Argentinië

Argentinië

Met oog voor de wereld

 • De langste bergketen ter wereld

  Als je de wereldkaart volgt van noord naar zuid langs de westkust van Amerika gaat je vinger vanzelf over de langste bergketen ter wereld.

  Lees meer

 • De gletsjers van Patagonië

  Het Patagonisch ijsmassief. Als je op reis gaat naar Argentinië dan ga je ze vast zien!

  Lees meer

 • De vele gezichten van Buenos Aires

  Buenos Aires, de hoofdstad van Argentinië, is met recht een stad met vele gezichten. In één city tour van vier uur kun je ze allemaal zien. En na de eerste indrukken kun je deze later op vele manieren verder inkleuren, door lekker rond te zwerven in deze comfortabele metropool van 10 miljoen mensen.

  Lees meer

 • Argentinië onder de loep

  Weinig mensen staan er bij stil, maar Argentinië is van noord tot zuid meer dan 3500 kilometer lang. Zo’n gigantische afstand staat garant voor diverse landschappen. In het noorden, rondde watervallen van Iguazú, vind je bijvoorbeeld stomende jungles – terwijl je in het zuiden oog-in-oog komt met enorme gletsjers.

  Lees meer

 • De nationale drank van Argentinië

  Houd op reis door Argentinië je ogen open voor kleine kalebassen met daarin roestvrijstalen rietjes. Want als je dat doet, ga je ze opeens overal zien.

  Lees meer

 • Wildlife op peninsula Valdés

  Helderblauw water vol vis en hoge kliffen, ver verwijderd van de beschaving: welkom op het schiereiland van Valdés. Hier zijn de antarctische wind en zee heer en meester.

  Lees meer

 • Perito Moreno: een gletsjer om nooit meer te vergeten

  Tekst: Antje VeldBeeld: Eveline Sleeboom In het zuidwestelijke puntje van Argentinië ligt een van de meest indrukwekkende gletsjers ter wereld. Niet alleen omdat hij elke dag een stukje aangroeit. Ook omdat hij bezoekers onderdompelt in een blauwwitte wereld die voor altijd in hun geheugen staat gegrift. Het geluid is nog het beste te omschrijven als onweer. We staan op een houten balkon halverwege...

  Lees meer

 • Argentinië: Land van weemoed en migranten

  Messi, Máxima en paus Franciscus. Alle drie wereldberoemd, alle drie geboren in Argentinië en alle drie nakomelingen van Europese migranten.

  Lees meer

 • De bewogen geschiedenis van Argentinië is fascinerend

  André van de Vooren werkt al meer dan 15 jaar bij Djoser en begeleidt reizen naar Latijns-Amerika, Europa en Afrika. “Reizen is een manier om grenzen te verleggen; grenzen van de wereld, van je leven en van je gedachten.Onderweg zijn er altijd onverwachte momenten en leuke ontmoetingen, maar ook teleurstellingen. Dat maakt het reisleidersvak zo interessant. De reislust heb ik niet van thuis meegekr...

  Lees meer

 • Walvissen spotten bij Valdés

  Bij het schiereiland Valdés, bij de kust van Argentinië heb je tijdens de combinatiereis naar Argentinië en Chili de mogelijkheid om bultrugwalvissen te spotten. Hoewel de eerste walvissen al in april worden waargenomen, is de beste tijd om ze te zien ongetwijfeld in de maanden september, oktober en november.

  Lees meer

Vorige <
1
Terug naar boven