Bekijk de Rondreis Noordwest-Amerika, 22 dagen hotel/kampeerreis van Djoser

Rondreis Noordwest-Amerika 22 dagen hotel/kampeerreis

Het relatief onbekende noordwesten van de Verenigde Staten zal menig natuurliefhebber versteld doen staan. Prachtige nationale parken, wilde rivieren, vulkanen, gletsjers en spectaculaire berglandschappen maken hier diepe indruk. Het multiculturele karakter van de grote steden als Portland en Seatle in deze regio blijft altijd verrassen.
 

Download reisinformatie

Prijs vanaf € 3.895,-

Van:
Aan:


Routekaart Rondreis Noordwest-Amerika, 22 dagen hotel/kampeerreis
 1. Amsterdam - Portland
 2. Portland
 3. Portland - Silver Falls State Park
 4. Silver Falls SP - Salem - Astoria - Kelso
 5. Olympic nationaal park
 6. Olympic NP
 7. Olympic NP - Seattle
 8. Seattle
 9. Seattle - Mt. Rainier nationaal park
 10. Mt. Rainier NP
 11. Mt. Rainier NP - Spokane
 12. Spokane - Glacier nationaal park
 13. Glacier NP
 14. Glacier NP
 15. Glacier NP - Helena
 16. Helena - Yellowstone nationaal park
 17. Yellowstone NP
 18. Yellowstone NP - Grand Teton nationaal park
 19. Grand Teton NP
 20. Grand Teton NP - Jackson - Salt Lake City
 21. Salt Lake City - Amsterdam
 22. aankomst Amsterdam

Route op datum:

Reisbeschrijving

Portland & Silver Falls State park

Dag 1.    Amsterdam - Portland
Dag 2.    Portland
Dag 3.    Portland - Silver Falls

Portland AmerikaWe overnachten in Portland in een centraal gelegen hotel. De nogal creatieve inwoners noemen hun stad liefkozend de ‘City of the Roses’. Het vrijzinnige sfeertje van Portland vind je terug in de verschillende koffiebarretjes, foodtrucks, boetiekjes en kunst galerijen. In winkels worden handgemaakte spullen aangeboden. De stad kent maar liefst 75 bierbrouwerijen en een uitbundig uitgaansleven. Rijdend langs de Columbiarivier stuiten we buiten de stad op de spectaculaire Bridal Veil en Multnomah watervallen.

De volgende dag rijden we naar het zuiden. We slaan voor het eerst de tenten op in het Silver Falls state park. Zoals de naam al doet vermoeden komen er in dit park veel watervallen voor. De Ten Falls Hike voert je langs de spectaculairste exemplaren.

Oregon Coast & Olympic nationaal park

Dag 4. Silver Falls State park - Salem - Astoria - Kelso
Dag 5. Olympic nationaal park, Port Angeles
Dag 6. Olympic nationaal park, Port Angeles

Olympic national park AmerikaNa een stop in Salem volgen we de 101-snelweg langs de mooie kust van Oregon. De dramatische kustlijn wordt vaak gebruikt als filmlocatie. In de buurt van Astoria duiken de namen van de lokale ontdekkingsreizigers Lewis en Clark op. We overnachten in Kelso.
Het Olympic nationaal park is groot en bestaat uit verschillende gebieden. We rijden naar het westelijke gedeelte van het park waarbij we een stop maken bij Ruby Beach. Hier steken grillige rotspunten uit zee. In het westen vind je gematigd regenwoud met veel loofbomen, varens en mossen. We zetten de tenten op in Port Angeles vanwaar uit we het noordelijk gedeelte van het park kunnen verkennen. Je kan hier kiezen uit verschillende spectaculaire trails.


Seattle

Dag 7. Olympic nationaal park - Seattle
Dag 8. Seattle

Seattle AmerikaWe zetten koers naar de bewoonde wereld. Een korte rit brengt ons naar Seattle, een metropool aan de kust, die ondanks zijn grootte charmant aandoet. Het meest kenmerkende gebouw is de Space Needle, gebouwd voor de wereldtentoonstelling in 1962. In de geboortestad van Starbucks mag een ‘coffee to go’ tijdens een stadswandeling natuurlijk niet ontbreken. Geen betere plek om deze te nuttigen dan bij de allereerste vestiging van dit concern. Aanraders zijn het spectaculaire aquarium, het Music Project, het Pacific Science Center en het Chihuly Garden & Glass museum. 

Mt. Rainier nationaal park

Dag  9. Seattle - Mt. Rainier nationaal park
Dag 10. Mt. Rainier nationaal park
Dag 11. Mt. Rainier nationaal park - Spokane

Mt. Rainier berg AmerikaWe reizen verder naar de adembenemende berglandschappen in de omgeving van Mount Rainier, een 4.300 meter hoge vulkaan bedekt met gletsjers. De met sneeuw bedekte bergtoppen zijn al van ver af te zien. In het plaatsje Packwood slaan we de tenten op om deze mooie omgeving verder met onze minibus en te voet te verkennen. Aan de Valleyroad vind je het beginpunt van verschillende hikingtrails van verschillende duur en zwaarte. We hebben een lange reisdag voor de boeg naar Spokane, dwars door de droge landschappen van de Cascade Range.

Spokane & Glacier nationaal park

Dag 12. Spokane - Glacier nationaal park
Dag 13. Glacier nationaal park
Dag 14. Glacier nationaal park
Dag 15. Glacier NP - Helena

Glacier national park AmerikaVerder door Idaho en Coeur d‘Alene rijden we naar de Rocky Mountains van het West Glacier Nationaal Park. In dit ongerepte natuurgebied met ruwe bergpieken, vele meren en watervallen, weelderige bossen en 50 gletsjers kom je ogen te kort. In het park nemen we de shuttle bus die dwars door het park de Going-to-the-Sun-Road volgt. Onderweg kan je uitstappen waar je wilt en heb je keuze uit verschillende wandelroutes. Met een beetje geluk spot je een eland of grizzlybeer. Na ons kampeeravontuur in de Rocky Mountains lonkt het hotelbed in Helena. Het van oorsprong goudzoekersdorpje groeide uit tot de hoofdstad van de staat Montana. In het centrum vind je het Capitoolgebouw en veel bars en restaurants gevestigd in de mooie historische gebouwen.

Yellowstone national park

Dag 16. Helena - Yellowstone nationaal park
Dag 17. Yellowstone nationaal park

Geyser Yellowstone national park AmerikaDe dorpen in Montana ademen nog de 'Wild West'-sfeer uit vervlogen tijden. Het Yellowstone National Park is het eerste nationale park ter wereld. De pruttelende modderpoelen, gekleurde warmwaterpoelen en andere geologische verschijnselen zijn zonder meer spectaculair. We bezoeken hier onder meer de Old Faithful-geiser, die van de 10.000 warme bronnen in het park de bekendste en meest actieve is. Ieder anderhalf uur spuit de geiser een krachtige wolk heet water en stoom de lucht in. De grootste warmwaterbron, de Grand Prismatic Spring, heeft een enorme diameter en is voorzien van felblauw water. Het park vormt tevens de leefomgeving van veel herten, bizons en elanden en hun belagers: wolven.

Grand Teton nationaal park & Salt Lake City

Dag 18. Yellowstone NP - Grand Teton nationaal park
Dag 19. Grand Teton nationaal park
Dag 20. Grand Teton NP - Jackson - Salt Lake City
Dag 21. Salt Lake City - Amsterdam
Dag 22  aankomst Amsterdam

Grand Tenton nationaal park AmerikaWe verplaatsen ons kamp verder naar het zuiden en komen aan in Grand Teton National Park. Weinig landschappen zijn zo adembenemend en indrukwekkend als dat van Teton. In het oostelijk deel van het park meandert de Snake-rivier zich door het Jackson Hole dal. Behalve wandelen door de prachtige bergachtige omgeving kun je hier ook fietsen of een paard huren of er met een kano of raft op uit trekken. Ongeacht je activiteit word je steevast getrakteerd op een adembenemend uitzicht. Op weg naar Salt Lake city stoppen we in het oude westernstadje Jackson.

Salt Lake City is de hoofdstad van Utah en het centrum van de Mormoonse kerk. In het centrum bevinden zich verschillende Mormoonse gebouwen waaronder de Salt Lake Temple, het symbolische hart van dit geloof. Een bezoek aan een van de vele leuke restaurants en gezellige bars is een mooie afsluiting van deze prachtige reis.


Op weg met Djoser
Bij onze reizen is geen sprake van een strak gepland reisschema. Het principe 'vrijheid-blijheid' houdt in, dat enkele excursies die bij de reis zijn inbegrepen vastliggen, maar dat de resterende tijd vrij is in te vullen. Uiteraard ben je nooit verplicht om aan een excursie deel te nemen. Bij alle excursies zijn entreegelden dan ook exclusief zodat je zelf kan bepalen of je mee naar binnen wilt. Wie er liever zelf op uitgaat heeft daartoe alle vrijheid. Op die manier leer je de Verenigde Staten immers het beste kennen. De maximale groepsgrootte voor deze reizen is 13 personen.

Lees de volledige beschrijving
Boek en reis met Djoser zekerheid Boek en reis met Djoser zekerheid

Vertrekdata 2023

Start - einde

Beschikbaarheid

Prijs

Start - einde

20 jun - 11 jul
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

Ruim voldoende
Deelnemers
Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 3.895,-

Inclusief

 • Vluchten
 • Alle vluchttoeslagen
 • Vervoer per minivan
 • Hotel/ kampeerovernachtingen
 • Drie maaltijden per dag tijdens kampeerovernachtingen
 • Entreegelden van de nationale- en staats parken
 • Excursie volgens programma
 • Engelssprekende lokale reisbegeleider/chauffeur

Exclusief

Reisverzekering, overige maaltijden, overige entreegelden, facultatieve excursies, fooien, persoonlijke uitgaven, reserveringskosten € 25,-, bij 2 of meer personen € 35,-, etc.

Wijzigingen voorbehouden.

Eenpersoonskamer

Alleenreizenden worden, in goed overleg, ingedeeld met andere alleenreizenden van hetzelfde geslacht. Wil je bij de kampeerovernachtingen niet ingedeeld worden met een andere deelnemer, dan is het mogelijk om een eigen tent te reserveren tegen de daarvoor geldende toeslag van € 250,-.

Op de plekken waar niet wordt gekampeerd deel je, met een reisgenoot van hetzelfde geslacht, een tweepersoonskamer met losse bedden. Wil je naast een eigen tent voor de kampeerovernachtingen ook tijdens de zeven hotelovernachtingen liever gebruik maken van een eigen kamer, dan bedraagt de totale toeslag vanaf € 885,-.

Hotelverlenging

Verlenging mét accommodatie is in Salt Lake City bij te boeken. De prijs voor het hotel in Salt Lake City op basis van logies in een tweepersoonskamer per persoon per nacht is v.a. € 70,-. De prijs voor een eenpersoonskamer is v.a. € 140,- per nacht.

Vervroeging mét accommodatie is in Portland bij te boeken. De prijs voor het hotel in Portland op basis van logies in een tweepersoonskamer per persoon per nacht is v.a. €  95,-. De prijs voor een eenpersoonskamer is v.a. € 185,- per nacht.

De genoemde prijzen van de vervroegingen of verlengingen zijn zonder wijzigingskosten van de vlucht en de transfer van/naar de luchthaven.

Vluchttoeslagen (inbegrepen)

Luchtvaartmaatschappijen berekenen naast luchthavenbelastingen, ook brandstof- en veiligheidstoeslagen. Bij Djoser zijn al deze toeslagen in de reissom inbegrepen.

Groepssamenstelling en groepsgrootte

Onze groepen bestaan uit zowel samen reizende als alleengaande reizigers. Reis je alleen, dan vind je zeker snel aansluiting in onze kleine groepen.

Wil je meer specifieke informatie over de samenstelling van de groep en vertrekdatum van jouw keuze dan kunnen we je telefonisch (071 - 5126400, België: 09 223 00 69) meer informatie geven over bijvoorbeeld leeftijden en het aantal mannen, vrouwen of alleen gaande reizigers.

Gemiddeld bestaan de groepen uit 10 deelnemers, het maximum is 13.

De gemiddelde groepsgrootte om de reis door te laten gaan is 8.

Bij een aantal vertrekdata zie je 'Vertrek Gegarandeerd' of 'Vertrek Informatie' vermeld staan. Voor meer informatie over doorgang van de reis en gegarandeerd vertrek: V

Vertrek informatie

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren. Dit op basis van eerdere ervaringen en boekingen in dit reisseizoen.

Om een groepsreis te garanderen en uit te kunnen voeren is een minimum aantal deelnemers nodig. Dit aantal staat bij betreffende reis vermeld onder het kopje 'Groepssamenstelling en groepsgrootte'. In het uitzonderlijke geval dat het minimum aantal deelnemers niet wordt bereikt en de reis niet door kan gaan, hoor je dit ruim van te voren, doch uiterlijk 21 dagen voor vertrek. Djoser zal altijd haar uiterste best doen om een gewenste alternatieve reis en/of vertrekdatum aan te bieden. Volledige restitutie van de reissom, inclusief eventuele via Djoser afgesloten verzekeringen die op de factuur staan (met uitzondering van eventuele kosten van zelf geregelde visa, vaccinaties en andere persoonlijke uitgaven) is natuurlijk ook mogelijk. In het geval dat een reis niet kan doorgaan als gevolg van een overmachtsituatie kunnen er andere voorwaarden gelden waarbij geen volledige restitutie mogelijk is.

Nog bedenktijd nodig? Dan kun je tot een paar maanden voor vertrek een optie op een reis nemen. Zo’n voorlopige reservering is gratis en is 5 dagen geldig. De optie wordt automatisch omgezet in een definitieve of aanvraagboeking, tenzij je deze tijdig zelf bevestigt of annuleert. Het is helaas niet mogelijk om een optie te nemen op een reis waar nog maar een aantal plaatsen beschikbaar zijn.

Praktische informatie

Accommodatie

Tijdens de reis zijn zes hotelovernachtingen inbegrepen. We maken gebruik van zorgvuldig geselecteerde hotels in Portland, Seattle, Helena en Salt Lake City. Deze middenklasse hotels zijn centraal gelegen en zijn voorzien van douche en toilet en andere faciliteiten op de kamer. 

De overige nachten kamperen we op mooi gelegen kampeerterreinen midden in de natuur of in de nationale parken. De campings zijn eenvoudig en hebben niet altijd veel faciliteiten, maar beschikken over de basis faciliteiten zoals warme douches en toiletten.

Tijdens de kampeernachten slaap je in een tweepersoonstenten die je zelf op dient te zetten. De gids bereidt met hulp van de deelnemers op deze plekken de maaltijden. Een helpende hand bij het koken en de afwas wordt op prijs gesteld.

Bekijk hotelreviews op Tripadvisor

Portland Hotel Vance
Kelso Best Western Aladdin Inn
Olympic national park Port Angels KOA
Helena Howard Johnson Helena
Seattle The Moore Hotel
Salt Lake City Fairfield Inn & Suites
Salt Lake City Salt Lake Plaza Hotel

Deze selectie geeft een goed beeld van de hotels waar we op deze reis verblijven.

Eenpersoonskamer

Alleenreizenden worden, in goed overleg, ingedeeld met andere alleenreizenden van hetzelfde geslacht. Wil je bij de kampeerovernachtingen niet ingedeeld worden met een andere deelnemer, dan is het mogelijk om een eigen tent te reserveren tegen de daarvoor geldende toeslag van € 250,-.

Op de plekken waar niet wordt gekampeerd deel je, met een reisgenoot van hetzelfde geslacht, een tweepersoonskamer met losse bedden. Wil je naast een eigen tent voor de kampeerovernachtingen ook tijdens de zeven hotelovernachtingen liever gebruik maken van een eigen kamer, dan bedraagt de totale toeslag vanaf € 885,-.

 • Shilo Inns Rose Garden Portland
 • Shilo Inns Rose Garden kamer Portland
 • Guesthouse Inn en Suites Kelso Amerika
 • Guesthouse Inn en Suites kamer Kelso Amerika

  Alle hotelkamers zijn voorzien van eigen douche en toilet.

 • Guesthouse Inn en Suites zwembad Kelso Amerika
 • Tijdens de kampeerovernachtingen zijn alle maaltijden inbegrepen.

 • Howard Johnson Helena hotel
 • Howard Johnson Helena hotel kamer
 • Howard Johnson Helena hotel zwembad

  Veel hotels hebben een zwembad.

 • The Moore Hotel kamer Seattle
 • Comfort Inn kamer Salt Lake City
 • Salt Lake Plaza hotel zwembad

Vliegreis

United Airlines

Het meest voorkomende vluchtschema staat hieronder. Je kan ook het schema per vertrekdatum bekijken. Vliegtijden en -maatschappijen zijn onder voorbehoud van wijzigingen.

Kies vertrekdatum:

 • Vlucht met

  United Airlines

  Traject

  Amsterdam - San Francisco

  Vertrek

  14:50

  Aankomst

  16:30

 • Vlucht met

  United Airlines

  Traject

  San Francisco - Portland

  Vertrek

  19:30

  Aankomst

  21:13

 • Vlucht met

  United Airlines

  Traject

  Salt Lake City - Houston

  Vertrek

  11:00

  Aankomst

  15:02

 • Vlucht met

  United Airlines

  Traject

  Houston - Amsterdam

  Vertrek

  16:55

  Aankomst

  09:20*

* aankomst volgende dag


Tijdsverschil: in het westen van de VS is het negen uur vroeger dan in Nederland.

United Airlines is één van de grootste luchtvaartmaatschappijen van de VS en is aangesloten bij  Star Alliance, samen met bijvoorbeeld Lufthansa. Aan boord zit je in comfortabele stoelen, uiteraard voorzien van een inflight entertainment systeem boordevol films, series, games en muziek. WiFi is tegen betaling beschikbaar: zo hoef je nooit meer een mail of appje te missen. De luchtvaartmaatschappij biedt aan boord een driegangen menu met daarbij een brede selectie aan dranken, waaronder ook alcoholische dranken als bier en wijn.

Vervoer

Tijdens de rondreis beschikken we over een eigen minivan die voorzien is van airco. Onderweg is vaak veel te zien en omdat het vervoer geheel tot onze beschikking staat, kunnen we stoppen waar we willen om even de benen te strekken, een foto te maken of een mooi plaatsje onderweg te bezoeken. In verschillende interessante plaatsen onderweg stoppen we natuurlijk.

Er worden diverse nationale parken bezocht en hier is het mogelijk om prachtige wandelingen te maken. Het is prettig om een goede basisconditie te hebben om hier maximaal van te kunnen genieten.

 • United Airlines vliegtuig
 • Verenigde staten minivan Busvervoer Djoser

  Met onze minivans kunnen we makkelijk stoppen voor een foto.

 • Verenigde staten busvervoer Minivan Djoser

  Je reist in een kleine groep met een minibus.

 • Verenigde staten Minivan Busvervoer Djoser

Bij de reis inbegrepen

 • Vluchten
 • Alle vluchttoeslagen
 • Vervoer per minivan
 • Hotel/ kampeerovernachtingen
 • Drie maaltijden per dag tijdens kampeerovernachtingen
 • Entreegelden van de nationale- en staats parken
 • Excursie volgens programma
 • Engelssprekende lokale reisbegeleider/chauffeur

Excursies

Bij Djoser bepaal je zelf welke bezienswaardigheden je de moeite waard vindt om te bezoeken. De een dwaalt graag door de straten van een onbekende stad, terwijl de ander liever een museum induikt of een terrasje pakt. In de meeste gevallen kun je zelf of met groepsgenoten, al dan niet met hulp van onze reisbegeleiding, er te voet of met lokaal vervoer erop uit trekken. Toegangsgelden zijn dan ook niet bij de reissom inbegrepen, zodat je alle vrijheid hebt om je eigen plan te trekken.

Sommige bezienswaardigheden mag je niet missen, zijn slecht bereikbaar of liggen 'en route' naar onze volgende overnachtingsplaats. Dergelijke excursies zijn bij Djoser in het programma opgenomen. Bij een onvermijdelijk entree, zoals van een nationaal park waarin je verblijft of bezoekt, is dat toegangsgeld inbegrepen. In andere gevallen is dit entreegeld exclusief.

Tijdens deze reis door het westen van de Verenigde Staten zijn de volgende excursies inbegrepen:

Reisdocumenten

 • E-ticket: meer informatie over de vlucht ontvang je ongeveer 10 dagen voor vertrek.
 • Paspoort: geldig paspoort.
 • Een ESTA-formulier*: dit is een document dat toestemming geeft om zonder visum naar de Verenigde Staten te reizen. Via de website van de Amerikaanse overheid dien je dit formulier aan te vragen. Deze toestemming is 2 jaar geldig en kost $21,-. Dit bedrag kan betaald worden met een creditcard van MasterCard, VISA, American Express of via Paypal. Na boeking ontvang je meer gegevens over hoe je precies het formulier aan kunt vragen. Meer informatie is ook te vinden op deze website.
 • Mogelijk gelden er aanvullende inreisvoorwaarden met betrekking tot COVID-19. Bekijk actuele informatie op de website van de Rijksoverheid met reisadviezen, onder het onderwerp "Coronavirus".
 • Om de Verenigde Staten in te kunnen reizen dien je volledig gevaccineerd te zijn tegen covid-19 (14 dagen na de laatste vaccinatie, 1 prik van Janssen of 2 prikken voor de andere merken). Dit geldt niet voor kinderen onder 18 jaar. Print je vaccinatiebewijs voor de zekerheid ook uit.


*Voor reizigers die sinds 1 maart 2011 in o.a. Iran zijn geweest of na 12 januari 2021 in Cuba, is het niet mogelijk een ESTA-verklaring aan te vragen. In dat geval dient er een regulier toeristenvisum te worden aangevraagd bij de Amerikaanse ambassade. De wachttijd hiervoor is lang. Meer informatie vind je op de website van de Amerikaanse ambassade.

Voor éénoudergezinnen willen wij erop attenderen dat er bij de grensformaliteiten bij vertrek uit Nederland of België, maar ook bij aankomst op de bestemming, gevraagd kan worden naar toestemming van de niet meereizende ouder.

Geldzaken

In Amerika wordt er betaald met de Amerikaanse dollar. Kijk voor de actuele koersen op oanda.com.

Pinnen: is overal mogelijk.
Contant: euro’s of dollars
Creditcards: kun je op heel veel plaatsen, in onder meer restaurants en winkels gebruiken.

Als richtbedrag voor uitgaven die niet bij de reissom zijn inbegrepen, zoals maaltijden, entreegelden, facultatieve excursies en persoonlijke uitgaven, geldt een minimum van € 325,- per persoon per week.

Het is gebruikelijk om fooien te geven voor verleende diensten van chauffeurs, gidsen, campcourier e.d.

Als je op vakantie gaat buiten de eurozone, is het handig om alvast wat lokale valuta mee te nemen zodat je bij aankomst niet direct hoeft te pinnen. Bij GWK Travelex bestel je makkelijk en snel je buitenlands geld tegen 0% provisie en een goede koers.

Maaltijden

In de reissom zijn de maaltijden tijdens de kampeerovernachtingen (13x ontbijt, 15x lunch en 11x diner) wel inbegrepen. De lokale gids/chauffeur die de groep begeleidt, is tevens kamphulp en zorgt voor de inkopen. Samen met hem of haar maak je de (eenvoudige) maaltijden klaar. Denk hierbij aan een grote pan pasta of rijst en er zal ook zeker een keer gebarbecued worden wanneer dit mogelijk is. Van iedere reiziger wordt enkele keren tijdens de reis een actieve bijdrage verwacht aan het koken en andere huishoudelijke activiteiten, al is dit niet verplicht. Het ontbijt en andere maaltijden zijn tijdens de hotelovernachtingen niet inbegrepen.

In Amerika kun je erg goed ‘buiten de deur’ ontbijten. Ook is het mogelijk om een ontbijt in het hotel te nemen. Enkele hotels hebben bij de receptie een klein (gratis) ontbijt klaarstaan in de vorm van muffins en bagels geserveerd met koffie, anderen hebben een heel ontbijtbuffet. Het gemiddelde Amerikaanse ontbijt is een stuk uitgebreider dan wat we in Europa gewend zijn. Zo is je bord al snel overladen met pancakes, gebakken eieren met spek, tomaten, donuts of muffins. Je kopje koffie wordt steeds weer bijgeschonken.

In de buurt van de accommodaties waar we overnachten, bevinden zich ook restaurants waar je kunt eten. Vooral in het centrum van de steden zijn de mogelijkheden te over. Je kunt hier kiezen uit verschillende keukens van eenvoudig tot luxe. Natuurlijk zijn er ook de bekende restaurants van grote Amerikaanse ketens, zoals Denny's, McDonald’s, Pizzahut en Burger King. De lokale reisbegeleider zal je natuurlijk graag advies geven.

Gezondheid

Inentingen zijn voor de VS niet nodig. De hygiënische omstandigheden zijn vergelijkbaar met die in Nederland en België.

We raden je echter met klem aan om een goede (reis)verzekering af te sluiten die medische kosten vergoedt tegen kostprijs, aangezien een opname in een Amerikaans ziekenhuis een kostbare kwestie is. De gewone ziekenfondsverzekering dekt dit vaak niet voldoende.

We adviseren je een kleine reisapotheek mee te nemen met o.a. verbandmiddelen, pijnstillers, een middel tegen darmstoornissen, een glucosezoutoplossing (ORS), een goed anti-muggenmiddel en middelen tegen insectenbeten en zonnebrand.

Reizen en Covid-19

Voor alle reizen geldt dat je als reiziger moet voldoen aan de inreisvoorwaarden met betrekking tot COVID-19 van het land waar je naar toe gaat. De reiziger is zelf verantwoordelijk voor het voldoen aan de op het moment van vertrek geldende inreisregels van een land, zoals bijvoorbeeld vaccinatieplicht en/of een negatieve PCR-test. Het niet kunnen of willen voldoen hieraan is geen reden voor kosteloos annuleren. Bekijk de actuele inreisvoorwaarden met betrekking tot COVID-19 op de website van de Rijksoverheid met reisadviezen, onder het onderwerp "coronavirus".

Bedenk wel dat hier informatie staat die op dit moment van toepassing is en dat deze uiteraard kan veranderen, waarbij wij verwachten dat voor veel landen de inreisvoorwaarden versoepeld zullen worden. Uiteraard hebben we frequent contact met onze agentschappen waardoor we goed op de hoogte zijn van de lokale omstandigheden en regels. Na boeking houden wij je over deze regels en voorwaarden via "Mijn Djoser" op de hoogte. Met onze lokale vertegenwoordiger, onze 24/7 bereikbaarheid/bijstand én de aanwezigheid van een reisbegeleider, reis je met Djoser met een gerust gevoel.

Hotelverlenging

Verlenging mét accommodatie is in Salt Lake City bij te boeken. De prijs voor het hotel in Salt Lake City op basis van logies in een tweepersoonskamer per persoon per nacht is v.a. € 70,-. De prijs voor een eenpersoonskamer is v.a. € 140,- per nacht.

Vervroeging mét accommodatie is in Portland bij te boeken. De prijs voor het hotel in Portland op basis van logies in een tweepersoonskamer per persoon per nacht is v.a. €  95,-. De prijs voor een eenpersoonskamer is v.a. € 185,- per nacht.

De genoemde prijzen van de vervroegingen of verlengingen zijn zonder wijzigingskosten van de vlucht en de transfer van/naar de luchthaven.

Klimaat en geografie

De zomers aan de noordwestkust zijn erg aangenaam met temperaturen rond de 25 graden. Landinwaarts heerst een landklimaat waardoor de winters streng zijn en de zomers warm. Het landschap is zeer gevarieerd met uitgestrekte meren, eindeloze bossen, een prachtige, ruwe kustlijn en imposante berggebieden met de slapende vulkanen Mount Rainier en Mount St. Helens.
 

Reisbegeleiding en gidsen

De reis wordt begeleid door een Engelssprekende, lokale reisbegeleider c.q. chauffeur die je uitgebreid vertelt over de lokale gebruiken, natuur en culturele achtergronden van de Verenigde Staten. Hij of zij is samen met de lokale agent verantwoordelijk voor de organisatorische en technische aspecten van de reis. Hun uitgebreide reiservaring en kennis van het land geeft een meerwaarde aan de Djoser reizen. Ook kun je voor al je vragen en advies bij hen terecht. De reisbegeleider en lokale agent wijzen je graag de weg! Hoe je uiteindelijk het land ervaart, bepaal je echter zelf. Bereid je daarom goed voor en neem een reisgids mee.

Veelgestelde vragen

Hoe reis je met Djoser door de Verenigde Staten?

We reizen met een eigen minivan, die geschikt is voor maximaal 13 personen. De maximale groepsgrootte op deze reis is dan ook 13 personen. De ervaren chauffeurs kennen de route goed, hebben ervaring met het rijden door de nationale parken en kennen de leuke plaatsen om te stoppen. Het voordeel van een eigen bus is dat we flexibel zijn en kunnen pauzeren waar we willen; voor een picknick op een mooie plek, om foto's te maken of om ergens iets te drinken.

Waar overnachten we tijdens deze reis?

Wat is de gemiddelde reisduur per dag?

Wat moet ik meenemen op deze reis?

Is het mogelijk om de reis te vervroegen of te verlengen?

Wie begeleidt de reis?

Heb ik een visum nodig voor de Verenigde Staten?

Is het mogelijk om een éénpersoonstent en kamer te boeken?

Wat is de maximale groepsgrootte?

Kan ik mobiel bellen?

Wat is het voltage in de Verenigde Staten ?

Kan ik gebruik maken van WiFi?

Wat voor weer kan ik verwachten?

Wat zijn de betaalmiddelen in de Verenigde Staten?

Wat is het tijdsverschil?

Zijn de entreegelden van de nationale parken in de reissom inbegrepen?

Stel je eigen vraag

Bekijk alle veelgestelde vragen

Daarom Djoser

 • Entreegelden nationale parken en maaltijden tijdens kamperen t.w.v. € 255,- inbegrepen
 • Rondreis langs de mooiste nationale parken van Noordwest Amerika
 • Kleine groepen van max.13 personen
 • Afwisselend verblijf in hotels, cabins en kamperen
 • Actieve reis voor de natuurliefhebber met veel mogelijkheden om te 'hiken', fietsen en kanoën
Terug naar boven