Van Bangkok naar Beijing

Vervoer

In Thailand en Laos reizen we met eigen vervoer. Het reizen met eigen vervoer heeft als voordeel dat we regelmatig kunnen stoppen in de dorpjes en plaatsen waar we doorheen rijden, bijvoorbeeld voor een bezoek aan een klein lokaal marktje of andere bezienswaardigheden. Op alle reizen worden soms flinke afstanden afgelegd, maar elke reisdag is er onderweg veel te zien. In Laos zijn niet alle wegen geasfalteerd en door kuilen en stof moeilijker begaanbaar dan in Thailand.

In China reizen we voornamelijk met de trein. Van Jinghong naar Kunming en van Kunming naar Xiamen wordt gevlogen. De toestellen zijn van westerse makelij.

Van Xiamen naar Wuyi Shan en van Wuyi Shan naar Shanghai reis je met een comfortabele hogesnelheidstrein. Zo kunnen we in korte tijd een lange afstand afleggen.

Enkele stukken doen we met een eigen bus. Net als in Thailand en Laos kunnen we stoppen waar we maar willen, bijvoorbeeld voor een mooie fotostop, een leuke bezienswaardigheid of voor een heerlijke Chinese maaltijd onderweg.

Terug naar boven