• Slide 1
 • Slide 2
 • Slide 3
 • Slide 4
 • Slide 5
  Argentinië & Brazilië, 21 dagen

  Argentinië & Brazilië21 dagen

  Argentinië en Brazilië zijn zo groot dat ze samen het grootste deel van heel Zuid-Amerika beslaan. Elke gebied waar je reist, is weer totaal anders dan de andere gebieden. Het ene moment lijkt het of je door een Europese stad wandelt met al die mooie, postkoloniale gebouwen. Het volgende moment lig je op een tropisch palmenstrand of rijd je dwars door groene regenwouden naar de mooiste watervallen die je ooit gezien hebt. Dat maakt deze gevarieerde familiereis zo bijzonder en indrukwekkend.

  Reisschema

  1. Amsterdam - Buenos Aires
  2. aankomst Buenos Aires
  3. Buenos Aires
  4. Buenos Aires - vlucht naar Puerto Iguazu - Foz do Iguaçu
  5. Foz do Iguaçu, bezoek watervallen - nachtbus naar Bonito
  6. aankomst Bonito
  7. Bonito
  8. Bonito - Pantanal
  9. Pantanal
  10. Pantanal
  11. Pantanal - Campo Grande
  12. Campo Grande - vlucht naar Sao Paulo - Paraty
  13. Paraty
  14. Paraty - transfer naar Angra dos Reis - boot naar Ilha Grande
  15. Ilha Grande
  16. Ilha Grande
  17. Ilha Grande - boot naar Conceicao de Jacarei - transfer Rio de Janeiro
  18. Rio de Janeiro
  19. Rio de Janiero
  20. Rio de Janeiro - Amsterdam
  21. aankomst Amsterdam

  Route op datum:

  Reisbeschrijving

  Tijdens deze reis door Argentinië en Brazilië bezoeken we heel veel hoogtepunten. We beginnen in het bruisende Buenos Aires, bezoeken de watervallen van Iguaçu, trekken door spectaculaire natuurgebieden en relaxen op de hagelwitte zandstranden van een voormalig pirateneiland. Tot slot bezoeken we de reusachtige Cristo Redentor en flaneren we over het wereldberoemde strand van Copacabana in Rio de Janairo. 


  Buenos Aires
  Dag 1 Amsterdam - Buenos Aires
  Dag 2 aankomst Buenos Aires
  Dag 3 Buenos Aires
  Dag 4 Buenos Aires - vlucht naar Puerto Iguazu - Foz do Iguaçu

  Buenos Aires paleis Djoser Family Brazilie & ArgentinieWe beginnen deze reis in de drukke, gezellige Argentijnse hoofdstad Buenos Aires de geboortestad van Koningin Máxima en voetballer Diego Maradona. Ken je de Argentijnse Tango? Deze passionele dans is in de straten van Buenos Aires ontstaan en nog steeds zie regelmatig op de hoek van de straat een koppel elegant bewegen op de mooie muziek. Buenos Aires is een moderne stad die door de stijl doet denken aan Parijs en door de brede boulevards en koloniale gebouwen aan Madrid. 

  Als je over de Avenida de Mayo van Plaza del Congreso naar Plaza de Mayo slentert, moet jezelf echt je even in de wang knijpen om te realiseren dat je in Argentinië bent en niet in een stad ergens in Europa. De Porteño’s, zoals de inwoners van Buenos Aires genoemd worden, zijn oprecht trots op hun stad. Neem vooral de tijd om het bruisende centrum en de kleurrijke barrio’s, ofwel wijken, te bezoeken.

  Foz do Iguaçu

  Dag 5 Foz do Iguaçu, bezoek watervallen - nachtbus naar Bonito
  Dag 6 aankomst Bonito
  Dag 7 Bonito

  Iguacu watervallen Brazilie Djoser We nemen een binnenlandse vlucht naar Puerto Iguaçu, een stad dicht bij het drielandenpunt van Paraguay, Argentinië en Brazilië. Vanuit  hier bezoeken we de indrukwekkende watervallen die deels in Brazilië en deels in Argentinië liggen. We durven wel te zeggen dat deze watervallen in de rivier Iguaçu tot de allermooiste van de wereld behoren. Over een lengte van meer dan drie kilometer storten maar liefst 275 grote en kleine watervallen zo’n tachtig meter naar beneden. Nadat we alle tijd hebben genomen om dit natuurgeweld te bewonderen, reizen we door naar Foz do Iguaçu.

  Niet ver van Foz, zoals het plaatsje door de plaatselijke bevolking wordt genoemd, kun je je laten rondleiden bij de Itaipudam, een van de grootste stuwdammen ter wereld. De bewoners hebben veel profijt van de stuwdam want de dam voorziet een groot deel van Brazilië en bijna heel Paraguay van elektriciteit.

  Bonito Grot Djoser Family Argentinie Brazilie's Avonds vertrekken we met onze eigen, comfortabele bus richting Bonito. Je zit écht comfortabel want je kunt je stoel verstellen tot een soort halfbed en hopelijk kom je de volgende ochtend helemaal uitgerust aan!

  De omgeving van het - de naam doet het al vermoeden - 'mooie' dorpje Bonito staat bekend om de bijzondere grotten met diepblauw, helder water. Er zwemmen wel duizenden vissen in het glasheldere water. Neem je snorkelsset maar mee, want het is een bijzondere ervaring om al snorkelend tussen al die vissen te zwemmen. Je kunt ook de verschillende grotten verkennen.

  Pantanal , Campo Grande en Paraty
  Dag 8   Bonito - Pantanal
  Dag 9   Pantanal
  Dag 10 Pantanal
  Dag 11 Pantanal - Campo Grande
  Dag 12 Campo Grande -  vlucht naar Sao Paulo - Paraty
  Dag 13 Paraty

  Papegaaien Pantanal Brazilie Djoser Na het prachtige Bonito reizen we verder naar de Pantanal, misschien wel het meest verrassende deel van de reis. Panntanal is het Portugese woord voor moeras, toch is het geen echt moeras, maar het grootste draslandgebied ter wereld. Volgens biologen komen er in dit ongerepte natuurgebied zo'n 600 vogelsoorten voor. Neem een notitieblok mee dan kun je goed bijhouden welke vogels je tegenkomt. Ga maar op zoen naar de ibissen, papegaaien, ijsvogels, ooievaars en de tuiuiu, een indrukwekkende ooievaar van ruim een meter hoog met zwarte kop en rode hals. Maar je kunt ook reuzenotters, gordeldieren en, als je mazzel hebt, een jaguar tegenkomen. We gaan er met de boot, te voet en te paard op uit om zoveel mogelijk te kunnen zien en ervaren. Tel maar eens hoeveel kaaimannen lekker liggen te zonnen op de rivierbeddingen en hoeveel apenfamilies en zeldzame hyacinth ara’s je tussen de bomen ziet. Misschien spot je ook nog een capivara, het grootste knaagdier ter wereld. Vergeet je verrekijker niet, dan kun je alle vogels en andere dieren goed bekijken. Een zaklamp mag eigenlijk ook niet ontbreken, want we kunnen er ook ’s avonds op uittrekken. In het donker spot je weer heel andere dieren. Het water in het natuurgebied zit vol met vissen, je ziet ze zo voorbij zwemmen en je kunt proberen je eigen avondmaal te vangen: smakelijke verse piranha!!

  Paraty Brazilië Djoser Family Brazilie en ArgenitnieWe verblijven op een zogenaamde fazenda, een soort boeren hoeve, en je kunt hier heerlijk luieren in een hangmat in de tuin. Blijf maar lekker luieren, want in dit afgelegen gebied wordt naast het ontbijt ook de lunch en avondeten verzorgd. Met onze bus reizen we terug naar de bewoonde wereld en blijven een nachtje in Campo Grande en nemen de volgende dag een binnenlandse vlucht naar Sao Paulo. Daar staat onze bus klaar om ons naar Raty te rijden. Raty is een sfeervolle, oude stad aan een prachtige baai en een koloniale centrum dat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Vanuit Angra dos Reis gaan we met de boot naar het paradijselijke bounty-eiland Ilha Grande voor het laatste deel van de reis.

  Ilha Grande en Rio de Janeiro
  Dag 14 Paraty - Angra dos Reis - boot naar Ilha Grande
  Dag 15 Ilha Grande
  Dag 16 Ilha Grande
  Dag 17 Ilha Grande - boot naar Conceição  do Jacaré - Rio de Janeiro
  Dag 18 Rio de Janeiro
  Dag 19 Rio de Janeiro
  Dag 20 Rio de Janeiro - Amsterdam
  Dag 21 aankomst Amsterdam

  ilha Grande Eiland Brazilie Djoser Ilha Grande betekent 'groot eiland' en met 193 km2 is dit eiland zeker niet klein. Het gehele eiland is beschermd gebied en grotere oppervlakten behoren tot een nationaal park met tropisch regenwouden en verlaten droomstranden.

  Misschien doet het eiland je denken aan die typisch pirateneilanden die je in films voorbij ziet komen. En dat klopt helemaal. Lang geleden gebruikten piraten dit toen nog dichtbegroeide eiland graag als schuilplaats. Wie weet kom je tijdens een wandeling nog begraven schatten tegen! Vanuit het gezellige hoofdplaatsje Vila do Abrão kun je in ruim twee uur naar Praia Lopes Mendes lopen. Praia Lopes Mendes wordt door velen het mooiste strand van Brazilië genoemd. Je kunt je ook met een boot naar mooie baaitjes en afgelegen stranden laten brengen. Met een beetje geluk zie je pinguins voor de kust!

  Christus beeld Rio de Janeiro Brazilie Djoser De laatste dagen verblijven we in de indrukwekkende stad Rio de Janeiro. De stad ligt aan een schitterende baai en was tot 1960 de hoofdstad van Brazilië. Het herkenningspunt van de stad is het beroemde Christusbeeld dat boven op de Corcovadoberg staat. Het is wel een heel grappig gezicht hoe al die mensen voor het beeld op de grond gaan liggen om elkaar in dezelfde houding te fotograferen als Cristo Redentor, ofwel Christus de Verlosser. Vanaf de berg heb je een schitterend uitzicht over de stad en kun je de sociale ongelijkheden goed herkennen: dure villawijken en moderne wolkenkrabbers grenzen aan de sloppenwijken, de zogenoeme favela's.

  Een ander belangrijke bezienswaardigheid en opvallend kenmerk in Rio de Janeiro is de 400 meter hoge Suikerbroodberg. Je kunt met een kabelbaan de berg op en.als je langzaam in je gondeltje omhoog glijdt, zie je de mooie stranden van Rio steeds kleiner worden. Het beroemdste strand van de stad is zonder meer Copacabana. Wat opvalt, is de ijdelheid van de Cariocas, de inwoners van Rio (Hé, hoe zou Joe Carioca uit de Donald Duck aan zijn naam komen?) Je ziet altijd wel sporters op het strand die fanatiek fitnessen, voetballen en volleyballen. Leuk om een potje mee te doen!

  Op weg met Djoser

  Bij onze reizen is geen sprake van een strak gepland reisschema. De reisbegeleider biedt de meeste dagen wel een programma aan, maar je bent zeker niet verplicht hieraan deel te nemen. Wie er liever zelf op uitgaat, heeft daartoe alle vrijheid. Binnen de steden is het in Brazilië niet moeilijk om zelf op pad te gaan. Gemiddeld bestaan de Family-groepen uit 18 personen. De maximale groepsgrootte is 26 deelnemers.

  Vertrekdata/prijs

  2021

  Start - einde
  Beschikbaarheid
   
   
  Prijs
   
  Start - einde
  11 jul - 31 jul
  Beschikbaarheid
  Voldoende
  Prijs
  € 3.195,-
  € 2.995,- (kind t/m 11 jr)
  Start - einde
  18 jul - 07 aug

  10+

  Deze reis is voor gezinnen met kinderen vanaf 10 jaar.

  Beschikbaarheid
  Voldoende
  Prijs
  € 3.195,-
  € 2.995,- (kind t/m 11 jr)
  Start - einde
  22 jul - 11 aug

  16+

  Deze reis is voor gezinnen met kinderen vanaf 16 jaar

  Beschikbaarheid
  Voldoende
  Prijs
  € 3.295,-
  Start - einde
  25 jul - 14 aug

  16+

  Deze reis is voor gezinnen met kinderen vanaf 16 jaar

  Beschikbaarheid
  3 plaatsen vrij
  Prijs
  € 3.395,-
   
  Boek nu
  Start - einde
  01 aug - 21 aug

  10+

  Deze reis is voor gezinnen met kinderen vanaf 10 jaar.

  Beschikbaarheid
  Voldoende
  Prijs
  € 3.195,-
  € 2.995,- (kind t/m 11 jr)
  Start - einde
  06 aug - 26 aug
  Beschikbaarheid
  Voldoende
  Prijs
  € 3.195,-
  € 2.995,- (kind t/m 11 jr)

  Inclusief

  • Vliegreis met Lufthansa
  • Alle vluchttoeslagen
  • Nederlandse reisbegeleiding
  • Vervoer per bus met airconditioning
  • Transfer van en naar de luchthaven
  • Hotelovernachtingen met vaak een zwembad
  • 18x ontbijt, 2x lunch, 3x diner
  • Twee binnenlandse vluchten.
  • Paardrijden in de Pantanal
  • Een excursie naar de beroemde watervallen Foz Do Iguaçu,
  • Boottocht door de Pantanal
  • Verblijf in het koloniale plaatsje Paraty

  Exclusief

  Reisverzekering, facultatieve excursies, maaltijden, persoonlijke uitgaven, entreegelden, fooien, reserveringskosten € 30,- per factuur, etc.

  Wijzigingen voorbehouden.

  Landarrangement

  Voor kinderen t/m 11 jaar is de prijs exclusief internationale vluchten vanaf € 2.245,-. Voor volwassenen is de prijs vanaf € 2.445,-.

  Houd bij het boeken van een landarrangement, waarbij je zelf je vliegtickets boekt, er rekening mee dat er voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers nodig is.

  Hotelverlenging

  Een vervroeging van je reis mét accommodatie in Buenos Aires is bij te boeken. De prijs voor een tweepersoonskamer met ontbijt is vanaf € 50,- per persoon per nacht. Een verlenging in Rio de Janeiro is ook te boeken. De prijs voor een tweepersoonskamer met ontbijt is vanaf € 50,- per persoon per nacht.

  De genoemde prijzen zijn zonder wijzigingskosten van de vlucht en de transfer van/naar de luchthaven.

  Groepssamenstelling en groepsgrootte

  Onze Familyreizen zijn speciaal samengesteld voor gezinnen met kinderen. Contact met andere gezinnen is dus zo gemaakt!

  De gezinnen kunnen verschillend zijn qua samenstelling; op onze reizen gaan zowel 1- als 2-oudergezinnen mee en ook samengestelde gezinnen. Omdat juist de leeftijd van de kinderen heel bepalend kan zijn voor de reis, is een aantal vertrekdata speciaal voor reizen met kinderen vanaf 10 en 16 jaar. Op de andere reizen zijn kinderen van alle leeftijden welkom, maar de minimum leeftijd is 6 jaar en de maximale leeftijd is 20 jaar. Is een kind jonger dan 6 jaar of ouder dan 20, overleg dan voor boeking met Djoser. Je vindt de beschikbaarheid en de leeftijden van de kinderen van reeds geboekte families bij de reisdata.  

  Het minimum aantal deelnemers op alle Familyreizen is 10 (3 gezinnen), het maximum aantal personen is 26.

  Praktische informatie

  Accommodatie

  Tijdens deze reis overnachten we in sfeervolle hotels met douche en toilet op de kamer. De meeste hotels hebben airconditioning en vaak een zwembad. Op een aantal plaatsen verblijven we in zogenoemde pousada's: authentieke lokale accommodaties met een eigen karakter.

  Het hotel in Buenos Aires is een prachtig koloniaal Castelar Hotel. Het ligt centraal gelegen en op loopafstand van vele bezienswaardigheden.

  In Rio de Janeiro verblijven we in een hotel op loopafstand  van de wereldberoemde stranden van Copacabana. Maar ook leuke winkels en restaurants bevinden zich in de directe omgeving van het hotel. Vanuit het hotel kun je makkelijk met een excursie een bezoek brengen aan het "Suikerbrood" en het "het Christusbeeld".

  We overnachten in Bonito in kleurrijke pousada's met een zwembad, midden in de natuur omgeven door veel planten, bloemen, aapjes en vogels. Vanuit hier kun je verschillende wandelingen maken.

  In de Pantanal  kan je heerlijk ontspannen in je hangmat of een duiknemen in het zwembad. Speel- en sportveldjes maken dit verblijf  uniek. Alle maaltijden zijn hier inclusief. Vanuit hier maken we verschillende excursies in Pantanal.

  Bekijk hotelreviews op Tripadvisor

  Buenos Aires Hotel Castelar
  Rio de Janeiro Acapulco Copacabana
  Foz do Iguaçu Best Western Taroba
  Bonito Pousada Moinho de Vento
  Pantanal Fazenda Santa Clara
  Ilha Grande Pousada Pedacinho de Ceu
  IIha Grande Pousada Portal dos Borbas

  Deze selectie geeft een goed beeld van de mogelijke hotels waar we op deze reis verblijven.

  Reis je met een familie van drie personen dan verblijf je met je gezin op één kamer. Voor meer comfort is het mogelijk om, tegen betaling van een toeslag, een éénpersoonskamer bij te boeken. Kies je hiervoor, of bestaat het gezin uit vier, vijf of meer personen, reserveren we, indien beschikbaar, aan elkaar grenzende kamers.

  Vliegreis

  Lufthansa

  Het meest voorkomende vluchtschema staat hieronder. Kies een datum voor eventuele afwijkende vluchtschema's. Alle schema's zijn onder voorbehoud van wijzigingen. Voor de reizen met vertrek in 2021 geldt dat zowel tijden als de luchtvaartmaatschappij kunnen wijzigen. De deelnemers ontvangen ongeveer 8 weken voor vertrek een voorlopig vluchtschema.

  Kies vertrekdatum:

  • Vlucht met

   Lufthansa

   Traject

   Amsterdam - Frankfurt

   Vertrek

   18:30

   Aankomst

   19:35

  • Vlucht met

   Lufthansa

   Traject

   Frankfurt - Buenos Aires

   Vertrek

   21:55

   Aankomst

   06:40*

  • Vlucht met

   Lufthansa

   Traject

   Rio de Janeiro - Frankfurt

   Vertrek

   21:35

   Aankomst

   14:30*

  • Vlucht met

   Lufthansa

   Traject

   Frankfurt - Amsterdam

   Vertrek

   16:10

   Aankomst

   17:20

  * aankomst volgende dag


  Tijdsverschil: ’s zomers is het aan de kust vier uur vroeger dan bij ons.

  CO2-compensatie

  Reizen is verrijkend, maar het transport dat nodig is om nieuwe bestemmingen te ontdekken laat zijn sporen achter in de vorm van broeikasgassen, waaronder CO2. Door de CO2-uitstoot van de reis te compenseren kan ergens anders ter wereld dezelfde hoeveelheid CO2 worden voorkomen. Samen met de ANVR hebben we gekozen voor een samenwerking met de South Pole Group, de wereldmarktleider in het uitvoeren van CO2-reductie projecten. Wij steunen een project in Thailand dat bestaat uit het installeren van zonnepanelen waardoor geen kolen meer hoeven worden te verbrand om elektriciteit op te wekken. Met CO2-compensatie doen we met elkaar dus iets terug voor het klimaat én voor de lokale bevolking. Compenseer daarom je reis: dit is mogelijk voor slechts € 5,-. Vanzelfsprekend compenseren wij als Djoser ook alle reizen van onze medewerkers.

  Landarrangement

  Voor kinderen t/m 11 jaar is de prijs exclusief internationale vluchten vanaf € 2.245,-. Voor volwassenen is de prijs vanaf € 2.445,-.

  Houd bij het boeken van een landarrangement, waarbij je zelf je vliegtickets boekt, er rekening mee dat er voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers nodig is.

  Vervoer

  In Brazilië reizen we in een bus die is voorzien van airconditioning. Onderweg is er voldoende gelegenheid om te stoppen waar we willen, bijvoorbeeld voor een mooi uitzicht. In Argentinië doen we alles te voet of met lokaal vervoer

  Vanuit Foz Do Iguaçu nemen we de nachtbus naar Bonito. De nachtbussen in Brazilië zijn uitstekend. Ze zijn comfortabel en uitgerust met verstelbare stoelen, airco, toilet en tv.

  We maken vanwege de afstanden ook twee binnenlandse vluchten van Buenos Aires naar Puerto Iguaçu en van Campo naar Sao Paulo
   

  Bij de reis inbegrepen

  • Vliegreis met Lufthansa
  • Alle vluchttoeslagen
  • Nederlandse reisbegeleiding
  • Vervoer per bus met airconditioning
  • Transfer van en naar de luchthaven
  • Hotelovernachtingen met vaak een zwembad
  • 18x ontbijt, 2x lunch, 3x diner
  • Twee binnenlandse vluchten.
  • Paardrijden in de Pantanal
  • Een excursie naar de beroemde watervallen Foz Do Iguaçu,
  • Boottocht door de Pantanal
  • Verblijf in het koloniale plaatsje Paraty

  Excursies

  Bij Djoser bepaal je zelf welke bezienswaardigheden je de moeite waard vindt om te bezoeken. Iedere plek heeft zijn eigen bijzonderheden. De een wil graag voetballen op het bekendste strand van Rio de Janeiro  de 'Copacabana', de ander zet zijn snorkel op en gaat in Bonito op zoek naar de mooiste dieren onderwater. Sommige reizigers vinden het leuk om een bezoek te brengen aan het bekende Christusbeeld. Tijdens deze reis kom je ook in contact met de prachtige natuur van de Pantanal. Uiteraard kun je ook op heerlijk relaxen aan de rand van het zwembad. Op Ilha Grande kunnen de sportievelingen kiezen voor een wandeling naar een van de vele stranden, andere kiezen voor een heerlijk luie dag aan het strand.

  Je hebt alle vrijheid om je eigen plan te trekken en je programma naar eigen inzicht in te vullen. Toegangsgelden zijn dan ook niet bij de reissom inbegrepen. Ter plaatse kunnen er verschillende excursies worden geregeld door de reisbegeleider of de gids. Het aanbod wordt afgestemd op de wensen van de groep.

  Sommige bezienswaardigheden mag je niet missen, zijn slecht bereikbaar of liggen 'en route' naar onze volgende overnachtingsplaats. Dergelijke excursies zijn bij Djoser in het programma opgenomen. Bij een onvermijdelijk entree, zoals van een nationaal park waarin je verblijft of bezoekt, is dat toegangsgeld inbegrepen. In andere gevallen is dit entreegeld exclusief.

  Tijdens deze reis door Argentinie en Brazilië zijn de volgende excursies (excl entreegelden) in het reisprogramma inbegrepen:

  • Een bezoek aan de Iguaçu watervallen (de entreegelden dienen ter plaatse nog te worden betaald)
  • Verschillende excursies in de Pantanal zoals paarrijden, boottocht en kanoën


  Ter plaatse worden er nog meer excursies aangeboden door de reisbegeleider zoals bijvoorbeeld:

  • In Buenos Aires kun je een Tangoschool bezoeken
  • In Rio de Janeiro kun je het Suikerbrood bezoeken wat zeker de moeite waard is.
  • Canopy tour

  Reisdocumenten

  • E-ticket. Meer informatie ontvang je ongeveer 2 weken voor vertrek.
  • Eigen paspoort voor alle reizigers (volwassenen en kinderen) dat bij vertrek uit Brazilië nog minimaal een half jaar geldig is.

  Geldzaken

  In Argentinië wordt er betaald met de Peso en in Brazilië met de Braziliaanse real. Kijk voor de actuele koersen kijk op oanda.com.

  Pinnen: in de grote steden zijn veel geldautomaten. Belangrijk is dat uw bankpas een werelddekking heeft, controleer dit voor vertrek bij uw bank. Hou daarbij rekening met het feit dat de maximumbedragen (omgerekend ca. 100 Euro) die u kunt pinnen beduidend lager zijn dan in Nederland en België..
  Contant: Euro. De lokale omwisselkoers is beter dan de vaste koers die banken hanteren. Het is dus iets voordeliger om ter plaatse geld te wisselen dan geld te pinnen.
  Creditcards: worden bijna overal geaccepteerd. Soms is het nodig om hierbij uw paspoort te tonen.

  Als richtbedrag voor uitgaven die niet bij de reissom zijn inbegrepen, zoals maaltijden, entreegelden, facultatieve excursies, ter plaatse te betalen luchthavenbelastingen en persoonlijke uitgaven, geldt een minimum van € 300,- per persoon per week. 

  Maaltijden

  In de Pantanal zijn de maaltijden bij de reissom inbegrepen. In de andere hotels is er vaak een uitgebreid ontbijtbuffet, met fruit, vruchtensappen, broodjes, cake en natuurlijk sterke maar heerlijke Braziliaanse koffie. Verder ben je vrij om te kiezen waar je wilt eten; de reisbegeleiding geeft je vanzelfsprekend graag tips.

  In Argentinië is vlees het belangrijkste onderdeel van de maaltijd. Toch zijn er ook enkele vegetarische restaurants. De menukaarten lijken op de Europese, maar je ziet ook vaak lokale gerechten. De Cordero, het alom aanwezige lamsvlees, wordt op vele verschillende manieren bereid. Dankzij de Italiaanse immigranten is de Italiaanse keuken in Buenos Aires ook zeker de moeite waard. Het ontbijt bestaat uit toast en croissantjes.

  Voor de lunch heb je vele mogelijkheden, van sandwich en salades tot een warme maaltijd. De lunch is in Latijns Amerika veelal de hoofdmaaltijd en zo ook in Argentinië. Het diner wordt vaak pas na negen uur 's avonds geserveerd. Het drinken van mate doen Argentijnen de hele dag door. Hier zit veel cafeïne in en houdt de Argentijn dan ook de hele dag goed wakker.

  De Zuid Braziliaanse keuken is erg uitgebreid en heeft veel Europese invloeden. Visliefhebbers kunnen in de jungle en aan de kust hun hart ophalen. Populair zijn ook de vaak gezellige ‘kilo’-restaurantjes waar je zelf opschept en het gewicht van wat op je bord ligt, afrekent.

  Overal in Brazilië kun je pizza eten en andere gerechten uit de hele wereld. Doorgaans is één gerecht voldoende voor twee personen. Probeer zeker ook de vele sucos (vruchtensappen), die in talloze variaties te krijgen zijn en accepteer na de maaltijden de wereldberoemde Braziliaanse koffie van de zaak. Die wordt traditioneel gedronken in kleine kopjes met veel suiker. Een bezoek aan Brazilië is niet compleet als je geen ‘caipirinha’ geproefd hebt, de nationale cocktail van cachaça (suikerrietjenever), limoen, suiker en ijs.

  Gezondheid

  Voor deze reis wordt aangeraden:

  • Vaccinaties tegen DTP, Hepatitus A, gele koorts
  • Malariatabletten


  Het is verstandig enigszins te letten op wat je eet. Tevens raden we je aan een kleine reisapotheek mee te nemen met o.a. pijnstillers en een middel tegen darmstoornissen. De reisbegeleiding heeft voor noodgevallen overigens ook een medische set bij zich, met daarin steriel hulpmateriaal.

  Voor vaccinaties werkt Djoser samen met Thuisvaccinatie.nl. Het is de grootste landelijke organisatie voor reisvaccinaties aan huis. De deskundige artsen komen bij je langs wanneer het jou uitkomt. Ook ‘s avonds en in het weekend of op het werk. En sturen (indien mogelijk) de rekening rechtstreeks naar de zorgverzekeraar. De tarieven zijn vergelijkbaar met andere vaccinatie instellingen. Je kunt gemakkelijk online een afspraak maken. Voor een advies per land kun je ook de website raadplegen van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering lcr.nl of itg.be.

  Hotelverlenging

  Een vervroeging van je reis mét accommodatie in Buenos Aires is bij te boeken. De prijs voor een tweepersoonskamer met ontbijt is vanaf € 50,- per persoon per nacht. Een verlenging in Rio de Janeiro is ook te boeken. De prijs voor een tweepersoonskamer met ontbijt is vanaf € 50,- per persoon per nacht.

  De genoemde prijzen zijn zonder wijzigingskosten van de vlucht en de transfer van/naar de luchthaven.

  Klimaat en geografie

  Buenos Aires ligt zoals het grootste deel van Argentinië in de gematigde zone van het zuidelijk halfrond. 

  Het grootste deel van Brazilië ligt in de tropen. In het noorden van het land vertonen de temperaturen hierdoor erg weinig variatie; het is er het hele jaar door warm.

  Tijdens de Braziliaanse winter (juli en augustus) is het weer in Rio en omgeving te vergelijken met Noord-Europa in de zomer. De (regen) woudgebieden Pantanal,  het woord zegt het al, zijn hele jaar warm en vochtig. Echter kan het op een aantal plaatsen in de avond afkoelen. Dus hou er rekening mee dat je ook warme kleding mee moet nemen.

  Reisbegeleiding en gidsen

  Een enthousiaste Nederlandse reisbegeleider begeleidt de reis. Onze reisbegeleiders zijn zeer ervaren en bevlogen reizigers en vertellen onderweg leuke weetjes over de bestemming. Zij weten als geen ander dat kinderen een reis anders beleven dan volwassenen en kunnen haarfijn inspelen op de wensen en behoeften van beiden. Zij zorgen dat de reis soepel verloopt en zijn het aanspreekpunt voor vragen en ideeën. De eigen passie, in combinatie met een uitgebreide training en inwerkprocedure, vormt de basis voor hun deskundigheid en professionaliteit.  
   

  FAQ

  Waarom met Djoser Family naar Argentinië en Brazilië?

  De reizen met Djoser Family zijn speciaal ontwikkeld voor gezinnen. Je verblijft in sfeervolle hotels die vaak over een zwembad beschikken. De reis naar Argentinië en Brazilië is voor kinderen een mooie combinatie van cultuur, spectaculaire netuurfenomenen en genieten van prachtige stranden! Tevens wordt de reis begeleid door een ervaren reisbegeleider die affiniteit met kinderen heeft, dit heeft onze Family reizen een belangrijke meerwaarde.

  Wat is de zwaarte van deze Family reis?

  Tijdens deze reis wordt er, vanwege de afstanden, twee keer gebruik gemaakt van een korte binnenlandse vlucht. De rest van de afstanden worden afgelegd per bus, waarvan één maal een nachtbus van Foz do Iguacu naar Bonito. Dit is een comfortabele bus met verstelbare stoelen, airco, televisie en een toilet.

  Welk weertype kan ik verwachten tijdens deze reis?

  De Braziliaanse winter vindt plaats in onze zomermaanden. De Braziliaanse winter is echter zacht en te vergelijken met de Noord-Europese zomer. 's Avonds kan het echter afkoelen. In de Pantanal is het hele jaar door warm en vochtig. Buenos Aires ligt in de gematigde zone van het zuidelijk halfrond en het is er nooit echt koud, in juli en augustus ligt de temperatuur rond de 15 graden. Het kan echter frisser aanvoelen door de wind.

  Hebben we een visum nodig?

  Voor zowel Brazilië als Argentinië dien je in het bezit te zijn van een paspoort dat bij vertrek uit Brazilië nog een half jaar geldig is. Een visum is voor deze landen niet nodig.

  Hoe wordt een familie met een oneven aantal personen ingedeeld?

  Reis je met een familie van 3 personen, dan verblijf je met je gezin op één kamer. In sommige accommodaties kan het zijn dat er in dit geval een bed bijgezet wordt in een tweepersoonskamer. Voor een gezin dat bestaat uit 4 of 5 personen reserveren we 2 kamers, waar mogelijk aan elkaar grenzend. In de meeste gevallen is het ook mogelijk om een éénpersoonskamer te reserveren.

  Hebben de hotels op deze reis een zwembad?

  Veel hotels op deze reis beschikken over een zwembad. Daarnaast is er in Bonita de mogelijkheid om te zwemmen en te snorkelen en kunt u op Ilha Grande genieten van paradijselijke stranden.

  Is er Wifi aanwezig op deze reis?

  De meeste hotels tijdens deze reis beschikken over Wifi. Vaak zal de Wifi echter alleen in de lobby aanwezig zijn. In de Pantanal beschikt de accommodatie niet over Wifi.

  Gelden er bijzondere kledingvoorschriften voor deze reis?

  Er zijn voor deze reis geen speciale kledingvoorschriften, maar houd er rekening mee dat het 's avonds kan afkoelen. Als je kleding in laagjes draagt, zit je altijd goed. Het is verstandig om voor je verblijf in de Pantanal luchtige kleding met lange mouwen/pijpen mee te nemen, in verband met de aanwezigheid van muggen.

  We hebben geboekt! En nu?

  Zodra je een reis hebt geboekt, ontvangt de hoofdboeker hiervan een bevestiging per e-mail. Tevens ontvangt deze de inloggevens voor de Mijn Djoser pagina. In je Mijn Djoser kan je de persoonsgegevens (tot 6 weken voor vertrek) aanpassen en vind je alle informatie over de reis.

  Wat mag ik absoluut niet vergeten voor deze reis?

  In verband met de muggen in de Pantanal is het verstandig om een muggen werend middel mee te nemen en een zaklamp kan van pas komen als je 's avonds op pad gaat om dieren te ontdekken. Tevens kan een verrekijker leuk zijn om mooie vogels te spotten!

  Djoser Foto's en Video

  Djoser reviews

  8,0
  • Een afwisselende reis, met twee wereldsteden, bijzondere natuur en strand. De watervallen van Iguacu zijn een bezienswaardigheid uit de buitencategorie. De eerste helft van de reis bood iets minder individuele vrijheid dan we hadden verwacht.

   Bekijk alle reviews
   Go to top