Peru

Peru

Met oog voor de wereld

 • Wereldwijd Wereldwonderen afvinken

  Reizen draait om vrijheid en gaan waar de wind je brengt, maar soms is het toch ook wel fijn om concrete doelen te hebben.

  Lees meer

 • Het lekkerste eten van de Peruaanse keuken

  Peru is dé culinaire hotspot van Zuid-Amerika. Zeker sinds Netflix in de serie ‘Chefs Table’ een aflevering weidde aan het inmiddels wereldberoemde restaurant Central, staat Peru als culinaire bestemming stevig op de kaart. Dat succes is onder andere te danken aan de vele verschillende invloeden die samenvloeien in de Peruaanse keuken. Inheemse ingrediënten en Afrikaanse, Spaanse en Chinese kookmet...

  Lees meer

 • Het Titicacameer, een magische plek

  Na meer dan vijfentwintig jaar keert schrijver en oud-reisleider Jeroen Windmeijer terug naar zijn geliefde Titicacameer. Als student Culturele Antropologie woonde hij ooit zes maanden in een kleine gemeenschap aan de Boliviaanse oevers. Nu maakt hij met Djoser een rondreis van drie weken door Peru en komt hij terug bij het meer.

  Lees meer

 • Francisco de Orellana, roemloos temmer van de Amazone

  Zelfs met moderne middelen slagen er weinig in de Amazone in zijn volle lengte van meer dan 6000 kilometer af te varen. Francisco de Orellana, die rond 1542 als eerste ‘s werelds grootste rivier afzakte, heeft dan ook zonder meer de roem van een grote ontdekkingsreiziger verdiend.

  Lees meer

 • Thuis op het Titicacameer

  Op het Titicacameer op het eiland Amantani houden bewoners de komst van grote hotels tegen. Ook Juana Carisoañadoet mee aan het toerismeproject. Met behulp van een lening heeft ze haar huis in Occopampa flink uitgebreid en verhuurt ze drie eenvoudige kamers, met uitzicht op de schapen.

  Lees meer

 • Fusion in Lima

  Tekst: Ynske Boersma De Peruaanse hoofdstad Lima is zo’n beetje het mekka voor lekkerbekken. De oceaan, de jungle en de Andes, sterrenrestaurants en straateten, markten en gastronomische festivals, ceviche, anticuchos en picarones, de Inca’s en de Spanjaarden maar ook de Chinezen en de Japanners: Alles komt hier bij elkaar. Buen provecho! Geluk in Lima zit in een klein hoekje. Letterlijk. Het keuke...

  Lees meer

 • Peruaanse cocktail Pisco

  Peru is een land met een grote variëteit in eten en drinken. Pisco sour is dé Peruaanse cocktail die je tijdens onze reizen door Peru moet proberen.

  Lees meer

 • Varen en overnachten op het Titicacameer

  Ga jij op reis naar Peru? Dan mag een bezoek aan het Titicacameer niet ontbreken. Deze enorme poel ligt op maar liefst 3.812 meter hoogte in het Andesgebergte op de grens van Peru en Bolivia.

  Lees meer

 • Vijf must-haves voor op de Inca Trail

  Trek een paar stevige schoenen aan, want we nemen je mee naar de eeuwenoude Inca Trail.

  Lees meer

 • De diepste dalen van de Colca Canyon

  Veel mensen hebben Machu Picchu bovenaan hun lijstje staan als ze naar Peru reizen, maar in hun haast om er te komen, vergeten ze vaak een van de andere wonderen van Peru: De Colca Canyon.

  Lees meer

Vorige <
1
Terug naar boven