• Slide 1
 • Slide 2
 • Slide 3
 • Slide 4
 • Slide 5
  Argentinië & Brazilië, 21 dagen

  Argentinië & Brazilië 21 dagen

  Het enorme Brazilië, bijna de helft van de oppervlakte van heel Zuid-Amerika, toont grote regionale verschillen. Het noordoosten is sterk beïnvloed door de Afrikaanse cultuur van de slaven die hier tussen 1500 en 1850 werden naartoe gebracht. In het midden en zuiden wonen overwegend nakomelingen van Europeanen. Het dunbevolkte woud van het Amazonegebied bedekt het westen van Brazilië met als bewoners indianen en caboclo’s, afstammelingen van indianen en Portugezen.

  Reisschema

  1. Amsterdam - Buenos Aires
  2. aankomst Buenos Aires
  3. Buenos Aires
  4. Buenos Aires - vlucht naar Puerto Iguazu - Foz do Iguaçu
  5. Foz do Iguaçu, bezoek watervallen - nachtbus naar Bonito
  6. aankomst Bonito
  7. Bonito
  8. Bonito - Pantanal
  9. Pantanal
  10. Pantanal
  11. Pantanal - Campo Grande
  12. Campo Grande - vlucht naar Sao Paulo - Paraty
  13. Paraty
  14. Paraty - transfer naar Angra dos Reis - boot naar Ilha Grande
  15. Ilha Grande
  16. Ilha Grande
  17. Ilha Grande - boot naar Conceicao de Jacarei - transfer Rio de Janeiro
  18. Rio de Janeiro
  19. Rio de Janiero
  20. Rio de Janeiro - Amsterdam
  21. aankomst Amsterdam

  Route op datum:

  Reisbeschrijving

  Tijdens een reis door Argentinië en Brazilië ga je langs vele hoogtepunten. Van de levendige steden Buenos Aires en  Rio de Janeiro, met het wereldberoemde strand Copacabana , tot de enorme Iguaçu watervallen en heerlijk relaxen op het strand van Ilha Grande.Buenos Aires paleis Djoser Family Brazilie & Argentinie

  Buenos Aires
  Dag 1 Amsterdam - Buenos Aires
  Dag 2 aankomst Buenos Aires
  Dag 3 Buenos Aires
  Dag 4 Buenos Aires - vlucht naar Puerto Iguazu - Foz do Iguaçu

  We beginnen in de drukke Argentijnse hoofdstad Buenos Aires. In deze stad staat de wieg van de tango en is de geboortestad van Maradona en Máxima alsook van de bekende schrijver Luis Borges. Buenos Aires, op het eerste gezicht een kosmopolitische moderne stad, heeft ook een enigszins Parijse of Madrileense uitstraling met brede boulevards, koloniale gebouwen en nog alom aanwezige oude grandeur.

  Slenterend over de Avenida de Mayo, die het Plaza del Congreso met het bekende Plaza de Mayo verbindt, stuit je op gebouwen die in menig Europese stad niet zouden misstaan. De Porteño’s, zoals de inwoners van Buenos Aires genoemd worden, zijn ook oprecht trots op hun stad. Je hebt bij aanvang van je reis tijd om het stadscentrum en de uitgestrekte wijken, de barrio’s, te bezoeken
   

  Foz do Iguaçu
  Dag 5 Foz do Iguaçu, bezoek watervallen - nachtbus naar Bonito
  Dag 6 aankomst Bonito
  Dag 7 Bonito

  Iguacu watervallen Brazilie Djoser We nemen een binnenlandse vlucht naar Puerto Iguaçu, een stad dicht bij het drielandenpunt van Paraguay, Argentinië en Brazilië. Van hieruit bezoeken we de indrukwekkende watervallen van de rivier Iguaçu die deels in Brazilië en deels in Argentinië liggen. Maar liefst 275 grote en kleine watervallen storten zich over een lengte van meer dan drie kilometer zo’n tachtig meter naar beneden.Vervolgens vertrekken we naar Foz do Iguaçu

   Niet ver van Foz, zoals het plaatsje door de plaatselijke bevolking wordt genoemd, kun je je laten rondleiden bij de Itaipudam, een van de grootste stuwdammen ter wereld. Deze dam voorziet een groot deel van Brazilië en bijna heel Paraguay van elektriciteit.

  's Avonds vertrekken we met onze eigen comfortabele bus richting Bonito. Het is een goede bus waarin de stoelen verstelbaar zijn tot een soort halfbed. Zo kom je 's ochtends hopelijk helemaal uitgerust aan!
  Bonito Grot Djoser Family Argentinie Brazilie
  De omgeving van het - de naam zegt het al - 'mooie' dorpje Bonito staat bekend om de bijzondere grotten met diepblauw water. In het glasheldere water zwemmen duizenden vissen waar je tussen kunt snorkelen en zwemmen. Ook kan je de diverse grotten verkennen.

  Pantanal , Campo Grande en Paraty
  Dag 8   Bonito - Pantanal
  Dag 9   Pantanal
  Dag 10 Pantanal
  Dag 11 Pantanal - Campo Grande
  Dag 12 Campo Grande -  vlucht naar Sao Paulo - Paraty
  Dag 13 Paraty


  Papegaaien Pantanal Brazilie Djoser Na het prachtige Bonito reizen we verder naar de Pantanal, misschien wel het meest verrassende deel van de reis. Hoewel 'pantanal' het Portugese woord is voor moeras, is het geen echt moeras. Het is het grootste draslandgebied ter wereld en volgens biologen komen er in dit ongerepte natuurgebied 600 vogelsoorten voor, zoals ibissen, papegaaien, ijsvogels, ooievaars en de tuiuiu, een indrukwekkende ooievaar van ruim een meter hoog met zwarte kop en rode hals. Maar ook vind je er de reuzenotter, het gordeldier, en als je mazzel hebt kan je zelfs de jaguar spotten. Om zoveel mogelijk te zien gaan we er zowel met de boot als te voet en te paard op uit. Tijdens die tochten zie je kaaimannen lekker liggen zonnen op de rivierbeddingen en in de bomen zitten apenfamilies en indrukwekkende zeldzame hyacinth ara’s. Misschien kom je ook nog een capivara tegen, het grootste knaagdier ter wereld. Vergeet je verrekijker niet, zodat je alle vogels en andere dieren goed kunt bekijken. Ook een zaklamp mag in je bagage niet ontbreken want we kunnen er ook ’s avonds op uit trekken op zoek naar weer andere dieren. Het water in het natuurgebied zit vol met vissen, je ziet ze zo voorbij zwemmen en je kunt proberen je eigen avondmaal te vangen: verse piranha!

  Naast het ontbijt worden in dit afgelegen gebied ook de lunches en diners verzorgd. Bij de fazenda waar we verblijven kun je  heerlijk luieren in een hangmat in de tuin.
  Paraty Brazilië 	Djoser Family Brazilie en Argenitnie
  Met onze bus reizen we terug naar de bewoonde wereld en blijven een nachtje in Campo Grande. De volgende dag nemen we een binnenlandse vlucht naar Sao Paulo waar vervolgens onze bus staat waarmee we naar Paraty rijden, een sfeervolle historische stad met een prachtige baai. Het koloniale centrum staat op de Unesco Werelderfgoedlijst. Vanuit Angra dos Reis gaan we met de boot naar het paradijselijke bounty-eiland Ilha Grande voor het laatste deel van de reis.

  Ilha Grande en Rio de Janeiro
  Dag 14 Paraty - Angra dos Reis - boot naar Ilha Grande
  Dag 15 Ilha Grande
  Dag 16 Ilha Grande
  Dag 17 Ilha Grande - boot naar Conceição  do Jacaré - Rio de Janeiro
  Dag 18 Rio de Janeiro
  Dag 19 Rio de Janeiro
  Dag 20 Rio de Janeiro - Amsterdam
  Dag 21 aankomst Amsterdam

  ilha Grande Eiland Brazilie Djoser Ilha Grande betekent 'groot eiland' en met 193 km2 is het zeker niet klein. Het gehele eiland is beschermd en grote oppervlaktes behoren tot het nationale park. In dit autovrije gebied vind je tropisch regenwoud en verlaten droomstranden. Lang geleden gebruikten piraten het eiland als schuilplaats, toen het nog dichtbegroeid was. Wie weet kom je tijdens wandelingen nog begraven schatten tegen! Vanuit het gezellige hoofdplaatsje Vila do Abrão kun je in ruim twee uur lopen naar Praia Lopes Mendes, door sommigen het mooiste strand van Brazilië genoemd. Maar ook met de boot kun je je naar de mooiste baaitjes en afgelegen stranden laten brengen en wie weet zie je zelfs pinguins voor de kust!

  Christus beeld Rio de Janeiro Brazilie Djoser De laatste dagen verblijven we in de indrukwekkende stad Rio de Janeiro. De stad ligt aan een schitterende baai en was tot 1960 de hoofdstad van Brazilië. Het herkenningspunt van de stad is het beroemde Christusbeeld dat boven op de Corcovadoberg staat. Boven zul je veel mensen op de grond voor het beeld zien liggen om elkaar in dezelfde houding te fotograferen als Cristo Redentor (Christus de Verlosser). Een grappig gezicht! Vanaf de berg heb je een schitterend uitzicht over de stad en zie je goed de sociale ongelijkheden: dure villawijken en moderne wolkenkrabbers grenzen aan de favela's (sloppenwijken).

  Een ander belangrijk kenmerk in Rio de Janeiro is de Suikerbroodberg, die zeker ook een bezoekje waard is. Een kabelbaan brengt je naar de 400 meter hoge bergtop. Als je met de gondel omhoog gaat, zie je de mooie stranden van Rio steeds kleiner worden. Het beroemdste strand van de stad is zonder meer Copacabana. Wat opvalt, is dat de Cariocas (de inwoners van Rio) over het algemeen ijdel zijn en op het strand veel en fanatiek aan sport doen, met name fitness, voetbal en volleybal. Misschien mogen de kinderen wel een potje meedoen!
   

  Op weg met Djoser
  Bij onze reizen is geen sprake van een strak gepland reisschema. De reisbegeleider biedt de meeste dagen wel een programma aan, maar je bent zeker niet verplicht hieraan deel te nemen. Wie er liever zelf op uitgaat, heeft daartoe alle vrijheid. Binnen de steden is het in Brazilië niet moeilijk om zelf op pad te gaan. Gemiddeld bestaan de Family-groepen uit 18 personen. De maximale groepsgrootte is 26 deelnemers.

  Vertrekdata/prijs

  Boek in september en ontvang €50 korting. Gebruik de actiecode SEP18. Boek in september en ontvang €50 korting. Gebruik de actiecode SEP18.

  2019

  Start - einde
  Beschikbaarheid
   
   
  Prijs
   
  Start - einde
  14 jul - 03 aug
  Beschikbaarheid
  Voldoende
  Prijs
  € 2.895,-
  € 2.695,- (kind t/m 11 jr)
  Start - einde
  21 jul - 10 aug

  10+

  Deze reis is voor gezinnen met kinderen vanaf 10 jaar.

  Beschikbaarheid
  Voldoende
  Prijs
  € 2.995,-
  € 2.795,- (kind t/m 11 jr)
  Start - einde
  28 jul - 17 aug
  Beschikbaarheid
  Voldoende
  Prijs
  € 2.995,-
  € 2.795,- (kind t/m 11 jr)
  Start - einde
  30 jul - 19 aug

  10+

  Deze reis is voor gezinnen met kinderen vanaf 10 jaar.

  Beschikbaarheid
  Voldoende
  Prijs
  € 2.995,-
  € 2.795,- (kind t/m 11 jr)
  Start - einde
  04 aug - 24 aug
  Beschikbaarheid
  Voldoende
  Prijs
  € 2.895,-
  € 2.695,- (kind t/m 11 jr)

  Inclusief

  • Vliegreis met Lufthansa
  • Alle vluchttoeslagen
  • Nederlandse reisbegeleiding
  • Vervoer per bus met airconditioning
  • Transfer van en naar de luchthaven
  • Hotelovernachtingen met vaak een zwembad
  • Het ontbijt
  • Twee binnenlandse vluchten.
  • Ontbijt, lunch en diner in de Pantanal
  • Paardrijden in de Pantanal
  • Een excursie naar de beroemde watervallen Foz Do Iguaçu,
  • Boottocht door de Pantanal
  • Verblijf in het koloniale plaatsje Paraty
  • Diensten Djoser servicebalie Schiphol

  Exclusief

  Reisverzekering, facultatieve excursies, maaltijden, persoonlijke uitgaven, entreegelden, fooien, reserveringskosten € 30,- per factuur, etc.

  Wijzigingen voorbehouden.

  Landarrangement

  Voor kinderen t/m 11 jaar is de prijs exclusief internationale vluchten vanaf € 2.145,-. Voor volwassenen is de prijs vanaf € 2.245,-.

  Houd bij het boeken van een landarrangement, waarbij je zelf je vliegtickets boekt, er rekening mee dat er voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers nodig is.

  Groepssamenstelling

  Onze Familyreizen zijn speciaal samengesteld voor gezinnen met kinderen. Contact met andere gezinnen is dus zo gemaakt!

  De gezinnen kunnen verschillend zijn qua samenstelling; op onze reizen gaan zowel 1- als 2-oudergezinnen mee en ook samengestelde gezinnen. Omdat juist de leeftijd van de kinderen heel bepalend kan zijn voor de reis, is een aantal vertrekdata speciaal voor reizen met kinderen vanaf 10 en 16 jaar. Op de andere reizen zijn kinderen van alle leeftijden welkom, maar de minimum leeftijd is 6 jaar en de maximale leeftijd is 20 jaar. Is een kind jonger dan 6 jaar of ouder dan 20, overleg dan voor boeking met Djoser. Je vindt de beschikbaarheid en de leeftijden van de kinderen van reeds geboekte families bij de reisdata.  

  Het minimum aantal deelnemers op alle Familyreizen is 10 (3 gezinnen), het maximum aantal personen is 26.

  Praktische informatie

  Accommodatie

  Tijdens deze reis overnachten we in sfeervolle hotels met douche en toilet op de kamer. De meeste hotels hebben airconditioning en vaak een zwembad. Op een aantal plaatsen verblijven we in zogenoemde pousada's: authentieke lokale accommodaties met een eigen karakter.

  Het hotel in Buenos Aires is een prachtig koloniaal Castelar Hotel. Het ligt centraal gelegen en op loopafstand van vele bezienswaardigheden.

  In Rio de Janeiro verblijven we in een hotel op loopafstand  van de wereldberoemde stranden van Copacabana. Maar ook leuke winkels en restaurants bevinden zich in de directe omgeving van het hotel. Vanuit het hotel kun je makkelijk met een excursie een bezoek brengen aan het "Suikerbrood" en het "het Christusbeeld".

  We overnachten in Bonito in kleurrijke pousada's met een zwembad, midden in de natuur omgeven door veel planten, bloemen, aapjes en vogels. Vanuit hier kun je verschillende wandelingen maken.

  In de Pantanal  kan je heerlijk ontspannen in je hangmat of een duiknemen in het zwembad. Speel- en sportveldjes maken dit verblijf  uniek. Alle maaltijden zijn hier inclusief. Vanuit hier maken we verschillende excursies in Pantanal.
   

  Bekijk hotelreviews op Tripadvisor

  Buenos Aires Hotel Castelar
  Rio de Janeiro Acapulco Copacabana
  Foz do Iguaçu Best Western Taroba
  Bonito Pousada Moinho de Vento
  Pantanal Fazenda Santa Clara
  Ilha Grande Pousada Pedacinho de Ceu
  IIha Grande Pousada Portal dos Borbas

  Deze selectie geeft een goed beeld van de mogelijke hotels waar we op deze reis verblijven.

  Reis je met een familie van drie personen dan verblijf je met je gezin op één kamer. Bestaat het gezin uit vier of vijf personen dan reserveren we twee kamers, waar mogelijk aan elkaar grenzend.

  Vliegreis

  Luchtvaartmaatschappij

  Het meest voorkomende vluchtschema staat hieronder. Kies een datum voor eventuele afwijkende vluchtschema's. Alle schema's zijn onder voorbehoud van wijzigingen. De deelnemers ontvangen ongeveer 8 weken voor vertrek een voorlopig vluchtschema.

  Kies vertrekdatum:

  • Vlucht met

   Lufthansa

   Traject

   Amsterdam - Frankfurt

   Vertrek

   18:30

   Aankomst

   19:35

  • Vlucht met

   Lufthansa

   Traject

   Frankfurt - Buenos Aires

   Vertrek

   21:55

   Aankomst

   06:45*

  • Vlucht met

   Lufthansa

   Traject

   Rio de Janeiro - Frankfurt

   Vertrek

   22:10

   Aankomst

   14:30*

  • Vlucht met

   Lufthansa

   Traject

   Frankfurt - Amsterdam

   Vertrek

   16:10

   Aankomst

   17:25

  * aankomst volgende dag


  Tijdsverschil: ’s zomers is het aan de kust vier uur vroeger dan bij ons.

  Landarrangement

  Voor kinderen t/m 11 jaar is de prijs exclusief internationale vluchten vanaf € 2.145,-. Voor volwassenen is de prijs vanaf € 2.245,-.

  Houd bij het boeken van een landarrangement, waarbij je zelf je vliegtickets boekt, er rekening mee dat er voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers nodig is.

  Vervoer

  In Brazilië reizen we in een bus die is voorzien van airconditioning. Onderweg is er voldoende gelegenheid om te stoppen waar we willen, bijvoorbeeld voor een mooi uitzicht. In Argentinië doen we alles te voet of met lokaal vervoer

  Vanuit Foz Do Iguaçu nemen we de nachtbus naar Bonito. De nachtbussen in Brazilië zijn uitstekend. Ze zijn comfortabel en uitgerust met verstelbare stoelen, airco, toilet en tv.

  We maken vanwege de afstanden ook twee binnenlandse vluchten van Buenos Aires naar Puerto Iguaçu en van Campo naar Sao Paulo
   

  Bij de reis inbegrepen

  • Vliegreis met Lufthansa
  • Alle vluchttoeslagen
  • Nederlandse reisbegeleiding
  • Vervoer per bus met airconditioning
  • Transfer van en naar de luchthaven
  • Hotelovernachtingen met vaak een zwembad
  • Het ontbijt
  • Twee binnenlandse vluchten.
  • Ontbijt, lunch en diner in de Pantanal
  • Paardrijden in de Pantanal
  • Een excursie naar de beroemde watervallen Foz Do Iguaçu,
  • Boottocht door de Pantanal
  • Verblijf in het koloniale plaatsje Paraty
  • Diensten Djoser servicebalie Schiphol

  Excursies

  Bij Djoser bepaal je zelf welke bezienswaardigheden je de moeite waard vindt om te bezoeken. Iedere plek heeft zijn eigen bijzonderheden. De een wil graag voetballen op het bekendste strand van Rio de Janeiro  de 'Copacabana', de ander zet zijn snorkel op en gaat in Bonito op zoek naar de mooiste dieren onderwater. Sommige reizigers vinden het leuk om een bezoek te brengen aan het bekende Christusbeeld. Tijdens deze reis kom je ook in contact met de prachtige natuur van de Pantanal. Uiteraard kun je ook op heerlijk relaxen aan de rand van het zwembad. Op Ilha Grande kunnen de sportievelingen kiezen voor een wandeling naar een van de vele stranden, andere kiezen voor een heerlijk luie dag aan het strand.

  Je hebt alle vrijheid om je eigen plan te trekken en je programma naar eigen inzicht in te vullen. Toegangsgelden zijn dan ook niet bij de reissom inbegrepen. Ter plaatse kunnen er verschillende excursies worden geregeld door de reisbegeleider of de gids. Het aanbod wordt afgestemd op de wensen van de groep.

  Sommige bezienswaardigheden mag je niet missen, zijn slecht bereikbaar of liggen 'en route' naar onze volgende overnachtingsplaats. Dergelijke excursies zijn bij Djoser in het programma opgenomen. Bij een onvermijdelijk entree, zoals van een nationaal park waarin je verblijft of bezoekt, is dat toegangsgeld inbegrepen. In andere gevallen is dit entreegeld exclusief.

  Tijdens deze reis door Argentinie en Brazilië zijn de volgende excursies (excl entreegelden) in het reisprogramma inbegrepen:

  • Een bezoek aan de Iguaçu watervallen (de entreegelden dienen ter plaatse nog te worden betaald)
  • Verschillende excursies in de Pantanal zoals paarrijden, boottocht en kanoën


  Ter plaatse worden er nog meer excursies aangeboden door de reisbegeleider zoals bijvoorbeeld:

  • In Buenos Aires kun je een Tangoschool bezoeken
  • In Rio de Janeiro kun je het Suikerbrood bezoeken wat zeker de moeite waard is.
  • Canopy tour

  Reisdocumenten

  • E-ticket. Meer informatie ontvang je ongeveer 2 weken voor vertrek.
  • Eigen paspoort voor alle reizigers (volwassenen en kinderen) dat bij vertrek uit Brazilië nog minimaal een half jaar geldig is.

  Geldzaken

  In Argentinië wordt er betaald met de Peso en in Brazilië met de Braziliaanse real. Kijk voor de actuele koersen kijk op oanda.com.

  Pinnen: in de grote steden zijn veel geldautomaten. Belangrijk is dat uw bankpas een werelddekking heeft, controleer dit voor vertrek bij uw bank. Hou daarbij rekening met het feit dat de maximumbedragen (omgerekend ca. 100 Euro) die u kunt pinnen beduidend lager zijn dan in Nederland en België..
  Contant: Euro en/ of Amerikaanse Dollars (voor achter de hand). De lokale omwisselkoers is beter dan de vaste koers die banken hanteren. Het is dus iets voordeliger om ter plaatse geld te wisselen dan geld te pinnen.
  Creditcards: worden bijna overal geaccepteerd. Soms is het nodig om hierbij uw paspoort te tonen.

  Als richtbedrag voor uitgaven die niet bij de reissom zijn inbegrepen, zoals maaltijden, entreegelden, facultatieve excursies, ter plaatse te betalen luchthavenbelastingen en persoonlijke uitgaven, geldt een minimum van € 300,- per persoon per week. 

  Maaltijden

  In de Pantanal zijn de maaltijden bij de reissom inbegrepen. In de andere hotels is er vaak een uitgebreid ontbijtbuffet, met fruit, vruchtensappen, broodjes, cake en natuurlijk sterke maar heerlijke Braziliaanse koffie. Verder ben je vrij om te kiezen waar je wilt eten; de reisbegeleiding geeft je vanzelfsprekend graag tips.

  In Argentinië is vlees het belangrijkste onderdeel van de maaltijd. Toch zijn er ook enkele vegetarische restaurants. De menukaarten lijken op de Europese, maar je ziet ook vaak lokale gerechten. De Cordero, het alom aanwezige lamsvlees, wordt op vele verschillende manieren bereid. Dankzij de Italiaanse immigranten is de Italiaanse keuken in Buenos Aires ook zeker de moeite waard. Het ontbijt bestaat uit toast en croissantjes.

  Voor de lunch heb je vele mogelijkheden, van sandwich en salades tot een warme maaltijd. De lunch is in Latijns Amerika veelal de hoofdmaaltijd en zo ook in Argentinië. Het diner wordt vaak pas na negen uur 's avonds geserveerd. Het drinken van mate doen Argentijnen de hele dag door. Hier zit veel cafeïne in en houdt de Argentijn dan ook de hele dag goed wakker.

  De Zuid Braziliaanse keuken is erg uitgebreid en heeft veel Europese invloeden. Visliefhebbers kunnen in de jungle en aan de kust hun hart ophalen. Populair zijn ook de vaak gezellige ‘kilo’-restaurantjes waar je zelf opschept en het gewicht van wat op je bord ligt, afrekent.

  Overal in Brazilië kun je pizza eten en andere gerechten uit de hele wereld. Doorgaans is één gerecht voldoende voor twee personen. Probeer zeker ook de vele sucos (vruchtensappen), die in talloze variaties te krijgen zijn en accepteer na de maaltijden de wereldberoemde Braziliaanse koffie van de zaak. Die wordt traditioneel gedronken in kleine kopjes met veel suiker. Een bezoek aan Brazilië is niet compleet als je geen ‘caipirinha’ geproefd hebt, de nationale cocktail van cachaça (suikerrietjenever), limoen, suiker en ijs.
   

  Gezondheid

  Voor deze reis wordt aangeraden:

  • Vaccinaties tegen DTP, Hepatitus A, gele koorts
  • Malariatabletten


  Het is verstandig enigszins te letten op wat je eet. Tevens raden we je aan een kleine reisapotheek mee te nemen met o.a. pijnstillers en een middel tegen darmstoornissen. De reisbegeleiding heeft voor noodgevallen overigens ook een medische set bij zich, met daarin steriel hulpmateriaal.

  Voor vaccinaties werkt Djoser samen met Thuisvaccinatie.nl. Het is de grootste landelijke organisatie voor reisvaccinaties aan huis. De deskundige artsen komen bij je langs wanneer het jou uitkomt. Ook ‘s avonds en in het weekend of op het werk. En sturen (indien mogelijk) de rekening rechtstreeks naar de zorgverzekeraar. De tarieven zijn vergelijkbaar met andere vaccinatie instellingen. Je kunt gemakkelijk online een afspraak maken. Voor een advies per land kun je ook de website raadplegen van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering lcr.nl of itg.be.

  Klimaat en geografie

  Buenos Aires ligt zoals het grootste deel van Argentinië in de gematigde zone van het zuidelijk halfrond. 

  Het grootste deel van Brazilië ligt in de tropen. In het noorden van het land vertonen de temperaturen hierdoor erg weinig variatie; het is er het hele jaar door warm.

  Tijdens de Braziliaanse winter (juli en augustus) is het weer in Rio en omgeving te vergelijken met Noord-Europa in de zomer. De (regen) woudgebieden Pantanal,  het woord zegt het al, zijn hele jaar warm en vochtig. Echter kan het op een aantal plaatsen in de avond afkoelen. Dus hou er rekening mee dat je ook warme kleding mee moet nemen.

  Reisbegeleiding en gidsen

  Een enthousiaste Nederlandse reisbegeleider begeleidt de reis. Onze reisbegeleiders zijn zeer ervaren en bevlogen reizigers en vertellen onderweg leuke weetjes over de bestemming. Zij weten als geen ander dat kinderen een reis anders beleven dan volwassenen en kunnen haarfijn inspelen op de wensen en behoeften van beiden. Zij zorgen dat de reis soepel verloopt en zijn het aanspreekpunt voor vragen en ideeën. De eigen passie, in combinatie met een uitgebreide training en inwerkprocedure, vormt de basis voor hun deskundigheid en professionaliteit.  
   

  FAQ

  Hoe is de accommodatie tijdens de reis?

  We overnachten in sfeervolle hotels met douche en toilet op de kamer. In een aantal hotels is airconditioning en een zwembad aanwezig. We gebruiken waar mogelijk pousada’s , lokale accommodaties met een eigen karakter en een centrale ligging. In de Pantanal overnachten we op een leuke fazenda. De hutten zijn gebouwd van hout en riet en voorzien van douche en toilet. Tijdens het verblijf worden alle maaltijden verzorgd en vanuit de accommodatie verkennen we de uitgestrekte Pantanal.

  Hoe is het vervoer tijdens de reis geregeld?

  In Brazilië reizen we in een bus die is voorzien van airconditioning. Onderweg is er voldoende gelegenheid om te stoppen waar we willen, bijvoorbeeld voor een mooi uitzicht. Vanuit naar Foz Do Iguaçu nemen we de nachtbus naar Bonita.

  We maken vanwege de afstanden ook drie binnenlandse vlucht van Rio de Janeiro naar Foz Do Iguaçu en van Campo Grande naar Andra dos Reis en van Ilha Grande naar Rio de Janeiro

  Wat is de beste reistijd?

  In Brazilië kun je het hele jaar door reizen en omdat het grootste gedeelte van het land in de tropen ligt, is de temperatuur over het algemeen lekker warm! Het toeristisch hoogseizoen is van december tot en met maart, in die tijd nemen de meeste Brazilianen vakantie. De beste reistijd voor de Pantanal is van mei-oktober omdat je in die periode de meeste dieren kunt zien. Van november-februari is het er erg heet. Het zuiden van het land kent twee seizoenen, van maart-november is het droog en van december –februari vochtig.

  Is er Nederlandstalige reisbegeleiding tijdens de reis?

  Deze juniorreis wordt begeleid door een enthousiaste Nederlandse reisbegeleider. Onze  ervaren reisbegeleiders zijn verantwoordelijk voor de organisatorische en technische aspecten van de reis en houden daarbij rekening met de leeftijd en belevingswereld van de meereizende kinderen. Hun uitgebreide reiservaring en affiniteit met kinderen geeft een belangrijke meerwaarde aan onze juniorreizen. Een uitgebreide interne training legt hiervoor de basis.

  Een lokale gids vertelt uitgebreid over het land; over de geschiedenis, de religieuze invloeden of de culturele achtergronden. Maar natuurlijk ook over de lokale gebruiken en de alledaagse zaken in het leven.

  Hoe zijn de maaltijden geregeld?

  De hotelovernachtingen zijn op basis van logies en ontbijt. Lunch en diner zijn voor eigen rekening zodat je zelf kan bepalen wat en met wie je gaat eten. Het verblijf in de Pantanal is op basis van volpension.

  Wat is het voltage in Brazilië?

  In Brazilië komt zowel 110 als 220 volt netspanning voor. Bij 220 V hebben de stopcontacten hetzelfde model als de Nederlandse, bij 110 V hebben de stekkers twee platte poten. In de hotels en pousada’s is het mogelijk om film- en fotoapparatuur opladen.

  Djoser Foto's en Video

  Djoser reviews

  8,0
  • Een afwisselende reis, met twee wereldsteden, bijzondere natuur en strand. De watervallen van Iguacu zijn een bezienswaardigheid uit de buitencategorie. De eerste helft van de reis bood iets minder individuele vrijheid dan we hadden verwacht.

   Bekijk alle reviews
   Chat met Djoser
   Go to top