Japan

Gion Matsuri, een van de drie grootste festivals in Japan

Gion Matsuri Kyoto JapanHet Gion Matsuri (festival) in Kyoto is een van de drie beroemdste festivals in Japan en kan zich beroepen op een indrukwekkende geschiedenis. Het evenement is ontstaan in 869 als reactie op de pest en hongersnood die toen heerste en toegeschreven werd aan de god Gozu Tenno. In de jaren erna werd het festival gehouden bij rampspoed. In 970 werd het Gion Matsuri een jaarlijks terugkerend festival en is sindsdien vrijwel ononderbroken uitgevoerd.

Het festival vindt plaats in de maand juli, waarbij er op verschillende dagen evenementen zijn. Hoogtepunt van deze evenementen is de parade van 'Yamaboko's' op 17 juli.

Dit zijn enorme, prachtig uitgevoerde wagens die getrokken worden door tientallen vrijwilligers. Ook de avond ervoor is de moeite waard. Je ziet mensen over straat slenteren in klederdracht, kunt heerlijk snacken bij eettentjes en leuke souvenirs kopen bij een van de vele stalletjes. Ondertussen geniet je van diverse muzikale optredens.

Klantwaardering

9,0

De reis naar Japan leverde extra ervaringen op, zoals de typ...
De reis naar Japan leverde extra ervaringen op, zoals de typhoon Hagibis meemaken, de kroning van de keizer en het rugbytoernooi waar Japan goed meedeed. Helaas vervielen er ook zaken, maar de reisleiding hielp mee de reis zo goed mogelijk te laten verlopen. Het kimonodiner was zo'n extra aanrader.

Marjan R. - 8,0
Terug naar boven