India

India

Met oog voor de wereld

 • Reisverslag Family India & Nepal

  Reisverslag Family India & Nepal

  Djoser Family-reiziger Peter heeft een uitgebreid blog gemaakt van zijn ervaringen in India en Nepal op de drie weekse Djoser Family-reis. Je vindt de verschillende blogs hier!

  Lees meer

 • Wereldwijd Wereldwonderen afvinken

  Wereldwijd Wereldwonderen afvinken

  Reizen draait om vrijheid en gaan waar de wind je brengt, maar soms is het toch ook wel fijn om concrete doelen te hebben.

  Lees meer

 • India, een land dat altijd verandert en toch altijd hetzelfde blijft

  India, een land dat altijd verandert en toch altijd hetzelfde blijft

  "India, een land dat altijd verandert en toch altijd hetzelfde blijft." In deze leuke en extra lange blog vertelt één van onze reisbegeleiders waarom India, ondanks dat hij inmiddels de hele wereld heeft gezien, een speciale plek heeft in zijn hart. Met al zijn geuren en kleuren is het land een ongeëvenaarde reiservaring!

  Lees meer

 • De oude wijze van Fatehpur Sikri

  De oude wijze van Fatehpur Sikri

  Jarenlang hadden reisbegeleiders in India een vaste gids voor het bezoek aan het fort Fatehpur Sikri, vlakbij de stad Agra. 'Mister Arshad' moest je hebben, die oude man zat vol wijsheid. Lees hier de herinneringen van reisbegeleider Wim Struijk.

  Lees meer

 • Eigenzinnig Zuiden

  Door Ricci Scheldwacht Ze vormen samen de zuidelijke punt van India, maar hebben elk een geheel eigen karakter. De deelstaten Kerala (aan de zuidwestkust) en Tamil Nadu (aan de zuidoostkust) zijn niet alleen door hun gunstige ligging met elkaar verbonden. KeralaOppervlakte: 38.863 km²Hoofdstad: Thrivandrum (Thiruvananthapuram)Inwoners: 34,8 miljoen (2012)Officiële taal: Malayalam Tamil Nadu Tamil...

  Lees meer

 • Oog in oog met tijgers

  Oog in oog met tijgers

  Tekst: Alexander Reeuwijk Naar de natuurparken in India Hét symbool van de Indiase natuur is ongetwijfeld de Bengaalse tijger. Dit iconische roofdier met de klassieke bruin-, wit- en zwartgestreepte vacht komt overal voor, van de Sundarbans bij Kolkata tot het Corbett National Park in Uttarakhand en de nationale parken in het hart van het land. En er is goed nieuws: na een aantal zware decennia, wa...

  Lees meer

 • Varanasi stad van het eeuwige leven

  Varanasi stad van het eeuwige leven

  Er is geen plek in India waar leven en dood met zoveel geuren en kleuren wordt gevierd als in Varanasi.In ’s werelds grootste bedevaartsoord komen jaarlijks miljoenen hindoes zich in de heilige Ganges reinigen van hun zondes. Op de crematieplekken langs de oever worden de lichamen van overledenen in de open lucht verbrand.Wie zijn as over Moeder Ganga strooit, bespaart zich reïncarnatie en gaat meteen door naar het Nirvana. Voor cultuur en kunstliefhebbers is de stad van de paleizen en de tempels een walhalla.

  Lees meer

 • Kun je veilig reizen in India

  Kun je veilig reizen in India

  India is een groot land met een rijke geschiedenis en een bijzondere, religieuze belevingswereld. Dat maakt een reis door India uniek, leerzaam en vooral verrijkend in alle opzichten.

  Lees meer

 • Culinair reizen in Rajasthan

  Culinair reizen in Rajasthan

  Geuren, kleuren en smaken. Weinig keukens bieden zoveel variatie als die van India. Van de zacht smakende kaas en lassi in het noorden tot de ‘vlammen’ van het hete zuiden. In de noordelijke deelstaat Rajasthan leer je niet alleen de zachte gerechten van deze regio kennen, maar proef je de ‘wereld’ van het hele Indiase subcontinent.

  Lees meer

 • Reisbegeleider bij Djoser: Over toeval gesproken

  Reisbegeleider bij Djoser: Over toeval gesproken

  Onze reisbegeleiders beleven onderweg vaak mooie avonturen. Ton maakte in India iets heel bijzonders mee.

  Lees meer

Vorige <
1
Terug naar boven