Oeganda, Tanzania & Zanzibar

Rondreis Oeganda, Tanzania & Zanzibar22 dagen

In Oeganda wordt het Queen Elisabeth park nog niet druk bezocht. Je komt er olifanten, leeuwen, buffels, krokodillen en veel vogels tegen. In het regenwoud van Kibale komen nog chimpansees in het wild voor, terwijl berggorilla’s zich schuil houden op de flanken van Virunga. Masaiherders groeten je op weg naar de eindeloze grasvlaktes van de Serengeti en Afrika’s grootste krater; Ngorongoro. Op Zanzibar is veel te beleven, maar uitrusten aan de mooie stranden kan natuurlijk ook.

Download reisinformatie

Prijs vanaf € 3.395,-

Van:
Aan:


Routekaart Rondreis Oeganda, Tanzania & Zanzibar, 22 dagen

 • 13-02-2020 Amsterdam - Entebbe
 • 14-02-2020 Aankomst Entebbe - Kampala
 • 15-02-2020 Kampala - Kibale Forest
 • 16-02-2020 Kibale Forest
 • 17-02-2020 Kibale Forest - Queen Elizabeth NP, gamedrive
 • 18-02-2020 Queen Elizabeth NP, boottocht Kazingakanaal
 • 19-02-2020 Queen Elizabeth NP - Lake Bunyoni
 • 20-02-2020 Lake Bunyoni
 • 21-02-2020 Lake Bunyoni
 • 22-02-2020 Lake Bunyoni - Lake Mburu
 • 23-02-2020 Lake Mburu - Bukoba
 • 24-02-2020 Bukoba - Mwanza
 • 25-02-2020 Mwanza - Serenegeti nationaal park
 • 26-02-2020 Serenegeti NP
 • 27-02-2020 Serenegeti NP - Karatu
 • 28-02-2020 Karatu - Moshi
 • 29-02-2020 Moshi - vlucht naar Zanzibar (Stonetown)
 • 01-03-2020 Zanzibar (Stonetown)
 • 02-03-2020 Zanzibar (strand)
 • 03-03-2020 Zanzibar (strand)
 • 04-03-2020 Zanzibar (strand)
 • 05-03-2020 Zanzibar - Amsterdam

Route op datum:

Reisbeschrijving

Kampala & Lake Mburo nationaal park

Dag 1 Amsterdam - Entebbe - Kampala
Dag 2 aankomst Kampala

We vliegen naar Entebbe, de nationale luchthaven van Oeganda. Hier worden we opgewacht door onze safaritruck en crew die ons brengen naar het nabijgelegen Kampala. De Oegandese hoofdstad is gelegen op enkele heuvels. Het is steevast druk rond het minibusstation waarvandaan met rode modder besmeurde busjes, ‘matatu’s’, uitwaaieren over het hele land. De kleurrijke hindoetempel op Sikhstreet staat in schril contrast met de sobere bakstenen Namirembe-kathedraal. Dit is de grootste kathedraal in Oost-Afrika en hij heeft al voor veel belangrijke ceremonies het decor gevormd. De Nakasero-markt is zeker een bezoek waard en levert gegarandeerd nieuwsgierige blikken en brutale vragen op van de verkoopsters.

Kibale forest nationaal park

Dag 3 Kampala - Kibale forest nationaal park
Dag 4 Kibale forest NP

Kibale forrest aap Oegands DjoserWe laten het drukke Kampala achter ons en reizen noordwaarts naar het Kibale Forest. Onze safaritruck komt goed van pas op de niet geasfalteerde weg. Dit nationale park bevat laagland, tropisch regenwoud, moerassen en grasland en beroemt zich om zijn hoge primaatdichtheid. Er komen hier maar liefst 13 verschillende primaten voor, waaronder chimpansees. Tijdens een wandeling, waar een vergunning voor nodig is, speur je met een gids in het woud en heb je kans een familie rode colobusaapjes tegen te komen. Tevens kun je oog in oog komen te staan met een bosolifant. Maar echt bijzonder is een ontmoeting met de in het wild levende chimpansees.

Vogelliefhebbers kunnen aan hun trekken komen tijdens de optionele mooie wandeling in het aangrenzende Bigodi Wetland-reservaat. Dit moeras bevat maar liefst 130 vogelsoorten. Ook van de zeven primatensoorten kom je er zeker een aantal tegen, zoals de schuwe maar mooie zwart-witte colobusapen.

Queen Elisabeth nationaal park


Dag 5 Kibale NP - Queen Elisabeth nationaal park, gamedrive
Dag 6 Queen Elisabeth NP, ochtend gamedrive & middag boottocht op Kazinga kanaal

We reizen verder richting het Queen Elisabeth nationaal park. Dit is het bekendste en grootste nationale park van Oeganda en is door UNESCO uitgeroepen tot een biosfeer-reservaat. Maar liefst 568 van Oeganda’s 1017 vogelsoorten vind je binnen de grenzen van het park. Het park is schitterend gelegen tegen de achtergrond van het ruige Ruwenzori gebergte. Tijdens het bewind van Idi Amin heeft de wildstand hier ernstig te lijden gehad, maar dankzij de inspanningen van de afgelopen decennia kan men hier nu weer volop genieten van flinke kuddes olifanten, buffels en verschillende antilopensoorten. We maken hier in de middag een ‘gamedrive’. Houd je camera en verrekijker in de aanslag!

Queen Elisabeth NP - olifant Oeganda DjoserDe volgende ochtend maken we een ‘gamedrive’ in het park waarbij we op zoek gaan naar olifanten en verschillende antilopensoorten. Het park is bekend vanwege een troep leeuwen, waarvan de leden heel behendig in bomen kunnen klimmen. Daarna maken we een boottocht op het Kazingakanaal, dat Lake George met Lake Edward verbindt. In het kanaal bevinden zich grote groepen nijlpaarden en langs de oevers zie je hier vaak krokodillen, buffels en veel watervogels.

Lake Bunyonyi

Dag 7 Queen Elisabeth NP - Lake Bunyonyi,
Dag 8 Lake Bunyonyi, optionele gorillatrekking
Dag 9 Lake Bunyonyi 

De weg naar het Bunyonyimeer in het zuiden van Oeganda voert langs verschillende dorpen. We passeren fietsers die flinke vrachten houtskool of bananen vervoeren. Lake Bunyoni, gelegen ten westen van Kabale, ligt op ongeveer 2000 meter in een heuvelachtige groene omgeving. Het kratermeer dat zo’n 25 km lang is en 7 km breed behoort tot de diepste van Afrika. Schattingen over de diepte variëren van 44 tot 900 meter. In het meer liggen 29 eilandjes waarvan slechts enkele zijn bewoond.

De rustige omgeving met spectaculaire vergezichten op vulkanen en de aanwezigheid van meer dan 200 verschillende vogelsoorten hebben het tot een populaire bestemming gemaakt. Het is mogelijk in een eenvoudige houten kano een facultatieve tocht op het meer te maken waarbij je het rijke vogelleven voor je verrekijker kunt krijgen.

Gorillatrekking

Gorilla Oeganda Djoser Vanuit Lake Bunyoni kun je een optioneel bezoek brengen aan de berggorilla's die in het grensgebied van Oeganda leven. Het opsporen van de gorilla's op de glibberige hellingen vereist geduld en doorzettingsvermogen, maar wanneer je door het dichte bladerdek op een groep berggorilla's stuit, doet deze unieke ervaring je alle inspanningen op slag vergeten.

Indien je op zoek wilt gaan naar de berggorilla's dien je een redelijke tot goede conditie te hebben. Om de zeldzame berggorilla’s goed te beschermen, is een bezoek gebonden aan strenge regels en dien je in het bezit te zijn van een permit. Deze permit wordt door ons vooraf aangevraagd en kost momenteel (juli 2019) €.585,- per persoon. Deze kosten zijn inclusief vervoerskosten van/naar Bwindi en transactiekosten. Na boeking ontvang je verdere informatie over de aanmelding.

Wij dienen je aanmelding voor de trekking 5 weken voor aanvang van je reis in ons bezit te hebben om de permit te garanderen. Kort voor vertrek dienen we een voorbehoud te maken. Aan personen jonger dan zestien jaar worden geen permits verstrekt. Tevens dien je een gele koorts certificaat te kunnen voorleggen. Bij een vruchteloze trekking krijg je de volgende dag nog een kans om op zoek te gaan naar de gorilla’s. Mocht je ze dan niet zien, kun je geen aanspraak maken op geldteruggave. Overigens is de kans dat je ze ziet zo’n 99%. Afhankelijk van de beschikbaarheid van vergunningen voor de trekking, bezoeken we Magahinga of Bwindi Nationaal Park in Oeganda, het Virunga nationaal park in de Democratische Republiek Congo of de Ruhengeri nationaal park in Rwanda.

Lake Mburo nationaal park

Dag 10 Lake Bunyoni - Lake Mburo nationaal park

Lake Mburo zwijn Oeganda DjoserLake Mburo nationaal park is Oeganda’s kleinste park en makkelijk met onze safaritruck bereikbaar. Het Mburomeer maakt samen met nog 13 andere meren in de omgeving deel uit van een 50 kilometer lang wetland ecosysteem verbonden door een moeras. Een waar vogelparadijs! Door de afwezigheid van olifanten is hier het savanne landschap aan het veranderen. We maken ’s middags onze eerste ‘gamedrive’ waarbij we uitkijken naar impala’s, buffels, zebra’s, topi’s en de zeldzame Roan-antilope. Nijlpaarden en krokodillen zijn vaste bewoners in het meer. Vanaf een hoog gelegen punt kijk je uit over de omliggende met acacia’s begroeide heuvels rond het meer.

Bukoba & Mwanza


Dag 11 Lake Mburo NP - Bukoba
Dag 12 Bukoba - Mwanza

Melkverkoper Tanzania DjoserWe reizen zuidwaarts naar de grens tussen Oeganda en Tanzania. Deze volgt de Kagerarivier die uitmondt in Lake Victoria. Afhankelijk van de tijd die we doorbrengen aan de grens is er in de namiddag nog tijd om in Bukoba rond te kijken. In het centrum bevinden zich enkele Duits koloniale gebouwen en winkeltjes die gerund worden door Indiërs. Op de markt, bij de visafslag en bij de haven gelegen aan Lake Victoria, is er altijd veel bedrijvigheid. We overnachten hier in een hotel.

De volgende dag rijden we onder Lake Victoria door naar de op twee na grootste stad van Tanzania; Mwanza. Hier overnachten we in een hotel. Bij de haven is hier van alles te zien en word je aangesproken door verbaasde vissers. Vreemde balancerende rotsformaties aan de oevers van het meer en de kleurrijke hindoetempel zijn het bekijken waard.

Serengeti nationaal park

Dag 13 Mwanza - Serengeti nationaal park, gamedrive
Dag 14 Serengeti NP, gamedrive

Vervolgens reizen we via de Western Corridor Tanzania’s bekendste park binnen; Serengeti nationaal park. We overnachten op een kampeerterrein midden in het park. Van hieruit maken we verschillende ’game-drives’, wildspeurtochten. Vanwege de omvang van het park, gaan we hier een volle dag op pad om wild te observeren en te fotograferen. Dit grootste en beroemdste park van Tanzania beslaat een oppervlakte van maar liefst 14.500 km² en kent een ongekende dichtheid en diversiteit aan wild.

Buffels Serengeti Tanzania DjoserHet merendeel van de Serengeti bestaat uit uitgestrekte open grasvlakten met hier en daar karakteristieke rotspartijen, 'kopjes' genaamd. Maar ook komen er acacia en savanne woodlands, beboste gebieden langs rivieren en zo hier en daar moerasgebieden voor. Naast kuddes gnoes, zebra's, giraffen en gazelles is de Serengeti ook bekend om haar roofdierenpopulatie. Zo is het geen uitzondering als je op een dag meerdere keren leeuwen en cheeta's ziet, inclusief de zwart gemaande oude mannelijke exemplaren. Ook het luipaard komt hier relatief veel voor en is overdag rustend in bomen of op de ‘kopjes’’ te vinden.

De spectaculaire jaarlijkse trek van de gnoes en de zebra's verloopt in een grote cirkel, waarbij ook de Masai Mara in Kenia wordt betrokken. In de periode december-januari bevindt de grote kudde zich in het uiterste zuiden van de Serengeti. Vanaf maart beginnen de dieren zich in noordelijke richting te verplaatsen. Tussen mei en juli bevinden de meeste dieren zich in het noorden en westen van het park. Gedurende de periode augustus-september zijn de kuddes in de Masai Mara, waarna ze vanaf oktober weer naar het zuiden trekken.

Het is natuurlijk wel zo dat de dieren zich niet houden aan deze richtlijn. Alles bepalend is de hoeveelheid neerslag die er valt en vooral de locatie waar die neerslag valt. Het kan dus heel goed voor komen dat de kudde in september al weer in het midden van de Serengeti te vinden is.

Ngorongoro krater en Moshi

Dag 15 Serengeti NP - bezoek Ngorongoro krater - Karatu
Dag 16 Karatu - Moshi

Ngorongoro krater Tanzania DjoserAl ‘gamedrivend’ verlaten we de Serengeti en rijden we naar de rand van de spectaculaire Ngorongorokrater welke we 's middags gaan verkennen met vierwielaangedreven auto’s.  De Ngorongoro Conservation Area is één van Afrika's meest spectaculaire natuurgebieden, niet alleen omdat het één van de grootste kraters ter wereld is (264 km²), maar zeker ook vanwege de grote diversiteit en dichtheid aan wild. Op de bodem van de krater bevinden zich alle leden van de zogenaamde ‘big five’ (olifant, leeuw, zwarte neushoorn, luipaard en buffel). Ook voor de liefhebber van vogels heeft de krater veel te bieden.

Na ons bezoek aan de krater 'dalen' we af naar Karatu waar we in het zwembad van de campsite het stof van de afgelopen dagen kunnen afspoelen. De volgende dag rijden we via een mooie route richting Mto wa Mbu, een prachtige rit. Grillig gevormde apenbroodbomen en het uitzicht op Lake Manyara leveren fotogenieke beelden op. Vervolgens overnachten we in het levendige Moshi, waarbij je met enig geluk nog een glimp kan opvangen van de top van de Kilimanjaro. We vliegen de dag erna naar Zanzibar.

Zanzibar

Dag 17 Moshi - vlucht naar Zanzibar, verblijf Zanzibarstad
Dag 18 Zanzibar, verblijf Zanzibarstad
Dag 19 Zanzibar (strand)
Dag 20 Zanzibar (strand)
Dag 21 Zanzibar (strand)
Dag 22 Zanzibar - Amsterdam

Stone Town Zanzibar markt DjoserOp dag 16 rijden we naar de luchthaven voor een korte vlucht naar Zanzibar-stad. Het tropische specerijeneiland vormt een mooie afsluiting van onze reis. Het eiland is een compleet andere wereld dan het vasteland van Afrika. Zanzibar heeft witte stranden, een helderblauwe zee en palmbomen, wat in contrast staat met de savannes en de wildparken in Tanzania en Oeganda. De eerste twee nachten verblijven we in het historische stadscentrum van Stonetown. Je kunt hier uren ronddwalen door het labyrint van smalle straatjes met kleine winkeltjes en langs oude huizen met prachtig bewerkte houten deuren. Bekijk ook eens de woning van David Livingstone of de oude slavenkerkers.

Zanzibar boot zee DjoserDe laatste drie nachten slaap je aan het strand in bungalows, waar je heerlijk bij kunt komen van alle indrukken die je deze reis hebt opgedaan. Je kunt natuurlijk ook het eiland verder verkennen. Je kunt de kruidenplantages bezoeken of de onderwaterwereld ontdekken door te snorkelen of te duiken. Helemaal uitgerust vliegen we vanaf Zanzibar terug naar Amsterdam.

Lees de volledige beschrijving

Vertrekdata 2020

Start - einde

Beschikbaarheid

Prijs

Start - einde

09 jan - 30 jan
V
Vertrek gegarandeerd

Beschikbaarheid

3 plaatsen vrij
Deelnemers
Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 3.795,-

Korting

Incl. € 100,- korting

Start - einde

13 feb - 05 mrt
V
Vertrekgarantie i

Beschikbaarheid

voldoende
Deelnemers
Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 3.495,-

Korting

Incl. € 100,- korting

Start - einde

23 jul - 13 aug

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 3.595,-

Start - einde

06 aug - 27 aug

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 3.595,-

Start - einde

17 sep - 08 okt

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 3.495,-

Start - einde

08 okt - 29 okt

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 3.495,-

Vertrekdata 2021

Start - einde

Beschikbaarheid

Prijs

Start - einde

14 jan - 04 feb

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 3.495,-

Start - einde

18 feb - 11 mrt

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 3.395,-

Voorwaarden vertrekgarantie

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en stellige verwachting deze ook uit te voeren. Dit op basis van eerdere resultaten en ervaringen en op basis van een minimum aantal deelnemers.

Om het karakter van een groepsreis te garanderen en de reis fysiek uit te kunnen voeren is een minimum aantal deelnemers nodig. Dit aantal staat bij betreffende reis vermeld onder het kopje 'Groepssamenstelling'.

Conform artikel 4 lid 2 van de ANVR-reisvoorwaarden behouden wij ons het recht voor de overeenkomst met onmiddellijke ingang op te zeggen, indien het aantal aanmeldingen kleiner is dan het vereiste minimum aantal.

Het kan voorkomen dat (definitieve) deelnemers van een reis met 'vertrekgarantie' moeten annuleren, waardoor de groepsgrootte onder het vereiste minimum aantal deelnemers daalt. De vertrekgarantie vervalt op dat moment.

Daarnaast behoudt Djoser zich het recht voor om in onvoorziene, gewichtige omstandigheden en of overmacht situaties de reis te annuleren en geen doorgang te laten vinden.

In het uitzonderlijke geval dat het minimum aantal deelnemers niet wordt bereikt en de reis niet door kan gaan, hoort u dit ruim van te voren, doch uiterlijk 21 dagen voor vertrek. In dat geval komt de huidige boeking te vervallen en kunt u een nieuwe reis of vertrekdatum boeken, waarbij u per persoon eenmalig € 100,- korting krijgt. Restitutie van de reissom (met uitzondering van eventuele kosten van visa, vaccinaties en andere persoonlijke uitgaven) is natuurlijk ook mogelijk.

Inclusief

 • Vliegreis
 • Alle vluchttoeslagen
 • Binnenlandse vlucht Moshi - Zanzibar
 • Vervoer per safaritruck
 • Gebruik kampeermateriaal
 • Alle maaltijden tijdens kampeerovernachtingen
 • Diensten meereizende campcourier/kok
 • Kampeer- en 9 hotel/lodgeovernachtingen
 • Hotelovernachtingen inclusief ontbijt
 • ‘Gamedrives’ volgens programma
 • Excursie in de Ngorongorokrater met terreinwagens
 • Gamecruise op het Kazingakanaal in Queen Elisabeth nationaal park
 • Entreegelden nationale parken en maaltijden tijdens kampeersafari t.w.v. € 625,- inclusief
 • Engelssprekende chauffeur/reisbegeleiding
 • Diensten Djoser servicebalie Schiphol

Exclusief

Reisverzekering, overige maaltijden, overige entreegelden, facultatieve excursies, fooien, persoonlijke uitgaven, reserveringskosten € 25,-, bij 2 of meer personen € 35,-, etc.

Wijzigingen voorbehouden

Landarrangement

Je kunt deze reis boeken zonder internationale vluchten, je boekt dan zelf je vliegtickets. De prijzen voor dit landarrangement zijn vanaf €2.895,-.

Houd bij de boeking van een landarrangement er rekening mee dat voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers geldt.

Eenpersoonskamer

Alleenreizenden worden, in goed overleg, ingedeeld met andere alleenreizenden van hetzelfde geslacht. Wil je niet ingedeeld worden met een andere deelnemer, dan kun je een eenpersoonskamer/tent boeken tegen de daarvoor geldende toeslag vanaf € 345,-.

Hotelverlenging

Het is mogelijk om je reis op Zanzibar te verlengen. Je verblijft in bungalows aan het strand van Kendwa Beach. De prijs is vanaf € 57,50 op basis van logies in een tweepersoonskamer per persoon per nacht. De prijs voor een eenpersoonskamer is vanaf € 115,-. Verlengingsprijzen in het hoogseizoen (juli/augustus/december) zijn op aanvraag. Voor meer informatie over de strandverlenging, zie veelgestelde vragen.

De genoemde prijzen zijn exclusief wijzigingskosten voor de vlucht en de transfer naar de luchthaven op Zanzibar.

Groepssamenstelling

Onze groepen bestaan uit samen- en alleenreizenden. Reis je alleen dan vind je zeker snel aansluiting in onze kleine groepen. De deelnemers zijn overwegend Nederlands en Belgisch. Het komt soms voor dat zich ook enkele belangstellenden uit Duitsland, Oostenrijk of Zwitserland hebben aangemeld.

Wil je meer specifieke informatie over de samenstelling van de groep op de vertrekdatum van jouw keuze dan informeren we je graag telefonisch over bijvoorbeeld leeftijden, geslacht en samenstelling (Nederland: 071-5126400 en België: 09 2230069).

Bij een aantal vertrekdata zie je ‘vertrekgarantie’ vermeld staan. Voor meer informatie over doorgang van de reis en gegarandeerd vertrek, klik hier.

Gemiddeld bestaan de groepen uit 16 deelnemers, het maximum is 20.

De gemiddelde groepsgrootte om de reis door te laten gaan is 10.

Praktische informatie

Accommodatie

Bij aankomst in Kampala, in Bukoba, Mwanza en tijdens het verblijf op Zanzibar overnacht je in een hotel of guesthouse. Het ontbijt is hierbij inbegrepen. De andere overnachtingen zijn in ruime degelijke tweepersoonstenten, welke zijn voorzien van muskietengaas. Je zet zelf je tent op. Als dit je eerste ervaring is met kamperen is dat geen enkel probleem. De tenten zijn eenvoudig en snel op te zetten Play button. Onze crew zal je dit de eerste dag demonstreren. Door te kamperen sta je dicht bij de natuur en leer je de Afrikaanse 'bush' het beste kennen. In slaap vallen met het gebrul van een leeuw op de achtergrond is een unieke ervaring!

We overnachten op officiële kampeerterreinen. De sanitaire voorzieningen zijn eenvoudig, maar er zijn altijd toiletten en soms mogelijkheden om je te douchen. De meeste kampeerterreinen hebben een receptie voor het opladen van accu’s en een levendige bar voor een drankje in de avond.

Bekijk hotelreviews op Tripadvisor

Kampala Apricot Guesthouse
Bukoka Walkgard Hotel
Zanzibar Sunset Beach Resort
Zanzibar Karibu Inn
Zanzibar Safari Lodge
Zanzibar Kendwa Rocks Beach Hotel


Deze selectie geeft een goed beeld van de hotels waar we op deze reis verblijven.

Eenpersoonskamer

Alleenreizenden worden, in goed overleg, ingedeeld met andere alleenreizenden van hetzelfde geslacht. Wil je niet ingedeeld worden met een andere deelnemer, dan kun je een eenpersoonskamer/tent boeken tegen de daarvoor geldende toeslag vanaf € 345,-.

 • |Oeganda Tanzania Zanzibar Accommodatie overnachting Djoser
 • |Oeganda Tanzania Zanzibar Accommodatie overnachting Djoser

  Op Zanzibar overnachten we de laatste dagen aan het strand.

 • |Oeganda Tanzania Zanzibar Accommodatie overnachting Djoser

  Hotelkamers zijn voorzien van eigen sanitair. Waar noodzakelijk hangt er een klamboe boven je bed.

 • |Oeganda Tanzania Zanzibar Accommodatie overnachting Djoser
 • |Oeganda Tanzania Zanzibar Accommodatie overnachting Djoser

  Wij verzorgen alle kampeeruitrusting. Neem alleen je eigen slaapzal mee!

 • |Oeganda Tanzania Zanzibar Accommodatie overnachting Djoser

  Voorzieningen op de kampeerterreinen zijn eenvoudig.

Vliegreis

Turkish airlines

Het meest voorkomende vluchtschema staat hieronder. Kies een datum voor eventuele afwijkende vluchtschema's. Alle schema's zijn onder voorbehoud van wijzigingen. De deelnemers ontvangen ongeveer 8 weken voor vertrek een voorlopig vluchtschema.

Kies vertrekdatum:

 • Vlucht met

  Traject

  Amsterdam - Istanbul

  Vertrek

  11:20

  Aankomst

  15:50

 • Vlucht met

  Traject

  Istanbul - Entebbe

  Vertrek

  18:25

  Aankomst

  02:50*

 • Vlucht met

  Traject

  Zanzibar - Istanbul

  Vertrek

  04:00

  Aankomst

  12:55

 • Vlucht met

  Traject

  Istanbul - Amsterdam

  Vertrek

  15:05

  Aankomst

  17:30

* aankomst volgende dag


Tijdsverschil: ’s zomers een uur later, in de winter twee uur later.

CO2-compensatie

Reizen is verrijkend, maar het transport dat nodig is om nieuwe bestemmingen te ontdekken laat zijn sporen achter in de vorm van broeikasgassen, waaronder CO2. Door de CO2-uitstoot van de reis te compenseren kan ergens anders ter wereld dezelfde hoeveelheid CO2 worden voorkomen. Samen met de ANVR hebben we gekozen voor een samenwerking met de South Pole Group, de wereldmarktleider in het uitvoeren van CO2-reductie projecten. Wij steunen een project in Thailand dat bestaat uit het installeren van zonnepanelen waardoor geen kolen meer hoeven worden te verbrand om elektriciteit op te wekken. Met CO2-compensatie doen we met elkaar dus iets terug voor het klimaat én voor de lokale bevolking. Compenseer daarom je reis: dit is mogelijk voor slechts € 5,-. Vanzelfsprekend compenseren wij als Djoser ook alle reizen van onze medewerkers.

Landarrangement

Je kunt deze reis boeken zonder internationale vluchten, je boekt dan zelf je vliegtickets. De prijzen voor dit landarrangement zijn vanaf €2.895,-.

Houd bij de boeking van een landarrangement er rekening mee dat voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers geldt.

Vervoer

Tijdens de reis maken wij gebruik van speciaal voor safari's uitgeruste trucks. Dit zijn praktisch uitgeruste vrachtauto’s met bergruimte voor je bagage. De trucks zijn voorzien van comfortabele stoelen, die in de rijrichting zijn geplaatst. Door de hoge zit heb je een goed zicht op de omgeving.

Tijdens de 'gamedrive' in Ngorongoro krater hebben we Landcruisers tot onze beschikking. Hierin is ruimte voor 6 deelnemers. Enkele stukken weg tijdens deze reis zijn onverhard, met name in het noorden van Oeganda en Tanzania. Ook in de wildparken tref je uiteraard geen geasfalteerde wegen aan. In grote steden als Kampala en op Zanzibar staat ons vervoer niet tot je beschikking en kun je kennis maken met het lokale vervoer: matatu's en taxi's.

 • |Oeganda Tanzania Zanzibar Truck vervoer Djoser
 • |Oeganda Tanzania Zanzibar Truck vervoer Djoser

  Onze safaritrucks zijn voorzien van handige opberg compartimenten.

 • |Oeganda Tanzania Zanzibar Truck vervoer Djoser
 • |Oeganda Tanzania Zanzibar Truck vervoer Djoser

  In de rijrichting geplaatste stoelen bieden comfort op het vaak slechte wegdek.

 • |Oeganda Tanzania Zanzibar Truck vervoer Djoser

  Een meereizende kok bereid tijdens de kampeerovernachtingen smakelijke maaltijden.

 • |Oeganda Tanzania Zanzibar Truck vervoer Djoser

Bij de reis inbegrepen

 • Vliegreis
 • Alle vluchttoeslagen
 • Binnenlandse vlucht Moshi - Zanzibar
 • Vervoer per safaritruck
 • Gebruik kampeermateriaal
 • Alle maaltijden tijdens kampeerovernachtingen
 • Diensten meereizende campcourier/kok
 • Kampeer- en 9 hotel/lodgeovernachtingen
 • Hotelovernachtingen inclusief ontbijt
 • ‘Gamedrives’ volgens programma
 • Excursie in de Ngorongorokrater met terreinwagens
 • Gamecruise op het Kazingakanaal in Queen Elisabeth nationaal park
 • Entreegelden nationale parken en maaltijden tijdens kampeersafari t.w.v. € 625,- inclusief
 • Engelssprekende chauffeur/reisbegeleiding
 • Diensten Djoser servicebalie Schiphol

Excursies

Bij Djoser bepaal je zelf welke bezienswaardigheden je de moeite waard vindt om te bezoeken. De een heeft veel aandacht voor flora en fauna terwijl de ander graag in contact treedt met de vriendelijke bevolking. In de meeste gevallen kun je zelf of met groepsgenoten, al dan niet met hulp van onze reisbegeleiding, er te voet of met lokaal vervoer erop uit trekken. Toegangsgelden zijn dan ook niet bij de reissom inbegrepen, zodat je alle vrijheid hebt om je eigen plan te trekken.
 
Sommige bezienswaardigheden mag je echter niet missen, zijn slecht bereikbaar of liggen 'en route' naar onze volgende overnachtingsplaats. Dergelijke excursies zijn bij Djoser in het programma opgenomen. Bij een onvermijdelijk entree, zoals van een nationaal park waarin je verblijft of bezoekt, is dat entreegeld wel inbegrepen. In andere gevallen is dit entreegeld exclusief.
 
Tijdens deze reis door Oeganda en Tanzania zijn de volgende excursies én de entreegelden in het reisprogramma inbegrepen.

 • Bezoek Kibale Forest nationaal park; het entreegeld is inbegrepen.
 • Bezoek Queen Elisabeth nationaal park. We maken hier twee ’gamedrives’ met onze safaritruck; het entreegeld is inbegrepen.
 • Gamecruise op het Kazinga kanaal in het Queen Elisabeth nationaal park
 • Bezoek aan Lake Mburo nationaal park. We maken hier een ’gamedrives’ met onze safaritruck; Het entreegeld is inbegrepen.
 • Bezoek Serengeti nationaal park. We maken hier drie ’gamedrives’ met onze safaritruck; het entreegeld is inbegrepen.
 • Bezoek aan de Ngorongoro Krater waar we met Landrovers tijdens een ‘gamedrive’ deze wildrijke krater verkennen. het entreegeld is inbegrepen.


Tijdens de reis zijn er enkele optionele excursiemogelijkheden. Betalingen hiervoor dienen ter plekke voldaan te worden in Amerikaanse dollars. Hierbij een overzicht met een aantal richtbedragen. Deze prijzen zijn onder voorbehoud en slechts bedoeld als indicatie:

 • Chimpansee wandeling in Kibale forest USD 180,- (exclusief vervoerskosten)

Reisdocumenten

 • E-ticket. Meer informatie over de vlucht ontvang je ongeveer 2 weken voor vertrek.
 • Paspoort dat bij aankomst nog minimaal een half jaar geldig is.
 • Visum voor Tanzania. Het visum kost USD. 50,-. Dit kan je zelf vooraf online aanvragen, maar je kunt dit ook laten verzorgen via Djoser/de VisumCentrale. In dit laatste geval brengen we naast de kosten van het visum € 30,- bemiddelingskosten per visum in rekening. Je paspoort dien je dan op te sturen naar de VisumCentrale. In beide gevallen ontvang je ongeveer 4 weken voor vertrek een e-mail met meer informatie over de visumaanvraag.
 • Een single entry visum voor Oeganda. Het visum kost USD. 50,- en dient vooraf online te worden aangevraagd.
 • Bewijs van Gele Koorts vaccinatie, vaccinatieboekje meenemen op reis.

Geldzaken

In Oeganda wordt er betaald met de Oegandese shilling. In Tanzania hanteert men de Tanzaniaanse Shilling. Voor de actuele koersen kijk op oanda.com

Bij aankomst op het vliegveld in Entebbe is er een mogelijkheid om te pinnen en/of geld te wisselen. Tevens is het noodzakelijk om Amerikaanse dollars in contanten mee te nemen voor eventuele optionele excursies.

Pinnen: mogelijk in Kampala, Fort Portal, Mwanza, Arusha en Zanzibarstad
Contant: Amerikaanse dollars in onbeschadigde kleine coupures, niet ouder dan 2003.
Creditcards: worden op enkele plaatsen geaccepteerd.

Als richtbedrag voor uitgaven die niet bij de reissom zijn inbegrepen, zoals drankjes, overige entreegelden, facultatieve excursies en persoonlijke uitgaven geldt minimaal € 200,- per persoon per week. Houdt er rekening mee dat de meeste optionele excursies tevens in Amerikaanse dollars betaald dienen te worden. Alle maaltijden tijdens de safari en de entreegelden voor de nationale parken zijn inbegrepen in de reissom.

Het is gebruikelijk om fooien te geven voor verleende diensten van chauffeurs, gidsen, campcourier e.d. De richtlijn voor deze reis is een bedrag van € 35,-.

Maaltijden

Er zijn drie maaltijden per dag tijdens de kampeerovernachtingen bij de prijs inbegrepen. Het ontbijt en de lunch tijdens de safari bestaan meestal uit een broodmaaltijd met gebakken eieren, salades, vleeswaren, koffie/thee of juice. Het avondeten bestaat uit een gevarieerde westerse maaltijd. Tijdens de hotelovernachtingen op Zanzibar, Kampala, Bukoba en Mwanza is uitsluitend het ontbijt inbegrepen.

Een meereizende kok is verantwoordelijk voor het inkopen en de bereiding van de maaltijden. We vragen van onze deelnemers een helpende hand Play button bij de bereiding van de maaltijden en de afwas. In Kampala en tijdens de hotelovernachtingen in Bukoba, Mwanza, Dar es Salaam en het verblijf op Zanzibar zijn lunches en diners niet inbegrepen.

Gezondheid

Voor deze reis wordt aangeraden:

 • Vaccinaties tegen DTP, hepatitis A en Gele Koorts
 • Malariatabletten
 • Choleraverklaring (cholera not indicated)


In Tanzania is een vaccinatie tegen gele koorts alleen verplicht als je in de zeven dagen voordat je het land binnenkomt in een ander land bent geweest waar gele koorts voorkomt. Een choleraverklaring is voor Oeganda en Tanzania verplicht.

Voor eventuele darmstoornissen is het handig om een middel hiervoor mee te nemen, maar bedenk dat alleen een stopmiddel de klachten niet verhelpt. Een zoutoplossing (ORS) verhelpt uitdrogingsverschijnselen. Onze safaritrucks zijn voorzien van een EHBO set met steriel hulpmateriaal voor noodgevallen.

Voor vaccinaties werkt Djoser samen met Thuisvaccinatie.nl. Het is de grootste landelijke organisatie voor reisvaccinaties aan huis. De deskundige artsen komen bij je langs wanneer het jou uitkomt. Ook ‘s avonds en in het weekend of op het werk. En sturen (indien mogelijk) de rekening rechtstreeks naar de zorgverzekeraar. De tarieven zijn vergelijkbaar met andere vaccinatie instellingen. Je kunt gemakkelijk online een afspraak maken. Voor een advies per land kun je ook de website raadplegen van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering lcr.nl of itg.be.

Logo ThuisVaccinatie.nl

Hotelverlenging

Het is mogelijk om je reis op Zanzibar te verlengen. Je verblijft in bungalows aan het strand van Kendwa Beach. De prijs is vanaf € 57,50 op basis van logies in een tweepersoonskamer per persoon per nacht. De prijs voor een eenpersoonskamer is vanaf € 115,-. Verlengingsprijzen in het hoogseizoen (juli/augustus/december) zijn op aanvraag. Voor meer informatie over de strandverlenging, zie veelgestelde vragen.

De genoemde prijzen zijn exclusief wijzigingskosten voor de vlucht en de transfer naar de luchthaven op Zanzibar.

Klimaat en geografie

Oeganda heeft het hele jaar door een aangenaam klimaat. De temperatuur ligt gemiddeld rond 25°C. In hoger gelegen gebieden is het wel frisser. Met name ’s nachts kan het hier flink afkoelen. Van april t/m mei en van oktober t/m november vindt het regenseizoen plaats. Meestal regent het 's nachts of valt er overdag gedurende korte tijd een fikse bui en is het daarna weer droog. In deze tijd is de natuur op zijn mooist, maar de wegen en nationale parken zijn moeilijker toegankelijk.

Door de geografische verscheidenheid in Tanzania zijn er ook grote klimatologische verschillen. In Arusha bedraagt de gemiddelde jaartemperatuur 18°C.  In het algemeen komt de temperatuur overdag niet onder de 24°C, terwijl het op sommige plaatsen 's nachts kan afkoelen tot ongeveer 10°C. Het is dus aan te bevelen warme kleding mee te nemen voor de avonden.

De regen valt in de 'lange regentijd' van maart tot mei en in de ‘korte regentijd’ tussen medio oktober en december. Regenbuien vallen meestal tegen de avond, zijn kort en hevig en vormen zeker geen belemmering om in deze periode te reizen. Het kustgebied en Zanzibar hebben een vochtig tropisch klimaat en de temperatuur schommelt hier het hele jaar rond 30°C. Hoewel het traditionele safariseizoen in december/januari valt, is het gehele jaar mogelijk door Tanzania te reizen.

Reisbegeleiding en gidsen

Deze reis wordt begeleid door een lokale Engelssprekende crew. Deze crew bestaat uit een ervaren chauffeur en een reisbegeleider/‘campcourier’ die verantwoordelijk is voor de organisatorische en technische aspecten van de reis. Hun uitgebreide reiservaring en deskundigheid geeft een meerwaarde aan de Djoserreis. De reisbegeleider/campcourier verzorgt tevens de boodschappen en de maaltijden.

FAQ

Hoe meld ik me aan voor de excursie naar de berggorilla's?

Indien je op zoek wilt gaan naar de berggorilla's dien je te beschikken over een redelijk tot goede conditie. Om de zeldzame berggorilla’s goed te beschermen, is een bezoek gebonden aan strenge regels, en dien je in het bezit te zijn van een vergunning. Deze permit wordt door Djoser van te voren voor je aangevraagd en kost momenteel (april 2019) €. 585,- per persoon.  Deze kosten zijn inclusief vervoer van/naar Bwindi nationaal park en transactiekosten. Na aanmelding voor de reis ontvang je op je Mijn Djoserpagina bericht over de aanmelding voor de trekking.

Vermeld bij aanmelding voor deze excursie je naam en de vertrekdatum van je reis. Vul vervolgens je paspoortgegevens aan bij je persoonsgegevens op je Mijn Djoserpagina. We dienen over je volledige paspoortgegevens te beschikken ivm de tenaamstelling van het permit.

Je ontvangt een aangepaste bevestiging met de aanvullende kosten voor de trekking op je Mijn Djoserpagina, zodra de permit akkoord is. Houd er rekening mee dat aan personen jonger dan zestien jaar geen permits worden verstrekt. Ter plekke dien je een recent gele koorts certificaat te kunnen overleggen. Neem je vaccinatie boekje mee op reis.
 

Hoe groot is de kans dat we de berggorilla’s daadwerkelijk zien?

Wie begeleidt de reis?

Hoe is de groepssamenstelling?

Wat is de beste reistijd voor Oeganda en Tanzania?

Kan ik de batterijen/accu van mijn digitale camera of video opladen tijdens deze reis?

Is verlenging op Zanzibar mogelijk?

Wanneer is de trek van de gnoe's?

Dien ik een klamboe mee te nemen?

Is het mogelijk om te duiken op Zanzibar?

Stel je eigen vraag

Bekijk alle veelgestelde vragen

Reviews

Gemiddelde beoordeling: 8,6

 • Geweldige reis met een heel goede crew op de safaritruck. We hebben veel gezien en goede informatie gehad van de gids. Crew was heel sociaal en hulpvaardig. Jammer dat sprake van een groep in de groep en een individu. Daar kan Djoser niets aan doen, maar bepaalde wel voor een deel de sfeer.

  8,0

  8,0
 • Gorilla-trekking in Oeganda: super. Op 2-3 m afstand een zilverrug mogen bekijken; hij bleef zeker 20 minuten rustig zitten eten: geweldig!

  9,0

  9,0
 • Wij hebben genoten van al het Wildlife wat wij tijdens deze reis gezien hebben. Het kamperen maakte de ervaring compleet!

  8,5

  8,5
 • De reis is een hele ervaring. De meereizende kok kan goed koken en verdient een groot applaus!

  9,0

  9,0
Bekijk alle reviews

Plaats een review

Daarom Djoser

 • Mogelijkheid om zeldzame berggorilla’s en chimpansees in het wild te ontdekken
 • Excursie per terreinwagen in Ngorongorokrater inbegrepen
 • Negen hotel/lodge overnachtingen inbegrepen
 • Maaltijden tijdens kampeerovernachtingen en entreegelden t.w.v. € 625,- inclusief
 • Afsluiting aan de paradijselijke stranden van Zanzibar
 • Tijdbesparende binnenlandse vlucht
 • Enthousiaste crews die je het echte Afrika laten zien!

Klantwaardering

8,6

Geweldige reis met een heel goede crew op de safaritruck. We...
Geweldige reis met een heel goede crew op de safaritruck. We hebben veel gezien en goede informatie gehad van de gids. Crew was heel sociaal en hulpvaardig. Jammer dat sprake van een groep in de groep en een individu. Daar kan Djoser niets aan doen, maar bepaalde wel voor een deel de sfeer.

Els B. - 8,0
Gorilla-trekking in Oeganda: super. Op 2-3 m afstand een zil...
Gorilla-trekking in Oeganda: super. Op 2-3 m afstand een zilverrug mogen bekijken; hij bleef zeker 20 minuten rustig zitten eten: geweldig!

Hub K. - 9,0
Wij hebben genoten van al het Wildlife wat wij tijdens deze...
Wij hebben genoten van al het Wildlife wat wij tijdens deze reis gezien hebben. Het kamperen maakte de ervaring compleet!

Lune E. - 8,5

Bekijk hotel reviews op

Het weer in Oeganda, Tanzania & Zanzibar

Het weer in Oeganda, Tanzania & Zanzibar

30°C

Terug naar boven