Films opgenomen in Marokko

Films opgenomen in Marokko

Marokko: een land met een prachtige uitstraling, eindeloze woestijn en kleine bergdorpjes. Je zou eigenlijk wel kunnen zeggen dat Marokko één grote filmset is. Niet voor niets wordt het dan ook wel eens het “Hollywood” van het Midden-Oosten genoemd. Wij zetten de mooiste plekjes, met de bijpassende films, voor je op een rijtje.

Ouarzazate
Ouarzazate film MarokkoOuarzazate is een stad gelegen ten zuidoosten van Marrakesh. In Ouarzazate is de grootste filmstudio ter wereld te vinden, genaamd Atlas Studios. Diverse films zijn hier opgenomen: Lawrence of Arabia, Gladiator, Asterix & Obelix, Sex and the City en nog veel meer. De Gladiator bijvoorbeeld, een film die zich afspeelt in de Romeinse tijd, won maar liefst vijf Oscars. In onze 21-daagse, 15-daagse, en woestijnreis naar Marokko, zullen we deze interessante stad bezoeken. Wie weet maken we zelfs een filmopname mee.

Essaouira
Essaouira is een vissersdorpje in het westen van Marokko aan de Atlantische Oceaan. De naam Essaouira betekent muurtje of ommuring. De kust van Marokko is net als de binnenlanden een geweldig filmdecor. De bekendste film die er is opgenomen, is toch wel Intouchables. Aan het eind van deze film, verhuisd de verlamde miljonair Philippe voor zijn gezondheid naar Essaouira.

Ait Ben Haddou
Ait Ben Haddou film MarokkoAit Ben Haddou is een middeleeuwse stad gelegen langs een rivier. De stad is bekend vanwege zijn prachtige kasba’s, die tegen een heuvel zijn aangebouwd. De stad werd in 1987 door Unesco tot werelderfgoed verklaard, en niet voor niets. Vanwege al het moois dat het stad te bieden heeft, is het ook regelmatig als decor gebruikt voor verschillende films. De meest actuele is toch wel Game of Thrones: in deze serie wordt Ait Ben Haddou gebruikt als de stad Yunkai.

> Alle rondreizen in Marokko