ANVR

SGR

Calamiteitenfonds

Reis zoeken

Soort reis

Regio

Prijs

Met oog voor

Vertrekperiode

Reisduur

Rondreis Jordanië

Tijdens een rondreis door Jordanië bezoek je o.a. Amman, Wadi Rum, Petra en Aqaba. Door de strategische ligging, bij de Middellandse Zee en op de oude zijderoute is Jordanië altijd een belangrijk gebied geweest en daardoor een bijzonder fascinerende reisbestemming. Tijdens onze rondreizen maak je kennis met de rijke cultuur van Jordanië.

Kies een rondreis:

Djoser Junior:

Djoser Wandel- en Fietsreizen:

Bijzondere opgravingen in Jerash

De stad Jerash, ten noorden van Amman, is naast Petra één van de belan...

Lees meer >

Reviews, gem. 8,8

Perfecte bestemming voor een korte reis. Mooi land, vriendel...
Perfecte bestemming voor een korte reis. Mooi land, vriendelijke mensen en totaal veilig. Het idee dat Jordanië onveilig zou zijn, is geheel onterecht. Deze reis heeft geen lange reisdagen.

Naam: Basz B.
Cijfer: 10

Wadi Rum: kamperen in Jordanië

Het landschap van Wadi Rum, het rivierdal aan de voet van Jebel Rum (1754 m), ziet er nog precies zo uit als in de film ‘Lawrence of Arabia’ uit 1962. De film vertelt het verhaal van de beroemde Brit T.E. Lawrence die hier een actieve rol speelde tijdens de Arabische opstand in 1917-1918. Gedurende beide reizen kun je een facultatieve woestijntocht maken door het spectaculaire landschap. In terreinwagens met vierwielaandrijving verken je onder leiding van een bedoeïenengids de onmetelijke Jordaanse woestijn. ’s Avonds geniet je vanuit het kampement de prachtige sterrenhemel