Reis zoeken

Soort reis

Regio

Land

Reisduur

Vertrekperiode

Prijs

Stedentrip Washington, verkiezingen 7 dagen

Deze stedentrip naar de hoofdstad van de Verenigde Staten zal je een goed inzicht geven in de verkiezingsstrijd die losbarst in oktober 2016. Een Nederlandse gids die in de VS woont, neemt je mee op pad om alle hoogtepunten van Washington DC te laten zien. Deze 'bijna-local' weet erg veel van de Amerikaanse politiek, hij is dus dé ideale reisbegeleider voor deze reis. Samen met hem ga je op verkenning om de bezienswaardigheden van de stad te bekijken en een bezoek brengen aan verschillende wijken. Tijdens deze stedentrip in Washington zal naar het Witte Huis en het Capitool gaan en neem je een kijkje bij het Lincoln Memorial. Verder reis je naar de nationale begraafplaats Arlington en Georgetown met haar historische 18de -eeuwse huizen.
 

10°
Stuur door
Van:
Aan:

Beschrijving

Print reisbeschrijving

Het mediacircus zal neerstrijken in Washington en de boeiende ontwikkelingen en smakelijke schandalen verslaan. Alle reden om naar dit spektakel een reis te organiseren. Tijdens deze trip zal je Nederlands sprekende gids en politiek junkie je bijpraten over de laatste ontwikkelingen en roddels rond de verkiezingsstrijd. Hij zal je leiden langs de afdelingen van de Amerikaanse regering en de gebouwen waarbinnen zich dit allemaal afspeelt. Je zult onder de indruk zijn van de media die met hun rapportagewagens de stadsparken onbegaanbaar maken. Geniet van de architectuur, de historische monumenten en de verhalen die Washington tot een aantrekkelijke hoofdstad maken.

Dag 1 Amsterdam - Washington
Dag 2 Washington, bezoek Capitool en Supreme court 

washington capitool amerika DjoserJe vliegt in ongeveer 9 uur van Amsterdam naar Washington DC, de hoofdstad van de Verenigde Staten. Bij aankomst word je naar het hotel gebracht. Onderweg vergaap je je aan de verlichte monumenten. In je vrije tijd of in de avonden kun je de verschillende buurten ontdekken. Adams Morgan is cultureel divers, met clubs en restaurants uit de hele wereld. Foggy Bottom, bekend van Watergate, George Washington University en het Kennedy Center. In Dupont Circle vind je musea en ambassades gehuisvest in historische gebouwen. De Mall is een autovrij gebied, dat aan de ene kant wordt geflankeerd door het Capitool en aan de andere kant door het Lincoln Memorial. Rondom zijn de meeste bezienswaardigheden te vinden.

De dag na aankomst nemen we je mee naar het Capitool en het Huis van Afgevaardigden. Het Capitool is herkenbaar aan zijn koepel en is de zetel van de volksvertegenwoordiging van de Verenigde Staten. In het Capitool zetelen zowel de Amerikaanse Senaat (vertegenwoordiging van twee senatoren per staat) als het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden (evenredige vertegenwoordiging naar grootte van de staat), samen het Congres genoemd. In het Capitool wonen we een lezing bij over het verkiezingsproces. Mocht in het congres een sessie gaande zijn, dan nemen we hier natuurlijk een kijkje. We bezoeken ook het Amerikaanse Hooggerechtshof, waar het hoogste gerecht van het land, het Supreme Court, zetelt. Na de wandeling is de middag ter vrije besteding. Bezoek de botanische tuin of het interessante Newseum. Hier vind je een presentatie van de stroom dagelijks nieuws en de industrie hierachter.

Dag 3 Washington, bezoek Witte Huis en Washington Monument

Monument Washington Amerika DjoserDe volgende dag nemen we je mee naar het Witte Huis, de verblijfplaats van de presidentiële familie en het Washington Monument. De National Mall (ook wel alleen The Mall genoemd) is de aanduiding voor een gebied tussen het Capitool en het Washington Monument. Hier vind je tuinen, fonteinen, bomen, bloemenperkjes en monumenten die open zijn voor het publiek. Rond de Mall liggen memorials om presidenten of oorlogen te herdenken. Het Lincoln Memorial, waar Lincoln, met een ontspannen hand en een gebalde vuist uitkijkt, ligt aan de westkant. Aan de voet van dit monument word je gegrepen door de intense blikken van een regiment soldaten bij het Korea memorial.

Verderop langs het Tidal Basin, dat als decor diende voor veel historische speeches, vind je een aantal herdenkingsmonumenten waarvan het Roosevelt Memorial, een beeld van de president en zijn hond misschien wel het bekendst is.

Dag 4 Washington, bezoek Arlington nationale begraafplaats en Georgetown

Washington Arlington Amerika DjoserOp een heuvel net buiten Washington ligt Arlington National Cemetary. Hier rusten soldaten en bekende Amerikanen. De begraafplaats is verdeeld in secties waar slachtoffers van de tweede Wereld oorlog, de Vietnam en de Irak oorlog bij elkaar liggen. De meest bezochte sectie is die waar de slachtoffers van terrorisme sinds 2001 begraven worden. Wij brengen natuurlijk ook een bezoek aan het graf van John F. Kennedy waar de eeuwig brandende vlam nog steeds indruk maakt. Niet ver hier vandaan liggen ook zijn broers Robert en Edward begraven.

We vervolgen onze tocht om Georgetown te ontdekken. Deze buurt was al bekend onder Thomas Jefferson, maar raakte pas echt populair toen verschillende stafleden van Roosevelt hier hun intrek namen en een bewoner van deze buurt, John F. Kennedy, uiteindelijk tot president werd verkozen. Dit gedeelte van de stad is eigenlijk ouder dan Washington zelf en is nu één van de duurste delen van de stad met zijn historische18de -eeuwse huizen.

 

Dag 5 Washington, vrije dag
Dag 6 Washington - Amsterdam
Dag 7 aankomst Amsterdam


washington Smithsonian DjoserOp je laatste dag in Washington ben je vrij er zelf op uit te trekken om de musea te ontdekken. De meeste musea worden door het Smithsonian Instituut beheerd. Dit is het erfgoed van James Smithson, een wetenschapper, die zijn fortuin aan het Amerikaanse volk naliet. Dit betekent niet alleen een scala aan musea, maar ook dat de entree gratis is. Het National Air en Space Museum is het meest bezochte museum. Hier word je meegevoerd in de geschiedenis van de luchtvaart. Daarnaast is een planetarium en een IMAX theater. Bekende filmset is het National Museum of Natural History met levensgrote dinosaurusskeletten. Maar er is hier meer te zien, zoals juwelen, edelstenen en ’s werelds grootste diamant.

Ernaast ligt het National Museum of American History, waar alles over de Amerikaanse geschiedenis te vinden is. Dames kunnen zich vergapen aan de baljurken van de presidentsvrouwen. Serieuzer is de materie in het United States Holocaust Memorial Museum.Met een koffer vol impressies vliegen we terug naar Amsterdam, waar we de volgende ochtend aankomen.


Op weg met Djoser:

Bij onze reizen is geen sprake van een strak gepland reisschema. Het principe 'vrijheid-blijheid' houdt in, dat enkele excursies die bij de reis zijn inbegrepen vastliggen, maar dat de resterende tijd vrij is in te vullen. Uiteraard ben je nooit verplicht om aan een excursie deel te nemen. Bij alle excursies zijn entreegelden dan ook exclusief zodat je zelf kunt bepalen of je mee naar binnen wilt. Wie er liever zelf op uitgaat heeft daartoe alle vrijheid. Op die manier leer je Washington immers het beste kennen. De maximale groepsgrootte voor deze reis is 20 personen.

Reisschema

 1. Amsterdam - Washington
 2. Washington, bezoek Capitool en Supreme court
 3. Washington, bezoek Witte Huis
 4. Washington, bezoek Arlington nationale begraafplaats en Georgetown
 5. Washington, museumdag
 6. Washington - Amsterdam
 7. aankomst Amsterdam
Routekaart Stedentrip Washington, verkiezingen, 7 dagen

Vertrekdata/prijs

Op dit moment zijn er geen vertrekdata voor deze reis. We houden je op de hoogte van eventuele veranderingen via onze nieuwsbrief en onze Facebookpagina.

Inclusief

 • Vluchten met United
 • Alle vluchttoeslagen
 • Hotelovernachtingen inclusief ontbijt
 • Excursies volgens programma
 • Lokale Nederlandssprekende reisbegeleiding
 • Diensten Djoser servicebalie Schiphol

Exclusief

Reisverzekering, maaltijden, entreegelden, facultatieve excursies, fooien, persoonlijke uitgaven, reserveringskosten € 20,-, bij 2 of meer personen € 30,-, etc.

Wijzigingen voorbehouden.

Landarrangement

De prijs van de reis zonder de internationale vluchten bedraagt vanaf €0,-.

Houdt bij het boeken van een landarrangement, waarbij je zelf je vliegtickets boekt, er rekening mee dat er voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers nodig is.

Hotelverlenging

 Een hotelverlenging in Washington is mogelijk, de prijzen en beschikbaarheid zijn echter op aanvraag. 

Groepssamenstelling

Onze groepen bestaan uit zowel samenreizende als alleengaande reizigers. Reis je alleen, dan vind je zeker snel aansluiting in onze kleine groepen.

Wil je meer specifieke informatie over de samenstelling van de groep en vertrekdatum van jouw keuze dan kunnen we je telefonisch (071 - 5126400, België: 09 223 00 69) meer informatie geven over bijvoorbeeld leeftijden en het aantal mannen, vrouwen of alleengaande reizigers.

Bij een aantal vertrekdata zie je ‘vertrek gegarandeerd’ vermeld staan. Voor meer informatie over doorgang van de reis en gegarandeerd vertrek, klik hier.

Gemiddeld bestaan de groepen uit 16 deelnemers, het maximum is 20.

De gemiddelde groepsgrootte om de reis door te laten gaan is 8.

Praktische informatie

Accommodatie

We overnachten in een middenklasse hotel, waarbij de kamers zijn voorzien van eigen douche en toilet. Het hotel is centraal gelegen.

Terug naar boven

Vliegreis

De vluchten worden uitgevoerd met United. De deelnemers ontvangen ongeveer 8 weken voor vertrek een voorlopig vluchtschema. Het meest voorkomende vluchtschema ziet er als volgt uit, onder voorbehoud van wijzigingen:
 

Amsterdam - Washington 12:00 - 14:55
   
Washington - Amsterdam 17:30 - 07:15*

*aankomst volgende dag
 

In Washington DC is het 6 uur vroeger dan in Nederland.

Landarrangement

De prijs van de reis zonder de internationale vluchten bedraagt vanaf €0,-.

Houdt bij het boeken van een landarrangement, waarbij je zelf je vliegtickets boekt, er rekening mee dat er voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers nodig is.

Terug naar boven

Vervoer

De stad zal voornamelijk te voet ontdekt worden. Het openbaar vervoer is een goedkoop en makkelijk alternatief om je van de ene naar de andere bezienswaardigheid te verplaatsen.

Terug naar boven

Bij de reis inbegrepen

 • Vluchten met United
 • Alle vluchttoeslagen
 • Hotelovernachtingen inclusief ontbijt
 • Excursies volgens programma
 • Lokale Nederlandssprekende reisbegeleiding
 • Diensten Djoser servicebalie Schiphol
Terug naar boven

Reisdocumenten

Voor deze reis heb je de volgende reisdocumenten nodig:

 • E-ticket. Meer informatie over de vlucht ontvang je ongeveer 2 weken voor vertrek.
 • Een geldig paspoort.
 • Een ESTA-formulier: dit is een document dat toestemming geeft om zonder visum naar de Verenigde Staten te reizen (ook als je een overstap hebt in de Verenigde Staten). Via de website van de Amerikaanse overheid dien je dit formulier aan te vragen. Deze toestemming is 2 jaar geldig en kost US$ 14. Dit bedrag kan overigens alleen betaald worden met een creditcard van MasterCard, VISA, American Express of Discover. Ongeveer 1 week na boeking ontvang je meer gegevens over hoe je precies het formulier aan kunt vragen. Meer informatie is ook te vinden op deze website.
 • Houdt er rekening mee dat vanaf  januari 2016 reizigers die op of na 1 maart 2011 Iran, Irak, Syrië of Soedan hebben bezocht (of een tweede nationaliteit hebben van de genoemde landen), niet meer in aanmerking komen voor het  online aanvragen van een elektronische visum (ESTA). Ze moeten dan een regulier toeristenvisum aan vragen bij het Amerikaanse consulaat in Amsterdam of bij de Amerikaanse ambassade in Brussel. Meer informatie over deze nieuwe wet vind je op deze website.
Terug naar boven

Geldzaken

In AMerika wordt er betaald met de Amerikaanse dollar. Kijk voor de actuele koersen op oanda.com.

Pinnen: is overal mogelijk.
Contant: euro’s of dollars
Reischeques: zijn te gebruiken als gewone betaalmiddelen.
Creditcards: kun je op heel veel plaatsen, in onder meer restaurants en winkels gebruiken.

Als richtbedrag voor uitgaven die niet bij de reissom zijn inbegrepen, zoals maaltijden, entreegelden, facultatieve excursies en persoonlijke uitgaven, geldt een minimum van € 325, - per persoon per week. Het is gebruikelijk om in de Verenigde Staten voor een verleende dienst en na afloop van een reis een fooi te geven.
 

Terug naar boven

Maaltijden

Tijdens de reis zijn, behalve het ontbijt, de maaltijden niet inbegrepen. De stad barst van de leuke, lekkere en gezellige eetgelegenheden. In Washington kun je zelf kiezen uit de vele restaurants die de stad biedt, de reisleiding zal je  graag advies geven.

Terug naar boven

Gezondheid

Inentingen zijn voor de VS niet nodig. De hygiënische omstandigheden zijn vergelijkbaar met die in Nederland. We raden je echter met klem aan om een goede (reis)verzekering af te sluiten die medische kosten vergoedt tegen kostprijs, want een opname in een Amerikaans ziekenhuis kan behoorlijk duur zijn. De gewone ziekenfondsverzekering dekt dit vaak niet voldoende. We adviseren je een kleine reisapotheek mee te nemen met o.a. verbandmiddelen, pijnstillers, een middel tegen darmstoornissen, een glucosezoutoplossing (ORS), een goed anti-muggenmiddel en middelen tegen insectenbeten en zonnebrand. Het is wel verstandig goed te letten op wat je eet. De reisbegeleiding is overigens ook in het bezit van een medische set, met daarin steriel medisch hulpmateriaal.

Informeer in elk geval bij je huisarts of de plaatselijke GGD, die op de hoogte zijn van de laatste ontwikkelingen. Voor een advies per land kun je ook de website raadplegen van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering www.lcr.nl.
 

Terug naar boven

Hotelverlenging

 Een hotelverlenging in Washington is mogelijk, de prijzen en beschikbaarheid zijn echter op aanvraag. 

Terug naar boven

Klimaat en geografie

Washington kent koude strenge winters en warme, benauwde zomers. De ideale tijd om de stad te bezoeken is dan ook het voor- of najaar.
 

Terug naar boven

Reisbegeleiding en gidsen

Een enthousiaste Nederlandse reisbegeleider begeleidt de reis. Onze reisbegeleiders zijn zeer ervaren en bevlogen reizigers en vertellen onderweg leuke weetjes over de bestemming. Zij zorgen dat de reis soepel verloopt en zijn het aanspreekpunt voor vragen en wensen. De eigen passie, in combinatie met een uitgebreide training en inwerkprocedure, vormt de basis voor hun deskundigheid en professionaliteit.  

Een lokale gids vertelt uitgebreid over het land; van de lokale gebruiken, religieuze invloeden tot culturele achtergronden.

Terug naar boven

FAQ

Hoe is het vervoer geregeld tijdens deze reis?

Tijdens deze reis verplaats je je veel met het openbaar vervoer of een taxi. Ook wordt er veel gewandeld. De ervaren gids neemt je mee op pad en weet de weg.

Waar overnachten we in Washington?

We overnachten in een goed middenklasse hotel in het centrum van de stad. Je slaapt in een tweepersoonskamer die voorzien is van bad/douche en toilet.

Wat moet ik meenemen op deze reis?

Zonder nu je hele garderobe mee te brengen is het raadzaam voldoende kleding voor de verschillende weertypes in te pakken. De gemiddelde maximumtemperatuur in Washington in deze tijd van het jaar is 20 graden en de gemiddelde minimumtemperatuur is 9 graden. Dat verschilt dus nogal erg, het is daarom aan te raden om zowel luchtige katoenen kleding voor de warmere dagen mee te nemen als ook goede warme kleding (fleecejack, een jas, dikke trui, lange broek ed.). Verder is het is aan te raden om een klein rugzakje mee te nemen om je camera, reisgids, etc. in mee te nemen.

Is het mogelijk de reis te vervroegen of te verlengen?

Het is mogelijk de datum van je heen- en/of terugvlucht te wijzigen. Dit dien je bij boeking op te geven en Djoser vraagt dit dan aan bij de luchtvaartmaatschappij. Een verlenging is altijd onder voorbehoud van beschikbare plaatsen op de vlucht. Komt de vlucht akkoord dan bedragen de wijzigingskosten hiervoor € 50,- per persoon, plus eventuele wijzigingskosten van de luchtvaartmaatschappij.

Wie begeleidt de reis?

De reis wordt begeleid door een Nederlandssprekende gids die in de VS woont. Hierdoor kan hij veel achtergrondinformatie over de stad geven, maar hij weet ook heel veel van de Amerikaanse politiek af. Hij zal je bijvoorbeeld helpen bij het boeken van excursies, het geven tips voor leuke restaurants en bezienswaardigheden, of lost eventuele problemen op. De reisbegeleider ontmoet je, net als de overige groepsleden, bij aankomst op de luchthaven. Hij is te herkennen aan een bord met Djoser erop.

Heb ik een visum nodig voor de Verenigde Staten?

Nee, maar je hebt wel toestemming nodig om zonder visum naar de Verenigde Staten te reizen (geldt ook wanneer je alleen een overstap hebt in de Verenigde Staten). Over deze ESTA-aanvraag ontvang je ongeveer 1 week na boeking meer informatie. De kosten voor het ESTA bedragen ongeveer $ 14, - per persoon. Ook onder het kopje Reisdocumenten is hier informatie over te vinden.

Is het mogelijk om een éénpersoonskamer te boeken?

Alleenreizenden worden, in goed overleg, ingedeeld op een tweepersoonskamer met een andere alleenreizenden van hetzelfde geslacht. Wil je niet ingedeeld worden met een andere deelnemer, dan kun je een éénpersoonskamer/tent boeken tegen de daarvoor geldende toeslag. Deze meerprijs is te vinden onder het tabblad VERTREKDATA/PRIJS.

 

Wat is de maximale groepsgrootte?

De maximale groepsgrootte is 20 personen, zodat er voldoende ruimte is voor een individuele invulling van deze reis.

Kan ik mobiel bellen?

De dekking is goed in Washington. Wil je zeker weten of je kunt bellen of gebeld worden, neem dan contact op met je provider. Hier kunnen ze ook meer informatie geven over de belkosten. Meestal wordt je hier ook over geïnformeerd via een sms'je op je mobiele telefoon als je in een nieuw land arriveert. Vaak is het voordeliger om ter plaatse een simcard te kopen en daarmee naar huis te bellen, maar dan moet je telefoon wel sim-lock vrij zijn. Daarnaast kun je in het hotel bellen met een vast toestel, maar dit is over het algemeen behoorlijk prijzig.

Kan ik gebruik maken van WiFi?

Het hotel biedt tegen betaling wifi aan, dat je kunt gebruiken voor je mobiele telefoon, laptop, etc.

Wat is het voltage in de Verenigde Staten?

De netspanning is 110 Volt. Men gebruikt stopcontacten voor stekkers van het Amerikaanse type met twee platte polen. Zie voor meer informatie en afbeelding van deze stekkers: http://electricaloutlet.org/type-a. Ook is het handig om een wereldstekker mee te nemen, dan passen je stekkers altijd.

Wat voor weer kan ik verwachten?

Deze reis vindt plaats in oktober en dan is de gemiddelde maximumtemperatuur in Washington ongeveer 20 graden. De gemiddelde minimumtemperatuur ligt rond de 9 graden.

Wat zijn de betaalmiddelen in de Verenigde Staten?

In de Verenigde Staten kun je met een aantal betaalmiddelen terecht. In bijna alle plaatsen zijn er pinautomaten, waarmee je met Europese bankpassen terecht kunt. Contant geld (euro's) is om te wisselen bij wisselkantoren of banken. Makkelijker is het om traveller’s cheques in dollars mee te nemen, aangezien deze zijn verzekerd tegen diefstal. Deze zijn bovendien in veel winkels en restaurants gewoon als betaalmiddel te gebruiken; je hoeft ze dus niet eerst te wisselen bij een bank. Met alle internationale creditcards kun je in de Verenigde Staten ook goed terecht.

Wat is het tijdsverschil met Washington?

In Washington is het 6 uur vroeger dan in Nederland. Behalve tussen de tweede en laatste zondag van maart en tussen de laatste zondag in oktober en de eerste zondag in november, dan is het er namelijk 5 uur vroeger.

Stel hier je eigen vraag

Foto's en video

Waarom Djoser?

 • Bezoek alle hoogtepunten van de hoofdstad van Amerika.
 • Maak het mediacircus rond de verkiezingsstrijd mee.
 • Centraal gelegen hotel in Washington.
 • Een lokale, Nederlandstalige reisleiding/gids die veel van de stad, politiek en de cultuur af weet.
 • Kleine groep van maximaal 15 personen.