Overzicht Marokko rondreizen van Djoser

Land- en klimaatinformatie Marokko

Landinformatie Marokko

Landinformatie Marokko

 • Hoofdstad: Rabat
 • Andere bekende steden: Casablanca, Tanger, Essaouira en Fès
 • Inwoners: 33 miljoen
 • Taal: Arabisch en Berbers
 • Munteenheid: Marokkaanse dirham
 • Beste reistijd: april, mei, augustus en september
 • Tijdsverschil: in Marokko is het 1 uur vroeger dan in Nederland.
 • Oppervlakte: 446.500 km²
 • Geografie: Het Noordwest-Afrikaanse land Marokko heeft verschillende zeer diverse klimaten. In het Atlasgebergte in het oosten heerst een bergklimaat met veel regen, in het noorden een mediterraan klimaat en in het midden en zuiden veelal een woestijnklimaat, waar het amper regent en overdag ontzettend warm kan zijn, maar ’s nachts zeer koud.

> Rondreizen Marokko

Terug naar boven

Beste reistijd Marokko

Beste reistijd Marokko

Marokko heeft een gematigd klimaat dat relatief koele winters en warme zomers kent. In de bergen is het ook zomers koel, terwijl het klimaat aan zee zachter is. 

De beste reistijd voor Marokko is het voor- en het najaar, maar ondanks dat de zomers in Marokko zijn vrij warm zijn is de hitte goed te verdragen omdat het een droge warmte is.

> Rondreizen Marokko

Terug naar boven

Bezienswaardigheden Marokko

Bezienswaardigheden Marokko

Marokko staat bekend om haar Koningssteden, kamelen en de Sahara. Een land met een rijke geschiedenis en vele gezichten. Binnen 4 uur ben je in een totaal andere omgeving dan de westerse; de betoverende wereld van het Midden-Oosten.

Casablanca
Hassan II Moskee Casablanca MarokkoDe moderne haven stad Casablanca staat bekend om haar witte gebouwen. Een bezoekje aan de grootste stad van Marokko mag tijdens je reis niet ontbreken. Behalve de Ville Nouvelle, het Park van de Arabische Liga en het Joods Museum is de Hassan II moskee een niet te missen hotspot. De grootste moskee van het land ligt aan de kust en biedt uitzicht over de Atlantische Oceaan. Er is binnen ruimte voor 25.000 bezoekers en buiten is er plaats voor nog eens 80.000 mensen. De minaret is met 210 meter de hoogste van de wereld. Kortom, je zult versteld staan en valt van de ene in de andere verbazing.


Voortreffelijke vis in Essaouira
Vismarkt Essaouira marokko (internet)In het authentieke vissersdorp Essaouira kun je je vingers aflikken bij de verse vis die bereidt wordt. In een decor van witte eettentjes op het centrale plein kies je een vis en geef je aan hoe de kok deze mag bereiden. Geen tijd om uitgebreid te tafelen maar wel zin in een culinair hoogstandje? Loop dan langs de vismarkt in de haven voor een snelle hap.


Medina in Fès
Medina in Fez Marokko DjoserLaat je onderdompelen in een palet aan stoffen, kruiden, lederwaren en delicatessen. We hebben het over de medina van de best bewaarde stad van de Arbabische wereld: Fès. Bereid je voor op veel drukte en diversiteit. Zie je door de bomen het bos niet meer? Een gids brengt je naar plaatsen die je anders niet zult zien, zoals een prachtige oude Koranschool of een mooie vervallen moskee.


Hammam Marokko

Hamma Marokko (internet)Het is tijd om alle indrukken van dit oogstrelende land te verwerken. En waar kan dit nu beter dan in een traditionele hammam? Waar de lokale bevolking al eeuwenlang naast ontspanning ook voor het sociale aspect een badhuis bezoekt, is het voor toeristen voornamelijk een relaxmoment. De meeste badhuizen zijn sierlijk gedecoreerd en de sfeer is zeer aangenaam. Laat je dode huidcellen er af scrubben, dompel je onder in een koudwaterbad en geniet intens van een professionele massage. Je kan er weer helemaal tegen aan! In de bruisende stad Marrakech vind je een paar goede hammam adresjes.


Woestijnsafari en kamelentocht Marokko
Woestijn kameel safari Marokko DjoserVanuit het plaatsje Erfoud kun je een onvergetelijke woestijnsafari maken, waarbij een kamelentocht uiteraard niet overgeslagen wordt. Een niet alledaagse omgeving waar je adembenemende momenten zult beleven. Je gaat de uitgestrekte zandvlakte over met landrovers waardoor je een stuk dieper de Erg Chebbi (kleine woestijn) ingaat. ’s Avonds bekijk je de zonsondergang vanaf de zandduinen, dit levert geheid onbetaalbare plaatjes op.


Aït Benhaddou

Aït Benhaddou Marokko DjoserDe middeleeuwse Berberse UNESCO stad Ait Benhaddou is bekend vanwege de schitterende kasba’s, die op een heuvel zijn gebouwd. Wellicht heb je het gevoel in een déjà vu te zijn beland wanneer je in deze stad ronddwaalt, veel films zijn hier namelijk opgenomen. Zo diende de stad als filmset voor o.a. ‘The Jewel of the Nile’, ‘The Mummy’. ‘Gladiator’ en ‘Babel’. Ook de gehele cast van de geliefde serie ‘Game of Thrones’ heeft hier gestaan, leuk om thuis nog even te kijken dus!

> Rondreizen Marokko

Terug naar boven

Boek en reis met zekerheid

 • Kosteloos omboeken
 • 100% terugbetaling bij annulering
 • 24/7 hulp en bijstand, ook bij repatriëring
 • ANVR- en SGR garantie
 • Op de hoogte van plaatselijke corona-richtlijnen
 • Goede lokale vertegenwoordiging
 • Vervoer met eigen bus en gerenommeerde luchtvaartmaatschappijen
 • Nederlandse reisbegeleiding bij meeste reizen
 • Veel individuele vrijheid met comfort en veiligheid van groepsreis
 • Meer dan 35 jaar ervaring
 • Vergoeding niet-genoten reisdagen bij repatriëring bij wijziging reisadvies naar "rood"

Lees meer >

Klantwaardering

8,8

15 dgn Marokko, wat een fantastisch reis, zo veel gezien en...
15 dgn Marokko, wat een fantastisch reis, zo veel gezien en beleefd, een absoluut aanrader! De reisleider Sjoerd is een ongelooflijk verteller: geschiedenis, feiten, weetjes...Sjoerd heeft zijn passie met ons gedeeld en heeft voor gezorgd dat ik zal kijken naar een nieuwe Djoser reis met hem!

Claudia N. - 10,0
Terug naar boven