Vijf must-haves voor op de Inca Trail

Vijf must-haves voor op de Inca Trail


Inka Trail Peru DjoserTrek een paar stevige schoenen aan, want we nemen je mee naar de eeuwenoude Inca Trail. Deze vierdaagse wandeltocht begint in Cusco en eindigt in de wereldberoemde ruïnestad Machu Picchu. Het versleten pad voert je langs gigantische bergen en adembenemende dalen, maar de Inca Trail is niet alleen rozengeur en maneschijn. Drie dagen lang hiken is flink afzien.

Omdat je gedurende de tocht je spullen zelf op je rug moet dragen (tenzij je een extra drager boekt), wil je natuurlijk zo licht mogelijk reizen. Maar wat moet je dan allemaal meenemen? Wij hebben de must-haves voor de Inca Trail op een rijtje gezet!

5. Een slaapzak
De eerste drie dagen van de Inca Trail reis je naast je gids ook met ‘porters’. Zij dragen de kampeermaterialen en boodschappen voor alle maaltijden, dus daar hoef je je gelukkig geen zorgen om te maken. Een slaapmatje is inbegrepen bij deze spullen, maar je moet wel zelf een slaapzak meenemen. Deze kan je van tevoren huren in Cusco.

Inka Trail Peru Djoser4. De juiste kleding
Dit spreekt voor zich, want je gaat de Inca Trail natuurlijk niet op je pantoffels lopen. Neem naast goede wandelschoenen en schone shirts ook regenkleding en een warme trui mee. Een regenponcho is erg handig omdat deze niet alleen jou, maar ook je rugzak droog houdt. Na een vermoeiende dag hiken wil niet dat al je kleren nat en koud zijn!

3. Zonnebrand & muggenspray
Vergeet je dag- en nachtcrème maar, want op de dagen die je doorbrengt op de Inca Trail heb je niet meer nodig dan zonnebrand en muggenspray. Zorg ervoor dat je minstens factor 30 meeneemt, want de zon is intens op deze hoogte. ’s Avonds ruil je de zonnebrand in voor een muggenspray, om die irritante stekende beestjes van je af te houden.

2. Vochtige doekjes
Drie dagen zonder douche gaat je niet in de koude kleren zitten. Zeker niet als je de hele dag nat van het zweet steile hellingen op- en afklimt. Ondanks het gebrek aan warm water en zeep, kun je je met vochtige doekjes toch een beetje opfrissen voordat je je tent in duikt. Je tentgenoot zal je dankbaar zijn.

Machu Picchu Peru Djoser1. Een fotocamera
Een van de dingen die je absoluut niet mag vergeten is natuurlijk je fotocamera! Als je goed voorbereid en ingepakt bent, kun je zorgeloos genieten van de onvergetelijke tocht die je gaat maken. Bewonder de immense bergen, de mistige valleien en dan eindelijk, na al die uren lopen, de verborgen stad Machu Picchu.

Peru 21 dagen.