ANVR

SGR

Calamiteitenfonds

Reis zoeken

Soort reis

Regio

Prijs

Met oog voor

Vertrekperiode

Reisduur

Rondreis Van New York naar Miami 21 dagen

Rondreis Zuidoost Amerika

Een boeiende rondreis die begint in het noordoosten van Amerika. De eerste dagen bezoek je New York en Washington, die beide bekend staan om hun geweldige bezienswaardigheden, musea en cultuur. Vervolgens daal je steeds verder naar het zuiden af. Je bezoekt de muzikale steden Nashville, Memphis en New Orleans, waar je op ontdekking gaat naar de roots van Country en Jazz. De reis eindigt in de Sunshine State, ook wel bekend als Florida. Hier kunt je genieten van witte stranden en een helderblauwe zee van Miami.
 

Prijs vanaf € 3.495,-

Boek deze reis Brochure aanvragen
18°
Stuur door
Van:
Aan:

Reisschema

 1. Amsterdam - New York
 2. New York
 3. New York
 4. New York - Philadelphia - Washington DC
 5. Washington DC
 6. Washington DC - Shenandoah nationaal park - Roanoke
 7. Roanoke - Asheville
 8. Asheville - Pigeon Force, Great Smokey Mountains
 9. Pigeon Force - Nashville
 10. Nashville
 11. Nashville - Memphis
 12. Memphis - New Orleans
 13. New Orleans
 14. New Orleans - Panama City
 15. Panama City - St. Augustine
 16. St. Augustine - Orlando
 17. Orlando
 18. Orlando - Sanibel (JN Ding Darling Wildlife Refuge) - Naples
 19. Naples - Everglades nationaal park - Miami
 20. Miami - Amsterdam
 21. aankomst Amsterdam

Beschrijving

Print reisbeschrijvingNew York en Washington zijn steden waar je geweest moet zijn. Het zuidoosten van de Verenigde Staten is het land van Elvis, cajun, jazz, blues en Johnny Cash, maar ook van ruimtevaart, moerasland bevolkt door alligators en attractieparken. Je vindt er bovendien de Smoky Mountains, prachtige stranden en de honderden koraaleilandjes van de Florida Keys. Kortom: een reis met veel afwisseling!

New York & Washington
Dag 1 Amsterdam - New York
Dag 2 New York
Dag 3 New York
Dag 4 New York - Philadelphia - Washington DC
Dag 5 Washington DC

new york yellow cabWe vliegen rechtstreeks naar de Big Apple en komen er achter dat New York meer te bieden heeft dan het bekende Vrijheidsbeeld, Times Square en Central Park. Dompel je onder in de multiculturele buurten die de stad zo’n bijzonder karakter geven. Interessant is Harlem, waar meer dan vierhonderd kerken staan en wat architectuur betreft tot één van de mooiste wijken van New York kan worden gerekend. In de jaren ’60 raakte de buurt in verval, maar is sinds de jaren ’90 bezig aan een heropleving. Je hebt hier twee dagen om te genieten van de vele musea, verschillende culinaire keukens en interessante bezienswaardigheden.

De twee vrije dagen in New York heb je ter vrije besteding, aangezien je de gids pas op dag 4 ontmoet. New York is erg overzichtelijk en is makkelijk te bereizen met het openbaar vervoer. Tijdens de transfer tussen luchthaven en hotel krijg je uitgebreid informatie over wat er allemaal te doen is in de stad en hoe je hier kunt komen vanuit het centraal gelegen hotel.

Via Philadelphia reizen we naar Washington. De Amerikaanse hoofdstad heeft talloze witmarmeren gebouwen, monumenten en meren tussen veel groen. Alles is groots opgezet en er is veel te zien: het Washington Monument, de 169 meter hoge obelisk met uitzicht over de stad, de Memorials van Lincoln en Jefferson en de militaire begraafplaats Arlington, met de graven van de Kennedy’s. Het is een vreemde gewaarwording om het beroemde Witte Huis en het Capitool voor het eerst in het echt te zien. De stad is rijk aan gratis toegankelijke musea, zoals het National Air & Space Museum en de National Gallery of Art.

Oog in oog met een zwarte beer
Dag 6 Washington DC - Shenandoah NP - Roanoke
Dag 7 Roanoke - Asheville
Dag 8 Asheville - Pigeon Forge, Great Smokey Mountains

Shenandoah nationaal park green hills trekkingNa de steden komen we tot rust in het mooie landschap van het Shenandoah nationaal park, in het westen van Virginia. Het park is gelegen op een bergrug van de Blue Ridge Mountains en is lang en smal. Er loopt één weg door het park: Skyline Drive. Langs deze weg zijn vele parkeerplaatsen met unieke vergezichten over de Blue Ridge Mountains, de Shenandoah Valley en de Piedmont Hills. Ook is het mogelijk te wandelen naar de vele watervallen. Hier kunnen we een mooie hike maken en van de prachtige omgeving genieten.

Via de plaatsjes Asheville en Pigeon Forge, bereiken we het nationale park The Great Smoky Mountains. Dit oeroude berggebied met fantastische wandelmogelijkheden is begroeid met oude oerbossen. Met een beetje geluk zie je tijdens je hike een zwarte beer of eland. Door de overvloedige regenval komen in dit park maar liefst tienduizend verschillende plant- en diersoorten voor. De nevel die vaak om de bergtoppen hangt, geeft dit park zijn naam.

MUZIEK: Country, blues en jazz

Dag 9   Pigeon Forge - Nashville
Dag 10 Nashville
Dag 11 Nashville - Memphis
Dag 12 Memphis - New Orleans
Dag 13 New Orleans

Beale Street memphis usaWie zijn vaardigheden in het lijndansen wil oefenen, zit goed in Nashville, bakermat van de countrymuziek. In één van de beroemde muziekcentra, zoals ‘Country Music Hall of Fame’ of ‘The Grand Ole Opry’, kunnen we wellicht een optreden bijwonen. Muziekliefhebbers kunnen in Memphis, Tennessee, een kijkje nemen in de Sun Studio, de plaats waar Elvis Presley en Johnny Cash hun eerste opnamen maakten. ’s Avonds is Beale Street een aanrader, waar je de authentieke bluesclubs vindt. Ook een bezoek aan Graceland, het landgoed van Elvis, is een aanrader.

In ‘The Big Easy’, New Orleans, proef je natuurlijk van het vermaarde nachtleven langs Bourbon Street. Ook overdag is er in de beroemde Franse wijk van alles te beleven. Laat je toekomst voorspellen, bestel een beignet bij de koffie en geniet van de straatartiesten. Waag een gokje in een casino of kies je favoriete jazzclub. In New Orleans kun je een boottocht met een traditionele stoomboot over de Mississippi maken. Ook is er de mogelijkheid voor een plantation tour, waar je kunt zien hoe de slaven leefden op de katoenplantages.Voor de echte kookgek is een leuke kookcursus een aanrader! Je leert de lekkerste gerechten uit de Creoolse keuken te maken.

Zonnig Florida
Dag 14 New Orleans - Panama City
Dag 15 Panama City - St.Augustine
Dag 16 St. Augustine - Orlando
Dag 17 Orlando

Atchafalaya Basin usaVanuit New Orleans rijden we in oostelijke richting naar Florida. Onderweg naar Panama City kunnen we een tocht maken door het grootste moeras in de Verenigde Staten, het Atchafalaya Basin. Het water staat vol met enorme cipressen met draadmossen aan de takken. In het moeras leven alligators, bijtschilpadden en zilverreigers. In de buurt van Panama City krijgen we het strand in zicht. We overnachten hier en vervolgen onze weg naar St. Augustine aan de oostkust van Florida. Dit stadje is de oudste Amerikaanse nederzetting, met cafeetjes en paardenkoetsen in de historische straten. Je kunt er ook voor kiezen een duik in de oceaan te nemen of een jetski te huren. Verderop ligt Daytona Beach, de droom van motor- en autoraceliefhebbers. We kunnen hier het Nascarcircuit bezoeken, een ritje over het strand maken of het Kennedy Space Center bezoeken, de lanceerbasis van NASA. In Orlando vind je ’s werelds grootste concentratie attractieparken, zoals Disneyworld, SeaWorld of Universal Studios.

Airboat door de Everglades
Dag 18 Orlando - Sanibel (J.N. "Ding" Darling National Wildlife Refuge) - Naples
Dag 19 Naples - Everglades nationaal park - Miami
Dag 20 Miami - Amsterdam
Dag 21 aankomst - Amsterdam

J.N. "Ding" Darling National Wildlife Refuge mangrove usaVanuit Orlando rijden we langs Florida’s zonovergoten golfkust in de richting van Naples. Op ongeveer 20km voor deze stad bezoeken we eerst nog Sanibel Island, waar het J.N. "Ding" Darling National Wildlife Refuge te vinden is. Dit eiland in de Golf van Mexico is te bereiken met een brug en staat vooral bekend om de prachtige mangrovebossen. Op het eiland bezoeken we dit natuurpark, waar je vooral vogels, zoals roze lepelaars, pelikanen, zilver- en purperreigers en aalscholvers kunt vinden.

Vanuit Naples rijden we verder naar het Everglades nationaal park, wat het domein is van een overvloed aan reptielen, vogels en ander wild. Eerst bezoeken we een aligator farm en vervolgens stappen we in een airboat. Dit is een hoovercraft met een enorme propellor, die prima geschikt is om de natste delen van het moeras te bezoeken. Grote kans dat we onderweg alligators zien!

miami art deco usaBij aankomst in het hotel in Miami krijg je van de gids/chauffeur een uitgebreide uitleg over wat er allemaal te doen is in de stad en hoe je dit het beste kunt bezoeken vanuit het hotel. Als er dan geen vragen meer zijn en iedereen is ingecheckt, dan verlaat de gids/chauffeur de groep. De laatste dagen van de reis ben je dus vrij om alleen of samen met andere groepsleden de stad op eigen gelegenheid te ontdekken. Gelukkig kan dit prima, want het openbaar vervoer is goed geregeld. In bruisend Miami kun je natuurlijk heerlijk relaxen op het strand of op de terrasjes, maar loop ook eens door het Art Deco District met zijn opmerkelijke bouwstijl of snuif in Little Havana de Cubaanse invloeden op. Vanuit Miami vliegen we weer terug naar Amsterdam.


Op weg met Djoser

Bij onze reizen is geen sprake van een strak gepland reisschema. Het principe 'vrijheid-blijheid' houdt in, dat enkele excursies die bij de reis zijn inbegrepen vastliggen, maar dat de resterende tijd vrij is in te vullen. Uiteraard ben je nooit verplicht om aan een excursie deel te nemen. Bij alle excursies zijn entreegelden dan ook exclusief zodat je zelf kan bepalen of je mee naar binnen wilt. Wie er liever zelf op uitgaat heeft daartoe alle vrijheid. Op die manier leer je het Oosten van de Verenigde Staten immers het beste kennen.

De maximale groepsgrootte voor deze reis is 13 personen. Het minimum aantal reizigers voor gegarandeerd vertrek ligt tussen de 8 en 10 personen. Op het tabblad VERTREKDATA/PRIJS kun je precies zien welke data gegarandeerd vertrek hebben.

Vertrekdata/prijs

Vertrekdata 2016

Datum   Beschikbaarheid     Prijs  
14 Mei
Vertrek gegarandeerd
voldoende

Vertrek gegarandeerd!

€ 3.495,- Boek nu

Inclusief

Vliegreis, luchthavenbelasting, veiligheidstoeslag, brandstoftoeslag, vervoer per minivan, overnachtingen, excursies volgens programma, entreegelden nationale parken, Engelssprekende chauffeur/reisbegeleider.
 

Exclusief

Reisverzekering, maaltijden, entreegelden, facultatieve excursies, fooien, persoonlijke uitgaven, reserveringskosten € 20,-, bij 2 of meer personen € 30,-, etc.

Wijzigingen voorbehouden.

Landarrangement

De prijs van de reis zonder de internationale vluchten bedraagt vanaf €2.745,-.

Eenpersoonskamer

Alleenreizenden worden, in goed overleg, ingedeeld met andere alleenreizenden van hetzelfde geslacht. Wil je niet ingedeeld worden met een andere deelnemer, dan kun je een eenpersoonskamer boeken tegen de daarvoor geldende toeslag vanaf € 1.195,-.

Hotelverlenging

Vervroeging mét accommodatie is in New York bij te boeken. De prijs voor het centraal gelegen hotel op basis van logies in een tweepersoonskamer per persoon per nacht in New York is v.a. € 165,-. De prijs voor een eenpersoonskamer is v.a. € 325,- per nacht.

Tevens is een verlenging mét accommodatie in Miami bij te boeken. De prijs voor het centraal gelegen hotel op basis van logies in een tweepersoonskamer per persoon per nacht is in Miami vanaf € 75,-. De prijs voor een eenpersoonskamer is vanaf € 150,- per nacht.

De genoemde prijzen van de vervroegingen of verlengingen zijn zonder wijzigingskosten van de vlucht en de transfer van/naar de luchthaven.

Groepssamenstelling

Onze groepen bestaan uit zowel samenreizende als alleengaande reizigers. Reis je alleen, dan vind je zeker snel aansluiting in onze kleine groepen.

Wil je meer specifieke informatie over de samenstelling van de groep en vertrekdatum van jouw keuze dan kunnen we je telefonisch (071 - 5126400, België: 09 223 00 69) meer informatie geven over bijvoorbeeld leeftijden en het aantal mannen, vrouwen of alleengaande reizigers.

Bij een aantal vertrekdata zie je ‘vertrek gegarandeerd’ vermeld staan. Dit houdt in dat je, na bevestiging van de reservering, al weet dat je op reis gaat. Voor meer informatie over doorgang van de reis en gegarandeerd vertrek, klik hier.

Gemiddeld bestaan de groepen uit 10 deelnemers, het maximum is 13.

De gemiddelde groepsgrootte om de reis door te laten gaan is 10.

Praktische informatie

Accommodatie

We overnachten in middenklasse hotels, waarbij de kamers altijd zijn voorzien van eigen douche en toilet. Ze liggen over het algemeen op loopafstand van de binnensteden, maar het komt ook voor dat je een lokale bus, tram of taxi moet nemen.
 

Bekijk hotelreviews op

New York The Manhattan at Times Square Hotel
Washington Staybridge Suites
Roanoke Holiday Inn Express
Asheville Baymont Inn & Suites
Pigeon Forge Hotel Pigeon Force
Nashville Millennium Maxwell House
Memphis Days Inn
New Orleans Wyndham New Orleans
Panama City Comfort Inn & Suites
St. Augustine Best Western
Orlando Wyndham Lake Buena Vista
Naples La Quinta Inn & Suites
Miami Beach Kent Hotel


Deze selectie geeft een goed beeld van de hotels waar we op deze reis verblijven.

Eenpersoonskamer
Alleenreizenden worden, in goed overleg, ingedeeld met andere alleenreizenden van hetzelfde geslacht. Wil je niet ingedeeld worden met een andere deelnemer, dan kun je een eenpersoonskamer boeken tegen de daarvoor geldende toeslag vanaf € 1.195,-.

Terug naar boven

Vliegreis

De vluchten worden uitgevoerd met KLM in combinatie met Air France en Delta. De deelnemers ontvangen ongeveer 8 weken voor vertrek een voorlopig vluchtschema. Het meest voorkomende vluchtschema ziet er als volgt uit, onder voorbehoud van wijzigingen:

Amsterdam - New York   13:30 - 15:30
             

Miami

-

Atlanta

 

20:40

 

11:20

Atlanta - Amsterdam   12:35 - 13:50*

*aankomst volgende dag

T
ijdens deze reis komt je door twee verschillende tijdzones:

• Eastern Standard Time:
In de staten New York, New Jersey, Maryland, Virginia, North Carolina en Florida is het 6 uur vroeger dan in Nederland.

• Central Standard Time:
In Tennessee, Missisipi, Louisiana en Alabama is het 7 uur vroeger dan in Nederland.

Landarrangement

De prijs van de reis zonder de internationale vluchten bedraagt vanaf €2.745,-.

Terug naar boven

Vervoer

Tijdens de rondreis beschikken we over een eigen minivan, die voorzien is van airco. Onderweg is vaak veel te zien en omdat het vervoer geheel tot onze beschikking staat, kunnen we stoppen waar we willen om even de benen te strekken, een foto te maken of een mooi plaatsje onderweg te bezoeken. In verschillende interessante plaatsen onderweg stoppen we natuurlijk.

Terug naar boven

Bij de reis inbegrepen

 • Vliegreis met KLM
 • Toeslag hoogseizoen luchtvaartmaatschappij
 • Luchthavenbelasting, veiligheidstoeslag & brandstoftoeslag
 • Engelssprekende chauffeur/reisbegeleider vanaf New York en tot Miami
 • Vervoer per minivan
 • Hotelovernachtingen
 • Entreegelden nationale parken
 • Diensten Djoser servicebalie Schiphol
Terug naar boven

Excursies

Bij Djoser bepaal je zelf welke bezienswaardigheden je de moeite waard vindt om te bezoeken. De een struint graag over de markt op zoek naar koopjes, de ander wil op zijn gemak rondkijken bij een museum of strijkt neer op het terras, om onder het genot van een drankje, het dagelijks leven gade te slaan. In de meeste gevallen kun je zelf of met groepsgenoten, al dan niet met hulp van onze reisbegeleiding, er te voet of met lokaal vervoer erop uit trekken. Toegangsgelden zijn dan ook niet bij de reissom inbegrepen, zodat je alle vrijheid hebt om je eigen plan te trekken.

Sommige bezienswaardigheden mag je niet missen, zijn slecht bereikbaar of liggen 'en route' naar onze volgende overnachtingsplaats. Dergelijke excursies zijn bij Djoser in het programma opgenomen. Bij een onvermijdelijk entree, zoals van een nationaal park waarin je verblijft of bezoekt, is dat toegangsgeld inbegrepen. In andere gevallen is dit entreegeld exclusief.

Tijdens deze reis door het oosten van de Verenigde Staten zijn de volgende excursies in het reisprogramma mogelijk:

Shenandoah nationaal park
Onderweg van washington DC naar Roanoke maken we een stop in het Shenandoah nationaal park. Hier maken we een mooie wandeling. Geniet in dit park van de bosrijke omgeving.

Great Smoky Mountains
Een verblijf in de Great Smoky Mountains is ook inbegrepen in deze reis. Het park is perfect geschikt voor mooie wandelingen door de prachtig bergen met groene bossen.

Memphis
In deze muziekstad kun je een bezoek brengen aan Graceland, het oude woonhuis van Elvis Presley.

Moerassen in de omgeving van New Orleans
Vanuit New Orleans kun je een excursie maken naar het grootste moeras van de Verenigde Staten. In het Atchafalaya Basin vind je enorme cipressen met lang baardmos aan de takken. Dieren die je misschien tegenkomt zijn alligators, bijtschilpadden en zilverreigers.

De pretparken van Orlando
In Orlando heb je een vrije dag om een van de beroemde pretparken te bezoeken. Denk hierbij aan Sea World, Epcot Center of Disney World. De gids/chauffeur helpt je met het kopen van entreekaartjes.

J.N. "Ding" Darling National Wildlife Refuge
In de buurt van Naples bezoeken we het Sanibel Island waar het J.N. 'Ding' Darling National Wildlife Refuge te vinden is. In dit natuurpark dat voornamelijk bestaat uit mangrovebossen, zijn vooral veel vogelsoorten te vinden.

De Everglades
Een bezoek aan het Everglades nationaal park mag niet ontbreken tijdens een reis door Florida! Onderweg maken we een stop, zodat je dit natuurpark kunt bezoeken. We bezoeken eerst een alligator farm en daarna kun je een tocht met een airboat maken. Deze zwevende hoovercraft is het ideale vervoersmiddel in dit natte natuurpark.

Terug naar boven

Reisdocumenten

 • E-ticket. Meer informatie over de vlucht ontvang je ongeveer 2 weken voor vertrek.
 • Een geldig paspoort.
 • Toestemming om zonder visum naar de Verenigde Staten te reizen: via een website van de Amerikaanse overheid dien je toestemming te krijgen om zonder visum naar de Verenigde Staten te reizen. Hier ontvang je ongeveer 1 week na boeking meer informatie over. Deze toestemming is 2 jaar geldig en kost 14 dollar. Dit bedrag kan overigens alleen betaald worden met MasterCard, VISA, American Express en Discover. Meer informatie hierover is te vinden op deze website.
Terug naar boven

Geldzaken

De koers van de Amerikaanse dollar fluctueert permanent. Voor de actuele koersen kijk je bijvoorbeeld op oanda.com.

Pinnen: is bijna overal mogelijk.
Contant: euro’s of dollars.
Reischeques: zijn te gebruiken als gewone betaalmiddelen.
Creditcards: kun je op heel veel plaatsen, in onder meer restaurants en winkels gebruiken.

Als richtbedrag voor uitgaven die niet bij de reissom zijn inbegrepen, zoals maaltijden, entreegelden, facultatieve excursies en persoonlijke uitgaven, geldt een minimum van € 250,- per persoon per week.
 

Het is gebruikelijk om fooien te geven voor verleende diensten van chauffeurs, gidsen, campcourier e.d. De richtlijn voor deze reis is een bedrag van € 42,-.

Als je op vakantie gaat buiten de eurozone, is het handig om alvast wat lokale valuta mee te nemen zodat je bij aankomst niet direct hoeft te pinnen. Bij GWK Travelex bestel je makkelijk en snel je buitenlands geld tegen 0% provisie en een goede koers.

Terug naar boven

Maaltijden

Het ontbijt tijdens deze reis is niet standaard inbegrepen. Dit doen wij bewust, omdat u dan zelf de keuze heeft waar u kunt gaan ontbijten. In Amerika kunt u namelijk ook erg goed ‘buiten de deur’ ontbijten. Wel is het mogelijk om een ontbijt in het hotel te nemen. Enkele hotels hebben bij de receptie een klein (gratis) ontbijt klaarstaan in de vorm van muffins en bagels geserveerd met koffie, anderen hebben een heel ontbijtbuffet. Het gemiddelde Amerikaanse ontbijt is een stuk uitgebreider dan wat we in Europa gewend zijn. Zo is je bord al snel overladen met pancakes, gebakken eieren met spek, tomaten, donuts of muffins. Je kopje koffie wordt steeds weer bijgeschonken.

In de buurt van de accommodaties waar we overnachten, bevinden zich ook restaurants waar je kunt eten. Vooral in het centrum van de steden zijn de mogelijkheden te over. Je kunt hier kiezen uit verschillende keukens, van eenvoudig tot luxe. Natuurlijk zijn er ook de bekende restaurants van grote Amerikaanse ketens, zoals Denny's, McDonald’s, Pizzahut en Burger King. De lokale reisbegeleider zal je natuurlijk graag advies geven.

Terug naar boven

Gezondheid

Inentingen zijn voor de VS niet nodig. De hygiënische omstandigheden zijn vergelijkbaar met die in Nederland. We raden je echter met klem aan om een goede (reis)verzekering af te sluiten die medische kosten vergoedt tegen kostprijs, want een opname in een Amerikaans ziekenhuis kan behoorlijk duur zijn. De gewone ziekenfondsverzekering dekt dit vaak niet voldoende. We adviseren je een kleine reisapotheek mee te nemen met o.a. verbandmiddelen, pijnstillers, een middel tegen darmstoornissen, een glucosezoutoplossing (ORS), een goed anti-muggenmiddel en middelen tegen insectenbeten en zonnebrand. Het is wel verstandig goed te letten op wat je eet. De reisbegeleiding is overigens ook in het bezit van een medische set, met daarin steriel medisch hulpmateriaal.

Informeer in elk geval bij je huisarts of de plaatselijke GGD, die op de hoogte zijn van de laatste ontwikkelingen. Voor een advies per land kun je ook de website raadplegen van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering lcr.nl.  

Terug naar boven

Hotelverlenging

Vervroeging mét accommodatie is in New York bij te boeken. De prijs voor het centraal gelegen hotel op basis van logies in een tweepersoonskamer per persoon per nacht in New York is v.a. € 165,-. De prijs voor een eenpersoonskamer is v.a. € 325,- per nacht.

Tevens is een verlenging mét accommodatie in Miami bij te boeken. De prijs voor het centraal gelegen hotel op basis van logies in een tweepersoonskamer per persoon per nacht is in Miami vanaf € 75,-. De prijs voor een eenpersoonskamer is vanaf € 150,- per nacht.

De genoemde prijzen van de vervroegingen of verlengingen zijn zonder wijzigingskosten van de vlucht en de transfer van/naar de luchthaven.

Terug naar boven

Klimaat en geografie

Door het landklimaat in het noord oosten van de Verenigde Staten, kent deze regio koude winters en warme, tropische zomers. In het voor- en het najaar is het lekker weer, maar ook tijdens de zomermaanden is een goede periode om te reizen.

Hoe verder je naar het zuiden reist, hoe subtropischer het klimaat wordt. Florida wordt niet voor niets 'The Sunshine State' genoemd! Doordat je in deze staat overal dicht bij de oceaan bent, zijn de winters gematigd en de zomers lekker warm.

Terug naar boven

Reisbegeleiding en gidsen

De reisbegeleider op deze reis is een Engelssprekende, lokale reisbegeleider c.q. chauffeur die je uitgebreid vertelt over de lokale gebruiken, natuur en culturele achtergronden van de Verenigde Staten. Samen met onze lokale vertegenwoordiger is hij verantwoordelijk voor de organisatorische aspecten van de reis.

De eerste vrije dagen in New York heb je ter vrije besteding, aangezien de chauffeur/reisbegeleider dan nog niet bij de groep is. New York is makkelijk zelf te ontdekken, omdat de metro en de taxi erg makkelijk vervoer zijn. Pas op de dag dat je vanuit New York vertrekt, ontmoet je de chauffeur/reisbegeleider. Zodra we in Miami zijn verlaat de chauffeur/reisbegeleider de groep. 

Terug naar boven

FAQ

Hoe reis je met Djoser door de Verenigde Staten?

We reizen met een eigen comfortabele minivan, die geschikt is voor maximaal 13 personen. De maximale groepsgrootte op deze reis is dan ook 13 personen. De ervaren chauffeurs kennen de route goed en kennen de leuke plaatsen om te stoppen. Het voordeel van een eigen bus is dat we flexibel zijn en kunnen pauzeren waar we willen; voor een picknick op een mooie plek, om foto's te maken of om ergens iets te drinken.
 

Wat is de maximale groepsgrootte?

Maximale groepsgrootte is slechts 13 personen, zodat er voldoende ruimte is voor een individuele invulling van deze reis.
 

Heb ik een visum nodig voor de Verenigde Staten?

Nee, maar je hebt wel toestemming nodig om zonder visum naar de Verenigde Staten te reizen (geldt ook wanneer je alleen een overstap hebt in de Verenigde Staten). Over deze ESTA-aanvraag ontvang je ongeveer 1 week na boeking meer informatie. De kosten voor het ESTA bedragen ongeveer $ 14, - per persoon. Ook onder het kopje Reisdocumenten is hier informatie over te vinden.
 

Zijn de Verenigde Staten duur?

De prijzen in de steden liggen iets hoger dan in Nederland, maar het leven buiten de steden is vaak minder duur. Uiteraard zijn de uitgaven ter plaatse heel persoonlijk en koersgevoelig.
 

Is het mogelijk om een éénpersoonskamer te boeken?

Alleenreizenden worden, in goed overleg, ingedeeld op een tweepersoonskamer met een andere alleenreizenden van hetzelfde geslacht. Wil je niet ingedeeld worden met een andere deelnemer, dan kun je een éénpersoonskamer boeken tegen de daarvoor geldende toeslag. Deze meerprijs is te vinden onder het tabblad VERTREKDATA/PRIJS.

 

Wat voor weer kan ik verwachten?

De Verenigde Staten is een groot land waardoor er een groot aantal verschillende klimaatsystemen zijn. De klimaten in Amerika lopen uiteen van een koud poolklimaat tot een tropisch regenwoudklimaat en alles wat daar tussen in zit. Ook wat betreft temperatuur en neerslag zijn er grote regionale verschillen. Het noordwesten is nat, het zuidoosten vochtig en het centrale deel van Amerika is juist erg droog.

Het klimaat lijkt in het zuidoosten vrij veel op het klimaat in het midden-westen; maar door de zuidelijke ligging en onder invloed van warme lucht van de Atlantische Oceaan en de Golf van Mexico zijn de winters warmer en korter. Af en toe dringt er ’s winters poollucht binnen maar dat duurt nooit langer dan enkele dagen. De jaarlijkse neerslaghoeveelheid ligt zo tussen de 1000 en 1250 mm. De zomer is over het algemeen het natste seizoen met veel onweersbuien. Er heerst in de hele regio een zonnig klimaat en de zomerhitte is goed te verdragen.

Wat is het voltage in de Verenigde Staten ?

De netspanning is 110 Volt. Men gebruikt stopcontacten voor stekkers van het Amerikaanse type met twee platte polen. Hier vind je meer informatie en afbeelding van deze stekkers. Ook is het handig om een wereldstekker mee te nemen, dan passen je stekkers altijd.
 

Kan ik tijdens de reis naar huis bellen of e-mailen?

Met de meeste Nederlandse mobiele telefoons kun je in de Verenigde Staten niet bellen. Dit omdat de bandbreedte verschilt met die in Nederland. In de VS gebruikt men de 1900-meter band, in Nederland de 900- en 1800-meter band (dual-band). Er zijn wel telefoons te koop die alle drie de bandbreedtes aankunnen (tri-band), maar dat is dus niet standaard.

De dekking is over het algemeen goed, zeker in de steden. Houd er wel rekening mee dat vooral in de natuurparken de bereikbaarheid minder is. Wil je zeker weten of je kunt bellen of gebeld worden, neem dan contact op met je provider. Hier kunnen ze ook meer informatie geven over de belkosten. Meestal wordt je hier ook over geïnformeerd via een sms'je op je mobiele telefoon als je in een nieuw land arriveert. Vaak is het voordeliger om ter plaatse een simcard te kopen en daarmee naar huis te bellen, maar dan moet je telefoon wel sim-lock vrij zijn. Daarnaast kun je vaak in het hotel waar je verblijft bellen met een vast toestel, maar dit is over het algemeen behoorlijk prijzig.

Sommige hotels bieden ook (gratis) internet aan, zodat je kunt mailen. In de grotere plaatsen zijn ook internetcafés aanwezig. Ook kom je op steeds meer plaatsen (free) wifi tegen, dat je kunt gebruiken voor je mobiele telefoon.
 

Wat moet ik meenemen op deze reis?

Zonder nu je hele garderobe mee te brengen is het raadzaam voldoende kleding voor de verschillende weertypes in te pakken. Luchtige katoenen kleding voor hete dagen in de zomer, maar daarnaast is goede warme kleding (fleecejack, een jas, dikke trui, lange broek ed.) en kleding voor regenachtig weer is uiteraard onontbeerlijk. Natuurlijk mogen lekker zittende, dichte wandelschoenen niet ontbreken in je bagage. Verder is het is aan te raden om een klein rugzakje mee te nemen om je camera, veldfles, reisgids, verrekijker e.d. in op te bergen voor dagexcursies.

Kan ik onderweg de batterijen/accu van mijn digitale camera of video opladen?

In alle hotels kun je je accu’s of batterijen opladen in de hotelkamer. Zorg dat je een wereldstekker meeneemt, zodat je oplader altijd past in het Amerikaanse stopcontact. Tijdens het rijden is het in de meeste minivans ook mogelijk de batterijen via de aansteker op te laden (wel eigen adapter meenemen). 

Wat zijn de betaalmiddelen in de Verenigde Staten?

In de Verenigde Staten kun je met een aantal betaalmiddelen terecht. In bijna alle plaatsen zijn er pinautomaten, waarvan met de meeste Europese bankpassen gemakkelijk geld op te nemen is. Contant geld (euro's) is om te wisselen bij wisselkantoren of banken. Met alle internationale creditcards kun je in de Verenigde Staten ook goed terecht.

Wie is onze reisbegeleider?

Voor deze reis maakt Djoser gebruik van een Engelssprekende lokale chauffeur/reisbegeleider. Wij maken speciaal gebruik van een lokale reisbegeleider, omdat hij of zij alles weet van de omgeving, cultuur en gewoontes. De reisbegeleider is de chauffeur van de bus, maar helpt je bijvoorbeeld ook bij het boeken van excursies, geeft tips voor leuke restaurants en bezienswaardigheden, lost eventuele problemen op en staat in direct contact met de lokale agent. De reisbegeleider ontmoet je, net als de overige groepsleden, bij aankomst op de luchthaven. Hij is te herkennen aan een bord met Djoser erop.

Is het mogelijk om de reis te vervroegen of te verlengen?

Het is mogelijk de datum van je heen- en/of terugvlucht te wijzigen, om langer in Memphis of Miami te verblijven en later dan de groep terug te vliegen. Dit dien je bij boeking op te geven en Djoser vraagt dit dan aan bij de luchtvaartmaatschappij. Een verlenging is altijd onder voorbehoud van beschikbare plaatsen op de vlucht. Komt de vlucht akkoord dan bedragen de extra kosten hiervoor € 50,- per persoon, plus eventuele wijzigingskosten van de luchtvaartmaatschappij. We kunnen tevens assisteren met hotelaccommodatie.

Hoe overnachten we tijdens deze reis?

Tijdens deze reis verblijf je in goede middenklasse hotels en motels. De tweepersoonskamers zijn voorzien van een bad/douche en toilet.


 

Wat zijn de afstanden?

De reisafstanden verschillen erg per dag. De ene dag hoef je maar een klein stukje te rijden naar je volgende verblijfplaats, terwijl het de volgende dag een flink stuk rijden is. Uiteraard wordt er regelmatig gestopt voor een koffiepauze of bezienswaardigheid, zodat je nooit langer dan 2-3 uur achter elkaar in de auto zit.

Stel hier je eigen vraag

Foto's en video

Reviews

"Prima en ontspannen reis door een aangenaam land."

"Ik vond de erg reis leuk en afwisselend!"

Review plaatsen

Waarom Djoser?

 • Afwisselende reis met grote steden en mooi natuurschoon
 • New York aan het begin van de reis, om lekker cultuur te snuiven of lekker te shoppen
 • Met eigen minivan op pad, geeft je de vrijheid te stoppen waar je wilt
 • Genieten op de tropisch witte stranden van Florida
 • Een reis voor de echte muziekliefhebber!
 • Lokale reisbegeleider die veel van het land af weet
 • Kleine groepen van maximaal 13 personen
 • Bezoek aan verschillende natuurparken, zoals de Great Smokey Mountains, het J.N. "Ding" Darling National Wildlife Refuge en het Everglades nationaal park

i Dit cijfer is een gemiddelde waardering van onze reizigers. Klantwaardering: 7,9

"Prima en ontspannen reis door een aangenaam land."
"Prima en ontspannen reis door een aangenaam land."

"Ik vond de erg reis leuk en afwisselend!"
"Ik vond de erg reis leuk en afwisselend!"

ANVR

SGR

Calamiteitenfonds