Kiespijn in Marrakech

Kiespijn in Marrakech

Djemaa el-Fna, het centrale plein van Marrakech is de levensader van de stad. Muziek, acrobaten, slangenbezweerders, verhalenvertellers, dansgroepen. Je kan het zo gek niet bedenken of je komt het op dit plein tegen. Heerlijk om te dineren rondom het plein en al het spektakel te aanschouwen.

het Djemaa el-Fna plein in Marrakech MarokkoWie je ook tegenkomt op het centrale plein zijn de tandentrekkers van Marrakech. Ja je leest het goed: tandentrekkers! De tandentrekkers lopen over het centrale plein met diverse tangen op zoek naar mensen met kiespijn. Tanden worden ter plekke getrokken en dat is vaak een enorm spektakel wat flink wat publiek trekt.

Zie je het niet zitten om je kies midden op een Marokkaans plein te laten trekken? Dan ben je misschien wel geïnteresseerd in een kunstgebit want die verkopen ze vaak ook. Je kan je kunstgebit zelfs ter plekke samen laten stellen uit de grote collectie tanden die in potten tentoongesteld staan. Misschien niet direct wat je verwacht bij entertainment op een centraal toeristisch plein, maar fascinerend is het wel.

Je ontdekt het Djemaa el-Fna met al onze reizen naar Marokko.

Blog door reisbegeleider Aafke van der Heiden