Bekijk de Rondreis Griekenland, 18 dagen van Djoser

Rondreis Griekenland 18 dagen

Ontdek de verborgen schatten van Griekenland

Tijdens deze rondreis maak je kennis met het vasteland van Griekenland én met de eilanden Naxos, Santorini en Kreta. Athene is rijk aan geschiedenis, wat je terugziet in het centrum, het Archeologisch Museum en de Akropolis. Onderweg bezoeken we de plaatsen Delphi, Olympia, Pylos en Nafplion. We vergapen ons aan de beroemde Meteorakloosters bij Kalambaka. In Pireus stappen we op de veerboot naar het lieflijke eiland Naxos. Hierna varen we door naar het indrukwekkende vulkanische eiland Santorini. We eindigen de reis op het meest zuidelijke Griekse eiland: het afwisselende Kreta.

Download reisinformatie

Prijs vanaf € 1.845,-

Van:
Aan:


Routekaart Rondreis Griekenland, 18 dagen
 1. Amsterdam - Athene
 2. Athene
 3. Athene - Kalambaka
 4. Kalambaka - Osios Loukas - Delphi
 5. Delphi - Olympia
 6. Olympia - Pylos
 7. Pylos
 8. Pylos - Mystras
 9. Mystras - Mycene - Nafplion
 10. Nafplion
 11. Nafplion - Epidaurus - Kanaal van Korinthe - Pireus - veerboot naar Naxos
 12. Naxos
 13. Naxos - veerboot naar Santorini
 14. Santorini
 15. Santorini - veerboot naar Kreta
 16. Kreta
 17. Kreta
 18. Kreta - Amsterdam

Route op datum:

Reisbeschrijving

Verken de oudheden van Athene

Dag 1 Amsterdam - Athene
Dag 2 Athene

Athene is de grootste stad van Griekenland en met ruim drie miljoen inwoners één van de grootste van Europa. Bijna 40% van de Grieken woont hier. De stad is enorm rijk aan geschiedenis. Ons hotel ligt in het centrum, op loopafstand van de meeste bezienswaardigheden. Het moderne centrum van Athene wordt gevormd door het Syntagmaplein en het Omoniaplein, die door drukke winkelstraten met elkaar zijn verbonden.

Acropolis Athene GriekenlandHet klassieke hoogtepunt is natuurlijk de beklimming van de Akropolis. Het is een mooie wandeling over de Pnyx, een met groene pijnbomen begroeide heuvel. De tafelberg is wel 156 meter hoog en biedt een geweldig uitzicht over de stad. De Akropolis is niet voor niets UNESCO-werelderfgoed en een van de mooiste locaties die we bezoeken tijdens deze reis.

Niet ver van het Omoniaplein is het Archeologisch Museum. Hier tref je één van de beroemdste verzamelingen van Griekse kunst aan, van het alleroudste Griekenland tot en met de Hellenistische tijd. Je loopt vanaf het hotel in een kwartier naar de wijk Plaka, die is ontstaan in de Turkse tijd. In tegenstelling tot het moderne Athene is de huizenbouw nog traditioneel. De muren zijn begroeid met hibiscus en bougainvillea. Op vele open plekken tref je nog resten aan van tempeltjes en marktpleinen van het Athene uit de oudheid. 

Verder kun je het Nationaal Museum met zijn fameuze beelden bezoeken.

Delphi: woonplaats van het 'orakel'

Dag 3 Athene - Kalambaka
Dag 4 Kalambaka - Osios Loukas - Delphi

Klooster Meteora GriekenlandMet de bus vertrekken we naar Kalambaka. Kalambaka zelf heeft een mooie 14e-eeuwse kathedraal en ligt aan de voet van steile rotsen. Het hoogtepunt wordt natuurlijk gevormd door de op rotsen gebouwde Meteora-kloosters, waarvan het oudste ook uit de 14e eeuw komen. Ze zijn via alleen via een trappenstelsel te bereiken. Veel gebouwen, met name het grote Meteoron-klooster en de Agios Nikolaos, zijn rijkelijk versierd met fresco’s en iconen. Heel indrukwekkend is ook het uitzicht op de andere kloosters, die vaak van de rots zelf gemaakt lijken te zijn.

De tocht van Kalambaka naar Delphi, de volgende dag, neemt ongeveer vijf uur in beslag. Onderweg bezoeken we het klooster Osios Loukas, één van de mooiste Byzanthijnse bouwwerken van Griekenland. Loukas, aan wie dit klooster is gewijd, was achtereenvolgens avonturier, ascetisch kluizenaar, genezer en voorspeller. In deze laatste hoedanigheid trok hij de aandacht van de keizer. Deze bouwde na zijn overlijden de prachtige kloosterkerk voor hem.

Delphi GriekenlandDelphi is een kleine provincieplaats, die vooral wordt bezocht vanwege de restanten van het heiligdom en het orakel uit de klassieke oudheid. De bewoners van Delphi leven zo, net als hun verre voorouders, nog steeds van de opbrengsten van het orakel. Eeuwenlang bezochten mensen uit de wijde omgeving dit orakel om bij de god Apollon advies over alle mogelijke levensvragen in te winnen. Van het antwoord dat de priesteres gaf lieten heersers hun politieke beslissingen mede afhangen. Vaak kreeg men een cryptisch antwoord en bij het opvolgen van het advies, was de uitkomst ook lang niet altijd positief... 

Behalve om zijn cultuurhistorische belang is het bezoek aan het orakel ook een ‘must’ vanwege het magnifieke uitzicht dat je er hebt over steile, met cipressen en pijnbomen begroeide hellingen. Het orakel ligt op ongeveer 15 minuten lopen van het hotel.

Ontdek de authentieke dorpjes en oude kastelen

Dag 5 Delphi- Nafpaktos - Olympia
Dag 6 Olympia - Pylos
Dag 7 Pylos

Op de rit naar de Peloponnesos maken we als de tijd het toelaat een stop in Nafpaktos, een typisch Grieks havenstadje, gedomineerd door een Venetiaans fort. Aan de haven is het goed toeven op een terrasje. Hierna nemen we we vanaf Antirion de brug naar de Peloponnesos. Vervolgens rijden we in circa drie uur door naar Olympia.

Olympia is natuurlijk beroemd gewordenGriekenland Olympia fakkel ontsteking Djoser door de Olympische Spelen, een religieus festijn ter ere van Zeus dat van 776 v. chr tot 394 na chr. plaatsvond. Tegenwoordig wordt hier elke vier jaar de Olympische fakkel ontstoken. In de grote tempel van Zeus werden de winnaars van de spelen met een olijftak gelauwerd. De resten van dit sport- en tempelcomplex liggen in een bosrijke omgeving. Je loopt er vanaf ons hotel in tien minuten naar toe. Na je bezoek aan de archeologische site is het nog de moeite waard langs te gaan bij de lokale imker.

Pylos GriekenlandDe rit van Olympia naar Pylos, een lieflijk plaatsje aan het strand duurt ongeveer drie uur. We rijden langs een mooie kustweg, waarbij je vrijwel steeds uitzicht op zee hebt. De volgende dag kun je rondwandelen in Pylos en neerstrijken op een terras bij het haventje. Of je gaat naar Methoni, gelegen aan de zuidelijkste punt van de westkust van de Peloponnesos. Het imposant Venetiaans fort, dat direct aan zee ligt is een bezoek waard. Afhankelijk van de openingstijden kun je de overblijfselen van het Myceense paleis van Nestor of het Neokastro bezoeken. 

Culinair genieten

Dag 8 Pylos - Mystras 
Dag 9 Mystras - Mycene - Nafplion
Dag 10 Nafplion

Dorp Mystras GriekenlandHet 14e-eeuwse Byzantijnse Mystras is tegen een steile berghelling gebouwd. Je hebt er wel een paar uur voor nodig om het te bekijken. Vanaf de top van de berg loop je langs de verschillende overblijfselen naar beneden. Halverwege de tocht kun je genieten van een prachtig uitzicht over de omgeving. Enkele kilometers verderop ligt overigens het moderne Sparta, waar je helaas weinig terugvindt van het illustere militaire bolwerk uit de Griekse oudheid. Wel vind je er een leuk museum over mediterrane olijfolie.

Onderweg van Mystras naar Nafplion brengen we een bezoek aan Mycene, waar je onder andere de imposante, duizenden jaren oude Leeuwenpoort in de burcht bekijkt. Vervolgens rijdt de bus door naar Nafplion, rond 1830 de eerste hoofdstad van het net onafhankelijk geworden Griekenland.

Nafplion uitzicht Griekenland DjoserNafplion is één van de aantrekkelijkste stadjes van de Peloponnesos. De stad werd twee eeuwen lang door de Venetianen overheersd. De architectuur, waarin witte en pastelkleurige huizen met smeedijzeren balkonnetjes de toon zetten, doet ook nog steeds sterk aan Venetië denken. Het is aan de voet van een heuvel gebouwd en biedt uitzicht over een baai. Omdat het zeer strategisch aan zee is gelegen zijn er in het verleden meerdere grote burchten op de heuvel opgetrokken, waaronder het Palamidi-fort. Bereid je bij een bezoek eraan wel voor op een flinke klim!


Bezoek het antieke Griekse theater Epidaurus

Dag 11 Nafplion - Epidaurus - kanaal van Korinthe - Pireus - veerboot naar Naxos
Dag 12 Naxos

Ook in de buurt van Nafplion liggen overblijfselen van de klassieke beschaving, zoals de resten van Tiryns. Het best bewaarde antieke Griekse theater, dat in Epidaurus ligt bezoeken we onderweg naar Pireus. Dit theater is nog zo gaaf en heeft nog zo’n goede akoestiek, dat er in de zomermaanden veel voorstellingen worden gegeven van klassieke Griekse theaterstukken.

Theater Epidaurus GriekenlandNatuurlijk werpen we een blik in het diepe kanaal van Korinthe voor we in Pireus de veerboot naar Naxos nemen. Naxos is het grootste en hoogste eiland van de Cycladen. Alhoewel bergachtig, is het bijzonder vruchtbaar en in het bezit van een kleurrijke vegetatie. Over het eiland verspreid liggen citrus- en olijfboomgaarden en een gedeelte van het eiland kent een rotsachtige kust met verlaten baaien. We overnachten bij Naxos-stad, ook wel Chora genaamd. Naxos-stad is een schilderachtige stad met boven op de heuvel een kasteel uit de Venetiaanse periode.

Je kunt je hier uren vermaken in de bochtige trapstraatjes. Bij de haven staat een schitterend restant van een Griekse tempel van Apollon, die nooit voltooid is, en die vooral bij zonsondergang heel fotogeniek is. Verder kun je met een brommertje of auto de dorpen bezoeken die liggen tussen sinaasappel- en olijfboomgaarden. Of je neemt kijkje in een ouzo-distilleerderij.

Hier kun je bijvoorbeeld een middagje onder het genot van een glas retsina met de lokale bewoners een kaartje leggen op het dorpsplein. Ook kun je de wijngod Dionysos eren door tegen een kleine vergoeding wijn te proeven in een wijngaard, waar lokale lekkernijen bij worden geserveerd.

Witgekalkte huisjes en een azuurblauwe zee

Dag 13 Naxos - veerboot naar Santorini
Dag 14 Santorini

Santorini Griekenland DjoserVan het groene Naxos varen we in ca. 3 uur met de veerboot naar het vulkanische eiland Santorini. Schepen varen de overstroomde krater binnen op weg naar de haven van Skala Thiras. Het eiland is gevormd uit de resten van een vulkaan, die in de oudheid een enorme uitbarsting had. Hoog boven de haven op de half cirkelvormige kraterrand ligt de stad Thira. Van de haven naar de stad is het een steile klim langs een kronkelpad. Je kunt tegenwoordig via een kabelbaan omhoog, maar je kunt ook een ezel huren om boven te komen! Vanuit ons hotel loop je in een half uur naar het centrum of de bergen in.

Het is mogelijk om een boottocht te maken naar het eilandje Nea Kameni, het restant van de geïmplodeerde vulkaan, die inmiddels langzaam de kop weer boven water steekt.

Ook kun je de opgravingen bezoeken van de oude havenstad Akrotiri, die bij de vulkaanuitbarsting van 1500 v. Chr. onder het puimsteen is bedolven. Akrotiri maakte deel uit van het culturele en handelsnetwerk van de Minoïsche beschaving.

Het eiland kent verder verscheidene dorpen met smalle straatjes, traditionele huizen en kapelletjes. Aan het eind van de middag strijk je neer in een taverna en geniet je bij een glaasje Ouzo of Retsina van de prachtige zonsondergang.

Wandel door de bergen en ontspan aan het strand

Dag 15 Santorini - veerboot naar Kreta
Dag 16 Kreta
Dag 17 Kreta
Dag 18 Kreta - Amsterdam

We vervolgen onze reis naar het veelzijdige en meest zuidelijke Griekse eiland, Kreta. De ferry naar Heraklion doet er twee uur over. Daarna rijden we naar Chania, dat ten westen van Heraklion ligt. Het is een levendige stad met een mooi oud centrum en en een Venetiaanse haven. Je kunt er rondwandelen, winkelen (zoals de Grieken uit de omgeving ook graag doen) of één van de lokale musea bezoeken.

Landschap kerkje Kreta GriekenlandKreta is bekend vanwege haar levendige badplaatsen aan de kust en de vele authentieke dorpjes die je ontdekt als je een auto huurt en een dagje het binnenland in rijdt. Je kunt ook gaan kijken in Heraklion, dat het op één na belangrijkste nationale archeologische museum van Griekenland herbergt. Ook voor de wandelliefhebbers ligt er een mooie uitdaging. Bij geschikte weersomstandigheden kun je de 16 kilometer lange wandeling door de Samaria-kloof maken. Relaxen aan het strand kan natuurlijk ook.

De laatste dag vliegen we met Transavia vanuit Chania weer terug naar Amsterdam.                 


Op weg met Djoser

Bij onze reizen is geen sprake van een strak gepland reisschema. De reisdagen staan natuurlijk vast, maar ter plaatse wordt het programma in overleg tussen de groep en de reisbegeleiding ingevuld. De reisbegeleiding biedt de meeste dagen wel een programma aan en een aantal excursies is inbegrepen, maar je bent zeker niet verplicht hieraan deel te nemen. Wie er liever zelf op uitgaat, heeft daartoe alle vrijheid. Zo leer je een land tenslotte het beste kennen. Gemiddeld bestaan de groepen uit 16 deelnemers. De maximale groepsgrootte is 22 personen.

Lees de volledige beschrijving
Boek en reis met Djoser zekerheid Boek en reis met Djoser zekerheid

Vertrekdata 2022

Start - einde

Beschikbaarheid

Prijs

Start - einde

19 apr - 06 mei
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende
Deelnemers
Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 1.945,-

Start - einde

03 mei - 20 mei
G
Vertrek gegarandeerd i

Beschikbaarheid

beperkt beschikbaar
Deelnemers
Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 2.045,-

Start - einde

10 mei - 27 mei
G
Vertrek gegarandeerd i

Beschikbaarheid

voldoende
Deelnemers
Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 1.945,-

Start - einde

17 mei - 03 jun
G
Vertrek gegarandeerd i

Beschikbaarheid

8 plaatsen vrij
Deelnemers
Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 2.095,-

Start - einde

24 mei - 10 jun
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende
Deelnemers
Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 1.995,-

Start - einde

31 mei - 17 jun
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 1.995,-

Start - einde

07 jun - 24 jun
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 1.945,-

Start - einde

14 jun - 01 jul
G
Vertrek gegarandeerd i

Beschikbaarheid

voldoende
Deelnemers
Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 1.895,-

Start - einde

28 jun - 15 jul
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 1.895,-

Start - einde

12 jul - 29 jul
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 1.995,-

Start - einde

19 jul - 05 aug
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 2.045,-

Start - einde

30 aug - 16 sep
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 1.995,-

Start - einde

06 sep - 23 sep
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende
Deelnemers
Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 1.995,-

Start - einde

13 sep - 30 sep
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 1.895,-

Start - einde

20 sep - 07 okt
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 1.895,-

Start - einde

27 sep - 14 okt
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende
Deelnemers
Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 1.895,-

Start - einde

04 okt - 21 okt
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 1.895,-

Start - einde

11 okt - 28 okt
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 1.895,-

Vertrekdata 2023

Start - einde

Beschikbaarheid

Prijs

Start - einde

18 apr - 05 mei
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 1.895,-

Start - einde

02 mei - 19 mei
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 1.995,-

Start - einde

16 mei - 02 jun
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 1.995,-

Start - einde

06 jun - 23 jun
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 1.845,-

Start - einde

13 jun - 30 jun
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 1.845,-

Inclusief

 • Rechtstreekse vluchten met Transavia
 • Alle vluchttoeslagen
 • CO2 compensatie vliegreis
 • Nederlandse reisbegeleider
 • Vervoer per bus met airconditioning
 • Overnachtingen in sfeervolle hotels met airconditioning
 • Inclusief ontbijt
 • Overtocht per veerboot van Piraeus naar Naxos, Naxos naar Santorini en Santorini naar Kreta
 • Oriënterende stadswandeling in Athene door de reisbegeleider
 • Bezichtiging van het Byzantijns klooster Osios Loukas
 • Bezoek aan de meteora kloosters bij Kalambaka
 • Excursie naar de archeologische sites van Delphi, Olympia, Mycene (leeuwenpoort) en Epidaurus
 • Bezoek aan Mystras
 • Bezoek aan het kanaal van Korinthe

Exclusief

Overige maaltijden, entreegelden, facultatieve excursies, fooien, persoonlijke uitgaven, verzekeringen, etc.
Reserveringskosten € 40,- per boeking. Bijdrage SGR € 5,- per persoon en calamiteitenfonds € 2,50 per boeking.
 

Landarrangement

Je kunt deze reis boeken zonder internationale vluchten, je boekt dan zelf je vliegtickets. De prijzen voor dit landarrangement zijn vanaf €1.595,-.

Houd bij de boeking van een landarrangement er rekening mee dat voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers geldt.

Eenpersoonskamer

Alleenreizenden worden, in goed overleg, ingedeeld met andere alleenreizenden van hetzelfde geslacht. Wil je niet ingedeeld worden met een ander groepslid, dan kun je een eenpersoonskamer boeken tegen de daarvoor geldende toeslag vanaf € 345,-

Bij deze reis is het in juli en augustus niet mogelijk om een eenpersoonskamer te boeken, daarbuiten is het aantal eenpersoonskamers zeer beperkt.

Hotelverlenging

Vervroeging in Athene mét accommodatie in een centraal gelegen hotel is bij te boeken. In Athene liggen verschillende restaurants en cafés in de omgeving van het hotel. De prijs is vanaf € 50,- op basis van logies en ontbijt in een tweepersoonskamer per persoon per nacht. De prijs voor een eenpersoonskamer is vanaf € 75,- per nacht.

Een verlenging op Kreta is alleen zonder accommodatie mogelijk. Wij verzetten de terugvlucht, maar je moet dan zelf een hotel regelen.

De genoemde prijzen zijn zonder wijzigingskosten van de vlucht en de transfer van/naar de luchthaven.

Vluchttoeslagen (inbegrepen)

Luchtvaartmaatschappijen berekenen naast luchthavenbelastingen, ook brandstof- en veiligheidstoeslagen. Bij Djoser zijn al deze toeslagen in de reissom inbegrepen. Bij een tussentijdse verhoging van de toeslagen door de luchtvaartmaatschappijen berekent Djoser deze kosten niet door. Je komt dus achteraf nooit voor verrassingen te staan.

Groepssamenstelling en groepsgrootte

Onze groepen bestaan uit zowel samenreizende als alleengaande reizigers. Reis je alleen, dan vind je zeker snel aansluiting in onze kleine groepen.

Wil je meer specifieke informatie over de samenstelling van de groep en vertrekdatum van jouw keuze dan kunnen we je telefonisch (071 - 5126400, België: 09 223 00 69) meer informatie geven over bijvoorbeeld leeftijden en het aantal mannen, vrouwen of alleengaande reizigers.

Gemiddeld bestaan de groepen uit 16 deelnemers, het maximum is 22.

De gemiddelde groepsgrootte om de reis door te laten gaan is 8.

Bij een aantal vertrekdata zie je 'Vertrek Gegarandeerd' of 'Vertrek Informatie' vermeld staan. Voor meer informatie over doorgang van de reis en gegarandeerd vertrek: V G

Vertrek informatie

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren. Dit op basis van eerdere ervaringen en boekingen in dit reisseizoen.

Om een groepsreis te garanderen en uit te kunnen voeren is een minimum aantal deelnemers nodig. Dit aantal staat bij betreffende reis vermeld onder het kopje 'Groepssamenstelling en groepsgrootte'. In het uitzonderlijke geval dat het minimum aantal deelnemers niet wordt bereikt en de reis niet door kan gaan, hoor je dit ruim van te voren, doch uiterlijk 21 dagen voor vertrek. Djoser zal altijd haar uiterste best doen om een gewenste alternatieve reis en/of vetrekdatum aan te bieden, waarbij je per persoon eenmalig € 50,- korting krijgt. Volledige restitutie van de reissom, inclusief eventuele via Djoser afgesloten verzekeringen die op de factuur staan (met uitzondering van eventuele kosten van zelf geregelde visa, vaccinaties en andere persoonlijke uitgaven) is natuurlijk ook mogelijk. In het geval dat een reis niet kan doorgaan als gevolg van een overmachtsituatie kunnen er andere voorwaarden gelden waarbij geen volledige restitutie mogelijk is.

Vertrek gegarandeerd

Indien een vertrekdatum het groene icoon met een G heeft, dan ben je er zeker van bent dat je na het ontvangen van de boekingsbevestiging op reis kan gaan. Het kan soms voorkomen dat deelnemers van een reis moeten annuleren of omboeken, waardoor de groepsgrootte onder het vereiste minimum aantal deelnemers daalt. In het uitzonderlijke geval dat het minimum aantal deelnemers niet wordt bereikt en de reis niet door kan gaan, hoor je dit ruim van te voren per e-mail, doch uiterlijk 21 dagen voor vertrek. Djoser zal altijd haar uiterste best doen om er voor te zorgen dat je de gewenste reis op de geboekte vertrekdatum kunt gaan maken, ook indien het minimale aantal deelnemers niet is bereikt. In dat geval bekijken we de mogelijkheid om, al dan niet tegen bijbetaling, de reis mogelijk te maken met bijvoorbeeld aangepast vervoer en/of lokale Engelssprekende reisbegeleiding. Het karakter van een groepsreis kan hierbij dusdanig veranderen dat wij er begrip voor hebben dat je liever een alternatief kiest.

Uiteraard is het ook mogelijk een nieuwe reis of vertrekdatum te boeken, waarbij je per persoon eenmalig € 50,- korting krijgt. Volledige restitutie van de reissom, inclusief eventuele via Djoser afgesloten verzekeringen die op de factuur staan (met uitzondering van eventuele kosten van zelf geregelde visa, vaccinaties en andere persoonlijke uitgaven) is natuurlijk ook mogelijk. In het geval dat een reis niet kan doorgaan als gevolg van een overmachtsituatie kunnen er andere voorwaarden gelden waarbij geen volledige restitutie mogelijk is.

Nog bedenktijd nodig? Dan kun je tot een paar maanden voor vertrek een optie op een reis nemen. Zo’n voorlopige reservering is gratis en is 5 dagen geldig. De optie wordt automatisch omgezet in een definitieve of aanvraagboeking, tenzij je deze tijdig zelf bevestigt of annuleert. Het is helaas niet mogelijk om een optie te nemen op een reis waar nog maar een aantal plaatsen beschikbaar zijn.

Praktische informatie

Accommodatie

We overnachten in middenklasse hotels, die veelal op loopafstand van het centrum gelegen zijn. Op de eilanden is de ligging op loop- of korte rijafstand van de haven. De Grieken gebruiken een continentaal ontbijt, meestal bestaande uit stokbrood, boter, jam, ham en kaas en koffie of thee. Het ontbijt is in de reissom inbegrepen.

Het karakter van de hotels verschilt per plaats, het sanitair is over het algemeen eenvoudig. Zo verblijven we in Athene in een modern hotel, op Naxos en op Kreta in kleine familiehotels. Het hotel in Mystras is gerenoveerd en biedt een meerwaarde dankzij de mooie ligging en het zwembad met heerlijke tuin. Alle hotels beschikken over airconditioning op de hotelkamer.

Bekijk hotelreviews op Tripadvisor

Athene Crystal City Hotel
Delphi Artemis Hotel 
Kalambaka Hotel Rex
Mystras Byzantion Hotel
Nafplion Nafplia Hotel
Naxos Barbouni Hotel
Kreta Hotel Irene


Deze selectie geeft een goed beeld van de hotels waar we op deze reis verblijven.

Eenpersoonskamer

Alleenreizenden worden, in goed overleg, ingedeeld met andere alleenreizenden van hetzelfde geslacht. Wil je niet ingedeeld worden met een ander groepslid, dan kun je een eenpersoonskamer boeken tegen de daarvoor geldende toeslag vanaf € 345,-

Bij deze reis is het in juli en augustus niet mogelijk om een eenpersoonskamer te boeken, daarbuiten is het aantal eenpersoonskamers zeer beperkt.

 • Griekenland hotel overnachting accommodatie Djoser
 • Griekenland overnachting uitzicht Djoser

  In verschillende hotels is het genieten van het prachtige uitzicht

 • Griekenland hotel overnachting accommodatie lobby Djoser

  Het ontbijt is inclusief

 • Griekenland restaurant hotel overnachting Djoser
 • Griekenland overnachting accommodatie Djoser

  Alle hotels beschikken over airconditioning

 • Griekenland overnachting hotel accommodatie Djoser

  De accommodaties zijn centraal gelegen

 • Griekenland hotel accommodatie santorini Djoser

  Het hotel in Santorini is typisch voor zijn omgeving

 • Overnachting hotel accommodatie Djoser
 • Hotel accommodatie Griekenland overnachting Djoser
 • Griekenland hotel overnachting accommodatie zwembad Djoser

  In Mystras verblijven we in een hotel met zwembad in de tuin

 • Griekenland hotel accommodatie Djoser
 • Djoser hotel accommodatie overnachting Griekenland

  Alle hotelkamers hebben een eigen badkamer met toilet

Vliegreis

Transavia

Het meest voorkomende vluchtschema staat hieronder. Je kan ook het schema per vertrekdatum bekijken. Vliegtijden en -maatschappijen zijn onder voorbehoud van wijzigingen.

Kies vertrekdatum:

 • Vlucht met

  Transavia

  Traject

  Amsterdam - Athene

  Vertrek

  16:20

  Aankomst

  20:35

 • Vlucht met

  Transavia

  Traject

  Chania - Amsterdam

  Vertrek

  20:45

  Aankomst

  23:35


Tijdsverschil: één uur later.
 

Transavia is opgericht in 1965 en al meer dan 55 jaar een dochteronderneming van KLM. De vloot bestaat voornamelijk uit de nieuwste en efficiëntste vliegtuigen van Boeing. De vluchten zijn zonder overstap. Aan boord is een grote selectie van dranken en snacks beschikbaar, die je gemakkelijk kunt betalen met je creditcard of bankpas. Bij Djoser is standaard 15 kilo ruimbagage en 10 kilo handbagage inclusief.

Djoser compenseert de CO2-uitstoot van je vlucht

Reizen is verrijkend, maar laat ook zijn sporen achter in de vorm van broeikasgassen, waaronder CO2. Door de CO2-uitstoot van de vlucht te compenseren kan ergens anders ter wereld dezelfde hoeveelheid CO2 worden voorkomen, want de vliegreis naar je bestemming is veruit het meest belastend voor ons milieu. Samen met de Southpole Group, de wereldmarktleider in het uitvoeren van CO2-reductie projecten, en de ANVR hebben we gekozen voor verschillende projecten in Thailand en Indonesië.

Met CO2-compensatie doen we dus iets terug voor het klimaat én voor de lokale bevolking. Djoser compenseert alle vluchten van de Djoserreizigers en ook de vliegreizen van haar medewerkers.

Landarrangement

Je kunt deze reis boeken zonder internationale vluchten, je boekt dan zelf je vliegtickets. De prijzen voor dit landarrangement zijn vanaf €1.595,-.

Houd bij de boeking van een landarrangement er rekening mee dat voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers geldt.

Vervoer

Op deze reis verplaatsen we ons op de Peloponnesos met onze eigen bus. Daarnaast maken we veelal gebruik van ferry's, dé manier om in Griekenland van eiland naar eiland te reizen. Op bijna alle veerboten kun je op het dek van zon en zee genieten. De overtochten duren tussen 1½ en 5 uur.

 • Vliegtuig Transavia

  Directe vlucht met Transavia

 • Griekenland Djoser busvervoer vervoersmiddel

  Vervoer ter plaatse met airconditioned bus

 • Griekenland boot Djoser

  Inclusief ferryboot tochten naar de verschillende eilanden

Bij de reis inbegrepen

 • Rechtstreekse vluchten met Transavia
 • Alle vluchttoeslagen
 • CO2 compensatie vliegreis
 • Nederlandse reisbegeleider
 • Vervoer per bus met airconditioning
 • Overnachtingen in sfeervolle hotels met airconditioning
 • Inclusief ontbijt
 • Overtocht per veerboot van Piraeus naar Naxos, Naxos naar Santorini en Santorini naar Kreta
 • Oriënterende stadswandeling in Athene door de reisbegeleider
 • Bezichtiging van het Byzantijns klooster Osios Loukas
 • Bezoek aan de meteora kloosters bij Kalambaka
 • Excursie naar de archeologische sites van Delphi, Olympia, Mycene (leeuwenpoort) en Epidaurus
 • Bezoek aan Mystras
 • Bezoek aan het kanaal van Korinthe

Excursies

Kerk Santorini GriekenlandBij Djoser bepaal je zelf welke bezienswaardigheden je de moeite waard vindt om te bezoeken. De een struint graag door de wijk Kolonaki op zoek naar koopjes, de ander wil op zijn gemak rondkijken bij het Byzantijns museum of strijkt neer op het terras, om onder het genot van een drankje, het dagelijks leven gade te slaan. In de meeste gevallen kun je zelf of met groepsgenoten, al dan niet met hulp van onze reisbegeleiding, er te voet of met lokaal vervoer erop uit trekken. Toegangsgelden zijn niet bij de reissom inbegrepen, zodat je alle vrijheid hebt om je eigen plan te trekken.

Sommige bezienswaardigheden mag je niet missen, zijn slecht bereikbaar of liggen 'en route' naar onze volgende overnachtingsplaats. Dergelijke excursies zijn bij Djoser in het programma opgenomen. Ook bij alle excursies die bij het programma inbegrepen zijn, geldt dat het entreegeld exclusief is.

Tijdens deze reis door Griekenland zijn de volgende excursies in het reisprogramma inbegrepen:

 • Oriënterende stadswandeling in Athene door de reisbegeleider. We starten bij het Omonia plein, daarna vervolgen we onze weg naar onder andere het stadhuis en de rooms-katholieke kathedraal Agios Dionsios. 
 • Excursie naar het klooster Osios Loukas, één van de mooiste Byzantijnse bouwwerken van Griekenland. Het klooster staat op de UNESCO-werelderfgoed lijst. 
 • Bezichtiging van de meteora kloosters bij Kalambaka. Het zijn maar liefst zes kloosters, waaronder ook het nonnenklooster Agios Stefanos. 
 • Excursie naar de archeologische site van Delphi. Delphi is een gezellig dorpje waar we heerlijk kunnen aanschuiven bij verschillende restaurantjes, waaronder de authentieke Griekse keuken.
 • We stoppen bij Olympia, midden in een prachtige vallei. In Olympia zijn er tempels en overblijfselen te vinden van de Olympische Spelen van 776 jaar voor Christus.
 • We bezichtigen Mycene, de Leeuwenpoort. De indrukwekkende archeologische site in Mycene herinnert aan de Myceense beschaving die in de bronstijd bestond. 
 • In Epidaurus zijn er diverse plaatsen om de tijd te spenderen, waaronder een prachtig oud theater met bijzondere akoestiek. 
 • Bezoek aan de Byzantijnse ruïnestad Mystras. Het is hier mogelijk om een klim te maken naar de vesting van Willem II van Villehardouin met een prachtig uitzicht over de omgeving. 
 • We stoppen bij het kanaal van Korinthe. Dit kanaal is in de 19e eeuw aangelegd en is maar liefst 6,3 km lang. 

Optionele excursies die ter plaatse kunnen worden geboekt

 • De tempel van Dimitra op het eiland Naxos.
 • Bezoek aan Knossos, een plaats op Kreta met een rijke vondst aan opgravingen.
 • Vlakbij Knossos is het archeologisch museum Iraklion te vinden. Het museum behoort tot de grootsten van Griekenland en staat bekend om de Minoïsche kunst. 

Reisdocumenten

 • Retour E-ticket. Meer informatie over de vlucht ontvang je ongeveer 2 weken voor vertrek.
 • Een paspoort of identiteitskaart.
 • Eventueel een rijbewijs voor het huren van een scooter of een auto.

Geldzaken

In Griekenland is de euro het betaalmiddel.

Pinnen: op veel plaatsen mogelijk, maar we raden aan om € 100,- per persoon contant mee te nemen.
Creditcards: worden op veel plaatsen geaccepteerd.

Als richtbedrag voor uitgaven die niet bij de reissom zijn inbegrepen, zoals maaltijden, entreegelden, facultatieve excursies en persoonlijke uitgaven geldt minimaal € 300,- per persoon per week.

Het prijspeil in de grote steden is vergelijkbaar met Nederland. In de kleinere plaatsen is dit iets lager. De toegangsprijzen voor musea en belangrijke bezienswaardigheden liggen tussen €10,- en € 15,-. Met een internationale studentenkaart of met een seniorenpas is de toegang vaak gratis of gereduceerd.

Het is gebruikelijk om fooien te geven voor verleende diensten. Om te voorkomen dat je steeds fooien uit moet delen, wordt aan het begin van de reis een fooienpot ingesteld, waaruit de (gezamenlijke) tips aan de chauffeurs, gidsen, hotelpersoneel e.d. worden betaald. De richtlijn voor de fooienpot voor deze reis bedraagt € 25,-.

Maaltijden

Souvlaki eten GriekenlandIn de reissom is alleen het ontbijt inbegrepen, zodat je voor lunch en avondeten zelf een restaurantje uit kunt zoeken. Het continentaal ontbijt bestaat meestal uit stokbrood, boter, jam, ham en kaas en koffie of thee. De Grieken ontbijten doorgaans niet veel en dit kan dan ook wat eenvoudig aandoen. 

Griekenland is terecht beroemd om zijn bijzonder gevarieerde keuken. Behalve gerechten met gebraden vlees en stoofpotten met vlees en groenten (zoals mousaka) is er een enorme keuze aan vis die in de Griekse wateren gevangen wordt. Griekenland staat verder bekend om zijn heerlijke wijnen en ouzo, het aperitief met anijssmaak. Je kunt er genieten van bijvoorbeeld versgemaakte tzatziki, Griekse salade met fetta, Pastitsio (afgeleid van Italiaanse lasagne) en overheerlijke mixed grill met souvlaki.

Gezondheid

De hygiënische omstandigheden zijn in Griekenland niet hetzelfde als in Nederland en België. Zeker in de zomer, wanneer het erg warm kan zijn, is het verstandig enigszins te letten op wat je eet. Ook het drinken van kraanwater is niet overal aan te raden. Je kunt het beste mineraalwater drinken, dat praktisch overal te koop is.

Reizen en Covid-19

We kunnen naar steeds meer landen veilig en verantwoord op reis. Uiteraard voeren we reizen uit naar landen met een groen of geel reisadvies, maar ook zijn reizen naar een aantal landen met een oranje reisadvies mogelijk. Een overzicht van landen waar je nu met Djoser naar toe kan vind je hier. Voor actuele informatie over inreisbeperkingen en voorwaarden adviseren wij je de website met de reisadviezen van het Ministerie van Buitenlandse Zaken te raadplegen. Om deel te kunnen nemen aan een Djoserreis moet je volledig gevaccineerd zijn, voor de veiligheid en een soepel verloop van de reis.

Uiteraard hebben we frequent contact met onze agentschappen. Hierdoor zijn we goed op de hoogte van de lokale omstandigheden en regels. Houd er rekening mee dat lokale regelgeving aan verandering onderhevig kan zijn. Na boeking houden wij je over deze regels en voorwaarden via "Mijn Djoser" op de hoogte.

Met onze lokale vertegenwoordiger, onze 24/7 bereikbaarheid/bijstand én de aanwezigheid van een reisbegeleider, reis je met Djoser met een gerust gevoel.

Hotelverlenging

Vervroeging in Athene mét accommodatie in een centraal gelegen hotel is bij te boeken. In Athene liggen verschillende restaurants en cafés in de omgeving van het hotel. De prijs is vanaf € 50,- op basis van logies en ontbijt in een tweepersoonskamer per persoon per nacht. De prijs voor een eenpersoonskamer is vanaf € 75,- per nacht.

Een verlenging op Kreta is alleen zonder accommodatie mogelijk. Wij verzetten de terugvlucht, maar je moet dan zelf een hotel regelen.

De genoemde prijzen zijn zonder wijzigingskosten van de vlucht en de transfer van/naar de luchthaven.

Klimaat en geografie

Griekenland kent een stabiel mediterraan klimaat met een aangenaam warme lente van maart tot juni en droge, warme zomers van juni tot oktober. In het algemeen is het op de eilanden Naxos en Santorini minder warm dan op het vasteland.

Reisbegeleiding en gidsen

Een enthousiaste Nederlandse reisbegeleider begeleidt de reis. Onze reisbegeleiders zijn zeer ervaren en bevlogen reizigers en vertellen onderweg leuke weetjes over de bestemming. Zij zorgen dat de reis soepel verloopt en zijn het aanspreekpunt voor vragen en wensen. De eigen passie, in combinatie met een uitgebreide training en inwerkprocedure, vormt de basis voor hun deskundigheid en professionaliteit.

Veelgestelde vragen

Hoe overnachten we?

Djoser maakt gebruik van kleinschalig familiehotels die vaak op loopafstand van het centrum of nabij de haven  liggen. Alle kamers beschikken over eigen douche en toilet en een aantal hotels beschikt tevens over airconditioning. De Grieken gebruiken een eenvoudig ontbijt, meestal bestaande uit stokbrood, boter, jam, ham en kaas en koffie of thee.

Waarom kiest Djoser voor een combinatie reis van vasteland, Cycladen en Kreta?

Hoe is het vervoer tijdens de reis?

Is het mogelijk om een driepersoonskamer te boeken?

Kan ik in Griekenland wandelingen maken?

Wat is de beste reistijd?

Kan ik gemakkelijk gebruik maken van mijn pinpas in Griekenland?

Uit hoeveel personen bestaan de groepen?

Wat is het voltage in Griekenland?

Stel je eigen vraag

Bekijk alle veelgestelde vragen

Reviews Griekenland reizen

Gemiddelde beoordeling: 8,9

 • Kort maar krachtig! Een uitstekende reisleider. Hoog tempo met fantastische plaatsen om te bezoeken, Goede gidsen ingehuurd. Flexibiliteit van reisleider bij het vervullen van de wensen van de mede reizigers.. Veel variatie in de hotels, soms de bedden iets te hard voor mij. Prachtige foto's

  9,0

  9,0
 • Een afwisselende reis met een vol programma. Veel oude cultuur en musea bezoeken. De hotels zijn van een matige middenklasse. Opvallend is dat per site een gids apart ingehuurd wordt. Hierdoor ontstaan extra kosten. Lunch en diner zijn even duur als in NL. De Grieken houden van cash geld.

  7,0

  7,0
 • Ipv Indonesië werd het Griekenland. Totaal geen spijt van gehad. Een prachtige reis met heel veel hoogtepunten. Een fantastische reisleider (Wim) en een geweldige Groep! Hoop dat de volgende reis ook zo mag zijn. Maaike

  9,0

  9,0
 • Een zeer gevarieerde reis van zowel cultuur als natuur. Bij het eerste deel ligt de nadruk vooral op cultuur met veel opgravingen. Bij de eilanden een combinatie van cultuur en natuur. Soms een vol programma, maar ook voldoende tijd voor eigen invulling.

  8,0

  8,0
Bekijk alle reviews

Plaats een review

Daarom Djoser

 • Afwisselende combinatie van het vaste land en de eilanden Naxos, Santorini en Kreta
 • Stadswandeling met Nederlandse reisbegeleider door Athene
 • Bezoek aan Meteora-kloosters bij Kalambaka
 • Bezichtiging van Byzanthijnse klooster Osios Loukas
 • Wandel door het verlaten vestingstadje Mystras
 • Bezoek aan antieke opgraving bij het orakel van Delphi
 • Naar de bakermat van de Olympische Spelen bij Olympia
 • Bezoek aan de antieke Leeuwenpoort van Mycene
 • Excursie naar het theater van Epidaurus uit de Griekse oudheid
 • Rechtstreekse vlucht met Transavia
 • Centraal gelegen familiehotels inclusief ontbijt

Klantwaardering

8,9

Kort maar krachtig! Een uitstekende reisleider. Hoog tempo...
Kort maar krachtig! Een uitstekende reisleider. Hoog tempo met fantastische plaatsen om te bezoeken, Goede gidsen ingehuurd. Flexibiliteit van reisleider bij het vervullen van de wensen van de mede reizigers.. Veel variatie in de hotels, soms de bedden iets te hard voor mij. Prachtige foto's

Niko S. - 9,0
Een afwisselende reis met een vol programma. Veel oude cultu...
Een afwisselende reis met een vol programma. Veel oude cultuur en musea bezoeken. De hotels zijn van een matige middenklasse. Opvallend is dat per site een gids apart ingehuurd wordt. Hierdoor ontstaan extra kosten. Lunch en diner zijn even duur als in NL. De Grieken houden van cash geld.

Rob W. - 7,0
Ipv Indonesië werd het Griekenland. Totaal geen spijt van g...
Ipv Indonesië werd het Griekenland. Totaal geen spijt van gehad. Een prachtige reis met heel veel hoogtepunten. Een fantastische reisleider (Wim) en een geweldige Groep! Hoop dat de volgende reis ook zo mag zijn. Maaike

Maaike M. - 9,0

Bekijk hotel reviews op

Het weer in Griekenland

Het weer in Griekenland

14°C

Terug naar boven