Bekijk de Rondreis Griekse eilanden: Cycladen & Kreta, 14 dagen van Djoser

Rondreis Griekse eilanden: Cycladen & Kreta 14 dagen

Eilandhoppen in de Egeïsche zee

Tijdens deze rondreis over de Griekse eilanden maak je kennis met de hoofdstad Athene en vijf heel verschillende eilanden: Syros, Paros, Naxos, Santorini en Kreta. Deze eilanden hebben ieder hun eigen sfeer. Je overnacht in sfeervolle centraal gelegen hotels op loopafstand van de dorpspleinen. Hier vindt het Griekse leven plaats en kun je genieten van de heerlijke Griekse keuken.

Download reisinformatie

Prijs vanaf € 1.695,-

Van:
Aan:


Routekaart Rondreis Griekse eilanden: Cycladen & Kreta, 14 dagen
 1. Amsterdam - Athene
 2. Athene
 3. Athene - Piraeus - ferry naar Syros
 4. Syros
 5. Syros - ferry naar Paros
 6. Paros
 7. Paros - ferry naar Naxos
 8. Naxos
 9. Naxos - ferry naar Santorini
 10. Santorini
 11. Santorini - ferry naar Kreta
 12. Kreta
 13. Kreta
 14. Kreta - Amsterdam

Route op datum:

Reisbeschrijving

Indrukwekkend Parthenon op de Akropolis in Athene

Dag 1 Amsterdam - Athene
Dag 2 Athene

Tempel Athene GriekenlandAthene, de hoofdstad van Griekenland is met ruim 4 miljoen inwoners één van de grootste van Europa. Bijna 40% van de Grieken woont hier. De stad is rijk aan geschiedenis. Ons hotel ligt in het centrum, op loopafstand van de meeste bezienswaardigheden en nabij een metrostation. Het moderne centrum van Athene wordt gevormd door het Syntagmaplein en het Omoniaplein, welke door gezellige winkelstraten met elkaar zijn verbonden.

Het klassieke hoogtepunt is natuurlijk de beklimming van de Akropolis. Het is een mooie wandeling over de Pnyx, een met groene pijnbomen begroeide heuvel. De tafelberg is wel 156 meter hoog en biedt een geweldig uitzicht over de stad. De Akropolis is niet voor niets UNESCO-werelderfgoed en een van de mooiste locaties die we bezoeken tijdens deze reis. Het aangrenzende Akropolismuseum bevat belangrijke vondsten van en rondom de Akropolis.

Je loopt vanaf het hotel in een kwartier naar de wijk Plaka, die is ontstaan in de Turkse tijd. In tegenstelling tot het moderne Athene is de huizenbouw nog traditioneel. De muren zijn begroeid met hibiscus en bougainville. Op vele open plekken tref je nog resten aan van tempeltjes en marktpleinen van het Athene uit de oudheid. De wisseling van de wacht voor het parlementsgebouw trekt altijd veel bezoekers.

Eiland hoppen in de Cycladen

Dag 3 Athene - Piraeus - ferry naar Syros
Dag 4 Syros

Syros GriekenlandWe rijden naar de haven van Piraeus voor onze eerste ferry overtocht naar Syros. Het eiland is 16 kilometer lang en ligt vlakbij het vasteland. De levendige hoofdstad Ermoupolis was in de 19e eeuw de belangrijkste haven van Griekenland. Mooie gerestaureerde patriciër huizen flankeren de met marmer geplaveide straten. De wijk Vaporia kent elegante gebouwen die balanceren op de rotsen boven zee.

Hoewel Piraeus in de vorige eeuw de rol van belangrijkste haven overnam, vervult het charmante Ermoupolis nog steeds een belangrijke functie als de administratieve hoofdstad van de Cycladen. Aan het grote Miaouliplein, waar ook het mooie stadhuis ligt, vind je vele gezellige terrasjes.

Het middeleeuwse Ano Syros is met zijn nauwe straatjes tegen Ermoupolis aangegroeid. De huisjes liggen naast of op elkaar en zien er sprookjesachtig uit; het is een heerlijke plek om te wandelen en biedt een schitterend uitzicht op de buureilanden. De mooie stranden zijn prima met het openbaar vervoer te bereiken.

Mondain Paros met charmant vissersdorp Naoussa

Dag 5 Syros - Paros
Dag 6 Paros

Paros GriekenlandParos is een mondainer eiland en ligt slechts op 3 uur varen van Syros. Het heeft een charmante gezellige hoofdstad: Parikia. Bij aankomst in de haven springen de gekleurde vissersbootjes en de kerk gesitueerd op de top van de heuvel in het oog.

Het vissersdorp Naoussa met zijn witte huisjes is bijzonder fotogeniek en ligt in het noorden aan een gelijknamige baai. Je vindt hier de resten van een Venetiaans kasteel, enkele kerkjes en watermolens. Aan de haven vind je restaurants, terrassen en bars.

Aan de oostkust van het eiland vind je schitterende zandstrandjes en een kristalheldere zee. In het binnenland ligt de Paros marmergroeve waaruit beroemde beelden zijn gehouwen. Het pittoreske bergdorp Lefkes wordt beschouwd als een van de mooiste van de Cycladen. In de kerk van Agia Triada zijn eeuwenoude zeldzame Byzantijnse iconen te bewonderen.

Naxos; wandelen door de bochtige trapstraatjes

Dag 7 Paros - Naxos
Dag 8 Naxos

Djoser - Naxos - ChoraNaxos is slechts 1 uur varen vanaf Paros, 32 kilometer lang, en het grootste en hoogste eiland van de Cycladen. Alhoewel bergachtig, is het bijzonder vruchtbaar en in het bezit van een kleurrijke vegetatie. Over het eiland verspreid liggen citrus- en olijfboomgaarden en een gedeelte van het eiland kent een rotsachtige kust met verlaten baaien. We overnachten bij Naxos-stad, ook wel Chora genaamd. Chora is een schilderachtige stad met boven op de heuvel een kasteel uit de Venetiaanse periode.

Je kunt je hier uren vermaken in de bochtige trapstraatjes. Bij de haven staat een schitterend restant van een Griekse tempel van Apollo, die nooit voltooid is, en die vooral bij zonsondergang heel fotogeniek is. Verder kun je met een brommertje of auto de dorpen bezoeken die liggen tussen sinaasappel- en olijfboomgaarden. Of je neemt kijkje in een Ouzo distilleerderij.

Naxos GriekenlandHet oude dorp Apeirathos heeft mooie pleintjes, de steegjes zijn met marmer bekleed en er heerst een Venetiaanse sfeer. De bevolking leeft nog steeds volgens de oude tradities en spreekt haar eigen dialect. Het dorp staat bekend om haar mooie weefwerk. De Byzantijnse kerk Panaia tis Aperathitissas heeft een prachtig gekerfde icoonwand.

Apollonas is een vissersdorp met een zandstrand en taverna’s. Het dorp is sinds de oudheid bekend om haar marmergroeve. Boven het dorp leidt een trap tegen de heuvel op naar de antieke marmergroeve, waar het onvoltooide standbeeld van een jongeling, de zogenaamde Kouros, ligt.

Je kunt bijvoorbeeld een middagje onder het genot van een glas wijn met de lokale bewoners een kaartje leggen op het dorpsplein. Ook kun je de wijngod Dionysos eren door tegen een kleine vergoeding wijn te proeven in een wijngaard, waar lokale lekkernijen bij worden geserveerd.

Thira balanceert op de kraterrand van Santorini

Dag 9 Naxos - Santorini
Dag 10 Santorini

Santorini GriekenlandVan het groene Naxos varen we in 3 uur met de veerboot naar het vulkanische eiland Santorini. Schepen varen de overstroomde krater binnen op weg naar de haven van Skala Thiras. Het eiland is gevormd uit de resten van een vulkaan, die in de oudheid een enorme uitbarsting had. Hoog boven de haven op de half cirkelvormige kraterrand ligt de stad Thira. Van de haven naar de stad is het een steile klim langs een kronkelpad. Je kunt tegenwoordig via een kabelbaan omhoog, maar je kunt ook een ezel huren om boven te komen! Vanuit ons hotel loop je in een half uur naar het centrum of de bergen in.

Het is mogelijk om een boottocht te maken naar het eilandje Nea Kameni, het restant van de geïmplodeerde vulkaan, die inmiddels langzaam de kop weer boven water steekt. 

Ook kun je de opgravingen bezoeken van de oude havenstad Akrotiri, die bij de vulkaanuitbarsting van 1500 v. Chr. onder het puimsteen is bedolven. Akrotiri maakte deel uit van het culturele en handelsnetwerk van de Minoïsche beschaving.

Het eiland kent verder verscheidene dorpen met smalle straatjes, traditionele huizen en kapelletjes. Aan het eind van de middag strijk je neer in een taverna en geniet je bij een glaasje Ouzo of wijn van de prachtige zonsondergang.

Beroemde opgravingen van de Minoïsche stad Knossos

Dag 11 Santorini - Kreta
Dag 12 Kreta
Dag 13 Kreta
Dag 14 Kreta - Amsterdam

We vervolgen onze reis naar het veelzijdige en meest zuidelijke Griekse eiland Kreta, dat 260 kilometer lang is. De ferry naar Heraklion doet er twee uur over. Daarna rijden we naar Chania, dat ten westen van Heraklion ligt. Chania is een levendige stad met een mooi oud centrum en een Venetiaanse haven. Je kunt er rondwandelen, winkelen of één van de lokale musea bezoeken.

Kreta GriekenlandKreta is bekend vanwege haar levendige badplaatsen aan de kust en de vele authentieke dorpjes die je ontdekt als je een auto huurt en een dagje het binnenland inrijdt. Je kunt gaan kijken in Heraklion dat het op één na belangrijkste nationale archeologische museum van Griekenland bevat of bezoek de beroemde opgravingen van de Minoïsche stad Knossos.

Ook voor de wandelliefhebbers ligt er een mooie uitdaging. Bij geschikte weersomstandigheden kun je optioneel de 16 kilometer lange wandeling door de Samaria-kloof, of een kortere van 9 kilometer door de Imbros-kloof maken. Relaxen aan het strand kan natuurlijk ook. De laatste dag vliegen we weer terug naar Amsterdam.              


Op weg met Djoser

Bij onze reizen is geen sprake van een strak gepland reisschema. De reisdagen staan natuurlijk vast, maar ter plaatse wordt het programma in overleg tussen de groep en de reisbegeleiding ingevuld. De reisbegeleiding biedt de meeste dagen wel een programma aan en een aantal excursies is inbegrepen, maar je bent zeker niet verplicht hieraan deel te nemen. Wie er liever zelf op uitgaat, heeft daartoe alle vrijheid. Zo leer je een land tenslotte het beste kennen. Gemiddeld bestaan de groepen uit 16 deelnemers. De maximale groepsgrootte is 22 personen.

Lees de volledige beschrijving
Boek en reis met Djoser zekerheid Boek en reis met Djoser zekerheid

Vertrekdata 2022

Start - einde

Beschikbaarheid

Prijs

Start - einde

09 mei - 22 mei
G
Vertrek gegarandeerd i

Beschikbaarheid

voldoende
Deelnemers
Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 1.795,-

Start - einde

23 mei - 05 jun
G
Vertrek gegarandeerd i

Beschikbaarheid

voldoende
Deelnemers
Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 1.895,-

Start - einde

20 jun - 03 jul
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende
Deelnemers
Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 1.795,-

Start - einde

18 jul - 31 jul
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende
Deelnemers
Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 1.895,-

Start - einde

05 sep - 18 sep
G
Vertrek gegarandeerd i

Beschikbaarheid

beperkt beschikbaar
Deelnemers
Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 1.895,-

Start - einde

19 sep - 02 okt
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 1.795,-

Vertrekdata 2023

Start - einde

Beschikbaarheid

Prijs

Start - einde

22 mei - 04 jun
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 1.745,-

Start - einde

19 jun - 02 jul
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 1.695,-

Inclusief

 • Rechtstreekse vlucht met Transavia
 • Alle vluchttoeslagen
 • CO2 compensatie vliegreis
 • Nederlandse reisbegeleider
 • Vervoer per bus met airconditioning
 • Overnachtingen in familiehotels
 • Inclusief ontbijt
 • Alle ferryovertochten tussen de eilanden
 • Oriënterende stadswandeling in Athene door de reisbegeleider
 • Bezoek aan Ano Syrus en wandeling naar Ermoupolis
 • Stadswandeling door Naxos met zonsondergang bij de Porta
 • Wandeling rond de kraterrand op Santorini

Exclusief

Overige maaltijden, entreegelden, facultatieve excursies, fooien, persoonlijke uitgaven, verzekeringen, etc.
Reserveringskosten € 25,-, bij 2 of meer personen € 40,-. Bijdrage SGR € 5,- per persoon en calamiteitenfonds € 2,50 per boeking.

Landarrangement

Je kunt deze reis boeken zonder internationale vluchten, je boekt dan zelf je vliegtickets. De prijzen voor dit landarrangement zijn vanaf €1.445,-.

Houd bij de boeking van een landarrangement er rekening mee dat voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers geldt.

Eenpersoonskamer

Alleenreizenden worden, in goed overleg, ingedeeld met andere alleenreizenden van hetzelfde geslacht. Wil je niet ingedeeld worden met een ander groepslid, dan kun je een eenpersoonskamer boeken tegen de daarvoor geldende toeslag vanaf € 365,-.

Bij deze reis is het in juli en augustus niet mogelijk om een eenpersoonskamer te boeken, daarbuiten is het aantal eenpersoonskamers zeer beperkt.

Hotelverlenging

Vervroeging in Athene mét accommodatie in een centraal gelegen hotel is bij te boeken. In Athene liggen verschillende restaurants en cafés in de omgeving van het hotel. De prijs is vanaf  € 50,- op basis van logies en ontbijt in een tweepersoonskamer per persoon per nacht. De prijs voor een eenpersoonskamer is vanaf € 75,- per nacht.

Tevens is een verlenging op Kreta zonder accommodatie mogelijk.

De genoemde prijzen zijn zonder wijzigingskosten van de vlucht en de transfer van/naar de luchthaven.

Vluchttoeslagen (inbegrepen)

Luchtvaartmaatschappijen berekenen naast luchthavenbelastingen, ook brandstof- en veiligheidstoeslagen. Bij Djoser zijn al deze toeslagen in de reissom inbegrepen. Bij een tussentijdse verhoging van de toeslagen door de luchtvaartmaatschappijen berekent Djoser deze kosten niet door. Je komt dus achteraf nooit voor verrassingen te staan.

Groepssamenstelling en groepsgrootte

Onze groepen bestaan uit zowel samenreizende als alleengaande reizigers. Reis je alleen, dan vind je zeker snel aansluiting in onze kleine groepen.

Wil je meer specifieke informatie over de samenstelling van de groep en vertrekdatum van jouw keuze dan kunnen we je telefonisch (071 - 5126400, België: 09 223 00 69) meer informatie geven over bijvoorbeeld leeftijden en het aantal mannen, vrouwen of alleengaande reizigers.

Gemiddeld bestaan de groepen uit 16 deelnemers, het maximum is 22.

De gemiddelde groepsgrootte om de reis door te laten gaan is 8.

Bij een aantal vertrekdata zie je 'Vertrek Gegarandeerd' of 'Vertrek Informatie' vermeld staan. Voor meer informatie over doorgang van de reis en gegarandeerd vertrek: V G

Vertrek informatie

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren. Dit op basis van eerdere ervaringen en boekingen in dit reisseizoen.

Om een groepsreis te garanderen en uit te kunnen voeren is een minimum aantal deelnemers nodig. Dit aantal staat bij betreffende reis vermeld onder het kopje 'Groepssamenstelling en groepsgrootte'. In het uitzonderlijke geval dat het minimum aantal deelnemers niet wordt bereikt en de reis niet door kan gaan, hoor je dit ruim van te voren, doch uiterlijk 21 dagen voor vertrek. Djoser zal altijd haar uiterste best doen om een gewenste alternatieve reis en/of vetrekdatum aan te bieden, waarbij je per persoon eenmalig € 50,- korting krijgt. Volledige restitutie van de reissom, inclusief eventuele via Djoser afgesloten verzekeringen die op de factuur staan (met uitzondering van eventuele kosten van zelf geregelde visa, vaccinaties en andere persoonlijke uitgaven) is natuurlijk ook mogelijk. In het geval dat een reis niet kan doorgaan als gevolg van een overmachtsituatie kunnen er andere voorwaarden gelden waarbij geen volledige restitutie mogelijk is.

Vertrek gegarandeerd

Indien een vertrekdatum het groene icoon met een G heeft, dan ben je er zeker van bent dat je na het ontvangen van de boekingsbevestiging op reis kan gaan. Het kan soms voorkomen dat deelnemers van een reis moeten annuleren of omboeken, waardoor de groepsgrootte onder het vereiste minimum aantal deelnemers daalt. In het uitzonderlijke geval dat het minimum aantal deelnemers niet wordt bereikt en de reis niet door kan gaan, hoor je dit ruim van te voren per e-mail, doch uiterlijk 21 dagen voor vertrek. Djoser zal altijd haar uiterste best doen om er voor te zorgen dat je de gewenste reis op de geboekte vertrekdatum kunt gaan maken, ook indien het minimale aantal deelnemers niet is bereikt. In dat geval bekijken we de mogelijkheid om, al dan niet tegen bijbetaling, de reis mogelijk te maken met bijvoorbeeld aangepast vervoer en/of lokale Engelssprekende reisbegeleiding. Het karakter van een groepsreis kan hierbij dusdanig veranderen dat wij er begrip voor hebben dat je liever een alternatief kiest.

Uiteraard is het ook mogelijk een nieuwe reis of vertrekdatum te boeken, waarbij je per persoon eenmalig € 50,- korting krijgt. Volledige restitutie van de reissom, inclusief eventuele via Djoser afgesloten verzekeringen die op de factuur staan (met uitzondering van eventuele kosten van zelf geregelde visa, vaccinaties en andere persoonlijke uitgaven) is natuurlijk ook mogelijk. In het geval dat een reis niet kan doorgaan als gevolg van een overmachtsituatie kunnen er andere voorwaarden gelden waarbij geen volledige restitutie mogelijk is.

Nog bedenktijd nodig? Dan kun je tot een paar maanden voor vertrek een optie op een reis nemen. Zo’n voorlopige reservering is gratis en is 7 dagen geldig. De optie wordt automatisch omgezet in een definitieve of aanvraagboeking, tenzij je deze tijdig zelf bevestigt of annuleert. Het is helaas niet mogelijk om een optie te nemen op een reis waar nog maar een aantal plaatsen beschikbaar zijn.

Praktische informatie

Accommodatie

Het karakter van de hotels verschilt per plaats, het sanitair is over het algemeen eenvoudig. In Athene overnachten we in een modern hotel op loopafstand van het centrum. Op de eilanden verblijven we meestal in een familiehotel op loop- of korte rijafstand van de haven. Het ontbijt is in de reissom inbegrepen. De Grieken gebruiken een continentaal ontbijt, meestal bestaande uit stokbrood, boter, jam, ham en kaas en koffie of thee.

Bekijk hotelreviews op Tripadvisor

Athene Golden City Hotel
Syros Palladion Hotel
Paros Hotel Panorama
Naxos Barbouni Hotel 
Santorini Babis Hotel
Kreta Hotel Irene


Deze selectie geeft een goed beeld van de hotels waar we op deze reis verblijven.

Eenpersoonskamer

Alleenreizenden worden, in goed overleg, ingedeeld met andere alleenreizenden van hetzelfde geslacht. Wil je niet ingedeeld worden met een ander groepslid, dan kun je een eenpersoonskamer boeken tegen de daarvoor geldende toeslag vanaf € 365,-.

Bij deze reis is het in juli en augustus niet mogelijk om een eenpersoonskamer te boeken, daarbuiten is het aantal eenpersoonskamers zeer beperkt.

 • Golden City Hotel Slaapkamer Athene Griekenland 1
 • Golden City Hotel Eetzaal Athene Griekenland

  Het ontbijt is inclusief

 • Palladion Hotel Syros Tuin Griekenland

  Het is heerlijk vertoeven in de hoteltuinen

 • Barbouni Hotel Naxos Slaapkamer Griekenland

  We verblijven in middenklasse familiehotels

 • Babis hotel Santorini Zwembad Griekenland

  Diverse hotels zijn voorzien van een zwembad

 • Hotel Irene Kreta Slaapkamer Griekenland

  In Athene hebben we een prachtig uitzicht vanuit het hotel

Vliegreis

Transavia

Het meest voorkomende vluchtschema staat hieronder. Je kan ook het schema per vertrekdatum bekijken. Vliegtijden en -maatschappijen zijn onder voorbehoud van wijzigingen.

Kies vertrekdatum:

 • Vlucht met

  Transavia

  Traject

  Amsterdam - Athene

  Vertrek

  14:35

  Aankomst

  18:50

 • Vlucht met

  Transavia

  Traject

  Chania - Amsterdam

  Vertrek

  10:55

  Aankomst

  13:40


Tijdsverschil: één uur later dan in Nederland.

Transavia is opgericht in 1965 en al meer dan 55 jaar een dochteronderneming van KLM. De vloot bestaat voornamelijk uit de nieuwste en efficiëntste vliegtuigen van Boeing. De vluchten zijn zonder overstap. Aan boord is een grote selectie van dranken en snacks beschikbaar, die je gemakkelijk kunt betalen met je creditcard of bankpas. Bij Djoser is standaard 15 kilo ruimbagage en 10 kilo handbagage inclusief.

Djoser compenseert de CO2-uitstoot van je vlucht

Reizen is verrijkend, maar laat ook zijn sporen achter in de vorm van broeikasgassen, waaronder CO2. Door de CO2-uitstoot van de vlucht te compenseren kan ergens anders ter wereld dezelfde hoeveelheid CO2 worden voorkomen, want de vliegreis naar je bestemming is veruit het meest belastend voor ons milieu. Samen met de Southpole Group, de wereldmarktleider in het uitvoeren van CO2-reductie projecten, en de ANVR hebben we gekozen voor verschillende projecten in Thailand en Indonesië.

Met CO2-compensatie doen we dus iets terug voor het klimaat én voor de lokale bevolking. Djoser compenseert alle vluchten van de Djoserreizigers en ook de vliegreizen van haar medewerkers.

Landarrangement

Je kunt deze reis boeken zonder internationale vluchten, je boekt dan zelf je vliegtickets. De prijzen voor dit landarrangement zijn vanaf €1.445,-.

Houd bij de boeking van een landarrangement er rekening mee dat voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers geldt.

Vervoer

Op deze reis verplaatsen we ons van Athene naar de haven Piraeus en op de eilanden van de haven naar de hotels (indien niet op loopafstand) met een transferbus. Tussen de eilanden maken we gebruik van ferry's, dé manier om in Griekenland van eiland naar eiland te reizen. Op bijna alle veerboten kun je op het dek van zon en zee genieten. De overtochten duren ongeveer tussen 1,5 en 5 uur.

 • Vliegtuig Transavia

  Rechtstreekse vluchten brengen je comfortabel naar Griekenland

 • Griekenland Djoser busvervoer vervoersmiddel

  Onze bussen zijn voorzien van airconditioning.

 • Griekenland boot Djoser

  Met de ferry varen we van eiland naar eiland

Bij de reis inbegrepen

 • Rechtstreekse vlucht met Transavia
 • Alle vluchttoeslagen
 • CO2 compensatie vliegreis
 • Nederlandse reisbegeleider
 • Vervoer per bus met airconditioning
 • Overnachtingen in familiehotels
 • Inclusief ontbijt
 • Alle ferryovertochten tussen de eilanden
 • Oriënterende stadswandeling in Athene door de reisbegeleider
 • Bezoek aan Ano Syrus en wandeling naar Ermoupolis
 • Stadswandeling door Naxos met zonsondergang bij de Porta
 • Wandeling rond de kraterrand op Santorini

Excursies

Santorini kerk GriekenlandBij Djoser bepaal je zelf welke bezienswaardigheden je de moeite waard vindt om te bezoeken. De een struint in Athene graag door de wijk Kolonaki op zoek naar koopjes, de ander wil op zijn gemak rondkijken in het Nationaal Archeologisch Museum. In de meeste gevallen kun je er zelf of met groepsgenoten, al dan niet met hulp van onze reisbegeleiding, te voet, met lokaal vervoer of een huurauto op uit gaan. Toegangsgelden zijn niet bij de reissom inbegrepen, zodat je alle vrijheid hebt om je eigen plan te trekken.

Sommige bezienswaardigheden mag je niet missen, zijn slecht bereikbaar of liggen 'en route' naar onze volgende overnachtingsplaats. Dergelijke excursies zijn bij Djoser in het programma opgenomen. Ook bij alle excursies die bij het programma inbegrepen zijn, geldt dat het entreegeld exclusief is.

Tijdens deze reis door Griekenland zijn de volgende excursies in het reisprogramma inbegrepen:

 • Oriënterende stadswandeling in Athene door de reisbegeleider. We wandelen langs de highlights, waar de reisbegeleider ons leuke en interessante weetjes vertelt over de bezienswaardigheden in Athene.
 • Op het eiland Syros bezoeken we Ano Syrus, een stad met esthetische smalle steegjes. Vervolgens wandelen we terug naar Ermoupolis, de hoofdstad van het eiland Syros.
 • We verblijven op het eiland Naxos waar we een stadswandeling maken en een bezoek brengen aan de portabij zonsondergang.
 • Op het vulkanische eiland Santorini maken we een wandeling langs de kraterrand. 

Optionele excursies die ter plaatse kunnen worden geboekt

 • Optionele dagexcursie met een bus naar Noussa en Paros Park. Paros Park is een ecologisch cultureel park met een uniek landschap.
 • Op Santorini is het mogelijk om een dagexcursie te maken naar de opgravingen van Akrotiri. Deze eeuwenlang bewaard gebleven archeologische site is de moeite waard om te bezoeken.
 • Het is mogelijk om op Santorini een eilandtour te maken naar Kamari (een prachtig kustplaatsje), Profitis Ilias, Pirgos en Megalochori. Je kunt genieten van de zonsondergang bij Oia.
 • Een wandeling door de zeven kilometer lange Imbroskloof op Kreta.

Reisdocumenten

 • E-ticket. Meer informatie over de vlucht ontvang je ongeveer 2 weken voor vertrek.
 • Geldig paspoort of Europese identiteitskaart dat geldig dient te zijn bij terugkomst in Nederland.
 • Eventueel een rijbewijs voor het huren van een scooter of een auto.

Geldzaken

In Griekenland is de euro het betaalmiddel.

Als richtbedrag voor uitgaven die niet bij de reissom zijn inbegrepen, zoals maaltijden, entreegelden, facultatieve excursies en persoonlijke uitgaven geldt minimaal € 300,- per persoon per week.

Het prijspeil in de grote steden is vergelijkbaar met Nederland. In de kleinere plaatsen is dit iets lager. De toegangsprijzen voor musea en belangrijke bezienswaardigheden liggen tussen €10,- en € 15,-. Met een internationale studentenkaart of met een seniorenpas is de toegang vaak gratis of gereduceerd.

Het is gebruikelijk om fooien te geven voor verleende diensten. Om te voorkomen dat je steeds fooien uit moet delen, wordt aan het begin van de reis een fooienpot ingesteld, waaruit de (gezamenlijke) tips aan de chauffeurs, gidsen, hotelpersoneel e.d. worden betaald. De richtlijn voor de fooienpot voor deze reis bedraagt € 25,-.

Maaltijden

Eten aan zee GriekenlandIn de reissom is het ontbijt inbegrepen. Het continentaal ontbijt bestaat in de hotels meestal uit stokbrood, boter, jam, ham en kaas en koffie of thee.

Griekenland is terecht beroemd om zijn bijzonder gevarieerde keuken. Behalve gerechten met gebraden vlees en stoofpotten met vlees en groenten (zoals mousaka) is er een enorme keuze aan vis die in de Griekse wateren gevangen wordt. Griekenland staat verder bekend om zijn heerlijke wijnen en ouzo, het aperitief met anijssmaak. Je kunt er genieten van bijvoorbeeld versgemaakte tzatziki, Griekse salade met fetta, Pastitsio (afgeleid van Italiaanse lasagne) en overheerlijke mixed grill met souvlaki.
 

Gezondheid

De hygiënische omstandigheden zijn in Griekenlandhetzelfde zijn als in Nederland en België. Zeker in de zomer, wanneer het erg warm kan zijn, is het verstandig enigszins te letten op wat je eet. Ook het drinken van kraanwater is niet overal aan te raden. Je kunt het beste mineraalwater drinken, dat praktisch overal te koop is.

Reizen en Covid-19

We kunnen naar steeds meer landen veilig en verantwoord op reis. Uiteraard voeren we reizen uit naar landen met een groen of geel reisadvies, maar ook zijn reizen naar een aantal landen met een oranje reisadvies mogelijk. Een overzicht van landen waar je nu met Djoser naar toe kan vind je hier. Voor actuele informatie over inreisbeperkingen en voorwaarden adviseren wij je de website met de reisadviezen van het Ministerie van Buitenlandse Zaken te raadplegen. Om deel te kunnen nemen aan een Djoserreis moet je volledig gevaccineerd zijn, voor de veiligheid en een soepel verloop van de reis.

Uiteraard hebben we frequent contact met onze agentschappen. Hierdoor zijn we goed op de hoogte van de lokale omstandigheden en regels. Houd er rekening mee dat lokale regelgeving aan verandering onderhevig kan zijn. Na boeking houden wij je over deze regels en voorwaarden via "Mijn Djoser" op de hoogte.

Met onze lokale vertegenwoordiger, onze 24/7 bereikbaarheid/bijstand én de aanwezigheid van een reisbegeleider, reis je met Djoser met een gerust gevoel.

Hotelverlenging

Vervroeging in Athene mét accommodatie in een centraal gelegen hotel is bij te boeken. In Athene liggen verschillende restaurants en cafés in de omgeving van het hotel. De prijs is vanaf  € 50,- op basis van logies en ontbijt in een tweepersoonskamer per persoon per nacht. De prijs voor een eenpersoonskamer is vanaf € 75,- per nacht.

Tevens is een verlenging op Kreta zonder accommodatie mogelijk.

De genoemde prijzen zijn zonder wijzigingskosten van de vlucht en de transfer van/naar de luchthaven.

Klimaat en geografie

Griekenland kent een stabiel mediterraan klimaat met een aangenaam warme lente van maart tot juni en droge, warme zomers van juni tot oktober. In het algemeen is het op de eilanden Naxos en Santorini minder warm dan op het vasteland.

Reisbegeleiding en gidsen

Een enthousiaste Nederlandse reisbegeleider begeleidt de reis. Onze reisbegeleiders zijn zeer ervaren en bevlogen reizigers en vertellen onderweg leuke weetjes over de bestemming. Zij zorgen dat de reis soepel verloopt en zijn het aanspreekpunt voor vragen en wensen. De eigen passie, in combinatie met een uitgebreide training en inwerkprocedure, vormt de basis voor hun deskundigheid en professionaliteit.

Veelgestelde vragen

Hoe zijn de hotels tijdens de rondreis?

We overnachten in sfeervolle centraal gelegen hotels. Het karakter van de hotels verschilt per plaats. Alle kamers zijn voorzien van een eigen badkamer. In Athene overnachten we in een modern hotel in het centrum en naast een metrohalte.
Op de eilanden verblijven we meestal in een leuke kleine familiehotels op loop- of korte rijafstand van de haven, restauranst en bars.

Het ontbijt is in de reissom inbegrepen. De Grieken gebruiken een continentaal ontbijt, meestal bestaande uit stokbrood, boter, jam, ham en kaas en koffie of thee.

Hoe reizen we over land in Griekenland?

Is het mogelijk om een driepersoonskamer te boeken?

Kan ik in Griekenland wandelingen maken?

Wat is de beste reistijd?

Heb ik voor Griekenland vaccinaties nodig?

Uit hoeveel personen bestaan de groepen?

Stel je eigen vraag

Bekijk alle veelgestelde vragen

Reviews Griekenland reizen

Gemiddelde beoordeling: 8,5

 • Ik vond het een goede combinatie van cultuur en ontspanning. Doordat de Cycladen klein zijn, vond ik 2 dagen per eiland ideaal. Elke eiland heeft een aparte sfeer, waardoor het interessant blijft om van eiland te wisselen. Achteraf had ik alleen nog wat langer in Athene en Kreta willen blijven.

  9,0

  9,0
 • Mooie reis, maar geeft enkel een impressie van de eilanden die op zich heel verschillend zijn. Nicolete, was een enthousiaste reisleidster, altijd présent en ik werd door haar verwend, daar ik kniepijn had, heeft ze er altijd voor gezorgd dat ik op het gelijksvloer een kamer

  8,0

  8,0
 • Een ontspannen reis, terwijl je door het reistempo van 2 overnachtingen per locatie toch veel kunt zien in 14 dagen tijd. Athene heeft geen aanprijzing nodig, de cycladen zijn prachtig (vooral Paros en Naxos) en Kreta vormt een mooie afsluiting. De ferry-overtochten zijn leuk!

  9,0

  9,0
 • Een interessante reis om een vrij onbekende eilandengroep (buiten Santorini), nl. de Cycladen, beter te leren kennen. De 2 dagen op elk eiland geven de reiziger voldoende gelegenheid om de hoogtepunten van elk eiland te ontdekken. Mooie dorpjes, fijne stranden, opgravingen uit de oudheid en lekker eten!

  8,0

  8,0
Bekijk alle reviews

Plaats een review

Daarom Djoser

 • Rechtstreekse vlucht met Transavia
 • Combinatie van Athene en de eilanden Syros, Paros, Naxos, Santorini en Kreta
 • Centraal gelegen familiehotels inclusief ontbijt
 • Stadswandeling door Athene inbegrepen
 • Nederlandse reisbegeleiding

Klantwaardering

8,5

Ik vond het een goede combinatie van cultuur en ontspanning....
Ik vond het een goede combinatie van cultuur en ontspanning. Doordat de Cycladen klein zijn, vond ik 2 dagen per eiland ideaal. Elke eiland heeft een aparte sfeer, waardoor het interessant blijft om van eiland te wisselen. Achteraf had ik alleen nog wat langer in Athene en Kreta willen blijven.

Richard H. - 9,0
Mooie reis, maar geeft enkel een impressie van de eilanden d...
Mooie reis, maar geeft enkel een impressie van de eilanden die op zich heel verschillend zijn. Nicolete, was een enthousiaste reisleidster, altijd présent en ik werd door haar verwend, daar ik kniepijn had, heeft ze er altijd voor gezorgd dat ik op het gelijksvloer een kamer

B C. - 8,0
Een ontspannen reis, terwijl je door het reistempo van 2 ove...
Een ontspannen reis, terwijl je door het reistempo van 2 overnachtingen per locatie toch veel kunt zien in 14 dagen tijd. Athene heeft geen aanprijzing nodig, de cycladen zijn prachtig (vooral Paros en Naxos) en Kreta vormt een mooie afsluiting. De ferry-overtochten zijn leuk!

Philip S. - 9,0

Het weer in Griekenland

Het weer in Griekenland

18°C

Terug naar boven
/