Japan

Bezoek het Jidai Matsuri in Kyoto op 26 oktober 2019

Een Matsuri, een festival in Japan, is een waar spektakel en geeft je de mogelijkheid om Japan op een unieke manier te ervaren.

Matsuri Kyoto Japan DjoserHet Jidai Matsuri is een van drie beroemdste en grootste festivals van Kyoto, naast het Aoi en Gion festival. Het festival is opgericht in 1895 om de geschiedenis en cultuur van Kyoto te vieren. Dit naar aanleiding van het verplaatsen van de hoofdstad van Kyoto naar Tokyo. Het festival vindt elk jaar plaats op 22 oktober (in 2019 op 26 oktober door de troonsbestijging van de nieuwe keizer) en bestaat uit een indrukwekkende processie van ongeveer 2.000 personen in elegante klederdracht uit de periode van 1.100 jaar dat Kyoto de hoofdstad was. Ook zijn er ruiters te paard, karren en draagbare tempeltjes in de processie te zien.

De processie loopt van het keizerlijk paleis naar de Heian-tempel.

Klantwaardering

9,0

De reis naar Japan leverde extra ervaringen op, zoals de typ...
De reis naar Japan leverde extra ervaringen op, zoals de typhoon Hagibis meemaken, de kroning van de keizer en het rugbytoernooi waar Japan goed meedeed. Helaas vervielen er ook zaken, maar de reisleiding hielp mee de reis zo goed mogelijk te laten verlopen. Het kimonodiner was zo'n extra aanrader.

Marjan R. - 8,0
Terug naar boven