De mooiste plekken in Peru volgens Djoser

De mooiste plekken in Peru volgens Djoser

Inca-ruïnes, de Andes, koloniale steden, het Titicacameer, de mysterieuze Nasca-lijnen, de duizelingwekkende Colca Canyon en natuurlijk Machu Picchu. Peru is een land vol highlights en elke reisdag brengt een bijzondere ontdekking of ontmoeting. Deze hoogtepunten mag je niet missen. 

Huacachina

Een prachtige oase in een woestijn. Midden tussen de zandduinen ligt een kleine nederzetting gebouwd om een oasemeertje. De omgeving nodigt uit om te gaan sandboarden en je kunt met een buggy de woestijn in trekken. 

Ballestas eilanden

Deze eilanden liggen voor de kust van de stad Pisco en worden ook wel de Peruaanse Galápagos genoemd vanwege de grote groepen zeeleeuwen en zeevogels. Met een beetje geluk spot je waggelende pinguïns op de rotsen.

Nasca-lijnen

In een desolate woestijn liggen de mysterieuze Nasca-lijnen. Dit zijn lijnen op de woestijnbodem die allerlei figuren vormen, zoals een aap, een spin en een kolibrie. Het is niet bekend hoe de figuren gemaakt zijn en of ze een functie of betekenis hebben.

       

Arequipa

Deze koloniale stad wordt ook wel de ‘witte stad’ genoemd. De gebouwen zijn van wit vulkanisch gesteente uit de omgeving. Eye catcher is het Santa Catalina-klooster van de Dominicanessen. Slenter door de smalle straten met fraaie gebouwen, langs pleinen en patio's.

                       

Cusco

De Inca’s noemden Cusco de 'Navel van de wereld'. Veel gebouwen zijn op oude Inca-muren gebouwd en het is nog altijd een mysterie hoe ze de grote stenen zo perfect op elkaar hebben gekregen. Cusco is een gezellige stad vol restaurants, bars, winkels en koloniale gebouwen.

                                  

Machu Picchu

Deze Inca-stad is nooit door de Spanjaarden ontdekt, waardoor het de best bewaarde stad van het oude Inca-rijk is. De ruïnes liggen op een fabelachtige plek in de Andes, omgeven door stijle bergkammen. De zonsopgang is elke dag weer een magisch schouwspel.

Het Titicacameer

Het grootste meer van Zuid-Amerika ligt op 3812 meter hoogte op de grens tussen Peru en Bolivia en staat bekend als het hoogste commercieel bevaarbare meer ter wereld. Het meer is omgeven door hoge Andestoppen en Uros wonen op het water op drijvende rieteilanden.

Colca Canyon

Een van de diepste kloven ter wereld ligt in Peru! Als je op het uitzichtpunt Cruz del Condor aan de rand van de canyon staat, zweven condors dicht langs je heen. Zeer indrukwekkend, want deze vogels kunnen een spanwijdte van drie meter bereiken.


> Rondreizen Peru