Soedan

Land- en klimaatinformatie Soedan

Landinformatie Soedan

Landinformatie Soedan

  • Hoofdstad: Khartoem
  • Inwoners: 35 miljoen
  • Regeringsvorm: Republiek
  • Taal: Arabisch en Engels
  • Munteenheid: Soedanese Pond
  • Tijdsverschil: in onze zomer is er een uur tijdsverschil, in de wintertijd is het twee uur later. Het land kent geen zomertijd.
  • Oppervlakte: 1.886.068 km2
  • Geografie: Noord-Soedan bestaat grotendeels uit woestijn. Het land wordt doorsneden door de Nijl. Bij Khartoem komt de Blauwe en de Witte Nijl te samen.


Rondreizen Soedan

Terug naar boven

Beste reistijd Noord-Soedan

Beste reistijd Noord-Soedan

De beste periode om Soedan te bezoeken is in onze wintermaanden vanaf oktober tot april. In deze tijd wijst de thermometer overdag in Zuid-Egypte een aangename 30 graden aan. In het noorden van Soedan kan het overdag al warmer zijn, maar koelt het in woestijngebieden flink af. Soms tot een graad of 10. In de zomermaanden klimmen de temperaturen makkelijk boven de 40 graden uit. Onze rondreizen zijn zo gepland dat we er geen reizen plaatsvinden in deze warme zomermaanden. Op die manier kan je de maanden met hoge temperaturen en zandstormen vermijden.

Rondreizen Soedan

Terug naar boven

Bezienswaardigheden Noord-Soedan

De mooiste bezienswaardigheden van Noord-Soedan

Het land van Koesj
In de oudheid lagen vanaf Aswan tot aan Khartoem zes cataracten, - stroomversnellingen - in de Nijl. Rondom deze cataracten ontwikkelde zich vanaf de 16e eeuw voor christus een invloedrijke beschaving, het rijk van Koesj of Kush. Koesj ontwikkelde zich na de verovering van Kerma als een belangrijke economische macht in deze regio. Door de aanwezigheid van goud, ijzererts en andere luxe status produkten speelde het koninkrijk een belangrijke rol in de handel tussen Egypte, donker Afrika, India en China.

Napata
Nadat de Koesjiten Kerma hadden veroverd maakt het koninkrijk Koesj tot de 11e eeuw voor Christus deel uit van het Nieuwe Rijk van Egypte. De Koesjiten lieten zich inspireren door hun Egyptische buren en namen veel van hun cultuur, architectuur en ook de piramidebouw over. In die tijd was Napata de hoofdstad van Koesj en de handel bloeide door de uitvoer van goud en koper. Tijdens de reis van Djoser door Soedan bezoek je de belangrijkst vindplaatsen, waaronder de vele piramides en graftombes van de necropolis van deze stad.

Meroë
In de derde eeuw voor Christus nam Meroë de belangrijke rol van Napata over. In diezelfde tijd begon de cultuur meer afstand te nemen van Egypte. Meroë bloeide op door de handel in erts, een metaal dat in die tijd kostbaarder was dan goud. Dat de rijkdom en macht van de Nubiërs nog niet passé was getuigt de ontwikkeling van een eigen schrift. Ook bleven zij piramides bouwen waarvan sommige mooi zijn gedecoreerd  In de woestijn tref je er bij de necropolis van Meroë er tientallen aan. Tijdens je vakantie zet je er zelfs je tent naast op! Helaas is over Meroë nog steeds weinig bekend, aangezien het Meroische schrift nog steeds niet is ontcijferd. Dat het machtig, rijk en befaamd was staat buiten kijf. Geschiedschrijver Herodotus verhaalde al over haar immense rijkdommen en de Perzische Koning Cambyses organiseerde er een expeditie naar toe om de stad te plunderen.

Rondreizen Soedan

Terug naar boven

Klantwaardering

9,0

Wie wil op reis door de eeuwenoude geschiedenis van Egypte e...
Wie wil op reis door de eeuwenoude geschiedenis van Egypte en Soedan? Verrassende ontmoetingen aan een collectieve waterput of een trouwfeest aan de rand van de Sahara ? Een gastvrije mix van Soedanese volkeren verwelkomt u.

Paul Van A. - 9,0
Terug naar boven