Costa Rica

Rondreis Costa Rica21 dagen

De natuur is zeer indrukwekkend tijdens deze reis, dus vergeet ook vooral je fototoestel niet. Je raakt overdonderd door al het moois dat dit land te bieden heeft qua flora en fauna. Je kunt bijvoorbeeld excursies maken naar nationale parken, zoals Corcovado en Manuel Antonio. Hier slingeren verschillende aapjes hoog in de bomen, liggen de leguanen lekker te zonnebaden op het strand en hangen de luiaards rustig in de bomen. We verblijven tevens 2 nachten in Tortuguero. Dit nationale park is niet bereikbaar over land, maar bereiken we door middel van een motorboot. Van juli tot september komen groene zeeschildpadden hier het tropische strand op om hun eieren te leggen.

Download reisinformatie

Prijs vanaf € 2.195,-

Van:
Aan:


Routekaart Rondreis Costa Rica, 21 dagen
 1. Amsterdam - San José
 2. San José
 3. San José - Quepos
 4. Quepos, optionele excursie nationaal park Manuel Antonio
 5. Quepos - San Gerardo Dota
 6. San Gerardo Dota
 7. San Gerardo Dota - Turrialba
 8. Turrialba - Cahuita
 9. Cahuita
 10. Cahuita - Tortuguero
 11. Tortuguero
 12. Tortuguero - Sarapiqui
 13. Sarapiqui - La Fortuna
 14. La Fortuna
 15. La Fortuna - Monteverde
 16. Monteverde
 17. Monteverde - Samara
 18. Samara
 19. Samara - San José
 20. San José - Amsterdam
 21. aankomst Amsterdam

Route op datum:

Reisbeschrijving

San José

Dag 1 Amsterdam - San José
Dag 2 San José

Costa Rica San Jose people Streetlife DjoserNa een vlucht via de Verenigde Staten komen we aan in de enige metropool die Costa Rica rijk is: San José. Op een hoogte van 1150 meter is de temperatuur hier het hele jaar door aangenaam. San José is een typische Latijns-Amerikaanse stad met drukke winkelstraten, levendige stadsparken, cafeetjes en fastfoodketens.

Ons centraal gelegen hotel biedt een goede uitvalsbasis voor een stadswandeling waarbij je vanuit het hotel gemakkelijk langs alle bezienswaardigheden slentert. Marktliefhebbers kunnen een bezoek brengen aan de ‘Mercado Central’ waar het altijd een drukte van belang is. Ook cultuurliefhebbers kunnen hun hart ophalen in één van de vele musea of het Teatro Nacional. In de avond is er tijd voor een eerste kennismaking met culinair Costa Rica in een sfeervol restaurant waarbij de rijst en bonen met vlees of vis op tafel komen.

Manuel Antonio NP: paradijselijk woud en stranden

Dag 3 San Jose - Quepos
Dag 4 Quepos - facultatieve excursie Manuel Antonio

Costa Rica Wandelende mensen DjoserVanuit San Jose zetten we koers naar Quepos aan de Stille oceaan. Direct naast Quepos ligt het nationale park Manuel Antonio, het kleinste nationale park van Costa Rica en een van de mooiste. De Costa Ricanen zijn er erg trots op. Op het strand liggen leguanen lekker te zonnebaden. Verschillende aapjes slingeren hoog in de bomen, terwijl de luiaards het allemaal rustig gadeslaan. Een excursie in een kano voert je door de mangrovebossen, in de richting van de zee. Misschien spot je een slang op een van de takken die uit het water steken. Je kunt er ook heerlijk op eigen gelegenheid op uit trekken.

San Gerardo de Dota: thuis van de Qetzal

Dag 5 Quepos - San Gerardo de Dota
Dag 6 San Gerardo de Dota
Dag 7 San Gerardo de Dota - Turrialba

Quetzal Costa Rica DjoserWe verlaten het paradijselijke Manuel Antonio en verruilen deze voor een andere bijzondere plaats in Costa Rica. San Gerardo de Dota is het thuisland van de indrukwekkende Quetzal vogel. Mocht je deze graag willen zien dan moet je goed zoeken. De quetzal is door zijn mooie schutkleuren moeilijk te vinden. Er zijn vele legendes die vertellen over deze vogel die onsterfelijk is en natuurlijk macht afdwingt bij al zijn onderdanen. De prachtige rode en groenblauwe veren, maken deze tropische vogel een lust voor het oog. In de groene vallei in de Talamanca bergketen vinden we honderden vogelsoorten en dit is dan ook een paradijs voor vogelaars.


Cahuita

Dag 8 Turrialba - Cahuita
Dag 9 Cahuita

 Cahuita Costa Rica Strand Djoser Na een paar dagen van vogels spotten en wandelingen in de natuur, reizen we door naar de oostkust van Costa Rica. Cahuita grenst aan twee stranden: een wit en een zwart strand. Het zwarte strand is van oorsprong vulkanisch gesteente. Aan de andere kant van het dorp vind je het witte strand, gelegen in het gelijknamige nationale park Cahuita. Het grenst geheel aan de Caribische kust en het is zeker aan te raden om hier een van de vele mooie wandelingen te maken waar je de kans hebt om verschillende apensoorten te zien. De Mantelbrulaap, Zwarthandslingeraap en de Witschoudercapucijnaap komen hier namelijk voor.

Tortuguero & Sarapiqui

Dag 10 Cahuita - Tortuguero
Dag 11 Tortuguero
Dag 12 Tortuguero - Sarapiqui
 
Tortuguero Costa Rica Bootje Djoser We vervolgen de reis en na een traject over land, reizen we per boot verder naar onze lodge in het nationale park Tortuguero. Een motorboot brengt ons in ongeveer een uur naar onze accommodatie in de jungle. Van juli tot en met september komen groene zeeschildpadden, aan wie het park zijn naam te danken heeft, het tropische strand op om hun eieren te leggen. Van eind mei tot en met december komen de eieren uit en kunt u de kleine schildpadjes bewonderen op hun tocht naar zee. Een geweldig indrukwekkend schouwspel! Maar Tortuguero heeft meer te bieden: Brulapen hoor je van ver, en kaaimannen liggen loerend en doodstil aan de waterkant. Een facultatieve boottocht om vroeg in de ochtend naar vogels en andere dieren te speuren behoort uiteraard tot de mogelijkheden. We overnachten een nacht in Sarapiqui waar we een ananas- of cacaoplantage kunnen bezoeken.

La Fortuna

Dag13 Sarapiqui - La Fortuna
Dag 14 La Fortuna

Arenal Vulkaan Costa Rica Djoser Op enkele uurtjes rijden ligt de perfect puntig gevormde Arenal vulkaan. Het uitzicht vanuit het plaatsje La Fortuna wordt gedomineerd door deze immense vulkaan. Als gevolg van de vulkanische activiteit in de aarde, vind je in de omgeving verschillende warmwaterbronnen. Kijk uit als je er in stapt, want het kan echt warm zijn! Er is een mogelijkheid om een prachtige dagexcursie te maken naar het wildreservaat Caño Negro. Je kunt hier de hagedis met de bekende bijnaam ‘Jezus Christus-hagedis’ op de foto zetten als hij over het water lijkt te lopen. Er zijn nog vele andere vogels en dieren te spotten.

Monteverde nationaal park

Dag 15 La Fortuna - Monteverde
Dag 16 Monteverde

Costa Rica canopy kabelbaan Djoser De bijzondere natuurervaringen houden niet op in Costa Rica! Nadat we lekker relaxed bijgekomen zijn in de warmwaterbronnen van La Fortuna vertrekken we naar de mysterieuze nevelwouden van Monteverde. Een zeer actief programma behoort hier tot de mogelijkheden. Tijdens een canopy tour suizen we in een tuigje door en over de boomtoppen, een wandeltocht over loopbruggen die 100 meter diepe valleien overbruggen, wandelen in het nationaal park: het kan hier allemaal. De torenhoge planten en bomen zijn groen bekleed met mos als gevolg van de nevel die hier vrijwel altijd aanwezig is. Mocht je de quetzal vogel eerder deze reis niet gespot hebben, dan heb je hier wellicht meer geluk. Ook Monteverde behoort tot het leefgebied van deze zeldzame en mooie vogel. 


Even bijkomen van alle indrukken: Samara

Dag 17 Monteverde - Samara
Dag 18 Samara
Dag 19 Samara - San José
Dag 20 San José - Amsterdam
Dag 21 aankomst Amsterdam

Costa Rica man smile Djoser We maken de oversteek naar de kust aan de Stille oceaan. Samara ligt op het schiereiland Nicoya. Al lang voordat de buitenlanders Samara ontdekten, kenden de Costa Ricanen de weg hier naartoe. Het is een heerlijk plaatsje met prachtige zandstranden, gezellige barretjes, restaurantjes en winkels en de plek ademt de Costa Ricaanse sfeer. Heb je zin in een actieve strandervaring, huur dan een surfboard of een bodyboard om de golven te trotseren. Maar op de fiets de omgeving ontdekken kan natuurlijk ook.

Na een paar dagen relaxen, reizen we terug naar San José. Op de weg terug naar San José kunnen we stoppen bij de krokodillenbrug, waar veel krokodillen liggen te zonnen in de rivier. In San José aangekomen kunnen we nog genieten van een gezellig diner in een van de vele restaurantjes die San José rijk is. Na een overnachting vliegen we terug naar Amsterdam.

Op weg met Djoser

Bij onze reizen is geen sprake van een strak gepland reisschema. De reisdagen staan natuurlijk vast, maar ter plaatse wordt het programma in overleg tussen de groep en de reisbegeleiding ingevuld. De reisbegeleiding biedt de meeste dagen wel een programma aan. Je bent zeker niet verplicht hieraan deel te nemen. Wie er liever zelf op uitgaat, heeft daartoe alle vrijheid. Zo leer je een land tenslotte het beste kennen. Gemiddeld bestaan de groepen uit 16 deelnemers. De maximale groepsgrootte is 20 personen.

Lees de volledige beschrijving

Vertrekdata 2019

Start - einde

Beschikbaarheid

Prijs

Start - einde

24 nov - 14 dec

Beschikbaarheid

vol

Prijs

€ 2.595,-

Vertrekdata 2020

Start - einde

Beschikbaarheid

Prijs

Start - einde

19 jan - 08 feb
V
Vertrek gegarandeerd

Beschikbaarheid

7 plaatsen vrij
Deelnemers
Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 2.195,-

Start - einde

09 feb - 29 feb
V
Vertrek gegarandeerd

Beschikbaarheid

7 plaatsen vrij
Deelnemers
Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 2.395,-

Start - einde

01 mrt - 21 mrt
V
Vertrekgarantie i

Beschikbaarheid

voldoende
Deelnemers
Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 2.295,-

Start - einde

19 apr - 09 mei
V
Vertrekgarantie i

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 2.295,-

Voorwaarden vertrekgarantie

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en stellige verwachting deze ook uit te voeren. Dit op basis van eerdere resultaten en ervaringen en op basis van een minimum aantal deelnemers.

Om het karakter van een groepsreis te garanderen en de reis fysiek uit te kunnen voeren is een minimum aantal deelnemers nodig. Dit aantal staat bij betreffende reis vermeld onder het kopje 'Groepssamenstelling'.

Conform artikel 4 lid 2 van de ANVR-reisvoorwaarden behouden wij ons het recht voor de overeenkomst met onmiddellijke ingang op te zeggen, indien het aantal aanmeldingen kleiner is dan het vereiste minimum aantal.

Het kan voorkomen dat (definitieve) deelnemers van een reis met 'vertrekgarantie' moeten annuleren, waardoor de groepsgrootte onder het vereiste minimum aantal deelnemers daalt. De vertrekgarantie vervalt op dat moment.

Daarnaast behoudt Djoser zich het recht voor om in onvoorziene, gewichtige omstandigheden en of overmacht situaties de reis te annuleren en geen doorgang te laten vinden.

In het uitzonderlijke geval dat het minimum aantal deelnemers niet wordt bereikt en de reis niet door kan gaan, hoort u dit ruim van te voren, doch uiterlijk 21 dagen voor vertrek. In dat geval komt de huidige boeking te vervallen en kunt u een nieuwe reis of vertrekdatum boeken, waarbij u per persoon eenmalig € 100,- korting krijgt. Restitutie van de reissom (met uitzondering van eventuele kosten van visa, vaccinaties en andere persoonlijke uitgaven) is natuurlijk ook mogelijk.

Inclusief

 • Vluchten met United Airlines
 • Alle vluchttoeslagen
 • Nederlandse reisbegeleiding
 • Eigen bus ter plaatse
 • Hotelovernachtingen tijdens de reis
 • Bezoek Tortuguero NP met ontbijt
 • Boottocht naar en van de accommodatie in Tortuguero op dag van aankomst en vertrek
 • Diensten Djoser servicebalie op Schiphol

Exclusief

Reisverzekering, overige maaltijden, entreegelden, facultatieve excursies, fooien, persoonlijke uitgaven, reserveringskosten € 25,-, bij 2 of meer personen € 35,-, etc.

Wijzigingen voorbehouden.

Landarrangement

Je kunt deze reis boeken zonder internationale vluchten, je boekt dan zelf je vliegtickets. De prijzen voor dit landarrangement zijn vanaf €1.595,-.

Houd bij de boeking van een landarrangement er rekening mee dat voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers geldt.

Eenpersoonskamer

Alleenreizenden worden, in goed overleg, ingedeeld met andere alleenreizenden van hetzelfde geslacht. Wil je niet ingedeeld worden met een ander groepslid, dan kun je een eenpersoonskamer boeken tegen de daarvoor geldende toeslag vanaf € 495,-.

Hotelverlenging

Verlenging mét accommodatie in een centraal gelegen hotel is in San José bij te boeken. De prijs voor een verlenging in San José is vanaf € 55,- op basis van logies in een tweepersoonskamer per persoon per nacht. De prijs voor een eenpersoonskamer is vanaf € 95,- per nacht.

De genoemde prijzen zijn zonder wijzigingskosten van de vlucht en de transfer van/naar de luchthaven. Deze dien je zelf ter plaatse te regelen.

Vluchttoeslagen (inbegrepen)

Luchtvaartmaatschappijen berekenen naast luchthavenbelastingen ook brandstof- en veiligheidstoeslagen. In de gepubliceerde reissom is een totaalbedrag voor deze toeslagen opgenomen. Deze bedragen zijn frequent onderhevig aan veranderingen door nieuwe belastingen/toeslagen en wijzigingen in de kosten van brandstof. Indien van toepassing berekent Djoser een verhoging alsnog door. Voor deze reis is in de reissom een totaalbedrag aan luchthavenbelastingen/toeslagen opgenomen van ongeveer € 310,-

Groepssamenstelling

Onze groepen bestaan uit zowel samenreizende als alleengaande reizigers. Reis je alleen, dan vind je zeker snel aansluiting in onze kleine groepen.

Wil je meer specifieke informatie over de samenstelling van de groep en vertrekdatum van jouw keuze dan kunnen we je telefonisch (071 - 5126400, België: 09 223 00 69) meer informatie geven over bijvoorbeeld leeftijden en het aantal mannen, vrouwen of alleengaande reizigers.

Bij een aantal vertrekdata zie je ‘vertrekgarantie’ vermeld staan. Voor meer informatie over doorgang van de reis en gegarandeerd vertrek, klik hier.

Gemiddeld bestaan de groepen uit 16 deelnemers, het maximum is 20.

De gemiddelde groepsgrootte om de reis door te laten gaan is 10.

Praktische informatie

Accommodatie

We overnachten in middenklasse hotels. Indien we in een stad of dorp overnachten, dan ligt het hotel centraal. De tweepersoonskamers zijn voorzien van een eigen badkamer met warm water. Bij de keuze van de hotels is gelet op het karakter en de uitstraling. Ons hotel in San Jose ligt op loopafstand van het centrale plein en de Mercado Central. Ons hotel in Tortuguero ligt midden in het waterrijke natuurgebied en is alleen per boot bereikbaar. In Dominical, aan het eind van je reis, kun je heerlijk bijkomen in de tuinen van ons hotel aan de rand van het zwembad. Heb je behoefte aan een potje tennis, dan kunnen enthousiastelingen je vanuit hun ligstoelen aanmoedigen.

Bekijk hotelreviews op Tripadvisor

San José Hotel Colonial
Cahuita Cahuita National Park Hotel
Tortuguero La Baula Lodge
Monteverde Monteverde Country Lodge
Quepos Hotel Villa Romantica

Deze selectie geeft een goed beeld van de hotels waar we tijdens deze reis verblijven.

Eenpersoonskamer

Alleenreizenden worden, in goed overleg, ingedeeld met andere alleenreizenden van hetzelfde geslacht. Wil je niet ingedeeld worden met een ander groepslid, dan kun je een eenpersoonskamer boeken tegen de daarvoor geldende toeslag vanaf € 495,-.

 • Costa Rica hotel accommodatie overnachting Djoser
 • Costa Rica hotel accommodatie overnachtingf Djoser
 • Costa Rica hotel accommodatie overnachting Djoser
 • Costa Rica accommodatie overnachting Djoser
 • Costa Rica zwembad accommodatie overnachting Djoser
 • Costa rica hotel accommodatie overnachting Djoser
 • Costa Rica hotel accommodatie zwembad overnachting Djoser
 • Costa Rica hotel accommodatie overnachting Djoser
 • Costa rica hotel accommodatie overnachting zwembad Djoser
 • Costa rica accommodatie overnachting Djoser
 • Costa Rica hotel accommodatie overnachting Djoser
 • Costa Rica hotel accommodatie overnachting Djoser
 • Costa Rica hotel accommodatie overnachting Djoser
 • Costa Rica accommodatie overnachting Djoser
 • Costa Rica hotel accommodatie overnachting zwembad Djoser
 • Costa Rica hotel zwembad accommodatie overnachting Djoser

Vliegreis

United Airlines

Het meest voorkomende vluchtschema staat hieronder. Kies een datum voor eventuele afwijkende vluchtschema's. Alle schema's zijn onder voorbehoud van wijzigingen. De deelnemers ontvangen ongeveer 8 weken voor vertrek een voorlopig vluchtschema.

Kies vertrekdatum:

 • Vlucht met

  Traject

  Amsterdam - Houston

  Vertrek

  11:05

  Aankomst

  14:30

 • Vlucht met

  Traject

  Houston - San José

  Vertrek

  18:09

  Aankomst

  20:47

 • Vlucht met

  Traject

  San José - Houston

  Vertrek

  05:30

  Aankomst

  10:18

 • Vlucht met

  Traject

  Houston - Amsterdam

  Vertrek

  17:00

  Aankomst

  08:15*

* aankomst volgende dag


Tijdsverschil: in Costa Rica is het ’s zomers 8 uur vroeger

CO2-compensatie

Reizen is verrijkend, maar het transport dat nodig is om nieuwe bestemmingen te ontdekken laat zijn sporen achter in de vorm van broeikasgassen, waaronder CO2. Door de CO2-uitstoot van de reis te compenseren kan ergens anders ter wereld dezelfde hoeveelheid CO2 worden voorkomen. Samen met de ANVR hebben we gekozen voor een samenwerking met de South Pole Group, de wereldmarktleider in het uitvoeren van CO2-reductie projecten. Wij steunen een project in Thailand dat bestaat uit het installeren van zonnepanelen waardoor geen kolen meer hoeven worden te verbrand om elektriciteit op te wekken. Met CO2-compensatie doen we met elkaar dus iets terug voor het klimaat én voor de lokale bevolking. Compenseer daarom je reis: dit is mogelijk voor slechts € 5,-. Vanzelfsprekend compenseren wij als Djoser ook alle reizen van onze medewerkers.

Landarrangement

Je kunt deze reis boeken zonder internationale vluchten, je boekt dan zelf je vliegtickets. De prijzen voor dit landarrangement zijn vanaf €1.595,-.

Houd bij de boeking van een landarrangement er rekening mee dat voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers geldt.

Vervoer

Tijdens de reizen maken we gebruik van een eigen bus, aangepast aan de groepsgrootte. De bagage zal tijdens de reis bovenop het dak gebonden worden. Voordeel van de eigen bus is dat we kunnen stoppen wanneer we willen. Costa Rica is geen groot land en de reisafstanden en -tijden zijn dan ook heel goed te overbruggen. Daarnaast zijn de wegen in Costa Rica vrij goed. De laatste kilometers van het traject over land naar Tortuguero voert langs bananenplantages en plantagewoningen. De weg is daar deels niet geasfalteerd. Het laatste gedeelte van het traject naar Tortuguero wordt in ongeveer 1 uur tijd per motorboot afgelegd. Tijdens deze boottocht krijgt u al een voorproefje van al het moois wat het gebied te bieden heeft.

 • Costa Rica bus vervoersmiddel Djoser
 • Costa Rica bus vervoersmiddel Djoser
 • Costa Rica Bus vervoersmiddel Djoser
 • Costa Rica vervoersmiddel boot Djoser
 • Costa Rica vervoersmiddel boot Djoser
 • Costa Rica united Airlines luchtvaartmaatschappij Djoser

Bij de reis inbegrepen

 • Vluchten met United Airlines
 • Alle vluchttoeslagen
 • Nederlandse reisbegeleiding
 • Eigen bus ter plaatse
 • Hotelovernachtingen tijdens de reis
 • Bezoek Tortuguero NP met ontbijt
 • Boottocht naar en van de accommodatie in Tortuguero op dag van aankomst en vertrek
 • Diensten Djoser servicebalie op Schiphol

Excursies

Luiaard costa ricaBij Djoser bepaal je zelf welke bezienswaardigheden je de moeite waard vindt om te bezoeken. De een gaat graag op pad met een lokale gids en geniet er van om alle ins-en-outs te zien in bijvoorbeeld Monteverde of Tortuguero nationaal park, terwijl de ander er graag zelf op uit trekt of op het terras neerstrijkt aan het strand onder het genot van een drankje. In de meeste gevallen kun je zelf of met groepsgenoten, al dan niet met hulp van onze reisbegeleiding, er te voet of met lokaal vervoer erop uit trekken. Toegangsgelden zijn dan ook niet bij de reissom inbegrepen, zodat je alle vrijheid hebt om je eigen plan te trekken.

Sommige bezienswaardigheden, zoals een bezoek aan het waterrijke nationale park Tortuguero, mag je niet missen, zijn slecht bereikbaar of liggen 'en route' naar onze volgende overnachtingsplaats. Dergelijke excursies zijn bij Djoser in het programma opgenomen. Ook voor deze excursies geldt dat de entreegelden exclusief zijn.

Tijdens deze reis door Costa Rica zijn de volgende excursies in het reisprogramma inbegrepen:

 • Een bezoek aan Monteverde nationaal park. Je kunt hier o.l.v. een gids prachtige wandelingen maken door het nationale park, waarbij je alles komt te weten over de dieren, bomen en de planten. Dit is de uitgelezen kans om een quetzal te spotten, een vogel met een heel bijzondere staart! Of ga lekker op eigen gelegenheid op pad om het park te ontdekken.
 • Een bezoek aan Tortuguero nationaal park. Als je naar je accommodatie vaart, vaar je door prachtige kanalen en rivieren van het nationale park. Onderweg zal je verschillende soorten vogels, moerasschildpadden, kaaimannen en krokodillen zien.


In Costa Rica zijn nog vele andere excursies of bezienswaardigheden die zeker de moeite waard zijn. Hieronder enkele voorbeelden:
 

 • In Monteverde kun je tijdens de Canopy Tour via de kabels van de ene boomtop naar de andere zoeven. Je overbrugt diepe valleien en ziet het nevelwoud eens vanuit een hoger perspectief. Zeer zeker een actieve excursie die de moeite waard is.
 • Onder leiding van een lokale gids loop je tijdens de Skywalk in de omgeving van Monteverde op 40 meter hoogte, over hangbruggen door het regenwoud heen op zoek naar wildlife. De gids kan je over veel verschillende plantensoorten van alles vertellen.
 • Paardrijden is mogelijk in La Fortuna en Samara. Verken de prachtige omgeving per paard.
 • Bezoek Caño Negro per boot. Tijdens deze boottocht vaar je door het moerasgebied aan de grens met Nicaragua. Je zult hier verschillende diersoorten tegenkomen zoals watervogels, kaaimannen, schildpadden, apen, vleermuizen en luiaards. Aan boord zal er een Engelse gids aanwezig zijn die alles over het gebied zal vertellen.
 • Maak een dagtrip naar  Corcovado nationaal park.  De zee onderweg er naar toe kan ruig zijn, maar als het even meezit dan is dat zeer zeker de moeite waard: In de baai zwemmen geregeld walvissen! 

Reisdocumenten

 • E-ticket. Meer informatie over de vlucht ontvang je ongeveer 2 weken voor vertrek.
 • Paspoort, dat bij vertrek uit Costa Rica minimaal nog 6 maanden geldig is.
 • Toestemming om zonder visum via de Verenigde Staten te reizen, de zgn ESTA-verklaring. Hierover ontvangt u ongeveer 1 week na boeking meer informatie over. Meer informatie hierover is te vinden op deze website. Bij enkele data worden de vluchten uitgevoerd door een andere luchtvaartmaatschappij waarbij er niet via de V.S. wordt gevlogen. Een ESTA-verklaring is dan niet noodzakelijk.


*Voor reizigers die sinds 1 maart 2011 in o.a. Iran zijn geweest, is het niet mogelijk een ESTA-verklaring aanvragen. In dat geval dient er een regulier toeristenvisum te worden aangevraagd.

Geldzaken

In Costa Rica wordt er betaald met de Costa Ricaanse colon. Kijk voor de actuele koersen op oanda.com.

Pinnen: bijna overal zijn geldautomaten.
Contant: dollars.
Creditcards: op veel plaatsen geaccepteerd.

Als richtbedrag voor uitgaven die niet bij de reissom zijn inbegrepen, zoals maaltijden, entreegelden, facultatieve excursies en persoonlijke uitgaven geldt minimaal € 300,- tot € 350,- per persoon per week. Dit bedrag is exclusief de entreegelden van de nationale parken in Costa Rica, die bij elkaar ongeveer $ 75,- tot $ 100,- bedragen. Het prijsniveau in Costa Rica ligt bijna even hoog als in bijvoorbeeld Amerika.

Het is gebruikelijk fooien te geven voor verleende diensten. Om te voorkomen dat je steeds fooien uit moet delen, wordt aan het begin van de reis een fooienpot ingesteld, waaruit de (gezamenlijke) tips aan de chauffeurs, gidsen, hotelpersoneel e.d. worden betaald. De richtlijn voor de fooienpot voor deze reis bedraagt $35,-.

Maaltijden

Tijdens de reis kun je zelf bepalen waar, wat en met wie je wilt eten. Je kunt uiteraard met (een deel van) de groep eten, maar je bent ook vrij om zelf ergens een restaurantje op te zoeken.

In veel hotels kun je, naast een goed ontbijt, ook vaak voor het avondeten terecht. De reisbegeleiding kan je tips geven voor een goed restaurant of een leuk café. De te bezoeken landen hebben elk een eigen nationale keuken. Over het algemeen is de Midden-Amerikaanse keuken eenvoudig en verrassend smakelijk.

Als ontbijt kun je naast de traditionele 'gallo pinto' (rijst en bonen) in de meeste gelegenheden ook een westers ontbijt bestellen, bestaande uit vers fruit, sap en toast met jam en eieren. Rond het middaguur kun je in veel lokale gelegenheden een goedkoop menu, 'casado' of ‘menu del dia’ bestellen. Deze bestaat over het algemeen uit soep, brood, een hoofdgerecht, koffie of thee en vaak een simpel nagerecht. De warme maaltijd bestaat uit tortilla's, rijst, bonen en worden in verschillende combinaties met kip of vlees geserveerd. Een gewild nagerecht is gefrituurde bananen.

Aan de kust treft men voornamelijk verse vis op het avondmenu. Ook vegetarisch eten is op deze reis heel goed mogelijk. Het zijn misschien niet altijd culinaire hoogstandjes, maar het is een leuke manier om met de plaatselijke bevolking in contact te komen.

Vanwege de goede toeristische infrastructuur en de westerse invloed kun je bijna overal ook Europese gerechten bestellen zoals pizza's, hamburgers, soepen en vleesgerechten met frites. En natuurlijk is de kwaliteit van het fruit in deze tropische omgeving niet te versmaden!

Gezondheid

Voor deze reizen wordt aangeraden vaccinaties tegen DTP en hepatitis A.

Het is verstandig enigszins te letten op wat je eet. Tevens raden we je aan een kleine medische kit mee te nemen met o.a. aspirine en middelen tegen darmstoornissen. De reisbegeleiding is overigens ook in het bezit van een medische set, met daarin steriel medisch hulpmateriaal.

Voor vaccinaties werkt Djoser samen met Thuisvaccinatie.nl. Het is de grootste landelijke organisatie voor reisvaccinaties aan huis. De deskundige artsen komen bij je langs wanneer het jou uitkomt. Ook ‘s avonds en in het weekend of op het werk. En sturen (indien mogelijk) de rekening rechtstreeks naar de zorgverzekeraar. De tarieven zijn vergelijkbaar met andere vaccinatie instellingen. Je kunt gemakkelijk online een afspraak maken. Voor een advies per land kun je ook de website raadplegen van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering lcr.nl of itg.be.

Logo ThuisVaccinatie.nl

Hotelverlenging

Verlenging mét accommodatie in een centraal gelegen hotel is in San José bij te boeken. De prijs voor een verlenging in San José is vanaf € 55,- op basis van logies in een tweepersoonskamer per persoon per nacht. De prijs voor een eenpersoonskamer is vanaf € 95,- per nacht.

De genoemde prijzen zijn zonder wijzigingskosten van de vlucht en de transfer van/naar de luchthaven. Deze dien je zelf ter plaatse te regelen.

Klimaat en geografie

In het tropische Midden-Amerika komen de verschillen in klimaat voornamelijk voort uit de hoogteverschillen. De temperaturen wisselen op zichzelf door het jaar heen weinig. In de laaggelegen gebieden is de gemiddelde dagtemperatuur 30°C en nachttemperatuur 21°C. In de berggebieden liggen de temperaturen iets lager en lijken op het Europees voorjaar. In de avonden kan het fris zijn. Temperaturen komen echter nauwelijks onder 13°C.

Costa Rica kent geen echte winter en zomer. Wanneer men het heeft over de winter duidt men de regenperiode aan die van april tot november loopt. De zomer is de droge periode van eind december tot midden april. In de regentijd regent het in fikse maar voorspelbare buien. Dagen zonder zonneschijn zijn echter het gehele jaar schaars. Tijdens het regenseizoen is de natuur op zijn mooist. In Midden-Amerika kan het gehele jaar door gereisd worden.

Reisbegeleiding en gidsen

Een enthousiaste Nederlandse reisbegeleider begeleidt de reis. Onze reisbegeleiders zijn zeer ervaren en bevlogen reizigers en vertellen onderweg leuke weetjes over de bestemming. Zij zorgen dat de reis soepel verloopt en zijn het aanspreekpunt voor vragen en wensen. De eigen passie, in combinatie met een uitgebreide training en inwerkprocedure, vormt de basis voor hun deskundigheid en professionaliteit.

Een lokale gids vertelt uitgebreid over het land; van de lokale gebruiken, religieuze invloeden tot culturele achtergronden.

FAQ

Cultuur of natuur?

De natuur is de grootste schoonheid van Costa Rica. Natuurliefhebbers zullen tijdens deze reis zeker aan hun trekken komen. Om de verscheidenheid aan flora en fauna te zien, maken we veel bijzondere wandeltochten door de nationale parken. De Costa Ricaanse overheid is zeer natuurbewust en stelt de natuur zelfs centraal in het beleid. Dat betekent dat, ondanks dat het land vrij klein is, Costa Rica één van de meeste nationale parken ter wereld heeft.

Welke diersoorten kun je onderweg zien?

Wanneer zwemmen er voor de kust van Costa Rica bultrugwalvissen?

Heb ik wandelschoenen nodig tijdens deze reis?

Zijn er ook zwem-, snorkel- en duikmogelijkheden tijdens de reis?

Wat is het verschil tussen de 14- en de 21-daagse reis?

Is er een Nederlandstalige reisbegeleider aanwezig?

Wat is het voltage in Costa Rica?

Welk betaalmiddel kan ik het beste meenemen naar Costa Rica? Kan ik geld pinnen?

Kan ik tijdens de reis naar huis bellen of emailen?

Stel je eigen vraag

Bekijk alle veelgestelde vragen

Reviews

Gemiddelde beoordeling: 8,9

 • Nu wij al weer bijna 2 weken in Nederland zijn kijken wij terug op een zeer geslaagde reis. Hoewel wij met een zeer gemelleerde groep, qua leeftijd, reisden voelde wij ons als een van de oudste hier zeer thuis. Een woord van dank aan de reisbegeleidster en de chauffeur mag niet ontbreken.

  9,0

  9,0
 • Prachtige afwisselde en complete reis. Programma zit goed in elkaar, leuke excursies waar je ook de tijd voor hebt. Reisleidster (Linda), Chauffeur Olman en de groep maakte deze reis onvergetelijk. San Gerardo Dota was een onverwacht hoogtepunt punt van deze reis (Quatzal, knus en gezellig).

  9,0

  9,0
 • Mooi land, goed georganiseerd en een 10+ reisbegeleidster die alles naadloos aan elkaar breide. Enkel misschien een paar nodeloze overnachtingen in een stadje, ik weet de naam niet meer, die ergens anders waarschijnlijk beter geweest zouden zijn. Ook de fotojacht op de quetzal zou beter kunnen zijn.

  9,0

  9,0
 • Het was een prachtige natuurreis! Super leuke groep, waarin je jezelf kon zijn, maar ook veel aan elkaar had. Goede reisleidster die vloeiend Spaans sprak, waardoor de communicatie met de chauffeur ook super verliep. Hier plukten wij als reizigers de vruchten van!

  9,0

  9,0
 • Prachtige reis die de schitterende flora en fauna goed laat zien. Quetzals, luiaards, apen in overvloed. Genoeg ruimte om aan alle excursies al dan niet deel te nemen. Van ons had het ontbijt er standaard bij gemogen. De aangepaste route (eerst Samara en aan eind San José) was juist erg prettig. TOP!

  9,0

  9,0
 • Prachtige reis, zeer afwisselend, veel natuur en veel mogelijkheid tot wandelen. Zeer toegewijde en bekwame begeleiding.

  9,0

  9,0
 • Mooie reis met veel mooie natuur, beetje cultuur in San Jose en mogelijkheid om enkele keer aan het strand te liggen. Diverse reis met veel vrije tijd veel aanbod van excursies in een relaxed tempo.

  9,0

  9,0
 • Costa Rica, Pura Vida! Wat een mooie reis. Geweldige flora & fauna. De nationale parken waren fantastisch onder begeleiding van een gids veel dieren gespot. Een echte aanrader voor de liefhebber van natuur. Walvissen gezien en de groene boomkikker, de reuze schildpad eieren zien leggen. Top reis!

  9,0

  9,0
 • Het was een aangename leerrijke reis richting Costa Rica. Uitgenomen met uitzondering van enkele kleine tot middelgrote tegenvallers. Het mag toch een gunst zij van het hotel dat er ontbijt voorzien is in de prijs. Ook de dagplanning vooraf meedelen op een blad is niet slecht!

  9,0

  9,0
 • Costa Rica is een betoverend groene oase met kleurrijke dieren, insecten en architectuur. Tropische regens doen niets af aan de kwaliteit van de rondreis en versterkt net één van de kwaliteiten die Costa Rica heeft. “Ik heb nog nooit zoveel groen mogen aanschouwen”! PURA VIDA

  10,0

  10,0
 • Wat een reis! van het eerste moment van aankomst tot vertrek genoten van de prachtige natuur van Costa Rica en haar bewoners. Een reis om niet meer te vergeten! Ook de begeleiding van Yoah en onze plaatselijke chauffeur Alex hebben de reis tot een unieke ervaring gemaakt. En prachtige dieren gezien!

  8,0

  8,0
 • Fantastische reis met prachtige bestemmingen en over het algemeen prima hotels en lodges! Daarnaast een erg fijne reisleidster en chauffeur!

  9,0

  9,0
 • Mijn reis droom om naar Costa Rica te gaan is uitgekomen. Dank Djoser voor perfecte reis. Mijn wenslijstje dieren en natuur spotten is volbracht. Paradijs was het. Speciale dank aan Yoah reisleidster enthousiast en professioneel de reis begeleid. Dank aan Alex onze veilige rijdende chauffeur.

  9,0

  9,0
 • Mijn eerste Djoser reis. Erg goed bevallen. Heel gezellige groep, gemêleerd. Fijne reisleidster en goede, veilig rijdende chauffeur. Veel gezien. Mooie indruk van Costa Rica.

  8,0

  8,0
 • Minder cultuur t.o.v. andere Djoserreizen, maar des te maar natuur. Van bergen, vulkanen, stranden, tot vogels, hagedissen, aapjes, e.d. Kortere bustochten en vaker twee nachten op een plek. Leuke activiteiten. En een paar dagen strand aan het eind. Prima indeling en een goede inkijk in het land!

  9,0

  9,0
 • Wij hebben genoten van deze reis door dit prachtige land. Wij hebben zoveel mooie vogels en natuur gezien. Alles was tip top geregeld door Djoser

  10,0

  10,0
 • Costa Rica is een geweldig land. goede hotels en ontzettend gave natuur.

  9,0

  9,0
 • Prachtige rondreis, meeste hotels uitstekend. Aardige reisleidster en een leuke busbestuurder.

  8,0

  8,0
Bekijk alle reviews

Plaats een review

Daarom Djoser

 • Zeer gevarieerd programma met grote diversiteit aan nationale parken
 • Bezoek La Fortuna met indrukwekkende vulkanen
 • Meerdaagse tour Tortuguero 
 • Spot de Quetzalvogel in San Gerardo de Dota
 • Zowel de westelijke Pacific als Caribische kust
 • Combinatie van wildlife, veel activiteiten en strand
 • Nederlandse reisbegeleiding

Klantwaardering

8,9

Nu wij al weer bijna 2 weken in Nederland zijn kijken wij te...
Nu wij al weer bijna 2 weken in Nederland zijn kijken wij terug op een zeer geslaagde reis. Hoewel wij met een zeer gemelleerde groep, qua leeftijd, reisden voelde wij ons als een van de oudste hier zeer thuis. Een woord van dank aan de reisbegeleidster en de chauffeur mag niet ontbreken.

Frans en Trudie Derksen - 9,0
Prachtige afwisselde en complete reis. Programma zit goed in...
Prachtige afwisselde en complete reis. Programma zit goed in elkaar, leuke excursies waar je ook de tijd voor hebt. Reisleidster (Linda), Chauffeur Olman en de groep maakte deze reis onvergetelijk. San Gerardo Dota was een onverwacht hoogtepunt punt van deze reis (Quatzal, knus en gezellig).

Rudy W. - 9,0
Mooi land, goed georganiseerd en een 10+ reisbegeleidster di...
Mooi land, goed georganiseerd en een 10+ reisbegeleidster die alles naadloos aan elkaar breide. Enkel misschien een paar nodeloze overnachtingen in een stadje, ik weet de naam niet meer, die ergens anders waarschijnlijk beter geweest zouden zijn. Ook de fotojacht op de quetzal zou beter kunnen zijn.

Koen E. - 9,0

Bekijk hotel reviews op

Het weer in Costa Rica

Het weer in Costa Rica

26°C

Terug naar boven