Overzicht Italië rondreizen van Djoser

Land- en klimaatinformatie Italië

Landinformatie Italië

Landinformatie Italië

 • Hoofdstad: Rome
 • Andere bekende steden: Milaan, Napels en Palermo
 • Inwoners: 62 miljoen
 • Taal: Italiaans
 • Munteenheid: euro
 • Beste reistijd: april tot en met juni, september en oktober
 • Tijdsverschil: Er is geen tijdsverschil tussen Nederland en Italië.
 • Oppervlakte: 301.000 km²
 • Geografie: Italië ligt in Zuid-Europa, en ziet eruit als een laars die vanuit de Alpen de Middellandse Zee in loopt. Tegen de ‘teen’ van die laars ligt het grootste eiland van de Middellandse Zee, namelijk Sicilië. Op dat eiland is de bekendste vulkaan van Europa, de Etna, nog altijd actief.


> Rondreizen Italië

Terug naar boven

Beste reistijd Italië

Beste reistijd Italië

Italië kent verschillende klimaatzones, afhankelijk van breedteligging, hoogte, afstand van de zee etc. In het algemeen kun je zeggen dat het Italiaanse klimaat van het noorden naar het zuiden een overgang vormt van het zachte en regenrijke klimaat van West-Europa naar het hete, droge Afrika. Deze reis gaat door het Zuiden van Italië, in de zomermaanden kan het hier erg warm worden, 40 graden is geen uitzondering. Direct aan zee voel je de invloed van de zee, waardoor de temperatuur daar niet buitensporig hoog oploopt en er soms regen valt. In het voor en najaar zijn de temperaturen ideaal om hier te reizen.

> Rondreizen Italië

Terug naar boven

Bezienswaardigheden Italië

Bezienswaardigheden Italië

Zon, blauwe lucht, heerlijk eten en drinken en slenteren door authentieke dorpjes. Dit zijn alle ingrediënten voor een heerlijke vakantie en laat het nu net zo zijn dat Italië over al deze ingrediënten beschikt. Italië is een zeer populaire vakantie bestemming en dat is ook zeker niet onterecht. Naast de prachtige oude dorpjes is er ook genoeg te beleven voor de avonturier of je kunt je heerlijk terug trekken aan de kust.  Alvast lekker in de stemming komen? Lees hier enkele bezienswaardigheden. 

Pompeii
Pompeii Italië DjoserDe havenstad Pompeii werd 2000 jaar bedolven onder een dik pak hete lava en as van de toen uitgebarsten vulkaan Vesuvius. Eeuwenlang heeft niemand door gehad dat de stad verstopt lag onder deze laag. Pas rond 1750 werd het duidelijk dat er een complete stad onder schuil ging. Archeologen hebben inmiddels 3/5 deel van de bedolven stad opgegraven. Door de lava is de stad ontzettend goed bewaard gebleven. Wanneer je door de stad slentert is het net of je in de Romeinse tijd bent beland. Dat de stad zo goed bewaard is gebleven is terug te zien in de karrensporen,oversteekplaatsen, de muren, daken en hele interieurs van woningen. Ronddwalen door Pompeii is alsof je ronddwaalt in een levensgroot museum.

Gele Amalfikust
Amalfikust Italië DjoserEén van de mooiste stukjes van Italië is de Amalfikust gelegen onder Napels. De smalle autoweg die tussen de bergen kronkelt geeft je elke keer weer een adembenemend uitzicht over de heldere zee. Deze autoweg is één van de beroemdste ter wereld en brengt je naar de meest authentieke dorpjes die tegen de steile rotswanden zijn gebouwd. In de maanden februari tot en met oktober kleurt deze prachtige kustlijn geel van de citroenboompjes. Door de vele zonuren komen de bomen volledig tot hun recht. Dit is het geheim achter het wereldberoemde drankje limoncello.

Sicilië
Sicilië Italië DjoserHet lijkt net of het eiland Sicilië aan Italië vast zit, maar tussen het zuidelijkste puntje van de Italiaanse laars en het eiland Sicilië zit een drie kilometer brede zeearm. Sicilië is het grootste eiland van de Middellandse zee en een perfecte plek om avontuur en ontspanning af te wisselen. Het eiland barst uit zijn voegen van de oude Griekse en Romeinse tempel en karakteristieke dorpjes. Sicilië heeft bijna een1000 kilometer lange kustlijn, hierdoor is een relaxte dag aan het strand ook erg aantrekkelijk. Of je nu een  actieve of juiste relaxte dag hebt gehad, je sluit de dag altijd goed af met een heerlijke traditionele Siciliaanse vismaaltijd.

Lava op Sicilië
Vulkaan Sicilië Italië DjoserAan de oostkust van Sicilië, vlak bij het plaatsje Taormina vind je de grootste vulkaan van Europa: De Etna. De Etna is ongeveer 3.329 meter hoog en nog steeds actief. Dat de vulkaan actief is klinkt misschien gevaarlijk, maar maakt een bezoekje aan de vulkaan juist extra spectaculair door de vele net gestolde lavastromen en de borrelende gaten in de grond. Gevaarlijk is het zeker niet want de Etna wordt continu in de gaten gehouden. Een bezoekje aan de vulkaan kan te voet, wat een heftig tocht is maar zeer de moeite waard! Of je kunt per kabelbaan. Het toerisme om de vulkaan heen is goed geregeld.

Espresso’s, wijn en pasta
Eten en drinken Italië DjoserEten en drinken is heel belangrijk in Italië. Een ‘slappe bak’, zure wijn of een smaakloze pasta zal je niet tegen komen in Italië. Eten en dan vooral lekker en puur eten, is er heel belangrijk. S ‘middags wordt er vaak uitgebreid de tijd voor genomen, veel winkels en kantoren sluiten ook vanwege de siësta. ‘Di Mama’ is de baas over de keuken en slooft zich iedere dag opnieuw uit. In tegenstelling tot de lunch wordt er weinig tijd besteed aan een ontbijtje. Meestal bestaat dit uit een cappuccino en wat biscuitjes of zoete broodjes en ook ‘s avonds nuttigen de meesten Italianen een luchtige maaltijd zoals een salade.

> Rondreizen Italië
 

Terug naar boven

Boek en reis met zekerheid

 • Kosteloos omboeken
 • 100% terugbetaling bij annulering
 • 24/7 hulp en bijstand, ook bij repatriëring
 • ANVR- en SGR garantie
 • Op de hoogte van plaatselijke corona-richtlijnen
 • Goede lokale vertegenwoordiging
 • Vervoer met eigen bus en gerenommeerde luchtvaartmaatschappijen
 • Nederlandse reisbegeleiding bij meeste reizen
 • Veel individuele vrijheid met comfort en veiligheid van groepsreis
 • Meer dan 35 jaar ervaring
 • Vergoeding niet-genoten reisdagen bij repatriëring bij wijziging reisadvies naar "rood"

Lees meer >

Klantwaardering

8,6

Karakteristiek Italië en op zijn best in de prachtige stadje...
Karakteristiek Italië en op zijn best in de prachtige stadjes met prachtige kerken met onwaarschijnlijke mirakels. Grote afwisseling wordt er geboden met de schitterende natuur.

Emile C. - 8,0
Terug naar boven