Overzicht Japan rondreizen van Djoser

Beste reistijd Japan


Wat is de beste reistijd voor een reis naar Japan?

De beste reistijd voor Japan zijn het voor- en het najaar.


Eind maart en begin april geniet je van de beroemde kersenbloesem en aangename temperaturen. In oktober en november zie je de prachtige herfstkleuren en ligt de temperatuur hoger dan je zou verwachten.

Het is echter hele hele jaar door mogelijk om Japan te bezoeken. Ook mei is een hele mooie maand om in Japan te reizen met veel bloemen en een fijne temperatuur. Juni, en in mindere mate (begin) september, is regenachtig. In juli en augustus is het warm en moet je rekening houden met kans op een hoge luchtvochtigheid. In deze periode is het echter nog prima reizen als je met de temperatuur en een enkele bui rekening houdt. Vrijwel alle restaurants en winkels hebben airconditioning, dus je kunt altijd even verkoeling vinden als je daar behoefte aan hebt.

De temperaturen van Midden-Honshu (waar o.a. Tokyo ligt) zijn te vergelijken met die van de West-Europese landen en de temperaturen van Zuid-Honshu (waar o.a. Kyoto en Osaka liggen) en Kyushu (waar o.a. Nagasaki ligt) zijn te vergelijken met die van de Zuid-Europese landen.

Wat is de beste reistijd voor Hokkaido?

Hokkaido ligt een stuk noordelijker en heeft ook lagere temperaturen. Dit geldt ook voor de zomer, de temperaturen zijn dan wat aangenamer dan op Honshu. De kersenbloesem is later, rond begin / half mei. De herfstkleuren zijn echter eerder, normaal gesproken al rond eind september. In mei kan je, zeker in de bergen, nog sneeuw vinden.