Thailand

Thailand

Met oog voor de wereld

Filter reisblogs

Geselecteerde filters:

 • Heb je een omvormer of reisstekker nodig in Thailand?

  In Thailand gebruiken ze andere stekkers dan in Nederland.

  Lees meer

 • Thaise namen, een bijzondere samenstelling

  Als je Thailand bezoekt dan kom je soms mensen tegen met vrij bijzondere namen, of mensen die onder meerdere namen bekend staan. Hoe zit dat nou precies in elkaar?

  Lees meer

 • Ieder zijn eigen Boeddha

  In Thailand weet iedereen op welke dag van de week hij of zij geboren is, want dit is je wekelijkse geluksdag! Iedere geluksdag heeft zijn eigen Boeddha. Benieuwd welke bij jou hoort? Lees het in deze blog.

  Lees meer

 • Een dag in Bangkok

  Wat je ook gaat doen, als je reist naar Thailand is de kans groot dat je reis in Bangkok begint. Met meer dan 10 miljoen inwoners, chaotisch verkeer en een indrukwekkende skyline is deze wereldstad voor veel reizigers een kleine cultuurschok. En dat terwijl de stad juist zo’n gezellige dorpse sfeer heeft! Daarom hierbij een suggestie voor een leuke dag in Bangkok

  Lees meer

 • 24 uur in Bangkok: op avontuur door de Thaise hoofdstad

  We kunnen elkaar nauwelijks verstaan. We worden overstemd door de muziek die ons uit de barren tegemoet zingt. Voor ons staat een Thaise man van middelbare leeftijd noedels te wokken.

  Lees meer

 • Van Pad Thai tot pittige papaya salade

  Een goede reden om Thailand te bezoeken is haar smaakvolle keuken,waarvan je overal en op elk moment van de dag kunt genieten. Of je nu een bord platte rijstnoedels opslurpt bij een straatstalletje in hectisch Bangkok of uitgebreid gaat tafelen aan de River Kwai, culinair Thailand stelt zelden teleur. Van zoete kleefrijst met mango tot frisse vruchtensmoothies, pittige Tom Yum soep en Massaman curry: de Thaise keuken biedt voor ieder wat wils.

  Lees meer

 • Khao Sok nationaal park: Een oase van rust en ondoordringbare jungle

  De mist trekt langzaam op. Voorzichtig branden de eerste zonnestralen door het wolkendek. De kleur van het water verandert door het plotselinge felle licht. Onze kapitein balanceert op één been op het uiterste puntje van de longtailboot.

  Lees meer

 • Biking in Bangkok

  ‘Wie wil er een helm op tijdens het fietsen?’ vraagt Im lachend aan de groep. Befaamd als fiets-natie lijkt het niemand noodzakelijk.

  Lees meer

 • Chiang Mai, wat is er te zien en te doen?

  We hebben de mooiste en leukste bezienswaardigheden van Chiang Mai voor je op een rij gezet. Lees verder voor onze favorieten!

  Lees meer

 • Verliefd op Cheow Lan

  Midden in het Thaise Khao Sok National Park lag ooit een bloeiende vallei. Toen de regering 33 jaar geleden een dam bouwde, stroomde deze vol met water. Zo ontstond het Cheow Lan meer, dat volgens kenners het mooiste meer van Thailand is.

  Lees meer