Griekse eilanden

Rondreis Griekse eilanden: Cycladen & Kreta 14 dagen

Tijdens deze rondreis over de Griekse eilanden maak je kennis met de hoofdstad Athene en vijf heel verschillende eilanden: Syros, Paros, Naxos, Santorini en Kreta. Al deze eilanden hebben hun eigen sfeer. Je overnacht in kleine familiehotels op loopafstand van de dorpspleinen waar het Griekse leven plaatsvind en kunt genieten eten van de heerlijke Griekse keuken.

Van:
Aan:


Routekaart Rondreis Griekse eilanden: Cycladen & Kreta, 14 dagen
 1. Amsterdam - Athene
 2. Athene
 3. Athene - Syros
 4. Syros - Paros
 5. Paros
 6. Paros
 7. Paros - Naxos
 8. Naxos
 9. Naxos - Santorini
 10. Santorini
 11. Santorini - Kreta
 12. Kreta
 13. Kreta
 14. Kreta - Amsterdam

Route op datum:

Reisbeschrijving

Athene

Dag 1 Amsterdam - Athene
Dag 2 Athene

Athene is de grootste stad van Griekenland en met ruim 3 miljoen inwoners één van de grootste van Europa. Bijna 40% van de Grieken woont hier. De stad is rijk aan geschiedenis.

Ons hotel in Athene ligt in het centrum, op loopafstand van de meeste bezienswaardigheden. Het moderne centrum van Athene wordt gevormd door het Syntagmaplein en het Omoniaplein, die door drukke winkelstraten met elkaar zijn verbonden.

Niet ver van het OmoniaGriekenland Archeologisch museum Omoniaplein Djoser plein is het Archeologisch Museum. Hier tref je één van de beroemdste verzamelingen van Griekse kunst aan, van het alleroudste Griekenland tot en met de Hellenistische tijd. Je loopt vanaf het hotel in een kwartier naar de wijk Plaka, die is ontstaan in de Turkse tijd. In tegenstelling tot het moderne Athene is de huizenbouw nog traditioneel. De muren zijn begroeid met hibiscus en bougainvillea. Op vele open plekken tref je nog resten aan van tempeltjes en marktpleinen van het Athene uit de oudheid. Het klassieke hoogtepunt is natuurlijk de beklimming van de Akropolis. Het is een mooie wandeling over de Pnyx, een met groene pijnbomen begroeide heuvel.

Verder kun je het Nationaal Museum met zijn fameuze beelden bezoeken.

Syros

Dag 3 Athene - haven van Pireus - Syros
Dag 4 Syros

We schepen in voor onze eerste overtocht. Syros is 16 km. lang en ligt vlakbij het vaste land. De levendige hoofdstad Ermoupolis was in de 19e eeuw de belangrijkste haven van Griekenland. Mooie gerestoreerde patriciërshuizen staan aan met marmer geplaveide straten.Vanaf de 20ste eeuw nam Pireus die rol over, maar Ermoupolis vervult nog steeds een belangrijke rol, het is nu de administratieve hoofdstad van de Cycladen. Aan het grote Miaouliplein, waar ook het mooie stadhuis ligt, vind je vele gezellige terrasjes. Het middeleeuwse Ano Syros is met zijn nauwe straatjes tegen Ermoupolis aangegroeid; het is een heerlijke plek om te wandelen, en biedt een schitterend uitzicht op de buureilanden. De mooie stranden zijn prima met het openbaar vervoer te bereiken.  

Paros

Dag 5 Syros- Paros
Dag 6 Paros

Paros is een mondainer eiland op 3 uur varen van Syros. Het heeft een charmant hoofdstadje en een gezellig nachtleven. Aan de oostkust vind je schitterende zandstrandjes en een kristalheldere zee. In het binnenland ligt de Paros marmer groeve waaruit beroemde beelden zijn gehouwen.  

Naxos

Dag 7 Paros - Naxos
Dag 8 Naxos

Naxos is slechts 1 uur varen vanaf Paros,  32 km. lang en het grootste en hoogste eiland van de Cycladen. Alhoewel bergachtig, is het bijzonder vruchtbaar en in het bezit van een kleurrijke vegetatie. Over het eiland verspreid liggen citrus- en olijfboomgaarden en een gedeelte van het eiland kent een rotsachtige kust met verlaten baaien. We overnachten bij Naxos-stad, ook wel Chora genaamd. Naxos-stad is een schilderachtige stad met boven op de heuvel een kasteel uit de Venetiaanse periode.

Je kunt je hier uren vermaken in de bochtige trapstraatjes. Bij de haven staat een schitterend restant van een Griekse tempel van Apollon, die nooit voltooid is, en die vooral bij zonsondergang heel fotogeniek is. Verder kun je met een brommertje of auto de dorpen bezoeken die liggen tussen sinaasappel- en olijfboomgaarden. Of je neemt kijkje in een ouzo distilleerderij.

Je treft er in het binnenland nauwelijks buitenlanders aan en kun je bijvoorbeeld een middagje onder het genot van een glas wijn met de lokale bewoners een kaartje leggen op het dorpsplein. Ook kun je de wijngod Dionysos eren door tegen een kleine vergoeding wijn te proeven in een wijngaard, waar lokale lekkernijen bij worden geserveerd.

Santorini

Dag 9 Naxos - Santorini
Dag 10 Santorini

Santorini Griekenland DjoserVan het groene Naxos varen we in ca. 3 uur met de veerboot naar het 18 km. lange vulkanische eiland Santorini. Schepen varen de overstroomde krater binnen op weg naar de haven van Skala Thiras. Het eiland is gevormd uit de resten van een vulkaan, die in de oudheid een enorme uitbarsting had. Hoog boven de haven op de half cirkelvormige kraterrand ligt de stad Thira. Van de haven naar de stad is het een steile klim langs een kronkelpad. Je kunt tegenwoordig via een kabelbaan omhoog, maar je kunt ook een ezel huren om boven te komen! Vanuit ons hotel loop je in een half uur naar het centrum of de bergen in.

Het is mogelijk om een boottocht te maken naar het eilandje Nea Kameni, het restant van de geïmplodeerde vulkaan, die inmiddels langzaam de kop weer boven water steekt. Je brandt je voeten aan de hete zwarte lava.

Ook kun je de opgravingen bezoeken van de oude havenstad Akrotiri, die bij de vulkaanuitbarsting van 1500 v. Chr. onder het puimsteen is bedolven. Akrotiri maakte deel uit van het culturele en handelsnetwerk van de Minoïsche beschaving.

Het eiland kent verder verscheidene dorpen met smalle straatjes, traditionele huizen en kapelletjes. Aan het eind van de middag strijk je neer in een taverna en geniet je bij een glaasje Ouzo of wijn van de prachtige zonsondergang.

Kreta

Dag 11 Santorini - Kreta
Dag 12 Kreta
Dag 13 Kreta
Dag 14 Kreta - Amsterdam

We vervolgen onze reis naar het veelzijdige en meest zuidelijke Griekse eiland, Kreta, dat 260 km, lang is. De ferry naar Heraklion doet er twee uur over. Daarna rijden we naar Chania, dat ten westen van Heraklion ligt. Chania is een levendige,stad met een mooi oud centrum en en een Venetiaanse haven. Je kunt er rondwandelen, winkelen (zoals de Grieken uit de omgeving ook graag doen) of één van de lokale musea bezoeken.

Supermarkt Griekenland kreta Djoser Kreta is bekend vanwege haar levendige badplaatsen aan de kust en de vele authentieke dorpjes die je ontdekt als je een auto huurt en een dagje het binnenland in rijdt. Je kunt ook gaan kijken in Heraklion dat het op één na belangrijkste nationale archeologische museum van Griekenland herbergt. Ook voor de wandelliefhebbers ligt er een mooie uitdaging. Bij geschikte weersomstandigheden kun je de 16 kilometer lange wandeling door de Samaria-kloof of een kortere, 9 km. lange wandeling door de Imbros kloof maken. Relaxen aan het strand kan natuurlijk ook.

De laatste dag vliegen we weer terug naar Amsterdam.              


Op weg met Djoser

Bij onze reizen is geen sprake van een strak gepland reisschema. De reisdagen staan natuurlijk vast, maar ter plaatse wordt het programma in overleg tussen de groep en de reisbegeleiding ingevuld. De reisbegeleiding biedt de meeste dagen wel een programma aan en een aantal excursies is inbegrepen, maar je bent zeker niet verplicht hieraan deel te nemen. Wie er liever zelf op uitgaat, heeft daartoe alle vrijheid. Zo leer je een land tenslotte het beste kennen. Gemiddeld bestaan de groepen uit 16 deelnemers. De maximale groepsgrootte is 22 personen.

Lees de volledige beschrijving

Vertrekdata 2020

Start - einde

Beschikbaarheid

Prijs

Start - einde

14 sep - 27 sep
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende
Deelnemers
Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 1.595,-

Vertrekdata 2021

Start - einde

Beschikbaarheid

Prijs

Start - einde

17 mei - 30 mei
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 1.595,-

Inclusief

 • Rechtstreekse vlucht met Transavia
 • Alle vluchttoeslagen
 • Nederlandse reisbegeleider
 • Vervoer per bus met airconditioning
 • Overnachtingen in familiehotels met ontbijt
 • Overtochten per veerboot Piraeus - Syros, Syros- Paros, Paros- Naxos, Naxos - Santorini en van Santorini - Kreta
 • Oriënterende stadswandeling in Athene door de reisbegeleider

Exclusief

Reisverzekering, overige maaltijden, entreegelden, facultatieve excursies, fooien, persoonlijke uitgaven, reserveringskosten € 25,-, bij 2 of meer personen € 35,-, etc.

Wijzigingen voorbehouden.

Landarrangement

Je kunt deze reis boeken zonder internationale vluchten, je boekt dan zelf je vliegtickets. De prijzen voor dit landarrangement zijn vanaf €1.395,-.

Houd bij de boeking van een landarrangement er rekening mee dat voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers geldt.

Eenpersoonskamer

Bij deze reis is het in juli en augustus niet mogelijk om een eenpersoonskamer te boeken, daarbuiten is het aantal eenpersoonskamers zeer beperkt. De geldende toeslag voor een eenpersoonskamer is vanaf € 295,-. Alleenreizenden worden ingedeeld met andere alleenreizenden van hetzelfde geslacht.

Hotelverlenging

Vervroeging in Athene mét accommodatie in een centraal gelegen hotel is bij te boeken. In Athene liggen verschillende restaurants en cafés in de omgeving van het hotel. De prijs is vanaf  € 50,- op basis van logies en ontbijt in een tweepersoonskamer per persoon per nacht. De prijs voor een eenpersoonskamer is vanaf € 75,- per nacht.

Tevens is een verlenging op Kreta zonder accommodatie mogelijk.

De genoemde prijzen zijn zonder wijzigingskosten van de vlucht en de transfer van/naar de luchthaven.

Groepssamenstelling en groepsgrootte

Onze groepen bestaan uit zowel samenreizende als alleengaande reizigers. Reis je alleen, dan vind je zeker snel aansluiting in onze kleine groepen.

Wil je meer specifieke informatie over de samenstelling van de groep en vertrekdatum van jouw keuze dan kunnen we je telefonisch (071 - 5126400, België: 09 223 00 69) meer informatie geven over bijvoorbeeld leeftijden en het aantal mannen, vrouwen of alleengaande reizigers.

Bij een aantal vertrekdata zie je ‘vertrek gegarandeerd’ vermeld staan. Voor meer informatie over doorgang van de reis en gegarandeerd vertrek, klik hier.

Gemiddeld bestaan de groepen uit 16 deelnemers, het maximum is 22.

De gemiddelde groepsgrootte om de reis door te laten gaan is 8.

Bij een aantal vertrekdata zie je 'Vertrek Gegarandeerd' of 'Vertrek Informatie' vermeld staan. Voor meer informatie over doorgang van de reis en gegarandeerd vertrek: V

Vertrek informatie

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren. Dit op basis van eerdere ervaringen en boekingen in dit reisseizoen.

Om een groepsreis te garanderen en uit te kunnen voeren is een minimum aantal deelnemers nodig. Dit aantal staat bij betreffende reis vermeld onder het kopje 'Groepssamenstelling en groepsgrootte'. In het uitzonderlijke geval dat het minimum aantal deelnemers niet wordt bereikt en de reis niet door kan gaan, hoor je dit ruim van te voren, doch uiterlijk 21 dagen voor vertrek. Djoser zal altijd haar uiterste best doen om een gewenste alternatieve reis en/of vetrekdatum aan te bieden, waarbij je per persoon eenmalig € 50,- korting krijgt. Volledige restitutie van de reissom, inclusief eventuele via Djoser afgesloten verzekeringen die op de factuur staan (met uitzondering van eventuele kosten van zelf geregelde visa, vaccinaties en andere persoonlijke uitgaven) is natuurlijk ook mogelijk. In het geval dat een reis niet kan doorgaan als gevolg van een overmachtsituatie kunnen er andere voorwaarden gelden waarbij geen volledige restitutie mogelijk is.

Praktische informatie

Accommodatie

Het karakter van de hotels verschilt per plaats, het sanitair is over het algemeen eenvoudig. In Athene overnachten we in een modern hotel op loopafstand van het centrum. Op de eilanden verblijven we meestal in een familiehotel op loop- of korte rijafstand van de haven. Het ontbijt is in de reissom inbegrepen. De Grieken gebruiken een continentaal ontbijt, meestal bestaande uit stokbrood, boter, jam, ham en kaas en koffie of thee.

Bekijk hotelreviews op Tripadvisor

Athene Golden City Hotel
Naxos Barbouni Hotel
Kreta Hotel Irene


Deze selectie geeft een goed beeld van de hotels waar we op deze reis verblijven.

Eenpersoonskamer

Bij deze reis is het in juli en augustus niet mogelijk om een eenpersoonskamer te boeken, daarbuiten is het aantal eenpersoonskamers zeer beperkt. De geldende toeslag voor een eenpersoonskamer is vanaf € 295,-. Alleenreizenden worden ingedeeld met andere alleenreizenden van hetzelfde geslacht.

 • Golden City hotel kamer Athene Griekenland
 • Golden City hotel ontbijt Athene Griekenland
 • Byzantion hotel kamer Mystras Griekenland
 • Byzantion hotel uitzicht Mystras Griekenland
 • Byzantion hotel restaurant Mystras Griekenland
 • Barbouni hotel kamer Naxos Griekenland
 • Barbouni hotel ontbijt Naxos Griekenland
 • Irene hotel kamer Kreta Griekenland
 • Irene hotel uitzicht Kreta Griekenland

Vliegreis

Transavia

Het meest voorkomende vluchtschema staat hieronder. Kies een datum voor eventuele afwijkende vluchtschema's. Alle schema's zijn onder voorbehoud van wijzigingen. De deelnemers ontvangen ongeveer 8 weken voor vertrek een voorlopig vluchtschema.

Kies vertrekdatum:

 • Vlucht met

  Transavia

  Traject

  Amsterdam - Athene

  Vertrek

  14:35

  Aankomst

  18:50

 • Vlucht met

  Transavia

  Traject

  Chania - Amsterdam

  Vertrek

  10:55

  Aankomst

  13:40


Tijdsverschil: één uur later dan in Nederland.

CO2-compensatie

Reizen is verrijkend, maar het transport dat nodig is om nieuwe bestemmingen te ontdekken laat zijn sporen achter in de vorm van broeikasgassen, waaronder CO2. Door de CO2-uitstoot van de reis te compenseren kan ergens anders ter wereld dezelfde hoeveelheid CO2 worden voorkomen. Samen met de ANVR hebben we gekozen voor een samenwerking met de South Pole Group, de wereldmarktleider in het uitvoeren van CO2-reductie projecten. Wij steunen een project in Thailand dat bestaat uit het installeren van zonnepanelen waardoor geen kolen meer hoeven worden te verbrand om elektriciteit op te wekken. Met CO2-compensatie doen we met elkaar dus iets terug voor het klimaat én voor de lokale bevolking. Compenseer daarom je reis: dit is mogelijk voor slechts € 5,-. Vanzelfsprekend compenseren wij als Djoser ook alle reizen van onze medewerkers.

Landarrangement

Je kunt deze reis boeken zonder internationale vluchten, je boekt dan zelf je vliegtickets. De prijzen voor dit landarrangement zijn vanaf €1.395,-.

Houd bij de boeking van een landarrangement er rekening mee dat voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers geldt.

Vervoer

Op deze reis verplaatsen we ons van Athene naar de haven Pireus en op de eilanden van de haven naar de hotels (indien niet op loopafstand) met een transferbus. Tussen de eilanden maken we gebruik van ferry's, dé manier om in Griekenland van eiland naar eiland te reizen. Op bijna alle veerboten kun je op het dek van zon en zee genieten. De overtochten duren ongeveer tussen 1½ en 5 uur.

 • Vliegtuig Transavia
 • Griekenland Djoser busvervoer vervoersmiddel
 • Griekenland boot Djoser

Bij de reis inbegrepen

 • Rechtstreekse vlucht met Transavia
 • Alle vluchttoeslagen
 • Nederlandse reisbegeleider
 • Vervoer per bus met airconditioning
 • Overnachtingen in familiehotels met ontbijt
 • Overtochten per veerboot Piraeus - Syros, Syros- Paros, Paros- Naxos, Naxos - Santorini en van Santorini - Kreta
 • Oriënterende stadswandeling in Athene door de reisbegeleider

Excursies

Bij Djoser bepaal je zelf welke bezienswaardigheden je de moeite waard vindt om te bezoeken. De een struint in Athene graag door de wijk Kolonaki op zoek naar koopjes, de ander wil op zijn gemak rondkijken in het Nationaal Archeologisch Museum of strijkt neer op het terras, om onder het genot van een drankje, het dagelijks leven gade te slaan. In de meeste gevallen kun je er zelf of met groepsgenoten, al dan niet met hulp van onze reisbegeleiding, te voet, met lokaal vervoer of een huurauto op uit gaan. Toegangsgelden zijn niet bij de reissom inbegrepen, zodat je alle vrijheid hebt om je eigen plan te trekken.

Sommige bezienswaardigheden mag je niet missen, zijn slecht bereikbaar of liggen 'en route' naar onze volgende overnachtingsplaats. Dergelijke excursies zijn bij Djoser in het programma opgenomen. Ook bij alle excursies die bij het programma inbegrepen zijn, geldt dat het entreegeld exclusief is.

Tijdens deze reis door Griekenland zijn de volgende excursies in het reisprogramma inbegrepen:

 • Orienterende stadswandeling in Athene door de reisbegeleider


Ter plaatse zijn er diverse andere excursies te regelen.

Reisdocumenten

 • E-ticket. Meer informatie over de vlucht ontvang je ongeveer 2 weken voor vertrek.
 • Geldig paspoort of Europese identiteitskaart dat geldig dient te zijn bij terugkomst in Nederland.
 • Eventueel een rijbewijs voor het huren van een scooter of een auto.

Geldzaken

In Griekenland is de euro het betaalmiddel.

Pinnen: op veel plaatsen mogelijk
Creditcards: worden op veel plaatsen geaccepteerd.

Als richtbedrag voor uitgaven die niet bij de reissom zijn inbegrepen, zoals maaltijden, entreegelden, facultatieve excursies en persoonlijke uitgaven geldt minimaal € 300,- per persoon per week.

Het prijspeil in de grote steden is vergelijkbaar met Nederland. In de kleinere plaatsen is dit iets lager. De toegangsprijzen voor musea en belangrijke bezienswaardigheden liggen tussen €10,- en € 15,-. Met een internationale studentenkaart of met een seniorenpas is de toegang vaak gratis of gereduceerd.

Het is gebruikelijk om fooien te geven voor verleende diensten. Om te voorkomen dat je steeds fooien uit moet delen, wordt aan het begin van de reis een fooienpot ingesteld, waaruit de (gezamenlijke) tips aan de chauffeurs, gidsen, hotelpersoneel e.d. worden betaald. De richtlijn voor de fooienpot voor deze reis bedraagt € 25,-.

Maaltijden

In de reissom is het ontbijt inbegrepen, zodat je voor de lunch en het avondeten zelf een restaurantje kunt uitzoeken. Het continentaal ontbijt bestaat in de hotels meestal uit stokbrood, boter, jam, ham en kaas en koffie of thee.

Griekenland is terecht beroemd om zijn bijzonder gevarieerde keuken. Behalve gerechten met gebraden vlees en stoofpotten met vlees en groenten (zoals mousaka) is er een enorme keuze aan vis die in de Griekse wateren gevangen wordt. Griekenland staat verder bekend om zijn heerlijke wijnen en ouzo, het aperitief met anijssmaak.
 

Gezondheid

Voor Griekenland zijn geen vaccinaties nodig. Dit houdt echter niet in dat de hygiënische omstandigheden hetzelfde zijn als in Nederland en België. Zeker in de zomer, wanneer het erg warm kan zijn, is het verstandig enigszins te letten op wat je eet. Ook het drinken van kraanwater is niet overal aan te raden. Je kunt het beste mineraalwater drinken, dat praktisch overal te koop is.

Hotelverlenging

Vervroeging in Athene mét accommodatie in een centraal gelegen hotel is bij te boeken. In Athene liggen verschillende restaurants en cafés in de omgeving van het hotel. De prijs is vanaf  € 50,- op basis van logies en ontbijt in een tweepersoonskamer per persoon per nacht. De prijs voor een eenpersoonskamer is vanaf € 75,- per nacht.

Tevens is een verlenging op Kreta zonder accommodatie mogelijk.

De genoemde prijzen zijn zonder wijzigingskosten van de vlucht en de transfer van/naar de luchthaven.

Klimaat en geografie

Griekenland kent een stabiel mediterraan klimaat met een aangenaam warme lente van maart tot juni en droge, warme zomers van juni tot oktober. In het algemeen is het op de eilanden Naxos en Santorini minder warm dan op het vasteland.

Reisbegeleiding en gidsen

Een enthousiaste Nederlandse reisbegeleider begeleidt de reis. Onze reisbegeleiders zijn zeer ervaren en bevlogen reizigers en vertellen onderweg leuke weetjes over de bestemming. Zij zorgen dat de reis soepel verloopt en zijn het aanspreekpunt voor vragen en wensen. De eigen passie, in combinatie met een uitgebreide training en inwerkprocedure, vormt de basis voor hun deskundigheid en professionaliteit.

FAQ

Hoe zijn de hotels tijdens de rondreis?

Het karakter van de hotels verschilt per plaats, het eigen sanitair is over het algemeen eenvoudig. In Athene overnachten we in een modern hotel op loopafstand van het centrum. Op de eilanden verblijven we meestal in een familiehotel op loop- of korte rijafstand van de haven. Het ontbijt is in de reissom inbegrepen. De Grieken gebruiken een continentaal ontbijt, meestal bestaande uit stokbrood, boter, jam, ham en kaas en koffie of thee.

Hoe reizen we over land in Griekenland?

Is het mogelijk om een driepersoonskamer te boeken?

Kan ik in Griekenland wandelingen maken?

Wat is de beste reistijd?

Kan ik gemakkelijk gebruik maken van mijn pinpas in Griekenland?

Heb ik voor Griekenland vaccinaties nodig?

Wat is het voltage in Griekenland?

Uit hoeveel personen bestaan de groepen?

Stel je eigen vraag

Bekijk alle veelgestelde vragen

Reviews

Gemiddelde beoordeling: 8,5

 • Een schot in de roos deze reis!

  8,0

  8,0
 • De Griekse Cycladen reis die wij afgelopen weken maakte met Djoser, was super geregeld, een gezellig gezelschap, veel vrijheid, en een pluim voor reisbegeleidster Marleen, die met haar Griekenland kennis, ons een fantastische vakantie heeft bezorgd!

  9,0

  9,0

Plaats een review

Daarom Djoser

 • Rechtstreekse vlucht met Transavia
 • Vijf verschillende eilanden in één reis!
 • Centraal gelegen familiehotels inclusief ontbijt
 • Stadswandeling door Athene inbegrepen
 • Inclusief Nederlandse reisbegeleider

Klantwaardering

8,5

Een schot in de roos deze reis!

Ingrid D. - 8,0
De Griekse Cycladen reis die wij afgelopen weken maakte met...
De Griekse Cycladen reis die wij afgelopen weken maakte met Djoser, was super geregeld, een gezellig gezelschap, veel vrijheid, en een pluim voor reisbegeleidster Marleen, die met haar Griekenland kennis, ons een fantastische vakantie heeft bezorgd!

Bert S. - 9,0

Het weer in Griekenland

Het weer in Griekenland

24°C

Terug naar boven
/