Japan

Bezoek het Aoi Matsuri in Kyoto op 15 mei

Aoi Matsuri JapanEen Matsuri, een festival in Japan, is een waar spektakel en geeft je de mogelijkheid om Japan op een unieke manier te ervaren.

Het Aoi Matsuri is een van drie beroemdste en grootste festivals van Kyoto. Het festival is ontstaan in de 8e eeuw tijdens de Heian-periode, toen keizer Kinmei het festival startte na aanleiding van een hongersnood.

De huidige opzet en populariteit begon in de Edo periode (1600 - 1868). Het festival duurt ongeveer twee weken en het hoogtepunt is een indrukwekkende processie op 15 mei van ongeveer 500 personen in elegante klederdracht uit de Heian-periode, ruiters op paarden en prachtige wagens getrokken door ossen. De processie loopt van het keizerlijk paleis naar de Kamigamo-tempel via de Shimogamo-tempel.
 

Klantwaardering

9,0

De reis naar Japan leverde extra ervaringen op, zoals de typ...
De reis naar Japan leverde extra ervaringen op, zoals de typhoon Hagibis meemaken, de kroning van de keizer en het rugbytoernooi waar Japan goed meedeed. Helaas vervielen er ook zaken, maar de reisleiding hielp mee de reis zo goed mogelijk te laten verlopen. Het kimonodiner was zo'n extra aanrader.

Marjan R. - 8,0
Terug naar boven