Overzicht Argentinië rondreizen van Djoser

Land- en klimaatinformatie Argentinië

Landinformatie Argentinië

Landinformatie Argentinië

 • Hoofdstad: Buenos Aires
 • Andere bekende steden: Salta, Ushuaia en Puerto Madryn
 • Inwoners: 39,5 miljoen
 • Taal: Spaans
 • Munteenheid: Argentijnse peso
 • Beste reisperiode: april, mei, september en oktober
 • Tijdsverschil: Tijdens onze zomertijd is het 4 uur vroeger in Argentinië. Tijdens onze wintertijd is het er 5 uur vroeger
 • Oppervlakte: 2,8 miljoen km²
 • Geografie: Het grote land Argentinië is grofweg op te delen in drie delen met verschillende soorten landschappen: in het noorden de pampa’s met hun zeer vruchtbare gronden, het ruige heuvelachtige Patagonië in het zuiden en de hoge bergen van de Andes in het westen.


> Rondreizen Argentinië

Terug naar boven

Beste reistijd Argentinië

Beste reistijd Argentinië

De beste reisperiode is tijdens onze winter. Het is dan in Argentinië zomer. 
Het kan in deze periode wel fris zijn in Argentinië en Chili door de harde wind. 
In de berggebieden koelt het ’s avonds erg af tot het vriespunt. Het is daarom verstandig om ook wat warme kleding mee te nemen. De droge periode is van april tot en met oktober. In juni wordt het ongeveer 19 graden en wordt dan als koel ervaren.

> Rondreizen Argentinië

 

Terug naar boven

Bezienswaardigheden Argentinië

Bezienswaardigheden Argentinië

Argentinië is het grootste Spaanstalige land in Zuid-Amerika en strekt zich uit van het midden van Zuid-Amerika tot het uiterste zuiden van het continent. Dankzij de enorme uitgestrektheid van het land, zijn er veel verschillende landschappen om te ontdekken en het land kent maar liefst 31 nationale parken. Enkele hoogtepunten tijdens deze reis zijn dan ook de eindeloze pampa’s, het ruige Andesgebergte, de watervallen van Iguazú en het ongerepte Patagonië met haar gletsjers en woestijnen. Argentinië is echter ook aantrekkelijk voor de cultuurliefhebber: het land stond aan de wieg van de tango en heeft een aantal bijzondere steden met ieder een compleet eigen karakter, zoals Buenos Aires, Ushuaia en Salta. Ervaar de vele afwisselende hoogtepunten van Argentinië tijdens één van onze reizen!


Indrukwekkend Buenos Aires
Constitutioneel paleis Buenos Aires ArgentinieBuenos Aires is de hoofdstad van Argentinië en biedt een mooie mix tussen kosmopolitische elementen en koloniale gebouwen. De stad staat als één van de meest ‘Europese’ steden van Zuid-Amerika ook wel bekend als het Parijs van het Zuiden, vanwege de brede boulevards, grote pleinen en sterk gemengde bevolking. Slenter over de Avenida de 7e Mayo van het Plaza del Congreso naar het beroemde Plaza de Mayo en ontdek de imposante koloniale architectuur die de stad rijk is. Bekijk ook de wisseling van de wacht bij het roze regeringspaleis, waarvandaan Evita – Eva Péron – de bevolking toesprak. Het meest fotogenieke straatje is waarschijnlijk El Caminito met haar bont gekleurde huizen in de havenwijk La Boca, de wieg van de tango. Andere bezienswaardigheden zijn het uitzichtpunt op de Plaza San Martín, het Recoletakerkhof, het Galileo Galilei planetarium en het Teatro Colón. Plof na een stadswandeling neer op één van de vele terrassen voor een echte Argentijnse steak of mate, de bekende kruidenthee van Argentinië.

Koloniaal Salta
San Fransiscuskerk Salta ArgentinieHet sfeervolle Salta is één van de best bewaard gebleven koloniale stadjes van Argentinië. De stad ligt aan de voet van het Andesgebergte en staat ook bekend als de stad van de eeuwige lente. De meeste bezienswaardigheden zijn gelegen rondom het centrale plein, zoals de roze kathedraal, de roze met gele San Fransiscokerk, verschillende koloniale gebouwen en het archeologisch museum.
Vanaf de San Bernardoheuvel, die met een Zwitserse kabelbaan te bereiken is, heb je een indrukwekkend uitzicht over de stad en het berglandschap. Salta is bovendien het uitgangspunt voor een excursie naar de Quebrada de Humahuaca, die is opgenomen op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Deze vallei staat bekend om de vele kleurige lagen gesteenten en traditionele dorpen. Tijdens een bergrit door dit gebied zijn de uitzichten fenomenaal!

Zuidelijk Ushuaia
Panorama UshuaiaUshuaia is de zuidelijkste stad ter wereld en is gelegen aan het Beaglekanaal bij Vuurland. Het grimmige verleden van de stad als ballingsoord voor misdadigers, is nog goed zichtbaar tijdens een bezoek aan de beruchte Presidio de Ushuaia gevangenis. Inmiddels is Ushuaia een charmante stad met geschilderde houten huisjes die Scandinavisch aandoen. In december t/m februari is de stad uitvalsbasis voor de schepen die naar het Antarctisch schiereiland varen. De toeristische hoogtepunten bestaan vaak uit een bezoek aan het uitzichtpunt over de stad, het historisch museum Fin del Mundo en het Tierra del Fuego nationaal park. Het nationaal park ligt ten zuiden van het Lago Fagnano en heeft berglandschappen, bossen, watervallen en gletsjers, waarmee het bij uitstek geschikt is voor een flinke wandeling!

De Iguazú watervallen
Iguazu watervallen ArgentinieDe watervallen van Iguazú behoren met hun 2,7 kilometer tot de breedste watervallen ter wereld en liggen op de grens van Argentinië en Brazilië. Eigenlijk is het gebied beter te omschrijven als een verzameling van watervallen, want Foz do Iguazú telt er ruim 270! Het nationaal park Iguazú bestaat uit subtropisch regenwoud en ligt bovendien vlakbij het drielandenpunt van Argentinië, Brazilië en Paraguay.
De naam Iguazú is afkomstig uit de indianentaal Guaraní en betekent ‘groot water’. Het bekendste deel van de watervallen wordt ook wel de Garganta del Diablo of ‘keel van de duivel’ genoemd. De ‘duivelskeel’ is vanaf de Argentijnse kant het beste van dichtbij te zien en te ervaren. De ervaring van dit oorverdovende natuurspektakel mag dan ook niet ontbreken op je reis door Zuid-Amerika!

Ongerept Patagonië
Glacier Perito Moreno Pantagonie ArgentinieEr zijn weinig natuurgebieden in Zuid-Amerika die zo tot de verbeelding spreken als Patagonië. Het gebied, dat deels in Argentinië en deels in Chili ligt, bestaat uit diverse landschappen: van berggebieden van de Andes, meren en gletsjers, tot woestijngebieden en steppes. Enkele hoogtepunten in dit gebied zijn de Perito Morenogletsjer in Calafate, de granieten torens in Torres del Paine en het Los Alerces nationaal park met haar 3000 jaar oude bomen. De Perito Morenogletsjer is één van de weinige ter wereld die nog steeds groeit. Per dag verschuift de ijsmassa ongeveer een meter, maar er breken ook regelmatig grote ijsbrokken onder luid gekraak af. Het Torres del Paine nationaal park is feitelijk gelegen in Chili, maar het wordt gerekend tot de regio Patagonië en door UNESCO gezien als ’s werelds mooiste natuurpark.

Wildlife: van walvissen tot lama’s
Walvis Pantagonie ArgentinieDe vele landschappen van Argentinië zorgen ook voor een grote verscheidenheid aan wildlife. Zo staat het schiereiland Valdés bekend om de unieke verzameling dieren. In de zomer brengen zeeleeuwen en zeeolifanten er hun jongen ter wereld, vergezeld door pinguïns, flamingo’s en een bonte verzameling aan zeevogels. Van augustus tot en met december kun je er bovendien zuidkaper-walvissen en orka’s spotten! Ook bij Ushuaia leven grote kolonies zeeleeuwen en bijzondere zeevogels.

In Torres del Paine kom je daarentegen tijdens een wandeling regelmatig ñandu’s, hazen, vossen, vicuñas en – met een beetje geluk – zelfs poema’s en de bekende condor tegen. Iguazú kenmerkt zich juist door haar unieke ecosysteem met onder andere miereneters, tapirs, jaguars en kaaimannen. Ook hier is de veelzijdigheid van Argentinië dus goed zichtbaar!


> Rondreizen Argentinië

Terug naar boven

Boek en reis met zekerheid

 • Kosteloos omboeken
 • 100% terugbetaling bij annulering
 • 24/7 hulp en bijstand, ook bij repatriëring
 • ANVR- en SGR garantie
 • Op de hoogte van plaatselijke corona-richtlijnen
 • Goede lokale vertegenwoordiging
 • Vervoer met eigen bus en gerenommeerde luchtvaartmaatschappijen
 • Nederlandse reisbegeleiding bij meeste reizen
 • Veel individuele vrijheid met comfort en veiligheid van groepsreis
 • Meer dan 35 jaar ervaring
 • Vergoeding niet-genoten reisdagen bij repatriëring bij wijziging reisadvies naar "rood"

Lees meer >

Klantwaardering

8,8

Fantastische reis! De lange reisdagen worden volledig gecomp...
Fantastische reis! De lange reisdagen worden volledig gecompenseerd door de onbeschrijfelijk mooie, immense en ongerepte natuur. Geweldige ervaring die ik nooit had willen missen!

Elisa M. - 9,0
Terug naar boven