Overzicht Brazilië rondreizen van Djoser

Land- en klimaatinformatie Brazilië

Landinformatie Brazilië

 Landinformatie Brazilië

 • Hoofdstad: Brasilia
 • Andere bekende steden: Rio De Janeiro, São Paulo en Manaus
 • Inwoners: 204,2 miljoen
 • Taal: Portugees
 • Munteenheid: Braziliaanse real
 • Beste reistijd: verschilt per regio, door de vele verschillende klimaten
 • Tijdsverschil: Brazilië heeft verschillende tijdzones. In het oosten is het 3 uur vroeger dan in Nederland, maar in het westen kan het 6 uur vroeger zijn.
 • Oppervlakte: 8,5 miljoen km²
 • Geografie: Door het tropisch regenwoud van Brazilië stroomt de Amazone. Deze rivier is, samen met de Nijl in Afrika, de langste rivier ter wereld. Hij is ongeveer 6530 kilometer lang, afhankelijk van de bron die als beginpunt wordt genomen. Het regenwoud waardoor hij stroomt, verdwijnt echter snel. Per jaar wordt een gebied van 8,8 miljoen hectare, twee keer zo groot als Nederland, gekapt.


> Rondreizen Brazilië

Terug naar boven

Beste reistijd Brazilië

Beste reistijd Brazilië

Brazilië is een erg groot land, zo groot dat er verschillende klimaten zijn. Brazilië ligt op het zuidelijk halfrond. Tijdens onze wintermaanden is het daar zomer en andersom. In het zuiden valt van juni tot augustus de meeste regen. Van december tot maart kan de temperatuur boven de 30 graden uitkomen. Van juni tot september moet je er rekening mee houden dat het in de avond erg af kan koelen.

> Rondreizen Brazilië
 

Terug naar boven

Bezienswaardigheden Brazilië

Bezienswaardigheden Brazilië

Brazilië is met zijn 8,5 miljoen km2 het grootste land van Zuid-Amerika en het op vier na grootste land ter wereld. De bekende rivier de Amazone loopt voor een groot gedeelte door Brazilië en heeft de grootste biodiversiteit ter wereld.

Er zijn veel Braziliaanse bezienswaardigheden die de moeite waard zijn om te bezoeken. Doordat Brazilië immens groot is, is er heel veel te bezichtigen. Vooral wereldstad Rio de Janeiro zal een indrukwekkende indruk achterlaten. Hieronder vind je een overzicht van een aantal bezienswaardigheden die tijdens een reis naar Brazilië niet gemist mogen worden!

Rio de Janeiro
panorama Rio de JaneiroRio staat bekend als de stad van de bossanova en de samba en om zijn drukbezochte stranden, zoals Ipanema en Copacabana. In Rio de Janeiro zijn zeven grote granieten rotsblokken te vinden, waarvan de Suikerbroodberg de bekendste is. De berg heeft een kegelvormige vorm, wat een karakteristiek aanzien geeft en mede daarom één van de populairste bezienswaardigheden van Rio is. De Suikerbroodberg is gemakkelijk te bereiken door middel van een kabelbaan.
Vele van ons kennen het beroemde beeld van Jezus de Verlosser. Dit beeld staat op de beroemde berg de Corcovado en staat symbool voor de wereldwijde verspreiding van de Christelijke boodschap. In 2007 is het beeld zelfs verkozen tot één van de zeven moderne wereldwonderen.

Het Amazonegebied

Bewoners van de AmazoneHet Amazonegebied wordt niet voor niets ‘de longen van de wereld’ genoemd. In dit immens grote gebied, ruim zeven miljoen km2, leven tienduizenden soorten planten, vogels en zoogdieren. Het is het grootste en meest intacte regenwoud ter wereld. De biodiversiteit is zeer uitgebreid en daarom zo fascinerend. Wetenschappers hebben berekend dat deze biodiversiteit 30 procent van de biodiversiteit van de wereld bevat en dat ruim 50 procent nog ontdekt moet worden. 
Door de dichte bebossing van het gebied zijn grote delen nauwelijks te bereiken en zullen dieren zich weinig laten zien, omdat ze zich goed verscholen houden. Maar er zijn voldoende locaties te vinden die een prachtige inkijk geven van dit eindeloze natuurgebied.
Dwars door het Amazonegebied stroomt de tweede langste rivier van de wereld, de Amazone. Vanuit Peru baant de rivier een weg door het Amazonegebied tot aan de kust van Brazilië. Dankzij deze rivier is het Amazonegebied ongelooflijk groen, omdat het water opgenomen wordt door de bomen en het er regelmatig regent. De rivier is één van de redenen dat het Amazonegebied zo groot is. Er is water genoeg!

Belém en Ilha de Marajó

Ver o Peso markt Belem BrazilieDe mooie stad Belém is de toegangspoort tot de Amazone. Belém staat bekend als de stad van de mangobomen en historische gebouwen als de stadsmarkt en de ijzeren markt. Op de Ver-o-Peso markt komen dagelijks lokale bewoners met hun vissersbootjes producten uit de Amazone lossen. Voor de kust van Belém liggen onbewoonbare, schitterende, witte stranden. Een heerlijke plek om even te relaxen. Aan de overkant van Baia de Marajó ligt Ilha de Marajó. Ilha de Marajó is een eiland dat ongeveer even groot is als Nederland en ligt vlak voor de monding van de Amazone rivier. In het regenseizoen staat de helft van Ilha de Marajó minstens één meter onder water, waardoor bijna alle huizen op palen zijn gebouwd. In het tropische klimaat verblijven veel uiteenlopende flora en fauna’s. Het Noorden van het eiland bestaat uit palmmoerassen waar veel waterbuffels te vinden zijn. Dankzij de lage begroeiing is de kans om wilde dieren te spotten enorm groot en levert vele unieke ervaringen op .

Pantanal
Capibaras Pantanal BrazilieHet grootste draslandgebied ter wereld ligt voor een groot deel in Brazilië en bestrijkt ook delen van Bolivia en Paraguay. De naam is afgeleid van het Portugese woord ‘Pântano’, wat moeras betekend. Dit grootste moeras- en junglegebied ter wereld heeft het meest uitgebreide en geconcentreerde dierenleven van het Amerikaanse continent, van diverse plant- en vogelsoorten tot aan bijzondere zoogdieren en reptielen. In het Pantanal leven ongekend veel wilde dieren.
De Pantanal wordt vaak overschaduwd door het Amazonegebied, maar is een absolute aanrader als bezienswaardigheid. Pantanal is in vergelijking met het Amazonegebied veel opener waardoor het gemakkelijker is om wilde dieren te spotten en activiteiten te ondernemen.

Iguaçú watervallen
Iguacu waterval BrazilieDe Iguaçú watervallen zijn één van de grootste natuurlijke wereldwonderen, bestaande uit 275 watervallen en ligt op de grens tussen Argentinië en Brazilië. Het bekendste deel van de watervallen is de ‘Garganta do Diabo’ (de keel van de duivel). Dit is een U-vormige waterval van 82 meter hoog.
Het gebied waarin de watervallen liggen is een beschermd nationaal park vol met bijzondere dieren en planten. Het aanzien van dit natuurgeweld is indrukwekkend en daarmee zeker de moeite waard om te bezichtigen!

> Rondreizen Brazilië
 

Terug naar boven

Boek en reis met zekerheid

 • Kosteloos omboeken
 • 100% terugbetaling bij annulering
 • 24/7 hulp en bijstand, ook bij repatriëring
 • ANVR- en SGR garantie
 • Op de hoogte van plaatselijke corona-richtlijnen
 • Goede lokale vertegenwoordiging
 • Vervoer met eigen bus en gerenommeerde luchtvaartmaatschappijen
 • Nederlandse reisbegeleiding bij meeste reizen
 • Veel individuele vrijheid met comfort en veiligheid van groepsreis
 • Meer dan 35 jaar ervaring
 • Vergoeding niet-genoten reisdagen bij repatriëring bij wijziging reisadvies naar "rood"

Lees meer >

Klantwaardering

8,8

De Brazilië-Amazone reis is een leuke, relaxte reis met veel...
De Brazilië-Amazone reis is een leuke, relaxte reis met veel variatie. Bijzonder om de Amazone zo van verschillende kanten te kunnen ervaren. Verwacht niet al te veel hoogtepunten en dieren. Dankzij een leuke groep, prima reisbegeleider Linda en goede lokale gidsen hebben we ons goed vermaakt.

Inge S. - 7,0
Terug naar boven