Vijf keer de mooiste routes op reis

Vijf keer de mooiste routes op reis

Tijdens een rondreis trekken we er met ons eigen vervoer op uit om alles wat de soms uitgestrekte reisbestemmingen te bieden hebben, te ontdekken. Tijd op de weg doorbrengen hoort dus bij een Djoser reis, deze tijd is echter zeker geen verloren tijd. Sterker nog, op weg van hoogtepunt naar hoogtepunt kijk je juist vaak genoeg je ogen uit! Lees hier meer over 5 van de mooiste routes die je op een Djoser reis kan afleggen.


Highway One – West-Amerika
Highway One, ook wel de Pacific Coast Highway genoemd, is een van de meest iconische wegen ter wereld. De route loopt van San Francisco naar Los Angeles, ruim duizend kilometer langs de spectaculaire, ruige kustlijn van Californië. Naast het fantastische uitzicht op de ongerepte natuur van de kust, kan je hier in de verte als je goed kijkt zeeleeuwen, zeehonden, otters, vele soorten vogels en soms zelfs dolfijnen spotten.


Atlasgebergte – Marokko
In Marokko rijden we met onze bus dwars door het imposante Atlasgebergte. Tijdens de rit bereiken we een hoogte van 2260 meter, daarmee bevinden we ons op de hoogste bergpas in Noord-Afrika. De route gaat gepaard met een geweldig uitzicht over het ruige, kale berglandschap, diepe kloven en uitgestrekte oases.


Icefields Parkway – Canada
In de Canadese provincie Alberta loopt de indrukwekkende weg Icefields Parkway door de Rocky Mountains. Deze route van Lake Louise in het Banff NP naar Jasper is omringd door adembenemend natuurschoon. De bergtoppen, canyons, gletsjers en rivieren zijn schilderachtig en zorgen er voor dat je tijdens deze rit geen moment weg kan kijken.


Panoramaroute – Zuid-Afrika
De Panoramaroute in Zuid-Afrika is een fantastisch voorbeeld van hoe een reisdag een echt hoogtepunt van een reis kan zijn. De route staat bol van het natuurschoon. Highlights van de rit zijn fantastische uitzichten over ‘God’s Window’ en de rode zandstenen rotsformaties van de Blyde River Canyon.


Great Ocean Road – Australië
De Great Ocean Road heeft zijn naam te danken aan de schitterende uitzichten op de ruige zuidkust van Australië, waar de route langs loopt. Bijzonder zijn de indrukwekkende rotsformaties die uit de zee op doemen. Deze bestaan uit kalksteen en zandsteen en zijn gevormd door het voortdurende geweld van het water.