Bekijk de Rondreis India, 15 dagen van Djoser

Rondreis India 15 dagen

Ga naar de bekendste plekken van Noord-India

Vanaf € 1.995,- Bijkomende kosten € 26,25 p.p. (o.b.v. 2 personen)

Een schitterende 15-daagse rondreis langs de meest bekende bezienswaardigheden van dit bijzondere land. De reis start en eindigt in de drukke hoofdstad Delhi. Natuurlijk bezoeken we ook de wereldberoemde Taj Mahal. Dit marmeren bouwwerk is nog steeds één van de meest indrukwekkende bouwwerken ter wereld. In Varanasi varen we over de heilige Gangesrivier en in het Ranthambore nationaal park gaan we op zoek naar tijgers. In het kleurrijke Rajasthan bezoeken we de 'roze stad' Jaipur.

Daarom Djoser

 • Bezoek in twee weken alle hoogtepunten van Noord-India
 • Ervaar de steden in de Gouden Driehoek: Delhi, Jaipur en Agra
 • Speuren naar tijgers in Ranthambore nationaal park
 • Ontdek het spectaculaire Amber-fort en het Jaigarh-fort
 • In Varanasi maken we een fascinerende boottocht op de Ganges
 • Ruim de tijd voor een bezoek aan wereldwonder Taj Mahal
 • Een tijdsbesparende vlucht van Varanasi naar Delhi

Route en kaart

Routekaart Rondreis India, 15 dagen
 1. Amsterdam - Delhi
 2. aankomst Delhi
 3. Delhi, stadstour
 4. Delhi - Jaipur
 5. Jaipur, wandeling tussen Amber- en Jaigarh-fort
 6. Jaipur - Ranthambore nationaal park
 7. Ranthambore NP, optionele tijgersafari
 8. Ranthambore NP - Chand Baori (waterput) - Fatehpur Sikri - Agra
 9. Agra, bezoek Taj Mahal & optionele kookworkshop
 10. Agra - nachttrein naar Varanasi
 11. Varanasi
 12. Varanasi, boottocht Ganges
 13. Varanasi - vlucht naar Delhi
 14. Delhi
 15. Delhi - Amsterdam

Reisbeschrijving

Beleef Delhi, stad van tegenstellingen

Dag 1. Amsterdam - Delhi
Dag 2. aankomst Delhi
Dag 3. Delhi, stadstour

Markt koopman Delhi IndiaDe reis start in Delhi waar we even rustig bijkomen van de vlucht en je alvast een beetje kunt wennen aan de compleet andere wereld waarin je bent terechtgekomen. In de straten van de oude stad wemelt het van de riksja’s, ballonnenverkopers, waarzeggers en handelaren. De grootste moskee van India, de Jama Masjid, vormt een oase van rust in het oude Delhi. In het nieuwe Delhi liggen aan de brede lanen de imposante overheidsgebouwen uit het koloniale tijdperk. Tevens zijn de Sikh-tempel, de moskee Qutb Minar met een minaret van 72,5 meter hoog, de crematieplaats van Ghandi en het Rode Fort een bezoek waard. Djoser biedt een stadstour aan om de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad te bezoeken.


Jaipur ademt de sfeer van de maharadja's

Dag 4. Delhi - Jaipur
Dag 5. Jaipur, wandeling tussen Amber- en Jaigarh-fort

We rijden naar de deelstaat Rajasthan, het land van de koningen, krijgers, romantiek, glorie en tragedie. Je waant je hier in het decor van een kleurrijk sprookje. De hoofdstad van Rajasthan, de 'roze stad' Jaipur, straalt de sfeer uit van de maharadja’s. Onder leiding van een gids bezoeken we het Amber-fort, waar meerdere maharadja-families hebben gewoond. De vijf binnenplaatsen hadden ooit elk hun eigen functie. Zo was er een binnenplaats voor officiële gelegenheden, één voor de vrouwelijke harem en één voor de paarden. In het kunstmatig aangelegde Maotha-meer liggen op een soort schiereiland de tuinen van het fort. We vervolgen de wandeling met onze gids naar het nabij gelegen Jaigarh-fort, ooit gebouwd als vluchtplaats voor de maharadjafamilie in het Amber-fort. Vanuit hier geniet je van een prachtig uitzicht op het lager gelegen Amber-fort en de tuinen in het meer.

Apen in raam Jaipur India DjoserIn Jaipur bezoeken we de Hawa Mahal, het Paleis der Winden. De gevel van het paleis bestaat uit meer dan negenhonderd ramen, balkons en nissen en is gebouwd voor de Maharani, de haremvrouwen van de maharadja's. De vrouwen mochten naar buiten kijken, maar niet zichtbaar zijn voor de buitenwereld. Bezichtig in een riksja de roze geschilderde huizen, de oude bazaars en vele bezienswaardigheden van de stad zoals de City Palace en de Jantar Mantar. Na alle culturele indrukken is het tijd voor nog een nieuwe ervaring: het Indiase eten. Het is moeilijk kiezen uit de vele curries, chutney’s, massala’s en papadums.


Op zoek naar tijgers in Ranthambore nationaal park

Dag 6. Jaipur - Ranthambore nationaal park
Dag 7. Ranthambore NP, optione tijgersafari

Ranthambore NP tijger India DjoserIndia staat bekend om de grootste tijgerpopulatie ter wereld. In Ranthambore nationaal park kan dit majestueuze dier het best worden gespot, maar het blijft natuurlijk altijd een kwestie van geluk. Naast tijgers leven er ook luipaarden, hyena’s en beren. Ook heeft het park een rijke flora. Zo staan er ruim vijfhonderd verschillende bloeiende planten en één van de grootste Bodhi-bomen van India. Om het park in al z’n glorie te bekijken is een safari per jeep of truck een absolute must. Breng zeker een bezoek aan het op een heuvel gelegen Ranthambore-fort uit de 10e eeuw dat op de UNESCO-Werelderfgoedlijst staat.


De Taj Mahal, het monument van de liefde

Dag 8. Ranthambore NP - Chand Baori (waterput) - Fatehpur Sikri - Agra
Dag 9. Agra, optionele kookworkshop
Dag 10. Agra - nachttrein naar Varanasi

Taj Mahal Agra Djoser IndiaVanuit Ranthambore bezoeken we de Chand Baori waterput. Deze plek wordt ook wel de Abhaneri step well genoemd vanwege de bijzondere trappen, welke op een kunstwerk van Escher lijken. Na een bezoek aan Fatehpur Sikri, een middeleeuwse spookstad in het midden van de woestijn, laten we Rajasthan achter ons en vervolgen onze route naar Agra waar je de wereldberoemde Taj Mahal natuurlijk niet mag missen. Sjah Jahan bouwde de Taj Mahal tussen 1631 en 1648 uit liefde voor zijn overleden vrouw. Het marmeren bouwwerk is nog steeds één van de meest indrukwekkende bouwwerken ter wereld. Bezoek de Taj Mahal bij voorkeur bij zonsopgang, dan is het licht op het marmer het mooist. Het Agra-fort en de Baby Taj zijn ook de moeite waard. Rust uit met een lekkere lunch en geniet op een van de dakterrassen van het prachtige uitzicht op de Taj Mahal. Wie het leuk vindt kan optioneel een kookworkshop doen bij een Indiase familie thuis.

Wil je een bijzonder project steunen tijdens je bezoek aan Agra. Ga dan een kopje koffie drinken bij 'Sheroes Hangout'. Dit hippe café wordt gerund door slachtoffers van zuuraanvallen.

Vanuit Agra reizen we per nachttrein naar Varanasi.


Ontdek spiritualiteit in Varanasi

Dag 11. Varanasi
Dag 12. Varanasi, boottocht Ganges
Dag 13. Varanasi - vlucht naar Delhi

De stad Varanasi aan de rivierbanken van de beroemde Ganges maakt onze reis met Indiase hoogtepunten compleet. Hindoes geloven dat deze plek 5000 jaar geleden is gesticht door Shiva waardoor het één van de belangrijkste bestemmingen is voor pelgrimstochten. De oude stad is een groot labyrint van sfeervolle nauwe straatjes met winkeltjes en hindoetempels die uiteindelijk uitkomen op één van de honderd ghats aan de rivier.

Ritueel Ghats Ganges Varanasi India DjoserVanaf deze brede traptreden betreden de gelovigen het water en baden om zich van hun zonden te ontdoen. Bij zonsondergang en zonsopgang voeren de Indiërs vanuit de ghats diverse verbrandings- en gebedsrituelen uit. Volgens de hindoeïstische mythologie bevrijdt de Ganges de ziel van het lichaam. We bekijken dit indrukwekkende spektakel vanaf de beste plek: het water. Met een boot varen we langs de ghats en bekijken de gebeurtenissen op de oever. Het voelt heel bijzonder om in deze levendige stad te zijn, waarbij het leven draait om de doden.

Er is ook voldoende mogelijkheid om de omgeving rondom Varanasi te bezichtigen. Zo kan er optioneel een excursie worden gemaakt naar de ruïnes van Sarnath en een bezoek worden gebracht aan de Hindoe-universiteit Benares. Op dag 13 vliegen we terug naar Delhi.


Chandni Chowk, de bazaarstraat van oud Delhi

Dag 14 Delhi
Dag 15 Delhi - Amsterdam

Terug in Delhi hebben we nog een hele dag de tijd om op het gemak rond te slenteren, nog wat foto’s te maken, een heerlijke maaltijd te bestellen of op zoek te gaan naar de laatste souvenirs in Chandni Chowk, een grote bazaarstraat in oud Delhi. De volgende dag vliegen we weer naar Amsterdam.
 

Op weg met Djoser
Tijdens onze reizen is er geen sprake van een strak gepland reisschema. De reisdagen staan natuurlijk vast, maar ter plaatse wordt het programma in overleg tussen de groep en de reisbegeleiding ingevuld. De reisbegeleider biedt de meeste dagen een programma aan en een aantal excursies is inbegrepen, maar je bent zeker niet verplicht hieraan deel te nemen. Wie er liever zelf op uitgaat, heeft daartoe alle vrijheid. Zo leer je een land tenslotte het beste kennen. De maximale groepsgrootte voor deze reis is 20 personen.

Vertrekdata 2024

Bijkomende kosten € 26,25 p.p. (o.b.v. 2 personen)

Start - einde Beschikbaarheid Prijs
Start - einde
03 aug - 17 aug
G
Vertrek gegarandeerd i

Indien een vertrekdatum het groene icoon met een G heeft, dan ben je er zeker van dat je na het ontvangen van de boekingsbevestiging op reis kan gaan. Voorwaarden van toepassing, zie i.

i

Vluchten met Swiss/Lufthansa

Beschikbaarheid
7 plaatsen vrij

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 2.395,-

Start - einde
05 okt - 19 okt
Beschikbaarheid
voldoende

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

Korting

Incl. € 100,- korting

1.995,-

Start - einde
04 nov - 18 nov
G
Vertrek gegarandeerd i

Indien een vertrekdatum het groene icoon met een G heeft, dan ben je er zeker van dat je na het ontvangen van de boekingsbevestiging op reis kan gaan. Voorwaarden van toepassing, zie i.

Beschikbaarheid
5 plaatsen vrij

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 2.195,-

Start - einde
14 dec - 28 dec
i

Vluchten met Emirates

Beschikbaarheid
voldoende

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 2.195,-

Vertrekdata 2025

Bijkomende kosten € 26,25 p.p. (o.b.v. 2 personen)

Start - einde Beschikbaarheid Prijs
Start - einde
22 feb - 08 mrt
Beschikbaarheid
voldoende
Prijs

€ 1.995,-

Start - einde
10 mrt - 24 mrt
Beschikbaarheid
voldoende
Prijs

€ 1.995,-

Start - einde
05 apr - 19 apr
G
Vertrek gegarandeerd i

Indien een vertrekdatum het groene icoon met een G heeft, dan ben je er zeker van dat je na het ontvangen van de boekingsbevestiging op reis kan gaan. Voorwaarden van toepassing, zie i.

Beschikbaarheid
voldoende

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 2.095,-

Start - einde
26 jul - 09 aug
Beschikbaarheid
voldoende
Prijs

€ 2.495,-

Start - einde
02 aug - 16 aug
Beschikbaarheid
voldoende
Prijs

€ 2.395,-

Start - einde
10 okt - 24 okt
Beschikbaarheid
voldoende
Prijs

€ 2.095,-

Start - einde
25 okt - 08 nov
Beschikbaarheid
voldoende
Prijs

€ 2.095,-

Start - einde
22 nov - 06 dec
Beschikbaarheid
voldoende
Prijs

€ 2.095,-

Start - einde
06 dec - 20 dec
Beschikbaarheid
voldoende
Prijs

€ 2.195,-

Vertrekdata 2026

Bijkomende kosten € 26,25 p.p. (o.b.v. 2 personen)

Start - einde Beschikbaarheid Prijs
Start - einde
21 feb - 07 mrt
Beschikbaarheid
voldoende
Prijs

€ 2.095,-

Start - einde
21 mrt - 04 apr
Beschikbaarheid
voldoende
Prijs

€ 2.095,-

Start - einde
04 apr - 18 apr
Beschikbaarheid
voldoende
Prijs

€ 1.995,-

Inclusief

 • Vliegreis met Emirates
 • Alle vluchttoeslagen
 • Nederlandse reisbegeleiding
 • Vervoer per airconditioned bus
 • Nachttrein Agra - Varanasi
 • Binnenlandse vlucht Varanasi - Delhi
 • Hotelovernachtingen
 • Overnachting in Jaipur in 18e-eeuws paleisje
 • Stadstour Delhi
 • Excursie Amber-fort
 • Wandeling van Amber- naar Jaigarh-fort
 • Bezoek Chand Baori (waterput)
 • Excursie Fatehpur Sikri
 • Bezoek Taj Mahal
 • Boottocht Ganges

Exclusief

Ontbijt, lunch & diner, visa, entreegelden, facultatieve excursies, fooien, persoonlijke uitgaven, verzekeringen etc.
Reserveringskosten € 25,- en bij 2 of meer personen € 40,-. Bijdrage SGR € 5,- per persoon en calamiteitenfonds € 2,50 per boeking.

Eenpersoonskamer

Alleenreizenden worden, in goed overleg, ingedeeld met andere alleenreizenden van hetzelfde geslacht. Wil je niet ingedeeld worden met een andere deelnemer, dan kun je een eenpersoonskamer boeken tegen de daarvoor geldende toeslag vanaf € 345,-.

Vluchttoeslagen (inbegrepen)

Luchtvaartmaatschappijen berekenen naast luchthavenbelastingen, ook brandstof- en veiligheidstoeslagen. Bij Djoser zijn al deze toeslagen in de reissom inbegrepen.

Hotelverlenging

Verlenging mét accommodatie is in Delhi bij te boeken. Je verblijft na afloop in een centraal gelegen middenklasse hotel in de wijk Karol Bagh. De prijs is vanaf € 20,- op basis van logies in een tweepersoonskamer per persoon per nacht. Een éénpersoonskamer kost € 40,-.

De genoemde prijzen zijn zonder wijzigingskosten van de vlucht en de transfer van/naar de luchthaven.

Landarrangement

Je kunt deze reis boeken zonder internationale vluchten, je boekt dan zelf je vliegtickets. De prijzen voor dit landarrangement zijn vanaf €1.245,-.

Houd bij de boeking van een landarrangement er rekening mee dat voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers geldt. Djoser is niet aansprakelijk indien er wijzigingen ontstaan in het vluchtschema van de groepsreis. Kom je op een andere tijd aan dan de groep en/of vertrek je op een andere tijd dan de groep, dan dien je zelf je transfers van- en naar het hotel en/of de luchthaven te regelen.

Groepssamenstelling en groepsgrootte

Onze groepen bestaan uit zowel samenreizende als alleengaande reizigers. Reis je alleen, dan vind je zeker snel aansluiting in onze kleine groepen.

Wil je meer specifieke informatie over de samenstelling van de groep en vertrekdatum van jouw keuze dan kunnen we je telefonisch (071 - 5126400, België: 09 223 00 69) meer informatie geven over bijvoorbeeld leeftijden en het aantal mannen, vrouwen of alleengaande reizigers.

Gemiddeld bestaan de groepen uit 16 deelnemers, het maximum is 20.

De gemiddelde groepsgrootte om de reis door te laten gaan is 10.

Nog bedenktijd nodig? Dan kun je tot een paar maanden voor vertrek een optie op een reis nemen. Zo’n voorlopige reservering is gratis en is 5 dagen geldig. De optie wordt automatisch omgezet in een definitieve of aanvraagboeking, tenzij je deze tijdig zelf bevestigt of annuleert. Het is helaas niet mogelijk om een optie te nemen op een reis waar nog maar een aantal plaatsen beschikbaar zijn.

G

Vertrek gegarandeerd

Indien een vertrekdatum het groene icoon met een G heeft, dan ben je er zeker van dat je na het ontvangen van de boekingsbevestiging op reis kan gaan. Het kan soms voorkomen dat deelnemers van een reis moeten annuleren of omboeken, waardoor de groepsgrootte onder het vereiste minimum aantal deelnemers daalt. In het uitzonderlijke geval dat het minimum aantal deelnemers niet wordt bereikt en de reis niet door kan gaan, hoor je dit ruim van te voren per e-mail, doch uiterlijk 21 dagen voor vertrek. Djoser zal altijd haar uiterste best doen om er voor te zorgen dat je de gewenste reis op de geboekte vertrekdatum kunt gaan maken, ook indien het minimale aantal deelnemers niet is bereikt. In dat geval bekijken we de mogelijkheid om, al dan niet tegen bijbetaling, de reis mogelijk te maken met bijvoorbeeld aangepast vervoer en/of lokale Engelssprekende reisbegeleiding. Het karakter van een groepsreis kan hierbij dusdanig veranderen dat wij er begrip voor hebben dat je liever een alternatief kiest.

Uiteraard is het ook mogelijk een nieuwe reis of vertrekdatum te boeken. Volledige restitutie van de reissom, inclusief eventuele via Djoser afgesloten verzekeringen die op de factuur staan (met uitzondering van eventuele kosten van zelf geregelde visa, vaccinaties en andere persoonlijke uitgaven) is natuurlijk ook mogelijk.

Reviews India, 15 dagen

Gemiddelde beoordeling: 8,7

 • Zeer indrukwekkende reis naar het noorden van India. Reisbegeleider Marjan was super. Wel intensief en hotels waren matig.

  8,0

 • Prachtige reis, zeer fijne en goede reisleidster Marjan die zorgde dat alles vlot en goed geregeld was. Hotels enkele wel onder de maat. Wat hebben we veel gezien in 2 weken. Ook 2 keer een safari in het Ranthambore park kunnen doen. Allebei de keren een Tijger gezien. Pinnen lastig soms

  9,0

 • Een prachtige reis! India is een land van extremen: vol kleuren en geuren. Hoogtepunten voor mij waren de Taj Mahal en de boottocht over de Ganges, alsmede het meemaken van Holi Festival! In deze periode is het klimaat perfect. Blij dat ik met Djoser ben gegaan, wel zo relaxt in een chaotisch land

  8,0

 • Mooie, bijzondere reis met veel afwisseling; de diverse stad Delhi, het religieuze Varanasi, tijgers (proberen te) spotten, de trein en Agra. Reisleidster (Vera) die bijzondere dingen aan het programma toevoegde zoals een slums tour en een trekkertocht naar een klein dorpje in de landerijen. Doen!

  10,0

Praktische informatie

Accommodatie

Onze hotels vormen een aangenaam rustpunt in het drukke Indiase straatleven. Er wordt overnacht in centraal gelegen middenklasse hotels, waar kamers gereserveerd zijn met airconditioning, douche en toilet. Vaak is er een goed restaurant aanwezig. Enkele hotels hebben een zwembad, voor een verkoelende duik of een ontspannen middag.

Voel je als een maharadja in onze accommodatie in Jaipur, een paleisje uit de 18de eeuw. Vanuit ons hotel in Varanasi kun je dwalen door de smalle straatjes en binnen 5 minuten naar de ghats lopen.

Bekijk hotelreviews op Tripadvisor

Delhi Metro Heights
Jaipur Bissau Palace
Ranthambore Ankur Resort
Agra Hotel Amar
Varanasi Broadway Hotel


Deze selectie geeft een goed beeld van de hotels waar we op deze reis verblijven.

Eenpersoonskamer

Alleenreizenden worden, in goed overleg, ingedeeld met andere alleenreizenden van hetzelfde geslacht. Wil je niet ingedeeld worden met een andere deelnemer, dan kun je een eenpersoonskamer boeken tegen de daarvoor geldende toeslag vanaf € 345,-.

 • Metro Heigts kamer Delhi India Djoser

  Ons hotel in Delhi ligt in de gezellige wijk Karol Bagh, waar de lokale bevolking graag komt winkelen

 • Voorkant Bissau Palace Jaipur India Djoser
 • Slaapkamer Bissau Palace Jaipur India Djoser

  In Jaipur voel je je als een maharadja in het sfeervolle paleisje uit de 18de eeuw

 • Bissau Palace in Jaipur India Djoser
 • Kamer Ankur Resort Ranthambore NP India Djoser
 • Zwembad Ankur Resort Ranthambore NP India Djoser

  Enkele hotels hebben een zwembad waarin je een verkoelende duik kunt nemen

 • Hotel Broadway kamer Varanasi India Djoser
 • Hotel Broadway restaurant Varanasi India Djoser

  Ons hotel in Varanasi heeft een goed restaurant waar de locals graag komen eten

Vliegreis

KLM

Het meest voorkomende vluchtschema staat hieronder. Je kan ook het schema per vertrekdatum bekijken. Vliegtijden en -maatschappijen zijn onder voorbehoud van wijzigingen.

 • Vlucht met

  Emirates

  Traject

  Amsterdam - Dubai

  Vertrek

  21:50 - 06:30*

 • Vlucht met

  Emirates

  Traject

  Dubai - Delhi

  Vertrek

  09:50 - 14:45

 • Vlucht met

  Emirates

  Traject

  Delhi - Dubai

  Vertrek

  11:00 - 13:00

 • Vlucht met

  Emirates

  Traject

  Dubai - Amsterdam

  Vertrek

  14:45 - 20:00

* aankomst volgende dag


Tijdsverschil: in de zomer is het in India 3,5 uur later. Gedurende onze wintertijd komt er één uur verschil bij.

KLM, Nederlands nationale trots, bestaat al meer dan 100 jaar en is hiermee de oudste luchtvaartmaatschappij ter wereld. De vloot is hypermodern. Zo zijn de Boeing 787-9 en 10  voorzien van de laatste technische hoogstandjes, zoals speciale moodlighting. De nieuwste generatie luchtfiltersystemen zorgt ervoor dat je minder vermoeid aankomt op de bestemming. Bovendien stoten deze nieuwe vliegtuigen minder broeikasgassen uit. Aan boord ontbreekt het je aan niets: op elke vlucht word je voorzien van een snack en een drankje en op intercontinentale vluchten krijg je uiteraard een warme maaltijd. KLM biedt (behalve in Europa) een persoonlijk in-flight entertainment systeem aan, voorzien van talloze films, series en games. Zo hoef je je niet te vervelen. Wil je tijdens de vlucht extra beenruimte, dan kun je tegen bijbetaling upgraden naar 'economy comfort'.

Landarrangement

Je kunt deze reis boeken zonder internationale vluchten, je boekt dan zelf je vliegtickets. De prijzen voor dit landarrangement zijn vanaf €1.245,-.

Houd bij de boeking van een landarrangement er rekening mee dat voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers geldt. Djoser is niet aansprakelijk indien er wijzigingen ontstaan in het vluchtschema van de groepsreis. Kom je op een andere tijd aan dan de groep en/of vertrek je op een andere tijd dan de groep, dan dien je zelf je transfers van- en naar het hotel en/of de luchthaven te regelen.

Vervoer

Gedurende de hele reis maken we gebruik van een eigen bus. Het reizen met eigen vervoer heeft als voordeel, voornamelijk tijdens een lange reisdag, dat we regelmatig kunnen stoppen in de dorpjes en plaatsen waar we doorheen rijden, bijvoorbeeld voor een bezoek aan een lokaal marktje of andere bezienswaardigheden. Het gehele jaar door beschikken de bussen over airconditioning.

Het traject van Agra - Varanasi overbruggen we met een nachttrein waarin we gereserveerde plaatsen hebben in slaapcoupés met airconditioning. Lakens en kussens zijn aanwezig. Een tijdsbesparende vlucht brengt ons van Varanasi naar Delhi.

De steden kun je het beste te voet verkennen. Natuurlijk kun je ook gebruik maken van de bekende fiets- of motorriksja voor de langere afstanden. Het is in enkele plaatsen mogelijk om een fiets te huren.

 • Vliegtuig KLM
 • Bus India Djoser

  We beschikken over een eigen bus met airconditioning

 • Bus interieur India Djoser
 • Trein India Djoser

  Tijdens een treinrit kom je makkelijk in contact met de lokale bevolking

 • Gemotoriseerde riksja India Djoser

  De riksja is het perfecte vervoersmiddel om de stad te verkennen

Bij de reis inbegrepen

 • Vliegreis met Emirates
 • Alle vluchttoeslagen
 • Nederlandse reisbegeleiding
 • Vervoer per airconditioned bus
 • Nachttrein Agra - Varanasi
 • Binnenlandse vlucht Varanasi - Delhi
 • Hotelovernachtingen
 • Overnachting in Jaipur in 18e-eeuws paleisje
 • Stadstour Delhi
 • Excursie Amber-fort
 • Wandeling van Amber- naar Jaigarh-fort
 • Bezoek Chand Baori (waterput)
 • Excursie Fatehpur Sikri
 • Bezoek Taj Mahal
 • Boottocht Ganges

Excursies

Abhaneri Stepwell Chand Baori India DjoserBij Djoser bepaal je zelf welke bezienswaardigheden je de moeite waard vindt om te bezoeken. De een struint graag over de markten van Delhi of Jaipur op zoek naar koopjes, de ander wil op zijn gemak rondkijken bij een museum, de Taj Mahal, het Rode Fort of bekijkt vanaf een (dak)terras het leven op straat. In de meeste gevallen kun je zelf of met groepsgenoten, al dan niet met hulp van onze reisbegeleiding, te voet of met lokaal vervoer eropuit trekken. Toegangsgelden zijn dan ook niet bij de reissom inbegrepen, zodat je alle vrijheid hebt om je eigen plan te trekken.

Sommige bezienswaardigheden mag je niet missen, zijn slecht bereikbaar of liggen 'en route' naar onze volgende overnachtingsplaats. Dergelijke excursies zijn bij Djoser in het programma opgenomen. Ook bij alle excursies die bij het programma inbegrepen zijn geldt dat het entreegeld exclusief is.

Tijdens deze reis door India zijn de volgende excursies in het reisprogramma inbegrepen:

 • Stadstour Delhi. We bezoeken de belangrijkste bezienswaardigheden zoals het Rode Fort, Jama Masjid-moskee en Chandni Chowk.
 • Excursie Amber-fort. Het fort is de vroegere residentie van de Mogol-heerser Jai Singh I en heeft 4 binnenplaatsen op verschillende niveaus.
 • Wandeling onder begeleiding van een gids van Amber- naar Jaigarh-fort.
 • Chand Baori, de trappen van deze waterput, lijken een kunstwerk van Escher.
 • Fatehpur Sikri, de geheel verlaten 16e-eeuwse hoofdstad van het Mogol-rijk, bezoeken we op weg naar Agra.
 • Bezoek in Agra één van de hoogtepunten van deze reis: de Taj Mahal.
 • Boottocht over de Ganges; bekijk het fascinerende schouwspel aan de ghats - riviertrappen - vanaf het water.


Er zijn nog vele andere activiteiten mogelijk, zoals:

 • Het is een hele belevenis om in Delhi de Sikh-tempel Bangla Sahib te bezoeken. Neem zeker een kijkje in de gaarkeuken nemen, waar enorme kookpotten staan om alle bezoekers van lunch of diner te voorzien.
 • De grote bazaarstraat Chandni Chowk of één van de andere markten in Delhi is dé plek voor souvernirs.
 • Een bezoek aan een Bollywoodfilm in Jaipur is een hele belevenis. 
 • Ga een kijkje nemen bij de Hawa Mahal, het Paleis der Winden. De vrouwen van de maharadja konden vanachter de duizenden versierde ramen ongezien kijken naar het leven op straat.
 • Tijdens het verblijf bij Ranthambore nationaal park kan optioneel een jeepsafari worden geboekt om tijgers en andere dieren, die dit park rijk is, te spotten.
 • Het op een heuvel gelegen Ranthambore-fort staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO.
 • Agra is met name bekend vanwege de Taj Mahal, maar ook het Agra-fort is een bezoek zeker waard. Wellicht is het nog wel mooier dan het Rode Fort in Delhi.
 • Wie het leuk vindt kan in Agra een kookworkshop volgen bij een Indiase familie thuis.

Reisdocumenten

 • E-ticket. Neem een kopie mee op reis, anders kan de toegang tot de luchthaven in Delhi worden ontzegd. Meer informatie over de vlucht ontvang je ongeveer 2 weken voor vertrek.
 • Paspoort, dat bij aankomst in India 6 maanden geldig is en nog twee lege bladzijdes heeft.
 • e-Tourist Visa India US$ 40,- (excl. transactiekosten). Dit is een online procedure, waarbij je visum voor 30 dagen krijgt.

* Het invullen van het Self Declaration formulier is niet langer noodzakelijk voor India.

Geldzaken

In India wordt er betaald met de rupee. Kijk voor de actuele koersen op oanda.com.

Pinnen: is mogelijk in vrijwel alle grote steden.
Contant: euro’s of dollars in kleine coupures.
Creditcard: bruikbaar in verschillende plaatsen.

Als richtbedrag voor uitgaven die niet bij de reissom zijn inbegrepen, zoals maaltijden, entreegelden, facultatieve excursies en persoonlijke uitgaven geldt minimaal € 250,- per persoon per week.

Het is gebruikelijk fooien te geven voor verleende diensten. Om te voorkomen dat je steeds fooien uit moet delen, wordt aan het begin van de reis een fooienpot ingesteld, waaruit de (gezamenlijke) tips aan de chauffeurs, gidsen, hotelpersoneel e.d. worden betaald. De richtlijn voor de fooienpot voor deze reis bedraagt € 30,-.

Maaltijden

De maaltijden zijn in India niet bij de reissom inbegrepen. Het voordeel hiervan is dat je zelf, of met een aantal anderen, op zoek kunt gaan naar een restaurant of eethuis naar keuze. Je kunt in onze hotels en andere restaurants zeer voordelig een uitstekende Indiase maaltijd krijgen. De reisbegeleiding kan natuurlijk tips over de leukste en smakelijkste restaurants geven.

De Indiase keuken, met tal van verschillende curries is wereldberoemd en overheerlijk. In Rajasthan zou je een zogenaamde thali kunnen bestellen. Thali betekent bord in het Hindi. Hierop vind je een grote verscheidenheid aan gerechten gecombineerd met rijst en brood. Een heerlijk verkoelende versnapering is de lassi, een yoghurtdrankje, dat soms gemengd is met fruit.

NB: Veel hotels in India organiseren op Kerst- en Oudejaarsavond een speciaal feestdiner met entertainment voor de hotelgasten. Hiervoor wordt meestal een verplichte toeslag geheven, los van de vraag of men al dan niet deelneemt aan dit diner. De hoogte van deze toeslag kan oplopen tot € 30,- per persoon.

Gezondheid

Voor deze reis wordt aangeraden:

 • vaccinaties tegen DTP, tyfus en hepatitis A
 • malariatabletten


De hygiënische omstandigheden in het land zijn beduidend minder dan de westerse standaard. Wees voorzichtig met voedsel en reinig de handen. Het is ook verstandig goed te letten op wat je eet. Neem in de eerste dagen de tijd om te acclimatiseren, te wennen aan de andere temperatuur en de vele nieuwe indrukken. Het leidingwater is niet veilig om te drinken, mineraalwater is voor een klein bedrag overal in hele en halve literflessen te koop. Tevens raden we je aan een kleine medische kit mee te nemen met o.a. aspirine, middelen tegen darmstoornissen en een zoutoplossing (als ORS) tegen uitdroging.

Voor vaccinaties werkt Djoser samen met Thuisvaccinatie.nl. Het is de grootste landelijke organisatie voor reisvaccinaties aan huis. De deskundige artsen komen bij je langs wanneer het jou uitkomt. Ook ‘s avonds en in het weekend of op het werk. En sturen (indien mogelijk) de rekening rechtstreeks naar de zorgverzekeraar. De tarieven zijn vergelijkbaar met andere vaccinatie instellingen. Je kunt gemakkelijk online een afspraak maken. Voor een advies per land kun je ook de website raadplegen van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering lcr.nl of itg.be.

Logo ThuisVaccinatie.nl

Hotelverlenging

Verlenging mét accommodatie is in Delhi bij te boeken. Je verblijft na afloop in een centraal gelegen middenklasse hotel in de wijk Karol Bagh. De prijs is vanaf € 20,- op basis van logies in een tweepersoonskamer per persoon per nacht. Een éénpersoonskamer kost € 40,-.

De genoemde prijzen zijn zonder wijzigingskosten van de vlucht en de transfer van/naar de luchthaven.

Klimaat en geografie

In Noord-India zijn de weersomstandigheden sterk afhankelijk van het seizoen. In het najaar (september t/m november) en het voorjaar (februari t/m april) zijn de temperaturen bijzonder aangenaam, zowel overdag als ‘s nachts. In de winter (december en januari) kan het koud zijn met name 's avonds en 's nachts koelt het behoorlijk af. De zomer is vrij warm in heel India, met temperaturen tot boven de 35°C.

De moesson valt in heel India ongeveer van juli t/m eind augustus, precies is dit niet te voorspellen. Reizen in de regentijd hoeft, zoals men wel eens denkt, niet nadelig te zijn. Een regenbui is meestal kort en hevig en frist de natuur op. Het landschap ziet er in deze tijd groener uit dan in de andere perioden. Wel kunnen de nationale parken (deels) gesloten zijn door een zware regenval waardoor een safari in deze periode niet altijd mogelijk is en kan het zijn dat een boottocht op de Ganges door de hoge waterstand niet mogelijk is. 

Reisbegeleiding en gidsen

Een enthousiaste Nederlandse reisbegeleider begeleidt de reis. Onze reisbegeleiders zijn zeer ervaren en bevlogen reizigers en vertellen onderweg leuke weetjes over de bestemming. Zij zorgen dat de reis soepel verloopt en zijn het aanspreekpunt voor vragen en wensen. De eigen passie, in combinatie met een uitgebreide training en inwerkprocedure, vormt de basis voor hun deskundigheid en professionaliteit.

Veelgestelde vragen

Hoe zit het met de ligging van de bezienswaardigheden?

Veel bezienswaardigheden liggen op loopafstand van onze hotels. Je kunt ze meestal ook gemakkelijk en goedkoop op eigen gelegenheid bereiken met een riksja of taxi. Voor bezienswaardigheden die wat verder weg liggen, kan de reisbegeleider op verzoek transport regelen voor de groep.

Wat zijn de kledingvoorschriften

In India is het niet gebruikelijk om schaars gekleed de straat op te gaan. Zowel mannen als vrouwen dienen hun schouders en bovenbenen tot over de knie te bedekken. Tijdens het bezoek aan een heiligdom zijn er strenge kledingsvoorschriften. Schoenen moet je achterlaten bij de ingang, in een Jain-tempel mag niets van leer mee naar binnen, bij een moskee moet een vrouw het haar bedekken en in een Sikh-tempel moeten mannen dit ook doen. Vraag bij twijfel advies aan de reisbegeleider.

Waar overnachten we?

Je overnacht in India in goede, schone middenklasse hotels met airconditioning. De kamers hebben douche en toilet en in alle hotels kun je je was laten doen. Onder hetzelfde dak vind je altijd een goed restaurant met een uitgebreide kaart. In de Indiase steden zijn onze hotels vaak een oase van rust. Enkele hotels in Noord-India hebben een zwembad waar je na een drukke dag een verfrissende duik kunt nemen.

Voel je als een Maharadja in onze accommodatie in Jaipur, een paleisje uit de 18de eeuw. Vanuit ons hotel in Varanasi kun je dwalen door de smalle straatjes en binnen 5 minuten naar de ghats lopen.


 

Heb ik een klamboe nodig?

Het is niet nodig om een klamboe mee te nemen. De hotels hebben airconditioning of een ventilator. Waar nodig zijn klamboes aanwezig.

Wat is de beste reistijd?

Noord-India is het gehele jaar te bereizen. Van september t/m november en februari t/m april tref je de aangenaamste temperaturen en weinig tot geen neerslag. In de winter (december en januari) kan het koud zijn met name 's avonds en 's nachts. Van mei t/m september loopt de temperatuur op tot rond en boven de 35°C. De regentijd, in juli en augustus, zorgt in deze warme periode voor korte, zeer verfrissende buien, waar ook de kleuren in de natuur van opknappen.

Wat is de beste tijd om tijgers te spotten in Ranthambore NP?

Bord 'focus je niet alleen op tijgers' India DjoserDe beste tijd om een tijger te spotten in Ranthambore is in het voorjaar van maart t/m juni. In het najaar is de kans kleiner vanwege dichte begroeiing. In de zomer is maar een klein deel van het park geopend vanwege de regentijd.

Het zien van een tijger blijft een kwestie van geluk. Focus je dan ook niet alleen op dit majesteuze dier, maar geniet van het natuurschoon dat het park te bieden heeft.

De jeepsafari gaat op inschrijving. Hiervoor hebben wij een kopie van je paspoort nodig. Na boeking ontvang je meer informatie.

Hoe is het eten in India?

India vraagt van de reiziger wel wat aanpassingsvermogen. Een groot deel van het dagelijks leven speelt zich af op straat, waardoor de hygiëne wel eens te wensen overlaat. Het is dan ook zaak goed te letten op wat je eet en waar. Het is meestal niet verstandig om bij eettentjes op straat te eten, maar verder zijn er volop mogelijkheden om veilig en lekker te eten. De reisbegeleider kan je daarin adviseren en uiteraard kun je ook goed eten in de hotels waar we overnachten. Omdat een groot deel van de bevolking vanwege het geloof geen vlees eet, kun je hier als vegetariër ook goed terecht.

Wie begeleid de reis?

De reis wordt begeleid door een Nederlandssprekende reisbegeleider. Deze zorgt voor een soepel verloop van de reis en geeft je praktische informatie over de te bezoeken bezienswaardigheden en de leukste restaurants. Wil je meer weten over de cultuur of de verschillende goden dan kun je een gids inhuren bij bijvoorbeeld een tempel of bezienswaardigheid.

Is het mogelijk om de reis te verlengen?

Het is mogelijk de datum van je terugvlucht te wijzigen, om langer in Delhi te verblijven en later dan de groep terug te vliegen. Dit dien je bij boeking op te geven en Djoser vraagt dit dan aan bij de luchtvaartmaatschappij. Zo’n verlenging is altijd onder voorbehoud van beschikbare plaatsen op de vlucht. Komt de vlucht akkoord dan berekenen we hiervoor wijzigingskosten per persoon. Het is niet mogelijk om de heenvlucht te wijzigen. Wil je liever aan het begin van de reis langer in Delhi verblijven dan dien je een landarrangement te boeken.

Hoe is het vervoer geregeld?

We beschikken over een eigen bus die is voorzien van airconditioning. Het materieel is, vooral in India, prima en wordt goed onderhouden. We kunnen stoppen waar we willen, bijvoorbeeld voor een mooi uitzicht of een markt onderweg. In de steden hebben we de bus vaak niet tot onze beschikking. Je kunt deze vaak te voet verkennen en voor langere afstanden een fiets- of motorriksja nemen. In enkele plaatsen is het ook mogelijk om een fiets te huren.

Het traject Agra - Varanasi leggen we af per comfortabele nachttrein, waarin slaapplaatsen zijn gereserveerd. Een tijdsbesparende vlucht brengt ons van Varanasi naar Delhi.

Wat is de zwaarte van de reis?

Vanwege het 'vrijheid blijheid'-principe kun je de reis zo zwaar maken als je zelf wilt. Omdat met name India een chaotisch en druk land is waar je heel veel verschillende indrukken opdoet, kan de reis vermoeiend zijn. In de grote steden is het stoffig en gedurende zomermaanden drukkend warm. Als je last hebt van de luchtwegen kan dit problemen geven. Neem bij twijfel contact op met de huisarts.

Hoe regel ik het visum voor India?

Het visum voor India kun je online aanvragen. Je ontvangt na aanvraag binnen 72 uur het e-Visum. We raden aan te kiezen voor een MULTIPLE-ENTRY visum voor 365 dagen. Als je een visum voor 30 dagen aanvraagt, is de kans aanwezig dat deze is verlopen voordat je het land binnenreist.

Stel je vraag

Staat jouw vraag hier niet tussen? Stel deze dan via info@djoser.nl.

Foto's en video

Reisblog India

Bekijk alle reisblogs over India