Route 66, Van Chicago naar Los Angeles

Route 66, Van Chicago naar Los Angeles20 dagen

We doorkruisen Amerika van Oost naar West via de legendarische Route 66, een van de eerste verharde wegen in de Verenigde Staten, die ook wel wordt aangeduid als de ‘America’s Main Street’ of de ‘Mother Road’. De weg is beroemd om zijn bezienswaardigheden en Americana. Tijdens de reis bezoeken we de hoogtepunten in zeven  verschillende staten, zien diverse overblijfselen van de Route 66 en gaan we even helemaal terug in de tijd. Stoffige westerndorpjes, inheemse Amerikaanse dorpen, spooksteden, motels, typische Amerikaanse diners en drive-in bioscopen passeren de revue. Daarnaast ervaren we ook bijzondere natuurverschijnselen, zoals de Meramec Grotten en de indrukwekkende Grand Canyon. De reis eindigt in ‘The Golden State’ Californië. Kortom, een onvergetelijke reis!

Van:
Aan:
Routekaart Route 66, Van Chicago naar Los Angeles, 20 dagen
 1. Amsterdam - Chicago
 2. Chicago
 3. Chicago - Wilmington - Pontiac - Springfield
 4. Springfield - St. Louis
 5. St. Louis
 6. St. Louis - Meremac Caverns - Springfield
 7. Springfield - Tulsa
 8. Tulasa - Oklahoma City - Clinton
 9. Clinton - Amarillo
 10. Amarillo - Santa Fe
 11. Santa Fe
 12. Santa Fe - Albuquerque - Grants - El Morro nationaal monument - Gallup
 13. Gallup - Painted Desert en Petrified Forest - Flagstaff
 14. Flagstaff - Grand Canyon - Williams
 15. Williams - Grand Canyon - Kingman
 16. Kingman - Oatman - Victorville
 17. Victorville - Los Angeles
 18. Los Angeles
 19. Los Angeles - Amsterdam
 20. aankomst Amsterdam

Route op datum:

Reisbeschrijving

Amsterdam, Chicago
Dag 1. Amsterdam - Chicago
Dag 2. Chicago

Chicago, Magnificent Mile Amerkia DjoserWe vliegen met een rechtstreekse vlucht naar Chicago. Deze stad ligt aan het Michiganmeer en staat bekend om zijn uitgesproken architectuur, blues, jazz, gansters en politiek. De stad wordt ook wel de ‘Windy City’ genoemd. Niet vanwege de sterke wind die vanaf het meer komt, maar vanwege de bulderende politici. Deze bruisende stad markeert het beginpunt van de Route 66. We verkennen de stad en bezoeken de Magnificent Mile, de bekendste winkelstraat van de stad en vergelijkbaar met Fifth Avenue in New York. Ook hebben we voldoende tijd om te genieten van één van de vele, mooie parken die deze stad rijk is. Vanaf het Michiganmeer heb je een uniek uitzicht op de skyline van Chicago. De stad staat bekend om zijn culinaire hoogstandjes, maar ook de deep-dish pizza en de Chicago hotdog kennen hier hun oorsprong.

Springfield, Oklahoma City
Dag 3. Chicago - Wilmington - Pontiac - Springfield
Dag 4. Springfield - St. Louis
Dag 5. St. Louis
Dag 6. St. Louis - Meramec Caverns - Springfield
Dag 7. Springfield - Tulsa

verenigde staten oost st.Louis Djoser Vanuit Chicago vertrekken we naar Wilmington waar we een van de eerste, typische Route 66-bezienswaardigheden bezoeken, de ‘Gemini Giant’, die zo uit een sciencefiction film lijkt te zijn gestapt. Via Springfield, Illinois (thuisbasis van Abraham Lincoln) vervolgen we onze weg naar St. Louis. Het eerste wat opvalt zodra we St. Louis naderen, is de enorme stalen boog, de Gateway Arch, een gedenkteken voor de Amerikaanse president Thomas Jefferson. De stad, waar het Budweiser bier vandaan komt, is een levendige stad vol met goede muziek, culturele highlights en professioneel honkbal. De volgende dag bezoeken we de Meramec Caverns, een 7,6 kilometer lang grottenstelsel.

Via Fanning en Devil’s Elbow vervolgen we onze weg naar Springfield, Missouri. Vanuit hier rijden we langs de meest authentieke en best bewaarde stukken van Route 66 naar Tulsa. Onderweg bezoeken we Joplin en Miami en zien daar de typische Route 66 bezienswaardigheden zoals Blue Whale en de eerste McDonalds. Onderweg genieten we van het prachtige landschap vol eindeloze landerijen en olieraffinaderijen met de bekende jaknikkers die de olie uit de grond pompen.

Amarillo
Dag 8. Tulsa - Oklahoma - Clinton
Dag 9. Clinton - Amarillo
Dag 10. Amarillo - Santa Fe

Verenigde staten Chisholm Trail Djoser Via een deel van de beroemde Chisholm Trail rijden we richting Texas. Deze route werd vroeger gebruikt door veehouders en is te zien in talloze cowboy films. We steken de grens over naar het meest zuidelijke deel van de Great Plains. Dit grote vlakke gebied, dat wordt gekenmerkt door prairie, steppe en grasland, strekt zich uit van Texas tot de Canadese grens. Onderweg komen we langs Shamrock, waar we het iconische Art Deco ‘U-Drop Inn’ bezoeken. Bovendien bezoeken we de Cadillac ranch, een kunstwerk van 10 oude met graffiti bespoten Cadillacs.

’s Avonds genieten we in Amarillo van een typische Texaanse maaltijd. Dat betekent biefstuk op het menu, en vergeet niet; alles is groot in Texas!

Santa Fe, Gallup
Dag 11. Santa Fe
Dag 12. Santa Fe - Albuquerque - Grants - El Morro National Monument - Gallup

Vanuit Amarillo rijden we naar het ‘Land van Betovering’, New Mexico. We passeren de spookstad Glen Rio, waar je met één voet in New Mexico en met de andere in Texas kunt staan. Onderweg naar Santa Fe stoppen we ook bij Pecos Pueblo en Mission Ruins, thuisbasis van indianenstammen in vervlogen tijden. De ruïnes vertellen ons over het verleden van de indianen in deze regio. We vervolgen onze weg naar Santa Fe, een prachtige kunstenaarsplaats met een overvloed aan charmante restaurants, Indiaanse kunst, galeries en Spaanse architectuur. In de tequilabars kun je elke variatie van deze lokale specialiteit proeven.

De volgende morgen rijden we naar Puye Cliff. Wandel langs de ruïnes en grotwoningen van de Pueblo-bevolking en geniet van het prachtige uitzicht over de vallei. De rest van de dag heb je voldoende tijd om het historische deel van Santa Fe te verkennen. Bezoek de kleurrijke markten en proef de verschillende culturen. Je kunt ook gaan paardrijden of raften. Een korte rit brengt ons naar Albuquerque, gelegen aan de Rio Grande rivier, waar we een wandeling maken naar Old Town Plaza. We vervolgen onze weg naar Grants waar we meer iconische Route 66-monumenten zien. Voordat we bij onze eindbestemming Gallup komen, stoppen we bij het El Morro National Monument. Honderden rotstekeningen getuigen hier van het leven in de voorouderlijke Pueblos, aan de mijnwerkers en pioniers.

Flagstaff, Grand Canyon
Dag 13. Gallup - Painted Desert en Petrified Forest - Flagstaff
Dag 14. Flagstaff - Grand Canyon - Williams
Dag 15. Williams - Grand Canyon - Kingman
Dag 16. Kingman - Oatman - Victorville

Verenigde staten Flagstaff Texas DJoser Onderweg naar Flagstaff bezoeken we de Painted Desert en Petrified Forest. In de Painted Desert laat het fel gekleurde gesteente zien wat de kracht van de verschuiving van aardplaten gedurende miljoenen jaren teweeg heeft gebracht. Het Petrified Forest voelt bijna surrealistisch aan vanwege een enorme verzameling versteende bomen die in de loop der jaren veranderd zijn in complexe, kleurrijke rotsen. We vallen van het ene natuurwonder in het andere; de Grand Canyon spant hierin wel de kroon. Je hebt de hele dag de tijd om deze adembenemende kloof met roodgekleurde rotsen te bewonderen. Geniet van de zonsondergang of boek als optionele excursie een helikoptervlucht die boven de kloof vliegt.

Los Angeles
Dag 17. Victorville - Los Angeles
Dag 18. Los Angeles
Dag 19. Los Angeles - Amsterdam
Dag 20. aankomst Amsterdam

Verenigde staten walk of fame Djoser De volgende dag rijden we via ‘Route 66 plaats’ Seligman en het mijnwerkersdorp Oatman naar Victorville. We eindigen de reis in Los Angeles waar we een aantal hoogtepunten bezoeken, zoals de Hollywood Walk of Fame. Zelf heb je voldoende tijd om de stad te verkennen. Bezoek de Universal Studios, de Grove & Farmers Market en het Getty Museum. Of ga naar Santa Monica of Venice Beach om daar over de promenade te wandelen of fietsen en terug te denken aan de unieke roadtrip die je gemaakt hebt.


Op weg met Djoser

Bij onze reizen is geen sprake van een strak gepland reisschema. Het principe 'vrijheid-blijheid' houdt in, dat enkele excursies die bij de reis zijn inbegrepen vastliggen, maar dat de resterende tijd vrij is in te vullen. Uiteraard ben je nooit verplicht om aan een excursie deel te nemen. Bij alle excursies zijn entreegelden dan ook exclusief zodat je zelf kan bepalen of je mee naar binnen wilt. Wie er liever zelf op uitgaat heeft daartoe alle vrijheid. Op die manier leer je het Noordoosten van de Verenigde Staten immers het beste kennen.

De maximale groepsgrootte voor deze reis is 13 personen. Het minimum aantal reizigers voor gegarandeerd vertrek ligt tussen de 8 en 10 personen. Op het tabblad VERTREKDATA/PRIJS kun je precies zien welke data gegarandeerd vertrek hebben.

Lees de volledige beschrijving

Vertrekdata 2019

Start - einde

Beschikbaarheid

Prijs

Start - einde

25 mei - 13 jun
V
Vertrek gegarandeerd i

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 3.095,-

Voorwaarden gegarandeerd vertrek

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en stellige verwachting deze ook uit te voeren. Dit op basis van eerdere resultaten en ervaringen en op basis van een minimum aantal deelnemers.

Om het karakter van een groepsreis te garanderen en de reis fysiek uit te kunnen voeren is een minimum aantal deelnemers nodig. Dit aantal staat bij betreffende reis vermeld onder het kopje 'Groepssamenstelling'.

Conform artikel 4 lid 2 van de ANVR-reisvoorwaarden behouden wij ons het recht voor de overeenkomst met onmiddellijke ingang op te zeggen, indien het aantal aanmeldingen kleiner is dan het vereiste minimum aantal.

Het kan voorkomen dat (definitieve) deelnemers van een reis met 'vertrek gegarandeerd' moeten annuleren, waardoor de groepsgrootte onder het vereiste minimum aantal deelnemers daalt. De vertrekgarantie vervalt op dat moment.

Daarnaast behoudt Djoser zich het recht voor om in onvoorziene, gewichtige omstandigheden en of overmacht situaties de reis te annuleren en geen doorgang te laten vinden.

In het uitzonderlijke geval dat het minimum aantal deelnemers niet wordt bereikt en de reis niet door kan gaan, hoort u dit ruim van te voren, doch uiterlijk 21 dagen voor vertrek. In dat geval komt de huidige boeking te vervallen en kunt u een nieuwe reis of vertrekdatum boeken, waarbij u per persoon eenmalig € 100,- korting krijgt. Restitutie van de reissom (met uitzondering van eventuele kosten van visa, vaccinaties en andere persoonlijke uitgaven) is natuurlijk ook mogelijk.

Inclusief

 • Vliegreis
 • Alle vluchttoeslagen
 • Vervoer per minivan
 • Overnachtingen
 • Excursies volgens programma
 • Entreegelden voor de nationale parken
 • Engelstalige chauffeur/ reisbegeleider
 • Diensten Djoser servicebalie Schiphol

Exclusief

Reisverzekering, maaltijden, entreegelden, facultatieve excursies, fooien, persoonlijke uitgaven, reserveringskosten € 20,-, bij 2 of meer personen € 30,-, etc.

Wijzigingen voorbehouden.

Landarrangement

Je kunt deze reis boeken zonder internationale vluchten, je boekt dan zelf je vliegtickets. De prijzen voor dit landarrangement zijn vanaf €2.495,-.

Houd bij de boeking van een landarrangement er rekening mee dat voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers geldt.

Eenpersoonskamer

Alleenreizenden worden, in goed overleg, ingedeeld met andere alleenreizenden van hetzelfde geslacht. Wil je niet ingedeeld worden met een andere deelnemer, dan kun je een eenpersoonskamer boeken tegen de daarvoor geldende toeslag vanaf € 1.095,-.

Hotelverlenging

Hotelverlenging is zowel in Chicago als in Los Angeles bij te boeken. De prijs voor het hotel in Chicago op basis van logies in een tweepersoonskamer per persoon per nacht is vanaf € 125,-. De prijs voor een eenpersoonskamer is vanaf € 240,- per nacht. De prijs voor het hotel in Los Angeles is vanaf € 75,-op basis van logies in een tweepersoonskamer per persoon per nacht. De prijs voor een eenpersoonskamer is vanaf € 135,- per nacht.

De genoemde prijzen zijn zonder wijzigingskosten van de vlucht en de transfer van/naar de luchthaven.

Vluchttoeslagen (inbegrepen)

Luchtvaartmaatschappijen berekenen naast luchthavenbelastingen ook brandstof- en veiligheidstoeslagen. In de gepubliceerde reissom is een totaalbedrag voor deze toeslagen opgenomen. Deze bedragen zijn frequent onderhevig aan veranderingen door nieuwe belastingen/toeslagen en wijzigingen in de kosten van brandstof. Indien van toepassing berekent Djoser een verhoging alsnog door. Voor deze reis is in de reissom een totaalbedrag aan luchthavenbelastingen/toeslagen opgenomen van ongeveer €€ 256,00

Groepssamenstelling

Onze groepen bestaan uit zowel samenreizende als alleengaande reizigers. Reis je alleen, dan vind je zeker snel aansluiting in onze kleine groepen.

Wil je meer specifieke informatie over de samenstelling van de groep en vertrekdatum van jouw keuze dan kunnen we je telefonisch (071 - 5126400, België: 09 223 00 69) meer informatie geven over bijvoorbeeld leeftijden en het aantal mannen, vrouwen of alleengaande reizigers.

Bij een aantal vertrekdata zie je ‘vertrek gegarandeerd’ vermeld staan. Voor meer informatie over doorgang van de reis en gegarandeerd vertrek, klik hier.

Gemiddeld bestaan de groepen uit 10 deelnemers, het maximum is 13.

De gemiddelde groepsgrootte om de reis door te laten gaan is 8.

Praktische informatie

Accommodatie

We overnachten in de Verenigde Staten in comfortabele middenklasse hotels en motels. Deze zijn voorzien van een eigen badkamer en toilet en waar nodig een airconditioning. In Los Angels slapen we aan de rand van de stad, maar in de andere steden zijn de meeste hotels centraal gelegen. Een aantal hotels zijn ook voorzien van een zwembad en de meeste hotel bieden gratis Wifi aan.

Bekijk hotelreviews op Tripadvisor

Chicago Ohio House Motel
St. Louis Pear Tree Inn Union Station
Springfield BW Route 66 Rail Haven
Amarillo Big Texan Motel
Santa Fe Econo Lodge
Gallup Red Roof Inn
Kingman Ramada

Deze selectie geeft een goed beeld van de hotels waar we op deze reis verblijven.

Eenpersoonskamer

Alleenreizenden worden, in goed overleg, ingedeeld met andere alleenreizenden van hetzelfde geslacht. Wil je niet ingedeeld worden met een andere deelnemer, dan kun je een eenpersoonskamer boeken tegen de daarvoor geldende toeslag vanaf € 1.095,-.

Vliegreis

United Airlines

Het meest voorkomende vluchtschema staat hieronder. Kies een datum voor eventuele afwijkende vluchtschema's. Alle schema's zijn onder voorbehoud van wijzigingen. De deelnemers ontvangen ongeveer 8 weken voor vertrek een voorlopig vluchtschema.

Kies vertrekdatum:

 • Vlucht met

  United Airlines

  Traject

  Amsterdam - Chicago

  Vertrek

  10:55

  Aankomst

  13:10

 • Vlucht met

  United Airlines

  Traject

  Los Angeles - Houston

  Vertrek

  10:30

  Aankomst

  15:45

 • Vlucht met

  United Airlines

  Traject

  Houston - Amsterdam

  Vertrek

  16:35

  Aankomst

  09:20*

* aankomst volgende dag

Tijdsverschil: In Chicago is het zeven uur vroeger dan bij ons. In het westen van de VS is het acht uur vroeger.

Landarrangement

Je kunt deze reis boeken zonder internationale vluchten, je boekt dan zelf je vliegtickets. De prijzen voor dit landarrangement zijn vanaf €2.495,-.

Houd bij de boeking van een landarrangement er rekening mee dat voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers geldt.

Vervoer

Tijdens de rondreis beschikken we over een eigen minivan die voorzien is van airco. Onderweg is vaak veel te zien en omdat het vervoer geheel tot onze beschikking staat, kunnen we stoppen waar we willen om even de benen te strekken, een foto te maken of een mooi plaatsje onderweg te bezoeken. In verschillende interessante plaatsen onderweg stoppen we natuurlijk.

 • Vervoer 1
 • Vervoer 2
 • Vervoer 3
 • Vervoer 4
 • Vervoer 5
 • Vervoer 6

Bij de reis inbegrepen

 • Vliegreis
 • Alle vluchttoeslagen
 • Vervoer per minivan
 • Overnachtingen
 • Excursies volgens programma
 • Entreegelden voor de nationale parken
 • Engelstalige chauffeur/ reisbegeleider
 • Diensten Djoser servicebalie Schiphol

Excursies

Bij Djoser bepaal je zelf welke bezienswaardigheden je de moeite waard vindt om te bezoeken. De een struint graag over de markt op zoek naar koopjes, de ander wil op zijn gemak rondkijken bij een museum of strijkt neer op het terras, om onder het genot van een drankje, het dagelijks leven gade te slaan. In de meeste gevallen kun je zelf of met groepsgenoten, al dan niet met hulp van onze reisbegeleiding, er te voet of met lokaal vervoer erop uit trekken. Toegangsgelden zijn dan ook niet bij de reissom inbegrepen, zodat je alle vrijheid hebt om je eigen plan te trekken.

Sommige bezienswaardigheden mag je niet missen, zijn slecht bereikbaar of liggen 'en route' naar onze volgende overnachtingsplaats. Dergelijke excursies zijn bij Djoser in het programma opgenomen. Bij een onvermijdelijk entree, zoals van een nationaal park waarin je verblijft of bezoekt, is dat toegangsgeld inbegrepen. In andere gevallen is dit entreegeld exclusief.

Tijdens deze reis zijn de volgende excursies in het reisprogramma inbegrepen:

 • stadswandeling Chicago onder begeleiding van de reisbegeleider
 • bezoek aan de Route 66 Hall of Fame museum
 • de bijzondere Meramec Caverns
 • ronddwalen in het spookstadje Glen Rion en de ruïnes van Pecos Pueblos
 • stadswandeling door Albuquerque
 • tijd om te genieten van El Morro National Monument, Painted Desert en Petrified Forest
 • entree Grand Canyon National Park

Tijdens deze reis zijn de volgende excursies in het reisprogramma mogelijk:

 • In Chicago is het mogelijk om een boottocht te maken over Lake Michigan waarbij de skyline van deze stad het best tot zijn recht komt.
 • Een zeldzame vondst voor geschiedenisliefhebbers is het Civil War museum in St. Louis. Voor de honkbal liefhebbers is het Busch Stadium een bezoek waard.
 • In Sante Fé is er de mogelijkheid om onder begeleiding van een "native Indian guide"  door de nederzetting van Puye te lopen en misschien wil je wel met een laddertje naar de hoog gelegen grotwoningen om vandaar te genieten van de natuur.
 • De ultieme beleving van de Grand Canyon is natuurlijk per helikopter.
 • In Los Angeles is veel te zien zoals het Getty Museum (gratis) of de Universal Studios maar je kunt vanuit de stad ook richting strand gaan en luieren aan het strand van Venice of Santa Monica.

Reisdocumenten

 • E-ticket. Meer informatie over de vlucht ontvang je ongeveer 2 weken voor vertrek.
 • Geldig paspoort.
 • Toestemming om zonder visum naar de Verenigde Staten te reizen: via een website van de Amerikaanse overheid dien je toestemming te krijgen om zonder visum naar de Verenigde Staten te reizen. Hier ontvang je ongeveer 1 week na boeking meer informatie over. Deze toestemming is 2 jaar geldig en kost 14 dollar. Dit bedrag kan betaald worden met : MasterCard, VISA, American Express of via Paylpal. Meer informatie is ook te vinden op deze website.


*Voor reizigers die sinds 1 maart 2011 in o.a. Iran zijn geweest, is het niet mogelijk een ESTA-verklaring aanvragen. In dat geval dient er een regulier toeristenvisum te worden aangevraagd.

Geldzaken

In de Verenigde Staten wordt er betaald met de Amerikaanse dollar. Voor de actuele koersen kijk bijvoorbeeld op oanda.com.

Pinnen: is bijna overal mogelijk.
Contant: euro’s of dollars.
Creditcards: kun je op heel veel plaatsen, in onder meer restaurants en winkels gebruiken.

Als richtbedrag voor uitgaven die niet bij de reissom zijn inbegrepen, zoals maaltijden, entreegelden, facultatieve excursies en persoonlijke uitgaven, geldt een minimum van € 300,- per persoon per week.

Het is gebruikelijk om fooien te geven voor verleende diensten van chauffeurs, gidsen, campcourier e.d.

Als je op vakantie gaat buiten de eurozone, is het handig om alvast wat lokale valuta mee te nemen zodat je bij aankomst niet direct hoeft te pinnen. Bij GWK Travelex bestel je makkelijk en snel je buitenlands geld tegen 0% provisie en een goede koers.

Maaltijden

Het ontbijt en andere maaltijden zijn tijdens deze reis niet inbegrepen. Dit doen wij bewust, omdat je dan zelf de keuze hebt waar je gaat eten.

In Amerika kun je erg goed ‘buiten de deur’ ontbijten. Ook is het mogelijk om een ontbijt in het hotel te nemen. Enkele hotels hebben bij de receptie een klein (gratis) ontbijt klaarstaan in de vorm van muffins en bagels geserveerd met koffie, anderen hebben een heel ontbijtbuffet. Het gemiddelde Amerikaanse ontbijt is een stuk uitgebreider dan wat we in Europa gewend zijn. Zo is je bord al snel overladen met pancakes, gebakken eieren met spek, tomaten, donuts of muffins. Je kopje koffie wordt steeds weer bijgeschonken.

In de buurt van de accommodaties waar we overnachten, bevinden zich ook restaurants waar je kunt eten. Vooral in het centrum van de steden zijn de mogelijkheden te over. Je kunt hier kiezen uit verschillende keukens, van eenvoudig tot luxe. Natuurlijk zijn er ook de bekende restaurants van grote Amerikaanse ketens, zoals Denny's, McDonald’s, Pizzahut en Burger King. De lokale reisbegeleider zal je natuurlijk graag advies geven.

Gezondheid

Inentingen zijn voor de VS niet nodig. De hygiënische omstandigheden zijn vergelijkbaar met die in Nederland en België. We raden je echter met klem aan om een goede (reis)verzekering af te sluiten die medische kosten vergoedt tegen kostprijs, want een opname in een Amerikaans ziekenhuis kan behoorlijk duur zijn. De gewone ziekenfondsverzekering dekt dit vaak niet voldoende. We adviseren je een kleine reisapotheek mee te nemen met o.a. verbandmiddelen, pijnstillers, een middel tegen darmstoornissen, een glucosezoutoplossing (ORS), een goed anti-muggenmiddel en middelen tegen insectenbeten en zonnebrand. Het is wel verstandig goed te letten op wat je eet. De reisbegeleiding is overigens ook in het bezit van een medische set, met daarin steriel medisch hulpmateriaal.

Informeer in elk geval bij je huisarts of de plaatselijke GGD, die op de hoogte zijn van de laatste ontwikkelingen. Voor een advies per land kun je ook de website raadplegen van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering lcr.nl

Hotelverlenging

Hotelverlenging is zowel in Chicago als in Los Angeles bij te boeken. De prijs voor het hotel in Chicago op basis van logies in een tweepersoonskamer per persoon per nacht is vanaf € 125,-. De prijs voor een eenpersoonskamer is vanaf € 240,- per nacht. De prijs voor het hotel in Los Angeles is vanaf € 75,-op basis van logies in een tweepersoonskamer per persoon per nacht. De prijs voor een eenpersoonskamer is vanaf € 135,- per nacht.

De genoemde prijzen zijn zonder wijzigingskosten van de vlucht en de transfer van/naar de luchthaven.

Klimaat en geografie

Omdat deze reis een uitgestrekt gebied bestrijkt hebben we te maken met een grote variëteit aan klimaten. We beginnen onze reis in het middenwesten van de VS, hier kan het in de zomermaanden behoorlijk warm worden met gemiddelde temperaturen van net iets onder de 30 graden Celsius. De winters daarentegen kunnen bijzonder koud worden en gedurende sommige maanden van het jaar heeft het kwik hier moeite om boven het vriespunt uit te komen. Na het middenwesten vervolgen we onze reis naar New Mexico en West-Texas welke behoren tot de Rocky Mountains-staten.

Door de westelijke berggebieden van Californië kunnen regenwolken dit gebied niet bereiken waardoor er weinig neerslag valt, denk aan neerslaghoeveelheden beneden de 300 mm per jaar. De reis eindigt in Los Angeles, Californië en hier heerst een klimaat dat lijkt op het mediterrane klimaat, met lenteachtige winters en warme zomers. Het aantal zonuren ligt hier vrijwel het gehele jaar op een hoog niveau, 7-8 in de winter en 12-14 uren in de zomer. Neerslag valt in dit deel van de staat Californië vrij weinig.

Reisbegeleiding en gidsen

De reisbegeleider op deze reis is een Engelssprekende, lokale reisbegeleider c.q. chauffeur die je uitgebreid vertelt over de lokale gebruiken, natuur en culturele achtergronden van de Verenigde Staten. Samen met onze lokale vertegenwoordiger is hij verantwoordelijk voor de organisatorische aspecten van de reis.

FAQ

Hoe reis je met Djoser door de Verenigde Staten?

Tijdens de rondreis beschikken we over een eigen minivan, die voorzien is van airco. De ervaren chauffeur kent de route goed, heeft ervaring met het rijden door de Nationale Parken en kent de leuke plaatsen om te stoppen. Het voordeel van een eigen bus is dat we flexibel zijn en kunnen pauzeren waar we willen; voor een picknick op een mooie plek, om foto's te maken of om ergens iets te drinken.

Waar overnachten we tijdens deze reis?

Wat is de gemiddelde reisduur per dag?

Wat moet ik meenemen op deze reis?

Is het mogelijk de reis te vervroegen of te verlengen?

Wie begeleidt de reis?

Heb ik een visum nodig voor de Verenigde Staten?

Is het mogelijk om een éénpersoonskamer te boeken?

Wat is de maximale groepsgrootte?

Kan ik mobiel bellen?

Kan ik gebruik maken van WiFi?

Wat is het voltage in de Verenigde Staten?

Wat voor weer kan ik verwachten?

Wat zijn de betaalmiddelen in de Verenigde Staten?

Wat is het tijdsverschil?

Bekijk alle veelgestelde vragen

Reviews

Gemiddelde beoordeling: 9,2

 • Tommie V.

  Wij hebben een heel goede indruk van Amerika gekregen. Dwars door dit grote land, hebben wij heel veel mooie dingen kunnen zien.

  9,0

  9,0
 • Rick P.

  Van de grote steden naar overweldigende natuur. De reis had de perfecte afwisseling!

  9,5

  9,5

Plaats een review

Daarom Djoser

 • Ervaar The Magnificent Mile in Chicago
 • Bezoek aan Grottenstelsel van Meramec Caverns
 • Terug in de tijd in Pecos National Historical Park
 • De gekleurde rotsen van Painted Desert 
 • Zeer afwisselende reis met grote steden en mooi natuurschoon
 • Comfortabel overnachten in middenklasse hotels
 • Kleine groepen van maximaal 13 personen
 • Met minivan op pad, geeft je de vrijheid om te stoppen waar je wilt
 • Lokale chauffeur/reisbegeleider die veel van zijn land weet

Klantwaardering

9,2

Wij hebben een heel goede indruk van Amerika gekregen. Dwar...
Wij hebben een heel goede indruk van Amerika gekregen. Dwars door dit grote land, hebben wij heel veel mooie dingen kunnen zien.

Tommie V. - 9,0
Van de grote steden naar overweldigende natuur. De reis had...
Van de grote steden naar overweldigende natuur. De reis had de perfecte afwisseling!

Rick P. - 9,5

Bekijk hotel reviews op

Het weer in Verenigde Staten

Het weer in Verenigde Staten

1°C

Terug naar boven
Chat met Djoser