Reis zoeken

Soort reis

Regio

Land

Reisduur

Vertrekperiode

Prijs

Rondreis Suriname

Tijdens de rondreis door Suriname bezoek je o.a. Paramaribo, het Brokopondo-meer, Brownsberg en Boven-Suriname. Een excursie naar Frans-Guyana is mogelijk. Het ongerept tropisch regenwoud, dat 80 procent van het grondgebied van Suriname bedekt, en de verschillende bevolkingsgroepen vormen belangrijke onderdelen van deze rondreis. Je slaapt  in bungalows en spreekt je eigen taal. De groepsreis begint en eindigt in Paramaribo, waar de KLM je naartoe brengt.

Lees meer >

Alle rondreizen Suriname:

Djoser Junior:

Rondreis door Suriname
Suriname is bijzonder voor Nederland en dat is tijdens de rondreis duidelijk zichtbaar. Het protsige koloniale verleden is nog goed zichtbaar, maar wordt gesierd door een kleurrijke mix van culturen. De mensen zijn gastvrij en spreken Nederlands. Dat maakt dat je je direct thuis voelt. De groepsreis door Suriname begint en eindigt in de hoofdstad Paramaribo. We verkennen de omgeving en zakken af naar het zuiden. Na een overnachting aan het Brokopondomeer en een wandeltocht naar de watervallen van Brownsberg, varen per korjaal stroomopwaarts naar de ongerepte regenwouden van Boven-Suriname.

Groepsreis in Suriname
Suriname bestaat voor 80 procent uit oerbos. Tijdens de groepsreis door de binnenlanden van Suriname verblijven we bij de lokale bevolking en overnachten we in bungalows. Je kunt de omgeving verkennen en heerlijk relaxen in je hangmat. Suriname kent geen strandcultuur, langs de brede rivieren zijn luxe resorts ingericht voor een ontspannen vakantie. We gaan op schildpaddensafari bij de Indianen en bezoeken voormalige plantages. De rondreis door Suriname is uitermate geschikt voor het reizen met kinderen.

De Surinaamse keuken
Lekker eten is belangrijk in Suriname, de keuken is divers en bestaat uit een mengelmoes van gerechten uit de verschillende culturen. Schuif aan bij de vele kleine restaurants die je passeert op je rondreis door Suriname en geniet van de smakelijk maaltijden. Het drinkwater in Suriname is goed. Je kunt op de meeste plaatsen gewoon uit de kraan drinken.

Geen strak schema tijdens de Suriname rondreis
Bij onze reizen is over het algemeen geen sprake van een strak gepland reisschema. De reisbegeleiding biedt de meeste dagen een programma aan en een aantal excursies is inbegrepen, maar je bent zeker niet verplicht hieraan deel te nemen. Houd er rekening mee dat je individuele vrijheid op je vakantie in Suriname minder groot is dan je gewend bent. Gemiddeld bestaan de groepen uit 20 personen; de maximale groepsgrootte is 26 personen.

Tropisch klimaat in Suriname
Suriname ligt ten noorden van de evenaar en heeft een tropisch klimaat. Het is het hele jaar door warm met dagtemperaturen tussen 25º en 30º C. De regentijd valt in Suriname in de periode van november t/m januari en van mei t/m juli. Tijdens je rondreis in Suriname kun je in het regenseizoen rekenen op flinke, maar korte buien. De droge tijd beslaat de rest van het jaar. Het legseizoen van de schildpadden is van februari tot september.

Reisbegeleiding op groepsreizen door Suriname
De rondreizen door Suriname worden begeleid door een ervaren Nederlandssprekende, lokale reisbegeleider die al jaren reizen begeleidt. Reisbegeleiders zijn verantwoordelijk voor de organisatorische en technische aspecten van de groepsreizen in Suriname. Hun uitgebreide reiservaring en deskundigheid geven een meerwaarde aan de rondreizen van Djoser.

Blog rondreis Suriname

Wist je dat...

• Suriname 5x groter is dan Nederland • Er maar iets meer dan 500.000 ...

Lees meer >

Reviews rondreis Suriname: 9,2

Een intensieve en prima georganiseerde reis. Met een gids ho...
Een intensieve en prima georganiseerde reis. Met een gids hors categorie, Shafit, grote klasse. Met negen dagen in het binnenland, grandioos. Een buitenkans voor onze kleine groep, 8 personen. Dank Djoser!

Naam: Willem D.
Cijfer: 10

Per korjaal door het binnenland van Suriname

Het Surinaamse binnenland is grotendeels bedekt met tropisch regenwoud. Doordat goede wegen ontbreken, is het bos, zoals de Surinaamse bevolking het oerwoud noemt, vrijwel onaangetast. Vervoer in het binnenland gaat tijdens je rondreis dan ook vooral over de brede rivieren, per korjaal. Met deze kano, gemaakt uit een flinke boomstam, trotseer je de stroomversnellingen, soela’s, waarbij de soelaman op de voorplecht de route aangeeft. Hij kent de verraderlijke stroomversnellingen op zijn duimpje en instrueert de stuurman met luide kreten of subtiele handbewegingen. 

Laatst bekeken

Er zijn geen laatst bekeken reizen.