Bekijk de Rondreis Griekenland, 9 dagen van Djoser

Rondreis Griekenland 9 dagen

Griekse cultuur en prachtige natuur

De Grieken hebben de geschiedenis uitgevonden: overal waar je kijkt zie je sporen van de oudheid. In de authentieke dorpjes en het ruige berglandschap krijg je het gevoel dat je heel ver van huis bent. En toch ligt dit land met zijn prachtige stranden op slechts een paar uur vliegen van Nederland! De geschiedenis en cultuur, gecombineerd met het landschap, de traditionele keuken en de gezellige stadjes maken deze reis tot een onvergetelijke ervaring.

Download reisinformatie

Prijs vanaf € 1.295,-

Van:
Aan:


Routekaart Rondreis Griekenland, 9 dagen
 1. Amsterdam - Athene
 2. Athene, stadswandeling
 3. Athene - Osios Loukas – Delphi
 4. Delphi - Olympia
 5. Olympia - Messene - Sparta (Mystras)
 6. Sparta (Mystras) - Mycene - Nafplion
 7. Nafplion - Korinthe - Pireaus - ferry naar Aegina
 8. Aegina
 9. Aegina - Piraeus - Athene - Amsterdam

Route op datum:

Reisbeschrijving

Klassiek hoogtepunt, beklimming van de Akropolis in Athene

Dag 1  Amsterdam - Athene
Dag 2  Athene
Dag 3  Athene - Osios Loukas - Delphi

We starten in de hoofdstad en tevens de grootste stad van Griekenland: Athene. De Griekse geschiedenis en de cultuur gecombineerd met een bruisend nachtleven, een traditionele keuken en een aangename temperatuur maakt ongetwijfeld een onvergetelijke indruk.

Akropolis Athene GriekenlandDe Akropolis is uiteraard een van de bekendste monumenten van Griekenland en staat symbool voor Athene. Akropolis betekent in het Grieks letterlijk vertaald het hoogste punt van de stad. Het mag dan ook geen verrassing zijn de je vanaf hier een prachtig uitzicht hebt over Athene. Op de Akropolis staan diverse tempels ter ere van de verschillende Griekse goden, de bekendste  is het Parthenon. Deze werd gebouwd om de godin Athene, naamgeefster en beschermheilige van de stad, te eren.

Als je de smaak voor de oudheid te pakken hebt, dan mag een bezoek aan het gigantische Nationaal Archeologisch museum niet overgeslagen worden. Hier vind je onder andere het beeld van Poseidon, dat gemaakt is in het begin van de klassieke periode. Niet ver van het museum liggen de drukke winkelstraten van het moderne centrum.

Delphi Grieken land DJoserNa het bezoek aan de bruisende hoofdstad vertrekken we met de bus naar Delphi. Onderweg maken we een stop bij het klooster Osios Loukas, dat gezien wordt als het mooiste Byzantijnse bouwwerk van Griekenland. Loukas, aan wie dit klooster is gewijd, was achtereenvolgens avonturier, ascetisch kluizenaar, genezer en voorspeller. In deze laatste hoedanigheid trok hij de aandacht van de keizer. Deze bouwde na zijn overlijden een prachtig klooster voor hem.

Ondanks zijn geweldige geschiedenis is Delphi maar een klein plaatsje met zo'n 1.500 inwoners. Het omliggende, groene landschap vormt een schitterend decor voor de archeologische site van het oude Delphi. Het is een mooie wandeling tussen de overblijfselen van tempels, theaters en schathuizen uit de vierde eeuw voor Christus.

Orakel van Delphi en de bakermat van de Olympische Spelen

Dag 4. Delphi- Nafpaktos - Olympia
Dag 5  Olympia - Messene - Sparta (Mystra)

Op de rit naar de Peloponnesos maken we als de tijd het toelaat een stop in Nafpaktos, een typisch Grieks havenstadje, gedomineerd door een Venetiaans fort. Aan de haven is het goed toeven op een terrasje. Hierna nemen we we vanaf Antirion de brug naar de Peloponnesos. Vervolgens rijden we in circa drie uur door naar Olympia.

Grienland Olympia Olympische spelen Djoser In Olympia vind je tussen de pijnbomen de resten van de stad waar voor het eerst de Olympische Spelen werden gehouden. Sinds 776 voor onze jaartelling werden de namen van de winnaars genoteerd, waardoor dit jaar niet alleen als het begin van de Olympiaden geldt, maar ook als de basis van de Griekse tijdrekening. De Olympische Spelen duurde aanvankelijk maar één dag en er was maar één onderdeel waarvoor werd gestreden, namelijk een stadionloop van 192 meter. Met verloop van tijd werden er steeds meer onderdelen toegevoegd. De keizer Theodosius verbood de spelen in 393, maar in 1896 werd de traditie weer opgepakt. Je vindt er nu de resten van een tempel van Hera en Zeus, het altaar waar offers werden gedaan en je kunt er je eigen loopwedstrijd houden op de resten van het oude stadion.

Onderweg naar Sparta (Mystras) doen we eerst een unieke, bij het grote publiek onbekende archeologische site aan. Het oude Messene ligt 35 kilometer ten noordwesten van Kalamata, aan de voet van de berg Ithomi in een vruchtvare vallei. Het werd in 369 gebouwd en later versterkt om Sparta’s macht te breken. Het is gebouwd in een schaakbord patroon en je vindt hier een klein museum, het theater, de agora, het asklepion, het stadion en het gymnasium en de heiligdommen van Ithomi.

De Byzantijnse ruïnestad Mystras staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Vanaf de top van de berg loop je langs verschillende overblijfselen uit de tijd van de kruisvaarders, Byzantijnen, Turken en Venetianen naar beneden. Enkele kilometers verderop ligt het moderne Sparta, waar je helaas weinig terugvindt van het illustere militaire bolwerk uit de Griekse oudheid.

Leeuwenpoort van Mycene en Venetiaanse invloeden in Nafplion

Dag 6  Sparta (Mystras) - Mycene - Nafplion
Dag 7  Nafplion - Korinthe - Pireaus - ferry naar Aegina

Griekenland Leeuwenpoort van Mycene Djoser Onderweg van Sparta (Mystras) naar Nafplion maken we een tussenstop bij de beroemde burcht en leeuwenpoort van Mycene. Vervolgens rijdt de bus door naar Nafplion, rond 1830 de eerste hoofdstad van het net onafhankelijk geworden Griekenland. Dit oude stadje doet Venetiaans aan door de met marmer geplaveide straatjes met chique boetiekjes. De stad is de ideale plek om even bij te komen van de vele indrukken. Het Palimidi-fort biedt een schitterend uitzicht over Nafplion en de zee, en is de klim waard! Of bekijk hoe ouzo wordt gemaakt in een lokale ouzo-distilleerderij.

Voordat we terugkeren naar Athene werpen we een blik in het kanaal van Korinthe, dat de Golf van Korinthe met de Saronische Golf verbindt en van de Peloponessos een eiland gemaakt heeft. Het kanaal is aan het eind van de 19e eeuw gegraven en wordt tegenwoordig vooral voor toeristische scheepvaart gebruikt.

Aegina, minder toeristisch eiland in de Saronische Golf

Dag 8 Aegina
Dag 9 Aegina - Piraeus - Athene - Amsterdam

Aegina haven GriekenlandAegina is een van de minder toeristische eilanden in de Saronische Golf. Het eiland ligt vlakbij Athene, is mooi groen en er is veel te zien. In Aegina-Stad, aan de westkust, vind je de grote haven en een levendige vismarkt waar je de heerlijkste vis kunt eten.

We blijven hier twee nachten zodat je de tijd hebt om het eiland te bekijken en om te genieten van de zon, zee en strand. Maak bijvoorbeeld een fietstocht in de omgeving of pak een bus naar het prachtige strand van het toeristenplaatsje Agia Marina. Je kunt ook de tempel van Afaia bekijken aan de oostkust van het eiland. Over het gehele eiland verspreid, liggen pistacheboomgaarden, dus overal kun je smullen van heerlijk verse pistachenoten. We keren per veerboot terug naar het vasteland en vliegen vanuit Athene naar Amsterdam.

Op weg met Djoser

Bij onze reizen is geen sprake van een strak gepland reisschema. De reisdagen staan natuurlijk vast, maar ter plaatse wordt het programma in overleg tussen de groep en de reisbegeleiding ingevuld. De reisbegeleiding biedt de meeste dagen wel een programma aan en een aantal excursies is inbegrepen, maar je bent zeker niet verplicht hieraan deel te nemen. Wie er liever zelf op uitgaat, heeft daartoe alle vrijheid. Zo leer je een land tenslotte het beste kennen. Gemiddeld bestaan de groepen uit 16 deelnemers. De maximale groepsgrootte is 22 personen

Lees de volledige beschrijving
Boek en reis met Djoser zekerheid Boek en reis met Djoser zekerheid

Vertrekdata 2022

Start - einde

Beschikbaarheid

Prijs

Start - einde

16 apr - 24 apr
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 1.395,-

Start - einde

07 mei - 15 mei
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

nog 2 deelnemers nodig
Deelnemers
Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 1.395,-

Start - einde

21 mei - 29 mei
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 1.395,-

Start - einde

11 jun - 19 jun
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende
Deelnemers
Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 1.395,-

Start - einde

17 sep - 25 sep
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende
Deelnemers
Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 1.395,-

Start - einde

15 okt - 23 okt
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende
Deelnemers
Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 1.395,-

Start - einde

29 okt - 06 nov
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 1.295,-

Vertrekdata 2023

Start - einde

Beschikbaarheid

Prijs

Start - einde

06 mei - 14 mei
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 1.395,-

Start - einde

10 jun - 18 jun
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 1.295,-

Inclusief

 • Vlucht met KLM
 • Alle vluchttoeslagen
 • CO2 compensatie vliegreis
 • Vervoer per bus voorzien van airconditioning
 • Ferry overtocht van Piraeus – Aegina v.v.
 • Hotelovernachtingen in sfeervolle hotels
 • Ontbijt tijdens alle overnachtingen
 • Nederlandse reisbegeleider
 • Oriënterende stadswandeling in Athene met bezoek Acropolis
 • Bezoek aan het mooie Byzantijnse klooster Osios Loukas
 • Bezoek aan de archeologische sites van Delphi, Olympia & Messene
 • Wandeling door het ruïne stadje Mystras met zijn Byzantijnse kerken
 • Een stop bij het kanaal van Korinthe

Exclusief

Overige maaltijden, entreegelden, ruimbagage KLM, facultatieve excursies, fooien, persoonlijke uitgaven, verzekeringen, etc.
Reserveringskosten € 40,- per boeking. Bijdrage SGR € 5,- per persoon en calamiteitenfonds € 2,50 per boeking.;

Landarrangement

Je kunt deze reis boeken zonder internationale vluchten, je boekt dan zelf je vliegtickets. De prijzen voor dit landarrangement zijn vanaf €1.145,-.

Houd bij de boeking van een landarrangement er rekening mee dat voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers geldt.

Eenpersoonskamer

Alleenreizenden worden, in goed overleg, ingedeeld met andere alleenreizenden van hetzelfde geslacht. Wil je niet ingedeeld worden met een andere deelnemer, dan kun je een eenpersoonskamer boeken tegen de daarvoor geldende toeslag vanaf € 195,-.

Omdat we over het algemeen gebruik maken van kleinschalige accommodaties, is er in de maand juli slechts een zeer beperkt aantal eenpersoonskamers beschikbaar.

Hotelverlenging

Een extra verblijf in Athene mét accommodatie in een centraal gelegen hotel is bij te boeken vooraf of aansluitend aan de rondreis. In Athene liggen verschillende restaurants en cafés in de omgeving van het hotel. De prijs is € 50,- op basis van logies en ontbijt in een tweepersoonskamer per persoon per nacht. De prijs voor een eenpersoonskamer is € 75,- per nacht.

Verlenging op Aegina is tevens mogelijk. De prijs voor een twee persoonskamer bedraagt v.a. € 50,- per persoon per nacht. De prijs van een eenpersoonskamer is v.a. € 95,-

De genoemde prijzen zijn zonder wijzigingskosten van de vlucht en de transfer van/naar de luchthaven.

Vluchttoeslagen (inbegrepen)

Luchtvaartmaatschappijen berekenen naast luchthavenbelastingen, ook brandstof- en veiligheidstoeslagen. Bij Djoser zijn al deze toeslagen in de reissom inbegrepen. Bij een tussentijdse verhoging van de toeslagen door de luchtvaartmaatschappijen berekent Djoser deze kosten niet door. Je komt dus achteraf nooit voor verrassingen te staan.

Groepssamenstelling en groepsgrootte

Onze groepen bestaan uit zowel samenreizende als alleengaande reizigers. Reis je alleen, dan vind je zeker snel aansluiting in onze kleine groepen.

Wil je meer specifieke informatie over de samenstelling van de groep en vertrekdatum van jouw keuze dan kunnen we je telefonisch (071 - 5126400, België: 09 223 00 69) meer informatie geven over bijvoorbeeld leeftijden en het aantal mannen, vrouwen of alleengaande reizigers.

Gemiddeld bestaan de groepen uit 16 deelnemers, het maximum is 22.

De gemiddelde groepsgrootte om de reis door te laten gaan is 8.

Bij een aantal vertrekdata zie je 'Vertrek Gegarandeerd' of 'Vertrek Informatie' vermeld staan. Voor meer informatie over doorgang van de reis en gegarandeerd vertrek: V

Vertrek informatie

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren. Dit op basis van eerdere ervaringen en boekingen in dit reisseizoen.

Om een groepsreis te garanderen en uit te kunnen voeren is een minimum aantal deelnemers nodig. Dit aantal staat bij betreffende reis vermeld onder het kopje 'Groepssamenstelling en groepsgrootte'. In het uitzonderlijke geval dat het minimum aantal deelnemers niet wordt bereikt en de reis niet door kan gaan, hoor je dit ruim van te voren, doch uiterlijk 21 dagen voor vertrek. Djoser zal altijd haar uiterste best doen om een gewenste alternatieve reis en/of vetrekdatum aan te bieden, waarbij je per persoon eenmalig € 50,- korting krijgt. Volledige restitutie van de reissom, inclusief eventuele via Djoser afgesloten verzekeringen die op de factuur staan (met uitzondering van eventuele kosten van zelf geregelde visa, vaccinaties en andere persoonlijke uitgaven) is natuurlijk ook mogelijk. In het geval dat een reis niet kan doorgaan als gevolg van een overmachtsituatie kunnen er andere voorwaarden gelden waarbij geen volledige restitutie mogelijk is.

Nog bedenktijd nodig? Dan kun je tot een paar maanden voor vertrek een optie op een reis nemen. Zo’n voorlopige reservering is gratis en is 5 dagen geldig. De optie wordt automatisch omgezet in een definitieve of aanvraagboeking, tenzij je deze tijdig zelf bevestigt of annuleert. Het is helaas niet mogelijk om een optie te nemen op een reis waar nog maar een aantal plaatsen beschikbaar zijn.

Praktische informatie

Accommodatie

We overnachten in middenklasse familie hotels, die in het centrum gelegen zijn. In Mystras (Sparta) en Aegina beschikt het hotel over een zwembad. Het ontbijt is in de reissom inbegrepen. De Grieken gebruiken een eenvoudig ontbijt, meestal bestaande uit getoast wit brood, boter, jam, ham, kaas en koffie of thee.

Het karakter van het hotel verschilt per plaats. Zo verblijven we in Athene in een modern hotel voorzien van alle gemakken. Het hotel in Mystras is mooi gerenoveerd en biedt daarnaast een meerwaarde dankzij de mooie ligging en zwembad met heerlijke tuin. Het hotel in Nafplion daarentegen is wat soberder, maar ligt midden in het stadje.

Bekijk hotelreviews op Tripadvisor

Athene Golden City
Delphi Pan Artemis
Olympia Hotel Kronio
Mystras (Sparta) Byzantion Hotel
Nafplion Nafplia Hotel
Aegina Hotel Danea

Deze selectie geeft een goed beeld van de hotels waar we op deze reis verblijven.

Eenpersoonskamer

Alleenreizenden worden, in goed overleg, ingedeeld met andere alleenreizenden van hetzelfde geslacht. Wil je niet ingedeeld worden met een andere deelnemer, dan kun je een eenpersoonskamer boeken tegen de daarvoor geldende toeslag vanaf € 195,-.

Omdat we over het algemeen gebruik maken van kleinschalige accommodaties, is er in de maand juli slechts een zeer beperkt aantal eenpersoonskamers beschikbaar.

 • Griekenland hotel overnachting accommodatie Djoser
 • Griekenland overnachting uitzicht Djoser

  In verschillende hotels is het genieten van het prachtige uitzicht

 • Griekenland hotel overnachting accommodatie lobby Djoser

  Het ontbijt is inclusief

 • Griekenland restaurant hotel overnachting Djoser
 • Griekenland overnachting accommodatie Djoser

  Alle hotels beschikken over airconditioning

 • Griekenland overnachting hotel accommodatie Djoser

  De accommodaties zijn centraal gelegen

 • Overnachting hotel accommodatie Djoser
 • Hotel accommodatie Griekenland overnachting Djoser
 • Griekenland hotel overnachting accommodatie zwembad Djoser

  In Mystras verblijven we in een hotel met zwembad in de tuin

 • Griekenland hotel accommodatie Djoser
 • Djoser hotel accommodatie overnachting Griekenland

  Alle hotelkamers hebben een eigen badkamer met toilet

Vliegreis

KLM

Het meest voorkomende vluchtschema staat hieronder. Je kan ook het schema per vertrekdatum bekijken. Vliegtijden en -maatschappijen zijn onder voorbehoud van wijzigingen.

Kies vertrekdatum:

 • Vlucht met

  KLM

  Traject

  Amsterdam - Athene

  Vertrek

  12:20

  Aankomst

  16:35

 • Vlucht met

  KLM

  Traject

  Athene - Amsterdam

  Vertrek

  17:20

  Aankomst

  20:00


Tijdsverschil: in Griekenland is het één uur later.
 

KLM, Nederlands nationale trots, bestaat al meer dan 100 jaar en is hiermee de oudste luchtvaartmaatschappij ter wereld. De vloot is hypermodern. Zo zijn de Boeing 787-9 en 10  voorzien van de laatste technische hoogstandjes, zoals speciale moodlighting. De nieuwste generatie luchtfiltersystemen zorgt ervoor dat je minder vermoeid aankomt op de bestemming. Bovendien stoten deze nieuwe vliegtuigen minder broeikasgassen uit. Aan boord ontbreekt het je aan niets: op elke vlucht word je voorzien van een snack en een drankje en op intercontinentale vluchten krijg je uiteraard een warme maaltijd. KLM biedt (behalve in Europa) een persoonlijk in-flight entertainment systeem aan, voorzien van talloze films, series en games. Zo hoef je je niet te vervelen. Wil je tijdens de vlucht extra beenruimte, dan kun je tegen bijbetaling upgraden naar 'economy comfort'.

Djoser compenseert de CO2-uitstoot van je vlucht

Reizen is verrijkend, maar laat ook zijn sporen achter in de vorm van broeikasgassen, waaronder CO2. Door de CO2-uitstoot van de vlucht te compenseren kan ergens anders ter wereld dezelfde hoeveelheid CO2 worden voorkomen, want de vliegreis naar je bestemming is veruit het meest belastend voor ons milieu. Samen met de Southpole Group, de wereldmarktleider in het uitvoeren van CO2-reductie projecten, en de ANVR hebben we gekozen voor verschillende projecten in Thailand en Indonesië.

Met CO2-compensatie doen we dus iets terug voor het klimaat én voor de lokale bevolking. Djoser compenseert alle vluchten van de Djoserreizigers en ook de vliegreizen van haar medewerkers.

Landarrangement

Je kunt deze reis boeken zonder internationale vluchten, je boekt dan zelf je vliegtickets. De prijzen voor dit landarrangement zijn vanaf €1.145,-.

Houd bij de boeking van een landarrangement er rekening mee dat voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers geldt.

Vervoer

Op deze reis verplaatsen we ons met een eigen bus, die is voorzien van airconditioning. Onderweg stoppen we regelmatig voor een foto, een kop koffie of een bezienswaardigheid. Van en naar Aegina maken we gebruik van een ferry. Bij mooi weer geniet je op het dek van een mooi uitzicht op zee.

 • We vliegen met KLM rechtstreeks op Athene

 • Griekenland vervoersmiddel Djoser

  Onze bussen zijn voorzien van airconditioning

 • Griekenland boot Djoser

  Een moderne ferry brengt je snel naar Aegina

Bij de reis inbegrepen

 • Vlucht met KLM
 • Alle vluchttoeslagen
 • CO2 compensatie vliegreis
 • Vervoer per bus voorzien van airconditioning
 • Ferry overtocht van Piraeus – Aegina v.v.
 • Hotelovernachtingen in sfeervolle hotels
 • Ontbijt tijdens alle overnachtingen
 • Nederlandse reisbegeleider
 • Oriënterende stadswandeling in Athene met bezoek Acropolis
 • Bezoek aan het mooie Byzantijnse klooster Osios Loukas
 • Bezoek aan de archeologische sites van Delphi, Olympia & Messene
 • Wandeling door het ruïne stadje Mystras met zijn Byzantijnse kerken
 • Een stop bij het kanaal van Korinthe

Excursies

Aegina tempel GriekenlandBij Djoser bepaal je zelf welke bezienswaardigheden je de moeite waard vindt om te bezoeken. De een struint graag door de wijk Kolonaki op zoek naar koopjes, de ander wil op zijn gemak rondkijken bij het Byzantijns museum of strijkt neer op het terras, om onder het genot van een Griekse salade het leven op straat te bekijken. In de meeste gevallen kun je  er zelf of met groepsgenoten, al dan niet met hulp van onze reisbegeleiding, te voet of met lokaal vervoer erop uit trekken. Toegangsgelden zijn niet bij de reissom inbegrepen, zodat je alle vrijheid hebt om je eigen plan te trekken.

Sommige bezienswaardigheden mag je niet missen, zijn slecht bereikbaar of liggen 'en route' naar onze volgende overnachtingsplaats. Dergelijke excursies zijn bij Djoser in het programma opgenomen. Ook bij alle excursies die bij het programma inbegrepen zijn, geldt dat het entreegeld exclusief is.

Tijdens deze reis door Griekenland zijn de volgende excursies in het reisprogramma inbegrepen:
 

 • Oriënterende stadswandeling in Athene met bezoek Acropolis
 • Bezoek aan het klooster Osios Loukas, eén van de mooiste Byzantijnse bouwwerken van Griekenland
 • Bezoek aan de archeologische sites van Olympia & Messene
 • Bezoek aan het heiligdom van Delphi, het Delphi museum en de ronde tempel van Athene
 • Bezoek aan het mysterieuze Byzantijnse ruïnestad Mystras
 • Stop bij het het kanaal van Korinthe
 • Beklim de palamideburcht in Nafplion en geniet van een schitterend uitzicht op de baai.


Ter plaatse zijn er diverse andere excursies te regelen, zoals:

 • Athene, het nieuwe Acropolis museum met een fantastische architectuur, gelegen aan de voet van de Acropolis
 • Athene, Archeologisch museum met de belangrijkste vondsten uit heel Griekenland. Op loopafstand van ons hotel.
 • Olympia, bezoek aan een agriturismo met olijf, kaas en wijn proeverij.
 • Nafplion, bezoek aan het archeologisch museum
 • Nafplion, boottochtje naar Bourzi, het fortje dat gelegen is op een eilandje in de baai
 • Aegina, bezoek aan de goed bewaard gebleven Dorische tempel van Aphaia
 • Aegina, bezoek aan het grote klooster van Agios Nektarios

Reisdocumenten

 • E-ticket. Meer informatie over de vlucht ontvang je ongeveer 2 weken voor vertrek
 • Geldig paspoort of Europese identiteitskaart dat geldig dient te zijn t/m terugkomst in Nederland
 • Eventueel een rijbewijs voor het huren van een scooter of een auto

Geldzaken

In Griekenland is de euro het betaalmiddel.

Pinnen: overal zijn geldautomaten
Creditcards: worden op veel plaatsen geaccepteerd.

Als richtbedrag voor uitgaven die niet bij de reissom zijn inbegrepen, zoals maaltijden, entreegelden, facultatieve excursies en persoonlijke uitgaven geldt minimaal € 250,- per persoon per week. Het prijspeil in de grote steden is vergelijkbaar met Nederland. Op het platteland liggen de prijzen lager.

De toegangsprijzen voor musea en belangrijke bezienswaardigheden liggen tussen € 10,- en € 15,-. Met een internationale studentenkaart of met een seniorenpas is de toegang vaak gratis of gereduceerd.

Het is gebruikelijk om fooien te geven voor verleende diensten. Om te voorkomen dat je steeds fooien uit moet delen, wordt aan het begin van de reis een fooienpot ingesteld, waaruit de (gezamenlijke) tips aan de chauffeurs, gidsen, hotelpersoneel e.d. worden betaald. De richtlijn voor de fooienpot voor deze reis bedraagt € 25,-.

Maaltijden

In de reissom is het ontbijt inbegrepen, zodat je voor lunch en avondeten zelf een restaurantje kunt uitzoeken. De Grieken gebruiken een eenvoudig ontbijt, meestal bestaande uit stokbrood, boter, jam, ham en kaas. Daarnaast drinken bij het ontbijt koffie of thee.

Griekse salade etenGriekenland is terecht beroemd om zijn bijzonder gevarieerde keuken. Behalve gerechten met gebraden vlees en stoofpotten met vlees en groenten (zoals mousaka) is er een enorme keuze aan vis die in de Griekse wateren gevangen wordt. Griekenland staat verder bekend om zijn heerlijke wijnen en ouzo, het aperitief met anijssmaak. Je kunt er genieten van bijvoorbeeld versgemaakte tzatziki, Griekse salade met fetta, Pastitsio (afgeleid van Italiaanse lasagne) en overheerlijke mixed grill met souvlaki.

Gezondheid

De hygiënische omstandigheden zijn in Griekenland niet hetzelfde als in Nederland en België. Zeker in de zomer, wanneer het erg warm kan zijn, is het verstandig enigszins te letten op wat je eet. Ook het drinken van kraanwater is niet overal aan te raden. Je kunt het beste mineraalwater drinken, dat praktisch overal te koop is.

Reizen en Covid-19

We kunnen naar steeds meer landen veilig en verantwoord op reis. Uiteraard voeren we reizen uit naar landen met een groen of geel reisadvies, maar ook zijn reizen naar een aantal landen met een oranje reisadvies mogelijk. Een overzicht van landen waar je nu met Djoser naar toe kan vind je hier. Voor actuele informatie over inreisbeperkingen en voorwaarden adviseren wij je de website met de reisadviezen van het Ministerie van Buitenlandse Zaken te raadplegen. Om deel te kunnen nemen aan een Djoserreis moet je volledig gevaccineerd zijn, voor de veiligheid en een soepel verloop van de reis.

Uiteraard hebben we frequent contact met onze agentschappen. Hierdoor zijn we goed op de hoogte van de lokale omstandigheden en regels. Houd er rekening mee dat lokale regelgeving aan verandering onderhevig kan zijn. Na boeking houden wij je over deze regels en voorwaarden via "Mijn Djoser" op de hoogte.

Met onze lokale vertegenwoordiger, onze 24/7 bereikbaarheid/bijstand én de aanwezigheid van een reisbegeleider, reis je met Djoser met een gerust gevoel.

Hotelverlenging

Een extra verblijf in Athene mét accommodatie in een centraal gelegen hotel is bij te boeken vooraf of aansluitend aan de rondreis. In Athene liggen verschillende restaurants en cafés in de omgeving van het hotel. De prijs is € 50,- op basis van logies en ontbijt in een tweepersoonskamer per persoon per nacht. De prijs voor een eenpersoonskamer is € 75,- per nacht.

Verlenging op Aegina is tevens mogelijk. De prijs voor een twee persoonskamer bedraagt v.a. € 50,- per persoon per nacht. De prijs van een eenpersoonskamer is v.a. € 95,-

De genoemde prijzen zijn zonder wijzigingskosten van de vlucht en de transfer van/naar de luchthaven.

Klimaat en geografie

Griekenland kent een stabiel mediterraan klimaat met een aangenaam warme lente van maart tot juni en droge, warme zomers van juni tot oktober. In het algemeen is het op de eilanden warmer dan op het vasteland.

Reisbegeleiding en gidsen

Een enthousiaste Nederlandse reisbegeleider begeleidt de reis. Onze reisbegeleiders zijn zeer ervaren en bevlogen reizigers en vertellen onderweg leuke weetjes over de bestemming. Zij zorgen dat de reis soepel verloopt en zijn het aanspreekpunt voor vragen en wensen. De eigen passie, in combinatie met een uitgebreide training en inwerkprocedure, vormt de basis voor hun deskundigheid en professionaliteit.

Veelgestelde vragen

Hoe overnachten we?

Djoser maakt gebruik van knusse familiehotels die vaak op loopafstand van het centrum of nabij de haven liggen. Alle kamers beschikken over eigen douche en toilet en een aantal hotels beschikt tevens over airconditioning. De Grieken gebruiken een eenvoudig ontbijt, meestal bestaande uit stokbrood, boter, jam, ham en kaas en koffie of thee.

Hoe is het vervoer tijdens de reis?

Uit hoeveel personen bestaan de groepen?

Kan ik gemakkelijk gebruik maken van mijn pinpas in Griekenland?

Is het mogelijk om een driepersoonskamer te boeken?

Hebben we een visum nodig?

Gelden er bijzondere kledingvoorschriften voor deze reis?

Is er Wifi aanwezig op deze reis?

Stel je eigen vraag

Bekijk alle veelgestelde vragen

Reviews Griekenland, 9 dagen

Gemiddelde beoordeling: 8,6

 • Dit was, als voor vele andere reizigers, een ´alternatief reis`. Omdat Griekenland code geel was en bijv. mijn reis naar Japan niet door kon gaan. Maar wat heb ik genoten! Maaike (de reisleidster) + de gidsen hebben Griekenland op de kaart gezet. Het mooie weer en de gezellige groep werkte ook mee.

  8,0

  8,0
 • Lang getwijfeld ivm corona: wel/niet gaan. Wat een goede beslissing om toch te gaan! Een weekje ontspanning in zonnig Griekenland waar je wél op een terras kon zitten was fantastisch. Nergens wachtrijen. Mooi afwisselend programma. Fijne groep. Goede reisleiding door Maaike. Ik heb genoten!

  9,0

  9,0
 • Mooie reis in rustige corona periode. Oude Griekenland is zowel mooi als fascinerend. Rondreis bied voldoende ruimte voor eigen invulling. Geen lange reisdagen, wel alle highlights! Fijne reis en goede begeleidster!

  8,0

  8,0
 • In 9 dagen geheel in een andere wereld vol kunst en cultuur! Ochtend bussen en middag voor de cultuur. Slogan “Vrijheid blijheid” maakt deze reis het helemaal!

  10,0

  10,0
Bekijk alle reviews

Plaats een review

Daarom Djoser

 • Compacte Griekenlandreis met alle hoogtepunten
 • Bezoek aan Athene, het heiligdom van Delphi, Olympia, Mystras én Nafplion
 • Afsluiting op het eiland Aegina
 • Centraal gelegen kleinschalige hotels inclusief ontbijt
 • Enthousiaste Nederlandstalige reisbegeleider
 • Rechtstreekse vluchten met KLM

Klantwaardering

8,6

Dit was, als voor vele andere reizigers, een ´alternatief re...
Dit was, als voor vele andere reizigers, een ´alternatief reis`. Omdat Griekenland code geel was en bijv. mijn reis naar Japan niet door kon gaan. Maar wat heb ik genoten! Maaike (de reisleidster) + de gidsen hebben Griekenland op de kaart gezet. Het mooie weer en de gezellige groep werkte ook mee.

Peter K. - 8,0
Lang getwijfeld ivm corona: wel/niet gaan. Wat een goede bes...
Lang getwijfeld ivm corona: wel/niet gaan. Wat een goede beslissing om toch te gaan! Een weekje ontspanning in zonnig Griekenland waar je wél op een terras kon zitten was fantastisch. Nergens wachtrijen. Mooi afwisselend programma. Fijne groep. Goede reisleiding door Maaike. Ik heb genoten!

Karin V. - 9,0
Mooie reis in rustige corona periode. Oude Griekenland is zo...
Mooie reis in rustige corona periode. Oude Griekenland is zowel mooi als fascinerend. Rondreis bied voldoende ruimte voor eigen invulling. Geen lange reisdagen, wel alle highlights! Fijne reis en goede begeleidster!

Jeffrey O. - 8,0

Bekijk hotel reviews op

Het weer in Griekenland

Het weer in Griekenland

16°C

Terug naar boven