ANVR

SGR

Calamiteitenfonds

Reis zoeken

Soort reis

Regio

Prijs

Met oog voor

Vertrekperiode

Reisduur

Rondreis Noordoostkust Amerika 15 dagen

Het noordoosten van de Amerika is een belangrijke regio vanwege zijn steden als Washington en New York, maar vergeet de natuurlijke schoonheid van dit gebied niet: de hoge toppen van de White Mountains, het Franconia Notch state park en Cape Cod, een prachtig schiereiland met mooie zandstranden en dennenbossen.

Prijs vanaf € 3.145,-

Boek deze reis Brochure aanvragen
17°
Stuur door
Van:
Aan:

Reisschema

 1. Amsterdam - Washington DC
 2. Washington DC
 3. Washington DC - Philadelphia
 4. Philadelphia - Woodstock - Bennington
 5. Bennington - Franconia Notch State Park - Gorham
 6. Gorham
 7. Gorham - Boston
 8. Boston
 9. Boston - Cape Cod
 10. Cape Cod
 11. Cape Cod - New Port (Rhode Island) - New York
 12. New York
 13. New York
 14. New York - Amsterdam
 15. Aankomst Amsterdam

Beschrijving

Print reisbeschrijving

Van Washington naar Philidelphia
Dag 1 Amsterdam - Washington DC
Dag 2 Washington DC
Dag 3 Washington DC - Philadelphia

Washington DC Capitol usaNa een rechtstreekse vlucht met KLM arriveren we in de politieke hoofdstad van de VS, Washington DC. Bij aankomst word je naar het hotel gebracht. Onderweg kun je al vergapen aan de verlichte monumenten. Washington heeft talloze witmarmeren gebouwen en monumenten, zoals het Witte Huis, het Capitool, het Washington Monument, de memorials van de presidenten Lincoln en Jefferson, het FBI-gebouw en de militaire begraafplaats Arlington, met de graven van de Kennedy’s. De stad is bovendien rijk aan gratis toegankelijke musea. In je vrije tijd kun je de verschillende buurten ontdekken. Adams Morgan is cultureel divers, met clubs en restaurants uit de hele wereld. Foggy Bottom is bekend van Watergate, George Washington University en het Kennedy Center. In Dupont Circle vind je musea en ambassades gehuisvest in historische gebouwen. De Mall is een autovrij gebied, dat aan de ene kant wordt geflankeerd door het Capitool en aan de andere kant door het Lincoln Memorial. Rondom zijn de meeste bezienswaardigheden te vinden.

In drie uur rijden we met onze minibus naar Philadelphia, de verblijfplaats van enkele invloedrijke Amerikanen als Benjamin Franklin, John Adams en Thomas Jefferson. In het historische stadsdeel bevindt zich de Declaration of Independence Hall, de beroemde Liberty Bell en het National Constitution Centre, een interactief historisch museum. Houd je van kunst, neem dan een kijkje in het Rodin museum met de grootste verzameling werken van de schilder buiten Frankrijk.

Vermont - scenic route 100
Dag 4 Philadelphia - Woodstock - Bennington
Dag 5 Bennington - Franconia Notch State Park - Gorham
Dag 6 Gorham
Dag 7 Gorham - Boston

We verlaten ‘Philly’ via de staat New York. Op weg naar Vermont stoppen we in Woodstock, de plek van het fameuze festival uit 1969. We volgen de scenic route 100 en nemen een kijkje in het mooie plaatsje Willmington. De nacht brengen we door in Bennington. De route 100 is een tweebaansweg die voert door een keten van dorpen waar de tijd heeft stil gestaan. Voor onze ogen ontrolt een liefelijk heuvelachtig landschap met dorpen, boerderijen en weilanden vol koeien. De route voert over de rug van de Green Mountains en slingert van de ene vallei naar de andere. Hier geen schreeuwerige billboards in de bermen, maar rustige dorpjes zoals Weston, Podunk en Hartford met veel historische gebouwen en overdekte bruggen die we kennen uit de films. Het zal je niet verbazen dat deze regio veel gebruikt wordt door filmmakers. Hoewel veel Amerikanen de snelweg verkiezen op weg naar de skigebieden in het noorden is de ’Road not Taken’ een reis terug in de tijd en toont ons het Amerika uit lang vervlogen tijden. Stop eens bij een lokale hardware store waar van alles te koop is, waaronder veel producten van vroeger.

Franconia notch state parkWe vervolgen onze weg naar New Hampshire. In het Franconia Notch State Park maken we onvergetelijke wandeling door de spectaculaire Flumekloof. Deze smalle kloof heeft wanden van graniet en is 20-30 meter diep. De wanden staan tussen 3 en de 6 meter uit elkaar. Door de kloof stroomt een wilde rivier met watervallen. Het wandelpad is gedeeltelijk over houten loopbruggen en trappen over de rivier heen, vastgemaakt aan de wanden van de kloof. Een eenvoudige wandeling dus, maar wel een waar mooie foto’s gemaakt zullen worden!

Via de mooie route 112 rijden we naar Gorham. Onderweg worden we verrast door het prachtige landschap, de watervallen en soms een eland die aarzelend ons pad kruist.
De volgende dag is er voldoende tijd om de omgeving te voet of per fiets te verkennen.

Door prachtige natuur naar Boston
Dag 8 Boston
Dag 9 Boston - Cape Cod

We rijden zuidwaarts naar Boston. Onderweg maken we een stop bij één van de kustplaatsjes met hoge kliffen, vuurtorens en uitzicht op zee. Boston is één van de elegantste steden van het land. Bekend is het Boston Museum of Fine Arts met kunst uit alle tijden. De 4 kilometer lange Freedom Trail voert je dwars door het historische stadshart langs alle plaatsen die met de onafhankelijkheidsstrijd te maken hebben gehad. De route is makkelijk te volgen middels een rode lijn die in het trottoir is aangebracht. De wandeling start in het park Boston Common. Langs deze stadswandeling liggen 16 interessante bezienswaardigheden, genoeg dus om je vrije dag in Boston mee te vullen. Bezoek ook zeker Beacon Hill, een historische wijk met smalle straten en mooie Victoriaanse huizen.

Van Cape Cod naar New York
Dag 10 Cape Cod
Dag 11 Cape Cod - New Port (Rhode Island) - New York

Cape Cod light house usaOp Cape Cod, een prachtig schiereiland aan de kust van Massachusetts, kun je een paar dagen genieten van de mooie zandstranden, dennenbossen, zandduinen en van de kleine, gemoedelijke vissersplaatsjes. Proef ook zeker de lokale specialiteiten, zoals oesters, kreeft en kabeljauw. Aan deze vissoort heeft de kaap ook zijn naam te danken. Vroeger waren de pittoreske dorpjes op Cape Cod veelal uitvalsbases voor de visserij en de walvisjacht. Nu kun je er, met de camera in de aanslag, uitvaren op zoek naar blauwe vinvissen of beloega’s. Een walvissafari is zeker een aanrader! Na een stop in Newport, een romantisch stadje met veel landhuizen uit het einde van de 19e eeuw, rijden we door naar New York.

The City That Never Sleeps
Dag 12 New York
Dag 13 New York
Dag 14 New York - Amsterdam
Dag 15 aankomst Amsterdam

New york statue of liberty usaNa aankomst in New York laten we de minivan achter. New York is het handigst om met de metro en te voet zelf te ontdekken. Bij aankomst in het hotel krijg je van de gids/chauffeur een uitgebreide uitleg over wat er allemaal te doen is in de stad en hoe je dit het beste kunt bezoeken vanuit het hotel. Als er dan geen vragen meer zijn en iedereen is ingecheckt, dan verlaat de gids/chauffeur de groep. De laatste dagen van de reis ben je dus vrij om alleen of samen met andere groepsleden de stad op eigen gelegenheid te ontdekken.

In de ‘Big Apple’ is zoveel te zien en te beleven dat je zonder moeite twee volle dagen kunt vullen. Beklim het Empire State Building, ga wandelen in Central Park of vaar naar het Vrijheidsbeeld. Ook zijn er voldoende mooie musea te bezoeken en kun je heerlijk uit eten gaan in restaurants van de beste keukens uit de hele wereld. Het is één van de meest bruisende en veelzijdige steden ter wereld. Vanuit ons hotel midden in Manhattan kun je de stad prima verkennen. Eén ding is zeker: vol indrukken vlieg je terug naar Nederland.


Op weg met Djoser
Bij onze reizen is geen sprake van een strak gepland reisschema. Het principe 'vrijheid-blijheid' houdt in, dat enkele excursies die bij de reis zijn inbegrepen vastliggen, maar dat de resterende tijd vrij is in te vullen. Uiteraard ben je nooit verplicht om aan een excursie deel te nemen. Bij alle excursies zijn entreegelden dan ook exclusief zodat je zelf kan bepalen of je mee naar binnen wilt. Wie er liever zelf op uitgaat heeft daartoe alle vrijheid. Op die manier leer je het Noordoosten van de Verenigde Staten immers het beste kennen.

De maximale groepsgrootte voor deze reis is 13 personen. Het minimum aantal reizigers voor gegarandeerd vertrek ligt tussen de 8 en 10 personen. Op het tabblad VERTREKDATA/PRIJS kun je precies zien welke data gegarandeerd vertrek hebben.

Vertrekdata/prijs

Vertrekdata 2016

Datum   Beschikbaarheid     Prijs  
21 Mei
Vertrek gegarandeerd
voldoende

Vertrek gegarandeerd!

€ 3.145,- Boek nu

Inclusief

Vliegreis, luchthavenbelasting, brandstoftoeslag, vervoer per minivan, overnachtingen,entree natuurparken, excursies volgens programma, Engelstalige lokale chauffeur/reisbegeleider.

Exclusief

Reisverzekering, maaltijden, entreegelden, facultatieve excursies, fooien, persoonlijke uitgaven, reserveringskosten € 20,-, bij 2 of meer personen € 30,-, etc.

Wijzigingen voorbehouden.

Landarrangement

De prijs van de reis zonder de internationale vluchten bedraagt vanaf €2.395,-.

Eenpersoonskamer

Alleenreizenden worden, in goed overleg, ingedeeld met andere alleenreizenden van hetzelfde geslacht. Wil je niet ingedeeld worden met een andere deelnemer, dan kun je een eenpersoonskamer boeken tegen de daarvoor geldende toeslag vanaf € 1.095,-.

Hotelverlenging

Vervroeging mét accommodatie is in Washington DC bij te boeken. De prijs voor het centraal gelegen hotel op basis van logies in een tweepersoonskamer per persoon per nacht in Washington DC is v.a. € 95,-. De prijs voor een eenpersoonskamer is v.a. € 180,- per nacht.

Tevens is een verlenging mét accommodatie in New York bij te boeken. De prijs voor het centraal gelegen hotel op basis van logies in een tweepersoonskamer per persoon per nacht is in New York vanaf € 165,-. De prijs voor een eenpersoonskamer is vanaf € 325,- per nacht.

De genoemde prijzen van de vervroegingen of verlengingen zijn zonder wijzigingskosten van de vlucht en de transfer van/naar de luchthaven.

Groepssamenstelling

Onze groepen bestaan uit zowel samenreizende als alleengaande reizigers. Reis je alleen, dan vind je zeker snel aansluiting in onze kleine groepen.

Wil je meer specifieke informatie over de samenstelling van de groep en vertrekdatum van jouw keuze dan kunnen we je telefonisch (071 - 5126400, België: 09 223 00 69) meer informatie geven over bijvoorbeeld leeftijden en het aantal mannen, vrouwen of alleengaande reizigers.

Bij een aantal vertrekdata zie je ‘vertrek gegarandeerd’ vermeld staan. Dit houdt in dat je, na bevestiging van de reservering, al weet dat je op reis gaat. Voor meer informatie over doorgang van de reis en gegarandeerd vertrek, klik hier.

Gemiddeld bestaan de groepen uit 10 deelnemers, het maximum is 13.

De gemiddelde groepsgrootte om de reis door te laten gaan is 10.

Praktische informatie

Accommodatie

We overnachten in prima middenklasse hotels en motels, waarbij de kamers altijd zijn voorzien van eigen douche en toilet.
 

Bekijk hotelreviews op

Washington DC Sheraton Reston Hotel
Philadelphia Sonesta Hotel
Gorham Town & Country Motor Inn
Boston Holiday Inn Boston
Cape Cod Mariner Motor Lodge
New York The Manhattan at Times Square Hotel


Deze selectie geeft een goed beeld van de hotels waar we op deze reis verblijven.

Eenpersoonskamer
Alleenreizenden worden, in goed overleg, ingedeeld met andere alleenreizenden van hetzelfde geslacht. Wil je niet ingedeeld worden met een andere deelnemer, dan kun je een eenpersoonskamer boeken tegen de daarvoor geldende toeslag vanaf € 1.095,-.

Terug naar boven

Vliegreis

De vluchten worden uitgevoerd met KLM. De deelnemers ontvangen ongeveer 8 weken voor vertrek een voorlopig vluchtschema. Het meest voorkomende vluchtschema ziet er als volgt uit, onder voorbehoud van wijzigingen:

Amsterdam - Washington    12:55 - 15:25
             
 New York -  Amsterdam    22:55 - 12:10*

*aankomst volgende dag

Tijdverschil:
In het oosten van de Verenigde Staten is het 6 uur vroeger dan in Nederland.

Landarrangement

De prijs van de reis zonder de internationale vluchten bedraagt vanaf €2.395,-.

Terug naar boven

Vervoer

Tijdens de rondreis beschikken we over een eigen minivan, die voorzien is van airco. Onderweg is vaak veel te zien en omdat het vervoer geheel tot onze beschikking staat, kunnen we stoppen waar we willen om even de benen te strekken, een foto te maken of een mooi plaatsje onderweg te bezoeken. In verschillende interessante plaatsen onderweg stoppen we natuurlijk.

Terug naar boven

Bij de reis inbegrepen

 • Rechtstreekse vluchten met KLM
 • Luchthavenbelasting, brandstoftoeslag en veiligheidstoeslag
 • Toeslag hoogseizoen luchtvaartmaatschappij
 • Vervoer per minivan
 • Hotelovernachtingen
 • Excursies volgens programma
 • De entree voor de natuurparken
 • Spectaculaire wandeling door Flume Gorge inbegrepen
 • Engelstalige chauffeur/ reisbegeleider t/m dag 11
 • Diensten Djoser servicebalie Schiphol.
Terug naar boven

Excursies

Bij Djoser bepaal je zelf welke bezienswaardigheden je de moeite waard vindt om te bezoeken. De een struint graag over de markt op zoek naar koopjes, de ander wil op zijn gemak rondkijken bij een museum of strijkt neer op het terras, om onder het genot van een drankje, het dagelijks leven gade te slaan. In de meeste gevallen kun je zelf of met groepsgenoten, al dan niet met hulp van onze reisbegeleiding, er te voet of met lokaal vervoer erop uit trekken. Toegangsgelden zijn dan ook niet bij de reissom inbegrepen, zodat je alle vrijheid hebt om je eigen plan te trekken.

Sommige bezienswaardigheden mag je niet missen, zijn slecht bereikbaar of liggen 'en route' naar onze volgende overnachtingsplaats. Dergelijke excursies zijn bij Djoser in het programma opgenomen. Bij een onvermijdelijk entree, zoals van een nationaal park waarin je verblijft of bezoekt, is dat toegangsgeld inbegrepen. In andere gevallen is dit entreegeld exclusief.

Tijdens deze reis door het noordoosten van de Verenigde Staten zijn de volgende excursies in het reisprogramma mogelijk:

Franconia Notch state park
In dit natuurpark wordt er een wandeling gemaakt door de spectaculaire Flume kloof. Tussen steile rotswanden stroomt op de bodem van de kloof een rivier. Je loopt over loopbruggen en via trappen door de kloof.

Walvisspotten in Cape Cod
In Cape Cod heb je de mogelijkheid om met een boot de zee op te gaan om walvissen te spotten.

New York
Een bruisende wereldstad als New York heeft enorm veel excursies te bieden, meer dan wat we hier kunnen opnoemen!

Terug naar boven

Reisdocumenten

 • E-ticket. Meer informatie over het ticket ontvang je ongeveer 2 weken voor vertrek.
 • Geldig paspoort.
 • Toestemming om zonder visum naar de Verenigde Staten te reizen: via een website van de Amerikaanse overheid dien je toestemming te krijgen om zonder visum naar de Verenigde Staten te reizen. Hier ontvang je ongeveer 1 week na boeking meer informatie over. Deze toestemming is 2 jaar geldig en kost 14 dollar. Dit bedrag kan overigens alleen betaald worden met MasterCard, VISA, American Express en Discover. Meer informatie hierover is te vinden op deze website.
Terug naar boven

Geldzaken

In de Verenigde Staten wordt er betaald met de Amerikaanse dollar. Voor de actuele koersen kijk bijvoorbeeld op oanda.com.

Pinnen: is bijna overal mogelijk.
Contant: euro’s of dollars. 
Creditcards: kun je op heel veel plaatsen, in onder meer restaurants en winkels gebruiken.

Als richtbedrag voor uitgaven die niet bij de reissom zijn inbegrepen, zoals maaltijden, entreegelden, facultatieve excursies en persoonlijke uitgaven, geldt een minimum van € 250,- per persoon per week.

Het is gebruikelijk om fooien te geven voor verleende diensten van chauffeurs, gidsen, campcourier e.d. De richtlijn voor deze reis is een bedrag van € 30,-.

Als je op vakantie gaat buiten de eurozone, is het handig om alvast wat lokale valuta mee te nemen zodat je bij aankomst niet direct hoeft te pinnen. Bij GWK Travelex bestel je makkelijk en snel je buitenlands geld tegen 0% provisie en een goede koers.

Terug naar boven

Maaltijden

Het ontbijt tijdens deze reis is niet standaard inbegrepen. Dit doen wij bewust, omdat u dan zelf de keuze heeft waar u kunt gaan ontbijten. In Amerika kunt u namelijk ook erg goed ‘buiten de deur’ ontbijten. Wel is het mogelijk om een ontbijt in het hotel te nemen. Enkele hotels hebben bij de receptie een klein (gratis) ontbijt klaarstaan in de vorm van muffins en bagels geserveerd met koffie, anderen hebben een heel ontbijtbuffet. Het gemiddelde Amerikaanse ontbijt is een stuk uitgebreider dan wat we in Europa gewend zijn. Zo is je bord al snel overladen met pancakes, gebakken eieren met spek, tomaten, donuts of muffins. Je kopje koffie wordt steeds weer bijgeschonken.

In de buurt van de accommodaties waar we overnachten, bevinden zich ook restaurants waar je kunt eten. Vooral in het centrum van de steden zijn de mogelijkheden te over. Je kunt hier kiezen uit verschillende keukens, van eenvoudig tot luxe. Natuurlijk zijn er ook de bekende restaurants van grote Amerikaanse ketens, zoals Denny's, McDonald’s, Pizzahut en Burger King. De lokale reisbegeleider zal je natuurlijk graag advies geven.

Terug naar boven

Gezondheid

Inentingen zijn voor de VS niet nodig. De hygiënische omstandigheden zijn vergelijkbaar met die in Nederland. We raden je echter met klem aan om een goede (reis)verzekering af te sluiten die medische kosten vergoedt tegen kostprijs, want een opname in een Amerikaans ziekenhuis kan behoorlijk duur zijn. De gewone ziekenfondsverzekering dekt dit vaak niet voldoende. We adviseren je een kleine reisapotheek mee te nemen met o.a. verbandmiddelen, pijnstillers, een middel tegen darmstoornissen, een glucosezoutoplossing (ORS), een goed anti-muggenmiddel en middelen tegen insectenbeten en zonnebrand. Het is wel verstandig goed te letten op wat je eet. De reisbegeleiding is overigens ook in het bezit van een medische set, met daarin steriel medisch hulpmateriaal.

Informeer in elk geval bij je huisarts of de plaatselijke GGD, die op de hoogte zijn van de laatste ontwikkelingen. Voor een advies per land kun je ook de website raadplegen van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering www.lcr.nl

Terug naar boven

Hotelverlenging

Vervroeging mét accommodatie is in Washington DC bij te boeken. De prijs voor het centraal gelegen hotel op basis van logies in een tweepersoonskamer per persoon per nacht in Washington DC is v.a. € 95,-. De prijs voor een eenpersoonskamer is v.a. € 180,- per nacht.

Tevens is een verlenging mét accommodatie in New York bij te boeken. De prijs voor het centraal gelegen hotel op basis van logies in een tweepersoonskamer per persoon per nacht is in New York vanaf € 165,-. De prijs voor een eenpersoonskamer is vanaf € 325,- per nacht.

De genoemde prijzen van de vervroegingen of verlengingen zijn zonder wijzigingskosten van de vlucht en de transfer van/naar de luchthaven.

Terug naar boven

Klimaat en geografie

Door het landklimaat in het noord oosten van de Verenigde Staten, kent deze regio koude winters en warme, tropische zomers. In het voor- en het najaar is het lekker weer, maar ook tijdens de zomermaanden is het goed om hier te reizen. Aan de kust is het een stukje koeler, waardoor het er in de zomermaanden erg aangenaam is. Vooral het najaar staat bekend om de Indian Summer, wanneer koude lucht uit Canada de warmte probeert te verdrijven. De bomen kleuren dan knalrood en goudgeel!

Terug naar boven

Reisbegeleiding en gidsen

De reisbegeleider op deze reis is een Engelssprekende, lokale reisbegeleider c.q. chauffeur die je uitgebreid vertelt over de lokale gebruiken, natuur en culturele achtergronden van de Verenigde Staten. Samen met onze lokale vertegenwoordiger is hij verantwoordelijk voor de organisatorische aspecten van de reis.

Terug naar boven

FAQ

Hoe reis je met Djoser door de Verenigde Staten?

We reizen met een eigen comfortabele minivan, die geschikt is voor maximaal 13 personen. De maximale groepsgrootte op deze reis is dan ook 13 personen. De ervaren chauffeurs kennen de route goed, hebben ervaring met het rijden door de Nationale Parken en kennen de leuke plaatsen om te stoppen. Het voordeel van een eigen bus is dat we flexibel zijn en kunnen pauzeren waar we willen; voor een picknick op een mooie plek, om foto's te maken of om ergens iets te drinken. www.vervoer.djoser.nl 
 

Zijn de entreegelden van de nationale parken in de reissom inbegrepen?

Ja, alle entreegelden voor de nationale parken zijn bij de reissom inbegrepen.

Is het mogelijk om een éénpersoonstent of -kamer te boeken?

Alleenreizenden worden, in goed overleg, ingedeeld op een tweepersoonskamer met een andere alleenreizenden van hetzelfde geslacht. Wil je niet ingedeeld worden met een andere deelnemer, dan kun je een éénpersoonskamer/tent boeken tegen de daarvoor geldende toeslag. Deze meerprijs is te vinden onder het tabblad VERTREKDATA/PRIJS.
 

Heb ik een visum nodig voor de Verenigde Staten?

Nee, maar je hebt wel toestemming nodig om zonder visum naar de Verenigde Staten te reizen (geldt ook wanneer je alleen een overstap hebt in de Verenigde Staten). Over deze ESTA-aanvraag ontvang je ongeveer 1 week na boeking meer informatie. De kosten voor het ESTA bedragen ongeveer $ 14, - per persoon.  Ook onder het kopje Reisdocumenten is hier informatie over te vinden.
 

Zijn de Verenigde Staten duur?

De prijzen in de steden liggen iets hoger dan in Nederland, maar het leven buiten de steden is vaak minder duur. Uiteraard zijn de uitgaven ter plaatse heel persoonlijk en koersgevoelig.
 

Wat is het voltage in de Verenigde Staten?

De netspanning is 110 Volt. Men gebruikt stopcontacten voor stekkers van het Amerikaanse type met twee platte polen. Zie voor meer informatie en afbeelding van deze stekkers: http://electricaloutlet.org/type-a. Ook is het handig om een wereldstekker mee te nemen, dan passen je stekkers altijd.
 

Kan ik tijdens de reis naar huis bellen of e-mailen?

Met de meeste Nederlandse mobiele telefoons kun je in de Verenigde Staten niet bellen. Dit omdat de bandbreedte verschilt met die in Nederland. In de VS gebruikt men de 1900-meter band, in Nederland de 900- en 1800-meter band (dual-band). Er zijn wel telefoons te koop die alle drie de bandbreedtes aankunnen (tri-band), maar dat is dus niet standaard.

De dekking is over het algemeen goed, zeker in de steden. Houd er wel rekening mee dat vooral in de natuurparken de bereikbaarheid minder is. Wil je zeker weten of je kunt bellen of gebeld worden, neem dan contact op met je provider. Hier kunnen ze ook meer informatie geven over de belkosten. Meestal wordt je hier ook over geïnformeerd via een sms'je op je mobiele telefoon als je in een nieuw land arriveert. Vaak is het voordeliger om ter plaatse een simcard te kopen en daarmee naar huis te bellen, maar dan moet je telefoon wel sim-lock vrij zijn. Daarnaast kun je vaak in het hotel waar je verblijft bellen met een vast toestel, maar dit is over het algemeen behoorlijk prijzig.

Sommige hotels bieden ook (gratis) internet aan, zodat je kunt mailen. In de grotere plaatsen zijn ook internetcafés aanwezig. Ook kom je op steeds meer plaatsen (free) wifi tegen, dat je kunt gebruiken voor je mobiele telefoon.

Is het mogelijk om de reis te vervroegen of te verlengen?

Het is mogelijk de datum van je terugvlucht te wijzigen, om langer in New York te verblijven en later dan de groep terug te vliegen. Dit dien je bij boeking op te geven en Djoser vraagt dit dan aan bij de luchtvaartmaatschappij. Een verlenging is altijd onder voorbehoud van beschikbare plaatsen op de vlucht. Komt de vlucht akkoord dan bedragen de extra kosten hiervoor Euro 50,- per persoon, plus eventuele wijzigingskosten van de luchtvaartmaatschappij. We kunnen tevens assisteren met hotelaccommodatie.

Wat zijn de afstanden?

De reisafstanden verschillen erg per dag. De ene dag hoef je maar een klein stukje te rijden naar je volgende verblijfplaats, terwijl het de volgende dag een flink stuk rijden is. Uiteraard wordt er regelmatig gestopt voor een koffiepauze of bezienswaardigheid, zodat je nooit langer dan 2-3 uur achter elkaar in de auto zit.
 

Hoe overnachten we tijdens deze reis?

Tijdens deze reis verblijf je in goede middenklasse hotels en motels. De tweepersoonskamers zijn voorzien van een bad/douche en toilet.
 

Wie is onze reisbegeleider?

Voor deze reis maakt Djoser gebruik van een Engelssprekende lokale chauffeur/reisbegeleider. Wij maken speciaal gebruik van een lokale reisbegeleider, omdat hij of zij alles weet van de omgeving, cultuur en gewoontes. De reisbegeleider is de chauffeur van de bus, maar helpt je bijvoorbeeld ook bij het boeken van excursies, geeft tips voor leuke restaurants en bezienswaardigheden, lost eventuele problemen op en staat in direct contact met de lokale agent. De reisbegeleider ontmoet je, net als de overige groepsleden, bij aankomst op de luchthaven. Hij is te herkennen aan een bord met Djoser erop. 

Wat zijn de betaalmiddelen in de Verenigde Staten?

In de Verenigde Staten kun je met een aantal betaalmiddelen terecht. In bijna alle plaatsen zijn er pinautomaten, waarvan met de meeste giropassen en Europese bankpassen gemakkelijk geld op te nemen is. Contant geld (euro's) is om te wisselen bij wisselkantoren of banken. Met alle internationale creditcards kun je in de Verenigde Staten ook goed terecht.
 

Kan ik onderweg de batterijen/accu van mijn digitale camera of video opladen?

In alle hotels kun je je accu’s of batterijen opladen in de hotelkamer. Zorg dat je een wereldstekker meeneemt, zodat je oplader altijd past in het Amerikaanse stopcontact. Tijdens het rijden is het in de meeste minivans ook mogelijk de batterijen via de aansteker op te laden (wel eigen adapter meenemen).  

Wat moet ik meenemen op deze reis?

Zonder nu je hele garderobe mee te brengen is het raadzaam voldoende kleding voor de verschillende weertypes in te pakken. Luchtige katoenen kleding voor hete dagen in de zomer, maar daarnaast is goede warme kleding (fleecejack, een jas, dikke trui, lange broek ed.) en kleding voor regenachtig weer is uiteraard onontbeerlijk. Natuurlijk mogen lekker zittende, dichte wandelschoenen niet ontbreken in je bagage. Verder is het is aan te raden om een klein rugzakje mee te nemen om je camera, veldfles, reisgids, verrekijker e.d. in op te bergen voor dagexcursies.
 

Wat is de maximale groepsgrootte?

Maximale groepsgrootte is slechts 13 personen, zodat er voldoende ruimte is voor een individuele invulling van deze reis.
 

Wat voor weer kan ik verwachten?

De Verenigde Staten is een groot land waardoor er een groot aantal verschillende klimaatsystemen zijn. De klimaten in Amerika lopen uiteen van een koud poolklimaat tot een tropisch regenwoudklimaat en alles wat daar tussen in zit. Ook wat betreft temperatuur en neerslag zijn er grote regionale verschillen. Het noordwesten is nat, het zuidoosten vochtig en het centrale deel van Amerika is juist erg droog.

Het noordoosten van de Verenigde Staten kent over het algemeen een wisselvallig, vochtig landklimaat, met het gehele jaar door matige neerslaghoeveelheden. Door de poolinvloeden worden de winters naar het noorden toe steeds kouder en daar valt ook de meeste sneeuw. Hittegolven in de zomer kunnen de temperatuur enkele dagen opjagen naar wel 38°C en een hoge luchtvochtigheid. De herfst duurt in dit gedeelte van de Verenigde Staten maar een paar weken, maar is wel wereldberoemd. Deze kleurrijke ‘indian summer’ ontstaat als in het najaar de koude en polaire lucht uit Canada moeite heeft de nog aanwezige warme lucht te verdrijven.


 

Stel hier je eigen vraag

Foto's en video

Reviews

"Heb de reis beleefd als heel divers en vooral gezellig, had graag nog langer willen blijven."

Review plaatsen

Waarom Djoser?

 • Zeer afwisselende reis met grote steden en mooi natuurschoon
 • Comfortabel overnachten in middenklasse hotels
 • Kleine groepen van maximaal 13 personen
 • Met minivan op pad, geeft je de vrijheid om te stoppen waar je wilt
 • Lokale chauffeur/reisbegeleider die veel van zijn land weet
 • Veel cultuur in Washington DC, Boston en New York
 • Spectaculaire wandeling door Flume Gorge inbegrepen
 • Mogelijkheid om walvissen te spotten in Cape Cod
 • De entree voor de natuurparken is inbegrepen

i Dit cijfer is een gemiddelde waardering van onze reizigers. Klantwaardering: 7,8

"Heb de reis beleefd als heel divers en vooral gezellig, had...
"Heb de reis beleefd als heel divers en vooral gezellig, had graag nog langer willen blijven."

ANVR

SGR

Calamiteitenfonds