikri - Agra
 9. Agra
 10. Agra - nachttrein naar Varanasi
 11. Varanasi
 12. Varanasi, boottocht Ganges
 13. Varanasi - vlucht naar Delhi
 14. Delhi
 15. Delhi - Amsterdam

Route op datum:

Reisbeschrijving

Delhi
Dag 1. Amsterdam - Delhi
Dag 2. aankomst Delhi
Dag 3. Delhi, stadstour

Markt koopman Delhi IndiaDe reis start in Delhi waar we even rustig bijkomen van de vlucht en je alvast een beetje kunt wennen aan de compleet andere wereld waarin je bent terechtgekomen. In de straten van de oude stad wemelt het van de riksja’s, ballonnenverkopers, waarzeggers en handelaren. De grootste moskee van India, de Jama Masjid, vormt een oase van rust in het oude Delhi. In het nieuwe Delhi liggen aan de brede lanen de imposante overheidsgebouwen uit het koloniale tijdperk. Tevens zijn de Sikh-tempel, de moskee Qutb Minar met een minaret van 72,5 meter hoog, de crematieplaats van Ghandi en het Rode Fort een bezoek waard. Djoser biedt een stadstour aan om de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad te bezoeken.

Jaipur, de 'roze stad'
Dag 4. Delhi - Amber-fort - Jaipur
Dag 5. Jaipur

We rijden naar de deelstaat Rajasthan, het land van de koningen, krijgers, romantiek, glorie en tragedie. Je waant je hier in het decor van een kleurrijk sprookje. De hoofdstad van Rajasthan, de 'roze stad' Jaipur, straalt de sfeer uit van de Maharadja’s. Onderweg naar Jaipur bezoeken we het Amber-fort waar meerdere Maharadja-families hebben gewoond. De vijf binnenplaatsen hadden ooit elk hun eigen functie. Zo was er één voor officiële gelegenheden, de vrouwelijke harem en de paarden. In het kunstmatig aangelegde Mahota-meer liggen op een soort schiereiland de tuinen.

Apen in raam Jaipur India DjoserIn Jaipur bezoeken we de Hawa Mahal, het Paleis der Winden. De gevel van het paleis bestaat uit meer dan negenhonderd ramen, balkons en nissen en is gebouwd voor de Maharani, de haremvrouwen van de Maharadja's. De vrouwen mochten naar buiten kijken, maar niet zichtbaar zijn voor de buitenwereld. Bezichtig in een riksja de roze geschilderde huizen, de oude bazaars en vele bezienswaardigheden van de stad zoals de City Palace en de Jantar Mantar. Na alle culturele indrukken is het tijd voor nog een nieuwe ervaring: het Indiase eten. Het is moeilijk kiezen uit de vele curries, chutney’s, massala’s en papadums.

Ranthambore nationaal park
Dag 6. Jaipur - Ranthambore nationaal park
Dag 7. Ranthambore NP

Ranthambore NP tijger India DjoserIndia staat bekend om de grootste tijgerpopulatie ter wereld. In Ranthambore nationaal park kan dit majestueuze dier het best worden gespot, maar het blijft natuurlijk altijd een kwestie van geluk. Naast tijgers leven er ook luipaarden, hyena’s en beren. Ook heeft het park een rijke flora. Zo staan er ruim vijfhonderd verschillende bloeiende planten en één van de grootste Bodhi-bomen van India. Om het park in al z’n glorie te bekijken is een safari per jeep of truck een absolute must. Breng zeker een bezoek aan het op een heuvel gelegen Ranthambore-fort uit de 10e eeuw dat op de UNESCO-Werelderfgoedlijst staat.

Agra
Dag 8. Ranthambore NP - Fatehpur Sikri - Agra
Dag 9. Agra
Dag 10. Agra - nachttrein naar Varanasi

Taj Mahal Agra Djoser IndiaVanuit Ranthambore bezoeken we Fatehpur Sikri, een middeleeuwse spookstad in het midden van de woestijn, waarna we Rajasthan achter ons laten en onze route vervolgen naar Agra waar je de wereldberoemde Taj Mahal natuurlijk niet mag missen. Sjah Jahan bouwde de Taj Mahal tussen 1631 en 1648 uit liefde voor zijn overleden vrouw. Het marmeren bouwwerk is nog steeds één van de meest indrukwekkende bouwwerken ter wereld. Bezoek de Taj Mahal bij voorkeur bij zonsopgang, dan is het licht op het marmer het mooist. Het Agra-fort en de Baby Taj zijn ook de moeite waard. Rust uit met een lekkere lunch en geniet op een van de dakterrassen van het prachtige uitzicht op de Taj Mahal. Vanuit Agra reizen we per nachttrein naar Varanasi.

Spiritualiteit in Varanasi
Dag 11. Varanasi
Dag 12. Varanasi, boottocht Ganges
Dag 13. Varanasi - vlucht naar Delhi

De stad Varanasi aan de rivierbanken van de beroemde Ganges maakt onze reis met Indiase hoogtepunten compleet. Hindoes geloven dat deze plek 5000 jaar geleden is gesticht door Shiva waardoor het één van de belangrijkste bestemmingen is voor pelgrimstochten. De oude stad is een groot labyrint van sfeervolle nauwe straatjes met winkeltjes en hindoetempels die uiteindelijk uitkomen op één van de honderd ghats aan de rivier.

Ritueel Ghats Ganges Varanasi India DjoserVanaf deze brede traptreden betreden de gelovigen het water en baden om zich van hun zonden te ontdoen. Bij zonsondergang en zonsopgang voeren de Indiërs vanuit de ghats diverse verbrandings- en gebedsrituelen uit. Volgens de hindoeïstische mythologie bevrijdt de Ganges de ziel van het lichaam. We bekijken dit indrukwekkende spektakel vanaf de beste plek: het water. Met een boot varen we langs de ghats en bekijken de gebeurtenissen op de oever. Het voelt heel bijzonder om in deze levendige stad te zijn, waarbij het leven draait om de doden.

Er is ook voldoende mogelijkheid om de omgeving rondom Varanasi te bezichtigen. Zo kan er optioneel een excursie worden gemaakt naar de ruïnes van Sarnath en een bezoek worden gebracht aan de Hindoe-universiteit Benares. Op dag 13 vliegen we terug naar Delhi.

Delhi
Dag 14 Delhi
Dag 15 Delhi - Amsterdam

Terug in Delhi hebben we nog een hele dag de tijd om op het gemak rond te slenteren, nog wat foto’s te maken, een heerlijke maaltijd te bestellen of op zoek te gaan naar de laatste souvenirs in Chandni Chowk, een grote bazaarstraat in oud Delhi. De volgende dag vliegen we weer naar Amsterdam.
 

Op weg met Djoser
Tijdens onze reizen is er geen sprake van een strak gepland reisschema. De reisdagen staan natuurlijk vast, maar ter plaatse wordt het programma in overleg tussen de groep en de reisbegeleiding ingevuld. De reisbegeleider biedt de meeste dagen een programma aan en een aantal excursies is inbegrepen, maar je bent zeker niet verplicht hieraan deel te nemen. Wie er liever zelf op uitgaat, heeft daartoe alle vrijheid. Zo leer je een land tenslotte het beste kennen. De maximale groepsgrootte voor deze reis is 20 personen.

Lees de volledige beschrijving
Boek en reis met Djoser zekerheid Boek en reis met Djoser zekerheid

Vertrekdata 2020

Start - einde

Beschikbaarheid

Prijs

Start - einde

19 dec - 02 jan
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 2.395,-

Vertrekdata 2021

Start - einde

Beschikbaarheid

Prijs

Start - einde

21 mrt - 04 apr
V
Vertrek informatie i
i
Holi Festival Agra

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 1.595,-

Start - einde

24 jul - 07 aug
V
Vertrek informatie i
i
U vliegt met KLM

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 1.895,-

Start - einde

27 okt - 10 nov
V
Vertrek informatie i
i
U vliegt met KLM

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 1.695,-

Start - einde

04 nov - 18 nov
V
Vertrek informatie i
i
Diwali Agra

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 2.095,-

Start - einde

18 dec - 01 jan
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 2.395,-

Vertrekdata 2022

Start - einde

Beschikbaarheid

Prijs

Start - einde

12 feb - 26 feb
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 1.695,-

Start - einde

10 mrt - 24 mrt
V
Vertrek informatie i
i
Holi Agra

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 1.695,-

Start - einde

02 apr - 16 apr
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 1.695,-

Inclusief

 • Vliegreis met Emirates
 • Alle vluchttoeslagen
 • Nederlandse reisbegeleiding
 • Vervoer per airconditioned bus
 • Nachttrein Agra - Varanasi
 • Binnenlandse vlucht Varanasi - Delhi
 • Hotelovernachtingen
 • Overnachting in Jaipur in 18e-eeuws paleisje
 • Stadstour Delhi
 • Excursie Amber-fort
 • Excursie Fatehpur Sikri
 • Bezoek Taj Mahal
 • Boottocht Ganges

Exclusief

Reisverzekering, ontbijt, lunch & diner, entreegelden, facultatieve excursies, fooien, persoonlijke uitgaven, reserveringskosten € 25,-, bij 2 of meer personen € 35,-.

Wijzigingen voorbehouden.

Landarrangement

Je kunt deze reis boeken zonder internationale vluchten, je boekt dan zelf je vliegtickets. De prijzen voor dit landarrangement zijn vanaf €1.045,-.

Houd bij de boeking van een landarrangement er rekening mee dat voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers geldt.

Eenpersoonskamer

Alleenreizenden worden, in goed overleg, ingedeeld met andere alleenreizenden van hetzelfde geslacht. Wil je niet ingedeeld worden met een andere deelnemer, dan kun je een eenpersoonskamer boeken tegen de daarvoor geldende toeslag vanaf € 151,-.

Omdat het in deze tijd prettig is om een eigen kamer te hebben tijdens je reis bieden we 30% korting aan op álle eenpersoonskamers als je voor 30 september 2020 boekt. Deze korting is reeds verwerkt in de hiervoor genoemde vanaf prijs.

Hotelverlenging

Verlenging mét accommodatie is in Delhi bij te boeken. Je verblijft na afloop in een centraal gelegen middenklasse hotel in de wijk Karol Bagh. De prijs is vanaf € 20,- op basis van logies in een tweepersoonskamer per persoon per nacht. Een éénpersoonskamer kost € 40,-.

De genoemde prijzen zijn zonder wijzigingskosten van de vlucht en de transfer van/naar de luchthaven.

Vluchttoeslagen (inbegrepen)

Luchtvaartmaatschappijen berekenen naast luchthavenbelastingen ook brandstof- en veiligheidstoeslagen. In de gepubliceerde reissom is een totaalbedrag voor deze toeslagen opgenomen. Deze bedragen zijn frequent onderhevig aan veranderingen door nieuwe belastingen/toeslagen en wijzigingen in de kosten van brandstof. Indien van toepassing berekent Djoser een verhoging alsnog door. Voor deze reis is in de reissom een totaalbedrag aan luchthavenbelastingen/toeslagen opgenomen van ongeveer €360,-

Groepssamenstelling en groepsgrootte

Onze groepen bestaan uit zowel samenreizende als alleengaande reizigers. Reis je alleen, dan vind je zeker snel aansluiting in onze kleine groepen.

Wil je meer specifieke informatie over de samenstelling van de groep en vertrekdatum van jouw keuze dan kunnen we je telefonisch (071 - 5126400, België: 09 223 00 69) meer informatie geven over bijvoorbeeld leeftijden en het aantal mannen, vrouwen of alleengaande reizigers.

Gemiddeld bestaan de groepen uit 16 deelnemers, het maximum is 20.

De gemiddelde groepsgrootte om de reis door te laten gaan is 10.

Bij een aantal vertrekdata zie je 'Vertrek Gegarandeerd' of 'Vertrek Informatie' vermeld staan. Voor meer informatie over doorgang van de reis en gegarandeerd vertrek: V

Vertrek informatie

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren. Dit op basis van eerdere ervaringen en boekingen in dit reisseizoen.

Om een groepsreis te garanderen en uit te kunnen voeren is een minimum aantal deelnemers nodig. Dit aantal staat bij betreffende reis vermeld onder het kopje 'Groepssamenstelling en groepsgrootte'. In het uitzonderlijke geval dat het minimum aantal deelnemers niet wordt bereikt en de reis niet door kan gaan, hoor je dit ruim van te voren, doch uiterlijk 21 dagen voor vertrek. Djoser zal altijd haar uiterste best doen om een gewenste alternatieve reis en/of vetrekdatum aan te bieden, waarbij je per persoon eenmalig € 50,- korting krijgt. Volledige restitutie van de reissom, inclusief eventuele via Djoser afgesloten verzekeringen die op de factuur staan (met uitzondering van eventuele kosten van zelf geregelde visa, vaccinaties en andere persoonlijke uitgaven) is natuurlijk ook mogelijk. In het geval dat een reis niet kan doorgaan als gevolg van een overmachtsituatie kunnen er andere voorwaarden gelden waarbij geen volledige restitutie mogelijk is.

Praktische informatie

Accommodatie

Onze hotels vormen een aangenaam rustpunt in het drukke Indiase straatleven. Er wordt overnacht in centraal gelegen middenklasse hotels, waar kamers gereserveerd zijn met airconditioning, douche en toilet. Vaak is er een goed restaurant aanwezig. Enkele hotels hebben een zwembad, voor een verkoelende duik of een ontspannen middag.

Voel je als een Maharadja in onze accommodatie in Jaipur, een paleisje uit de 18de eeuw. Vanuit ons hotel in Varanasi kun je dwalen door de smalle straatjes en binnen 5 minuten naar de ghats lopen.

Bekijk hotelreviews op Tripadvisor

Delhi Metro Heights
Jaipur Bissau Palace
Ranthambore Ankur Resort
Agra Hotel Amar
Varanasi Broadway Hotel


Deze selectie geeft een goed beeld van de hotels waar we op deze reis verblijven.

Eenpersoonskamer

Alleenreizenden worden, in goed overleg, ingedeeld met andere alleenreizenden van hetzelfde geslacht. Wil je niet ingedeeld worden met een andere deelnemer, dan kun je een eenpersoonskamer boeken tegen de daarvoor geldende toeslag vanaf € 151,-.

Omdat het in deze tijd prettig is om een eigen kamer te hebben tijdens je reis bieden we 30% korting aan op álle eenpersoonskamers als je voor 30 september 2020 boekt. Deze korting is reeds verwerkt in de hiervoor genoemde vanaf prijs.

 • Metro Heigts kamer Delhi India Djoser

  Ons hotel in Delhi ligt in de gezellige wijk Karol Bagh, waar de lokale bevolking graag komt winkelen

 • Voorkant Bissau Palace Jaipur India Djoser
 • Slaapkamer Bissau Palace Jaipur India Djoser

  In Jaipur voel je je als een maharadja in het sfeervolle paleisje uit de 18de eeuw

 • Bissau Palace in Jaipur India Djoser
 • Kamer Ankur Resort Ranthambore NP India Djoser
 • Zwembad Ankur Resort Ranthambore NP India Djoser

  Enkele hotels hebben een zwembad waarin je een verkoelende duik kunt nemen

 • Hotel Broadway kamer Varanasi India Djoser
 • Hotel Broadway restaurant Varanasi India Djoser

  Ons hotel in Varanasi heeft een goed restaurant waar de locals graag komen eten

Vliegreis

Emirates

Het meest voorkomende vluchtschema staat hieronder. Kies een datum voor eventuele afwijkende vluchtschema's. Alle schema's zijn onder voorbehoud van wijzigingen. De deelnemers ontvangen ongeveer 8 weken voor vertrek een voorlopig vluchtschema.

Kies vertrekdatum:

 • Vlucht met

  Emirates

  Traject

  Amsterdam - Dubai

  Vertrek

  21:50

  Aankomst

  06:30*

 • Vlucht met

  Emirates

  Traject

  Dubai - Delhi

  Vertrek

  09:50

  Aankomst

  14:45

 • Vlucht met

  Emirates

  Traject

  Delhi - Dubai

  Vertrek

  11:00

  Aankomst

  13:00

 • Vlucht met

  Emirates

  Traject

  Dubai - Amsterdam

  Vertrek

  14:45

  Aankomst

  20:00

* aankomst volgende dag


Tijdsverschil: in de zomer is het in India 3,5 uur later. Gedurende onze wintertijd komt er één uur verschil bij.

CO2-compensatie

Reizen is verrijkend, maar het transport dat nodig is om nieuwe bestemmingen te ontdekken laat zijn sporen achter in de vorm van broeikasgassen, waaronder CO2. Door de CO2-uitstoot van de reis te compenseren kan ergens anders ter wereld dezelfde hoeveelheid CO2 worden voorkomen. Samen met de ANVR hebben we gekozen voor een samenwerking met de South Pole Group, de wereldmarktleider in het uitvoeren van CO2-reductie projecten. Wij steunen een project in Thailand dat bestaat uit het installeren van zonnepanelen waardoor geen kolen meer hoeven worden te verbrand om elektriciteit op te wekken. Met CO2-compensatie doen we met elkaar dus iets terug voor het klimaat én voor de lokale bevolking. Compenseer daarom je reis: dit is mogelijk voor slechts € 5,-. Vanzelfsprekend compenseren wij als Djoser ook alle reizen van onze medewerkers.

Landarrangement

Je kunt deze reis boeken zonder internationale vluchten, je boekt dan zelf je vliegtickets. De prijzen voor dit landarrangement zijn vanaf €1.045,-.

Houd bij de boeking van een landarrangement er rekening mee dat voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers geldt.

Vervoer

Gedurende de hele reis maken we gebruik van een eigen bus. Het reizen met eigen vervoer heeft als voordeel, voornamelijk tijdens een lange reisdag, dat we regelmatig kunnen stoppen in de dorpjes en plaatsen waar we doorheen rijden, bijvoorbeeld voor een bezoek aan een lokaal marktje of andere bezienswaardigheden. Het gehele jaar door beschikken de bussen over airconditioning.

Het traject van Agra - Varanasi overbruggen we met een nachttrein waarin we gereserveerde plaatsen hebben in slaapcoupés met airconditioning. Lakens en kussens zijn aanwezig. Een tijdsbesparende vlucht brengt ons van Varanasi naar Delhi.

De steden kun je het beste te voet verkennen. Natuurlijk kun je ook gebruik maken van de bekende fiets- of motorriksja voor de langere afstanden. Het is in enkele plaatsen mogelijk om een fiets te huren.

 • Emirates vliegtuig India reizen Djoser
 • Bus India Djoser

  We beschikken over een eigen bus met airconditioning

 • Bus interieur India Djoser
 • Trein India Djoser

  Tijdens een treinrit kom je makkelijk in contact met de lokale bevolking

 • Gemotoriseerde riksja India Djoser

  De riksja is het perfecte vervoersmiddel om de stad te verkennen

Bij de reis inbegrepen

 • Vliegreis met Emirates
 • Alle vluchttoeslagen
 • Nederlandse reisbegeleiding
 • Vervoer per airconditioned bus
 • Nachttrein Agra - Varanasi
 • Binnenlandse vlucht Varanasi - Delhi
 • Hotelovernachtingen
 • Overnachting in Jaipur in 18e-eeuws paleisje
 • Stadstour Delhi
 • Excursie Amber-fort
 • Excursie Fatehpur Sikri
 • Bezoek Taj Mahal
 • Boottocht Ganges

Excursies

Bij Djoser bepaal je zelf welke bezienswaardigheden je de moeite waard vindt om te bezoeken. De een struint graag over de markten van Delhi of Jaipur op zoek naar koopjes, de ander wil op zijn gemak rondkijken bij een museum, de Taj Mahal, het Rode Fort of bekijkt vanaf een (dak)terras het leven op straat. In de meeste gevallen kun je zelf of met groepsgenoten, al dan niet met hulp van onze reisbegeleiding, te voet of met lokaal vervoer eropuit trekken. Toegangsgelden zijn dan ook niet bij de reissom inbegrepen, zodat je alle vrijheid hebt om je eigen plan te trekken.

Sommige bezienswaardigheden mag je niet missen, zijn slecht bereikbaar of liggen 'en route' naar onze volgende overnachtingsplaats. Dergelijke excursies zijn bij Djoser in het programma opgenomen. Ook bij alle excursies die bij het programma inbegrepen zijn geldt dat het entreegeld exclusief is.

Tijdens deze reis door India zijn de volgende excursies in het reisprogramma inbegrepen:

 • Close-up Hawa Mahal Jaipur HVEStadstour Delhi. We bezoeken de belangrijkste bezienswaardigheden zoals het Rode Fort, Jama Masjid-moskee en Chandni Chowk.
 • Excursie Amber-fort. Het fort is de vroegere residentie van de Mogol-heerser Jai Singh I en heeft 4 binnenplaatsen op verschillende niveaus.
 • Fatehpur Sikri, de geheel verlaten 16e-eeuwse hoofdstad van het Mogol-rijk, bezoeken we op weg naar Agra.
 • Bezoek in Agra één van de hoogtepunten van deze reis: de Taj Mahal.
 • Boottocht over de Ganges; bekijk het fascinerende schouwspel aan de ghats - riviertrappen - vanaf het water.


Er zijn nog vele andere activiteiten mogelijk, zoals:

 • Het is een hele belevenis om in Delhi de Sikh-tempel Bangla Sahib te bezoeken. Neem zeker een kijkje in de gaarkeuken nemen, waar enorme kookpotten staan om alle bezoekers van lunch of diner te voorzien.
 • De grote bazaarstraat Chandni Chowk of één van de andere markten in Delhi is dé plek voor souvernirs.
 • Een bezoek aan een Bollywoodfilm in Jaipur is een hele belevenis. 
 • Ga een kijkje nemen bij de Hawa Mahal, het Paleis der Winden. De vrouwen van de maharadja konden vanachter de duizenden versierde ramen ongezien kijken naar het leven op straat.
 • Tijdens het verblijf bij Ranthambore nationaal park kan optioneel een jeepsafari worden geboekt om tijgers en andere dieren, die dit park rijk is, te spotten.
 • Het op een heuvel gelegen Ranthambore-fort staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO.
 • Agra is met name bekend vanwege de Taj Mahal, maar ook het Agra-fort is een bezoek zeker waard. Wellicht is het nog wel mooier dan het Rode Fort in Delhi.

Reisdocumenten

 • E-ticket. Neem een kopie mee op reis, anders kan de toegang tot de luchthaven in Delhi worden ontzegd. Meer informatie over de vlucht ontvang je ongeveer 2 weken voor vertrek.
 • Paspoort, dat bij aankomst in India 6 maanden geldig is en nog twee lege bladzijdes heeft.
 • e-Tourist Visa India US$ 40,- (excl. transactiekosten). Dit is een online procedure, waarbij je een MULTIPLE-ENTRY visum voor 365 dagen krijgt. Je kunt ook een visum voor 30 dagen aanvragen, maar hiermee kun je maar een beperkte tijd het land inreizen.

Geldzaken

In India wordt er betaald met de rupee. Kijk voor de actuele koersen op oanda.com.

Pinnen: is mogelijk in vrijwel alle grote steden.
Contant: euro’s of dollars in kleine coupures.
Creditcard: bruikbaar in verschillende plaatsen.

Als richtbedrag voor uitgaven die niet bij de reissom zijn inbegrepen, zoals maaltijden, entreegelden, facultatieve excursies en persoonlijke uitgaven geldt minimaal € 250,- per persoon per week.

Het is gebruikelijk fooien te geven voor verleende diensten. Om te voorkomen dat je steeds fooien uit moet delen, wordt aan het begin van de reis een fooienpot ingesteld, waaruit de (gezamenlijke) tips aan de chauffeurs, gidsen, hotelpersoneel e.d. worden betaald. De richtlijn voor de fooienpot voor deze reis bedraagt € 30,-.

Maaltijden

De maaltijden zijn in India niet bij de reissom inbegrepen. Het voordeel hiervan is dat je zelf, of met een aantal anderen, op zoek kunt gaan naar een restaurant of eethuis naar keuze. Je kunt in onze hotels en andere restaurants zeer voordelig een uitstekende Indiase maaltijd krijgen. De reisbegeleiding kan natuurlijk tips over de leukste en smakelijkste restaurants geven.

Eten India curry (Dreamstime)De Indiase keuken, met tal van verschillende curries is wereldberoemd en overheerlijk. In Rajasthan zou je een zogenaamde thali kunnen bestellen. Thali betekent bord in het Hindi. Hierop vind je een grote verscheidenheid aan gerechten gecombineerd met rijst en brood. Een heerlijk verkoelende versnapering is de lassi, een yoghurtdrankje, dat soms gemengd is met fruit.

NB: Veel hotels in India organiseren op Kerst- en Oudejaarsavond een speciaal feestdiner met entertainment voor de hotelgasten. Hiervoor wordt meestal een verplichte toeslag geheven, los van de vraag of men al dan niet deelneemt aan dit diner. De hoogte van deze toeslag kan oplopen tot € 30,- per persoon.

Gezondheid

Voor deze reis wordt aangeraden:

 • vaccinaties tegen DTP, tyfus en hepatitis A
 • malariatabletten


De hygiënische omstandigheden in het land zijn beduidend minder dan de westerse standaard. Wees voorzichtig met voedsel en reinig de handen. Het is ook verstandig goed te letten op wat je eet. Neem in de eerste dagen de tijd om te acclimatiseren, te wennen aan de andere temperatuur en de vele nieuwe indrukken. Het leidingwater is niet veilig om te drinken, mineraalwater is voor een klein bedrag overal in hele en halve literflessen te koop. Tevens raden we je aan een kleine medische kit mee te nemen met o.a. aspirine, middelen tegen darmstoornissen en een zoutoplossing (als ORS) tegen uitdroging. De reisbegeleiding is overigens ook in het bezit van een medische set, met daarin steriel medisch hulpmateriaal.

Voor vaccinaties werkt Djoser samen met Thuisvaccinatie.nl. Het is de grootste landelijke organisatie voor reisvaccinaties aan huis. De deskundige artsen komen bij je langs wanneer het jou uitkomt. Ook ‘s avonds en in het weekend of op het werk. En sturen (indien mogelijk) de rekening rechtstreeks naar de zorgverzekeraar. De tarieven zijn vergelijkbaar met andere vaccinatie instellingen. Je kunt gemakkelijk online een afspraak maken. Voor een advies per land kun je ook de website raadplegen van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering lcr.nl of itg.be.

Logo ThuisVaccinatie.nl

Reizen en Covid-19

Wij zijn ervan overtuigd dat we met de benodigde aanpassingen veilig en verantwoord op reis kunnen gaan. Daarbij volgen we de adviezen en richtlijnen van het RIVM en het ministerie van Buitenlandse Zaken. De reis gaat door als de bestemming code groen of geel heeft, we reizen dus niet naar een land of gebied met een negatief reisadvies (code oranje: "alleen noodzakelijke reizen" of code rood). Uiteraard hebben we ook veel contact met onze lokale agent, waardoor we goed op de hoogte zijn van de lokale omstandigheden en regels. Met deze lokale assistentie, onze 24/7 hulp en bijstand én de aanwezigheid van een Nederlandse reisbegeleider die extra goed is voorbereid, reis je met een gerust gevoel. Verrassingen onderweg kunnen we zo prima ondervangen. Na boeking houden wij je via "Mijn Djoser" op de hoogte van de laatste informatie.

Hotelverlenging

Verlenging mét accommodatie is in Delhi bij te boeken. Je verblijft na afloop in een centraal gelegen middenklasse hotel in de wijk Karol Bagh. De prijs is vanaf € 20,- op basis van logies in een tweepersoonskamer per persoon per nacht. Een éénpersoonskamer kost € 40,-.

De genoemde prijzen zijn zonder wijzigingskosten van de vlucht en de transfer van/naar de luchthaven.

Klimaat en geografie

In Noord-India zijn de weersomstandigheden sterk afhankelijk van het seizoen. In het najaar (september t/m november) en het voorjaar (februari t/m april) zijn de temperaturen bijzonder aangenaam, zowel overdag als ‘s nachts. In de winter (december en januari) kan het koud zijn met name 's avonds en 's nachts koelt het behoorlijk af. De zomer is vrij warm in heel India, met temperaturen tot boven de 35°C.

De moesson valt in heel India ongeveer van juli t/m eind augustus, precies is dit niet te voorspellen. Reizen in de regentijd hoeft, zoals men wel eens denkt, niet nadelig te zijn. Een regenbui is meestal kort en hevig en frist de natuur op. Het landschap ziet er in deze tijd groener uit dan in de andere perioden.

Reisbegeleiding en gidsen

Een enthousiaste Nederlandse reisbegeleider begeleidt de reis. Onze reisbegeleiders zijn zeer ervaren en bevlogen reizigers en vertellen onderweg leuke weetjes over de bestemming. Zij zorgen dat de reis soepel verloopt en zijn het aanspreekpunt voor vragen en wensen. De eigen passie, in combinatie met een uitgebreide training en inwerkprocedure, vormt de basis voor hun deskundigheid en professionaliteit.

FAQ

Hoe zit het met de ligging van de bezienswaardigheden?

Veel bezienswaardigheden liggen op loopafstand van onze hotels. Je kunt ze meestal ook gemakkelijk en goedkoop op eigen gelegenheid bereiken met een riksja of taxi. Voor bezienswaardigheden die wat verder weg liggen, kan de reisbegeleider op verzoek transport regelen voor de groep.

Wat zijn de kledingvoorschriften

Waar overnachten we?

Heb ik een klamboe nodig?

Wat is de beste reistijd?

Wat is de beste tijd om tijgers te spotten in Ranthambore NP?

Hoe is het eten in India?

Wie begeleid de reis?

Is het mogelijk om de reis te verlengen?

Hoe is het vervoer geregeld?

Wat is de zwaarte van de reis?

Hoe regel ik het visum voor India?

Stel je eigen vraag

Bekijk alle veelgestelde vragen

Reviews

Gemiddelde beoordeling: 8,7

 • Een prachtige reis! India is een land van extremen: vol kleuren en geuren. Hoogtepunten voor mij waren de Taj Mahal en de boottocht over de Ganges, alsmede het meemaken van Holi Festival! In deze periode is het klimaat perfect. Blij dat ik met Djoser ben gegaan, wel zo relaxt in een chaotisch land

  8,0

  8,0
 • Mooie, bijzondere reis met veel afwisseling; de diverse stad Delhi, het religieuze Varanasi, tijgers (proberen te) spotten, de trein en Agra. Reisleidster (Vera) die bijzondere dingen aan het programma toevoegde zoals een slums tour en een trekkertocht naar een klein dorpje in de landerijen. Doen!

  10,0

  10,0
 • Een heerlijke reis waarin in een rap tempo de belangrijkste bezienswaardigheden van Noord-India worden bezocht. Prachtige dagtocht Delhi. Indrukwekkend Amberfort. Fietstocht in Jaipur. Je moet maar durven. Platteland Radjastan. Hoogtepunt na hoogtepunt. Kleurrijk. Holy feest in Varanasi. India ten top

  8,0

  8,0
 • Reizen in India is werkelijk heel indrukwekkend. Wat een geuren, kleuren en geluiden. De bevolking is buitengewoon vriendelijk. Reizen is geen vakantie, maar je bent werkelijk in een heel andere wereld. De indrukken die ik heb opgestaan, zullen mij nog lang bezighouden. Dank Elma, onze reisleider.

  8,0

  8,0
 • Gewoon een zeer mooie reis met vele afwisselingen in het programma welke mede mogelijk gemaakt door een zeer leuke groep en niet te vergeten de zeer enthousiaste reisleider Henk!

  9,0

  9,0
 • Prachtige reis met veel hoogtepunten. Enorme leuke en memorabele ervaringen opgedaan!

  9,0

  9,0
 • Geweldige reis met een super fijne reisleider. We hadden het principe vrijheid blijheid waardoor we ook onze eigen weg konden gaan buiten de groep om. Daarnaast hele fijne chauffeurs die al jaren bevriend zijn met Henk waardoor ze extra hun best deden voor ons en we zelfs thuis zijn uitgenodigd.

  8,0

  8,0
 • Wat een indrukwekkende reis naar een geweldig land. Er is zoveel te zien! Schitterende paleizen en enorme forten, tijgers in het National Park, als je geluk hebt, de ghats met locals die een ritueel bad nemen en als toppertje de Taj Mahal. Maak kennis met de kleurrijke bevolking, gewoon doen!

  10,0

  10,0
 • Kleurrijke reis onder bezielende begeleiding van Henk (Djoser) is een aangename kennismaking met India. Enige smetje is dat de Indiërs gemaakte afspraken niet altijd volledig nakomen. Maar ik zie dat als een rimpeling in een voor de rest goed verlopen reis.

  8,0

  8,0
 • India was indrukwekkend, bijzonder en het land overtrof mijn verwachtingen. De reisleider maakte de reis nog aangenamer. Hij gaf handige tips en liet ons vrij waar het kon. Ik zou het zo weer overdoen.

  9,0

  9,0
 • O.l.v. topgids Julia reizend in een fascinerend land met kleurrijke mooie vrouwen, PRACHTIGE ARCHITECTUUR, klereherrie in de steden door al t getoeter, fascinerende bazaars en marktjes, Varanasi , Jaipur, onvergetelijk, maar ons hoogtepunt was de Taj Mahal. We gingen er 2x heen. Topreis. Rem&Liesbeth

  9,0

  9,0
 • Zeer leuke reis. Het programma zat goed in elkaar, ervaren reisleidster die alles in goede banen leidde en heel veel wist. India is een fantastisch land. Gezien de prijs erg luxueuze hotels. Het viel voor ons 100% mee! We hebben al heel veel gereisd maar India is toch iets apart. Aanrader!

  9,0

  9,0
 • India was een prachtige ervaring. Een reis waarin al je zintuigen geprikkeld worden. Je ziet in Varanasi zeker het echte India. Wij hadden het geluk dat we Holi festival konden meemaken. Topervaring! Bereid je wel voor op een uitputtende reis voor je lichaam! Aanrader, maar niet als eerste reis doen

  8,0

  8,0
 • Wat een fantastische reis, verzorgd door Djoser onder zeer vakkundige begeleiding van Henk. Prachtige foto’s van een kleurrijk, bijzonder land. Ook complimenten voor Henk’s snelle schakelen en flexibiliteit. Ik ben verliefd geworden op dit mooie land, met lieve mensen en heerlijk eten. Thanks Ed

  10,0

  10,0
 • Net terug van de 15-daagse reis naar India. Wat een toffe reis, mooie kennismaking met India en hele goede reisleider! Leuke afwisseling in het programma en alles prima verzorgd door Djoser.

  8,0

  8,0
 • Wij hebben de Taj Mahal bezocht tijdens de zonsopgang. Wat was dit prachtig. Mijn dank gaat uit naar de reisbegeleiding en de gids!

  9,0

  9,0
 • Deze reis zit vol hoogtepunten. India heeft in deze 15 dagen erg veel indruk op mij gemaakt.

  8,0

  8,0
 • Indrukwekkende rondreis met bijzondere momenten voor alle zintuigen. Mooie reisroute doorheen een chaotisch en druk maar ook erg gastvrij land. Aanrader voor ruimdenkende reizigers die openstaan voor erg aparte maar vooral verrijkende ervaringen.

  8,0

  8,0
Bekijk alle reviews

Plaats een review

Daarom Djoser

 • Bezoek in twee weken alle hoogtepunten van Noord-India
 • Ervaar de steden in de Gouden Driehoek: Delhi, Jaipur en Agra
 • Speuren naar tijgers in Ranthambore nationaal park
 • Ontdek het spectaculaire Amber-fort
 • In Varanasi maken we een fascinerende boottocht op de Ganges
 • Ruim de tijd voor een bezoek aan wereldwonder Taj Mahal
 • Een tijdsbesparende vlucht van Varanasi naar Delhi

Klantwaardering

8,7

Een prachtige reis! India is een land van extremen: vol kleu...
Een prachtige reis! India is een land van extremen: vol kleuren en geuren. Hoogtepunten voor mij waren de Taj Mahal en de boottocht over de Ganges, alsmede het meemaken van Holi Festival! In deze periode is het klimaat perfect. Blij dat ik met Djoser ben gegaan, wel zo relaxt in een chaotisch land

Shanice - 8,0
Mooie, bijzondere reis met veel afwisseling; de diverse stad...
Mooie, bijzondere reis met veel afwisseling; de diverse stad Delhi, het religieuze Varanasi, tijgers (proberen te) spotten, de trein en Agra. Reisleidster (Vera) die bijzondere dingen aan het programma toevoegde zoals een slums tour en een trekkertocht naar een klein dorpje in de landerijen. Doen!

Alie B. - 10,0
Een heerlijke reis waarin in een rap tempo de belangrijkste...
Een heerlijke reis waarin in een rap tempo de belangrijkste bezienswaardigheden van Noord-India worden bezocht. Prachtige dagtocht Delhi. Indrukwekkend Amberfort. Fietstocht in Jaipur. Je moet maar durven. Platteland Radjastan. Hoogtepunt na hoogtepunt. Kleurrijk. Holy feest in Varanasi. India ten top

Netty A. - 8,0

Bekijk hotel reviews op

Het weer in India

Het weer in India

36°C

Terug naar boven