We leren cricket spelen op het veldje voor het huis

We leren cricket spelen op het veldje voor het huis

Margriet Andela werkt al meer dan 15 jaar als reisbegeleider voor Djoser in Azië.

“Het reizen zit in mijn bloed. Ik heb altijd veel gereisd en mijn ouders ook. Het is me, zeg maar, met de paplepel ingegoten. Want hoewel ik oer Hollands ben, ben ik opgegroeid met rijst en spicy food. Vooral India voelt als een warme deken. Ik weet bijna zeker dat ik daar in een vorig leven geboren ben, ik voel me daar altijd thuis.

mag_vj15_cricket_gr01

Het leuke van Djoser vind ik de vrijheid die de reizigers hebben. De een wil namelijk een kookles, de ander wil naar de film of een citytour maken. Op mijn hotelkamer vermaak ik me met film en tv. Ik ben gek op Indiase films en het tv-programma 'So you think you can dance' kennen ze in India ook. Die Indiase dansers zijn zooooooo goed.

Ik verheug me er altijd op om de groep al die leuke plekjes te laten zien. Op de foto zie je een vrouw bij een tempel in Jaipur die we vaak bezoeken. Ze verkoopt tempeltouwtjes voor goed geluk en we drinken daar meestal een kopje chai, ofwel Indiase thee. Ik ga ook geregeld met de groep bij een familie thuis eten. De gasten kunnen dan meehelpen in de keuken en op het grasveldje voor het huis leert de familie ons cricket spelen.

Hoewel ik al heel veel gezien en gedaan heb, blijven er altijd nieuwe uitdagingen. Djoser heeft bijvoorbeeld een reis van India naar Bangladesh opgenomen in het programma. Die zou ik graag doen. Ook zou ik wel eens een fietsreis door India willen begeleiden. Het moet geweldig zijn om door al die kleine dorpjes te fietsen en de lokale bevolking te ontmoeten die ons met open mond zal aanstaren en allemaal met ons op de foto willen.”

> Rondreizen India

Terug naar boven