Peru

Peru

Met oog voor de wereld

 • Het lekkerste eten van de Peruaanse keuken

  Peru is dé culinaire hotspot van Zuid-Amerika. Zeker sinds Netflix in de serie ‘Chefs Table’ een aflevering weidde aan het inmiddels wereldberoemde restaurant Central, staat Peru als culinaire bestemming stevig op de kaart. Dat succes is onder andere te danken aan de vele verschillende invloeden die samenvloeien in de Peruaanse keuken. Inheemse ingrediënten en Afrikaanse, Spaanse en Chinese kookmet...

  Lees meer

 • Thuis op het Titicacameer

  Op het Titicacameer op het eiland Amantani houden bewoners de komst van grote hotels tegen. Ook Juana Carisoañadoet mee aan het toerismeproject. Met behulp van een lening heeft ze haar huis in Occopampa flink uitgebreid en verhuurt ze drie eenvoudige kamers, met uitzicht op de schapen.

  Lees meer

 • Peruaanse cocktail Pisco

  Peru is een land met een grote variëteit in eten en drinken. Pisco sour is dé Peruaanse cocktail die je tijdens onze reizen door Peru moet proberen.

  Lees meer

 • Varen en overnachten op het Titicacameer

  Ga jij op reis naar Peru? Dan mag een bezoek aan het Titicacameer niet ontbreken. Deze enorme poel ligt op maar liefst 3.812 meter hoogte in het Andesgebergte op de grens van Peru en Bolivia.

  Lees meer

 • Vijf must-haves voor op de Inca Trail

  Trek een paar stevige schoenen aan, want we nemen je mee naar de eeuwenoude Inca Trail.

  Lees meer

 • De diepste dalen van de Colca Canyon

  Veel mensen hebben Machu Picchu bovenaan hun lijstje staan als ze naar Peru reizen, maar in hun haast om er te komen, vergeten ze vaak een van de andere wonderen van Peru: De Colca Canyon.

  Lees meer

 • Zuid-Amerikaans maisbier

  Chicha de jora is een gefermenteerd maisbier dat populair is in Peru, Bolivia en Ecuador.

  Lees meer

 • De mooiste plekken in Peru volgens Djoser

  Inca-ruïnes, de Andes, koloniale steden, het Titicacameer, de mysterieuze Nasca-lijnen, de duizelingwekkende Colca Canyon en natuurlijk Machu Picchu. Peru is een land vol highlights en elke reisdag brengt een bijzondere ontdekking of ontmoeting. Deze hoogtepunten mag je niet missen.  Huacachina Een prachtige oase in een woestijn. Midden tussen de zandduinen ligt een kleine nederzetting gebouwd om e...

  Lees meer

 • Lima heeft genoeg te bieden!

  De rondreis Peru start in de drukke hoofdstad van het land. Door de drukte en de vaak laaghangende mist lijkt de stad op het eerste gezicht niet heel interessant, maar Lima heeft juist vele leuke mogelijkheden! Het koloniale stadscentrum rond het centrale Plaza de Armas is prachtig.

  Lees meer

 • Overnachten op het Titicacameer

  Een van de mooiste overnachtingen tijdens de 23-daagse reis door Bolivia en Peru is die op het Titicacameer. We overnachten in een leuk, eenvoudig hostel op het eiland Isla del Sol. Vanuit de pelgrimsplaats Copacabana varen we in ruim een uur over het diepblauwe meer naar het eilandje.

  Lees meer

Vorige <
1
Terug naar boven