Kun je veilig reizen in India

Kun je veilig reizen in India


Wij reizen met onze groepen door vrijwel alle streken en uithoeken van de wereld. We reizen graag buiten de gebaande paden om en kiezen plaatsen die het bezoeken waard zijn. De echte highlights slaan we natuurlijk niet over. Nu de ontwikkelingen in de wereld door de algehele bereikbaarheid zo zichtbaar zijn, krijgen wij vaker vragen over de veiligheid van de landen waar we reizen. Wij willen uiteraard je vragen zo goed mogelijk beantwoorden en de onzekerheid waar het kan wegnemen.

Kun je als vrouw veilig reizen in India?
India is een groot land met een rijke geschiedenis en een bijzondere, religieuze belevingswereld. Dat maakt een reis door India uniek, leerzaam en vooral verrijkend in alle opzichten. De veiligheid van vrouwen in India is de laatste tijd vaak in opspraak geweest. Wij krijgen daar dan ook veel vragen over. Je kunt als vrouw prima reizen in India. Toch adviseren wij vrouwen niet te uitdagend te kleden en afgelegen gebieden te mijden.

Vrouw Taj Mahal Agra IndiaIndia is verdeeld in verschillende regio’s met een eigen politiek, een eigen bevolking en een eigen dynamiek. Dat maakt India bijzonder en veelzijdig, maar dat betekent ook dat het in bepaalde gebieden onrustiger kan zijn dan in andere gebieden. Onze reizen worden zorgvuldig uitgekozen en met zorg samengesteld in samenwerking met lokale agenten. Zij zijn goed op de hoogte en weten precies wat er in hun land speelt. Daarbij nemen we het reisadvies van het Ministerie van Buitenlandse Zaken altijd in acht. We reizen nooit naar gebieden waar dit wordt afgeraden. De veiligheid van onze reizigers staat vanzelfsprekend altijd voorop! Op dit moment geeft rijksoverheid code oranje af voor de provincie Kasjmir in het Noorden van India. Dat betekent bij voorkeur alleen betreden voor noodzakelijk bezoek. Code rood geldt voor de grens bij Pakistan. Bij voorkeur niet betreden. Tijdens de rondreis India Ladakh bezoeken wij de Wisseling van de Wacht bij Amritsar in de buurt van Pakistan. Dat is een echte trekpleister die dagelijks veel lokale en buitenlandse toeristen trekt. In dit is het veilig om te reizen. Voor de rest van India geldt een positief reisadvies. Dat betekent dat je er goed kunt reizen. Wij bieden onze reizen door India dan ook met groot plezier aan.