Bekijk de Rondreis Zuid-Italië & Sicilië, 15 dagen van Djoser

Rondreis Zuid-Italië & Sicilië 15 dagen

Napels, via de mooie Amalfikust naar Sicilië

Vanaf € 2.295,- Bijkomende kosten € 26,25 p.p. (o.b.v. 2 personen)

Deze rondreis brengt je naar de minder bekende regio's van Italië. We reizen door Campanië, Basilicata, Calabrië én over het grootste Italiaanse eiland Sicilië. Antieke overblijfselen van de Grieken en Romeinen, middeleeuwse Normandische ruïnes, een prachtige lange kustlijn en nog actieve vulkanen, zorgen voor veel afwisseling tijdens deze reis. Onder begeleiding van een gids bezoeken we de opgravingen van Pompeii. De overheerlijke gerechten en uitmuntende wijnen uit de Italiaanse keuken maken het Dolce Vita in Bella Italia compleet.

Daarom Djoser

 • Combinatie van Amalfikust, Calabrië en Sicilië
 • Overnachtingen in comfortabele hotels
 • Diner inclusief tijdens de overnachting in Selinunte
 • Bezoek beroemde opgravingen van Pompeii, Segesta en Selinunte 
 • Bezoek aan de actieve Etna vulkaan
 • Alle ontbijten inclusief

Route en kaart

Routekaart Rondreis Zuid-Italië & Sicilië, 15 dagen
 1. Amsterdam - Napels
 2. Napels
 3. Napels - Pompeii - Salerno
 4. Salerno, Amalfikust
 5. Salerno - Paestum - Trecchina
 6. Trecchina - Tropea
 7. Tropea
 8. Tropea - Villa San Giovanni - veerboot naar Messina - Cefalu - Palermo
 9. Palermo, bezoek Monreale
 10. Palermo
 11. Palermo - Segesta - Marsala - Selinunte
 12. Selinunte - Agrigento - Piazza Armerina
 13. Piazza Armerina - Etna - Taormina/Letojanni
 14. Taormina / Letojanni
 15. Taormina / Letojanni - Catania - Amsterdam

Reisbeschrijving

Wandel langs de beroemde opgravingen van Pompeii

Dag 1 Amsterdam - Napels
Dag 2 Napels
Dag 3 Napels - Pompeii - Salerno 
Dag 4 Salerno, Amalfikust

Trapstraatje volkswijk Napels Italië DjoserWe vliegen naar Napels, de geboorteplaats van de pizza en ook de hoofdstad van Campanië, een regio rijk aan historische bouwwerken. Volgens Goethe moet je Napels zien en dan sterven. Na aankomst op het vliegveld rijden we direct door naar ons hotel. ’s Avonds kun je een eerste indruk krijgen van deze levendige stad en hetgeen de Italiaanse keuken zoal te bieden heeft. 

De volgende ochtend heb je de tijd om de stad wat uitgebreider te voet of per metro te verkennen. Napels is fraai gelegen aan een mooie baai en er valt veel te zien. Zo kent de stad vele musea, kerken, paleizen en kloosters. Je kijkt je ogen uit in de oude volkswijken met de bekende steile trapstraatjes, waar de was aan lijntjes boven je hoofd te drogen hangt. Ook is Napels de stad waar de nieuwste mode wordt uitgestald in de vele etalages van kleine boetiekjes.

Op weg naar het zuiden bezoeken we de opgravingen van Pompeii. Onder leiding van een professionele gids komen we meer te weten over de stad die in het jaar 79 werd overrompeld door een vulkaanuitbarsting van de Vesuvius. De plaats werd bedekt met een dikke laag as, waardoor deze goed bewaard is gebleven. Pompeii is de geboorteplaats van de moderne archeologie. Het is de eerste plek die door mensenhanden werd opgegraven in 1594, na een toevallige vondst van een architect. De archeologische vondsten geven je een goede indruk van het leven in de Romeinse tijd. Je ziet onder andere afdrukken van mensen die verrast werden door de uitbarsting.

Minori Amalfikust van bovenaf Italië DjoserVolgens één van de mythes van de beroemde Amalfikust, verleidde het gezang van sirenen vele zeelieden, waarna zij de dood vonden in Sorrento, de 'toegangspoort tot de onderwereld'. We kunnen vanuit de levendige kustplaats Salerno per boot de idyllische Amalfikust bezoeken, met kleine charmante dorpjes prachtig gelegen tussen de Italiaanse cipressen en kleine strandjes. De dorpjes lenen zich uitstekend om te flaneren langs de kustboulevard. Of maak een wandeling langs de tuinen en terrassen met citroenbomen en proef de specialiteit van deze streek: limoncello.

Reizen langs Calabrië, de 'kust van de Goden'

Dag 5 Salerno - Paestum - Trecchina
Dag 6 Trecchina - Tropea
Dag 7 Tropea

De reis naar het zuiden onderbreken we met een overnachting in Trecchina. Onderweg hebben we tijd om te genieten van gastronomische, historische en culturele bezienswaardigheden. Neem bijvoorbeeld een kijkje op een lokale kaasboerderij, waar je de beroemde mozzarella di bufala kunt proeven. We stoppen in Paestum, om enkele van de best bewaard gebleven tempels uit de Griekse oudheid te bekijken. We passeren pittoreske dorpjes waar het toerisme nog in de kinderschoenen staat zoals bijvoorbeeld Rivello, dat wel tegen de bergwand lijkt aangeplakt!

Klooster van Santa Maria dell'Isola Tropea Italië DjoserVanuit Trecchina, bij het natuurgebied Parco Nazionale del Pollino, rijden we naar Tropea. De rit voert langs de mooie kust van Calabrië, in de teen van de laars. Dit stuk van de kustlijn aan de Tyrreense Zee heet de Costa degli Dei (de 'kust van de Goden') en is bijzonder geliefd bij de Italianen. Het prachtige witte strand bij Tropea leent zich uitstekend om heerlijk te luieren en een boekje te lezen. Wie van vis houdt, kan hier zijn hart ophalen. In de visrijke kustwateren wordt er naast sardines, ansjovis en tonijn ook pesca spada (zwaardvis) uit de zee gevist, die je zeker terugvindt op de menukaarten van de trattoria's.

Ontdek de bruisende hoofdstad van Sicilië, Palermo

Dag 8 Tropea - Villa San Giovanni - veerboot naar Messina - Cefalù - Palermo
Dag 9 Palermo, bezoek Monreale
Dag 10 Palermo

We rijden verder naar het plaatsje Villa San Giovanni, in het kielzog van Odysseus, en steken over naar het eiland Sicilië. Na een behouden vaart, rijden we vanuit de haven van Messina verder met de bus naar Palermo.

Het grootste Italiaanse eiland biedt legio contrasten, van mooie stranden in Cefalù en vergane glorie in de bruisende hoofdstad Palermo, Griekse ruïnes in Agrigento en Selinunte tot ruige vulkanische natuurgebieden rond de Etna. Tussen enkele van de hoogste bergen van Sicilië liggen dorpjes, boerderijen en wijngaarden verspreid over de heuvels en dalen. Sicilië spreekt uiteraard ook tot de verbeelding vanwege het geruchtmakende maffiaverleden. De maffia, ook bekend als Cosa Nostra, was een crimineel syndicaat dat in het midden van de negentiende eeuw ontstond in Sicilië.

We overnachten in de stad Palermo, waar in de jaren '80 de processen werden gevoerd tegen de prominente leden van de maffia. Je vindt hier tal van monumenten in Byzantijnse-, Arabisch-Normandische-, Renaissance- en barokstijl. Ook loont het zeer de moeite waard om rond te dolen tussen de marktjes en trattoria's, in de smalle steegjes en over de kleine pleintjes die achter de historische gebouwen te vinden zijn. Enkele kilometers buiten Palermo ligt de 12e-eeuwse kathedraal van Monreale. Het staat bekend als het mooiste voorbeeld van Normandische architectuur. Ook andere bouwstijlen zijn terug te vinden in vele elementen, zoals de bronzen deuren van de hand van Pisano en Da Trani. De schitterende gouden mozaïeken kun je niet missen. Ze zijn zeer waardevol en befaamd in de hele wereld.


Dompel je onder in de Griekse oudheid: Selinunte en Segesta

Dag 11 Palermo - Segesta - Marsala - Selinunte
Dag 12 Selinunte - Agrigento - Piazza Armerina

Segesta ItaliëVandaag kan de liefhebber van de Griekse oudheid zijn hart ophalen! Op weg naar Selinunte passeren we Segesta waar je de Dorische tempel met zijn 36 zuilen kunt bewonderen. Omdat het dak ontbreekt denkt men dat dit heiligdom nooit is voltooid. Je vindt hier ook een oud theater, dat deels uit een rots is gehouwen en tot op heden nog een perfecte akoestiek kent. Of bezoekers destijds hun volle aandacht bij de muziek konden houden is de vraag, want het uitzicht hiervandaan is werkelijk adembenemend. Een stukje verderop maken we een stop in Marsala waar wijnliefhebbers kunnen proeven van de wereldberoemde Marsalawijn. Na een ode te hebben gebracht aan de wijngod Dionysos, blijven we in Griekse sferen in Selinunte, dat ooit de grote rivaal van Segesta was. Het meest westelijk gelegen stadje tijdens de Griekse heerschappij werd verwoest door Carthagers. Na veel strijd en aardbevingen staat er helaas nog weinig overeind, maar de ruïnes van drie tempels zijn voor cultureel en historisch geïnteresseerden een absolute aanrader.

We onderbreken de rit naar de oostkust van Sicilië met een overnachting in Piazza Armerina. Hiermee creëren we voldoende tijd om te genieten van de schoonheid die het eiland te bieden heeft. De Vallei der Tempels (Valle dei Templi) bij Agrigento herbergt verschillende cultuurschatten, waaronder vijf tempels die relatief goed bewaard zijn gebleven. Uiteraard bezoeken we ook de Romeinse Villa Casale, dat pas recentelijk werd ontdekt. De villa met 50 kamers dateert uit de derde en vierde eeuw. In elke kamer ligt een mozaïeken vloer met prachtige motieven en scenes.


Bedwing de Etna en geniet van de schitterende uitzichten

Dag 13 Piazza Armerina - Etna - Taormina 
Dag 14 Taormina 
Dag 15 Taormina - Catania - Amsterdam

Persoon kijkt naar activiteit van vulkaan de Etna Italië DjoserOp weg naar Taormina stoppen we bij een van de actiefste vulkanen ter wereld, de Etna. Op een hoogte van ongeveer 1900 meter kun je over de hellingen wandelen. Een heel bijzondere ervaring! De bodem is hier zwart van de lava. Schoeisel met een goed profiel is daarom ook belangrijk voor deze tocht. Een facultatieve excursie met een terreinwagen of per kabelbaan brengt je naar een hoogte van ongeveer 3000 meter. Je hebt hier een schitterend uitzicht over de omgeving met verschillende kraters en relatief recente lavastromen.

We verblijven de laatste dagen van onze rondreis in de omgeving van Taormina, in het plaatsje Letojanni, waar vandaan je gemakkelijk met openbaar vervoer op pad kunt gaan. Taormina zelf is van oudsher een centrum voor handel en kunst, ook ten tijde van de Normandische, Spaanse en tenslotte Franse overheersing. Je ziet hier nog tal van overblijfselen, zoals het oude Teatro Greco, waarvandaan je een schitterend uitzicht hebt op de Ionische Zee. Maar je kunt natuurlijk ook heerlijk bijkomen van alle indrukken, op een van de prachtige stranden of lekker genieten van een echte Italiaanse cappuccino op één van de gezellige terrasjes.

Vanuit Letojanni is het mogelijk om een uitstapje te maken naar Catania, bijvoorbeeld voor last minute souvenir shoppen. Wie maar geen genoeg kan krijgen van al de cultuurschatten uit de oudheid, moet absoluut een bezoek brengen aan het archeologische park in de nabijgelegen plaats Giardini-Naxos. Hier kun je Naxos, de eerste Griekse nederzetting op Sicilië bezichtigen.


Op weg met Djoser
Bij onze reizen is geen sprake van een strak gepland reisschema. De reisdagen staan natuurlijk vast, maar ter plaatse wordt het programma in overleg tussen de groep en de reisbegeleiding ingevuld. In het algemeen geldt dat de meeste bezienswaardigheden te voet of met het openbaar vervoer te bereiken zijn. De reisbegeleiding biedt de meeste dagen wel een programma aan en een aantal excursies is inbegrepen, maar je bent zeker niet verplicht hieraan deel te nemen. Wie er liever zelf op uitgaat, heeft daartoe alle vrijheid. Zo leer je een land tenslotte het beste kennen. Gemiddeld bestaan de groepen uit 16 deelnemers. De maximale groepsgrootte is 22 personen.

Vertrekdata 2024

Bijkomende kosten € 26,25 p.p. (o.b.v. 2 personen)

Start - einde Beschikbaarheid Prijs
Start - einde
14 jul - 28 jul
i

Geen 1-pk meer beschikbaar

Beschikbaarheid
vol

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 2.495,-

Start - einde
28 jul - 11 aug
G
Vertrek gegarandeerd i

Indien een vertrekdatum het groene icoon met een G heeft, dan ben je er zeker van dat je na het ontvangen van de boekingsbevestiging op reis kan gaan. Voorwaarden van toepassing, zie i.

i

Geen 1-persoonskamer meer beschikbaar

Beschikbaarheid
5 plaatsen vrij

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 2.595,-

Start - einde
01 sep - 15 sep
Beschikbaarheid
vol

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 2.395,-

Start - einde
15 sep - 29 sep
Beschikbaarheid
vol

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 2.395,-

Start - einde
29 sep - 13 okt
Beschikbaarheid
vol

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 2.395,-

Start - einde
06 okt - 20 okt
V
Vertrek informatie i

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren.

Beschikbaarheid
voldoende

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 2.295,-

Vertrekdata 2025

Bijkomende kosten € 26,25 p.p. (o.b.v. 2 personen)

Start - einde Beschikbaarheid Prijs
Start - einde
13 apr - 27 apr
V
Vertrek informatie i

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren.

Beschikbaarheid
voldoende
Prijs

€ 2.545,-

Start - einde
27 apr - 11 mei
V
Vertrek informatie i

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren.

Beschikbaarheid
voldoende
Prijs

€ 2.495,-

Start - einde
04 mei - 18 mei
V
Vertrek informatie i

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren.

Beschikbaarheid
voldoende
Prijs

€ 2.495,-

Start - einde
11 mei - 25 mei
V
Vertrek informatie i

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren.

Beschikbaarheid
voldoende

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 2.495,-

Start - einde
25 mei - 08 jun
V
Vertrek informatie i

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren.

Beschikbaarheid
voldoende
Prijs

€ 2.495,-

Start - einde
08 jun - 22 jun
V
Vertrek informatie i

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren.

Beschikbaarheid
voldoende
Prijs

€ 2.495,-

Start - einde
15 jun - 29 jun
V
Vertrek informatie i

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren.

Beschikbaarheid
voldoende
Prijs

€ 2.395,-

Inclusief

 • Vliegreis
 • Alle vluchttoeslagen
 • Nederlandse reisbegeleiding
 • Vervoer per airconditioned bus
 • Overtocht per ferry naar Sicilië
 • Hotelovernachtingen in middenklasse hotels
 • Ontbijt tijdens alle overnachtingen
 • Boottocht per ferry naar Amalfikust inclusief
 • Diner inclusief tijdens het verblijf in Selinunte
 • Excursie naar de opgravingen van Pompeii met gids
 • Bezoek aan tempels bij Paestum
 • Bezichtiging kathedraal van Monreale
 • Bezoek aan Dorische tempel van Segesta
 • Bezoek aan tempel van Selinunte
 • Wandeling langs de tempels van Valle dei Templi
 • Wandeling over de hellingen van de Etna

Exclusief

Overige maaltijden, kosten KLM/Air France ruimbagage, entreegelden, facultatieve excursies, fooien, persoonlijke uitgaven, verzekeringen, etc.
Reserveringskosten € 25,-, bij 2 of meer personen € 40,-. Bijdrage SGR € 5,- per persoon en calamiteitenfonds € 2,50 per boeking.

Eenpersoonskamer

Alleenreizenden worden, in goed overleg, ingedeeld met andere alleenreizenden van hetzelfde geslacht. Wil je niet ingedeeld worden met een andere deelnemer, dan kun je een kamer voor 1-persoon boeken tegen de daarvoor geldende toeslag. De toeslag bedraagt voor deze reis vanaf € 345,-.

Er is een beperkt aantal eenpersoonskamers beschikbaar.

Vluchttoeslagen (inbegrepen)

Luchtvaartmaatschappijen berekenen naast luchthavenbelastingen, ook brandstof- en veiligheidstoeslagen. Bij Djoser zijn al deze toeslagen in de reissom inbegrepen.

Hotelverlenging

Vervroeging in Napels of verlenging op Taormina met hotel is bij te boeken.

De prijs in Napels is vanaf € 50,- op basis van logies mét ontbijt in een tweepersoonskamer per persoon per nacht. De prijs voor een eenpersoonskamer bedraagt vanaf € 74,- per nacht.

De prijs voor het verlengingshotel op Taormina is vanaf € 65,- op basis van logies mét ontbijt in een tweepersoonskamer per persoon per nacht. De prijs voor een eenpersoonskamer bedraagt hier vanaf € 90,- per nacht.

De genoemde prijzen zijn zonder wijzigingskosten van de vlucht en de transfers van/naar de luchthaven.

Landarrangement

Je kunt deze reis boeken zonder internationale vluchten, je boekt dan zelf je vliegtickets. De prijzen voor dit landarrangement zijn vanaf €1.995,-.

Houd bij de boeking van een landarrangement er rekening mee dat voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers geldt. Djoser is niet aansprakelijk indien er wijzigingen ontstaan in het vluchtschema van de groepsreis. Kom je op een andere tijd aan dan de groep en/of vertrek je op een andere tijd dan de groep, dan dien je zelf je transfers van- en naar het hotel en/of de luchthaven te regelen.

Groepssamenstelling en groepsgrootte

Onze groepen bestaan uit zowel samenreizende als alleengaande reizigers. Reis je alleen, dan vind je zeker snel aansluiting in onze kleine groepen.

Wil je meer specifieke informatie over de samenstelling van de groep en vertrekdatum van jouw keuze dan kunnen we je telefonisch (071 - 5126400, België: 09 223 00 69) meer informatie geven over bijvoorbeeld leeftijden en het aantal mannen, vrouwen of alleengaande reizigers.

Gemiddeld bestaan de groepen uit 16 deelnemers, het maximum is 22.

De gemiddelde groepsgrootte om de reis door te laten gaan is 12.

Nog bedenktijd nodig? Dan kun je tot een paar maanden voor vertrek een optie op een reis nemen. Zo’n voorlopige reservering is gratis en is 5 dagen geldig. De optie wordt automatisch omgezet in een definitieve of aanvraagboeking, tenzij je deze tijdig zelf bevestigt of annuleert. Het is helaas niet mogelijk om een optie te nemen op een reis waar nog maar een aantal plaatsen beschikbaar zijn.

V

Vertrek informatie

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren. Dit op basis van eerdere ervaringen en boekingen in dit reisseizoen.

Om een groepsreis te garanderen en uit te kunnen voeren is een minimum aantal deelnemers nodig. Dit aantal staat bij betreffende reis vermeld onder het kopje 'Groepssamenstelling en groepsgrootte'. In het uitzonderlijke geval dat het minimum aantal deelnemers niet wordt bereikt en de reis niet door kan gaan, hoor je dit ruim van te voren, doch uiterlijk 21 dagen voor vertrek. Djoser zal altijd haar uiterste best doen om een gewenste alternatieve reis en/of vertrekdatum aan te bieden. Volledige restitutie van de reissom, inclusief eventuele via Djoser afgesloten verzekeringen die op de factuur staan (met uitzondering van eventuele kosten van zelf geregelde visa, vaccinaties en andere persoonlijke uitgaven) is natuurlijk ook mogelijk. In het geval dat een reis niet kan doorgaan als gevolg van een overmachtsituatie kunnen er andere voorwaarden gelden waarbij geen volledige restitutie mogelijk is.

G

Vertrek gegarandeerd

Indien een vertrekdatum het groene icoon met een G heeft, dan ben je er zeker van dat je na het ontvangen van de boekingsbevestiging op reis kan gaan. Het kan soms voorkomen dat deelnemers van een reis moeten annuleren of omboeken, waardoor de groepsgrootte onder het vereiste minimum aantal deelnemers daalt. In het uitzonderlijke geval dat het minimum aantal deelnemers niet wordt bereikt en de reis niet door kan gaan, hoor je dit ruim van te voren per e-mail, doch uiterlijk 21 dagen voor vertrek. Djoser zal altijd haar uiterste best doen om er voor te zorgen dat je de gewenste reis op de geboekte vertrekdatum kunt gaan maken, ook indien het minimale aantal deelnemers niet is bereikt. In dat geval bekijken we de mogelijkheid om, al dan niet tegen bijbetaling, de reis mogelijk te maken met bijvoorbeeld aangepast vervoer en/of lokale Engelssprekende reisbegeleiding. Het karakter van een groepsreis kan hierbij dusdanig veranderen dat wij er begrip voor hebben dat je liever een alternatief kiest.

Uiteraard is het ook mogelijk een nieuwe reis of vertrekdatum te boeken. Volledige restitutie van de reissom, inclusief eventuele via Djoser afgesloten verzekeringen die op de factuur staan (met uitzondering van eventuele kosten van zelf geregelde visa, vaccinaties en andere persoonlijke uitgaven) is natuurlijk ook mogelijk.

Reviews Zuid-Italië & Sicilië, 15 dagen

Gemiddelde beoordeling: 8,7

 • Deze reis was een verrassing. Zoveel afwisseling, b.v. mooie steden zoals Napels en Palermo. Oudheden, zoals het verrassende Pompeii en de tempels van Paestum en op Sicilië de prachtige tempels. De wonderschone natuur. Verder het heerlijke weer. Linda als reisleidster en leuke groep medereizigers.

  9,0

 • De reisbegeleidster wist de reis om te toveren voor mij, tot een reis in het heden en het verleden. Adequaat reageren bij vragen over wat er te doen is en het sturen van dagelijks programma. Met respect, humor en persoonlijke aandacht heeft zij deze reis tot een bijzondere ervaring weten te maken.

  9,0

 • Fijne reis langs culturele en natuurlijke hoogtepunten. Als de hotels beter waren geweest zou deze reis een 10 krijgen zeker ook door de deskundige reisleiding van Mirjam.

  8,0

 • De zonnige Zuid-Italië & Sicilië reis geeft een gevarieerde indruk van het rijke aanbod van dit land. Volop genieten van gastronomische en culturele hoogtepunten. Je vergapen aan het straatleven en plezier beleven aan de vriendelijke bevolking. Ook de warmte doet deze Nederlandse reiziger goed.

  9,0

Praktische informatie

Accommodatie

In Italië overnachten we in veelal centraal gelegen, middenklasse hotels. De nette tweepersoonskamers beschikken over een eigen douche en toilet. Het ontbijt is inclusief. Afhankelijk van plaats of stad hebben de hotels een ander karakter. Zo is het hotel La Quiete in Trecchina kleinschalig en perfect passend in de omgeving. Het hotel in Salerno is voorzien van alle gemakken en biedt goede mogelijkheden om de Amalfikust te verkennen.

Bekijk hotelreviews op Tripadvisor

Napels Hotel Nuovo Rebecchino
Salerno Hotel Polo Nautico
Trecchina Hotel La Quiete
Tropea Hotel Virgilio
Palermo Hotel Tonic
Selinunte Hotel Admeto
Piazza Armerina (S.M. di Ganzaria) Hotel Pomara
Taormina / Letojanni Palazzo Durante

Deze selectie geeft een goed beeld van de hotels waar we op deze reis verblijven.

Eenpersoonskamer

Alleenreizenden worden, in goed overleg, ingedeeld met andere alleenreizenden van hetzelfde geslacht. Wil je niet ingedeeld worden met een andere deelnemer, dan kun je een kamer voor 1-persoon boeken tegen de daarvoor geldende toeslag. De toeslag bedraagt voor deze reis vanaf € 345,-.

Er is een beperkt aantal eenpersoonskamers beschikbaar.

 • Hotel Nuovo Rebecchino kamer Napels Italie

  We verblijven op comfortabele hotelkamers

 • Hotel Nuovo Rebecchino ontbijt Napels Italie
 • Ontbijtzaal hotel Nuovo Rebecchino Napels
 • Hotel Polo Nautico Salerno Italië
 • Terras aan zee Hotel Polo Nautico

  De meeste hotels hebben een goed restaurant waar je heerlijke Italiaanse gerechten kunt proeven

 • Hotel Virgilo Tropea Italie
 • Hotel Virgilo kamer Tropea Italie
 • Kamer hotel Tonic Palermo Italië
 • Ontbijtbuffet Hotel Tonic Palermo Italië Djoser

  Het ontbijt is inbegrepen tijdens de reis

 • Grand Hotel Selinunte kamer Selinunte Italie
 • Grand Hotel Selinunte zwembad Selinunte Italie

  Enkele hotels hebben een zwembad voor een verkoelende duik

 • Hotel Paradiso kamer Piazza Armerina Italie
 • Hotel Paradiso zwembad Piazza Armerina Italie

Vliegreis

Lufthansa

Het meest voorkomende vluchtschema staat hieronder. Je kan ook het schema per vertrekdatum bekijken. Vliegtijden en -maatschappijen zijn onder voorbehoud van wijzigingen.

 • Vlucht met

  Lufthansa

  Traject

  Amsterdam - Napels

  Vertrek

  08:50 - 11:20

 • Vlucht met

  Lufthansa

  Traject

  Catania - Wenen

  Vertrek

  14:50 - 16:50

 • Vlucht met

  Lufthansa

  Traject

  Wenen - Amsterdam

  Vertrek

  20:20 - 22:15


Er is geen tijdsverschil tussen Nederland en Italië.

De vluchten worden verzorg door Lufthansa of haar partner Eurowings. Lufthansa is dé nationale luchtvaartmaatschappij van Duitsland. Het is de enige Europese luchtvaartmaatschappij die behoort tot de exclusieve selectie van ‘5-Star Airlines’. Lufthansa heeft al jaren een zeer goede reputatie op gebied van service, kwaliteit en veiligheid. Samen met Swiss- en Austrian Airlines maakt het deel uit van de Lufthansa Group. De vloot is zeer modern, bestaande uit onder andere de A350 en de B747-8. Deze toestellen zijn milieuvriendelijker door hun lagere CO2-uitstoot. Op lange afstandsvluchten is een entertainment systeem aan boord met persoonlijk scherm aanwezig. Je kunt kiezen uit verschillende films, televisieseries/programma’s, muziek en spelletjes. Tijdens de vlucht kun je een uitgebreide keuze aan warme en koude dranken verwachten - plus een kleine snack of een warme maaltijd , afhankelijk van de route. De maaltijden/snacks die worden aangeboden passen bij de vertrektijd en de bestemming. Kortom: bij Lufthansa begint je reis pas goed! Eurowings is de prijs-kwaliteitsverhouding luchtvaartmaatschappij van het Lufthansa-concern en is gespecialiseerd in voordelige rechtstreekse vluchten binnen en buiten Europa.

Landarrangement

Je kunt deze reis boeken zonder internationale vluchten, je boekt dan zelf je vliegtickets. De prijzen voor dit landarrangement zijn vanaf €1.995,-.

Houd bij de boeking van een landarrangement er rekening mee dat voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers geldt. Djoser is niet aansprakelijk indien er wijzigingen ontstaan in het vluchtschema van de groepsreis. Kom je op een andere tijd aan dan de groep en/of vertrek je op een andere tijd dan de groep, dan dien je zelf je transfers van- en naar het hotel en/of de luchthaven te regelen.

Vervoer

Tijdens de gehele reis maken we gebruik van een ruime comfortabele bus met airconditioning. De af te leggen afstanden zijn niet zo groot, de reistijden zijn vaak niet langer dan vijf uur. Zuid-Italië heeft een goed wegenstelsel, waardoor er in korte tijd veel kilometers afgelegd kunnen worden. Houd er rekening mee dat des te zuidelijker we komen we meer door bergachtige landschap rijden (slingeren).

Het reizen met eigen vervoer heeft als voordeel dat we zelf kunnen bepalen waar en hoe lang we stoppen. Omdat we onderweg regelmatig langs belangrijke bezienswaardigheden rijden, kunnen we hier veelal een bezoek aan brengen. Uiteraard maken we ook regelmatig een kleine omweg om een leuk dorp of mooi natuurgebied te bekijken.

De oversteek naar Sicilië maken we per boot. De grotere plaatsen kun je prima te voet verkennen, maar het openbaar vervoer biedt soms ook mogelijkheden, bijvoorbeeld de metro in Napels en trein in Tropea.

 • Lufthansa Airbus A319
 • Busvervoer Italie Djoser
 • Italie busvervoer Djoser
 • Ferry Italië Sicilië

Bij de reis inbegrepen

 • Vliegreis
 • Alle vluchttoeslagen
 • Nederlandse reisbegeleiding
 • Vervoer per airconditioned bus
 • Overtocht per ferry naar Sicilië
 • Hotelovernachtingen in middenklasse hotels
 • Ontbijt tijdens alle overnachtingen
 • Boottocht per ferry naar Amalfikust inclusief
 • Diner inclusief tijdens het verblijf in Selinunte
 • Excursie naar de opgravingen van Pompeii met gids
 • Bezoek aan tempels bij Paestum
 • Bezichtiging kathedraal van Monreale
 • Bezoek aan Dorische tempel van Segesta
 • Bezoek aan tempel van Selinunte
 • Wandeling langs de tempels van Valle dei Templi
 • Wandeling over de hellingen van de Etna

Excursies

Kerk Sicilië ItaliëBij Djoser bepaal je zelf welke bezienswaardigheden je de moeite waard vindt om te bezoeken. In Napels struint de een graag door de stad op zoek naar de beste restaurantjes, terwijl de ander liever een boottochtje naar het bijzondere Capri maakt. In de meeste gevallen kun je zelf of met groepsgenoten, al dan niet met hulp van onze reisbegeleiding, er te voet of met lokaal vervoer erop uit trekken. Toegangsgelden zijn dan ook niet bij de reissom inbegrepen, zodat je alle vrijheid hebt om je eigen plan te trekken.

Sommige bezienswaardigheden mag je niet missen, zijn slecht bereikbaar of liggen 'en route' naar onze volgende overnachtingsplaats. Dergelijke excursies (vervoer) zijn bij Djoser in het programma opgenomen. Ook bij excursies die bij het programma inbegrepen zijn, geldt dat het entreegeld exclusief is.

Tijdens deze reis door Italië zijn de volgende excursies inbegrepen:

 • Excursie naar de beroemde opgravingen van Pompeii, de stad die in het jaar 79 werd overrompeld door een vulkaanuitbarsting van de Vesuvius. Onderleiding van een Nederlandssprekende gids komen we meer te weten over deze bijzondere plek.
 • Vanuit de kustplaats Salerno, bezoeken we per boot de idyllische Amalfikust. Beroemd om haar charmante dorpjes gelegen tussen kleine strandjes en Italiaanse cipressen.
 • Bezoek aan het Grieks/Romeinse tempelcomplex van Paestum, de best bewaarde tempels uit de Griekse oudheid.
 • We nemen de tijd om de 12e-eeuwse Kathedraal van Monreale te bezichtigen. Het mooiste voorbeeld van Normandische architectuur.
 • Bij Segesta nemen we een kijkje bij de Dorische tempel met zijn 36 zuilen. Omdat het dak ontbreekt denkt men dat dit heiligdom nooit is voltooid. Ook vind je hier een theater dat gedeeltelijk uit rots is gehouwen. Het uitzicht hiervandaan is adembenemend.
 • In Marsala kunnen wijnliefhebbers de wereldberoemde Marsalawijn proeven.
 • Selinunte was ooit de rivaal van Segesta. Het stadje werd verwoest door Carthagers. De ruïnes zijn voor geïnteresseerden in de Griekse oudheid een absolute aanrader.
 • De tempelvallei (Valle dei Templi) bij Agrigento herbergt verschillende cultuurschatten, waaronder vijf tempels die relatief goed bewaard zijn gebleven.
 • Vlak bij Piazza Armerina bezoeken we de restanten van “Villa Romana del Casale” een Romeinse villa uit het jaar 300 n Chr. met zijn prachtige mozaïeken vloeren met o.a. “De Bikinimeisjes”.
 • Uiteraard bezoeken we ook de recentelijk ontdekte Romeinse Villa Casale.
 • Een van de meest bijzondere ervaringen is wellicht een wandeling over één van de meest actieve vulkanen ter wereld, de Etna.

Optionele excursies die ter plaatse kunnen worden geboekt

 • Ontdek de interessante stad Napels te voet. Er valt veel te zien zoals musea, kerken, paleizen en kloosters.
 • Proef de beroemde 'mozzarella di bufala’ tijdens een bezoek aan een kaasmakerij waar deze typisch italiaanse kaas wordt geproduceerd.
 • Vanuit Tropea kun je verschillende uitstapjes maken met de trein. Reis bijvoorbeeld naar Reggio Calabria voor het archeologisch museum met onder andere de beroemde bronzen beelden van Riace. Of ga naar het dorpje Pizzo voor de bijzondere Piedrigrotta met de uitgehakte beelden en mooie uitzichten.
 • Verken de stad Palermo! Wandel bijvoorbeeld langs Corso Vittorio Emanuelle, Quatro Canti, de Pretoria fontein, La Mortorana en het koninklijk paleis. En vergeet ook de aansprekende markten met allerlei heerlijke lokale producten niet!
 • Optioneel kun je per kabelbaan of terreinwagen de Etna bezoeken op een hoogte van 3000 meter. Je hebt hier een schitterend uitzicht over de omgeving met verschillende kraters en relatief recente lavastromen.
 • Wie maar geen genoeg kan krijgen van al de cultuurschatten uit de oudheid, moet absoluut een bezoek brengen aan het archeologische park in Giardini-Naxos. Hier kun je Naxos, de eerste Griekse nederzetting op Sicilië bezichtigen.

Reisdocumenten

 • E-ticket. Meer informatie over de vlucht ontvang je ongeveer 2 weken voor vertrek.
 • Een geldig paspoort of Europese identiteitskaart.

Geldzaken

In Italië is de euro betaalmiddel.

Pinnen: met uitzondering van de kleine dorpjes zijn er vrijwel overal geldautomaten.
Contant: euro’s.
Creditcards: worden op veel plaatsen geaccepteerd.

Als richtbedrag voor uitgaven die niet bij de reissom zijn inbegrepen, zoals maaltijden, entreegelden, facultatieve excursies en persoonlijke uitgaven geldt minimaal € 300,- per persoon per week.

Het is gebruikelijk fooien te geven voor verleende diensten. Om te voorkomen dat je steeds fooien uit moet delen, wordt aan het begin van de reis een fooienpot ingesteld, waaruit de (gezamenlijke) tips aan de chauffeurs, gidsen, hotelpersoneel e.d. worden betaald. De richtlijn voor de fooienpot voor deze reis bedraagt € 35,-.

Maaltijden

Op deze reis is het ontbijt inbegrepen. Voor lunch en diner kun je zelf bepalen waar, wanneer en met wie je gaat eten. Alleen het diner in het hotel in Selinunte is inclusief.

Het eetgedrag van de Italianen wijkt enigszins af van dat van ons. Het ontbijt is meestal heel licht en bestaat uit een broodje of croissant met thee of koffie. De hoofdmaaltijd vindt plaats rond twee uur 's middags. Bijna alle restaurants bieden dan een goedkoop dagmenu aan. Vervolgens gebruikt men de avondmaaltijd relatief laat in vergelijking met Nederland en België.

Pizza Napels Italië DjoserDe Italiaanse keuken is wereldberoemd! Tijdens de reis kun je de heerlijkste gerechten eten. De pizza kent haar oorsprong in Napels. Ga deze dan ook zeker proeven als je er bent. Daarnaast bieden de verschillende regio’s lokale specialiteiten. Zo staat Campanië bekend om mozzarella di bufala en limoncello. Tijdens de reis is het mogelijk een kijkje te nemen bij een kaasboerderij en limoncello uit te proberen aan de Amalfikust. In Calabrië is men dol op pasta met veel groentes. Vooral aubergines zijn geliefd! Ook wordt er veel gekookt met sardella, 'kaviaar van de armen' genoemd. Dit is een pittige rode pasta gemaakt van sardines, ansjovis, rode pepers, zout, olijfolie en wilde venkel. In Tropea staat de volgende overheerlijke lokale specialiteit standaard op het menu: pesce spada (zwaardvis).

De Siciliaanse keuken heeft veel overeenkomsten met de Italiaanse keuken, maar is ook sterk beïnvloed door alle andere culturen die de laatste twee millenia op het eiland hebben gewoond. Zo vind je Griekse, Spaanse, Franse en Arabische invloeden. Gerechten die je zeker moet proeven zijn Caponata Siciliana (auberginestoof), Pasta alla Norma (kort gekookte pasta met aubergine en ricotta), Arancini (een soort bitterbal gemaakt van risottorijst) en Sfincione (het Siciliaanse antwoord op pizza, een soort pizzataart). De echte toetjesliefhebber kan z'n hart ophalen met cannolli (een gerold koekje gevuld met ricotta, chocolade en geconfijte sinaasappel).

Een pastaschotel kun je nuttigen vanaf € 7,-, een driegangenmenu kost € 15,- à € 20,-. Op de prachtig glooiende heuvels van Italië komen de wijnranken en olijfboomgaarden tot bloei. Een lekkere wijn of smakelijke olijfolie behoort dan ook tot de culinaire mogelijkheden.

Gezondheid

Het is verstandig enigszins te letten op wat je eet, vooral in de zomer wanneer het erg warm kan worden. Tevens raden we je aan een kleine medische kit mee te nemen met o.a. pijnstillers en middelen tegen darmstoornissen.

Hotelverlenging

Vervroeging in Napels of verlenging op Taormina met hotel is bij te boeken.

De prijs in Napels is vanaf € 50,- op basis van logies mét ontbijt in een tweepersoonskamer per persoon per nacht. De prijs voor een eenpersoonskamer bedraagt vanaf € 74,- per nacht.

De prijs voor het verlengingshotel op Taormina is vanaf € 65,- op basis van logies mét ontbijt in een tweepersoonskamer per persoon per nacht. De prijs voor een eenpersoonskamer bedraagt hier vanaf € 90,- per nacht.

De genoemde prijzen zijn zonder wijzigingskosten van de vlucht en de transfers van/naar de luchthaven.

Klimaat en geografie

Italië kent verschillende klimaatzones, afhankelijk van breedteligging, hoogte, afstand van de zee etc. In het algemeen kun je zeggen dat het Italiaanse klimaat van het noorden naar het zuiden een overgang vormt van het zachte en regenrijke klimaat van West-Europa naar het hete, droge Afrika. De zomers in Zuid-Italië zijn over het algemeen warm. Wel voel je overal de invloed van de zee, waardoor de temperatuur daar niet buitensporig hoog oploopt en er soms regen valt.

Reisbegeleiding en gidsen

Een enthousiaste Nederlandse reisbegeleider begeleidt de reis. Onze reisbegeleiders zijn zeer ervaren en bevlogen reizigers en vertellen onderweg leuke weetjes over de bestemming. Zij zorgen dat de reis soepel verloopt en zijn het aanspreekpunt voor vragen en wensen. De eigen passie, in combinatie met een uitgebreide training en inwerkprocedure, vormt de basis voor hun deskundigheid en professionaliteit. Tijdens het bezoek aan Pompeï maken we gebruik van de diensten van een professionele Nederlandstalige gids.

Veelgestelde vragen

Hoe lang zijn de reistijden?

De wegen in Italië zijn uiteraard van goede kwaliteit. Omdat de afstanden niet buitengewoon groot zijn nemen de verplaatsingen niet de hele dag in beslag. Hou wel rekening met heuvelachtige gebieden en derhalve bochtige wegen. We maken altijd gebruik van een eigen bus. Hierdoor zijn we vrij om onderweg te stoppen voor lunch, een drankje, een bezoek aan een leuk dorpje of interessante oudheden. De bus beschikt over airconditioning.

Hoe wordt de reis begeleid?

De reis wordt begeleid door een Nederlandse reisbegeleider die je bij aankomst opwacht. Deze begeleider zal gedurende de hele reis met de groep meereizen. Met eventuele vragen, opmerkingen of problemen kun je altijd bij hem of haar terecht. De reisbegeleider zal zoveel mogelijk praktische tips geven over restaurantjes, etenstijden, etc. en informatie geven over de mogelijke excursies.

Hoe is de temperatuur in de zomer?

De zomers in Italië zijn zeker warmer dan wij gewend zijn in Nederland. Aangezien het om een vrij droge warmte gaat, is het goed uit te houden. Af en toe zorgen zeewinden voor enige afkoeling. Neem luchtige kleding mee. Een goede zonnebrandcrème mag niet ontbreken in je bagage. Een hoedje of petje kan het hoofd beschermen tegen verbranding.

Is de beklimming van de Etna voor iedereen geschikt?

Met de bus is het mogelijk om op 1900 meter hoogte te komen, waar vandaan je zelf kunt wandelen voor uitzicht op oude kraters. Daarnaast kun je per truck een facultatieve excursie maken naar het hoogst mogelijk punt op ongeveer 3000 meter. De kabelbaan tot dit punt is inmiddels ook weer in gebruik genomen. Hier kun je wandelen over lava en heb je uitzicht op de meest recent gevormde top.

Kan ik gemakkelijk gebruik maken van mijn pinpas?

Overal in Italië en ook op Sicilië is het mogelijk om te pinnen. Bij aankomst op de luchthaven van Napels zijn geldautomaten, waar je euro’s kunt opnemen met een Nederlandse pinpas. In winkels en restaurants is het niet altijd mogelijk om te betalen met een pinpas, maar dan wel met een creditcard.

Excursies: welke bezoeken zijn inbegrepen?

Inclusief in de reissom zijn de excursies naar beroemde oudheidkundige plaatsen als Pompeïi, Paestum, Agrigento en Taormina. De entreegelden daarvan zijn niet bij de reissom inbegrepen, zodat je zelf de vrijheid hebt om te beslissen welke bezienswaardigheden je wilt bezoeken. De bedragen voor maaltijden, entreeprijzen en facultatieve excursies kunnen oplopen, naargelang je eigen keuze.

Wat is het voltage in Italië?

De netspanning is 220 volt. De stopcontacten zijn meestal gelijk aan die in Nederland, maar er zijn lokale variaties. Neem daarom een wereldstekker mee.

Uit hoeveel personen bestaan de groepen?

De Djoser groepen op deze reizen bestaan uit gemiddeld 16 personen. De maximale groepsgrootte voor deze reis is 22

Kan ik tijdens de reis naar huis bellen of mailen?

Je kunt overal gemakkelijk telefoneren via het vaste net. Mobiele telefonie is redelijk goed mogelijk. Informeer voor vertrek even bij je provider. Internetcafés vind je op veel plaatsen, maar niet overal met een snelle verbinding.

Wat is de beste reistijd?

In het voor- en najaar is het de beste tijd voor deze reis, de natuur is dan op haar mooist en het is er nog niet zo druk. Vanaf maart beginnen de bloemen te bloeien en rond half april lopen de bomen ook uit. Na oktober wordt het er al weer kouder en gaat het vaker regenen. In juli en augustus kan het er warm en druk zijn.

Stel je vraag

Staat jouw vraag hier niet tussen? Stel deze dan via info@djoser.nl.

Foto's en video

Reisblog Italië

Bekijk alle reisblogs over Italië