Canada kampeerreis

Rondreis Canada19 dagen kampeerreis

Dé manier om de uitgestrekte natuur van de Rocky Mountains van Canada te ervaren is door je tent er in op te slaan. Niet vijf sterren, maar wel miljoenen aan het firmament als je het kampvuur hoog opstookt om beren en andere ongenode gasten op een afstand te houden. Natuurlijk staan de spectaculaire nationale parken als Banff, Jaspers, Well Gray, Yoho en Pacific Rim op het programma, maar we maken ook kennis met de typische Canadese lifestyle.

Van:
Aan:


Routekaart Rondreis Canada, 19 dagen kampeerreis
 1. Amsterdam - Vancouver
 2. Vancouver - Kelowna
 3. Kelowna
 4. Kelowna - Golden
 5. Golden
 6. Golden Banff nationaal park
 7. Banff NP
 8. Banff NP - Jasper nationaal park
 9. Jasper NP
 10. Jasper NP - Wells Gray nationaal park
 11. Wells Gray NP
 12. Wells Gray NP - Whistler
 13. Whistler
 14. Whistler - Tofino
 15. Tofino
 16. Tofino - Victoria
 17. Victoria - Vancouver
 18. Vancouver - Amsterdam
 19. aankomst Amsterdam

Route op datum:

Reisbeschrijving

Vancouver & Kelowna

Dag 1 Amsterdam - Vancouver
Dag 2 Vancouver - Kelowna
Dag 3 Kelowna

Na de vlucht word je opgewacht door de gids/chauffeur en met een bus naar het hotel in de nabijheid van de luchthaven gebracht. Daarna kun je uitrusten van de vlucht of kun je eventueel op eigen gelegenheid Vancouver bezichtigen. Er is op de terugreis meer vrije tijd om deze stad verder te verkennen.

Kelowna CanadaDe volgende dag maken we kennis met onze Engelssprekende chauffeur/gids en rijden we naar onze eerste campsite in de buurt van Kelowna. De gids zal instructie geven over het opzetten van de tenten. Kelowna ligt aan de oevers van het langgerekte Okanagan-meer. In de zomermaanden kan hier worden gezwommen bij enkele strandjes.

De gelijknamige Okanaganvallei kent een aangenaam mild klimaat. In de glooiende heuvels vind je hier veel boom- en wijngaarden, conserven- en sapfabrieken, de zon schijnt er in de maanden juli en augustus dan ook gemiddeld tien uur per dag. De omgeving leent zich voor leuke fietstochtjes of wandelingen. Populair is de route van Myra naar Ruth langs de Kettle Valley Railway. Dit traject volgt de voormalige spoorlijn door de Myra Canyon. Je passeert oude stations, houten spoorbruggen en enkele tunnels.

Golden & Yoho nationaal park


Dag 4 Kelowna - Golden, bezoek aan Yoho nationaal Park
Dag 5 Golden, bezoek aan Yoho nationaal Park

Canada hertVerder naar het oosten gaan de heuvels over in de machtige bergpieken van de Rocky Mountains. Golden gelegen aan de zuidwestkant van deze bergketen, bied je gelegenheid om naar de top van de Kicking Horse Mountain te wandelen, of de gondel te nemen naar Dogtooth Mountain. Yoho nationaal park kent verschillende spectaculaire watervallen als de Laughing Falls, Twin Falls en de 254 meter hoge Takakkaw Falls. Je kan hier mooie hikes naar toe maken. Het park kent maar liefst 400 kilometer aan trails. Houd tijdens de wandelingen je omgeving goed in de gaten. De kans is groot dat beren en ander wild je pad kruisen.

De mooie turquoise kleur van het Emerald Lake en het O’Hara Lake is te danken aan zout dat wordt meegevoerd door de gletsjers in de omgeving. Een bekend uitkijkpunt in het park is het uitzicht op de beroemde Spiraal Tunnels. De treintunnels zijn een sterk staaltje engineering, ontworpen om de stijgingsgraad in de Kicking Horse Pass te overbruggen.

Banff nationaal park


Dag 6 Golden - Banff nationaal park
Dag 7 Banff nationaal park

Banff CanadaWe trekken verder de indrukwekkende Rocky Mountains in. Banff, onze volgende overnachtingsplek, is het eerste nationale park van Canada en het derde ter wereld. Het dankt zijn status aan de toevallige ontdekking van zwavelhoudende heetwaterbronnen. In het museum kun je nog eens op je gemak het verschil bestuderen tussen de zwarte beer en de grizzly. Je krijgt daarbij het handige instructieblaadje ‘hoe te handelen als ik een beer tegenkom’, zodat je goed voorbereid op pad kunt.

Het gelijknamige plaatsje Banff is uitgegroeid tot een toeristische trekpleister, maar straalt nog een relaxte sfeer uit. Aan de rand van het stadje kun je de gondel naar Sulphur Mountain nemen waar veel wandeltochten beginnen. Veel ‘hikes’ bieden spectaculaire uitzichten op de besneeuwde bergen en het fotogenieke turkooizen gekleurde Lake Louis. In het park kunnen mountainbikes worden gehuurd of er kan worden gekanood op het meer.

Jasper nationaal park

Dag 8 Banff nationaal park - Jasper nationaal park
Dag 9 Jasper nationaal park

jasper national park british columbia canadaDe indrukwekkende Icefields Parkway voert langs de hoogste bergtoppen en de indrukwekkendste gletsjers naar Jasper, een van de grootste parken van Canada. Onderweg stoppen we bij de Athabasca gletsjer en de Sunwapta watervallen. We slaan onze tenten op een mooie plek in het park. Lake Louis geeft je een prachtig uitzicht over het smaragdgroene bergmeer. Jaspers is het grootste park in de Canadese Rockies. Het park zit vol met excursiemogelijkheden. Zo kan je te  voet de Maligne Canyon te bezoeken, per boot het park te verkennen, een kanotocht te maken of rijden naar Medicine Lake.

Een bijzonder meer is Medicine Lake zonder twijfel. Een typisch Canadees meer waar in de zomer niks vreemds aan te zien is. Echter verdwijnt het water in de herfst en in de winter. Het water wordt de grond opgezogen waardoor er van het meer niks overblijft. Een merkwaardig verschijnsel.

Wells Gray
provincial park

Dag 10 Jasper nationaal park - Wells Gray provincial park
Dag 11 Wells Gray provincial park

Zwarte beer CanadaWe passeren Mount Robson, de hoogste piek in de Canadese Rocky Mountains, en het plaatsje Valemount bij de Fraserrivier. Hier eindigt de 1300 km lange tocht van de zalmen, die stroomopwaarts naar hun paaigronden zwemmen. Ons reisdoel in het Wells Gray provincial Park, waar nog zwarte beren, elanden en zeldzame, kleine muildierherten in het wild voorkomen.

Het park kent veel spectaculaire watervallen waarvan de Helmcken Falls en de Dawson Falls het bekendst zijn. Andere watervallen zijn makkelijk bereikbaar via de Clearwater Valley Road.

In het park bevindt zich het Clearwater Lake dat je het beste met een gehuurde kano kan verkennen. Zoals de naam al aangeeft is het water bijzonder helder en schoon.

Whistler


Dag 12 Wells Gray provincial park - Whistler
Dag 13 Whistler

Whistler CanadaHet stadje Whistler is in de winter een trendy skioord, maar ook in de zomer biedt dit moderne bergdorp tal van sportieve activiteiten, zoals kanoën, raften, mountainbiken of wandelen. In de winter van 2010 werden hier de Olympische Winterspelen gehouden. Je kunt de spectaculaire 4,5 kilometer en 436 meter hoge Peak to Peak gondel nemen van Whistler Mountain naar Blackcomb Mountain om de indrukwekkende vergezichten en de gletsjers in de omgeving te bewonderen. Eenmaal boven wordt de stilte alleen af en toe onderbroken door het gefluit van bergmarmotten. In Whistler vind je ook volop gezellige winkeltjes en kroegen waar het goed toeven is.

Tofino & Victoria


Dag 14  Whistler - ferry naar Vancouver Island - Tofino
Dag 15  Tofino, bezoek Pacif Rim nationaal park
Dag 16  Tofino - Cathedral Cove - Chemainus - Victoria

De route gaat via de Sea to Sky Highway, welke bekend staat als één van de beste road trips ter wereld. De route brengt je langs verschillende klimaatzones waar Canada bekend om is. Zo kun je genieten van de uitzichten over Howe Sound, een prachtig fjordgebied ten noordwesten van Vancouver. Onderweg wordt er ook gestopt bij één van de hoogste watervallen van British Columbia, Shannon Falls.

Vancouver Island CanadaWe nemen de ferry van Horseshoe Bay naar Nanaimo op Vancouver Island. Tijdens deze overtocht heb je de kans om een aantal bijzondere dieren tegen te komen. Zeearenden, zeehonden en zelfs orka’s zijn te bewonderen in deze wateren!  We kamperen nabij Tofino, waar zich het wereldberoemde Pacific Rim nationaal park bevindt. Oeroude regenwouden en uitgestrekte zandvlakken vormen het karakter van dit park en zorgen voor een overweldigend uitzicht. Als je geluk hebt, zie je dicht voor de kust walvissen zwemmen.

Ook kun je per boot op zoek gaan naar walvissen, orka's, dolfijnen, zeeleeuwen, otters en beren. Een walvisexcursie is zeker een aanrader! Wil je nog dichter bij komen? Wellicht is de mogelijkheid om te kajakken iets voor jou. Oog in oog staan met een walvis of zelfs een orka is zonder twijfel een onvergetelijke ervaring waar vele jaloers op zullen zijn!

We vervolgen onze reis langs de oostkust van Vancouver Island naar Victoria. Geniet van het uitzicht op het ruige kustgebied en de ongerepte wildernis. Voordat we deze plek bereiken gaan we langs Cathedral Grove Forrest, een bos dat bekend staat om zijn reusachtige ceders. In Chemainus wordt er een stop gemaakt om muurschilderingen te bezichtigen.

Op Vancouver Island ligt Victoria, de hoofdstad van British Columbia en de universiteitsstad van de provincie. Victoria heeft de uitstraling van een echte Engelse stad gesitueerd in Canada. Waan je even in Engeland aan de andere kant van de oceaan en geniet van deze multiculturele stad. In de Butchart Gardens kun je plantensoorten van over de hele wereld bewonderen.

Vancouver


Dag 17 Victoria - Vancouver
Dag 18 Vancouver - Amsterdam
Dag 19 aankomst Amsterdam

Vancouver CanadaWe nemen de ferry van Victoria naar Vancouver. Na de vele dagen kamperen is het goed toeven in het hotel. Vancouver is gelegen aan de Pacifische kust en is de twee na grootste stad van Canada. Vancouver heeft veel te bieden en de meeste attracties kun je zelf te voet bekijken. Een mooie wandeltocht kan bijvoorbeeld beginnen bij Canada Place waar het World Trade Center en het Imax theater liggen. Vanaf de pier zie je de enorme bedrijvigheid in de haven. Grote zeeschepen varen af en aan met hun ladingen vracht en ook alle cruiseschepen meren hier aan.

Als je hiervandaan naar de 'Look Out Tower' in het Harbour Center loopt, heb je op de bovenste verdieping een geweldig uitzicht op de skyline van Vancouver. Twee straten verder begint Gastown, de oudste wijk van de stad, waar je de beroemde stoomklok vindt. Gastown dankt zijn naam aan 'Gassy’ Deighton, die hier de eerste bar van de stad begon. Op slechts vijf minuten afstand ligt het kleurrijke Chinatown. Het is een genot om langs de vele winkeltjes en stalletjes te lopen en de oosterse geuren op te snuiven.

Aan de andere kant van de stad, in Stanley Park, een van de grootste stadsparken van het continent, kun je uren slenteren. In dit park is het Vancouver Aquarium zeker een aanrader. Maar je kunt dit omvangrijke park ook met een gehuurde mountainbike of al skatend verkennen. Als je vanuit het park langs English Beach wandelt, naar de waterfietsbus, kun je je laten overzetten naar Granville Island. Granville Island is een eiland in een stad met een bijzonder levendige markt met verse groenten, fruit, vis en talloze winkeltjes. Op de terugweg heb je vanaf de Burrard Bridge een mooi uitzicht op de skyline van Vancouver.


Op weg met Djoser

Bij onze reizen is geen sprake van een strak gepland reisschema. Het principe 'vrijheid-blijheid' houdt in, dat enkele excursies die bij de reis zijn inbegrepen vastliggen, maar dat de resterende tijd vrij is in te vullen. Uiteraard ben je nooit verplicht om aan een excursie deel te nemen. Bij alle excursies zijn entreegelden dan ook exclusief zodat je zelf kan bepalen of je mee naar binnen wilt. Wie er liever zelf op uitgaat heeft daartoe alle vrijheid. Op die manier leer je het Canada immers het beste kennen. De maximale groepsgrootte voor deze reis is 13 personen.
 

Lees de volledige beschrijving

Vertrekdata 2019

Start - einde

Beschikbaarheid

Prijs

Start - einde

03 sep - 21 sep
V
Vertrek gegarandeerd

Beschikbaarheid

4 plaatsen vrij
Deelnemers
Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 2.795,-

Korting

Incl. €100,- korting

Vertrekdata 2020

Start - einde

Beschikbaarheid

Prijs

Start - einde

16 jun - 04 jul
V
Vertrekgarantie i

Beschikbaarheid

voldoende
Deelnemers
Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 2.795,-

Start - einde

23 jun - 11 jul
V
Vertrekgarantie i

Beschikbaarheid

voldoende
Deelnemers
Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 2.795,-

Voorwaarden vertrekgarantie

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en stellige verwachting deze ook uit te voeren. Dit op basis van eerdere resultaten en ervaringen en op basis van een minimum aantal deelnemers.

Om het karakter van een groepsreis te garanderen en de reis fysiek uit te kunnen voeren is een minimum aantal deelnemers nodig. Dit aantal staat bij betreffende reis vermeld onder het kopje 'Groepssamenstelling'.

Conform artikel 4 lid 2 van de ANVR-reisvoorwaarden behouden wij ons het recht voor de overeenkomst met onmiddellijke ingang op te zeggen, indien het aantal aanmeldingen kleiner is dan het vereiste minimum aantal.

Het kan voorkomen dat (definitieve) deelnemers van een reis met 'vertrekgarantie' moeten annuleren, waardoor de groepsgrootte onder het vereiste minimum aantal deelnemers daalt. De vertrekgarantie vervalt op dat moment.

Daarnaast behoudt Djoser zich het recht voor om in onvoorziene, gewichtige omstandigheden en of overmacht situaties de reis te annuleren en geen doorgang te laten vinden.

In het uitzonderlijke geval dat het minimum aantal deelnemers niet wordt bereikt en de reis niet door kan gaan, hoort u dit ruim van te voren, doch uiterlijk 21 dagen voor vertrek. In dat geval komt de huidige boeking te vervallen en kunt u een nieuwe reis of vertrekdatum boeken, waarbij u per persoon eenmalig € 100,- korting krijgt. Restitutie van de reissom (met uitzondering van eventuele kosten van visa, vaccinaties en andere persoonlijke uitgaven) is natuurlijk ook mogelijk.

Inclusief

 • Vliegreis met Air Transat
 • Alle vluchttoeslagen
 • Engelssprekende lokale chauffeur/reisbegeleider
 • Vervoer per bus
 • Ferry overtochten van/naar Vancouver Island
 • Hotel/kampeerovernachtingen
 • Drie maaltijden tijdens kampeerovernachtingen (15 x ontbijt, 15 x lunch & 16 x diner) t.w.v. € 350.-
 • Gebruik kampeermateriaal inclusief matje
 • Entreegelden voor de nationale parken Yoho, Jasper, Banff, Wells Gray & Pacif Rim
 • Excursies volgens programma
 • Diensten Djoser servicebalie Schiphol

Exclusief

Reisverzekering, maaltijden, overige entreegelden, facultatieve excursies, fooien, persoonlijke uitgaven, reserveringskosten € 25,-, bij 2 of meer personen € 35,-, etc.

Wijzigingen voorbehouden.

Landarrangement

Je kunt deze reis boeken zonder internationale vluchten, je boekt dan zelf je vliegtickets. De prijzen voor dit landarrangement zijn vanaf €2.245,-.

Houd bij de boeking van een landarrangement er rekening mee dat voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers geldt.

Eenpersoonskamer

Alleenreizenden worden, in goed overleg, ingedeeld met andere alleenreizenden van hetzelfde geslacht. Wil je niet ingedeeld worden met een andere deelnemer, dan kun je een eigen tent en eenpersoonskamer in Vancouver reserveren tegen de daarvoor geldende toeslag vanaf € 445,-.

Hotelverlenging

Verlenging mét accommodatie is in Vancouver bij te boeken. De prijs is vanaf €295,- per nacht op basis van logies in een twee- of eenpersoonskamer.

De genoemde prijzen zijn zonder wijzigingskosten van de vlucht en de transfer van/naar de luchthaven.

Groepssamenstelling

De reisbegeleider op deze reis is een Engelssprekende, lokale reisbegeleider c.q. chauffeur die je uitgebreid vertelt over de lokale gebruiken, natuur en culturele achtergronden van Canada. Hij of zij is samen met de lokale agent verantwoordelijk voor de organisatorische en technische aspecten van de reis. Hun uitgebreide reiservaring en kennis van het land geeft een meerwaarde aan de Djoser reizen. Ook kun je voor al je vragen en advies bij hen terecht. De reisbegeleider en lokale agent wijzen je graag de weg! Hoe je uiteindelijk het land ervaart, bepaal je echter zelf. Bereid je daarom goed voor en neem een reisgids mee.

De gemiddelde groepsgrootte om de reis door te laten gaan is 8.

Praktische informatie

Accommodatie

Tijdens deze actieve rondreis slaan we midden in de natuur onze tenten op. De meeste kampeerterreinen zijn gelegen op mooie plekken midden in de nationale parken. De tenten zijn makkelijk op te zetten koepeltentjes, die bij de ingang voorzien zijn van muskietengaas. Wij zorgen voor alle kampeerspullen en een slaapmatje, behalve voor je slaapzak. De faciliteiten op de meeste kampeerterreinen zijn eenvoudig. Overal is echter sanitair aanwezig.

Bij aankomst in Vancouver overnachten we in een middenklasse hotel dat nabij de luchthaven is gelegen. De laatste nacht in Vancouver overnachten we in een centraal gelegen hotel, zodat je in de gelegenheid bent om de stad zelf te ontdekken.

Bekijk hotelreviews op Tripadvisor

Vancouver Metropolitan Hotel
Kelowna Bear Creek Provincial Park
Golden Golden Eco Adventure Ranch
Victoria Goldstream Provincial Park
Clearwater Wells Gray Guest Ranch


Deze selectie geeft een goed beeld van de hotels waar we op deze reis verblijven.
 

Eenpersoonskamer

Alleenreizenden worden, in goed overleg, ingedeeld met andere alleenreizenden van hetzelfde geslacht. Wil je niet ingedeeld worden met een andere deelnemer, dan kun je een eigen tent en eenpersoonskamer in Vancouver reserveren tegen de daarvoor geldende toeslag vanaf € 445,-.

 • Canada tenten
 • Canada tent
 • Canada lunch eten

Vliegreis

Air Transat

Het meest voorkomende vluchtschema staat hieronder. Kies een datum voor eventuele afwijkende vluchtschema's. Alle schema's zijn onder voorbehoud van wijzigingen. De deelnemers ontvangen ongeveer 8 weken voor vertrek een voorlopig vluchtschema.

Kies vertrekdatum:

 • Vlucht met

  Air Transat

  Traject

  Amsterdam - Vancouver

  Vertrek

  12:55

  Aankomst

  13:40

 • Vlucht met

  Air Transat

  Traject

  Vancouver - Amsterdam

  Vertrek

  16:25

  Aankomst

  11:00*

* aankomst volgende dag


Tijdverschil: in Vancouver is het acht uur eerder dan bij ons.

CO2-compensatie

Reizen is verrijkend, maar het transport dat nodig is om nieuwe bestemmingen te ontdekken laat zijn sporen achter in de vorm van broeikasgassen, waaronder CO2. Door de CO2-uitstoot van de reis te compenseren kan ergens anders ter wereld dezelfde hoeveelheid CO2 worden voorkomen. Samen met de ANVR hebben we gekozen voor een samenwerking met de South Pole Group, de wereldmarktleider in het uitvoeren van CO2-reductie projecten. Wij steunen een project in Thailand dat bestaat uit het installeren van zonnepanelen waardoor geen kolen meer hoeven worden te verbrand om elektriciteit op te wekken. Met CO2-compensatie doen we met elkaar dus iets terug voor het klimaat én voor de lokale bevolking. Compenseer daarom je reis: dit is mogelijk voor slechts € 5,-. Vanzelfsprekend compenseren wij als Djoser ook alle reizen van onze medewerkers.

Landarrangement

Je kunt deze reis boeken zonder internationale vluchten, je boekt dan zelf je vliegtickets. De prijzen voor dit landarrangement zijn vanaf €2.245,-.

Houd bij de boeking van een landarrangement er rekening mee dat voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers geldt.

Vervoer

Tijdens de rondreis door Canada beschikken we over een eigen minibusje dat is voorzien van airconditioning. Onderweg is vaak veel te zien en omdat het vervoer geheel tot onze beschikking staat, kunnen we stoppen waar we willen om even de benen te strekken, een foto te maken of voor een heerlijke picknick. Ook wordt er gebruik gemaakt van ferry's voor de overtochten van en naar Vancouver Island.

 • Bus kampeerreis Canada

Bij de reis inbegrepen

 • Vliegreis met Air Transat
 • Alle vluchttoeslagen
 • Engelssprekende lokale chauffeur/reisbegeleider
 • Vervoer per bus
 • Ferry overtochten van/naar Vancouver Island
 • Hotel/kampeerovernachtingen
 • Drie maaltijden tijdens kampeerovernachtingen (15 x ontbijt, 15 x lunch & 16 x diner) t.w.v. € 350.-
 • Gebruik kampeermateriaal inclusief matje
 • Entreegelden voor de nationale parken Yoho, Jasper, Banff, Wells Gray & Pacif Rim
 • Excursies volgens programma
 • Diensten Djoser servicebalie Schiphol

Excursies

Bij Djoser bepaal je zelf welke bezienswaardigheden je de moeite waard vindt om te bezoeken. De een verkent graag een stad, de ander maakt een mooie hike door de natuur of maakt een tocht per kano of mountainbike. In de meeste gevallen kun je zelf of met groepsgenoten, al dan niet met hulp van onze reisbegeleiding erop uit trekken. Toegangsgelden zijn dan ook niet bij de reissom inbegrepen, zodat je alle vrijheid hebt om je eigen plan te trekken.

Sommige bezienswaardigheden mag je niet missen, zijn slecht bereikbaar of liggen 'en route' naar onze volgende overnachtingsplaats. Dergelijke excursies zijn bij Djoser in het programma opgenomen. Bij een onvermijdelijk entree, zoals van een nationaal park waarin je verblijft of bezoekt, is dat toegangsgeld inbegrepen.

Tijdens deze reis door Canada zijn de volgende excursies en entreegelden van de nationale parken in het reisprogramma inbegrepen:   

 • Yoho nationaal park nabij Golden. In het park kunnen mooie wandelingen worden gemaakt.
   
 • Banff nationaal park: Ook een bezoek aan Banff staat op het programma. Nationaal park Banff is het oudste natuurpark van Canada. Er liggen verschillende gletsjers, bergen en rivieren in dit park, waaronder die van het Columbia-ijsveld.
   
 • Jasper nationaal park: Hoge bergen met besneeuwde toppen, heldere meren en bossen van pijnbomen. Jasper nationaal park staat bekend om haar prachtige schoonheid. Dit is Canada zoals je het van de foto’s kent.
   
 • Wells Gray park: We spenderen twee nachten in dit natuurpark, dat vooral bekend staat om zijn vele spectaculaire watervallen.
   
 • Nabij Tofino bezoeken we het Pacific Rim nationaal park. Ruige kustlijnen, rotsachtige eilandjes voor de kust met dennenbomen, uitgestrekte zandstranden, maar ook een gematigd regenwoud met groene vegetatie is er te vinden.


Ook zijn er diverse andere optionele excursies mogelijk zoals:
 

 • Walvissen & orka's excursies in Victoria en Ucluelet
 • Beren spotten en zeekajakken in Ucluelet
 • Paardrijden en mountainbiken in Whistler
 • Natuurwandeling in Maligne Canyon, Jasper
 • Raften in Kananaskis
 • Vissen in Golden
 • Wijnproeverij nabij Kelowna

Reisdocumenten

 • E-ticket. Meer informatie over de vlucht ontvang je ongeveer 2 weken voor vertrek.
 • Geldig paspoort (voor Belgen: identiteitskaart is niet voldoende).
 • Een eTA-formulier. Dit is een document dat toestemming geeft om zonder visum naar Canada te reizen. De kosten voor de aanvraag bedragen CAD $ 7 per persoon en kunnen met een creditcard betaald worden. Het document vraag je aan via deze website. Meer informatie over het document vind je op je Mijn Djoser-pagina.

Geldzaken

In Canada wordt er betaald met de Canadese Dollar. Kijk voor de actuele koersen op oanda.com.

Pinnen: is in alle grote plaatsen mogelijk.
Contant: euro’s of Canadese dollars.
Creditcards: zijn op veel plaatsen, zoals in restaurants en winkels te gebruiken.

Als richtbedrag voor uitgaven die niet bij de reissom zijn inbegrepen, zoals maaltijden in Vancouver, entreegelden, facultatieve excursies en persoonlijke uitgaven, geldt minimaal € 200,- per persoon per week.

Het is gebruikelijk om fooien te geven voor verleende diensten van chauffeurs en lokale gidsen, e.d. Normaliter wordt 15% fooi bovenop de rekening gegeven in restaurants. het is gebruikelijk de gids die een lokale excursie leidt 3 tot 5 Canadese dollar per persoon te geven. Daarnaast is het gebruikelijk dat de lokale reisbegeleiders/chauffeur zo'n 5 tot 10 dollar per dag aan fooi ontvangt. Dit kan aan het einde van de tour aan hem/haar worden gegeven.

Als je op vakantie gaat buiten de eurozone, is het handig om alvast wat lokale valuta mee te nemen zodat je bij aankomst niet direct hoeft te pinnen. Bij GWK Travelex bestel je makkelijk en snel je buitenlands geld tegen 0% provisie en een goede koers.

Maaltijden

Tijdens de kampeerovernachtingen (vanaf dag 2 t/m 17) zijn drie maaltijden per dag inbegrepen in de reissom. Ook wordt er gezorgd voor koffie en thee. De chauffeur/gids verzorgt de maaltijden. Wij vragen van de deelnemers een helpende hand bij de bereiding en de afwas.

Tijdens het verblijf in Vancouver zijn geen maaltijden inbegrepen. In Vancouver kun je heel gevarieerd dineren: van Engels tot authentiek Canadees, van Franse coq-au-vin tot uitgebreid Chinees in Chinatown. Probeer als tussendoortje eens de wereldberoemde ‘Tim Horton Donuts’.

Gezondheid

Inentingen zijn voor deze reis niet nodig. De hygiënische omstandigheden in Canada zijn vergelijkbaar met die in Nederland en België. We raden je echter met klem aan een goede (reis)verzekering af te sluiten die medische kosten ter plaatse vergoedt tegen kostprijs, want een opname in een Canadees ziekenhuis kan behoorlijk duur zijn.

We adviseren je een kleine reisapotheek mee te nemen met o.a. EHBO-materiaal, pijnstillers, een diarreeremmer (imodium/diacure), een glucose-zoutoplossing (ORS) en speciaal voor de zomerreis een goed anti-muggenmiddel, stick tegen insectenbeten, lippenbalsem en een middel tegen zonnebrand.

Hotelverlenging

Verlenging mét accommodatie is in Vancouver bij te boeken. De prijs is vanaf €295,- per nacht op basis van logies in een twee- of eenpersoonskamer.

De genoemde prijzen zijn zonder wijzigingskosten van de vlucht en de transfer van/naar de luchthaven.

Klimaat en geografie

De reis vindt plaats in het westelijke deel van Canada. Vancouver heeft, door haar ligging aan de kust, een mild klimaat met niet al te warme zomers en zachte winters. Meer landinwaarts domineren de indrukwekkende Rocky Mountains het klimaat. De zomers zijn hier kort en warm, maar de winters vooral koud met grote hoeveelheden sneeuw. Tijdens de kampeerovernachtingen kan het koud worden. Houdt u rekening met temperaturen onder de 10 graden celcius gedurende de nacht. 

Reisbegeleiding en gidsen

De reis wordt begeleid door een Engelssprekende, lokale reisbegeleider/chauffeur die je alles vertelt over de lokale gebruiken, natuur en culturele achtergronden van Canada. Samen met onze lokale vertegenwoordiger is hij/zij verantwoordelijk voor de organisatorische aspecten van de reis.

FAQ

Wie begeleidt de reis?

Voor deze reis maakt Djoser gebruik van een Engelssprekende lokale chauffeur/reisbegeleider. Wij maken speciaal gebruik van een lokale reisbegeleider, omdat hij of zij alles weet van de omgeving, cultuur en gewoontes. De reisbegeleider is de chauffeur van de bus, maar helpt je bijvoorbeeld ook bij het boeken van excursies, geeft tips voor leuke restaurants en bezienswaardigheden, lost eventuele problemen op en staat in direct contact met de lokale agent. De reisbegeleider ontmoet je, net als de overige groepsleden, bij aankomst op de luchthaven. Hij is te herkennen aan een bord met Djoser erop.

Waar overnachten we?

Heb ik een visum nodig voor Canada?

Wat voor weer kan ik verwachten?

Wat moet ik meenemen op deze reis?

Moet ik een slaapzak meenemen tijdens deze reis?

Is het mogelijk om een éénpersoonstent te boeken?

Is er stroom tijdens de kampeerreis?

Is er WiFi beschikbaar op de campings?

Stel je eigen vraag

Bekijk alle veelgestelde vragen

Reviews

Gemiddelde beoordeling: 10,0

 • Wat een waanzinnig mooie en zeer actieve reis. Canada is een schitterend land. En zeker waar Marc maakte de reis compleet. Deed enorm veel voor de groep en stond dag en nacht voor je klaar. Het voelde aan als all inclusive! Je krijgt heimwee naar Canada als je eenmaal bent geweest.

  10,0

  10,0
 • De beoordeling "zeer goed" komt vooral door onze fantastische Canadese reisleider/chauffeur/kok Marc-Olivier. 16 uur per dag was hij voor ons in de weer: reed goed en betrouwbaar, maakte voor het ontbijt, lunch en diner telkens andere lekkere dingen en was ook nog super aardig: een TOPPER!

  10,0

  10,0

Plaats een review

Daarom Djoser

 • Actieve rondreis met verblijf midden in de natuur
 • Veel gelegenheid voor mooie ‘hikes’, fietstochten of kajakken
 • Alle entreegelden voor de parken Yoho NP, Banff NP, Jaspers NP & Pacific Rim BP inde reissom inbegrepen
 • Sta oog in oog met zwarte beren, grizzly’s, elanden, walvissen en orka’s
 • Maaltijden tijdens kampeerovernachtingen inclusief t.w.v. € 350,-
 • Kleine groepsgrootte van maximaal 13 deelnemers
 • Rechtstreekse vluchten van en naar Vancouver

Klantwaardering

10,0

Wat een waanzinnig mooie en zeer actieve reis. Canada is een...
Wat een waanzinnig mooie en zeer actieve reis. Canada is een schitterend land. En zeker waar Marc maakte de reis compleet. Deed enorm veel voor de groep en stond dag en nacht voor je klaar. Het voelde aan als all inclusive! Je krijgt heimwee naar Canada als je eenmaal bent geweest.

Stephanie T. - 10,0
De beoordeling "zeer goed" komt vooral door onze fantastisch...
De beoordeling "zeer goed" komt vooral door onze fantastische Canadese reisleider/chauffeur/kok Marc-Olivier. 16 uur per dag was hij voor ons in de weer: reed goed en betrouwbaar, maakte voor het ontbijt, lunch en diner telkens andere lekkere dingen en was ook nog super aardig: een TOPPER!

Wineke R. - 10,0

Bekijk hotel reviews op

Het weer in Canada

Het weer in Canada

21°C

Terug naar boven