Noord-Argentinië

Rondreis Noord-Argentinië18 dagen

Deze rondreis door het noorden van Argentinië begint in de levendige hoofdstad Buenos Aires. We reizen door naar de stad Mendoza, gelegen in het wijngebied aan de voet van de Andes. Over de legendarische Ruta 40 langs de nationale parken Ischigualasto en Talampaya vervolgen we onze weg naar Cafayate. Via Canyons en langs kleurrijke bergen komen we aan in Salta, hoofdstad van de gelijknamige provincie. Het volgende hoogtepunt van deze reis is Iguazu: dit gordijn van watervallen op de grens met Brazilië trakteert op een schouwspel dat we niet snel gaan vergeten.

Download reisinformatie

Prijs vanaf € 3.195,-

Van:
Aan:


Routekaart Rondreis Noord-Argentinië, 18 dagen
 1. Amsterdam - Buenos Aires
 2. aankomst Buenos Aires
 3. Buenos Aires - vlucht naar Mendoza
 4. Mendoza
 5. Mendoza
 6. Mendoza - San Agustin del Valle Fertil
 7. San Agustin del Valle Fertil - Ischigualasto NP & Talampaya NP
 8. San Agustin del Valle Fertil - Chilecito
 9. Chilecito - Cafayate
 10. Cafayate - Salta
 11. Salta
 12. Salta
 13. Salta - vlucht naar Puerto Iguazu
 14. Puerto Iguazu
 15. Puerto Iguazu - vlucht naar Buenos Aires
 16. Buenos Aires
 17. Buenos Aires - Amsterdam
 18. aankomst Amsterdam

Route op datum:

Reisbeschrijving

Buenos Aires - hoofdstad van Tango en Argentinië

Dag 1. Amsterdam - Buenos Aires
Dag 2. aankomst Buenos Aires
 
Buenos Aires ArgentinieBuenos Aires, de stad waar de wieg van de tango stond. Maar ook de geboortestad van Maradona en Máxima én de stad van de bekende schrijver Jorge Luis Borges. Buenos Aires, op het eerste gezicht een kosmopolitische moderne stad, heeft ook een enigszins Parijse of Madrileense uitstraling met brede boulevards, koloniale gebouwen en nog alom aanwezige oude chic. Slenterend over de Avenida de Mayo, die het Plaza del Congreso met het bekende Plaza de Mayo verbindt, stuit je op gebouwen, die in menig Europese stad niet zouden misstaan. De Porteño’s, zoals de inwoners van Buenos Aires genoemd worden, zijn ook oprecht trots op hun stad. Je hebt zowel bij aanvang als aan het einde van je reis tijd om het stadscentrum en de verschillende barrios ofwel wijken van deze grote stad te bezoeken.

Mendoza: bergen en wijnen


Dag 3. Buenos Aires - Mendoza
Dag 4. Mendoza, optionele excursies in de Andes
Dag 5. Mendoza, optionele excursie wijngaarden

We vliegen vandaag naar Mendoza. De hoofdstad van de gelijknamige provincie is een uitstekende uitvalsbasis voor een bezoek aan het Andesgebergte en kent een mild klimaat. Met hulp van de Mendoza en de Tunuyán rivier heeft de mens door irrigatie deze droge omgeving omgetoverd tot een groene oase. De stad is prachtig gelegen en biedt uitzicht op de besneeuwde Andestoppen in het westen en de uitgestrekte pampa’s in het oosten en zuidoosten.
 
Je kan Mendoza prima op eigen gelegenheid leren kennen. De stad is met zijn vele pleinen en parken erg levendig. Plaza de la Independencia is gelegen in het hart van het centrum en alle belangrijke wegen komen hier op uit. Andere bekende pleinen zijn Plaza San Martín, Plaza España en Plaza Italia. De diverse parken geven de stad een groen karakter. In het grote stadpark Parque General San Martín besteden de inwoners van Mendoza een groot deel van hun vrije tijd. Cerro de la Gloria is letterlijk het hoogtepunt van het park. Vanaf hier heb je een fraai uitzicht over de stad en het park. ‘S avonds is het hier heerlijk genieten in één van de vele goede restaurants.
 
 Wijndruiven ArgentinieDe nabije gelegen Aconcagua is, met zijn bijna 7000 meter de hoogste berg van Zuid-Amerika en trekt klimmers aan uit de hele wereld. In het Parque Provincial Aconcagua kun je een bezoek brengen aan Puente del Inca. Deze natuurlijk gevormde boog overspant de Vacas rivier. Vanaf hier heb je een geweldig uitzicht op de Andes en de Aconcagua. Van medio juni tot en met de maand september kan je hier de lange latten op om de Andes op een heel andere manier te leren kennen. Verschillende skiresorts zijn geopend en staan klaar om ons te verwelkomen.

De provincie Mendoza is naast zijn natuurschoon uiteraard ook bekend om zijn wijnen en ligt in het hart van de Argentijnse wijnregio. De beroemde Malbec wijnen komen hier bijvoorbeeld vandaan. In de omgeving zijn tal van wijnroutes te vinden. Tijdens een bezoek aan de zogenaamde bodegas en viñedos wordt er veel verteld over de geschiedenis van het wijnhuis en hun wijn, hoe deze gemaakt wordt en uiteraard is er de mogelijkheid om ze te proeven. Er zijn verschillende wijnhuizen te bezoeken met een georganiseerde tour in een bus of op de fiets!

Woestijnen en prehistorie: Ischigualasto en Talampaya National Park

Dag 6. Mendoza - San Agustin del Valle Fertil
Dag 7. San Agustin del Valle Fertil, bezoek Ischigualasto provinciaal park en Talampaya nationaal park
 
Via de aangename provinciestad San Juan rijden we richting het noorden. Met een aantal leuke restaurants en een gezellig centraal plein is een stop en route zeker de moeite waard. In de zomer op het Zuidelijk halfrond wordt het hier heet, ondanks de droge warmte, en in de winter is het er heerlijk aangenaam. In deze regio nemen we voor even afscheid van de wijngaarden, deze komen bij Cafayate weer terug in het landschapsbeeld. Het plaatsje San Agustin del Valle Fertil is rustig en we ervaren hier het typische plattelandsleven van Argentinië. Dit is de uitvalsbasis voor de komende dagen waarin we enkele hoogtepunten van deze reis gaan beleven!

Ischigualasto en Talampaya park ArgentinieDe bekende natuurparken Ischigualasto en Talampaya zijn hier twee van. De eerste is een provinciaal park en ontvangt daarmee bescherming van de overheid en de tweede heeft de status van nationaal park. De twee aaneengesloten parken bieden een compleet andere ervaring en uitzicht. Ze zijn beiden in het jaar 2000 door Unesco op de Werelderfgoedlijst geplaatst.

Het Ischigualasto provinciaal park, dat vooral bekend staat om de Valle de la Luna, ligt in een laag gelegen vallei waarin wind en water gedurende duizenden jaren vrij spel hebben gehad. De constante erosie heeft geresulteerd in grillige en bizarre rotsformaties van witte materie, waarvan er geen twee hetzelfde zijn. De rotsformaties zijn zo herkenbaar, dat vele een naam hebben gekregen afhankelijk van de vorm en figuren die mensen erin zien. Het spectaculaire desolate landschap met zijn oneindige rotsformaties maken een bezoek aan dit gebied uniek. Naast de schoonheid van de rotsformatie is de vallei van grote geologische en paleontologische betekenis. Gedurende het Trias (200-250 miljoen jaar geleden) was hier een enorm meer omringd door een rijke dieren en plantenwereld. Er zijn hier dan ook vele fossielen gevonden. In de vallei heb je prachtige uitkijkpunten waar je kunt genieten van de spectaculaire omgeving. 

Talampaya nationaal park is ongetwijfeld één van de belangrijkste archeologische en paleontologische plekken ter wereld. In dit desolate landschap leefden miljoenen jaren geleden verschillende soorten dinosaurussen, waarvan nu veel fossielen zijn gevonden. Tegenwoordig vind je in het park guanaco’s, vossen, chinchilla’s en gordeldieren. De vorige bewoners, de indianen, hebben in dit spectaculaire landschap petrogliefen achter gelaten.

Woestijnen in de “Wild West”

Dag 8. San Agustin del Valle Fertil - Chilecito
Dag 9. Chilecito - Cafayate

We rijden door naar het noorden door de regio die bekend staat om zijn “Wild West feel” alsof we op ieder moment de Argentijnse cowboys ofwel de gaucho’s in de verte kunnen zien opdoemen. De dunbevolkte regio Catamarca staat bekend om de prachtige vergezichten en de vele weverijen en wolwinkels. We reizen door het lege landschap en rijden hierbij over de spectaculaire Cuesta de Miranda. De weg door de bergen met bochten en kloven biedt uitzicht op prachtige rode bergen. De meest zuidelijke inca-opgravingen bevinden zich op een steenworp afstand van Belen en we kunnen hier de ruïnes van Shincal bezoeken. Deze werden nog bewoond tot de komst van de Spanjaarden in de 16de eeuw. We komen aan het einde van de dag  aan in het wijndorpje Cafayate, prachtig gelegen tussen de wijngaarden met de Andes op de achtergrond.

Surrealistische natuurlijke taferelen

Dag 10. Cafayate - Salta
Dag 11. Salta, optionele excursie ‘Trein naar de wolken’
Dag 12. Salta

Gekleurde bergen Salta ArgentinieIn Cafayate gaan we op zoek naar witte wijn; hier komt namelijk de beroemde witte Torrontes wijn vandaan, uniek in de wereld. Een bezoek aan enkele bodegas hoort er natuurlijk bij. Je kunt in Cafayate ook veel kunstenaarsateliers bezoeken, gespecialiseerd in het werken met keramiek, houtsnijwerk en tapijten. In een van de restaurantjes kun je een parillada proberen, een typisch Argentijnse barbecue.

 We vervolgen onze weg naar het noorden rijden de indrukwekkende Cafayate kloof in, opgestuwd door het verschuiven van de aardplaten door de vele duizenden jaren heen. De Quebrada de las Conchas, ofwel Schelpenkloof, biedt een surrealistische aanblik en gevoel van tijdloosheid. We komen in de middag aan in Salta, Salta la Linda! Salta is een sfeervolle, witte koloniale stad en wordt om die reden ook “Salta de mooie” genoemd. Salta heeft het best bewaarde koloniale hart van Argentinië en is daarnaast heel knus met zijn vele restaurantjes en barretjes. Het is dan ook heerlijk om slenterend door het centrum de fraaie koloniale gebouwen en kerken te bekijken. Met een echte Zwitserse kabelbaan is het mogelijk de San Bernardoheuvel op te gaan voor een weids uitzicht over de stad en de omringende bergen.

Er zijn hier verschillende excursiemogelijkheden vanuit Salta. Een dagexcursie naar de Humahuaca-canyon bijvoorbeeld. De prachtige rit door de bergen zit vol verrassingen zoals de indianenmarkt van Purmamarca (let op de berg met de zeven kleuren!), de pre-Columbiaanse ruïnes van Tilcara met archeologisch museum en een replica van een pucará, een Incafort. Ook is het mogelijk om een dagexcursie naar het platteland te maken om het echte gaucho-leven kennen: zo leer je lasso-werpen en ga je paardrijden. De gaucho-maaltijden die worden geserveerd zijn heerlijk, vooral het eigen gebakken brood is niet te versmaden Bij de maaltijd drink je natuurlijk mate! Een bezoek aan de Salinas Grandes is een andere mogelijkheid. Op enkele uren rijden van de stad vinden we deze enorme zoutvlaktes in de immense Andes. Er zijn hier tal van mogelijkheden om volop te genieten van de unieke en surrealistische landschappen.

Overweldigende Iguazu watervallen!

Dag 13. Salta - vlucht naar Puerto Iguazu
Dag 14. Puerto Iguazu

Iguazu waterval ArgentinieWe vliegen naar het tropische noorden van Argentinië naar een van de hoogtepunten van een bezoek aan het Latijns-Amerikaanse continent: de indrukwekkende watervallen van Iguazu! Een gordijn van ruim 270 watervallen laten je stil staan bij de enorme natuurkracht van het water. De watervallen liggen op de grens van Brazilië en Argentinië en zijn volgens velen de mooiste ter wereld! Ze staan dan ook op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Een spectaculair natuurspektakel waarbij het water zich zo’n 60 tot 80 meter de diepte in laat storten vanaf het Paraná plateau. We brengen een bezoek aan de Braziliaanse zijde waar je een prachtig overzicht van de gehele muur van vallend water hebt. Aan de Argentijnse zijde loop je werkelijk tussen de watervallen door. Een nat pak is gegarandeerd als we ook nog de optionele bootsafari boeken naar de watervallen!

Buenos Aires en omgeving


Dag 15. Puerto Iguazu - Buenos Aires
Dag 16. Buenos Aires
Dag 17. Buenos Aires - Amsterdam
Dag 18. aankomst Amsterdam

Gekleurde huizen Buenos Aires ArgentinieVoor diegenen die Buenos Aires nog niet helemaal hadden ontdekt: we sluiten de reis af met nog paar dagen in de Argentijnse hoofdstad. Voor diegenen die nog graag een kijkje willen nemen buiten de stad is een bezoek aan het Uruguayaanse Colonia del Sacramento zeker aan te raden. Net binnen de landsgrenzen van Uruguay, bereik je Colonia met een ferry vanuit Buenos Aires. De kinderkopstraatjes en knusse vrolijk gekleurde huizen herinneren aan een mix van Portugees en Spaans koloniaal verleden. Het is ook leuk om de Delta bij El Tigre te bezoeken waar vijf rivieren samenkomen en richting de oceaan stromen. El Tigre is vrijwel tegen de stad Buenos Aires aangeplakt, maar ademt een heerlijk relaxte sfeer met dankzij het vele groen en de waterwegen. Een boottochtje door de kanalen hier is zeker aan te raden. Na een laatste tango-avond in de hoofdstad, een laatste Argentijnse steak met een glaasje Malbec en de laatste inkopen, vliegen we weer terug naar Amsterdam.


Op weg met Djoser


Bij onze reizen is geen sprake van een strak gepland reisschema. De reisdagen staan natuurlijk vast, maar ter plaatse wordt het programma in overleg tussen de groep en de reisbegeleiding ingevuld. De reisbegeleiding biedt de meeste dagen wel een programma aan. Je bent zeker niet verplicht hieraan deel te nemen. Wie er liever zelf op uitgaat, heeft daartoe alle vrijheid. Zo leer je een land tenslotte het beste kennen. Gemiddeld bestaan de groepen uit 16 deelnemers. De maximale groepsgrootte is 20 personen.
 

Lees de volledige beschrijving

Vertrekdata 2020

Start - einde

Beschikbaarheid

Prijs

Start - einde

11 mrt - 28 mrt

Beschikbaarheid

voldoende
Deelnemers
Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 3.195,-

Start - einde

19 jun - 06 jul

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 3.195,-

Inclusief

 • Vluchten
 • Alle vluchttoeslagen
 • Drie binnenlandse vluchten
 • Nederlandse reisbegeleiding
 • Vervoer per bus
 • Hotelovernachtingen met ontbijt
 • Excursies naar Talampaya en Ischigualasto NP
 • Excursies naar Braziliaanse en Argentijnse zijde van de Iguazu watervallen met Engelstalige gids
 • Diensten Djoser servicebalie Schiphol

Exclusief

Reisverzekering, overige maaltijden, entreegelden, facultatieve excursies, fooien, persoonlijke uitgaven, reserveringskosten € 25,-, bij 2 of meer personen € 35,-, etc.

Wijzigingen voorbehouden.

Landarrangement

Je kunt deze reis boeken zonder internationale vluchten, je boekt dan zelf je vliegtickets. De prijzen voor dit landarrangement zijn vanaf €2.295,-.

Houd bij de boeking van een landarrangement er rekening mee dat voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers geldt.

Eenpersoonskamer

Alleenreizenden worden, in goed overleg, ingedeeld met andere alleenreizenden van hetzelfde geslacht. Wil je niet ingedeeld worden met een andere deelnemer, dan kun je een eenpersoonskamer boeken tegen de daarvoor geldende toeslag. Voor deze reis bedraagt deze toeslag vanaf € 595,-.

Hotelverlenging

Verlenging mét accommodatie in Buenos Aires kan bijgeboekt worden. Het hotel in Buenos Aires is op loopafstand van de Plaza de Mayo. De prijs is vanaf € 50,- op basis van logies/ontbijt in een tweepersoonskamer per persoon per nacht. De prijs voor een eenpersoonskamer is vanaf € 95,- per nacht.

De genoemde prijzen zijn zonder wijzigingskosten van de vlucht en de transfer van/naar de luchthaven.

Groepssamenstelling

Onze groepen bestaan uit zowel samenreizende als alleengaande reizigers. Reis je alleen, dan vind je zeker snel aansluiting in onze kleine groepen.

Wil je meer specifieke informatie over de samenstelling van de groep en vertrekdatum van jouw keuze dan kunnen we je telefonisch (071 - 5126400, België: 09 223 00 69) meer informatie geven over bijvoorbeeld leeftijden en het aantal mannen, vrouwen of alleengaande reizigers.

Bij een aantal vertrekdata zie je ‘vertrekgarantie’ vermeld staan. Voor meer informatie over doorgang van de reis en gegarandeerd vertrek, klik hier.

Gemiddeld bestaan de groepen uit 16 deelnemers, het maximum is 20.

De gemiddelde groepsgrootte om de reis door te laten gaan is 8.

Praktische informatie

Accommodatie

Tijdens deze reis overnachten we in middenklasse hotels in kamers met eigen douche en toilet. In Buenos Aires verblijven we in het traditionele centraal gelegen Castelar hotel. Tussen Mendoza en Salta overnachten we in aangename, goed gelegen hotels op loopafstand van het centrum en voorzien van alle gemakken. In Puerto Iguazu verblijven we in een knus hotel gelegen op een gunstige locatie met een prachtige binnentuin en zwembad.

Bekijk hotelreviews op Tripadvisor

Buenos Aires Hotel Castelar
Mendoza Nutibara Hotel
Cafayate Hotel Asturias
Salta Hotel Petit
Puerto Iguazu El Pueblito Hotel

Deze selectie geeft een goed beeld van de hotels waar we op deze reis verblijven.

Eenpersoonskamer

Alleenreizenden worden, in goed overleg, ingedeeld met andere alleenreizenden van hetzelfde geslacht. Wil je niet ingedeeld worden met een andere deelnemer, dan kun je een eenpersoonskamer boeken tegen de daarvoor geldende toeslag. Voor deze reis bedraagt deze toeslag vanaf € 595,-.

 • Buenos Aires naar Lima hotel accommodatie overnachting rondreis Djoser
 • Buenos Aires naar Lima hotel accommodatie overnachting Djoser
 • Argentinie overnachting hotel accommodatie Djoser
 • Buenos Aires naar Lima hotel accommodatie overnachting Djoser
 • Argentinie hotel accommodatie overnachting Djoser
 • Argentinie hotel accommodatie overnacht Djoser

Vliegreis

Iberia

Het meest voorkomende vluchtschema staat hieronder. Kies een datum voor eventuele afwijkende vluchtschema's. Alle schema's zijn onder voorbehoud van wijzigingen. De deelnemers ontvangen ongeveer 8 weken voor vertrek een voorlopig vluchtschema.

Kies vertrekdatum:

 • Vlucht met

  Traject

  Amsterdam - Madrid

  Vertrek

  19:10

  Aankomst

  21:45

 • Vlucht met

  Traject

  Madrid - Buenos Aires

  Vertrek

  23:55

  Aankomst

  07:35*

 • Vlucht met

  Traject

  Buenos Aires - Madrid

  Vertrek

  13:25

  Aankomst

  06:20

 • Vlucht met

  Traject

  Madrid - Amsterdam

  Vertrek

  08:50

  Aankomst

  11:30

* aankomst volgende dag


Tijdsverschil: in onze winter is het in Argentinië vier uur vroeger, in onze zomer vijf uur.

CO2-compensatie

Reizen is verrijkend, maar het transport dat nodig is om nieuwe bestemmingen te ontdekken laat zijn sporen achter in de vorm van broeikasgassen, waaronder CO2. Door de CO2-uitstoot van de reis te compenseren kan ergens anders ter wereld dezelfde hoeveelheid CO2 worden voorkomen. Samen met de ANVR hebben we gekozen voor een samenwerking met de South Pole Group, de wereldmarktleider in het uitvoeren van CO2-reductie projecten. Wij steunen een project in Thailand dat bestaat uit het installeren van zonnepanelen waardoor geen kolen meer hoeven worden te verbrand om elektriciteit op te wekken. Met CO2-compensatie doen we met elkaar dus iets terug voor het klimaat én voor de lokale bevolking. Compenseer daarom je reis: dit is mogelijk voor slechts € 5,-. Vanzelfsprekend compenseren wij als Djoser ook alle reizen van onze medewerkers.

Landarrangement

Je kunt deze reis boeken zonder internationale vluchten, je boekt dan zelf je vliegtickets. De prijzen voor dit landarrangement zijn vanaf €2.295,-.

Houd bij de boeking van een landarrangement er rekening mee dat voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers geldt.

Vervoer

Voor het vervoer over land maken we gebruik van comfortabele bussen. De kwaliteit van de bussen is vergelijkbaar met die van Europese bussen. We hebben een bus tot onze beschikking tussen Mendoza en Salta en kunnen zo onderweg stoppen waar we willen.

De trajecten van Buenos Aires naar Mendoza, Salta naar Iguazu en van Iguazu terug naar Buenos Aires worden met binnenlandse vluchten afgelegd. In totaal zijn drie vluchten inbegrepen in deze reis.

 • Iberia vliegtuig
 • Bus vervoer Buenos Aires Lima Djoser
 • Bus vervoer Buenos Aires Lima Djoser
 • Bus vervoer Buenos Aires Lima

Bij de reis inbegrepen

 • Vluchten
 • Alle vluchttoeslagen
 • Drie binnenlandse vluchten
 • Nederlandse reisbegeleiding
 • Vervoer per bus
 • Hotelovernachtingen met ontbijt
 • Excursies naar Talampaya en Ischigualasto NP
 • Excursies naar Braziliaanse en Argentijnse zijde van de Iguazu watervallen met Engelstalige gids
 • Diensten Djoser servicebalie Schiphol

Excursies

Bij Djoser bepaal je zelf welke bezienswaardigheden je de moeite waard vindt om te bezoeken. Je kunt er zelf of met groepsgenoten tevoet of met lokaal vervoer op uit trekken. Dit kan al dan niet met behulp van onze reisbegeleiding die de bestemmingen zelf kent. Toegangsgelden zijn dan ook niet bij de reissom inbegrepen, zodat je alle vrijheid hebt om je eigen plan te trekken. Tijdens het verblijf in Puerto Iguazu bezoeken we zowel de Argentijnse als de Braziliaanse zijde van de watervallen.

Sommige bezienswaardigheden mag je niet missen, zijn slecht bereikbaar of liggen 'en route' naar onze volgende overnachtingsplaats. Dergelijke excursies (vervoer) zijn bij Djoser in het programma opgenomen. Ook bij excursies die bij het programma inbegrepen zijn, geldt dat het entreegeld exclusief is.

Tijdens deze reis door Argentinië zijn de volgende excursies inbegrepen:

 • Oriënterende stadswandeling door Buenos Aires
 • Excursie naar Talampaya NP
 • Excursie naar Ischigualasto NP
 • Dagtocht door de prachtige Grand Canyon van Argentinië: de Quebrada de Cafayate
 • Excursies naar de watervallen van Iguaçu zowel aan Braziliaanse als aan Argentijnse zijde met Engelstalige gids

Daarnaast zijn er de volgende optionele excursiemogelijkheden:

 • Dagtocht naar Humahuaca en Purmamarca vanuit Salta
 • Bezoek aan de Grote Zoutvlaktes, Salinas Grandes, vanuit Salta
 • Bezoek aan een bodega van de overheerlijke Torrontes-wijn in Cafayate.
 • Vanuit Mendoza zijn er verschillende opties om wijngaarden te bezoeken, bijvoorbeeld op de fiets. Hier staat de rode Malbec-wijn centraal.
 • Vanuit Buenos Aires is een bezoek aan het koloniale stadje Colonia de Sacramento in Uruguay de moeite waard
 • De Tigre Delta ligt ca. 25km buiten Buenos Aires en is een plaats om tot rust te komen na de hectische stad.

Reisdocumenten

 • E-ticket. Meer informatie over de vlucht ontvang je ongeveer 2 weken voor vertrek.
 • Paspoort dat na vertrek uit Buenos Aires nog minstens zes maanden geldig is

Geldzaken

In Argentinië wordt er betaald met de Argentijnse peso. Kijk voor de actuele koersen op oanda.com.

Pinnen: in de grote steden zijn veel geldautomaten. Belangrijk is dat je bankpas een werelddekking heeft, controleer dit voor vertrek bij je bank. Hou daarbij rekening met het feit dat de maximumbedragen (omgerekend ca. € 125,-) die je kunt pinnen beduidend lager zijn dan in Nederland en België. Daarnaast worden er vrijwel altijd transactiekosten in rekening gebracht a € 6,- per keer.


Contant: Euro. De lokale omwisselkoers is vrijwel gelijk aan de koers die de banken hanteren. Het is voordeliger om ter plaatse geld te wisselen dan geld te pinnen, gezien het feit dat de banken extra transactiekosten berekenen én een maximumbedrag per dag hanteren. We adviseren je dan ook om een aanzienlijk deel van het richtbedrag in contanten mee te nemen.
Creditcards: worden bijna overal geaccepteerd. Soms is het nodig om hierbij je paspoort te tonen.

Als richtbedrag voor uitgaven die niet bij de reissom zijn inbegrepen, zoals maaltijden, entreegelden, facultatieve excursies en persoonlijke uitgaven, geldt een minimum van € 300,- per persoon per week.

Het is gebruikelijk fooien te geven voor verleende diensten. Om te voorkomen dat je steeds fooien uit moet delen, wordt aan het begin van de reis een fooienpot ingesteld, waaruit de (gezamenlijke) tips aan de chauffeurs, gidsen, hotelpersoneel e.d. worden betaald. De richtlijn voor de fooienpot voor deze reis bedraagt € 35,-.

Maaltijden

Bij deze reis is het ontbijt inbegrepen in de reissom. Voor de overige maaltijden kun je zelf bepalen waar en wat je wilt eten. De reisbegeleiding kan je vaak tips geven voor een goed restaurant of een leuk café.

In Argentinië is vlees het belangrijkste onderdeel van de maaltijd. Toch is er ook een ruim aanbod vegetarische restaurants. De menukaarten lijken op de Europese, maar je ziet ook vaak lokale gerechten. De empanadas, karakteristiek voor ieder Latijns Amerikaans land, zijn ook in Argentinië niet te versmaden. De Argentijnen ontbijten licht en deze bestaat veelal uit toast en croissantjes.

Voor de lunch heb je vele mogelijkheden, van sandwich en salades tot een warme maaltijd. De lunch is in Argentinië de hoofdmaaltijd. Het diner wordt veelal pas na negen uur geserveerd. De kruidenthee; Mate, drinken Argentijnen de hele dag door. In iedere plaats zie je de locals met een thermosfles onder hun arm door de straten lopen. Dankzij de vele Italianen die het begin van 20ste eeuw naar Argentinië emigreerden, zie je vooral in Buenos Aires de Italiaanse koffiecultuur terug.

Gezondheid

Aangeraden vaccinaties: DTP en hepatitis A.

De hygiënische omstandigheden in Argentinië zijn vergelijkbaar met die in Europa. Uiteraard is het handig om een middel tegen darmstoornissen mee te nemen en ook een zoutoplossing (ORS) tegen uitdroging kan van pas komen. Voor noodgevallen beschikt de reisbegeleiding over een medische set, met daarin steriel hulpmateriaal.

Voor vaccinaties werkt Djoser samen met Thuisvaccinatie.nl. Het is de grootste landelijke organisatie voor reisvaccinaties aan huis. De deskundige artsen komen bij je langs wanneer het jou uitkomt. Ook ‘s avonds en in het weekend of op het werk. En sturen (indien mogelijk) de rekening rechtstreeks naar de zorgverzekeraar. De tarieven zijn vergelijkbaar met andere vaccinatie instellingen. Je kunt gemakkelijk online een afspraak maken. Voor een advies per land kun je ook de website raadplegen van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering lcr.nl of itg.be.

Logo ThuisVaccinatie.nl

Hotelverlenging

Verlenging mét accommodatie in Buenos Aires kan bijgeboekt worden. Het hotel in Buenos Aires is op loopafstand van de Plaza de Mayo. De prijs is vanaf € 50,- op basis van logies/ontbijt in een tweepersoonskamer per persoon per nacht. De prijs voor een eenpersoonskamer is vanaf € 95,- per nacht.

De genoemde prijzen zijn zonder wijzigingskosten van de vlucht en de transfer van/naar de luchthaven.

Klimaat en geografie

De Argentijnse landschappen vertonen grote contrasten. Van hoog oprijzende Andestoppen, die tot bijna 7.000 meter reiken, tot de desolate woestijnachtige vlaktes van Patagonië. Op deze pampa’s heersen in de zomer aangename temperaturen, die uiteraard dalen naarmate je verder naar het zuiden reist. Ook de hoogte waarop we soms reizen, zorgt in het algemeen voor lage temperaturen. In het noorden bij Puerto Iguazu heerst een tropisch klimaat. Het is hier dan ook het hele jaar door aangenaam warm met temperaturen die variëren tussen de 25 en 35 graden.

Reisbegeleiding en gidsen

Een enthousiaste Nederlandse reisbegeleider begeleidt de reis. Onze reisbegeleiders zijn zeer ervaren en bevlogen reizigers en vertellen onderweg leuke weetjes over de bestemming. Zij zorgen dat de reis soepel verloopt en zijn het aanspreekpunt voor vragen en wensen. De eigen passie, in combinatie met een uitgebreide training en inwerkprocedure, vormt de basis voor hun deskundigheid en professionaliteit.

FAQ

Hoe is de accommodatie tijdens deze reis?

Tijdens deze reis overnachten we in middenklasse hotels in kamers met eigen douche en toilet. In Buenos Aires verblijven we in het traditionele centraal gelegen Castelar hotel. In Puerto Iguazu verblijven we in een knus hotel gelegen op een gunstige locatie met een prachtige binnentuin en zwembad. Tussen Mendoza en Salta overnachten we in aangename, goed gelegen hotels voorzien van alle gemakken. Zo heeft het prachtig gelegen hotel bij het Talampaya Nationaal Park een goed restaurant en een zwembad.

Hoe is het vervoer geregeld tijdens deze reis?

Hoeveel bagage is toegestaan op de binnenlandse vluchten?

Hoe lang zijn de reistijden?

Stel je eigen vraag

Bekijk alle veelgestelde vragen

Daarom Djoser

 • Van rode Malbec wijnen in Mendoza tot witte Torrentes-wijnen in Cafayate
 • Inclusief een bezoek aan de Talampaya & Ischigualasto Nationale Parken
 • Inclusief een bezoek aan de Iguazu-watervallen; Argentijnse én Braziliaanse zijde!
 • 7-kleurige bergen en andere surrealistische landschappen in Noordwest Argentinië
 • Inclusief overnachtingen obv logies én ontbijt
 • Drie binnenlandse vluchten
 • Nederlandstalige reisbegeleiding
 • Unieke Djoser-route
Terug naar boven