Overzicht Tanzania rondreizen van Djoser

Land- en klimaatinformatie Tanzania

Landinformatie Tanzania

Landinformatie Tanzania

 • Hoofdstad: Dodoma
 • Andere bekende steden in Tanzania: Dar es Salaam, Arusha en Tabora
 • Inwoners: 51 miljoen
 • Taal: Swahili, Engels
 • Munteenheid: Tanzaniaanse shilling
 • Tijdsverschil: Tijdens onze zomertijd is het in Tanzania 1 uur later, tijdens onze wintertijd is het in Tanzania 2 uur later.
 • Oppervlakte: 947.303 km2
 • Geografie: Tanzania ligt oostelijk op het continent Afrika en grenst aan Congo, Rwanda, Burundi, Oeganda, Kenia, Mozambique, Malawi en Zambia. Door vulkanisme vind je op de grens met Kenia de hoogste berg van Afrika: de Kilimanjaro (5895 meter). Verder wisselen hoogvlaktes en dalen elkaar af. Overheersend in Tanzania is het savannelandschap, grasland met hier en daar een boom. Verder vind je in Tanzania steppe en tropisch bos.


> Rondreizen Tanzania

Terug naar boven

Beste reistijd Tanzania

Beste reistijd Tanzania

Tanzania ligt dicht tegen de evenaar, hierdoor is het gedurende het hele jaar warm. Gemiddeld ligt de temperatuur tussen de 23 en 32 graden. Tanzania kent dan ook een tropisch savanneklimaat. Het oosten van Tanzania kent 2 regenperiodes en 2 drogere periodes. De meeste regenkans is tijdens onze wintermaanden. Dit zijn vaak korte en pittige buien die voornamelijk in de avond plaatsvinden. Het is daarom het gehele jaar mogelijk om een Tanzania rondreis te maken.

> Rondreizen Tanzania

Terug naar boven

Bezienswaardigheden Tanzania

Bezienswaardigheden in Tanzania

Op safari gaan is iets wat iedereen wel een keer wil doen. Er is een aantal landen waar dit kan en Tanzania is er een bij uitstek. Met de parken Serengeti en Ngorongorokrater heeft Tanzania iets wonderbaarlijks in huis. Enorme migraties van wilde dieren op zoek naar water waarbij ze honderden kilometers overbruggen. De ‘Big five’ lopen er ook zeker tussen; de olifant, de neushoorn, de leeuw, de buffel en het luipaard. Maar Tanzania heeft meer te bieden dan de ongekende steppes vol met groot wild: grote steden zoals Dar Es Salaam vormen een wereld op zich en het eiland Zanzibar met de parelwitte stranden en de Arabische cultuur maakt de variatie compleet.

Serengeti
Chaetas Serengeti nationaal park Tanzania DjoserHet beroemdste en grootste wildpark is Serengeti wat Tanzania deelt met Kenia. Het is de migratie die Serengeti het beroemdst heeft gemaakt. Meer dan een miljoen Gnoes en meer dan 200.000 Zebra’s die van de noordelijke heuvels  naar de zuidelijke steppen voor het korte regen seizoen dat elke oktober en november plaats vind. Vervolgens gaan de kuddes weer naar het westen en noorden in april, mei en juni voor het grote regenseizoen.  Hun instinkt is zo groot om deze verplaatsing van 1000 km elk jaar te maken dat niks ze tegen kan houden, geen droogte, kloven of krokodillen. In dit park heb je gegarandeerd goed zicht op zebra’s, gnoes, giraffen en regelmatig zien we leeuwen, olifanten, impala’s, gazellen en ander wild tussen de open grasvlakten, rotspartijen, savanne en beboste gebieden. De overnachtingen in het park zijn ook onvergetelijk.

Ngorogoro krater
Ngorongoro krater Tanzania DjoserHet populairste park van Tanzania is de Ngorogoro krater, ’s werelds grootste krater met een doorsnee van maar liefst 20 km. Door de kraterwand is het gebied afgeschermd van de hoogvlaktes eromheen en trekken er maar een zeer beperkt aantal dieren, zoals de gnoe,  in en uit de krater, de meeste blijven er het gehele jaar in. De leeuwenpopulatie vertoont daardoor bijvoorbeeld een sterke inteelt. In de krater leven permanent naar schatting 25.000 grotere zoogdieren en op het hoogtepunt 500.000. Daarmee is dit één van de dichtstbevolkte wildgebieden ter wereld. Al het grote wild komt in de krater voor behalve de giraffe.

Tarnagire nationaal park
Leeuwin Tarangire nationaal park Tanzania DjoserTarangire nationaal park is een park met een bijzonder karakter in het noordwesten van Tanzania. De Tarangire rivier, een zandrivier waarnaar het park is vernoemd, heeft een grote aantrekkingskracht op grote groepen olifanten en diverse antilopesoorten op hun constante zoektocht naar water. Het verse verkoelende water van de Tarangire rivier dat zich een weg baant door het park, zorgt voor een grote diversiteit aan wilde dieren. Tarangire nationaal park is ongeveer 2600 vierkante kilometer groot en bestaat uit droge vegetatiezones, diepe kloven en een moeraszone waar talloze vogelsoorten voorkomen. Het landschap wordt voornamelijk gedomineerd door de grote majestueuze Baobabbomen welke honderden jaren oud zijn, de steppes met verdwaalde acaciabomen met grote paraplu gevormde takken en langs de rivier palmbomen, vijgenbomen, tamarinden en de grote worstenbomen. De bomen worden beklommen door de python maar ook door leeuwen en luipaarden die heerlijk liggen te luieren op de brede takken.

Dar Es Salaam
Skyline Dar Es Salaam Tanzania DjoserDar es Salaam ligt in het oosten van Tanzania en heeft meer dan 4 miljoen inwoners. Het is daarmee ook de grootste stad van het land. Deze 'booming' stad was vroeger ook de hoofdstad. Letterlijk betekent de naam: 'huis van vrede'. Kariakoo in Dar es Salaam is de grootste overdekte markt in heel Afrika, het Kariakoo-marktgebouw is een voorbeeld van een gebouw waarin zowel traditionele Afrikaanse kenmerken als westerse invloeden te herkennen zijn. In het Village Museum in Dar es Salaam wordt de geschiedenis van de 18 inheemse stammen belicht. In het museum zijn ook 16 hutten nagebouwd waar voorstellingen worden gegeven over de traditionele levenswijze.

Zanzibar
Kust met bootje Zanzibar tanzania DjoserZanzibar, het eiland is net zo exotisch als dat het klinkt. Dit 1554 vierkante meter grote eilandje ligt aan de oostkust van Afrika. Zeer de moeite waard is om de bezoeken is het historische centrum van Zanzibar, Stone Town. Als je op Zanzibar bent, dan móet je gaan kijken bij de noordelijke stranden, mooie dorpen, het interessante slaven verleden en natuurlijk het zeewater, wat altijd prettig warm is. Tevens zijn hier prachtige locaties om te duiken.
 
> Rondreizen Tanzania

Terug naar boven

Boek en reis met zekerheid

 • Kosteloos omboeken
 • 100% terugbetaling bij annulering
 • 24/7 hulp en bijstand, ook bij repatriëring
 • ANVR- en SGR garantie
 • Op de hoogte van plaatselijke corona-richtlijnen
 • Goede lokale vertegenwoordiging
 • Vervoer met eigen bus en gerenommeerde luchtvaartmaatschappijen
 • Nederlandse reisbegeleiding bij meeste reizen
 • Veel individuele vrijheid met comfort en veiligheid van groepsreis
 • Meer dan 35 jaar ervaring
 • Vergoeding niet-genoten reisdagen bij repatriëring bij wijziging reisadvies naar "rood"

Lees meer >

Klantwaardering

8,8

Een prachtige reis. De tot bus verbouwde vrachtwagen over de...
Een prachtige reis. De tot bus verbouwde vrachtwagen over de hobbelige zandwegen vereiste best veel geduld en uithoudingsvermogen van de passagiers. De meeste locaties erg mooi enkele onder de maat. Zanzibar had wat ons betreft gemist kunnen worden. Prettige reisbegeleiding en goede lokale gidsen.

Fred G. - 9,0
Terug naar boven