Japan

Het Sumida River Fireworks festival

Het Sumida River Fireworks festival in Tokyo is een van de bekendste en oudste vuurwerkfestivals in Japan. Het is ontstaan in 1732 als 'festival voor de doden' waar juist het leven gevierd werd in een zware tijd van economische crisis en hongersnood.

Het vuurwerk wordt in juli afgeschoten vanaf boten in de Sumida-rivier tussen de wijken Ryogoku en Asakusa en is te zien vanuit de parken die aan de rivier liggen.

Het Sumida River Fireworks festival Tokyo JapanMisschien nog wel leuker dan het vuurwerk zelf is de sfeer tijdens het festival. Tienduizenden Japanners zijn op de been en vele zijn gekleed in traditionele yukata. Vooral bij de Sensoji-tempel in Asakusa waar de straten vol staan met eettentjes en andere kraampjes is het een gezellige drukte. Veel restaurants hebben speciaal voor de gelegenheid op straat terrassen gemaakt zodat je onder het genot van een heerlijke Japanse maaltijd van het evenement kunt genieten.
 

Klantwaardering

9,0

De reis naar Japan leverde extra ervaringen op, zoals de typ...
De reis naar Japan leverde extra ervaringen op, zoals de typhoon Hagibis meemaken, de kroning van de keizer en het rugbytoernooi waar Japan goed meedeed. Helaas vervielen er ook zaken, maar de reisleiding hielp mee de reis zo goed mogelijk te laten verlopen. Het kimonodiner was zo'n extra aanrader.

Marjan R. - 8,0
Terug naar boven