Bekijk de Rondreis Ethiopië, 24 dagen van Djoser

Rondreis Ethiopië 24 dagen

Historische route en fascinerende Omo-vallei

Een reis naar Ethiopië is een 'eyeopener' voor de avontuurlijk ingestelde reiziger. De prachtige afwisselende natuur, de bijzondere historische monumenten en de interessante bevolkingsgroepen in de Omo-vallei maken Ethiopië tot één van de boeiendste landen op het Afrikaanse continent. In het noorden vind je eeuwenoude kloosters, kastelen bij Gondar, de unieke rotskerken van Lalibela en de steles bij Axum. In het zuiden reizen we per jeep door afgelegen ruige gebieden, speuren naar wolven in het Bale-gebergte en bezoeken de dorpen van de Dorze, Arbore, Mursi, Hamar en Konso.

Download reisinformatie

Prijs vanaf € 2.995,-

Van:
Aan:


Routekaart Rondreis Ethiopië, 24 dagen
 1. Amsterdam - Addis Abeba
 2. aankomst Addis Abeba
 3. Addis Abeba - Tiya - Awassa
 4. Awassa - bezoek Dorzedorp - Arba Minch
 5. Arba Minch, optionele boottocht Chamomeer
 6. Arba Minch - bezoek Arboredorp - Turmi
 7. Turmi, optioneel bezoek Omo Rate
 8. Turmi - bezoek Karodorp - Dimeka - Jinka
 9. Jinka - Mago - Mursi - Key Afar - Konso
 10. Konso
 11. Konso - Yirga Alem
 12. Yirga Alem - Bale gebergte (Dinsh)
 13. Bale - Tulu Dimtu - Addis Abeba
 14. Addis Abeba - Debre Libanos - Debre Markos
 15. Debre Markos - Bahir Dar, boottocht Lake Tana
 16. Bahir Dar, bezoek watervallen Blauwe Nijl - Gondar
 17. Gondar - Simiengebergte
 18. Simiengebergte, wandeling
 19. Debark - Limalimopas - Axum
 20. Axum, bezoek steles en archeologische sites
 21. Axum - vlucht naar Lalibela
 22. Lalibela
 23. Lalibela - vlucht naar Addis Abeba - Amsterdam
 24. aankomst Amsterdam

Route op datum:

Reisbeschrijving

Addis Abeba; ontdek het paleis van keizer Haile Selassi

Dag 1 Amsterdam - Addis Abeba
Dag 2 aankomst Addis Abeba

Na de vlucht naar Addis Abeba word je op Bole International opgewacht door onze Nederlandse reisbegeleider en onze chauffeur. Zij brengen je naar het hotel in Addis Abeba. In de middag heb je tijd om Addis Abeba te verkennen. Zo kun je een kijkje nemen in het Nationaal Museum en in het Archeologisch Museum, dat is gevestigd in het vroegere paleis van Haile Selassie. Naast de unieke collectie op etnografisch gebied kun je hier rondwandelen in de oude slaapkamer van de keizer. Niet ver hier vandaan liggen de heuvels van Entoto. Met helder weer heb je hier vanaf de bont beschilderde Maagd Maria-kerk een mooi uitzicht over de stad.


Krokodillen spotten op Lake Chamo

Dag 3 Addis Abeba - Tiya - Awassa
Dag 4 Awassa - bezoek Dorze-dorp - Arba Minch
Dag 5 Arba Minch, facultatieve boottocht Lake Chamo

Ethiopië Omovallei Karo Djoser We beginnen onze reis naar het zuiden. Onze eerste stop is nabij Sodo, bij de archeologische site van Tiya. Hier bevinden zich tientallen gedecoreerde steles die waarschijnlijk graven en tomben markeerden. We rijden verder naar Awassa. Aan de oevers van het meer verhandelen vissers hun dagvangst, die ter plekke direct wordt schoongemaakt. Op de kleine markt trekt het visafval steevast pelikanen en maraboe-ooievaars aan. Op weg naar Arba Minch bezoeken we nabij Chencha een Dorze-dorpje. De Dorze wonen tegen de groene hellingen van het Ghe-gebergte. Zij staan bekend om hun verfijnde weefkunst en maken prachtige dekens en kleden. Hun hoge hutten, die lijken op bijenkorven, zijn gemaakt van hout en bamboe vallen meteen in het oog. Uiteraard kun je hier een kijkje binnen nemen. Aan het eind van de dag bereiken we Arba Minch waar we de komende twee nachten blijven.

De volgende dag hebben we een vrije dag in Arba Minch. Degene die het vandaag rustig aan willen doen kunnen in de ochtend op eigen gelegenheid Arba Minch ontdekken. In de middag kun je deelnemen aan een optionele boottocht op het Lake Chamo. Dit meer ligt binnen de grenzen van Nechitsar nationaal park. Tijdens de boottocht kun je veel dieren van dichtbij zien, zoals enorme krokodillen, nijlpaarden en diverse vogelsoorten.


Kennismaken met de Hamar op markt in Turmi

Dag 6 Arba Minch - Arbore - Turmi
Dag 7 Turmi, optioneel bezoek Omo Rate

Vrouwen Omo vallei Ethiopië Vanuit Arba Minch rijden we verder naar ons einddoel van vandaag, Turmi. Onderweg stoppen we bij een kleine nederzetting van de Arbore. In Turmi kun je op de marktdag zien dat het nomadenvolk, de Hamar, erg gesteld is op zijn uiterlijk. Zo smeren de vrouwen hun lichaam in met olie en roodbruine klei. Om hun armen, nek en benen dragen zij tinnen armbanden en vaak siert een brede leren riem die met schelpjes is afgezet hun middel. Zowel mannen als vrouwen besteden veel tijd aan hun kapsel. Mannen die een vijand hebben verslagen of een wild dier hebben gedood smeren klei in hun haar.

Eenmaal gedroogd wordt dit een kapje dat beschilderd wordt of verder versierd met een struisvogelveer. Bij de vrouwen zijn vlechtjes niet de laatste mode maar een eeuwenoude gewoonte die van moeder op dochter wordt doorgegeven. Tijdens je bezoek aan de markt is de kans groot dat je zelf het middelpunt van de belangstelling wordt en uitbundig bekeken wordt! Op de markt wisselen geiten, tabak en gebruiksvoorwerpen van eigenaar en worden de laatste nieuwtjes besproken.

Vanuit Turmi kunnen we een bezoek brengen aan Omo Rate en belanden in streken die tot op heden vrijwel niet ontsloten zijn. De bevolkingsgroepen, zoals de Dessanch, die hier leven, realiseren zich nauwelijks dat zij deel uitmaken van Ethiopië. Ons jachtige westerse leven is hier onbekend en lijkt haast absurd. Metershoge termietenheuvels en acacia's tot aan de horizon geven het gebied een desolate aanblik. De felroze bloemen van de woestijnroos vormen hier een schril contrast. Langs de weg zien we af en toe verbaasde Hamar, die hun vee aan het hoeden zijn. Bij de Omo-rivier ontmoeten we de Danesch, die je graag in een primitieve kano naar de overkant roeien.


De Mursi met hun bijzondere lipschijven

Dag 8 Turmi - bezoek Karo - Jinka
Dag 9 Jinka, bezoek Mago nationaal Park - Mursidorp - Konso

Ethiopië Omovallei Mursi Djoser Onze terreinwagens hebben het zwaar om het leefgebied van de nomadische Karo te doorkruisen. Onderweg stoppen we bij een van hun kleine dorpen om kennis te maken. Enkele Karo-dorpen zijn mooi gelegen met uitzicht op de Omo-rivier. De bewoners, met hun gezichten spectaculair beschilderd met witte kalk, treden ons met nieuwsgierigheid tegemoet. Op de kleurrijke markt van Dimeka ontmoet je diverse stammen en kun je mooie souvenirs voor het thuisfront kopen. Het levendige plaatsje Jinka is het economische hart van deze regio en heeft een kleine airstrip.

Vanuit Jinka bereiken we het Mago nationaal park en de bevolkingsgroep de Mursi. Bereid je voor op een pittige rit want de wegen kunnen hier erg slecht zijn. Het park staat bekend om zijn landschappelijke diversiteit. Bergen en savanne worden afgewisseld met glooiende heuvels. Op de savanne kun je dik-diks, bavianen, verschillende antilopensoorten en met enige geluk olifanten observeren. In de Neri-rivier leven krokodillen en nijlpaarden.

Tijdens een gamedrive doorkruisen we een vallei die wordt geflankeerd door de Mursi Mountains. We gaan in dit ruige landschap op zoek naar de nog steeds geïsoleerde levende Mursi-stam. Het is een van de meest fascinerende bevolkingsgroepen van Ethiopië. De vrouwen staan bekend om de lipschotels, die een esthetische functie vervullen. Hoe groter de schijf is hoe mooier de vrouw is en hoe groter de bruidsschat is. De mannen versieren hun lichaam met inkervingen wat symbool staat voor de verrichte heldendaden. Na ons bezoek rijden we via Key Afer naar Konso. Op de markt van Key Afer verhandelen diverse bevolkingsgroepen waaronder de halfnomadische Banna, Ari en Tsemay, hun waren op de markt. Een kleurrijk schouwspel.


De Konso zijn ijverige landbouwers

Dag 10 Konso
Dag 11 Konso - Yirga Alem

Ethiopie mannen weg Djoser Vanaf de doorgaande weg bij Konso heb je een goed uitzicht op de omliggende dorpen en terrassen die hier tegen de bergen aangelegd zijn. De dorpen van de ijverige Konso zijn omgeven door hoge muren. De dorpen zelf zijn een waar labyrint van huizen, stenen muren en houten hekwerken. Centraal in het dorp ligt een zware steen. Om te mogen trouwen moeten jongens bewijzen dat zij deze steen boven hun hoofd kunnen tillen. De Konso staan bekend om hun graven met opvallende uit hout gesneden totems ter ere van de overledenen. De totems zijn bijzonder geliefd bij kunsthandelaren en verdwijnen helaas steeds vaker uit het landschap.

De ongeasfalteerde weg naar Yirga Alem voert door een laagvlakte met een moerassig gebied aan weerszijde. Wellicht zie je hier maraboes -aasetende ooievaars- en witte reigers in de bomen zitten. In kleine dorpjes bieden kinderen bananen en mango's aan. In Yirga Alem overnachten we in sfeervolle traditionele Sidama tukuls, ronde huisjes met rieten daken, gelegen op een koffieplantage.

Ethiopische wolf in het Bale-gebergte

Dag 12 Yirga Alem - Bale-gebergte (Dinsh)
Dag 13 Bale-gebergte - Tulu Dimtu - Addis Abeba
Dag 14 Addis Abeba - Debre Libanos - Wusha-vallei - Debre Markos

We verlaten vroeg de koffieplantage rondom Yirga Alem en rijden noordwaarts naar het Bale-gebergte. Na Awassa verlaten we de asfaltweg en wordt het al snel een stuk rustiger. De Oromo-dorpen in de omgeving worden omringd door velden met in de wind wuivend tef, van deze inheemse op gras lijkende graansoort, wordt Injera gemaakt, het nationale gerecht. Nabij Dinsh bereiken we het hoofdkwartier van het Bale nationale park. We maken hier een wandeling op het Sanetti-plateau. De heuvels zijn hier bedekt met jenever- en Ericastruiken. Afhangend mos geeft een sprookjesachtig effect. Boven de 3000 meter tref je typische alpine vegetatie aan. Het park kent maarliefst 1300 plantensoorten, waarvan 163 uitsluitend in Ethiopië voorkomen. We kijken uit naar endemische diersoorten als de bergnyala en Menelik bos-antilopen. Ook komen er in dit gebied fraaie colobus-apen en hyena’s voor. Bale is bovendien het leefgebied van de Ethiopische wolf. Deze bedreigde diersoort weten onze gidsen bijna altijd wel te spotten.

We rijden terug naar Addis Abeba om vanuit daar te starten aan het tweede gedeelte van onze reis. We hebben onze terreinwagens verruild voor een bus. Zwaar bepakte ezels, geiten en koeien delen de drukke wegen met gammele bussen, oude Fiat-vrachtauto's en blauwe minibusjes. We beginnen nu aan de historische route. 's Middags bereiken we het in de 13e-eeuw gestichte klooster Debre Libanos, dat in een 700 meter hoge canyon ligt. Het beroemde klooster is gewijd aan de heilige Tekle Haimanot. Een smal weggetje voert naar een kerk met het graf van deze heilige, dat een drukbezocht pelgrimsoord is. Er naast bevindt zich een klein museum.

Na ons bezoek trekken we noordwaarts naar de indrukwekkende kloof van de Blauwe Nijl. Een weg met vele scherpe haarspeldbochten brengt ons bij een bewaakte brug over de Nijl waarvan het water eerder bruin dan blauw te noemen is! De weg voert verder via Dejem en Debre Markos, waar we de nacht doorbrengen.


Donderende watervallen van de Blauwe Nijl

Dag 15 Debre Markos - Bahir Dar, boottocht Lake Tana
Dag 16 Bahir Dar - watervallen van de Blauwe Nijl - Gondar

De volgende dag rijden we verder naar de middelgrote stad Bahir Dar. We maken hier een boottochtje op het Tana-meer. Dit grootste meer in Ethiopië wordt bijna geheel omzoomd door dicht papyrusriet. Van deze papyrus maken de lokale vissers hun bootjes, tanqwa's genaamd. In het meer liggen twaalf eilanden waarop zich kloosters en kerken bevinden.

Tijdens onze boottocht bezoeken we één of twee kloosters, die zijn gelegen op een schiereiland. In de eenvoudige, veelal uit leem en hout opgetrokken, kerken tref je rijk beschilderde muren met scènes uit de Bijbel. Daarnaast bevatten de kerken prachtige geïllustreerde manuscripten en kostbare religieuze voorwerpen.

Ethiopie Bahir Dar watervallen Blauwe Nijl Djoser De volgende ochtend reizen we over een slechte weg naar de watervallen van de Blauwe Nijl, die lokaal bekend staan als Tissisat. Om hier te komen dien je de oude stenen brug van Tisoha Dildil te passeren, waaronder de Nijl in een nauwe en diepe kloof stroomt. Een kleine klim brengt je bij de watervallen, die over een breedte van zo'n 400 m naar beneden storten. In de ochtend word je hier steevast getrakteerd op een spectaculaire regenboog. Door de waterdamp is de omgeving permanent vochtig, wat niet alleen een weelderige plantengroei oplevert, maar ook glibberige paadjes.

We reizen daarna verder naar Gondar, dat kastelen en paleizen bezit uit de 16e tot de 19e-eeuw, toen het de hoofdstad van het Ethiopische rijk was.

Vanaf het kasteel van Fasilades heb je een goed uitzicht op de omgeving. Hier is ook de leeuwenkooi waar tot 1992 de Abessijnse koninklijke leeuwen werden gehouden. Tegenwoordig biedt de overwoekerde kooi 's nachts onderdak aan loslopende geiten.

De ruïnes van het paleis van keizerin Mentwab zijn indrukwekkend. Dwaal door de grote zalen waar je prachtige houten en stenen plafonds aantreft. De baden gesitueerd in een rechthoekig complex boden de heersers van Gondar de nodige ontspanning. Aan de rand van de stad ligt het mooie ommuurde kerkje van Debre Birhan Selassie, die in de 17e-eeuw is gebouwd tijdens de regering van Yohanis I. Hij bevat een fraai plafond dat beschilderd is met 80 engelengezichten en enkele prachtige wandschilderingen.


Wandelend op zoek naar de geladabavianen in het Simien-gebergte

Dag 17  Gondar - Simien-bergen
Dag 18  Wandeling Simien-bergen

Simien bergen Ethiopië De rit naar het Simien-gebergte biedt onderweg mooie uitzichten op de omliggende bergen en in september staan hier veel wilde bloemen in bloei. In het plaatsje Debark, waar we overnachten, is het hoofdkwartier gelegen van het Simien nationaal park.

Het Simien-gebergte is één van de grootste bergmassieven van Afrika met een unieke flora en fauna. In het gebergte bevindt zich de Ras Dashan (4550 m), de hoogste bergtop van het Ethiopisch Hoogland, en de op tien na hoogste berg van Afrika. We maken hier een prachtige dagwandeling. Je kunt onderweg genieten van de mooie vergezichten en met enig geluk vang je een glimp op van de endemische Gelada-bavianen, lammergieren of de Simien-vos.


Indrukwekkende grafsteles in Axum

Dag 19 Debark - Limalimopas - Axum
Dag 20 Axum - stadwandeling olv lokale gids 
Dag 21 Axum - vlucht naar Lalibela

We vervolgen onze reis door de provincie Tigray. Ons einddoel, de stad Axum, is voor Ethiopiërs een belangrijke religieuze plaats en de vermeende verblijfplaats van de beroemde Ark des Verbonds. De stad was eeuwenlang het centrum van een groot Ethiopische rijk. Indrukwekkende grafsteles, waarschijnlijk opgericht ter nagedachtenis aan koningen, getuigen van de welvaart van dit Aksumitisch imperium. De reusachtige stèles zijn aan de voor- en zijkant versierd met afbeeldingen die lijken op de ramen en deuren van een huis.

Ethiopië Bijbel Djoser Rondom Axum vind je ruïnes van onder meer het paleis van de koningin van Sheba en verschillende ondergrondse tombes van diverse koningen. Ook de eeuwenoude bijbels die bewaard worden in de Maryam Zionkerk zijn bijzonder. Priesters kunnen je hier tevens de collectie kronen van de voormalige keizers tonen. Ernaast ligt een klein archeologisch museum. We maken hier onder begeleiding van een lokale gids een wandeling.


Door engelen gebouwde rotskerken van Lalibela

Dag 22 Lalibela
Dag 23 Lalibela - vlucht Addis Abeba - Amsterdam
Dag 24 aankomst Amsterdam

De volgende dag vliegen we van Axum naar Lalibela. Lalibela, gelegen op een plateau, is een groot dorp met dicht op elkaar geplaatste hutten. De tijd lijkt er te hebben stilgestaan. Je hebt hier de gelegenheid om de rotskerken van Lalibela te bezoeken en eventuele korte uitstapjes te maken in de omgeving.

Ethiopie Lalibela kerk Djoser De legende vertelt dat koning Lalibela in een tijdsbestek van twintig dagen met de hulp van engelen zo'n twaalf kerken uit de rotsen liet verrijzen. In hoeverre dit waar is valt te betwijfelen. Onbetwistbaar vormen deze kerken echter de meest indrukwekkende monumenten in Ethiopië. De kerken zijn in twee groepen opgedeeld en door tunnels met elkaar verbonden. In enkele kerken zijn fraaie muurschilderingen aangebracht die in het oplichtend kaarslicht een spookachtig effect geven.

De volgende ochtend, wanneer de gelovigen toestromen om een gebedsdienst bij te wonen, is de sfeer intens. Monotoon gezang, de geur van wierook en doffe klanken van grote drums laten zeker een onvergetelijke indruk bij je achter. In donkere ruimten staan priesters met een bijbel in de hand bij ramen of kaarsen te lezen. Graag tonen ze je de grote heilige kruizen. Loop ook eens rond de kerken.

In kleine nissen in de rotswand tref je hier kluizenaars aan die zich in leven houden met giften van gelovigen. In de omgeving van Lalibela kun je te voet of per muilezel leuke tochten maken naar een aantal mooie kerken en kloosters. Zo kun je bijvoorbeeld het kerkje Naäkuto Laäb bezoeken. De rit erheen voert door een fantastisch landschap met pittoreske dorpjes waar kinderen je steevast met 'faranjii' (vreemdeling) naroepen. Vanuit Lalibela vliegen we terug naar de hoofdstad Addis Abeba. Hier kan je nog een middag rondkijken voordat we terugvliegen naar Brussel.


Op weg met Djoser

Bij onze reizen is geen sprake van een strak gepland reisschema. De reisdagen staan natuurlijk vast, maar ter plaatse wordt het programma in overleg tussen de groep en de reisbegeleiding ingevuld. De reisbegeleiding biedt de meeste dagen wel een programma aan en een aantal excursies is inbegrepen, maar je bent zeker niet verplicht hieraan deel te nemen. Wie er liever zelf op uitgaat, heeft daartoe alle vrijheid. Zo leer je een land tenslotte het beste kennen. Gemiddeld bestaan de groepen uit 16 deelnemers. De maximale groepsgrootte is 19 personen.

Lees de volledige beschrijving
Alleen in september €50 korting p.p. Gebruik de actiecode: SEP22. Alleen in september €50 korting p.p. Gebruik de actiecode: SEP22.

Vertrekdata 2022

Start - einde

Beschikbaarheid

Prijs

Start - einde

29 dec - 21 jan
V
Vertrek informatie i
i
Timkatfestival Lalibela

Beschikbaarheid

voldoende
Deelnemers
Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 3.295,-

Vertrekdata 2023

Start - einde

Beschikbaarheid

Prijs

Start - einde

04 jan - 27 jan
V
Vertrek informatie i
i
Timkatfestival in Gondar

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 3.095,-

Start - einde

07 feb - 02 mrt
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 2.995,-

Inclusief

 • Internationale vlucht vanaf Amsterdam
 • Alle vluchttoeslagen
 • Binnenlandse vlucht van Axum naar Lalibela
 • Binnenlandse vlucht van Lalibela naar Addis Abeba
 • Hotelovernachtingen in lodges en hotels
 • Alle ontbijten tijdens de rondreis
 • Vervoer per bus tijdens de historische route in het noorden
 • Vervoer met terreinwagens in de Omovallei
 • Bezoek verschillende weekmarkten als Turmi, Dimeka en Key Afar
 • Bezoek aan bevolkingsgroepen in de Omovallei
 • Excursie naar Konso-dorpen in de omgeving van Konso
 • Bezoek aan het klooster van Debre Libanos
 • Boottocht op Lake Tana met bezoek aan kloostereilanden
 • Bezoek aan watervallen van de Blauwe Nijl
 • Stadswandeling met gids in Axum
 • Bezoek aan de rotskerken van Lalibela
 • Nederlandse reisbegeleiding

Exclusief

Overige maaltijden, visum, entreegelden, facultatieve excursies, fooien, persoonlijke uitgaven, verzekeringen, etc.
Reserveringskosten € 25,-, bij 2 of meer personen € 40,-. Bijdrage SGR € 5,- per persoon en calamiteitenfonds € 2,50 per boeking.

Landarrangement

Je kunt deze reis boeken zonder internationale vluchten, je boekt dan zelf je vliegtickets. De prijzen voor dit landarrangement zijn vanaf €2.645,-.

Houd bij de boeking van een landarrangement er rekening mee dat voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers geldt.

Eenpersoonskamer

Alleenreizenden worden, in goed overleg, ingedeeld met andere alleenreizenden van hetzelfde geslacht. Wil je een eigen kamer boeken dan kan dat tegen de daarvoor geldende toeslag. Voor deze reis bedraagt deze toeslag vanaf € 375,-.

Hotelverlenging

Verlenging mét accommodatie is in Addis Abeba bij te boeken. In Addis Abeba verblijf je na afloop in een centraal gelegen middenklasse hotel. De prijs is vanaf € 50,- op basis van logies/ontbijt in een tweepersoonskamer per persoon per nacht. De prijs voor een eenpersoonskamer bedraagt € 80,- per nacht.

De genoemde prijzen zijn zonder wijzigingskosten van de vlucht en de transfer van/naar de luchthaven.

Vluchttoeslagen (inbegrepen)

Luchtvaartmaatschappijen berekenen naast luchthavenbelastingen, ook brandstof- en veiligheidstoeslagen. Bij Djoser zijn al deze toeslagen in de reissom inbegrepen.

Groepssamenstelling en groepsgrootte

Onze groepen bestaan uit samen- en alleenreizenden. Reis je alleen dan vind je zeker snel aansluiting in onze kleine groepen. De deelnemers zijn Nederlands en Belgisch. Het komt bij deze reis soms voor dat ook enkele Duitstalige reizigers zich hebben aangemeld.

Wil je meer specifieke informatie over de samenstelling van de groep en vertrekdatum van jouw keuze dan kunnen we je telefonisch (071 - 5126400, België: 09 223 00 69) meer informatie geven over bijvoorbeeld leeftijden en het aantal mannen, vrouwen of alleengaande reizigers.

Gemiddeld bestaan de groepen uit 15 deelnemers, het maximum is 19.

De gemiddelde groepsgrootte om de reis door te laten gaan is 10.

Bij een aantal vertrekdata zie je 'Vertrek Gegarandeerd' of 'Vertrek Informatie' vermeld staan. Voor meer informatie over doorgang van de reis en gegarandeerd vertrek: V

Vertrek informatie

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren. Dit op basis van eerdere ervaringen en boekingen in dit reisseizoen.

Om een groepsreis te garanderen en uit te kunnen voeren is een minimum aantal deelnemers nodig. Dit aantal staat bij betreffende reis vermeld onder het kopje 'Groepssamenstelling en groepsgrootte'. In het uitzonderlijke geval dat het minimum aantal deelnemers niet wordt bereikt en de reis niet door kan gaan, hoor je dit ruim van te voren, doch uiterlijk 21 dagen voor vertrek. Djoser zal altijd haar uiterste best doen om een gewenste alternatieve reis en/of vertrekdatum aan te bieden. Volledige restitutie van de reissom, inclusief eventuele via Djoser afgesloten verzekeringen die op de factuur staan (met uitzondering van eventuele kosten van zelf geregelde visa, vaccinaties en andere persoonlijke uitgaven) is natuurlijk ook mogelijk. In het geval dat een reis niet kan doorgaan als gevolg van een overmachtsituatie kunnen er andere voorwaarden gelden waarbij geen volledige restitutie mogelijk is.

Nog bedenktijd nodig? Dan kun je tot een paar maanden voor vertrek een optie op een reis nemen. Zo’n voorlopige reservering is gratis en is 5 dagen geldig. De optie wordt automatisch omgezet in een definitieve of aanvraagboeking, tenzij je deze tijdig zelf bevestigt of annuleert. Het is helaas niet mogelijk om een optie te nemen op een reis waar nog maar een aantal plaatsen beschikbaar zijn.

Praktische informatie

Accommodatie

Het toerisme staat in Ethiopië in de kinderschoenen. De wat grotere hotels zijn in handen van de staat. Tijdens deze reis overnachten we in Addis Abeba, Bahir Dar, Arba Minch, Axum, Konso, Lalibela en in Turmi in comfortabele middenklasse hotels. Andere hotels in het zuiden en in het Simiengebergte zijn eenvoudig met een rudimentaire inrichting. In Yirga Alem overnachten we in traditionele comfortabele tukuls, hier deel je soms het sanitair met je reisgenoten. Houd er rekening mee dat stroom- en waterstoringen terugkerende problemen zijn in Ethiopië en voor ongemak kunnen zorgen.

Bekijk hotelreviews op Tripadvisor

Addis Abeba Ghion Hotel
Awassa Haile Resort Hawassa
Arba Minch Emerald Resort
Turmi Evangadi Lodge
Konso Kanta Lodge
Yirgalem Aregash Lodge
Bahir Dar Tana Hotel
Debark Sona Hotel
Lalibela Lal Hotel


Deze selectie geeft een goed beeld van de hotels waar we op deze reis verblijven.

Eenpersoonskamer

Alleenreizenden worden, in goed overleg, ingedeeld met andere alleenreizenden van hetzelfde geslacht. Wil je een eigen kamer boeken dan kan dat tegen de daarvoor geldende toeslag. Voor deze reis bedraagt deze toeslag vanaf € 375,-.

 • Ethiopië lodge hotel Djoser

  In Yirga Alem verblijven we in sfeervolle tukuls, die zijn gelegen in een mooie tuin

 • Ethiopië lodge hotel Djoser

  In Konso slapen we in sfeervolle huisjes

 • Ethiopië hotel Djoser
 • Ethiopië hotel accommodatie Djoser

  Het hotel in Jinka is eenvoudig

 • Ethiopië hotel lodge accommodatie Djoser
 • Ethiopië hotel zwembad accommodatie Djoser

  het hotel in Lalibela heeft een heerlijk zwembad

 • Ethiopië hotel lobby accommodatie Djoser
 • Ethiopië hotel lodge accommodatie Djoser
 • Ethiopië accommodatie Djoser
 • Ethiopië hotel accommodatie Djoser
 • Ethiopië hotel accommodatie Djoser
 • Ethiopië hotel accommodatie Djoser

  Het Ghionhotel in Addis Abeba is centraal gelegen, ideaal om de stad te verkennen

 • Ethiopië hotel zwembad accommodatie Djoser

  Hotel Tana heeft een zwembad en heeft uitzicht op Lake Tana

 • Ethiopië lodge accommodatie Djoser

  De lodge in Turmi vormt een oase in de deze afgelegen streek

Vliegreis

Turkish airlines

Het meest voorkomende vluchtschema staat hieronder. Je kan ook het schema per vertrekdatum bekijken. Vliegtijden en -maatschappijen zijn onder voorbehoud van wijzigingen.

Kies vertrekdatum:

 • Vlucht met

  Turkish Airlines

  Traject

  Amsterdam - Istanbul

  Vertrek

  11:30

  Aankomst

  15:55

 • Vlucht met

  Turkish Airlines

  Traject

  Istanbul - Addis Ababa

  Vertrek

  18:20

  Aankomst

  23:50

 • Vlucht met

  Turkish Airlines

  Traject

  Addis Ababa - Istanbul

  Vertrek

  00:45

  Aankomst

  06:15

 • Vlucht met

  Turkish Airlines

  Traject

  Istanbul - Amsterdam

  Vertrek

  07:20

  Aankomst

  09:55


In Ethiopië is het in de zomer één uur en in de winter twee uur later. Afgezien van dit tijdsverschil kent Ethiopië niet alleen een andere tijdrekening dan ons, ook klokkijken kan hier een verwarrende bezigheid worden. De dag wordt hier namelijk in twee keer twaalf uur gedeeld!

Turkish Airlines is dé nationale luchtvaarmaatschappij van Turkije, met de thuisbasis in Istanbul. Vanuit de gloednieuwe en hypermoderne luchthaven wordt er wereldwijd gevlogen. De luchtvaarmaatschappij maakt deel uit van de Star Alliance, waar ook Lufthansa bij is aangesloten. De vloot is zeer jong en modern. Turkish onderscheidt zich door de unieke gastronomische ervaring aan boord. Met het inflight entertainmentsysteem kom je niets te kort. Er is een ruim aanbod met onder andere spelletjes, muziek en films voor alle leeftijden. Kortom bij Turkish Airlines begint je reis goed en ontbreekt het je aan niets.

Landarrangement

Je kunt deze reis boeken zonder internationale vluchten, je boekt dan zelf je vliegtickets. De prijzen voor dit landarrangement zijn vanaf €2.645,-.

Houd bij de boeking van een landarrangement er rekening mee dat voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers geldt.

Vervoer

In het zuiden reizen wij met onze eigen terreinwagens van het type Toyota Landcruiser of Nissan Patrol. In het noorden van Ethiopië (dag 13 t/m 18) maken we gebruik van een eigen bus. Hierdoor kunnen wij onderweg stoppen waar we willen. De doorgaande wegen in Ethiopië zijn grotendeels niet geasfalteerd wat betekent dat in de droge periode de wegen stoffig kunnen zijn en in het regenseizoen in modder veranderen.

Reistijden zijn flexibel al naar gelang de gesteldheid van de weg, maar enkele pittige reisdagen in dit grote land zijn onvermijdelijk. De enorme afstanden van Axum - Lalibela - Addis Abeba overbruggen we met comfortabele binnenlandse vluchten.


 

 • Turkish Airlines vliegtuig
 • Ethiopië bus Djoser

  De historische route in het noorden bereizen we met onze eigen bus

 • Ethiopië boot Djoser

  Op Lake Tana maken we een boottocht naar eilanden waarop kloosters te bewonderen zijn

 • Ethiopië weg minivan Djoser

  In de Omo-vallei maken we gebruik van Toyota Landcruisers

 • Ethiopië weg minivan Djoser
 • Ethiopië weg Djoser

  De wegen in Ethiopië delen we met veel voetgangers, ezels en ruiters

 • Ethiopië bandenwissel Djoser

  De wegen in Ethiopië zijn niet al te best. Houd rekening met af en toe een lekke band!

 • Ethiopië zandweg minivan Djoser
 • Ethiopië water rijden auto Djoser

  In de Omo-vallei zijn niet overal bruggen, dus een doorwading hoort bij het avontuur!

Bij de reis inbegrepen

 • Internationale vlucht vanaf Amsterdam
 • Alle vluchttoeslagen
 • Binnenlandse vlucht van Axum naar Lalibela
 • Binnenlandse vlucht van Lalibela naar Addis Abeba
 • Hotelovernachtingen in lodges en hotels
 • Alle ontbijten tijdens de rondreis
 • Vervoer per bus tijdens de historische route in het noorden
 • Vervoer met terreinwagens in de Omovallei
 • Bezoek verschillende weekmarkten als Turmi, Dimeka en Key Afar
 • Bezoek aan bevolkingsgroepen in de Omovallei
 • Excursie naar Konso-dorpen in de omgeving van Konso
 • Bezoek aan het klooster van Debre Libanos
 • Boottocht op Lake Tana met bezoek aan kloostereilanden
 • Bezoek aan watervallen van de Blauwe Nijl
 • Stadswandeling met gids in Axum
 • Bezoek aan de rotskerken van Lalibela
 • Nederlandse reisbegeleiding

Excursies

EthiopieBij Djoser bepaal je zelf welke bezienswaardigheden je de moeite waard vindt om te bezoeken. De een struint graag over de markt op zoek naar leuke Ethiopische souvenirs, de ander wil op zijn gemak rondkijken in het voormalige paleis van Haile Selassi of wil een koffieceremonie mee maken. In de meeste gevallen kun je zelf of met groepsgenoten, al dan niet met hulp van onze reisbegeleiding, er te voet of met lokaal vervoer erop uit trekken. Toegangsgelden zijn dan ook niet bij de reissom inbegrepen, zodat je alle vrijheid hebt om je eigen plan te trekken.

Sommige bezienswaardigheden mag je niet missen, zijn slecht bereikbaar of liggen 'en route' naar onze volgende overnachtingsplaats. Dergelijke excursies of het vervoer zijn bij Djoser in het programma opgenomen. Eventuele entreegelden zijn echter niet inbegrepen, zodat je ter plekke altijd de vrijheid hebt om te bepalen of je iets al dan niet wil bekijken.

Tijdens deze reis zijn de volgende excursies in inbegrepen (excl. entreegelden):

• Tiya, bezoek aan de archeologische site van Tiya met zijn bijzondere steles.
• Chencha , bezoek aan een Dorzedorp met de karakteristieke korfwoningen.
• Omo-vallei, Arbore, bezoek aan Arbore nederzetting
• Omo-vallei, bezoek aan een Karo-dorp
• Omo-vallei, bezoek aan Mago nationaal park
• Omo-vallei, bezoek aan een Mursi nederzetting. De Mursi zijn befaamd vanweg hun lipschotels.
• Omo-vallei, bezoek aan verschillende weekmarkten waar bewoners uit de omgeving hun handelswaar komen ruilen of verkopen.
• Omo-vallei, kennismaken met de kleurrijk uitgedoste Hamar
• Konso, bezoek aan een traditioneel Konso-dorp
• Bezoek aan het klooster van Debre Libanos
• Bahir Dar, boottocht op Lake Tana en bezoek kloostereilanden
• Bahir Dar, bezoek aan de watervallen van de Blauwe Nijl
• Axum, stadswandeling langs de verschillende archeologische sites in Axum


Daarnaast kun je op eigen gelegenheid nog andere bezienswaardigheden bezoeken of deelnemen aan optionele excursies, zoals:

 • Arba Minch, boottocht op Lake Chamo om pelikanen, reuze reigers, visarenden, maraboes, nijlpaarden en krokodillen gade te slaan.
 • Gondar, bezoek aan de ‘royal enclosure’ met de paleizen en kastelen van voormalige koningen. Tevens vind je hier het bad van koning Fasillides gebouwd in 16e-eeuw. Tijdens de festiviteiten rondom Timkat wordt hier de doop van Jezus in de Jordaan herdacht.
 • Lalibela, bezoek aan de beroemde rotskerken van Lalibela. De kerken zijn op wandelafstand van ons hotel.

Reisdocumenten

 • E-ticket. Meer informatie ontvang je ongeveer 2 weken voor vertrek.
 • Een paspoort dat na vertrek nog minstens zes maanden geldig is.
 • Visum.
 • Mogelijk gelden er aanvullende inreisvoorwaarden met betrekking tot COVID-19. Bekijk actuele informatie op de website van de Rijksoverheid met reisadviezen, onder het onderwerp "Coronavirus".

Het visum is op verschillende manieren te verkrijgen. De makkelijkste wijze is online een e-visum aan te schaffen. Via deze link vraag je dit e-visum aan. De kosten bedrangen USD.52,- en betaal je per creditcard. Het visum kan ook voor USD.50,- bij aankomst op de luchthaven van Addis Abeba worden verkregen.

Organiseer je liever het visum voor vertrek, dan kun je in dat geval de visumaanvraag zelf regelen bij de betreffende ambassade in Brussel, maar je kunt dit ook laten verzorgen door Visumburo/CIBT. In dit laatste geval brengen we naast de kosten van het visum € 60,- bemiddelingskosten per visum in rekening. Je paspoort dien je dan op te sturen naar het Visumburo/CIBT. In beide gevallen ontvang je ongeveer 4 weken voor vertrek een e-mail met meer informatie over de visumaanvraag.
 

Geldzaken

In Ethiopië wordt er betaald met de Ethiopische birr. Kijk voor de actuele koers op oanda.com.

Pinnen: beperkt mogelijk in Addis Abeba, Bahir Dar, Axum en Arba Minch. Pinautomaten zijn vaak buiten werking
Contant: zowel euro als Amerikaanse dollars kunnen in banken worden gewisseld
Creditcards: wordt op enkele plaatsen in Addis Abeba geaccepteerd, maar zijn fraudegevoelig

Ethiopie - birrIndien je geld wisselt, is het raadzaam de wisselbewijzen van de banken goed te bewaren. Bij terug wisselen van Bir naar Euro wordt hier om gevraagd.
Ethiopie - InjeraEthiopie - Injera
Als richtbedrag voor uitgaven die niet bij de reissom zijn inbegrepen, zoals maaltijden, entreegelden, facultatieve excursies en persoonlijke uitgaven geldt minimaal € 225,- per persoon per week.

Het is in Ethiopië gebruikelijk fooien te geven voor verleende diensten. Om te voorkomen dat je steeds fooien uit moet delen, wordt aan het begin van de reis een fooienpot ingesteld, waaruit de (gezamenlijke) tips aan de chauffeurs, gidsen, hotelpersoneel e.d. worden betaald. De richtlijn voor de fooienpot voor deze reis bedraagt € 35,-.

Maaltijden

Ethiopie - InjeraEten EthiopieDe reis wordt aangeboden op basis van logies met ontbijt. De overige maaltijden, lunch en diner, zijn voor eigen rekening. Dit heeft als voordeel dat je vrij bent om te bepalen waar je gaat eten en je ook eens de lokale keuken kan proeven. Het nationale gerecht in Ethiopië is injera dat 's morgens, 's middags en 's avonds wordt gegeten. Injera is een grote platte sponsachtige, licht zure pannenkoek waar vlees, kip, vis en groenten op worden gelegd. Steevast wordt dit gerecht, dat men op een grote schaal serveert, op smaak gebracht met 'wat', een (soms zeer) pittige saus. Van één portie kun je meestal met zijn tweeën eten.

In Addis Abeba, Arba Minch, Bahir Dar, Axum en Lalibela worden in de wat grotere restaurants tevens westerse maaltijden geserveerd. Als overblijfsel van de Italiaanse overheersing vind je hier altijd spaghetti op de kaart.

Coca Cola, Mirinda (soort Fanta) en Sprite zijn de enige frisdranken die je op het platteland kunt krijgen. Mineraal water, Ambo genaamd, is evenals bier overal verkrijgbaar. Houd je van koffie dan is Ethiopië hét land voor jou. Koffie drinken is belangrijk in de Ethiopische cultuur en gaat gepaard met een uitgebreide ceremonie.

Gezondheid

Voor deze reis wordt aangeraden:

 • Vaccinaties tegen DTP, hepatitis A, gele koorts en soms cholera-verklaring
 • Malariatabletten

Het is verstandig goed te letten op wat je eet. Tevens raden we je aan een kleine medische kit mee te nemen met o.a. aspirine en middelen tegen darmstoornissen. Een zoutoplossing (als ORS) tegen uitdroging komt zeker van pas. De reisbegeleiding is overigens ook in het bezit van een medische set, met daarin steriel medisch hulpmateriaal.

In het Simiengebergte zijn er wandelingen mogelijk boven de 3.000 meter. Hierbij dien je rekening houden met hoogteziekte. Het is belangrijk om dan veel water te drinken, waardoor de zuurstof makkelijker wordt opgenomen.

Voor vaccinaties werkt Djoser samen met Thuisvaccinatie.nl. Het is de grootste landelijke organisatie voor reisvaccinaties aan huis. De deskundige artsen komen bij je langs wanneer het jou uitkomt. Ook ‘s avonds en in het weekend of op het werk. En sturen (indien mogelijk) de rekening rechtstreeks naar de zorgverzekeraar. De tarieven zijn vergelijkbaar met andere vaccinatie instellingen. Je kunt gemakkelijk online een afspraak maken. Voor een advies per land kun je ook de website raadplegen van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering lcr.nl of itg.be.

Logo ThuisVaccinatie.nl

Reizen en Covid-19

Voor alle reizen geldt dat je als reiziger moet voldoen aan de inreisvoorwaarden met betrekking tot COVID-19 van het land waar je naar toe gaat. De reiziger is zelf verantwoordelijk voor het voldoen aan de op het moment van vertrek geldende inreisregels van een land, zoals bijvoorbeeld vaccinatieplicht en/of een negatieve PCR-test. Het niet kunnen of willen voldoen hieraan is geen reden voor kosteloos annuleren. Bekijk de actuele inreisvoorwaarden met betrekking tot COVID-19 op de website van de Rijksoverheid met reisadviezen, onder het onderwerp "coronavirus".

Bedenk wel dat hier informatie staat die op dit moment van toepassing is en dat deze uiteraard kan veranderen, waarbij wij verwachten dat voor veel landen de inreisvoorwaarden versoepeld zullen worden. Uiteraard hebben we frequent contact met onze agentschappen waardoor we goed op de hoogte zijn van de lokale omstandigheden en regels. Na boeking houden wij je over deze regels en voorwaarden via "Mijn Djoser" op de hoogte. Met onze lokale vertegenwoordiger, onze 24/7 bereikbaarheid/bijstand én de aanwezigheid van een reisbegeleider, reis je met Djoser met een gerust gevoel.

Hotelverlenging

Verlenging mét accommodatie is in Addis Abeba bij te boeken. In Addis Abeba verblijf je na afloop in een centraal gelegen middenklasse hotel. De prijs is vanaf € 50,- op basis van logies/ontbijt in een tweepersoonskamer per persoon per nacht. De prijs voor een eenpersoonskamer bedraagt € 80,- per nacht.

De genoemde prijzen zijn zonder wijzigingskosten van de vlucht en de transfer van/naar de luchthaven.

Klimaat en geografie

Aangezien Ethiopië dicht bij de evenaar ligt, zou je een tropisch klimaat met een constante temperatuur verwachten. Dit gaat voor het laagland zeker op. Het hele jaar door ligt de gemiddelde temperatuur hier rond 25° C. In de hoger gelegen gebieden, zoals bijvoorbeeld het Simiengebergte, ligt de gemiddelde temperatuur veel lager en kan het kwik 's nachts tot 5° dalen.

Warme kleding is dan ook een vereiste. Ethiopië kent twee regenseizoenen, een korte van februari tot maart en een langere van juli tot september. In die perioden vallen aan het einde van de dag korte hevige buien. Na het regenseizoen is de natuur op zijn mooist. Jacaranda bomen staan in prachtige paarse bloesem en op het land zie je wuivend tef, het graan waar injera mee wordt gemaakt.

Reisbegeleiding en gidsen

Deze reis wordt begeleid door een ervaren Nederlandssprekende reisbegeleider die al jaren reizen begeleidt. Onze reisbegeleiders zijn verantwoordelijk voor de organisatorische en technische aspecten van de reis. Hun reiservaring en deskundigheid geeft een meerwaarde aan de Djoserreizen. Een zorgvuldige en uitgebreide training legt hiervoor de basis.

Veelgestelde vragen

Waarom deze reis bij Djoser reserveren?

Dit zijn de punten om voor onze organisatie te kiezen:

 • Djoser organiseert al 19 jaar reizen in Ethiopie en is al 35 jaar verre reizen specialist
 • Overnachten in middenklasse hotels, niet kamperen
 • Twee tijdsbesparende binnenlandse vluchten inbegrepen
 • Boottocht op Lake Tana inbegrepen
 • Bezoek aan verschillende stammen als Dorze, Arbore, Konso, Tsmay, Hamar, Mursi etc. inbegrepen
 • Reisroute aangepast op belangrijke marktdagen Jinka, Turmi etcetera
 • Verschillende festivalreizen
 • Bezoek watervallen van de Blauwe Nijl inbegrepen
 • Stadswandeling olv deskundige gids in Axum inbegrepen
 • Geen inzameling van lokale maaltijd - of excursiepotten.
 • Je betaalt € 35,- aan een fooienpot die een groepslid beheert
 • Nederlandse, ervaren reisbegeleider kan je ter plekke adviseren, assisteren en je het land laten zien zoals het écht is!
 • Aangesloten bij ANVR, SGR & calamiteitenfonds

Van welke accommodaties maken we gebruik?

Hoe reis je met Djoser door Ethiopië?

Welk bedrag wordt er voor de fooienpot geïnd?

Kan ik de accu’s/batterijen van mijn camera opladen?

Is een visum voor Ethiopie noodzakelijk?

Kan ik pinnen in Ethiopie?

Zijn de reisdagen lang?

Wat is het voltage in Ethiopië?

Is het mogelijk om een festival mee te maken?

Stel je eigen vraag

Bekijk alle veelgestelde vragen

Reviews Ethiopië, 24 dagen

Gemiddelde beoordeling: 9,1

 • We zijn voor de vierde keer in Afrika geweest. De mensen, de kleuren, de natuur, de cultuur, de geur en noem verder maar op. We maken een diepe buiging voor dit werelddeel. Afrika wij komen terug.

  9,0

  9,0
 • Een zeer mooie reis. Gebrek aan comfort moet je erbij nemen. Zwaar door de lange afstanden op slechte wegen. Hoogtepunten voor ons zijn de stammen in het Zuiden en Lilibela in het Noorden. Een pluim voor onze reisleider Laurens die het uitmuntend deed en voor de bestuurders van de jeeps en bus.

  9,0

  9,0
 • + Reisleider, Bijna alle hoogtepunten van Ethiopië, Vervoersmiddelen (Landcruisers en bus), Buschauffeur, Binnenlandse vlucht, Lokale reisbegeleiding en reisgidsen. - Voorzieningen sommige hotels, Af en toe late aankomst op reisdagen. Overweeg doorvliegen naar zuiden na aankomst in Addis.

  8,0

  8,0
 • Prachtige reis. Zo anders dan in mijn voorstelling van Ethiopië. Lange afstanden in jeeps en bus over moeilijke wegen. De bergen, valleien, Geladabavianen, Hyena's... Onvoorstelbaar veel vee op de wegen. Hotels basic met soms geen water of electra. Reisleider Paul Wiggers krijgt een 10+. Topreis!

  9,0

  9,0
Bekijk alle reviews

Plaats een review

Daarom Djoser

 • Vluchten vanaf Amsterdam
 • Nederlandse reisbegeleiding
 • Twee tijdsbesparende binnenlandse vluchten
 • Terreinwagens in het zuiden
 • Comfortabele hotel rondreis
 • Bezoek aan de historische route in het noorden
 • Bezoek aan verschillende weekmarkten in de Omo-vallei
 • Boottocht naar kloostereilanden op Lake Tana inbegrepen
 • Speciale festivalreizen tijdens Timkat

Klantwaardering

9,1

We zijn voor de vierde keer in Afrika geweest. De mensen, de...
We zijn voor de vierde keer in Afrika geweest. De mensen, de kleuren, de natuur, de cultuur, de geur en noem verder maar op. We maken een diepe buiging voor dit werelddeel. Afrika wij komen terug.

Willy N. - 9,0
Een zeer mooie reis. Gebrek aan comfort moet je erbij nemen....
Een zeer mooie reis. Gebrek aan comfort moet je erbij nemen. Zwaar door de lange afstanden op slechte wegen. Hoogtepunten voor ons zijn de stammen in het Zuiden en Lilibela in het Noorden. Een pluim voor onze reisleider Laurens die het uitmuntend deed en voor de bestuurders van de jeeps en bus.

Marnix P. - 9,0
+ Reisleider, Bijna alle hoogtepunten van Ethiopië, Vervoers...
+ Reisleider, Bijna alle hoogtepunten van Ethiopië, Vervoersmiddelen (Landcruisers en bus), Buschauffeur, Binnenlandse vlucht, Lokale reisbegeleiding en reisgidsen. - Voorzieningen sommige hotels, Af en toe late aankomst op reisdagen. Overweeg doorvliegen naar zuiden na aankomst in Addis.

Klaas B. - 8,0

Bekijk hotel reviews op

Het weer in Ethiopië

Het weer in Ethiopië

19°C

Terug naar boven