Argentinië & Chili

Rondreis Argentinië & Chili 23 dagen

Tijdens de rondreis door Argentinië & Chili bezoek je o.a. Buenos Aires, Bariloche, de Perito-Morenogletsjer, Ushuaia en Torres del Paine. De pinguïns, zeeleeuwen, orka’s en walvissen op de Península Valdés maken ongetwijfeld indruk. Op de uitgestrekte pampa’s kun je prachtige wandelingen maken en het spectaculaire landschap van Patagonië, met immense gletsjers en besneeuwde bergtoppen, zorgt voor indrukwekkende vergezichten. Kaap Hoorn, op het uiterste puntje van het woeste Vuurland, is de laatste halte voor Antarctica.

Van:
Aan:


Routekaart Rondreis Argentinië & Chili, 23 dagen

 • 09-10-2020 Amsterdam - Buenos Aires
 • 10-10-2020 aankomst Buenos Aires
 • 11-10-2020 Buenos Aires
 • 12-10-2020 Buenos Aires - nachtbus naar Puerto Madryn
 • 13-10-2020 Puerto Madryn
 • 14-10-2020 Puerto Madryn, optionele excursie schiereiland Valdés
 • 15-10-2020 Puerto Madryn - Esquel
 • 16-10-2020 Esquel - Los Alerces NP - Nahuel Huapi NP - Bariloche
 • 17-10-2020 Bariloche
 • 18-10-2020 Bariloche
 • 19-10-2020 Bariloche - vlucht naar Calafate - El Chaltén
 • 20-10-2020 El Chaltén
 • 21-10-2020 El Chaltén - Calafate
 • 22-10-2020 Calafate, bezoek Perito Moreno-gletsjer
 • 23-10-2020 Calafate - Torres del Paine nationaal park
 • 24-10-2020 Torres del Paine NP
 • 25-10-2020 Torres del Paine NP - Calafate
 • 26-10-2020 Calafate - vlucht naar Ushuaia
 • 27-10-2020 Ushuaia, bezoek Vuurland
 • 28-10-2020 Ushuaia - vlucht naar Buenos Aires
 • 29-10-2020 Buenos Aires
 • 30-10-2020 Buenos Aires - Amsterdam
 • 31-10-2020 aankomst Amsterdam

Route op datum:

Reisbeschrijving

Buenos Aires

Dag 1 Amsterdam - Buenos Aires
Dag 2 aankomst Buenos Aires
Dag 3 Buenos Aires

Argentinie Buenos Aires Djoser We beginnen en eindigen onze rondreis in de drukke Argentijnse hoofdstad Buenos Aires, de stad waar de wieg van de tango stond. Maar ook de geboortestad van Maradona en Máxima en de stad van de bekende schrijver Luis Borges. Buenos Aires, op het eerste gezicht een kosmopolitische moderne stad, heeft ook een enigszins Parijse of Madrileense uitstraling met brede boulevards, koloniale gebouwen en nog alom aanwezige oude chic.

Slenterend over de Avenida de Mayo, die het Plaza del Congreso met het bekende  Plaza de Mayo verbindt, stuit je op gebouwen die in menig Europese steden niet zouden misstaan. De Porteño’s, zoals de inwoners van Buenos Aires genoemd worden, zijn ook oprecht trots op hun stad. Je hebt zowel bij aanvang als bij het einde van je reis tijd om het stadscentrum en de uitgestrekte wijken, de barrio’s, te bezoeken.

Puerto Madryn, schiereiland Valdes

Dag 4 Buenos Aires - nachtbus naar Puerto Madryn
Dag 5 Puerto Madryn
Dag 6 Puerto Madryn, optionele excursie schiereiland Valdés

Walvis Argentinië DjoserWe reizen per comfortabele nachtbus naar Puerto Madryn, een gezellige badplaats waar veel straatnamen en tearooms nog herinneren aan de grondleggers van de stad; immigranten uit Wales. Vlakbij ligt het schiereiland Valdés, waar zich een unieke dierenwereld heeft gevormd. De stranden van Valdés zijn het paradijs voor grote aantallen zeeleeuwen en zeeolifanten die hier, zodra de zomer aanbreekt, hun jongen ter wereld brengen. Omdat er niet meer gejaagd wordt op deze dieren zijn ze makkelijk te fotograferen. Ze hebben gezelschap van pinguïns, flamingo's en vele zeevogels waaronder de koningsaalscholver.

Minder welkome gasten, voor de zeehonden althans, zijn scholen orka’s die de kusten afschuimen naar onoplettende jonge zeeleeuwen. Op open zee, niet ver van de kust, komen vele soorten walvissen voor. Met name tussen augustus en begin december komt hier de Australische walvis, ofwel Zuidkapers voor. Deze paren voor de kust en brengen hier jongen ter wereld. Volgens kenners is dit een van de beste plekken ter wereld om deze imposante zeedieren van dichtbij te zien.

Esquel en Bariloche

Dag 7 Puerto Madryn - Esquel
Dag 8 Esquel - Los Alerces - Nahuel Huapi NP - Bariloche
Dag 9 Bariloche
Dag 10 Bariloche

We reizen met onze eigen bus naar Esquel en Bariloche. Onderweg bezoeken we het nationale park Los Alerces. Het park staat bekend om haar bomen, de imposante Patagonische cipressen, één van de langst levende boomsoorten ter wereld. Er staan hier alerces die 3000 jaar oud zijn. In het park kunnen korte wandelingen worden gemaakt die uitzicht bieden op mooie meren.

Bariloche Argentinië DjoserIn Nahuel Huapi grenzen hoge bergtoppen aan meren en droge steppen. Bariloche ligt aan het Nahuel Huapi-meer. Deze bij Argentijnen geliefde plaats wordt zowel in de zomer als in de winter graag bezocht. Met zijn typische alpenarchitectuur krijg je het gevoel in Zwitserland te zijn beland. De vele soorten chocolade in de winkeletalages, afkomstig uit naburige chocoladefabrieken, versterken dat gevoel. En op de Plaza Independencia kun je je zelfs samen met een Sint-Bernardhond op de gevoelige plaat laten vastleggen!

De volgende dag kun je deelnemen aan een optionele boottocht over het meer Nahuel Huapi. Nahuel Huapi wordt gekenmerkt door een grote verscheidenheid aan landschappen. Hoge bergtoppen grenzen aan meren, watervallen, droge steppen en cipressenwouden, wat een interessante mengeling van flora en fauna oplevert. In de regio die grenst aan Chili bevinden zich vele vulkanen. Een van deze reuzen die het landschap siert en met goed weer zichtbaar is, is de machtige vulkaan Tronador. In de namiddag keer je terug naar Bariloche.

Wellicht vind je de omgeving interessanter. Mooie uitzichten op het meer en de omliggende bergen heb je vanaf de Avenida 12 de Octobre. Bariloche is bovendien een goede uitvalsbasis voor mooie wandelingen in de omgeving. De skilift naar de Cerro Cathedral biedt spectaculaire vergezichten over het omringend berggebied. In de winter is deze plaats hét ski-oord van Argentinië, waar je in Tiroler berghutten zo achter de kaasfondue kunt aanschuiven.

El Chaltén & Fitzroymassief

Dag 11 Bariloche - vlucht naar Calafate - bus naar El Chaltén
Dag 12 El Chaltén

Argentinie El Chalten wandeling DjoserDe volgende dag brengt het vliegtuig ons naar Calafate, vervolgens reizen we per bus naar het 220 km verderop gelegen dorpje El Chaltén. De weg voert door eindeloze steppes en onderweg maken we kans om ñandu’s te zien, de Argentijnse variant op de struisvogel.

Vanuit El Chaltén, aan de voet van het indrukwekkende granieten Fitzroymassief, zijn pittige of minder zware wandelingen in de omgeving mogelijk die je goede vergezichten bieden op het Fitzroygebergte en de omgeving. Voor een aantal wandelingen moet je een hele dag uittrekken. Andere wandelingen zijn eenvoudiger en kunnen in een halve dag worden gedaan. Losse stenen maken sommige paden moeilijk begaanbaar. Even buiten het dorp voert een pad je naar het uitkijkpunt op de imposante Cerro Torre.

Hiervandaan heb je bij onbewolkt weer al mooi zicht op de granietpiek van de Cerro Torre. Een andere tocht voert via de prachtige vallei van de Chorillo del Salto naar de groene Laguna de los Tres. Tijdens deze wandeling heb je mooie uitzichten op de verschillende pieken van het Fitzroy massief. Na zo’n lange dag in de frisse buitenlucht is het heerlijk moe en voldaan in slaap vallen.

Calafate & Perito Moreno

Dag 13 El Chaltén - Calafate
Dag 14 Calafate, bezoek Perito Moreno-gletsjer
Dag 15 Calafate, Torres del Paine nationaal park

Aangekomen in CalafPerito Argentinië Djoserate kun je een bezoek brengen aan het nationaal park Los Glaciares. Al in 1937 verklaarde de regering dit gebied tot nationaal park en Unesco vond het in 1981 een plaats waard op de lijst van werelderfgoed. In dit park liggen de grootste en indrukwekkendste gletsjers van het land. De maar liefst 50 gletsjers binnen de parkgrenzen vormen onderdeel van de grootste compacte ijsmassa op het vasteland; El Campo Hielo Sur. De ijsmassa beslaat Argentijns en Chileens Patagonië en is het grootste ijsveld ter wereld op Antarctica na.

Het spectaculairste is de wereldberoemde 'Perito Moreno', een ijsrivier van vijf kilometer breed en zo'n 60 a 70 meter hoog die uitmondt in het Argentino-meer. De gletsjer is een van de weinige gletsjers ter wereld die stabiel blijft. De zware sneeuwval op grote hoogte zorgt ervoor dat de gletsjer langzaam vooruit schuift. De ijswanden zijn echter niet bestand tegen het toenemende gewicht en regelmatig breken er dan ook onder oorverdovend gekraak metershoge stukken ijs af. Een spectaculair gezicht!

Op veilige afstand kun je vanaf verschillende wandelpaden en uitkijkpunten de ijsmassa gadeslaan.

Torres del Paine


Dag 15 Calafate, Torres del Paine NP
Dag 16 Torres del Paine NP
Dag 17 Torres del Paine - Calafate

We reizen met de bus naar het nationale park Torres del Paine. Dit is het bekendste park van Chileens Patagonië en door haar enorme variëteit aan planten en diersoorten door UNESCO beschreven als het mooiste park ter wereld. De gletsjers, ijsbergen, watervallen, turkooiskleurige meren, kolkende rivieren en vele hoog oprijzende besneeuwde pieken waaraan het park zijn naam ontleent, maken dit een uniek wandel- en trekkersparadijs. Bij Lago Grey is het mogelijk een pittige wandeling te maken naar het uitzichtpunt Ferrier of om een boottocht te boeken naar de Grey gletsjer.

Torres del Paine Chili DjoserWe verblijven aan de rand van het Nationaal Park van waar we een mooi en compleet uitzicht hebben over het gehele massief. Er zijn eenvoudigere en ook zeker pittige wandelingen in het park te ondernemen. De wandelroutes in het park zijn goed aangegeven zodat je je weg makkelijk kunt vinden. Onderweg heb je mooie uitzichten op prachtig gekleurde meren, omzoomd door oerbossen en brede gletsjers en je deelt het landschap met ñandus, Patagonische hazen, vossen, de zeldzame poema, de guanacos behorend tot de lama-familie en diverse vogelsoorten, waaronder de indrukwekkende condor.

Ushuaia


Dag 18 Calafate - vlucht naar Ushuaia
Dag 19 Ushuaia, bezoek Vuurland

Een binnenlandse vlucht brengt ons naar de zuidelijkst gelegen stad ter wereld, Ushuaia. Deze winderige stad aan het Beaglekanaal, omgeven door bergen met besneeuwde toppen en een gletsjer, doet sterk denken aan Scandinavië. In het centrum herinnert een bord je eraan dat je hier zo’n 3200 kilometer van Buenos Aires verwijderd bent. In de zomermaanden leggen hier veel grote cruiseschepen aan, onder andere ook op weg naar Antarctica.

Ushuaia Chili DjoserVoor een goed uitzicht wandel je omhoog door de oplopende straten aan de rand van de stad. De vriendelijke, gekleurde huizen maken een liefelijke indruk. Toch was Ushuaia vanaf 1884 een ballingsoord voor misdadigers en nog tot halverwege de twintigste eeuw zaten de gevangenen hier onder erbarmelijke omstandigheden hun straf uit. De beruchte gevangenis Presidio de Ushuaia is tegenwoordig toegankelijk voor het publiek en zeker een bezoekje waard. Ook interessant is het museum Fin del Mundo, waar je een goed beeld krijgt van de geschiedenis van Ushuaia en de vroegere bewoners, de Yamana- en Onasindianen.

De Portugese ontdekkingsreiziger Magelhães voer in 1520, op zoek naar een doorgang naar Indië, door de smalle zeestraat tussen Vuurland en het vasteland en noemde het gebied 'Tierra de los Fuegos', naar de vele vuren die de indianen hier stookten. Voor ons is Ushuaia de ideale uitvalsbasis om de ruige natuur van Vuurland te verkennen in het nationale park Tierra del Fuego.

We gaan met de bus naar het park, waar verschillende wandelingen te maken zijn met prachtige uitzichten over het Beaglekanaal waar grote kolonies zeevogels broeden. Ook is het mogelijk om een boottocht op het kanaal te maken en de zeeleeuwenkolonie op het eilandje Isla de Los Lobos van dichtbij te bekijken.

Buenos Aires

Dag 20 Ushuaia - vlucht naar Buenos Aires
Dag 21 Buenos Aires
Dag 22 Buenos Aires - Amsterdam
Dag 23 aankomst Amsterdam

Buenos Aires Argentinië DjoserVanuit Ushuaia vliegen we terug naar Buenos Aires. Een bezoek aan de Plaza de Mayo, bekend van de dwaze moeders, mag niet op je lijstje ontbreken. Aan de oostkant ligt het zalmkleurige federale regeringspaleis. Vanaf een balkon van dit Casa Rosada sprak Eva Perón, de madonna van Argentinië, de bevolking toe. Elke twee uur vindt hier de wisseling van de wacht plaats. Daarnaast is het Plaza del Congreso ook zeker de moeite waard; een enorm plein met kolossale beelden en spuitende fonteinen. Op de begraafplaats Recoleta vinden we het graf van de legendarische Evita Perrón. In de havenwijk La Boca leveren vooral de bontgeschilderde huisjes en El Caminito mooie plaatjes op. Na het slenteren is het aangenaam bijkomen in een van de oudere grand cafés met hun rijk bewerkte interieurs.


Op weg met Djoser

Bij onze reizen is geen sprake van een strak gepland reisschema. De reisdagen staan natuurlijk vast, maar ter plaatse wordt het programma in overleg tussen de groep en de reisbegeleiding ingevuld. Een aantal excursies is inbegrepen en de reisbegeleiding biedt de meeste dagen wel een programma aan, maar je bent zeker niet verplicht hieraan deel te nemen. Wie er liever zelf op uitgaat, heeft daartoe alle vrijheid. Zo leer je een land tenslotte het beste kennen. Gemiddeld bestaan de groepen uit 16 deelnemers. Maximale groepsgrootte is 20 personen.

Lees de volledige beschrijving

Vertrekdata 2020

Start - einde

Beschikbaarheid

Prijs

Start - einde

09 okt - 31 okt
G
Vertrek gegarandeerd i

Beschikbaarheid

8 plaatsen vrij
Deelnemers
Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 3.495,-

Start - einde

23 okt - 14 nov
G
Vertrek gegarandeerd i
i
Incl. €100,- korting

Beschikbaarheid

4 plaatsen vrij
Deelnemers
Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 3.695,-

Start - einde

30 okt - 21 nov
G
Vertrek gegarandeerd i

Beschikbaarheid

4 plaatsen vrij
Deelnemers
Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 3.695,-

Start - einde

06 nov - 28 nov
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

nog 1 deelnemer nodig
Deelnemers
Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 3.595,-

Start - einde

13 nov - 05 dec
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

nog 2 deelnemers nodig
Deelnemers
Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 3.395,-

Start - einde

20 nov - 12 dec
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende
Deelnemers
Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 3.395,-

Start - einde

04 dec - 27 dec
V
Vertrek informatie i
i
24-daagse reis met extra dag in Ushuaia.

Beschikbaarheid

voldoende
Deelnemers
Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 3.495,-

Start - einde

18 dec - 09 jan
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende
Deelnemers
Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 3.695,-

Vertrekdata 2021

Start - einde

Beschikbaarheid

Prijs

Start - einde

08 jan - 30 jan
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende
Deelnemers
Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 3.495,-

Start - einde

15 jan - 06 feb
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

nog 2 deelnemers nodig
Deelnemers
Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 3.495,-

Start - einde

29 jan - 20 feb
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 3.395,-

Start - einde

05 feb - 27 feb
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 3.395,-

Start - einde

19 feb - 13 mrt
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende
Deelnemers
Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 3.295,-

Start - einde

12 mrt - 03 apr
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 3.395,-

Start - einde

02 apr - 24 apr
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 3.495,-

Start - einde

08 okt - 30 okt
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 3.495,-

Start - einde

15 okt - 06 nov
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 3.495,-

Start - einde

22 okt - 13 nov
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 3.495,-

Start - einde

29 okt - 20 nov
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 3.495,-

Start - einde

05 nov - 27 nov
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 3.495,-

Start - einde

19 nov - 11 dec
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 3.495,-

Start - einde

26 nov - 18 dec
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 3.495,-

Start - einde

10 dec - 01 jan
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 3.495,-

Start - einde

17 dec - 08 jan
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 3.595,-

Vertrekdata 2022

Start - einde

Beschikbaarheid

Prijs

Start - einde

07 jan - 29 jan
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 3.395,-

Start - einde

21 jan - 12 feb
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 3.395,-

Start - einde

04 feb - 26 feb
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 3.495,-

Start - einde

11 feb - 05 mrt
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 3.495,-

Start - einde

18 feb - 12 mrt
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 3.495,-

Inclusief

 • Vluchten
 • Alle vluchttoeslagen
 • Drie binnenlandse vluchten
 • Nederlandse reisbegeleiding
 • Vervoer per bus
 • Hotelovernachtingen met ontbijt (behalve in Torres del Paine)
 • Excursie Los Alerces nationaal park
 • Excursie Perito Moreno-gletsjer met Engelstalige gids
 • Excursie en verblijf in het Torres del Paine nationaal park
 • Excursie Tierra del Fuego nationaal park met Engelstalige gids

Exclusief

Reisverzekering, maaltijden, entreegelden, facultatieve excursies, fooien, persoonlijke uitgaven, reserveringskosten € 25,-, bij 2 of meer personen € 35,-, etc.

Wijzigingen voorbehouden.

Landarrangement

De prijs van de reis zonder de internationale vluchten, maar wel inclusief de binnenlandse vluchten, bedraagt vanaf €2.695,-.

Houd bij de boeking van een landarrangement er rekening mee dat voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers geldt.

Eenpersoonskamer

Alleenreizenden worden, in goed overleg, ingedeeld met andere alleenreizenden van hetzelfde geslacht. Wil je niet ingedeeld worden met een andere deelnemer, dan kun je een eenpersoonskamer boeken tegen de daarvoor geldende toeslag. Voor deze reis bedraagt deze toeslag vanaf € 525,-.

Tijdens de twee overnachtingen in Torres del Paine is een eenpersoonskamer niet mogelijk. Hier worden alle alleenreizenden in goed overleg bij elkaar ingedeeld.

Hotelverlenging

Verlenging mét accommodatie in Buenos Aires en Ushuaia bij te boeken. Het hotel in Buenos Aires is op loopafstand van de Plaza de Mayo. De prijs is vanaf € 50,- op basis van logies/ontbijt in een tweepersoonskamer per persoon per nacht. De prijs voor een eenpersoonskamer is vanaf € 95,- per nacht. De prijs van het hotel in Ushuaia is vanaf € 55,- op basis van logies en ontbijt in een tweepersoonskamer per persoon per nacht. De prijs voor een eenpersoonskamer is vanaf € 99,- per nacht.

De genoemde prijzen zijn zonder wijzigingskosten van de vlucht en de transfer van/naar de luchthaven.

Vluchttoeslagen (inbegrepen)

Luchtvaartmaatschappijen berekenen naast luchthavenbelastingen ook brandstof- en veiligheidstoeslagen. In de gepubliceerde reissom is een totaalbedrag voor deze toeslagen opgenomen. Deze bedragen zijn frequent onderhevig aan veranderingen door nieuwe belastingen/toeslagen en wijzigingen in de kosten van brandstof. Indien van toepassing berekent Djoser een verhoging alsnog door. Voor deze reis is in de reissom een totaalbedrag aan luchthavenbelastingen/toeslagen opgenomen van ongeveer €405,-

Groepssamenstelling en groepsgrootte

Onze groepen bestaan uit samen- en alleenreizenden. Reis je alleen dan vind je zeker snel aansluiting in onze kleine groepen. De deelnemers zijn Nederlands en Belgisch. Het kan bij deze reis ook voorkomen dat zich enkele belangstellenden uit Duitsland, Oostenrijk of Zwitserland hebben aangemeld.

Wil je meer specifieke informatie over de samenstelling van de groep en vertrekdatum van jouw keuze dan kunnen we je telefonisch (071 - 5126400, België: 09 223 00 69) meer informatie geven over bijvoorbeeld leeftijden en het aantal mannen, vrouwen of alleengaande reizigers.

Bij een aantal vertrekdata zie je ‘vertrekgarantie’ vermeld staan. Voor meer informatie over doorgang van de reis en gegarandeerd vertrek, klik hier.

Gemiddeld bestaan de groepen uit 16 deelnemers, het maximum is 20.

De gemiddelde groepsgrootte om de reis door te laten gaan is 10.

Bij een aantal vertrekdata zie je 'Vertrek Gegarandeerd' of 'Vertrek Informatie' vermeld staan. Voor meer informatie over doorgang van de reis en gegarandeerd vertrek: V G

Vertrek informatie

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren. Dit op basis van eerdere ervaringen en boekingen in dit reisseizoen.

Om een groepsreis te garanderen en uit te kunnen voeren is een minimum aantal deelnemers nodig. Dit aantal staat bij betreffende reis vermeld onder het kopje 'Groepssamenstelling en groepsgrootte'. In het uitzonderlijke geval dat het minimum aantal deelnemers niet wordt bereikt en de reis niet door kan gaan, hoor je dit ruim van te voren, doch uiterlijk 21 dagen voor vertrek. Djoser zal altijd haar uiterste best doen om een gewenste alternatieve reis en/of vetrekdatum aan te bieden, waarbij je per persoon eenmalig € 50,- korting krijgt. Volledige restitutie van de reissom, inclusief eventuele via Djoser afgesloten verzekeringen die op de factuur staan (met uitzondering van eventuele kosten van zelf geregelde visa, vaccinaties en andere persoonlijke uitgaven) is natuurlijk ook mogelijk. In het geval dat een reis niet kan doorgaan als gevolg van een overmachtsituatie kunnen er andere voorwaarden gelden waarbij geen volledige restitutie mogelijk is.

Vertrek gegarandeerd

Indien een vertrekdatum het groene icoon met een G heeft, dan ben je er zeker van bent dat je na het ontvangen van de boekingsbevestiging op reis kan gaan. Het kan soms voorkomen dat deelnemers van een reis moeten annuleren of omboeken, waardoor de groepsgrootte onder het vereiste minimum aantal deelnemers daalt. In het uitzonderlijke geval dat het minimum aantal deelnemers niet wordt bereikt en de reis niet door kan gaan, hoor je dit ruim van te voren per e-mail, doch uiterlijk 21 dagen voor vertrek. Djoser zal altijd haar uiterste best doen om er voor te zorgen dat je de gewenste reis op de geboekte vertrekdatum kunt gaan maken, ook indien het minimale aantal deelnemers niet is bereikt. In dat geval bekijken we de mogelijkheid om, al dan niet tegen bijbetaling, de reis mogelijk te maken met bijvoorbeeld aangepast vervoer en/of lokale Engelssprekende reisbegeleiding. Het karakter van een groepsreis kan hierbij dusdanig veranderen dat wij er begrip voor hebben dat je liever een alternatief kiest.

Uiteraard is het ook mogelijk een nieuwe reis of vertrekdatum te boeken, waarbij je per persoon eenmalig € 50,- korting krijgt. Volledige restitutie van de reissom, inclusief eventuele via Djoser afgesloten verzekeringen die op de factuur staan (met uitzondering van eventuele kosten van zelf geregelde visa, vaccinaties en andere persoonlijke uitgaven) is natuurlijk ook mogelijk. In het geval dat een reis niet kan doorgaan als gevolg van een overmachtsituatie kunnen er andere voorwaarden gelden waarbij geen volledige restitutie mogelijk is.

Praktische informatie

Accommodatie

Tijdens deze reis overnachten we in middenklasse hotels in kamers met eigen douche en toilet. In Buenos Aires verblijven we in het traditionele Castelar hotel. In Bariloche en Calafate overnachten we in centraal gelegen accommodatie waar we direct de winkelstraatjes inlopen waar een ruime keuze aan gezellige restaurants en cafés te vinden zijn. Tijdens het verblijf bij het nationale park Torres del Paine overnachten we in ruime ‘cabañas’, huisjes die elk bestaan uit twee slaapkamers met ieder twee aparte bedden, een zitje en keukentje. Sanitair wordt gedeeld met maximaal 4 reisgenoten, evenals de kamers voor de alleenreizenden. Ontbijt is hier exclusief. De ligging van deze accommodatie aan de rand van het nationaal park is mooi met prachtige panoramische uitzichten op de drie ‘torens’ van Torres del Paine.

Bekijk hotelreviews op Tripadvisor

Puerto Madryn Hotel Costanera
Bariloche Crans Montana Hotel
El Chaltén Posada el Barranco
Ushuaia Hotel Tierra del Fuego
Torres del Paine Lago Tyndall Hosteria

Deze selectie geeft een goed beeld van de hotels waar we op deze reis verblijven.

Eenpersoonskamer

Alleenreizenden worden, in goed overleg, ingedeeld met andere alleenreizenden van hetzelfde geslacht. Wil je niet ingedeeld worden met een andere deelnemer, dan kun je een eenpersoonskamer boeken tegen de daarvoor geldende toeslag. Voor deze reis bedraagt deze toeslag vanaf € 525,-.

Tijdens de twee overnachtingen in Torres del Paine is een eenpersoonskamer niet mogelijk. Hier worden alle alleenreizenden in goed overleg bij elkaar ingedeeld.

 • Hotel Castelar kamer Buenos Aires
 • Hotel Castelar Zwembad Buenos Aires
 • Castelar hotel Buenos Aires Argentinië
 • Posada El Barranco lobby Argentinie
 • Posada El Barranco ontbijt Argentinie
 • Rayentray hotel Tehuelche twin kamer Argentinie
 • Rayentray hotel Tehuelche kamer Argentinie
 • Hotel Tierra del Fuego Ushuaia Argentinie
 • Hotel Tierra del Fuego entree Ushuaia Argentinie
 • Hotel Tierra del Fuego kamer Ushuaia Argentinie
 • Hotel Tierra del Fuego uitzicht Ushuaia Argentinie
 • Posada El Barranco Argentinie
 • Posada El Barranco kamer Argentinie
 • Hotel Crans Montana kamer Argentinie
 • Hotel Crans Montana twin kamer Argentinie
 • Hotel Crans Montana lobby Argentinie
 • Costanera hotel kamer Puerto Madryn Argentinie
 • Costanera hotel lobby Puerto Madryn Argentinie
 • Cabanas Lago Tyndall Chili

Vliegreis

Lufthansa

Het meest voorkomende vluchtschema staat hieronder. Kies een datum voor eventuele afwijkende vluchtschema's. Alle schema's zijn onder voorbehoud van wijzigingen. De deelnemers ontvangen ongeveer 8 weken voor vertrek een voorlopig vluchtschema.

Kies vertrekdatum:

 • Vlucht met

  Lufthansa

  Traject

  Amsterdam - Frankfurt

  Vertrek

  18:30

  Aankomst

  19:35

 • Vlucht met

  Lufthansa

  Traject

  Frankfurt - Buenos Aires

  Vertrek

  21:55

  Aankomst

  06:40*

 • Vlucht met

  Lufthansa

  Traject

  Buenos Aires - Frankfurt

  Vertrek

  16:50

  Aankomst

  11:10*

 • Vlucht met

  Lufthansa

  Traject

  Frankfurt - Amsterdam

  Vertrek

  12:40

  Aankomst

  13:50

* aankomst volgende dag


Tijdsverschil: in onze winter is het in Argentinië vier uur vroeger, in onze zomer vijf uur.

CO2-compensatie

Reizen is verrijkend, maar het transport dat nodig is om nieuwe bestemmingen te ontdekken laat zijn sporen achter in de vorm van broeikasgassen, waaronder CO2. Door de CO2-uitstoot van de reis te compenseren kan ergens anders ter wereld dezelfde hoeveelheid CO2 worden voorkomen. Samen met de ANVR hebben we gekozen voor een samenwerking met de South Pole Group, de wereldmarktleider in het uitvoeren van CO2-reductie projecten. Wij steunen een project in Thailand dat bestaat uit het installeren van zonnepanelen waardoor geen kolen meer hoeven worden te verbrand om elektriciteit op te wekken. Met CO2-compensatie doen we met elkaar dus iets terug voor het klimaat én voor de lokale bevolking. Compenseer daarom je reis: dit is mogelijk voor slechts € 5,-. Vanzelfsprekend compenseren wij als Djoser ook alle reizen van onze medewerkers.

Landarrangement

De prijs van de reis zonder de internationale vluchten, maar wel inclusief de binnenlandse vluchten, bedraagt vanaf €2.695,-.

Houd bij de boeking van een landarrangement er rekening mee dat voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers geldt.

Vervoer

Voor het vervoer over land maken we met name gebruik van comfortabele bussen. De kwaliteit van de bussen is vergelijkbaar met die van Europese bussen. Het traject van Buenos Aires naar Puerto Madryn leggen we af met een comfortabele nachtbus. De stoelen zijn vergelijkbaar met eerste klas vliegtuigstoelen. Van Puerto Madryn, via Esquel naar Bariloche beschikken we over onze eigen bus zodat we onderweg waar nodig kunnen stoppen. Het traject van El Calafate naar El Chalten en naar Torres del Paine worden afgelegd met een internationaal gezelschap.

 • Lufthansa Airbus A319
 • Argentinie luchtvaart vliegtuig binnenlandse vlucht

Bij de reis inbegrepen

 • Vluchten
 • Alle vluchttoeslagen
 • Drie binnenlandse vluchten
 • Nederlandse reisbegeleiding
 • Vervoer per bus
 • Hotelovernachtingen met ontbijt (behalve in Torres del Paine)
 • Excursie Los Alerces nationaal park
 • Excursie Perito Moreno-gletsjer met Engelstalige gids
 • Excursie en verblijf in het Torres del Paine nationaal park
 • Excursie Tierra del Fuego nationaal park met Engelstalige gids

Excursies

Bij Djoser bepaal je zelf welke bezienswaardigheden je de moeite waard vindt om te bezoeken. Je kunt er zelf of met groepsgenoten op uit trekken. Dit kan al dan niet met hulp van onze reisbegeleiding die de bestemmingen zelf kent er te voet of met lokaal vervoer erop uit trekken. Toegangsgelden zijn dan ook niet bij de reissom inbegrepen, zodat je alle vrijheid hebt om je eigen plan te trekken. Tijdens de volle dagen in Bariloche, El Chaltén, Torres del Paine en Ushuaia is er veel vrijheid om fikse of minder intensieve wandelingen te maken in de nationale parken.

Sommige bezienswaardigheden mag je niet missen, zijn slecht bereikbaar of liggen 'en route' naar onze volgende overnachtingsplaats. Dergelijke excursies (vervoer) zijn bij Djoser in het programma opgenomen. Ook bij excursies die bij het programma inbegrepen zijn, geldt dat het entreegeld exclusief is.

Tijdens deze reis door Argentinië en Chili zijn de volgende excursies inbegrepen:

 • Oriënterende stadswandeling door Buenos Aires
 • Excursie naar Los Alerces nationaal park, bekend om de duizend jaar oude bomen.
 • Excursie naar de indrukwekkende Perito Moreno-gletsjer in het nationaal park Los Glaciares
 • Excursie naar Torres del Paine nationaal park met wandelingen
 • Vanuit Ushuaia een excursie naar het Tierra del Fuego nationaal park


Daarnaast zijn er de volgende optionele excursiemogelijkheden:

 • Vanuit Puerto Madryn een excursie naar de pinguïns Punta Tombo
 • Dagtocht naar het indrukwekkende Península Valdés
 • Excursie naar Cerro Catedral voor fantastische uitzichten over het merengebied rondom Bariloche
 • Boottocht over Nahuel Huapi
 • IJstrekking op een gletsjer
 • Paardrijtocht in Torres del Paine of in het Tierra del Fuego nationaal park
 • Boottocht over het Beagle kanaal aan het einde van de wereld
 • Excursie naar een van de traditionele Estancias op Tierra del Fuego

Reisdocumenten

 • E-ticket. Meer informatie over de vlucht ontvang je ongeveer 2 weken voor vertrek.
 • Paspoort dat na vertrek uit Argentinië nog minstens zes maanden geldig is

Geldzaken

In Argentinië wordt er betaald met de Peso. Kijk voor de actuele koersen op oanda.com.

Pinnen: in de grote steden zijn veel geldautomaten. Belangrijk is dat uw bankpas een werelddekking heeft, controleer dit voor vertrek bij uw bank. Hou daarbij rekening met het feit dat de maximumbedragen (omgerekend tussen de €75 en de € 125,-) die u kunt pinnen beduidend lager zijn dan in Nederland en België. Daarnaast worden er vrijwel altijd transactiekosten in rekening gebracht a € 6,- per keer.

Contant: Euro. De lokale omwisselkoers is vrijwel gelijk aan de koers die de banken hanteren. Het is voordeliger om ter plaatse geld te wisselen dan geld te pinnen, gezien het feit dat de banken extra transactiekosten berekenen én een maximumbedrag per dag hanteren. We adviseren u dan ook om een aanzienlijk deel van het richtbedrag in contanten mee te nemen.

Creditcards: worden op veel plaatsen geaccepteerd. Soms is het nodig om hierbij uw paspoort te tonen. In Torres del Paine is het mogelijk om met credit card te betalen. Hier zijn geen pinautomaten.

Als richtbedrag voor uitgaven die niet bij de reissom zijn inbegrepen, zoals maaltijden, entreegelden, facultatieve excursies en persoonlijke uitgaven, geldt een minimum van € 450,- per persoon per week.

Het is gebruikelijk fooien te geven voor verleende diensten. Om te  voorkomen dat je steeds fooien uit moet delen, wordt aan het begin van de reis een fooienpot ingesteld, waaruit de (gezamenlijke) tips aan de chauffeurs, gidsen, hotelpersoneel e.d. worden betaald. De richtlijn voor de fooienpot voor deze reis bedraagt € 40,-.

Maaltijden

Bij deze reis is het ontbijt bij de reissom inbegrepen behalve in Torres del Paine. Voor de overige maaltijden kun je zelf bepalen waar en wat je wilt eten. De reisbegeleiding kan je vaak tips geven voor een goed restaurant of een leuk café. 

In Argentinië is vlees het belangrijkste onderdeel van de maaltijd. Toch zijn er ook enkele vegetarische restaurants. De menukaarten lijken op de Europese, maar je ziet ook vaak lokale gerechten. De Cordero, het alom aanwezige lamsvlees, wordt op vele verschillende manieren bereid. Casuelo de cabrito in Patagonië is een geitenvleesragout, sopa is een indiaans pasteitje van maïs, eieren en kaas. De overheerlijke empanadas zijn in het zuiden maar ook in Buenos Aires te verkrijgen. Dankzij de Italiaanse immigranten is de Italiaanse keuken in Buenos Aires ook zeker de moeite waard. Het ontbijt bestaat uit toast en croissantjes.

Voor de lunch heb je vele mogelijkheden, van sandwich en salades tot een warme maaltijd. De lunch is in Latijns Amerika veelal de hoofdmaaltijd en zo ook in Argentinië en Chili. Het diner wordt vaak pas na negen uur 's avonds geserveerd. Het drinken van mate doen Argentijnen de hele dag door. Hier zit veel cafeïne in en houdt de Argentijn dan ook de hele dag goed wakker.

Gezondheid

Aangeraden vaccinaties: DTP en hepatitis A.

De hygiënische omstandigheden in Chili en Argentinië zijn vergelijkbaar met die in Europa. Uiteraard is het handig om een middel tegen darmstoornissen mee te nemen en ook een zoutoplossing (ORS) tegen uitdroging kan van pas komen. Voor noodgevallen beschikt de reisbegeleiding over een medische set, met daarin steriel hulpmateriaal.

Voor vaccinaties werkt Djoser samen met Thuisvaccinatie.nl. Het is de grootste landelijke organisatie voor reisvaccinaties aan huis. De deskundige artsen komen bij je langs wanneer het jou uitkomt. Ook ‘s avonds en in het weekend of op het werk. En sturen (indien mogelijk) de rekening rechtstreeks naar de zorgverzekeraar. De tarieven zijn vergelijkbaar met andere vaccinatie instellingen. Je kunt gemakkelijk online een afspraak maken. Voor een advies per land kun je ook de website raadplegen van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering lcr.nl of itg.be.

Logo ThuisVaccinatie.nl

Hotelverlenging

Verlenging mét accommodatie in Buenos Aires en Ushuaia bij te boeken. Het hotel in Buenos Aires is op loopafstand van de Plaza de Mayo. De prijs is vanaf € 50,- op basis van logies/ontbijt in een tweepersoonskamer per persoon per nacht. De prijs voor een eenpersoonskamer is vanaf € 95,- per nacht. De prijs van het hotel in Ushuaia is vanaf € 55,- op basis van logies en ontbijt in een tweepersoonskamer per persoon per nacht. De prijs voor een eenpersoonskamer is vanaf € 99,- per nacht.

De genoemde prijzen zijn zonder wijzigingskosten van de vlucht en de transfer van/naar de luchthaven.

Klimaat en geografie

De Argentijnse landschappen vertonen grote contrasten. Van hoog oprijzende Andestoppen in het noorden, die tot bijna 7000 meter reiken, tot de desolate woestijnachtige vlaktes van Patagonië. Op deze steppen en pampa's heersen in de zomer aangename temperaturen, die uiteraard dalen naarmate je verder naar het zuiden reist. De harde en vaak frisse wind zorgt voor een lage gevoelstemperatuur.

Aan de Chileense kust ligt een landschap dat lijkt op de Noorse fjordenkust. In de zuidelijke delen regent het vaak en het hele jaar door. In deze landen, die beide op het zuidelijk halfrond liggen, zijn de seizoenen tegengesteld aan die bij ons. In onze winter is het daar zomer. Onze wintermaanden zijn daarom de beste periode om in deze regio te reizen. Zelfs in deze periode is het op sommige plaatsen in Argentinië en Chili fris, door de harde wind met name in Patagonië. Meestal daalt de temperatuur in deze maanden in de 's avonds tot rond het vriespunt. Overdag kan de temperatuur oplopen tot 18 graden of blijven steken op zo'n 10 graden. Het is dan ook zeer raadzaam om goed isolerende kleding mee te nemen, bij voorkeur veel (fleece)laagjes en een winddichte warme jas.

Reisbegeleiding en gidsen

Een enthousiaste Nederlandse reisbegeleider begeleidt de reis. Onze reisbegeleiders zijn zeer ervaren en bevlogen reizigers en vertellen onderweg leuke weetjes over de bestemming. Zij zorgen dat de reis soepel verloopt en zijn het aanspreekpunt voor vragen en wensen. De eigen passie, in combinatie met een uitgebreide training en inwerkprocedure, vormt de basis voor hun deskundigheid en professionaliteit.

FAQ

Hoe is de accommodatie op deze reis?

Tijdens deze reis overnachten we in middenklasse hotels in kamers met eigen douche en toilet. De hotels zijn centraal gelegen. Tijdens het verblijf bij het nationale park Torres del Paine overnachten we in ruime ‘cabañas’, huisjes die elk bestaan uit twee slaapkamers met ieder twee aparte bedden, een zitje en kitchenette. Sanitair wordt gedeeld met maximaal 4 reisgenoten, evenals de kamers voor de alleenreizenden. Ontbijt is hier exclusief. Het hotel ligt aan de rand van de grenzen van het nationale park en we hebben hier een fantastisch uitzicht over het ganieten massief. In het tropische Puerto Iguazu verblijven we in een centraal gelegen hotel voorzien van alle gemakken met een zwembad.

Hoe wordt er gereisd?

Hoeveel bagage is toegestaan op de binnenlandse vluchten?

Hoe lang zijn de reistijden?

Welke excursies zijn tijdens de reis inclusief de reissom?

Hoe zijn de maaltijden geregeld?

Kan ik de reis vervroegen of verlengen?

Wat is de beste reistijd?

Kan ik pinnen in deze landen?

Is het mogelijk een excursie te maken naar de watervallen van Iguaçu?

Wanneer kan ik walvissen zien?

Kan er gewandeld worden tijdens deze reis?

Kan ik tijdens de reis naar huis bellen of internetten?

Hoe is het voltage in Argentinië en Chili?

Hebben jullie tips voor fotografen?

Stel je eigen vraag

Bekijk alle veelgestelde vragen

Reviews

Gemiddelde beoordeling: 8,7

 • Fantastische reis! De lange reisdagen worden volledig gecompenseerd door de onbeschrijfelijk mooie, immense en ongerepte natuur. Geweldige ervaring die ik nooit had willen missen!

  9,0

  9,0
 • Het was een zeer prachtige reis. Tevreden over de accommodaties en de reisbegeleiding. Dag 5 t/m 7 was erg vermoeiend van wege de lange busreizen. (van Buenos Aires naar Puerto Madryn en van Esquel naar Bariloche) De zeeleeuwen was het enige wat er te zien was. Onvoldoende dit gedeelte.

  8,0

  8,0
 • Een prachtige reis waarbij natuur centraal staat. Lange reis afstanden, maar dat is het waard. Ook een prima verdeling tussen vrije tijd en programma. Onze reisbegeleidster Natasja heeft er een onvergetelijke reis van gemaakt. Een absolute aanrader voor natuurliefhebbers, wat was het prachtig!

  9,0

  9,0
 • Het was een overweldigende reis. Ondanks mijn ziekte gedurende de hele reis, heb ik van vele bijzondere onderdelen van de reis genoten. Daarbij te denken aan; de uitgestrekte pampa’s, de talloze kraakheldere en uitgestrekte meren, de grootse gletsjers en Usuaia.

  8,0

  8,0
 • Als je honderden kilometers door de steppe rijdt, en alleen maar dor en droog land ziet vraag je je af ben ik hier wel goed. Kom je in de Andes en de nationale parken met vuurland als toetje dan weet je het zeker. Ja Argentinië is mooi. Vegetarisch eten moet nog wel uitgevonden worden jammer.

  7,0

  7,0
 • Hele mooie reis en dank aan Renske voor de mooie hikes!

  9,0

  9,0
 • Zeer aan te bevelen reis. Oogverblindende natuur. Vele diverse excursies mogelijk, uitdagende hikes en goede accommodaties. Wel veel lange reisdagen, maar het vervoer was prima geregeld. Kortom, een fantastische ervaring die ik nooit meer zal vergeten!

  9,0

  9,0
 • Dit was voor mij de eerste reis met zowel Djoser als met een groep. Zeer goed bevallen. De reisbegeleiding was betrokken en voelde de groep goed aan. Kerst, Oud&Nieuw en verjaardagen waren tot in de puntjes verzorgd. Een intensieve maar geweldige reis door een prachtig land.

  9,0

  9,0
 • Wat een prachtige reis door een prachtig gebied! Patagonië biedt afwisselende landschappen en natuur met daarbij ook enkele dagen in Buenos Aires. Een mooie route, met enkele lange reisdagen, goed vervoer en prima hotels. Daarbij hadden we ook een fantastische reisbegeleider.

  9,0

  9,0
 • Een prachtige reis met alleen maar hoogtepunten!! Het levendige Buenos Aires en hoe zuidelijker je komt, hoe mooier de natuur wordt. Deze reis is echt een aanrader om Patagonië te leren kennen. Goed verzorgd vanuit Djoser!!

  10,0

  10,0
 • Ik had alleen het landarrangement geboekt, dus ik weet niets over de vliegreis. Het is een mooie reis, maar ik heb het idee dat we soms overal langs gingen maar niet binnen. Dat komt vooral doordat busreizen door redelijk lage snelheden die er werden gereden lang duurden.

  8,0

  8,0
 • Volop genieten van de adembenemend mooie natuur in Patagonië: machtige landschappen, oorverdovende stilte, krakende gletsjers, geweldige wandelingen met onze Djoser gids Saskia, echt top!! Spotten van de vele dieren ter land, lucht en zee, net een safari! Reis is echte AANRADER!! Zeker doen!

  9,0

  9,0
 • Een prachtige reis met een fijne groep

  8,0

  8,0
 • Een schitterend indrukwekkend land met prachtige variërende natuurgebieden, leuke beesten, vogels en speciale bomen met gletsjers op de achtergrond. Een paradijs op aarde.

  9,0

  9,0
 • Een prachtige reis met veel hoogtepunten. Misschien is dat ook meteen wel de mindere kant ervan: heel veel reisdagen. De verhouding is naar mijn idee niet altijd goed. Het lijkt meer onderweg dan ergens echt zijn. Het maakt de beleving minder intens. Soms is less echt more!

  7,0

  7,0
 • De reis was weer, zoals ik van Djoser gewend ben, PUIK! D.w.z. uitgebalanceerd reisschema qua inspanning en ontspanning. Een prima sfeer en geweldige reisleidster met ook heel goede lokale reisleiders-sters.

  10,0

  10,0
 • Prachtige, goed georganiseerde en uitstekend begeleide reis door een schitterend Patagonië. Ik heb ruim drie weken lang elke seconde genoten van het zeer gevarieerde en indrukwekkende landschap, de excursies, de wandelingen en fietstochten en andere mogelijkheden om Patagonië te ontdekken!

  9,0

  9,0
 • De reis was fantastisch, wat een mooie ervaring. De gletsjer Perito Moreno, de fietstocht in Buenos Aires en Torres' del Paine in Chili waren hoogtepunten voor mij. Wel moet u rekening houden met veel reizen, er moeten grote afstanden overbrugt worden.

  8,0

  8,0
 • Prachtige reis. Wel wat vermoeiend, maar dat was verwacht. Reisbegeleider prima. Wondermooie natuur, goede hotels (uitz Esquel waar verwarming op 30° stond en niet kon verminderd worden), gezellige sfeer.

  9,0

  9,0
 • Alles prima geregeld, elk vervoer op tijd, vlotte kamerverdeling bij hotels. De mooiste excursies kunnen doen en een heel goede reisbegeleider. Wat er ook gebeurde, nog moest geregeld worden, wat er ook veranderde... hij liet niks merken en alles kon in opperbeste sfeer verlopen.

  9,0

  9,0
 • Deze Djoser reis naar Patagonië was een geweldig avontuur. De natuur is overweldigend en je komt op plekken die zo ontzettend prachtig zijn. Uitgestrekte vlaktes, adembenemende vergezichten en indrukwekkende dieren. Dit alles beleefd onder de enthousiaste leiding van Brigitte. Een echte aanrader!

  9,0

  9,0
 • Wat een fantastische reis heb ik gemaakt. Buenos Aires, Patagonië en Chili zijn overweldigend. De natuur doet je adem stokken. Maar dit alles was niet mogelijk geweest zonder de uitstekende begeleiding van onze reisleidster, het uitgekiende programma van Djoser en de locale gidsen. Een aanrader!

  9,0

  9,0
 • Onbeschrijfelijk mooie ervaring zo zou ik deze reis willen samenvatten, een optelsom van hoogtepunten en wow effecten. Brigitte, onze reisleidster heeft de sportievelingen onder ons, naar prachtige vergezichten vergezeld. Het enige minpunt was dat de poema niet op het afgesproken tijdstip verscheen.

  9,0

  9,0
 • Patagonië, zeer afwisselende bestemming. Vanuit Buenos Aires, Valdes [walvissen] door naar de Andes. Waar je de machtige rotsformaties van o.a. Fitz Roy ziet. Tot aan Ushuaia, fin del Mundo. Hier voel je op het Beagle-kanaal zeker op het einde van de wereld.

  9,0

  9,0
 • Prachtige reis, uitstekende reisbegeleider, soms wel lange verplaatsingen, maar dit hoort erbij wil je Patagonië beleven.

  9,0

  9,0
 • Enorm genoten van deze bijzondere reis door prachtig landschappen. De reis was goed en gevarieerd opgebouwd. Mooie en soms pittige wandelingen gemaakt! De reis werd prima begeleid door onze reisleidster Mieke. Iedereen kreeg de ruimte om de vakantie in te vullen volgens het Djoser principe.

  9,0

  9,0
 • Een zeer mooie reis, met erg veel hoogtepunten, mooie uitstappen (in de reis inbegrepen) en extra excursies, die ons naar de prachtigste landschappen brachten. Puike begeleiding door Kitty. Wij hebben genoten.

  9,0

  9,0
 • Wow, wat een fantastische reis! In 23 dagen zoveel gezien en gedaan, nog bezig om de indrukken te verwerken. Gletsjers, meer dan mooie landschappen, harde wind, mooie stad, het 'einde' van de wereld, walvissen, pinguïns, mooie hikes, flinke steaks en goed gezelschap.

  9,0

  9,0
 • Prachtige Patagonië reis. Zowel onze enthousiaste reisbegeleidster Eveline als onze reisgenoten waren top. Er zat humor in de groep en een stijgende verbondenheid.

  9,0

  9,0
 • We hebben een prachtige reis gehad. Alles verliep zeer soepel. Dit is voor een belangrijk deel ook te danken aan de perfecte reisbegeleiding door Laurens. Hij blijft op de achtergrond, maar regelt enorm veel zaken ongemerkt. Kortom een zeer prettige en deskundige begeleider.

  7,0

  7,0
 • Een geweldige mooie reis met soms wel lange reisdagen. Mede door de goede begeleiding van Laurens en de plaatselijke gidsen een onvergetelijke indruk van de mooie en indrukwekkende landschappen gekregen. Geweldig.

  8,0

  8,0
 • Wat ben ik blij dat er nog zoveel ongerepte natuur in al haar schoonheid bestaat op onze aarde.

  8,0

  8,0
 • Geweldige reis door een land met een adembenemend landschap!!!

  10,0

  10,0
 • Een fantastisch, veelzijdige reis waarbij eigen initiatieven volop aanwezig zijn. Zeer goede reisbegeleiding die jou een persoonlijk advies geven bij een te ondernemen activiteit. Onderkomens zijn goed, vervoer goed kortom kies je voor deze reis dan ben je bij Djoser aan het juiste adres.

  8,0

  8,0
 • Fantastisch

  9,0

  9,0
 • Prachtige reis door schitterende natuur. Aantal lange reisdagen, maar de bestemming maakte het de moeite waard. Zeker een aanrader!

  9,0

  9,0
 • "De impressionante vergezichten waarbij de de intensiteit van haar uitgestrektheid de schoonheid van haar eenzaamheid wist te bevatten." Argentinië een visueel hoogstandje.

  9,0

  9,0
 • Fantastische reis. Leuke groep, veel hikes gemaakt. Bij de boottocht over het Beagle kanaal nog twee koningspinguïns gezien. De reis door Patagonië is een schitterende reis die je ooit gemaakt moet hebben.

  10,0

  10,0
 • Bijzondere en enerverende reis. Mooier dan mooi en telkens weer nóg mooier. Natuurparken, gletsjers, dorpjes, wandelingen, bergen, water, het houdt niet op. Indrukwekkende natuur. Lange reisafstanden, veel onderweg maar absoluut de moeite waard voor wat je allemaal te zien krijgt.

  10,0

  10,0
 • Lange en volle reisdagen, prijzig maar zeker de moeite waard. Wat een opnheid, ongerepte natuur, heldere en schone luchten. Een aanrader voor iedereen die van (ruige) natuur houdt.

  8,0

  8,0
 • Deze reis beantwoordde helemaal aan mijn verwachtingen. Onder deskundige en zeer inspirerende begeleiding van Sape hebben we dit prachtige uitgestrekte land leren kennen. Een dagje meer El Chalten (1 dag minder Buenos Aires) was voor mij wenselijker geweest. Een aanrader voor natuurliefhebbers. L.

  9,0

  9,0
 • Een waanzinnig mooie reis voor jong èn oud! Als je zin hebt in avontuur, schitterende natuur en een beetje een doorzetter bent: DOEN!!! Met dank aan onze fantastische reisbegeleidster!

  10,0

  10,0
 • Geweldige reis met een goede reisleiding. Eigenlijk geeft de beschrijving op de site volstrekt onvoldoende weer wat voor prachtige dingen je gaat zien en hoe immens dit land is.

  8,0

  8,0
 • Deze reis is zeer de moeite waard! Prachtige natuur en onverwachte hoogtepunten. Zo hebben wij in januari alsnog de orka's op jacht naar jonge zeeleeuwtjes gezien! Sensationeel.

  8,0

  8,0
 • Adembenemende en unieke reis! Veel rijden en reizen zodat je Patagonië echt ervaart en absoluut perfecte rondreis. Wees enkel voorbereid op een duur land.

  9,0

  9,0
 • Prachtige reis! Veel gezien, maar wel veel reisdagen.

  8,0

  8,0
 • Van reisdag 1 tot laatste dag is het een grote beleving met mooie wandelingen in de natuur

  9,0

  9,0
 • Eigenlijk 2 reizen in 1. Aan de ene kant het levendige, drukke Buenos Aires; een stad die nooit tot rust lijkt te komen. Aan de andere kant het grootse, rustige en overweldigende landschap van Patagonië. Dit valt niet te beschrijven: dit moet je gewoon ervaren.

  9,0

  9,0
 • Erg genoten van deze prachtige groepsreis met een leuke actieve groep van vnl zestigers. Alles goed geregeld door onze enthousiaste en betrokken reisbegeleider. Mooie wandelingen in de Nationale parken met bergen, watervallen, gletsjers en meren. De Iguazu watervallen waren een mooie aanvulling.

  9,0

  9,0
 • Een schitterende reis, vele indrukwekkende natuur en dieren gezien. De eerste week ligt het reistempo hoog, maar daarna komt er meer rust. Ik heb elk dag genoten, de reis is zeer geschikt voor natuur en/of dierliefhebbers.

  8,0

  8,0
 • Schitterende natuurreis, met als hoogtepunt het wandelen op en wandelen naar de gletsjers, waar met donderend geraas de stukken ijs naar beneden komen.

  10,0

  10,0
 • Het was een geweldige reis. De op het laatst vervangen reisleidster Bernice heeft onze groep heel goed begeleid. De hotels waren in orde. Het hotel in El Chalten een uitschieter naar boven. Ik zou daar nog een dag aan toe willen voegen en een dag in Ushuaia laten vallen. Wandelmogelijkheden genoeg.

  8,0

  8,0
 • Een reis waar het hoogtepunt start vanaf EL Calafate als uitvalsbasis voor El Chalten, Chili en de Perito Moreno. Unieke natuur en qua weer, prima weer gehad en veel kunnen zien en doen. Ushuaia, het einde van wereld, bijzonder. Min punt reis is afgestemd op gem. hoge leeftijd groep.

  6,0

  6,0
 • Fantastische reis gemaakt naar Argentinië en Chili, met als toetje de verlenging naar de watervallen in Iguazu. Complimenten aan onze reisleidster Ria, die samen met de plaatselijke gidsen, ons een onvergetelijke vakantie hebben bezorgd!

  9,0

  9,0
 • Dank jullie wel voor deze geweldige reis! Ik heb genoten en heel veel moois gezien en mede dankzij Marko verliep alles zeer goed ! Mijn speciale dank gaat uit naar hem, een geweldig mens en prima reisleider.

  9,0

  9,0
 • Wat een geweldige reis. Het ene na het andere hoogtepunt. De soms lange reisdagen absoluut waard. Een echte aanrader voor de wandel- en natuurliefhebber.

  9,0

  9,0
 • Voor wie Patagonië wil leren kennen is deze reis zeer aan te bevelen. Van het ene hoogtepunt naar het andere, walvissen, pinguïns, afbrokkelende gletsjers, hoge bergpieken, het schitterende Vuurland. Watervallen Iguazu zijn een geweldig extra toetje, zeker doen als je daar nu eenmaal toch bent.

  9,0

  9,0
 • Een Rollercoaster met ongelooflijke ervaringen!!

  10,0

  10,0
 • Fantastische reis (natuur en beleving) in een heel gezellige reisgroep met prima reisbegeleiding.

  9,0

  9,0
 • We zijn naar het einde van de wereld geweest. Overweldigd door de grootsheid van de natuur en genoten van het samen onderweg zijn. De weidsheid van Patagonië en het levendige Buenos Aires, een reis om nooit te vergeten.

  8,0

  8,0
 • Een geweldige reis door zoveel natuurschoon dat je moet blijven kijken. Dit wordt lang nagenieten.

  9,0

  9,0
Bekijk alle reviews

Plaats een review

Daarom Djoser

 • Bezoek aan Patagonië én het Argentijnse Merengebied bij Bariloche
 • Excursie nationaal park Los Alerces
 • Inclusief verblijf wandelparadijs El Chaltén in Los Glaciares nationaal park
 • Excursie imposante Perito Moreno Gletsjer met optionele ijstrekking
 • Excursie Torres del Paine nationaal park
 • Verblijf Ushuaia met excursie Tiera del Fuego nationaal park
 • Drie tijdsbesparende binnenlandse vluchten
 • Overnachtingen mét ontbijt
 • Nederlandse reisbegeleiding

Klantwaardering

8,7

Fantastische reis! De lange reisdagen worden volledig gecomp...
Fantastische reis! De lange reisdagen worden volledig gecompenseerd door de onbeschrijfelijk mooie, immense en ongerepte natuur. Geweldige ervaring die ik nooit had willen missen!

Elisa M. - 9,0
Het was een zeer prachtige reis. Tevreden over de accommodat...
Het was een zeer prachtige reis. Tevreden over de accommodaties en de reisbegeleiding. Dag 5 t/m 7 was erg vermoeiend van wege de lange busreizen. (van Buenos Aires naar Puerto Madryn en van Esquel naar Bariloche) De zeeleeuwen was het enige wat er te zien was. Onvoldoende dit gedeelte.

Marian S. - 8,0
Een prachtige reis waarbij natuur centraal staat. Lange reis...
Een prachtige reis waarbij natuur centraal staat. Lange reis afstanden, maar dat is het waard. Ook een prima verdeling tussen vrije tijd en programma. Onze reisbegeleidster Natasja heeft er een onvergetelijke reis van gemaakt. Een absolute aanrader voor natuurliefhebbers, wat was het prachtig!

Linda S. - 9,0

Bekijk hotel reviews op

Het weer in Argentinië en Chili

Het weer in Argentinië en Chili

14°C

Terug naar boven