Bekijk de Rondreis Oeganda, Tanzania & Zanzibar, 21 dagen hotel/kampeerreis van Djoser

Rondreis Oeganda, Tanzania & Zanzibar 21 dagen hotel/kampeerreis

Berggorrila's zoeken in Virunga

In Oeganda wordt het Queen Elisabeth park nog niet druk bezocht. Je komt er olifanten, leeuwen, buffels, krokodillen en veel vogels tegen. In het regenwoud van Kibale komen nog chimpansees in het wild voor, terwijl berggorilla’s zich schuil houden op de flanken van Virunga. Masaiherders groeten je op weg naar de eindeloze grasvlaktes van de Serengeti en Afrika’s grootste krater; Ngorongoro. Op Zanzibar is veel te beleven, maar uitrusten aan de mooie stranden kan natuurlijk ook.

Van:
Aan:


Routekaart Rondreis Oeganda, Tanzania & Zanzibar, 21 dagen hotel/kampeerreis
 1. Amsterdam - Entebbe
 2. Aankomst Entebbe - Kampala
 3. Kampala - Kibale Forest
 4. Kibale Forest
 5. Kibale Forest - Queen Elizabeth NP, gamedrive
 6. Queen Elizabeth NP, boottocht Kazingakanaal
 7. Queen Elizabeth NP - Lake Bunyoni
 8. Lake Bunyoni
 9. Lake Bunyoni
 10. Lake Bunyoni - Lake Mburu
 11. Lake Mburu - Bukoba
 12. Bukoba - Mwanza
 13. Mwanza - Serenegeti nationaal park
 14. Serenegeti NP
 15. Serenegeti NP - Karatu
 16. Karatu - Moshi
 17. Moshi - vlucht naar Zanzibar (Stonetown)
 18. Zanzibar (strand)
 19. Zanzibar (strand)
 20. Zanzibar (strand)
 21. Zanzibar - vlucht naar Amsterdam

Route op datum:

Reisbeschrijving

Kampala, chaotische drukte op het minibusstation

Dag 1 Amsterdam - Entebbe - Kampala
Dag 2 aankomst Kampala

Oeganda - taxi!We vliegen naar Entebbe, de nationale luchthaven van Oeganda. Hier worden we opgewacht door onze safaritruck en crew die ons brengen naar het nabijgelegen Kampala. De Oegandese hoofdstad is gelegen op enkele heuvels. Het is steevast druk rond het minibusstation waarvandaan met rode modder besmeurde busjes, ‘matatu’s’, uitwaaieren over het hele land. De kleurrijke hindoetempel op Sikhstreet staat in schril contrast met de sobere bakstenen Namirembe-kathedraal. Dit is de grootste kathedraal in Oost-Afrika en hij heeft al voor veel belangrijke ceremonies het decor gevormd. De Nakasero-markt is zeker een bezoek waard en levert gegarandeerd nieuwsgierige blikken en brutale vragen op van de verkoopsters.

Op zoek naar chimpansees in Kibale forest

Dag 3 Kampala - Kibale forest nationaal park
Dag 4 Kibale forest NP

Kibale forrest aap Oegands We laten het drukke Kampala achter ons en reizen noordwaarts naar het Kibale Forest. Onze safaritruck komt goed van pas op de niet geasfalteerde weg. Dit nationale park bevat laagland, tropisch regenwoud, moerassen en grasland en beroemt zich om zijn hoge primaatdichtheid. Er komen hier maar liefst 13 verschillende primaten voor, waaronder chimpansees. Tijdens een wandeling, waar een vergunning voor nodig is, speur je met een gids in het woud en heb je kans een familie rode colobusaapjes tegen te komen. Tevens kun je oog in oog komen te staan met een bosolifant. Maar echt bijzonder is een ontmoeting met de in het wild levende chimpansees.

Vogelliefhebbers kunnen aan hun trekken komen tijdens de optionele mooie wandeling in het aangrenzende Bigodi Wetland-reservaat. Dit moeras bevat maar liefst 130 vogelsoorten. Ook van de zeven primatensoorten kom je er zeker een aantal tegen, zoals de schuwe maar mooie zwart-witte colobusapen.

Boottocht op Kazingakanaal in Elizabeth nationaal park

Dag 5 Kibale NP - Queen Elisabeth nationaal park, gamedrive
Dag 6 Queen Elisabeth NP, ochtend gamedrive & middag boottocht op Kazinga kanaal

We reizen verder richting het Queen Elisabeth nationaal park. Dit is het bekendste en grootste nationale park van Oeganda en is door UNESCO uitgeroepen tot een biosfeer-reservaat. Maar liefst 568 van Oeganda’s 1017 vogelsoorten vind je binnen de grenzen van het park. Het park is schitterend gelegen tegen de achtergrond van het ruige Ruwenzori gebergte. Tijdens het bewind van Idi Amin heeft de wildstand hier ernstig te lijden gehad, maar dankzij de inspanningen van de afgelopen decennia kan men hier nu weer volop genieten van flinke kuddes olifanten, buffels en verschillende antilopensoorten. We maken hier in de middag een ‘gamedrive’. Houd je camera en verrekijker in de aanslag!

Queen Elisabeth NP - olifant OegandaDe volgende ochtend maken we een ‘gamedrive’ in het park waarbij we op zoek gaan naar olifanten en verschillende antilopensoorten. Het park is bekend vanwege een troep leeuwen, waarvan de leden heel behendig in bomen kunnen klimmen. Daarna maken we een boottocht op het Kazingakanaal, dat Lake George met Lake Edward verbindt. In het kanaal bevinden zich grote groepen nijlpaarden en langs de oevers zie je hier vaak krokodillen, buffels en veel watervogels.

Oog in oog met zeldzame berggorilla’s

Dag 7 Queen Elisabeth NP - Lake Bunyonyi,
Dag 8 Lake Bunyonyi, optionele gorillatrekking
Dag 9 Lake Bunyonyi 

De weg naar het Bunyonyimeer in het zuiden van Oeganda voert langs verschillende dorpen. We passeren fietsers die flinke vrachten houtskool of bananen vervoeren. Lake Bunyoni, gelegen ten westen van Kabale, ligt op ongeveer 2000 meter in een heuvelachtige groene omgeving. Het kratermeer dat zo’n 25 km lang is en 7 km breed behoort tot de diepste van Afrika. Schattingen over de diepte variëren van 44 tot 900 meter. In het meer liggen 29 eilandjes waarvan slechts enkele zijn bewoond.

De rustige omgeving met spectaculaire vergezichten op vulkanen en de aanwezigheid van meer dan 200 verschillende vogelsoorten hebben het tot een populaire bestemming gemaakt. Het is mogelijk in een eenvoudige houten kano een facultatieve tocht op het meer te maken waarbij je het rijke vogelleven voor je verrekijker kunt krijgen.

Gorillatrekking

Gorilla Oeganda Vanuit Lake Bunyoni kun je een optioneel bezoek brengen aan de berggorilla's die in het grensgebied van Oeganda leven. Het opsporen van de gorilla's op de glibberige hellingen vereist geduld en doorzettingsvermogen, maar wanneer je door het dichte bladerdek op een groep berggorilla's stuit, doet deze unieke ervaring je alle inspanningen op slag vergeten.


Indien je op zoek wilt gaan naar de berggorilla's dien je een redelijke tot goede conditie te hebben. Om de zeldzame berggorilla’s goed te beschermen, is een bezoek gebonden aan strenge regels en dien je in het bezit te zijn van een vergunning. Deze vergunningen worden door ons vooraf aangevraagd en kosten momenteel € 685,- per persoon. Deze kosten zijn inclusief vervoer naar en van Bwindi nationaal park of andere parken in Virunga en transactiekosten. Tijdens de (online) boeking van de reis kan je aangeven of je wil deelnemen aan deze excursie.

Deelname en aanmelding is aan voorwaarden verbonden. Zo dienen we je aanmelding voor de trekking 6 weken voor aanvang van je reis in ons bezit te hebben om de permit te garanderen. Kort voor vertrek dienen we een voorbehoud te maken voor de beschikbaarheid. Aan personen jonger dan zestien jaar worden geen permits verstrekt. Geef direct bij boeking je paspoortgegevens door, anders kunnen we de vergunning niet op naam zetten. Mocht je voor vertrek een nieuw paspoort krijgen geef dan ook je nieuwe paspoortgegevens aan ons door en neem beide paspoorten mee op reis. Tevens dien je een gele koorts certificaat te kunnen voorleggen. Neem dus je inentingsboekje mee. Bij een vruchteloze trekking krijg je de volgende dag nog een kans om op zoek te gaan naar de gorilla’s. Mocht je ze dan niet zien, kun je geen aanspraak maken op geldteruggave. Overigens is de kans dat je ze ziet zo’n 99%. Afhankelijk van de beschikbaarheid van vergunningen voor de trekking, bezoeken we Magahinga of Bwindi Nationaal Park in Oeganda, het Virunga nationaal park in de Democratische Republiek Congo of de Ruhengeri nationaal park in Rwanda.

Verrekijkers in de aanslag in Lake Mburo

Dag 10 Lake Bunyoni - Lake Mburo nationaal park

Lake Mburo zwijn OegandaLake Mburo nationaal park is Oeganda’s kleinste park en makkelijk met onze safaritruck bereikbaar. Het Mburomeer maakt samen met nog 13 andere meren in de omgeving deel uit van een 50 kilometer lang wetland ecosysteem verbonden door een moeras. Een waar vogelparadijs! Door de afwezigheid van olifanten is hier het savanne landschap aan het veranderen. We maken ’s middags onze eerste ‘gamedrive’ waarbij we uitkijken naar impala’s, buffels, zebra’s, topi’s en de zeldzame Roan-antilope. Nijlpaarden en krokodillen zijn vaste bewoners in het meer. Vanaf een hoog gelegen punt kijk je uit over de omliggende met acacia’s begroeide heuvels rond het meer.

Bedrijvigheid in Mwanza aan Lake Victoria

Dag 11 Lake Mburo NP - Bukoba
Dag 12 Bukoba - Mwanza

Melkverkoper Tanzania We reizen zuidwaarts naar de grens tussen Oeganda en Tanzania. Deze volgt de Kagerarivier die uitmondt in Lake Victoria. Afhankelijk van de tijd die we doorbrengen aan de grens is er in de namiddag nog tijd om in Bukoba rond te kijken. In het centrum bevinden zich enkele Duits koloniale gebouwen en winkeltjes die gerund worden door Indiërs. Op de markt, bij de visafslag en bij de haven gelegen aan Lake Victoria, is er altijd veel bedrijvigheid. We overnachten hier in een hotel.

De volgende dag rijden we onder Lake Victoria door naar de op twee na grootste stad van Tanzania; Mwanza. Hier overnachten we in een hotel. Bij de haven is hier van alles te zien en word je aangesproken door verbaasde vissers. Vreemde balancerende rotsformaties aan de oevers van het meer en de kleurrijke hindoetempel zijn het bekijken waard.

Uitgestrekte grasvlaktes van de Serengeti

Dag 13 Mwanza - Serengeti nationaal park, gamedrive
Dag 14 Serengeti NP, gamedrive

Vervolgens reizen we via de Western Corridor Tanzania’s bekendste park binnen; Serengeti nationaal park. We overnachten op een kampeerterrein midden in het park. Van hieruit maken we verschillende ’game-drives’, wildspeurtochten. Vanwege de omvang van het park, gaan we hier een volle dag op pad om wild te observeren en te fotograferen. Dit grootste en beroemdste park van Tanzania beslaat een oppervlakte van maar liefst 14.500 km² en kent een ongekende dichtheid en diversiteit aan wild.

Buffels Serengeti TanzaniaHet merendeel van de Serengeti bestaat uit uitgestrekte open grasvlakten met hier en daar karakteristieke rotspartijen, 'kopjes' genaamd. Maar ook komen er acacia en savanne woodlands, beboste gebieden langs rivieren en zo hier en daar moerasgebieden voor. Naast kuddes gnoes, zebra's, giraffen en gazelles is de Serengeti ook bekend om haar roofdierenpopulatie. Zo is het geen uitzondering als je op een dag meerdere keren leeuwen en cheeta's ziet, inclusief de zwart gemaande oude mannelijke exemplaren. Ook het luipaard komt hier relatief veel voor en is overdag rustend in bomen of op de ‘kopjes’’ te vinden.

De spectaculaire jaarlijkse trek van de gnoes en de zebra's verloopt in een grote cirkel, waarbij ook de Masai Mara in Kenia wordt betrokken. In de periode december-januari bevindt de grote kudde zich in het uiterste zuiden van de Serengeti. Vanaf maart beginnen de dieren zich in noordelijke richting te verplaatsen. Tussen mei en juli bevinden de meeste dieren zich in het noorden en westen van het park. Gedurende de periode augustus-september zijn de kuddes in de Masai Mara, waarna ze vanaf oktober weer naar het zuiden trekken.

Het is natuurlijk wel zo dat de dieren zich niet houden aan deze richtlijn. Alles bepalend is de hoeveelheid neerslag die er valt en vooral de locatie waar die neerslag valt. Het kan dus heel goed voor komen dat de kudde in september al weer in het midden van de Serengeti te vinden is.

Ngorongorokrater met terreinwagens verkennen

Dag 15 Serengeti NP - bezoek Ngorongoro krater - Karatu
Dag 16 Karatu - Moshi

Ngorongoro krater TanzaniaAl ‘gamedrivend’ verlaten we de Serengeti en rijden we naar de rand van de spectaculaire Ngorongorokrater welke we 's middags gaan verkennen met vierwielaangedreven auto’s.  De Ngorongoro Conservation Area is één van Afrika's meest spectaculaire natuurgebieden, niet alleen omdat het één van de grootste kraters ter wereld is (264 km²), maar zeker ook vanwege de grote diversiteit en dichtheid aan wild. Op de bodem van de krater bevinden zich alle leden van de zogenaamde ‘big five’ (olifant, leeuw, zwarte neushoorn, luipaard en buffel). Ook voor de liefhebber van vogels heeft de krater veel te bieden.

Na ons bezoek aan de krater 'dalen' we af naar Karatu waar we in het zwembad van de campsite het stof van de afgelopen dagen kunnen afspoelen. De volgende dag rijden we via een mooie route richting Mto wa Mbu, een prachtige rit. Grillig gevormde apenbroodbomen en het uitzicht op Lake Manyara leveren fotogenieke beelden op. Vervolgens overnachten we in het levendige Moshi, waarbij je met enig geluk nog een glimp kan opvangen van de top van de Kilimanjaro. We vliegen de dag erna naar Zanzibar.

Tropische stranden op specerijeneiland Zanzibar

Dag 17 Moshi - vlucht naar Zanzibar, verblijf Zanzibarstad
Dag 18 Zanzibar (strand)
Dag 19 Zanzibar (strand)
Dag 20 Zanzibar (strand)
Dag 21 Zanzibar - Amsterdam

Stone Town Zanzibar marktOp dag 16 rijden we naar de luchthaven voor een korte vlucht naar Zanzibar-stad. Het tropische specerijeneiland vormt een mooie afsluiting van onze reis. Het eiland is een compleet andere wereld dan het vasteland van Afrika. Zanzibar heeft witte stranden, een helderblauwe zee en palmbomen, wat in contrast staat met de savannes en de wildparken in Tanzania en Oeganda. De eerste nacht verblijven we in het historische stadscentrum van Stonetown. Je kunt hier uren ronddwalen door het labyrint van smalle straatjes met kleine winkeltjes en langs oude huizen met prachtig bewerkte houten deuren. Bekijk ook eens de woning van David Livingstone of de oude slavenkerkers.

Zanzibar boot zeeDe laatste drie nachten slaap je aan het strand in bungalows of appartementen, waar je heerlijk bij kunt komen van alle indrukken die je deze reis hebt opgedaan. Je kunt natuurlijk ook het eiland verder verkennen. Je kunt de kruidenplantages bezoeken of de onderwaterwereld ontdekken door te snorkelen of te duiken. Helemaal uitgerust vliegen we vanaf Zanzibar terug naar Amsterdam.

Op weg met Djoser

Bij onze reizen is geen sprake van een strak gepland reisschema. Het principe 'vrijheid-blijheid' houdt in dat enkele excursies die bij de reis zijn inbegrepen vastliggen, maar dat de resterende tijd vrij is in te vullen. Uiteraard ben je nooit verplicht om aan een excursie deel te nemen. Wie er liever zelf op uitgaat heeft daartoe alle vrijheid. De maximale groepsgrootte voor deze reizen is 20 personen.

Lees de volledige beschrijving
Boek en reis met Djoser zekerheid Boek en reis met Djoser zekerheid

Vertrekdata 2022

Start - einde

Beschikbaarheid

Prijs

Start - einde

06 jan - 26 jan
G
Vertrek gegarandeerd i

Beschikbaarheid

beperkt beschikbaar
Deelnemers
Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 3.795,-

Start - einde

17 feb - 09 mrt
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende
Deelnemers
Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 3.495,-

Start - einde

21 jul - 10 aug
G
Vertrek gegarandeerd i

Beschikbaarheid

beperkt beschikbaar
Deelnemers
Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 3.695,-

Start - einde

11 aug - 31 aug
G
Vertrek gegarandeerd i

Beschikbaarheid

voldoende
Deelnemers
Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 3.595,-

Start - einde

08 sep - 28 sep
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 3.395,-

Start - einde

13 okt - 02 nov
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 3.395,-

Vertrekdata 2023

Start - einde

Beschikbaarheid

Prijs

Start - einde

12 jan - 01 feb
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 3.395,-

Start - einde

16 feb - 08 mrt
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 3.495,-

Inclusief

 • Vliegreis
 • Alle vluchttoeslagen
 • CO2 compensatie vliegreis
 • Binnenlandse vlucht Moshi - Zanzibar
 • Vervoer per safaritruck
 • Gebruik kampeermateriaal
 • Alle maaltijden tijdens de kampeerovernachtingen
 • Diensten meereizende campcourier/kok
 • Kampeer- en 9 hotel/lodgeovernachtingen
 • Hotelovernachtingen inclusief ontbijt
 • ‘Gamedrives’ volgens programma
 • Bezoek aan Kibale Forest nationaal park
 • Bezoek aan Queen Elisabeth nationaal park
 • Gamecruise op het Kazingakanaal in Queen Elisabeth nationaal park
 • Bezoek Lake Mburo nationaal park
 • Bezoek aan Serengeti nationaal park
 • Bezoek Ngorongorokrater met terreinwagens
 • Entreegelden nationale parken en maaltijden tijdens kampeersafari t.w.v. € 625,- inclusief
 • Engelssprekende chauffeur/reisbegeleiding

Exclusief

Overige maaltijden, visa, entreegelden, facultatieve excursies, fooien, persoonlijke uitgaven, verzekeringen, etc.
Reserveringskosten € 25,-, bij 2 of meer personen € 40,-. Bijdrage SGR € 5,- per persoon en calamiteitenfonds € 2,50 per boeking.

Landarrangement

Je kunt deze reis boeken zonder internationale vluchten, je boekt dan zelf je vliegtickets. De prijzen voor dit landarrangement zijn vanaf €2.875,-.

Houd bij de boeking van een landarrangement er rekening mee dat voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers geldt.

Eenpersoonskamer

Alleenreizenden worden, in goed overleg, ingedeeld met andere alleenreizenden van hetzelfde geslacht. Wil je niet ingedeeld worden met een andere deelnemer, dan kun je een eenpersoonskamer/tent boeken tegen de daarvoor geldende toeslag vanaf € 365,-.

Hotelverlenging

Het is mogelijk om je reis op Zanzibar te verlengen. Je verblijft in bungalows aan het strand van Kendwa Beach. De prijs is vanaf € 57,50 op basis van logies in een tweepersoonskamer per persoon per nacht. De prijs voor een eenpersoonskamer is vanaf € 115,-. Verlengingsprijzen in het hoogseizoen (juli/augustus/december) zijn op aanvraag. Voor meer informatie over de strandverlenging, zie veelgestelde vragen.

De genoemde prijzen zijn exclusief wijzigingskosten voor de vlucht en de transfer naar de luchthaven op Zanzibar.

Vluchttoeslagen (inbegrepen)

Luchtvaartmaatschappijen berekenen naast luchthavenbelastingen, ook brandstof- en veiligheidstoeslagen. Bij Djoser zijn al deze toeslagen in de reissom inbegrepen. Bij een tussentijdse verhoging van de toeslagen door de luchtvaartmaatschappijen berekent Djoser deze kosten niet door. Je komt dus achteraf nooit voor verrassingen te staan.

Groepssamenstelling en groepsgrootte

Onze groepen bestaan uit samen- en alleenreizenden. Reis je alleen dan vind je zeker snel aansluiting in onze kleine groepen. De deelnemers zijn overwegend Nederlands en Belgisch. Het komt bij deze reis soms voor dat ook enkele Duitstalige reizigers zich hebben aangemeld.

Wil je meer specifieke informatie over de samenstelling van de groep op de vertrekdatum van jouw keuze dan informeren we je graag telefonisch over bijvoorbeeld leeftijden, geslacht en samenstelling (Nederland: 071-5126400 en België: 09 2230069).

Gemiddeld bestaan de groepen uit 16 deelnemers, het maximum is 20.

De gemiddelde groepsgrootte om de reis door te laten gaan is 10.

Bij een aantal vertrekdata zie je 'Vertrek Gegarandeerd' of 'Vertrek Informatie' vermeld staan. Voor meer informatie over doorgang van de reis en gegarandeerd vertrek: V G

Vertrek informatie

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren. Dit op basis van eerdere ervaringen en boekingen in dit reisseizoen.

Om een groepsreis te garanderen en uit te kunnen voeren is een minimum aantal deelnemers nodig. Dit aantal staat bij betreffende reis vermeld onder het kopje 'Groepssamenstelling en groepsgrootte'. In het uitzonderlijke geval dat het minimum aantal deelnemers niet wordt bereikt en de reis niet door kan gaan, hoor je dit ruim van te voren, doch uiterlijk 21 dagen voor vertrek. Djoser zal altijd haar uiterste best doen om een gewenste alternatieve reis en/of vetrekdatum aan te bieden, waarbij je per persoon eenmalig € 50,- korting krijgt. Volledige restitutie van de reissom, inclusief eventuele via Djoser afgesloten verzekeringen die op de factuur staan (met uitzondering van eventuele kosten van zelf geregelde visa, vaccinaties en andere persoonlijke uitgaven) is natuurlijk ook mogelijk. In het geval dat een reis niet kan doorgaan als gevolg van een overmachtsituatie kunnen er andere voorwaarden gelden waarbij geen volledige restitutie mogelijk is.

Vertrek gegarandeerd

Indien een vertrekdatum het groene icoon met een G heeft, dan ben je er zeker van bent dat je na het ontvangen van de boekingsbevestiging op reis kan gaan. Het kan soms voorkomen dat deelnemers van een reis moeten annuleren of omboeken, waardoor de groepsgrootte onder het vereiste minimum aantal deelnemers daalt. In het uitzonderlijke geval dat het minimum aantal deelnemers niet wordt bereikt en de reis niet door kan gaan, hoor je dit ruim van te voren per e-mail, doch uiterlijk 21 dagen voor vertrek. Djoser zal altijd haar uiterste best doen om er voor te zorgen dat je de gewenste reis op de geboekte vertrekdatum kunt gaan maken, ook indien het minimale aantal deelnemers niet is bereikt. In dat geval bekijken we de mogelijkheid om, al dan niet tegen bijbetaling, de reis mogelijk te maken met bijvoorbeeld aangepast vervoer en/of lokale Engelssprekende reisbegeleiding. Het karakter van een groepsreis kan hierbij dusdanig veranderen dat wij er begrip voor hebben dat je liever een alternatief kiest.

Uiteraard is het ook mogelijk een nieuwe reis of vertrekdatum te boeken, waarbij je per persoon eenmalig € 50,- korting krijgt. Volledige restitutie van de reissom, inclusief eventuele via Djoser afgesloten verzekeringen die op de factuur staan (met uitzondering van eventuele kosten van zelf geregelde visa, vaccinaties en andere persoonlijke uitgaven) is natuurlijk ook mogelijk. In het geval dat een reis niet kan doorgaan als gevolg van een overmachtsituatie kunnen er andere voorwaarden gelden waarbij geen volledige restitutie mogelijk is.

Nog bedenktijd nodig? Dan kun je tot een paar maanden voor vertrek een optie op een reis nemen. Zo’n voorlopige reservering is gratis en is 7 dagen geldig. De optie wordt automatisch omgezet in een definitieve of aanvraagboeking, tenzij je deze tijdig zelf bevestigt of annuleert. Het is helaas niet mogelijk om een optie te nemen op een reis waar nog maar een aantal plaatsen beschikbaar zijn.

Praktische informatie

Accommodatie

Bij aankomst in Kampala, in Bukoba, Mwanza en tijdens het verblijf op Zanzibar overnacht je in een hotel of guesthouse. Het ontbijt is hierbij inbegrepen. De andere overnachtingen zijn in ruime degelijke tweepersoonstenten, welke zijn voorzien van muskietengaas. Je zet zelf je tent op. Als dit je eerste ervaring is met kamperen is dat geen enkel probleem. De tenten zijn eenvoudig en snel op te zetten Play button. Onze crew zal je dit de eerste dag demonstreren. Door te kamperen sta je dicht bij de natuur en leer je de Afrikaanse 'bush' het beste kennen. In slaap vallen met het gebrul van een leeuw op de achtergrond is een unieke ervaring!

We overnachten op officiële kampeerterreinen. De sanitaire voorzieningen zijn eenvoudig, maar er zijn altijd toiletten en soms mogelijkheden om je te douchen. De meeste kampeerterreinen hebben een receptie voor het opladen van accu’s en een levendige bar voor een drankje in de avond.

Bekijk hotelreviews op Tripadvisor

Kampala Apricot Guesthouse
Bukoka Walkgard Hotel
Mwanza Vicoria Palace Hotel
Zanzibar Sunset Beach Resort
Zanzibar Karibu Inn
Zanzibar Safari Lodge
Zanzibar Kendwa Rocks Beach Hotel


Deze selectie geeft een goed beeld van de hotels waar we op deze reis verblijven.

Eenpersoonskamer

Alleenreizenden worden, in goed overleg, ingedeeld met andere alleenreizenden van hetzelfde geslacht. Wil je niet ingedeeld worden met een andere deelnemer, dan kun je een eenpersoonskamer/tent boeken tegen de daarvoor geldende toeslag vanaf € 365,-.

 • |Oeganda Tanzania Zanzibar Accommodatie overnachting Djoser

  Het opzetten van een tent is makkelijk en snel.

 • |Oeganda Tanzania Zanzibar Accommodatie overnachting Djoser

  Op Zanzibar overnachten we de laatste dagen aan het strand.

 • |Oeganda Tanzania Zanzibar Accommodatie overnachting Djoser

  Hotelkamers zijn voorzien van eigen sanitair. Waar noodzakelijk hangt er een klamboe boven je bed.

 • |Oeganda Tanzania Zanzibar Accommodatie overnachting Djoser
 • |Oeganda Tanzania Zanzibar Accommodatie overnachting Djoser

  Wij verzorgen alle kampeeruitrusting. Neem alleen je eigen slaapzak mee!

 • |Oeganda Tanzania Zanzibar Accommodatie overnachting Djoser

  Voorzieningen op de kampeerterreinen zijn eenvoudig.

Vliegreis

Turkish airlines

Het meest voorkomende vluchtschema staat hieronder. Je kan ook het schema per vertrekdatum bekijken. Vliegtijden en -maatschappijen zijn onder voorbehoud van wijzigingen.

Kies vertrekdatum:

 • Vlucht met

  Turkish Airlines

  Traject

  Amsterdam - Istanbul

  Vertrek

  11:30

  Aankomst

  15:55

 • Vlucht met

  Turkish Airlines

  Traject

  Istanbul - Entebbe

  Vertrek

  19:15

  Aankomst

  03:25*

 • Vlucht met

  Turkish Airlines

  Traject

  Zanzibar - Istanbul

  Vertrek

  04:00

  Aankomst

  12:55

 • Vlucht met

  Turkish Airlines

  Traject

  Istanbul - Amsterdam

  Vertrek

  14:50

  Aankomst

  17:30

* aankomst volgende dag


Tijdsverschil: ’s zomers een uur later, in de winter twee uur later.

Turkish Airlines is dé nationale luchtvaarmaatschappij van Turkije, met de thuisbasis in Istanbul. Vanuit de gloednieuwe en hypermoderne luchthaven wordt er wereldwijd gevlogen. De luchtvaarmaatschappij maakt deel uit van de Star Alliance, waar ook Lufthansa bij is aangesloten. De vloot is zeer jong en modern. Turkish onderscheidt zich door de unieke gastronomische ervaring aan boord. Met het inflight entertainmentsysteem kom je niets te kort. Er is een ruim aanbod met onder andere spelletjes, muziek en films voor alle leeftijden. Kortom bij Turkish Airlines begint je reis goed en ontbreekt het je aan niets.

Djoser compenseert de CO2-uitstoot van je vlucht

Reizen is verrijkend, maar laat ook zijn sporen achter in de vorm van broeikasgassen, waaronder CO2. Door de CO2-uitstoot van de vlucht te compenseren kan ergens anders ter wereld dezelfde hoeveelheid CO2 worden voorkomen, want de vliegreis naar je bestemming is veruit het meest belastend voor ons milieu. Samen met de Southpole Group, de wereldmarktleider in het uitvoeren van CO2-reductie projecten, en de ANVR hebben we gekozen voor verschillende projecten in Thailand en Indonesië.

Met CO2-compensatie doen we dus iets terug voor het klimaat én voor de lokale bevolking. Djoser compenseert alle vluchten van de Djoserreizigers en ook de vliegreizen van haar medewerkers.

Landarrangement

Je kunt deze reis boeken zonder internationale vluchten, je boekt dan zelf je vliegtickets. De prijzen voor dit landarrangement zijn vanaf €2.875,-.

Houd bij de boeking van een landarrangement er rekening mee dat voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers geldt.

Vervoer

Tijdens de reis maken wij gebruik van speciaal voor safari's uitgeruste trucks. Dit zijn praktisch uitgeruste vrachtauto’s met bergruimte voor je bagage. De trucks zijn voorzien van comfortabele stoelen, die in de rijrichting zijn geplaatst. Door de hoge zit heb je een goed zicht op de omgeving.

Tijdens de 'gamedrive' in Ngorongoro krater hebben we Landcruisers tot onze beschikking. Hierin is ruimte voor 6 deelnemers. Enkele stukken weg tijdens deze reis zijn onverhard, met name in het noorden van Oeganda en Tanzania. Ook in de wildparken tref je uiteraard geen geasfalteerde wegen aan. In grote steden als Kampala en op Zanzibar staat ons vervoer niet tot je beschikking en kun je kennis maken met het lokale vervoer: matatu's en taxi's.

 • |Oeganda Tanzania Zanzibar Truck vervoer Djoser
 • |Oeganda Tanzania Zanzibar Truck vervoer Djoser

  Onze safaritrucks zijn voorzien van handige opberg compartimenten.

 • |Oeganda Tanzania Zanzibar Truck vervoer Djoser
 • |Oeganda Tanzania Zanzibar Truck vervoer Djoser

  In de rijrichting geplaatste stoelen bieden comfort op het vaak slechte wegdek.

 • |Oeganda Tanzania Zanzibar Truck vervoer Djoser

  Een meereizende kok bereid tijdens de kampeerovernachtingen smakelijke maaltijden.

 • |Oeganda Tanzania Zanzibar Truck vervoer Djoser

  In de Ngorongorokrater maken we een 'gamedrive' met terrreinwagens

Bij de reis inbegrepen

 • Vliegreis
 • Alle vluchttoeslagen
 • CO2 compensatie vliegreis
 • Binnenlandse vlucht Moshi - Zanzibar
 • Vervoer per safaritruck
 • Gebruik kampeermateriaal
 • Alle maaltijden tijdens de kampeerovernachtingen
 • Diensten meereizende campcourier/kok
 • Kampeer- en 9 hotel/lodgeovernachtingen
 • Hotelovernachtingen inclusief ontbijt
 • ‘Gamedrives’ volgens programma
 • Bezoek aan Kibale Forest nationaal park
 • Bezoek aan Queen Elisabeth nationaal park
 • Gamecruise op het Kazingakanaal in Queen Elisabeth nationaal park
 • Bezoek Lake Mburo nationaal park
 • Bezoek aan Serengeti nationaal park
 • Bezoek Ngorongorokrater met terreinwagens
 • Entreegelden nationale parken en maaltijden tijdens kampeersafari t.w.v. € 625,- inclusief
 • Engelssprekende chauffeur/reisbegeleiding

Excursies

Bij Djoser bepaal je zelf welke bezienswaardigheden je de moeite waard vindt om te bezoeken. De een heeft veel aandacht voor flora en fauna terwijl de ander graag in contact treedt met de vriendelijke bevolking. In de meeste gevallen kun je zelf of met groepsgenoten, al dan niet met hulp van onze reisbegeleiding, er te voet of met lokaal vervoer erop uit trekken. Toegangsgelden zijn dan ook niet bij de reissom inbegrepen, zodat je alle vrijheid hebt om je eigen plan te trekken.
 
Sommige bezienswaardigheden mag je echter niet missen, zijn slecht bereikbaar of liggen 'en route' naar onze volgende overnachtingsplaats. Dergelijke excursies zijn bij Djoser in het programma opgenomen. Bij een onvermijdelijk entree, zoals van een nationaal park waarin je verblijft of bezoekt, is dat entreegeld wel inbegrepen. In andere gevallen is dit entreegeld exclusief.
 
Tijdens deze reis door Oeganda en Tanzania zijn de volgende excursies én de entreegelden in het reisprogramma inbegrepen.

 • Kibale Forest nationaal park, bezoek en het entreegeld is inbegrepen.
 • Queen Elisabeth nationaal park, twee ’gamedrives’ met onze safaritruck. Het entreegeld is inbegrepen.
 • Queen Elisabeth nationaal park, boottocht om vogels, nijlpaarden en krokodillen te observeren op het Kazingakanaal.
 • Lake Mburo nationaal park, we maken hier een ’gamedrives’ met onze safaritruck. Het entreegeld is inbegrepen.
 • Serengeti nationaal park, we maken hier drie ’gamedrives’ met onze safaritruck; het entreegeld is inbegrepen.
 • Ngorongoro Krater, ‘gamedrive’ met Landrovers om deze wildrijke krater te verkennen. Het entreegeld is inbegrepen.

Vooraf te boeken excursies

Voorkom teleurstelling en reserveer bij het boeken van deze reis reis alvast een plaats bij (een van) onderstaande excursies. Je bent zeker van een plek en je hoeft het tijdens de reis niet meer te regelen. Wel zo gemakkelijk.


 • Oog in oog met berggorilla’s
  Oog in oog met berggorilla’s

  Vanuit Lake Bunyoni ga je onder leiding van een ranger op zoek naar zeldzame berggorilla’s in het grensgebied van Oeganda. Het opsporen van de gorilla's op de glibberige hellingen in het dichte woud vereist geduld en doorzettingsvermogen, maar wanneer je door het bladerdek op een groep berggorilla's stuit, doet deze unieke ervaring je alle inspanningen op slag vergeten.

  Inbegrepen; vervoer, entreegeld nationaal park, vergunning en gidsen.

  Bijzonderheden: deelname is onder strikt voorbehoud van beschikbare vergunningen en lokale regelgeving. Meld je aan direct bij boeking of uiterlijk 6 weken voor aanvang van je reis. Het aantal permits is beperkt. Aan personen jonger dan zestien jaar worden geen permits verstrekt. Een goede conditie is vereist. Geef direct bij boeking je volledige correcte paspoortgegevens door, anders kunnen we de vergunning niet op je naam zetten. Bewijs van Gele koorts vaccinatie is verplicht, neem je inentingsboekje mee op reis.

  Prijs € 685,- p.p.

Optionele excursies die ter plaatse kunnen worden geboekt

 • Chimpansee wandeling in Kibale forest USD 180,- (excl.vervoerskosten)
 • Zanzibar, vanuit de historische Stonetown kan je deelnemen aan een tocht naar de specerijenplantages.
 • Zanzibar, snorkeltocht per boot vanuit Nungwi

Reisdocumenten

 • E-ticket. Meer informatie over de vlucht ontvang je ongeveer 2 weken voor vertrek.
 • Paspoort dat bij aankomst nog minimaal een half jaar geldig is.
 • Visum voor Tanzania. Het visum kost USD. 50,-. Dit kan je zelf vooraf online aanvragen.
 • Een single entry visum voor Oeganda. Het visum kost USD. 50,- en dient vooraf online te worden aangevraagd.
 • Bewijs van Gele Koorts vaccinatie, vaccinatieboekje meenemen op reis.

Geldzaken

In Oeganda wordt er betaald met de Oegandese shilling. In Tanzania hanteert men de Tanzaniaanse Shilling. Voor de actuele koersen kijk op oanda.com

Bij aankomst op het vliegveld in Entebbe is er een mogelijkheid om te pinnen en/of geld te wisselen. Tevens is het noodzakelijk om Amerikaanse dollars in contanten mee te nemen voor eventuele optionele excursies.

Pinnen: mogelijk in Kampala, Fort Portal, Mwanza, Arusha en Zanzibarstad
Contant: Amerikaanse dollars in onbeschadigde kleine coupures.
Creditcards: worden op enkele plaatsen geaccepteerd.

Als richtbedrag voor uitgaven die niet bij de reissom zijn inbegrepen, zoals drankjes, overige entreegelden, facultatieve excursies en persoonlijke uitgaven geldt minimaal € 200,- per persoon per week. Houdt er rekening mee dat de meeste optionele excursies tevens in Amerikaanse dollars betaald dienen te worden. Alle maaltijden tijdens de safari en de entreegelden voor de nationale parken zijn inbegrepen in de reissom.

Het is gebruikelijk om fooien te geven voor verleende diensten van chauffeurs, gidsen, campcourier e.d. De richtlijn voor deze reis is een bedrag van € 35,-.

Maaltijden

Er zijn drie maaltijden per dag tijdens de kampeerovernachtingen bij de prijs inbegrepen. Het ontbijt en de lunch tijdens de safari bestaan meestal uit een broodmaaltijd met gebakken eieren, salades, vleeswaren, koffie/thee of juice. Het avondeten bestaat uit een gevarieerde westerse maaltijd. Tijdens de hotelovernachtingen op Zanzibar, Kampala, Bukoba en Mwanza is uitsluitend het ontbijt inbegrepen.

Melkverkoper TanzaniaEen meereizende kok is verantwoordelijk voor het inkopen en de bereiding van de maaltijden. We vragen van onze deelnemers een helpende hand bij de bereiding van de maaltijden en de afwas. In Kampala en tijdens de hotelovernachtingen in Bukoba, Mwanza en op Zanzibar zijn lunches en diners niet inbegrepen, maar je kunt hier heerlijk eten in het restaurant van de accommodatie, of zelf op zoek gaan naar een restaurantje. De reisbegeleider wijst je graag de weg. Op sommige plekken op Zanzibar wordt uitsluitend de Afrikaanse keuken geserveerd, zoals bijvoorbeeld op de avondmarkt aan de kade. In het historische centrum worden ook westerse maaltijden geserveerd in de hotels en restaurants. Je kunt hier ook kiezen voor de Chinese, Indiase en zelfs Italiaanse keuken.

Gezondheid

Voor deze reis wordt aangeraden:

 • Vaccinaties tegen DTP, hepatitis A en Gele Koorts
 • Malariatabletten
 • Choleraverklaring (cholera not indicated)


In Tanzania is een vaccinatie tegen gele koorts alleen verplicht als je in de zeven dagen voordat je het land binnenkomt in een ander land bent geweest waar gele koorts voorkomt. Een choleraverklaring is voor Oeganda en Tanzania verplicht.

Voor eventuele darmstoornissen is het handig om een middel hiervoor mee te nemen, maar bedenk dat alleen een stopmiddel de klachten niet verhelpt. Een zoutoplossing (ORS) verhelpt uitdrogingsverschijnselen. Onze safaritrucks zijn voorzien van een EHBO set met steriel hulpmateriaal voor noodgevallen.

Voor vaccinaties werkt Djoser samen met Thuisvaccinatie.nl. Het is de grootste landelijke organisatie voor reisvaccinaties aan huis. De deskundige artsen komen bij je langs wanneer het jou uitkomt. Ook ‘s avonds en in het weekend of op het werk. En sturen (indien mogelijk) de rekening rechtstreeks naar de zorgverzekeraar. De tarieven zijn vergelijkbaar met andere vaccinatie instellingen. Je kunt gemakkelijk online een afspraak maken. Voor een advies per land kun je ook de website raadplegen van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering lcr.nl of itg.be.

Logo ThuisVaccinatie.nl

Reizen en Covid-19

We kunnen naar steeds meer landen veilig en verantwoord op reis. Uiteraard voeren we reizen uit naar landen met een groen of geel reisadvies, maar ook zijn reizen naar een aantal landen met een oranje reisadvies mogelijk. Een overzicht van landen waar je nu met Djoser naar toe kan vind je hier. Voor actuele informatie over inreisbeperkingen en voorwaarden adviseren wij je de website met de reisadviezen van het Ministerie van Buitenlandse Zaken te raadplegen. Om deel te kunnen nemen aan een Djoserreis moet je volledig gevaccineerd zijn, voor de veiligheid en een soepel verloop van de reis.

Uiteraard hebben we frequent contact met onze agentschappen. Hierdoor zijn we goed op de hoogte van de lokale omstandigheden en regels. Houd er rekening mee dat lokale regelgeving aan verandering onderhevig kan zijn. Na boeking houden wij je over deze regels en voorwaarden via "Mijn Djoser" op de hoogte.

Met onze lokale vertegenwoordiger, onze 24/7 bereikbaarheid/bijstand én de aanwezigheid van een reisbegeleider, reis je met Djoser met een gerust gevoel.

Hotelverlenging

Het is mogelijk om je reis op Zanzibar te verlengen. Je verblijft in bungalows aan het strand van Kendwa Beach. De prijs is vanaf € 57,50 op basis van logies in een tweepersoonskamer per persoon per nacht. De prijs voor een eenpersoonskamer is vanaf € 115,-. Verlengingsprijzen in het hoogseizoen (juli/augustus/december) zijn op aanvraag. Voor meer informatie over de strandverlenging, zie veelgestelde vragen.

De genoemde prijzen zijn exclusief wijzigingskosten voor de vlucht en de transfer naar de luchthaven op Zanzibar.

Klimaat en geografie

Oeganda - Kampala - jongen met fiets door de regen.Oeganda heeft het hele jaar door een aangenaam klimaat. De temperatuur ligt gemiddeld rond 25°C. In hoger gelegen gebieden is het wel frisser. Met name ’s nachts kan het hier flink afkoelen. Van april t/m mei en van oktober t/m november vindt het regenseizoen plaats. Meestal regent het 's nachts of valt er overdag gedurende korte tijd een fikse bui en is het daarna weer droog. In deze tijd is de natuur op zijn mooist, maar de wegen en nationale parken zijn moeilijker toegankelijk.

Door de geografische verscheidenheid in Tanzania zijn er ook grote klimatologische verschillen. In Arusha bedraagt de gemiddelde jaartemperatuur 18°C.  In het algemeen komt de temperatuur overdag niet onder de 24°C, terwijl het op sommige plaatsen 's nachts kan afkoelen tot ongeveer 10°C. Het is dus aan te bevelen warme kleding mee te nemen voor de avonden.

Het kustgebied en Zanzibar hebben een vochtig tropisch klimaat en de temperatuur schommelt hier het hele jaar rond 30°C. Hoewel het traditionele safariseizoen in december/januari valt, is het gehele jaar mogelijk door Tanzania te reizen.

Reisbegeleiding en gidsen

Deze reis wordt begeleid door een lokale Engelssprekende crew. Deze crew bestaat uit een ervaren chauffeur en een reisbegeleider/‘campcourier’ die verantwoordelijk is voor de organisatorische en technische aspecten van de reis. Hun uitgebreide reiservaring en deskundigheid geeft een meerwaarde aan de Djoserreis. De reisbegeleider/campcourier verzorgt tevens de boodschappen en de maaltijden.

Veelgestelde vragen

Hoe meld ik me aan voor de excursie naar de berggorilla's?

Indien je op zoek wilt gaan naar de berggorilla's dien je te beschikken over een redelijk tot goede conditie. Om de zeldzame berggorilla’s goed te beschermen, is een bezoek gebonden aan strenge regels, en dien je in het bezit te zijn van een vergunning. Deze permit wordt door Djoser van te voren voor je aangevraagd en kost momenteel €.685,-. Deze kosten zijn inclusief vervoer van/naar Bwindi nationaal park en transactiekosten.

Je aanmelding is onder strikt voorbehoud van beschikbaarheid van de vergunningen. Per dag worden er een beperkt aantal personen bij de gorilla’s toegelaten.

Aanmelden voor de excursie kan direct bij boeking of uiterlijk 6 weken voor aanvang van de reis. We dienen voor de aanvraag te beschikken over je volledige paspoortgegevens. Vermeld bij aanmelding je naam en de vertrekdatum van je reis. Vul vervolgens je paspoortgegevens aan bij je persoonsgegevens op je Mijn Djoserpagina.

Je ontvangt een aangepaste bevestiging met de aanvullende kosten voor de trekking op je Mijn Djoserpagina, zodra de permit akkoord is. Houd er rekening mee dat aan personen jonger dan zestien jaar geen permits worden verstrekt. Ter plekke dien je een recent gele koorts certificaat te kunnen overleggen. Neem je vaccinatie boekje mee op reis.

Hoe groot is de kans dat we de berggorilla’s daadwerkelijk zien?

Wie begeleidt de reis?

Hoe is de groepssamenstelling?

Kan ik de batterijen/accu van mijn digitale camera of video opladen tijdens deze reis?

Is verlenging op Zanzibar mogelijk?

Wanneer is de trek van de gnoe's?

Dien ik een klamboe mee te nemen?

Is het mogelijk om te duiken op Zanzibar?

Stel je eigen vraag

Bekijk alle veelgestelde vragen

Reviews

Gemiddelde beoordeling: 8,7

 • Oeganda heeft mij zeker verrast! De natuur, de wildparken, de chimpansees zijn fantastisch maar natuurlijk als hoogtepunt de gorilla trekking! Tanzania is ook prachtig en kamperen was goed geregeld! Zanzibar is even heerlijk om bij te komen na alle indrukken!!

  9,0

  9,0
 • Geweldige reis met een heel goede crew op de safaritruck. We hebben veel gezien en goede informatie gehad van de gids. Crew was heel sociaal en hulpvaardig. Jammer dat sprake van een groep in de groep en een individu. Daar kan Djoser niets aan doen, maar bepaalde wel voor een deel de sfeer.

  8,0

  8,0
 • Gorilla-trekking in Oeganda: super. Op 2-3 m afstand een zilverrug mogen bekijken; hij bleef zeker 20 minuten rustig zitten eten: geweldig!

  9,0

  9,0
 • Wij hebben genoten van al het Wildlife wat wij tijdens deze reis gezien hebben. Het kamperen maakte de ervaring compleet!

  8,5

  8,5
 • De reis is een hele ervaring. De meereizende kok kan goed koken en verdient een groot applaus!

  9,0

  9,0
Bekijk alle reviews

Plaats een review

Daarom Djoser

 • Mogelijkheid om zeldzame berggorilla’s en chimpansees in het wild te ontdekken
 • Excursie per terreinwagen in Ngorongorokrater inbegrepen
 • Negen hotel overnachtingen inbegrepen
 • Maaltijden tijdens kampeerovernachtingen en entreegelden t.w.v. € 625,- inclusief
 • Afsluiting aan de paradijselijke stranden van Zanzibar
 • Tijdbesparende binnenlandse vlucht
 • Enthousiaste crew die je het echte Afrika laten zien!

Klantwaardering

8,7

Oeganda heeft mij zeker verrast! De natuur, de wildparken, d...
Oeganda heeft mij zeker verrast! De natuur, de wildparken, de chimpansees zijn fantastisch maar natuurlijk als hoogtepunt de gorilla trekking! Tanzania is ook prachtig en kamperen was goed geregeld! Zanzibar is even heerlijk om bij te komen na alle indrukken!!

Sabine O. - 9,0
Geweldige reis met een heel goede crew op de safaritruck. We...
Geweldige reis met een heel goede crew op de safaritruck. We hebben veel gezien en goede informatie gehad van de gids. Crew was heel sociaal en hulpvaardig. Jammer dat sprake van een groep in de groep en een individu. Daar kan Djoser niets aan doen, maar bepaalde wel voor een deel de sfeer.

Els B. - 8,0
Gorilla-trekking in Oeganda: super. Op 2-3 m afstand een zil...
Gorilla-trekking in Oeganda: super. Op 2-3 m afstand een zilverrug mogen bekijken; hij bleef zeker 20 minuten rustig zitten eten: geweldig!

Hub K. - 9,0

Bekijk hotel reviews op

Het weer in Oeganda, Tanzania & Zanzibar

Het weer in Oeganda, Tanzania & Zanzibar

30°C

Terug naar boven