Eten in Vietnam

Eten in Vietnam


Onze lokale agent Mr. Johnny uit Vietnam kent het land op zijn duimpje en weet precies waar je in de twee grootste Vietnamese steden Saigon en Hanoi moet zijn voor lekker eten. Zijn favorieten:


RESTAURANTTIPS IN SAIGON
Tu Do Liberty
Restaurant “Met Chinese en Vietnamese gerechten is dit restaurant na meer dan vijftig jaar een begrip geworden en een favoriete eetgelegenheid onder zowel de lokale bevolking als bij toeristen. Het is zelfs verkozen tot ‘Vietnams favoriete merk’ door de lezers van een Saigonese krant.”
Adres: 80 Dong Khoi St., Dist.1, Saigon

PHO 24
“Als je van noodles houdt, dan moet je absoluut hier zijn. ‘Pho’ is een Vietnamese noodlesoep met rund of kip. De noodles zijn gemaakt van rijst en de soep wordt op smaak gebracht met ui, koriander, verse basilicum, limoen en taugé. Een echte aanrader!” Dit restaurant vind je op meerdere locaties in Saigon.

Ben Nghe Cruise
“De Ben Nghe Cruise is een schitterend schip dat er door de verlichting uitziet als een varende vis. Niet alleen aan de buitenkant is het feest; binnenin word je op de drie verdiepingen tellende schuit vermaakt door live muziek. Met een Europees of Vietnamees gerecht op je bord geniet je ook nog eens van een tocht over de Saigonrivier.”
Adres: Bach Dang boat station, Dist.1, Saigon

Vietnam House
“Vietnam House is gevestigd in een gerestaureerd, koloniaal Frans gebouw en heeft door de lange Franse ramen een traditionele sfeer. De service is snel en de gerechten kennen ruime porties. Het eten is westers van aard, maar ze serveren ook lokale gerechten.”
Adres: 93 Dong Khoi St., Dist.1, Saigon

RESTAURANTTIPS IN HANOI
Mam Restaurant
“Dit restaurant ligt in het oude centrum van Hanoi. Het heeft een gezellig interieur met warme kleuren. Op deze fijne plek kun je heerlijke Europese gerechten bestellen, maar ook genieten van traditioneel Vietnamees eten.”
Adres: 11 Hang Mam St., Hoan Kiem Dist., Hanoi

Redhouse Restaurant
“Redhouse is opgericht met een sterke passie voor de unieke cultuur en de keuken van Singapore. Als je van speciale gerechten als ‘chili krab’, ‘zwarte peper krab’ of ‘kikkerpap’ houdt, dan moet je hier
zeker aan tafel gaan zitten.”
Adres: 6A Ham Long St., Hoan Kiem Dist., Hanoi

Cha Ca Thuy Hong
“Lokale gerechten uit Hanoi krijg je in dit familierestaurant dat meer dan 25 jaar ervaring heeft. Voor de populaire ‘fried fi sh’ gebruiken ze verse ‘Lang’ (vis) uit de Rode rivier, één van de oudste rivieren in Vietnam.”
Adres: 12 Hang Gia St., Hoan Kiem Dist., Hanoi

Trek gekregen? Bekijk hier ons aanbod rondreizen naar Vietnam!