Griekenland

Griekenland

Met oog voor de wereld

 • Het klooster van de gelukzalige Osios Loukas

  In een fijn najaarszonnetje rijden we over de westelijke helling van de Griekse berg Helicon. En hoewel je in Griekenland bijna struikelt over het historische erfgoed, is deze berg extra speciaal. In de oudheid was Helicon (Elikónas) namelijk dé plek van de muzen en nimfen, die onder leiding van god Apollo menig kunstenaar inspireerden. De (inspiratie)bron zou zich namelijk ook ergens op Helicon bevinden. Ons doel van vandaag is echter een ander inspirerende bezienswaardigheid: het klooster van Osios Loukas, ofwel gelukzalige Lukas.

  Lees meer

 • Rondreis over de Peleponnesos

  Van Korinthe tot Mistras en van Mycene tot Olympia: Op de Pelopónnesos klopt het hart van zowel het klassieke als het hedendaagse Griekenland. tekst en beeld | Hans Bouman Sinds de komst van het Kanaal van Korinthe is de Pelopónnesos officieel een eiland, maar zo voelt het geen moment. Nee hoor, dit is hartje Griekenland. Vlakbij één van de kanaalbruggen die de Pelopónnesos met het Griekse vastelan...

  Lees meer

 • Spectaculair Santorini dat ook verrast met zijn unieke wijnen

  Twee jaar geleden werd het Griekse Santorini door de lezers van Travel + Leisure magazine niet alleen uitgeroepen tot mooiste eiland van Europa, maar zelfs van de wereld. En volgens de BBC is dit zuidelijkste eiland van de Cycladen een van de twintig plekken die je tijdens je leven moet hebben bezocht.

  Lees meer

 • Werelderfgoed op reis met Djoser: De Akropolis, bijna spreekwoordelijk werelderfgoed in Athene

  De Akropolis van Athene is een schoolvoorbeeld van werelderfgoed. De rotsachtige heuvel die uitkijkt over de Griekse hoofdstad telt vier van de grootste meesterwerken van de klassieke Griekse kunst. Zij vertegenwoordigen een beschaving die een bepalende rol speelt in de geschiedenis van de mensheid.De eerste resten van bewoning die op de ‘heilige rots’ zijn gevonden, dateren uit de late steentijd....

  Lees meer

 • Griekse Godenspijzen

  Het is zo'n windstille vroegzomerse avond. Daar zitten mijn landgenoten, op het terras van een Grieks restaurant, op een Grieks eiland, aan de boulevard van het haventje. Zoals de plaatjes in de reisgids hebben beloofd.

  Lees meer

Terug naar boven