Bekijk de Rondreis Vietnam, 15 dagen van Djoser

Rondreis Vietnam 15 dagen

In 2 weken veel verschillende indrukken

Tijdens deze rondreis van twee weken door Vietnam reis je van het zuiden van Vietnam naar het noorden. Hierdoor hoeft je niks te missen van het al het moois dat Vietnam te bieden heeft. Gedurende deze rondreis zal je de moderne metropool Saigon bezoeken met duidelijke invloeden van de Amerikaanse en Franse cultuur. Verder bezoek je sprookjesachtige steden zoals Hoi An en Hué. Qua natuurschoon zit je bij deze rondreis ook goed. We ontdekken de Mekongdelta, Halong Bay en de Marble Mountains. Aan het eind van deze rondreis bezoek je de eeuwenoude hoofdstad van het land, Hanoi. Slenter tussen jonge Vietnamese geliefden in het centrum en loop langs de vele ambassades in de authentieke Franse wijk.

Van:
Aan:


Routekaart Rondreis Vietnam, 15 dagen
 1. Amsterdam - Saigon
 2. aankomst Saigon
 3. Saigon, dagexcursie My Tho (Mekongdelta)
 4. Saigon, ochtendexcursie Cu Chi
 5. Saigon - Mui Ne - Phan Rang
 6. Phan Rang
 7. Phan Rang - Qui Nhon
 8. Qui Nhon - My Lai - Hoi An
 9. Hoi An, fietstocht
 10. Hoi An - Marble Mountains - Hué
 11. Hué - nachttrein naar Hanoi
 12. aankomst Hanoi - Halong Bay (overnachting op boot)
 13. Halong Bay - Hanoi
 14. Hanoi - Amsterdam
 15. aankomst Amsterdam

Route op datum:

Reisbeschrijving

Verdiep je in de geschiedenis van Saigon

Dag 1 Amsterdam - Saigon
Dag 2 aankomst Saigon
Dag 3 Saigon, dagexcursie My Tho en Cao Dai-tempel (Mekongdelta)
Dag 4 Saigon, ochtendexcursie Cu Chi

Straat Saigon VietnamOnze rondreis begint in Ho Chi Minh-stad, beter bekend als Saigon. Saigon is een miljoenenstad met een belangrijke haven en centrum voor de industrie, handel en internationale communicatie. In Saigon zijn de resten van de Franse en later Amerikaanse cultuur nog duidelijk aanwezig. Al op de weg van de luchthaven naar het hotel maak je kennis met een typisch Vietnamees fenomeen: de brommer in al haar verschijningsvormen. Talloze brommertjes, soms met hele families met hippe mondkapjes en helmen, banen zich een weg door het drukke verkeer en vervoeren gigantische ladingen snuisterijen.

De eerste paar dagen hebben we de mogelijkheid om kennis te maken met deze moderne stad. Een stadswandeling voert je langs de prominente koloniale gebouwen zoals de Notre Dame, het operagebouw en hotel de ville. In de nauwe gangetjes op de Ben Thanh markt tik je alvast je eerste souvenirs op de kop en een cyclo brengt je eenvoudig naar de Chinese wijk Cholon waar je prachtige tempels kunt bezichtigen. Vergeet ook zeker niet het War Remnant Museum te bezoeken, dat vóór de politiek correctere naamsverandering ‘Het museum van Chinese en Amerikaanse oorlogsmisdaden’ heette.

Ontdek het leven op de Mekongdelta

MekongVanuit het drukke Saigon reizen we naar het zuidelijk gelegen My Tho. Maar eerst bezoeken we onderweg een kleurrijke Cao Dai-kathedraal. Cao Dai is een intrigerende geloofsovertuiging in Vietnam dat licht gebaseerd is op het boeddhisme, taoïsme, en confucianisme. De kathedraal is een opvallend gebouw dat het midden houdt tussen een suikerzoete, extravagante rococo-kerk en een fantasiegebouw uit de Efteling. We rijden door naar de Mekongdelta, het meest vruchtbare en welvarendste gedeelte van Vietnam. Tussen de talloze vertakkingen van de Mekong maken we een boottocht. Hier kun je het dagelijkse leven van de Vietnamezen aan je voorbij zien trekken. Ook stoppen we eventjes bij een werkplaats waar kokossnoepjes worden gemaakt en bijenhoning en waar je heerlijk kunt proeven van het exotische fruit dat hier veelvuldig wordt verbouwd. De producten worden veelal per boot naar de markten vervoerd waar je behalve groente en fruit ook een overvloed aan vis ziet liggen.

Cu Chi Tunnel VietnamOp dag vier rijden we naar misschien wel een van de indrukwekkendste historische plekken in Vietnam. De tunnels van Cu Chi. Deze tunnels vormen een gigantisch ondergronds netwerk dat bijna onder heel Vietnam doorloopt. Tijdens de Vietnamoorlog (1955-1975), waarbij het Amerikaans georiënteerde zuiden en het communistische noorden in gevecht waren, werden de tunnels gebruikt als toevluchtsoord voor de communistische rebellen. Vanuit de tunnels gingen ze met de Amerikanen in gevecht. Nu is een deel van het tunnelcomplex omgebouwd tot museum en kunnen we zelf de tunnels in, die ze gelukkig wel iets verbreed hebben voor toeristische maten. In de middag hebben we nog tijd in Saigon om musea te bezoeken of lekker door de stad te dwalen.

Van tropische stranden tot de kleurrijke straten van Hoi An

Dag 5 Saigon - Phan Rang
Dag 6 Phan Rang
Dag 7 Phan Rang - Qui Nhon
Dag 8 Qui Nhon - Tam Quan - My Lai - Hoi An
Dag 9 Hoi An, fietstocht
Dag 10 Hoi An - Marble Mountains - Hué

Na Trang strand VietnamWe reizen door naar het prachtig gelegen Phan Rang waar je op het strand onder de wuivende palmbomen heerlijk tot rust komt. Onderweg maken we eerst een stop bij de zandduinen van Mui Ne, beroemd vanwege de prachtige witte en rode duinen. Bij de witte zandduinen waan je je in een woestijn zoals de Sahara, voor de avonturiers bestaat er hier de mogelijkheid om een quad te huren om over de zandheuvels te rijden. De nabijgelegen rode zandduinen lenen zich voor prachtige foto’s, of een leuke sleetocht van één van de heuvels.

Aan het einde van de dag bereiken we Phan Rang. Deze, nog onbekende, badplaats is ideaal voor strandliefhebbers: je vindt er een kilometerslang strand, turkooizen zee, schaduw van palmbomen en restaurantjes waar je een ruime keuze uit de zeefauna op je bord kunt krijgen.

Po Klong GaraiNaast lekker genieten van de zon op het strand, zijn er nog genoeg andere activiteiten te ondernemen. Bezoek bijvoorbeeld een van de oudste pottenbakkerdorpen van Vietnam, Bau Truc. Hier zie je hoe de etnische Cham-minderheid nog op traditionele wijze potten vervaardigd. Of maak een mooie snorkelexcursie in de Vinh Hy-baai.

De volgende dag reizen we noordelijk richting Qui Nhon. Onderweg bezoeken we de Po Klong Garai torens. Deze op de top van een heuvel gelegen hindoeïstische tempels zijn in de 13e eeuw gebouwd. Vanaf de heuvel heb je een prachtig uitzicht over de omgeving en de rode bakstenen van de tempel. Aangekomen in Qui Nhon kun je een heerlijke wandeling over de boulevard aan het strand maken.

Uitgerust en wel reizen we door naar Hoi An. Tijdens de rit stoppen we in het in de oorlog getroffen plaatsje My Lai. De taferelen die daar hebben plaats gevonden doen je huiveren.

Lampionnen Hoi An VietnamIn het schilderachtige Hoi An kun je urenlang door de sprookjesachtige straten slenteren en de Chinese tempels en huizen bezoeken. Hoi An is gelegen aan de Thun Bon-rivier. ’s Avonds worden de straten romantisch verlicht door talloze gekleurde lampionnen en doe je je tegoed aan de heerlijkste Vietnamese gerechten in een van de vele gezellige restaurants. Ook kun je hier naar hartenlust shoppen: jurken, smokings, schoenen, en nog veel meer. Hoi An staat bekend als stad van de kleermakers en je kunt hier alles op maat laten maken in de mooiste stoffen die je maar wil. Om de rust op het platteland te ervaren maken we een prachtige fietstocht, dwars door de rijstvelden heen.

Via de Marble Mountains, waar je de bekende rotstempels kunt bezoeken, rijden we naar de stad Hué. In Hué is een bezoek aan de verboden Purperen stad die verscholen ligt achter de dikke stadsmuren een leuke optionele excursie.

In Hué maken we een boottocht over de parfumrivier waarbij we aanleggen bij de Thien Mu-pagode, een van de belangrijkste boedhistische kloosters van Vietnam. Hier kun je ook de blauwe Austin bewonderen van de monnik Thich Quang Duc waarin hij mee naar Saigon is gereden om zichzelf daar uit protest in brand te steken tegen de toenmalige anti-boeddhistisch gezinde president.

Mysterieuze kalksteenrotsformaties en bruisend Hanoi

Dag 11 Hué - nachttrein naar Hanoi
Dag 12 Hanoi - Halong Bay
Dag 13 Halong Bay - Hanoi
Dag 14 Hanoi - Amsterdam
Dag 15 aankomst Amsterdam

Halong Bay VietnamMet de trein gaan we vanuit Hué naar Hanoi, in het noorden van Vietnam, waarvandaan we de volgende dag meteen verder gaan naar Halong Bay. We gaan aan boord van een houten schip waar we ook de nacht door zullen brengen. Al varend langs de mysterieuze kalksteenrotsformaties geniet je van een tongstrelende maaltijd met vers gevangen vis die door de bemanning is bereid. Op het zonnedek is het heerlijk toeven met een ijskoud biertje  Liefhebbers kunnen zich ‘s avonds wagen aan de Aziatische volkssport nummer 1: karaoke zingen.

De uitgestrekte Halong Bay ligt in de Golf van Tonkin, 164 km oostelijk van Hanoi. Dit spectaculaire waterlandschap vol kalkstenen pilaren en eilandjes bestrijkt 434 vierkante kilometer. De meeste van de 1600 eilanden zijn grillig en steil en daardoor nauwelijks door de mens aangetast. Het gebied is niet alleen een lust voor het oog, het is ook van groot biologisch en geologisch belang.

Halong Bay is eigenlijk een verdronken karstlandschap waar de zee een doorslaggevende rol speelt. In een dergelijk landschap op het droge zijn vooral de top en zijkanten van de kalkstenen rotsen aan erosie onderhevig. Hier werkt het herhaaldelijk overstromende en weer terugtrekkende zeewater vooral ook in op de basis van de rotsen. Daardoor blijven ze steil met zo goed als verticale wanden.

Dame markt VietnamNa een nachtje al dobberend op het water te hebben doorgebracht, begeven we ons naar het eindpunt van deze reis: Hanoi. Hier kun je aan de rand van het centraal gelegen meer flaneren tussen jonge Vietnamese geliefden of een bezoek brengen aan het waterpoppentheater, erg de moeite waard! In de oude wijk kun je heerlijk verdwalen in de wirwar van straatjes. Gezeten op het plastic kaboutermeubilair aan de kant van de weg zie je het leven van alledag aan je voorbij trekken: Vietnamese dames in een moderne pyjama-outfit bemannen de gaarkeukens op straat, vrouwen met een bamboe puntmuts proberen hun manden vol fruit aan de man te brengen en zwaar beladen brommertjes en fietsen rijden af en aan.

Wie de drukte van de oude wijk wil ontvluchten, moet ook zeker de Franse wijk verkennen met haar vele ambassades, de tempel van de Literatuur en de beruchte gevangenis, bijgenaamd Hanoi Hilton. Het woman's museum en het museum of ethnology worden door velen als de interessantste van Hanoi gezien. Ook kun je hier het lichaam van de vader des vaderlands, Ho Chi Minh, in zijn mausoleum bekijken en zien waar hij geleefd heeft. Na deze laatste eerbetuiging zit het er helaas alweer op en vlieg je terugkijkend op een afwisselende rondreis weer terug naar Amsterdam.


Op weg met Djoser

Bij onze reizen is geen sprake van een strak gepland reisschema. Het principe 'vrijheid-blijheid' houdt in, dat enkele excursies die bij de reis zijn inbegrepen vastliggen, maar dat de resterende tijd vrij is in te vullen. Uiteraard ben je nooit verplicht om aan een excursie deel te nemen. Bij alle excursies zijn entreegelden dan ook exclusief zodat je zelf kan bepalen of je mee naar binnen wilt. Wie er liever zelf op uitgaat heeft daartoe alle vrijheid. Op die manier leer je Vietnam immers het beste kennen. De maximale groepsgrootte voor deze reizen is 20 personen.

Lees de volledige beschrijving
Boek en reis met Djoser zekerheid Boek en reis met Djoser zekerheid

Vertrekdata 2021

Start - einde

Beschikbaarheid

Prijs

Start - einde

18 dec - 01 jan
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 2.195,-

Vertrekdata 2022

Start - einde

Beschikbaarheid

Prijs

Start - einde

19 jan - 02 feb
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 1.695,-

Start - einde

02 feb - 16 feb
V
Vertrek informatie i
i
Lokale Engelssprekende reisbegeleider

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 1.495,-

Start - einde

23 apr - 07 mei
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende
Deelnemers
Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 1.795,-

Start - einde

27 jul - 10 aug
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 2.195,-

Start - einde

03 aug - 17 aug
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 2.095,-

Start - einde

07 sep - 21 sep
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende
Deelnemers
Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 1.695,-

Start - einde

12 okt - 26 okt
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 1.595,-

Start - einde

02 nov - 16 nov
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 1.795,-

Start - einde

16 nov - 30 nov
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 1.795,-

Start - einde

14 dec - 28 dec
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 1.795,-

Start - einde

21 dec - 04 jan
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 2.095,-

Vertrekdata 2023

Start - einde

Beschikbaarheid

Prijs

Start - einde

18 jan - 01 feb
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 1.595,-

Start - einde

01 feb - 15 feb
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 1.695,-

Start - einde

15 feb - 01 mrt
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 1.695,-

Start - einde

19 apr - 03 mei
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 1.595,-

Inclusief

 • Vliegreis
 • Alle vluchttoeslagen
 • CO2 compensatie vliegreis
 • Nederlandse reisbegeleiding
 • Lokale gids
 • Vervoer per airconditioned bus
 • Nachttrein Hué - Hanoi
 • Hotelovernachtingen
 • Alle overnachtingen inclusief ontbijt
 • Unieke overnachting op boot in Halong Bay
 • Maaltijden tijdens verblijf op de boot
 • Overnachtingen in een resort aan het tropische strand van Phan Rang
 • Boottocht over de parfumrivier bij Hué
 • Fietstocht Hoi An
 • Bezoek aan de Marble Mountains
 • Excursie naar tunnelstelsel Cu Chi
 • Excursie naar My Tho (Mekongdelta)
 • Leer meer over de Cao Dai bij een bezoek aan een tempel
 • Verken de zandduinen bij Mui Ne
 • Ontdek Po Klong Garai torens bij Phan Rang
 • Bezoek aan museum bij My Lai
 • Bezoek aan de Marble Mountains

Exclusief

Overige maaltijden, visum, entreegelden, facultatieve excursies, fooien, persoonlijke uitgaven, verzekeringen, etc.
Reserveringskosten € 25,-, bij 2 of meer personen € 40,-. Bijdrage SGR € 5,- per persoon en calamiteitenfonds € 2,50 per boeking.

Landarrangement

Je kunt deze reis boeken zonder internationale vluchten, je boekt dan zelf je vliegtickets. De prijzen voor dit landarrangement zijn vanaf €1.095,-.

Houd bij de boeking van een landarrangement er rekening mee dat voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers geldt.

Eenpersoonskamer

Alleenreizenden worden, in goed overleg, ingedeeld met andere alleenreizenden van hetzelfde geslacht. Wil je niet ingedeeld worden met een ander groepslid, dan kun je een eenpersoonskamer boeken tegen de daarvoor geldende toeslag vanaf € 225,-.

Hotelverlenging

Verlenging met accommodatie is in Saigon en Hanoi bij te boeken.

De prijs van het centraal gelegen hotel in Saigon is vanaf € 25,- per persoon per nacht op basis van logies en ontbijt in een tweepersoonskamer. De prijs voor een eenpersoonskamer is vanaf € 50,- per nacht.

In Hanoi verblijf je na afloop in een centraal gelegen middenklasse hotel. De prijs is vanaf € 24,50 op basis van logies en ontbijt in een tweepersoonskamer per persoon per nacht. De prijs voor een eenpersoonskamer is vanaf € 49,- per nacht.

De genoemde prijzen zijn zonder wijzigingskosten van de vlucht en de transfer van/naar de luchthaven.


Vluchttoeslagen (inbegrepen)

Luchtvaartmaatschappijen berekenen naast luchthavenbelastingen, ook brandstof- en veiligheidstoeslagen. Bij Djoser zijn al deze toeslagen in de reissom inbegrepen. Bij een tussentijdse verhoging van de toeslagen door de luchtvaartmaatschappijen berekent Djoser deze kosten niet door. Je komt dus achteraf nooit voor verrassingen te staan.

Groepssamenstelling en groepsgrootte

Onze groepen bestaan uit zowel samenreizende als alleengaande reizigers. Reis je alleen, dan vind je zeker snel aansluiting in onze kleine groepen.

Wil je meer specifieke informatie over de samenstelling van de groep en vertrekdatum van jouw keuze dan kunnen we je telefonisch (071 - 5126400, België: 09 223 00 69) meer informatie geven over bijvoorbeeld leeftijden en het aantal mannen, vrouwen of alleengaande reizigers.

Gemiddeld bestaan de groepen uit 16 deelnemers, het maximum is 20.

De gemiddelde groepsgrootte om de reis door te laten gaan is 10.

Bij een aantal vertrekdata zie je 'Vertrek Gegarandeerd' of 'Vertrek Informatie' vermeld staan. Voor meer informatie over doorgang van de reis en gegarandeerd vertrek: V

Vertrek informatie

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren. Dit op basis van eerdere ervaringen en boekingen in dit reisseizoen.

Om een groepsreis te garanderen en uit te kunnen voeren is een minimum aantal deelnemers nodig. Dit aantal staat bij betreffende reis vermeld onder het kopje 'Groepssamenstelling en groepsgrootte'. In het uitzonderlijke geval dat het minimum aantal deelnemers niet wordt bereikt en de reis niet door kan gaan, hoor je dit ruim van te voren, doch uiterlijk 21 dagen voor vertrek. Djoser zal altijd haar uiterste best doen om een gewenste alternatieve reis en/of vetrekdatum aan te bieden, waarbij je per persoon eenmalig € 50,- korting krijgt. Volledige restitutie van de reissom, inclusief eventuele via Djoser afgesloten verzekeringen die op de factuur staan (met uitzondering van eventuele kosten van zelf geregelde visa, vaccinaties en andere persoonlijke uitgaven) is natuurlijk ook mogelijk. In het geval dat een reis niet kan doorgaan als gevolg van een overmachtsituatie kunnen er andere voorwaarden gelden waarbij geen volledige restitutie mogelijk is.

Nog bedenktijd nodig? Dan kun je tot een paar maanden voor vertrek een optie op een reis nemen. Zo’n voorlopige reservering is gratis en is 7 dagen geldig. De optie wordt automatisch omgezet in een definitieve of aanvraagboeking, tenzij je deze tijdig zelf bevestigt of annuleert. Het is helaas niet mogelijk om een optie te nemen op een reis waar nog maar een aantal plaatsen beschikbaar zijn.

Praktische informatie

Accommodatie

Er zijn kamers gereserveerd in centraal gelegen en comfortabele hotels, van waaruit je makkelijk te voet, per cyclo of per fiets de stad kunt ingaan. De kamers zijn voorzien van eigen badkamer. Volgens goed Vietnamees gebruik tref je vaak een thermosfles met heet water en een doosje thee op je kamer aan. In de meeste hotels kun je desgewenst je was afgeven.

In het unieke natuurgebied van Halong Bay slapen we een nacht op een boot, de kamers zijn voorzien van eigen badkamer. Geniet vanaf het dek van de ongekende natuurpracht van dit schilderachtige watergebied.

Bekijk hotelreviews op Tripadvisor

Saigon Rang Dong Hotel
Saigon A25 Hotel
Phan Rang TTC Resort Premium
Qui Nhon Hai Au Seagull
Hoi An Lotus Hoi An Boutique Hotel & Spa
Hoi An Memority Hotel & Spa
Hue Park View Hotel
Hanoi Thang Long Espana

Deze selectie geeft een goed beeld van de hotels waar we op deze reis verblijven.

Eenpersoonskamer

Alleenreizenden worden, in goed overleg, ingedeeld met andere alleenreizenden van hetzelfde geslacht. Wil je niet ingedeeld worden met een ander groepslid, dan kun je een eenpersoonskamer boeken tegen de daarvoor geldende toeslag vanaf € 225,-.

 • Rang Dong Hotel Saigon kamer
 • Rang Dong Hotel Saigon

  In Saigon overnachten we in het centrum nabij de leuke Ben Thanh markt

 • Phan Rang TTC resort
 • Phan Rang TTC resort Aerial

  In Phan Rang overnachten we in een resort aan een tropische strand

 • Hai Au Seagull hotel Quinthon Vietnam
 • Hai Au Seagull hotel kamer Quinthon Vietnam
 • Hoi An Lotus zwembad

  Enkele hotels zijn voorzien van een zwembad voor een frisse duik

 • Hoi An Lotus kamer
 • Hoi An Lotus hotel ontbijt

  Bij alle overnachtingen is het ontbijt inbegrepen

 • Vietnam hotel accommodatie overnachting Djoser
 • Parkview Hotel receptie Hue Vietnam
 • Parkview Hotel kamer Hue Vietnam
 • Halong baai boot Vietnam

  In Halong Bay overnachten we op een boot en wordt je wakker met een prachtig uitzicht

 • Boot Halong baai hut
 • Hanoi Thang Long espana
 • Sapa La Casa ontbijt
 • Hanoi Thang Long espana

  Alle hotelkamers zijn voorzien van een eigen douche en toilet

Vliegreis

Emirates

Het meest voorkomende vluchtschema staat hieronder. Je kan ook het schema per vertrekdatum bekijken. Vliegtijden en -maatschappijen zijn onder voorbehoud van wijzigingen.

Kies vertrekdatum:

 • Vlucht met

  Emirates

  Traject

  Amsterdam - Dubai

  Vertrek

  15:20

  Aankomst

  23:59

 • Vlucht met

  Emirates

  Traject

  Dubai - Ho Chi Min City

  Vertrek

  09:45

  Aankomst

  20:00

 • Vlucht met

  Emirates

  Traject

  Hanoi - Dubai

  Vertrek

  01:30

  Aankomst

  05:05

 • Vlucht met

  Emirates

  Traject

  Dubai - Amsterdam

  Vertrek

  08:05

  Aankomst

  13:15


Het tijdverschil is vijf uur in de zomer en zes uur in de winter.

Emirates is de nationale luchtvaartmaatschappij van de Verenigde Arabische Emiraten. De luchtvaartmaatschappij beschikt over een zeer moderne vloot van ruim 200 toestellen en is de grootste gebruiker van ‘s werelds grootste passagierstoestel: de Airbus A380. De toestellen van Emirates zijn in alle klassen standaard voorzien van zeer comfortabele stoelen, zodat je ook in economy class genoeg beenruimte hebt. Alles stoelen zijn ook voorzien van een gerenommeerd entertainmentsysteem (Emirates won meerdere jaren op rij prijzen voor beste inflight entertainment). WiFi hoef je niet te missen aan boord, dat kan je namelijk aanschaffen. De catering aan boord is uitstekend met voldoende keuze uit maaltijden en drankjes. Kortom, bij Emirates is een comfortabele reis verzekerd.

Djoser compenseert de CO2-uitstoot van je vlucht

Reizen is verrijkend, maar laat ook zijn sporen achter in de vorm van broeikasgassen, waaronder CO2. Door de CO2-uitstoot van de vlucht te compenseren kan ergens anders ter wereld dezelfde hoeveelheid CO2 worden voorkomen, want de vliegreis naar je bestemming is veruit het meest belastend voor ons milieu. Samen met de Southpole Group, de wereldmarktleider in het uitvoeren van CO2-reductie projecten, en de ANVR hebben we gekozen voor verschillende projecten in Thailand en Indonesië.

Met CO2-compensatie doen we dus iets terug voor het klimaat én voor de lokale bevolking. Djoser compenseert alle vluchten van de Djoserreizigers en ook de vliegreizen van haar medewerkers.

Landarrangement

Je kunt deze reis boeken zonder internationale vluchten, je boekt dan zelf je vliegtickets. De prijzen voor dit landarrangement zijn vanaf €1.095,-.

Houd bij de boeking van een landarrangement er rekening mee dat voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers geldt.

Vervoer

Tijdens de reis wordt er gereisd met een bus, trein en boot. De meeste trajecten in Vietnam reizen we met een eigen, comfortabele bus die is voorzien van airconditioning. De reistijden variëren van enkele uren tot een hele dag.

De eigen bus geeft de mogelijkheid om onderweg regelmatig te stoppen: voor een wandeling, de bezichtiging van een monument of het bezoeken van een marktje. In de plaatsen waar we overnachten wordt de bus niet gebruikt.

Het traject Hué naar Hanoi wordt per nachttrein afgelegd, waar slaapplaatsen in vierpersoonscoupés zijn gereserveerd.

Vietnam bekijken we ook vanaf het water: in Halong Bay maken we namelijk een boottocht met overnachting. De waterrijke Mekongdelta en de kuststrook bij Nha Trang lenen zich bovendien ook uitstekend voor (facultatieve) boottrips met een groep of op eigen gelegenheid.

 • Vietnam Cathay Pacific luchtvaartmaatschappij Djoser
 • Bus Vietnam

  De comfortabele bus is voorzien van airconditioning

 • Bus binnekant Vietnam
 • Vietnam with temple
 • Trein Hanoi Hue landschap Vietnam
 • Vietnam Accommodatie overnachting Djoser

  We overnachten in de trein in een vierpersoons coupe

 • Trein Hanoi Hue Vietnam
 • Halong Bay boot Vietnam

  We varen in Halong Bay met onze eigen boot

Bij de reis inbegrepen

 • Vliegreis
 • Alle vluchttoeslagen
 • CO2 compensatie vliegreis
 • Nederlandse reisbegeleiding
 • Lokale gids
 • Vervoer per airconditioned bus
 • Nachttrein Hué - Hanoi
 • Hotelovernachtingen
 • Alle overnachtingen inclusief ontbijt
 • Unieke overnachting op boot in Halong Bay
 • Maaltijden tijdens verblijf op de boot
 • Overnachtingen in een resort aan het tropische strand van Phan Rang
 • Boottocht over de parfumrivier bij Hué
 • Fietstocht Hoi An
 • Bezoek aan de Marble Mountains
 • Excursie naar tunnelstelsel Cu Chi
 • Excursie naar My Tho (Mekongdelta)
 • Leer meer over de Cao Dai bij een bezoek aan een tempel
 • Verken de zandduinen bij Mui Ne
 • Ontdek Po Klong Garai torens bij Phan Rang
 • Bezoek aan museum bij My Lai
 • Bezoek aan de Marble Mountains

Excursies

Dame rijstveld VietnamBij Djoser bepaal je zelf welke bezienswaardigheden je de moeite waard vindt om te bezoeken. De een bekijkt graag de onderwaterwereld van Nha Trang door een snorkelbril, terwijl de ander liever geniet van een dagje ontspannen in een modderbad. In de meeste gevallen kun je zelf of met groepsgenoten, al dan niet met hulp van onze reisbegeleiding, er te voet of met lokaal vervoer erop uit trekken. Toegangsgelden zijn dan ook niet bij de reissom inbegrepen, zodat je alle vrijheid hebt om je eigen plan te trekken.

Sommige bezienswaardigheden mag je niet missen, zijn slecht bereikbaar of liggen 'en route' naar onze volgende overnachtingsplaats. Dergelijke excursies zijn bij Djoser in het programma opgenomen. Bij deze excursies zijn de entreegelden exclusief.

Tijdens deze reis door Vietnam zijn de volgende excursies in het reisprogramma inbegrepen:

 • Een bezoek aan de Cu Chi tunnels. Hier kom je alles te weten over het ondergrondse tunnelnetwerk die de Vietnamezen creëerden in de strijd tegen de Amerikanen tijdens de Vietnamoorlog. Je kunt hier zien hoe deze strijders ondergronds leefden en ’s nachts ten aanval naar buiten kwamen. Kruip zelf door de tunnels en ervaar het leven van een Vietnamese strijder.
 • Een bezoek aan een Cao Dai tempel. De Cao Dai tempel is een indrukwekkende kleurrijke tempel van een relatief nieuw geloof. Aanhangers pogen de ideale religie te creëren. 
 • Op de fiets ontdekken we Hoi An. Tussen de rijstvelden ontmoeten we de lokale bevolking en zie we waterbuffels aan het werk.
 • Een bezoek aan de Po Klong Garai tempel. Waan je even in het Champa rijk in deze prachtige Hindoeïstische tempel.
 • De Mekongdelta verkennen we per boot bij My Tho.
 • We bezoeken My Lai, hier leren we meer over het bloedbad dat hier werd aangericht tijdens de Vietnam oorlog.
 • De Marble Mountains bezoeken we onderweg naar Hué. Hier kun je een wandeling maken over de rotsen die bestaan uit marmer en zandsteen. Laat je verrassen door de mooie omgeving waar je ook een aantal grotten en tempels kunt bewonderen.
 • Een boottocht over de Parfumrivier in Hué, die zijn naam te danken heeft aan geuren die hij mee voerde van de wouden verderop. Onderweg leggen we aan bij de Thien Mu Pagode
 • De overnachting op de boot in het mystieke Halong Bay.


In Vietnam zijn nog vele andere excursies of bezienswaardigheden die zeker de moeite waard zijn. Hieronder enkele voorbeelden:

 • Een cyclo-tocht door Saigon of Hanoi. Laat je fietsen op een echte Vietnamese cyclo, bekijk verschillende hoogtepunten en laat de sfeer van de stad op je inwerken.
 • Laat je een nieuwe outfit aanmeten in Hoi An. Een jas, een broek, jurk of bril, alles is hier mogelijk.
 • Leer zelf hoe je de heerlijke Vietnamese gerechten klaar kunt maken, en volg een kook cursus in Hoi An.
 • Bezoek in Hué de oude keizerlijke stad en geniet van de authentieke sfeer van deze voormalige hoofdstad.

Reisdocumenten

 • E-ticket. Meer informatie over de vlucht ontvang je ongeveer 2 weken voor vertrek. 
 • Paspoort, dat bij vertrek uit Vietnam nog minstens zes maanden geldig is.
 • Visum voor Vietnam, kosten € 65,- via ambassade of 25 USD via online e-visumaanvraag.

  Je kunt de visumaanvraag voor Vietnam zelf regelen bij de betreffende ambassade of een e-visum online aanvragen, maar je kunt dit ook laten verzorgen via Djoser en het Visumburo. In dit laatste geval brengen we naast de kosten van het visum € 30,- bemiddelingskosten per visum in rekening. In beide gevallen ontvang je 4 weken voor vertrek een mail met meer informatie over de aanvraag.

Geldzaken

In Vietnam betaal je met de Vietnamese Dong. Kijk voor de actuele koersen op oanda.com.

Pinnen: In alle plaatsen zijn geldautomaten.
Contant: euro’s of dollars
Creditcards: op enkele plaatsen in Vietnam kun je geld opnemen.

Als richtlijn voor uitgaven die niet bij de reissom zijn inbegrepen, zoals maaltijden, entreegelden, facultatieve excursies en persoonlijke uitgaven geldt minimaal € 200,- per persoon per week.

Het is in Vietnam gebruikelijk om fooien te geven voor verleende diensten. Om te voorkomen dat je steeds fooien uit moet delen, wordt aan het begin van de reis een fooienpot ingesteld, waaruit de (gezamenlijke) tips aan de chauffeurs, gidsen, hotelpersoneel e.d. worden betaald. De richtlijn voor de fooienpot voor deze reis bedraagt € 30,- Bij kleinere groepen is dit bedrag hoger. Uiteraard kunt u altijd inzage krijgen in de besteding en wordt het eventueel overgebleven geld teruggegeven.

Maaltijden

Dame markt eten stokbrood VietnamHet ontbijt is bij de reissom inbegrepen. Meestal is er een buffet met vers stokbrood, boter, jam, ei of smeerkaas, maar ook kun je kiezen voor een echt Vietnamees ontbijt van rijst en noedels. Verder kun je zelf bepalen wat, waar en met wie je gaat eten.

Tijdens het verblijf op de boot in Halong Bay wordt er een heerlijke uitgebreide lunch en diner geserveerd met veel verse vis. De kosten hiervoor zijn bij de reissom inbegrepen.

Er zijn bijna 500 traditionele gerechten te vinden in de Vietnamese keuken. Geliefd zijn de kleine loempia's met verschillende vullingen. Als hoofdmaaltijd kun je kiezen uit rijst met groente en vlees of vis. De 'pho', de populaire soep met noedels, groenten en vaak vlees of vis, wordt eigenlijk de gehele dag, maar vooral 's ochtends vroeg gegeten. Daarnaast zijn er ook Chinese restaurantjes en hier en daar tref je Europese gerechten op de kaart aan. De prijs van een maaltijd ligt, afhankelijk van wat en waar je eet, tussen twee en vijf euro. Vietnamese restaurantjes zien er over het algemeen weliswaar uiterst eenvoudig en wat rommelig uit, maar het eten is er heerlijk en doorgaans betrouwbaar. Ten slotte: men is gewend om met stokjes te eten, bestek krijg je niet overal vanzelfsprekend. Thee wordt algemeen gedronken, koffie is ook overal verkrijgbaar, evenals bronwater en frisdranken.

Gezondheid

Voor deze reis wordt aangeraden:

Vaccinaties tegen DTP, tyfus en hepatitis A

Het is verstandig enigszins te letten op wat je eet. Tevens raden we je aan een kleine medische kit mee te nemen met o.a. paracetamol en middelen tegen darmstoornissen. De reisbegeleiding is overigens ook in het bezit van een medische set, met daarin steriel medisch hulpmateriaal. 

Voor vaccinaties werkt Djoser samen met Thuisvaccinatie.nl. Het is de grootste landelijke organisatie voor reisvaccinaties aan huis. De deskundige artsen komen bij je langs wanneer het jou uitkomt. Ook ‘s avonds en in het weekend of op het werk. En sturen (indien mogelijk) de rekening rechtstreeks naar de zorgverzekeraar. De tarieven zijn vergelijkbaar met andere vaccinatie instellingen. Je kunt gemakkelijk online een afspraak maken. Voor een advies per land kun je ook de website raadplegen van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering lcr.nl of itg.be.

Logo ThuisVaccinatie.nl

Reizen en Covid-19

We kunnen naar steeds meer landen veilig en verantwoord op reis. Uiteraard voeren we reizen uit naar landen met een groen of geel reisadvies, maar ook zijn reizen naar een aantal landen met een oranje reisadvies mogelijk. Een overzicht van landen waar je nu met Djoser naar toe kan vind je hier. Voor actuele informatie over inreisbeperkingen en voorwaarden adviseren wij je de website met de reisadviezen van het Ministerie van Buitenlandse Zaken te raadplegen. Om deel te kunnen nemen aan een Djoserreis moet je volledig gevaccineerd zijn, voor de veiligheid en een soepel verloop van de reis.

Uiteraard hebben we frequent contact met onze agentschappen. Hierdoor zijn we goed op de hoogte van de lokale omstandigheden en regels. Houd er rekening mee dat lokale regelgeving aan verandering onderhevig kan zijn. Na boeking houden wij je over deze regels en voorwaarden via "Mijn Djoser" op de hoogte.

Met onze lokale vertegenwoordiger, onze 24/7 bereikbaarheid/bijstand én de aanwezigheid van een reisbegeleider, reis je met Djoser met een gerust gevoel.

Hotelverlenging

Verlenging met accommodatie is in Saigon en Hanoi bij te boeken.

De prijs van het centraal gelegen hotel in Saigon is vanaf € 25,- per persoon per nacht op basis van logies en ontbijt in een tweepersoonskamer. De prijs voor een eenpersoonskamer is vanaf € 50,- per nacht.

In Hanoi verblijf je na afloop in een centraal gelegen middenklasse hotel. De prijs is vanaf € 24,50 op basis van logies en ontbijt in een tweepersoonskamer per persoon per nacht. De prijs voor een eenpersoonskamer is vanaf € 49,- per nacht.

De genoemde prijzen zijn zonder wijzigingskosten van de vlucht en de transfer van/naar de luchthaven.


Klimaat en geografie

De enorme uitgestrektheid van Vietnam en de hoogteverschillen hebben tot gevolg dat er verschillende klimaatzones te onderscheiden zijn. Er is dan ook niet echt sprake van goede of slechte seizoenen om dit land te bezoeken. Is een regio in een bepaalde tijd wat koeler en vochtiger, dan is een andere regio in dezelfde tijd juist heerlijk zonnig en droog of omgekeerd. In het noorden heerst een subtropisch klimaat met warme zomers en milde winters. De temperatuur in Hanoi bijvoorbeeld ligt tussen 17° en 29°C. Het zuiden en midden van Vietnam kennen een warm tropisch klimaat met temperaturen tussen 20° en 35°C.

Er zijn twee verschillende vochtige perioden te onderscheiden. Tussen oktober en april is er een relatief vochtige tijd in het noordelijk deel van Vietnam, ongeveer tot het centraal gelegen Da Nang. Van mei tot oktober is het in het zuiden warm, vochtig weer. In de regenperiode valt er regelmatig een forse bui, meestal aan het eind van de middag en 's nachts. De hoeveelheid regen verschilt evenwel sterk per plaats en regio.
 

Reisbegeleiding en gidsen

Sommige reizen worden begeleid door een Nederlandssprekende reisbegeleider en sommige door een lokale gids. Bij vertrekdata/prijs kun je zien op welke data er lokale Engelssprekende reisbegeleiding mee gaat.

Op de meeste vertrekdata begeleidt een enthousiaste Nederlandse reisbegeleider de reis. Onze reisbegeleiders zijn zeer ervaren en bevlogen reizigers en vertellen onderweg leuke weetjes over de bestemming. Zij zorgen dat de reis soepel verloopt en zijn het aanspreekpunt voor vragen en wensen. De eigen passie, in combinatie met een uitgebreide training en inwerkprocedure, vormt de basis voor hun deskundigheid en professionaliteit.

Een lokale gids, vertelt uitgebreid over het land; van de lokale gebruiken, religieuze invloeden tot culturele achtergronden.

Veelgestelde vragen

Hoe reizen we door Vietnam?

We maken voornamelijk gebruik van een eigen, comfortabele bus met airconditioning. Zo kunnen we stoppen waar we willen, bijvoorbeeld om een dorpje te bezoeken of voor een mooi uitzicht onderweg. Van Hué naar Hanoi reizen we per trein.

Waar overnachten we?

Kan ik pinnen in Vietnam?

Gaat er een Nederlandse reisbegeleider mee of een lokale gids?

Werken jullie samen met duurzame projecten in Vietnam?

Heb ik een visum nodig voor deze reis naar Vietnam?

Hoe ziet het visumformulier van Vietnam er uit?

Hoe groot zijn de groepen?

Moet ik voor Vietnam malariapillen slikken?

Hoe is de elektriciteitsvoorziening in Vietnam?

Kan ik tijdens de reis naar huis bellen of e-mailen?

Stel je eigen vraag

Bekijk alle veelgestelde vragen

Reviews Vietnam reizen

Gemiddelde beoordeling: 8,5

 • Een geweldige ervaring! Het aanbod is zeer gevarieerd: cultuur, natuur, ontspanning,.... alles om het mooie Vietnam te ontdekken! Wij hadden een super gezellige groep en een aangename professionele gids. Soms een hoger tempo maar toch voldoende vrije tijd. Hier zal ik nog lang van kunnen nagenieten!

  9,0

  9,0
 • Mooie reis met leuke groep en goede Vietnamese gids Teddy. Hoi An en Haylong Bay zullen zeker bijblijven, alsook het lekkere eten in de diverse restaurants.Het evenwicht tussen groepsreis en vrije tijd is door ons zeker geapprecieerd geworden. Te weinig tijd in Hanoi door inkorten van programma

  7,0

  7,0
 • Een drukke (15 dagen is te kort voor zo'n land), beklijvende reis, mooi en interessant land, vriendelijke mensen. Zwerfvuil is echter alomtegenwoordig. Prima reisbegeleidster en gids Hoa was ook OK. Te weinig actieve reis voor ons, maar dat wisten we vooraf.

  8,0

  8,0
 • Ik heb dankzij de Nederlandse gids Margriet en de Vietnamese gids Peace een superleuke reis gehad. Margriet kan geweldig goed organiseren. Hotels, eten, vervoer en excursies waren perfect geregeld. De Vietnamese gids was er voor info over Vietnam. Je kon hem alles vragen. Ik had veel plezier.

  10,0

  10,0
 • Hele mooie reis om het land te leren kennen. Super reisbegeleider. Uitleg bij bezoek aan bezienswaardigheden had beter gekund.

  9,0

  9,0
 • De reisbegeleidster was top, zorgzaam attent en alles prima gepland. Een prachtige reis met veel afwisseling

  9,0

  9,0
 • Fijne reis met zeer gezellige coöperatieve groep, hetgeen gezien het soms chaotische karakter van Vietnam goed van pas kwam. Erg veel buskilometers

  8,0

  8,0
 • Fantastische reis met supersympathieke reisgeNOTEN.

  9,0

  9,0
 • Intense reiservaring door een land met een droef verleden, maar een hoopvolle blik op de toekomst. Van bromfietsen in Saigon tot lichtjes in Hoi an. Van een beklijvend bezoek aan het uitgemoorde dorp My lai tot zotte feestjes in Na trang en ontspannende boottripjes in het prachtige Halong Bay.

  9,0

  9,0
 • Fantastische reis met een leuke groep en geweldige gidsen. Veel gezien, geleerd en heerlijk gegeten. Door al het moois wat er te zien en te doen is ligt het tempo wel hoog. Goede reden om nog een terug te gaan ;)

  8,0

  8,0
 • Een prachtige reis, ontzettend veel gezien en gedaan met een heel fijne groep! Het is een intensief en divers programma. De reisbegeleiding was top en de lokale gids ook erg waardevol. Zeker de moeite waard!

  9,0

  9,0
 • Voor ons de tweede maal met Djoser op reis. Ook nu een mooie reis met afwisselend cultuur en natuur met Halong Bay als hoogtepunt. Super toffe groep. Veel gelachen, genoten en indrukken opgedaan. Wel een reis met een stevig tempo.

  8,0

  8,0
 • Wij hebben genoten van deze mooie reis! Met name dankzij een superleuke (kleine) groep en een fantastische lokale reisbegeleider hebben we een deel van Vietnam op een leuke manier ontdekt. Noord-Vietnam doen we een andere keer!

  8,0

  8,0
 • De reis geeft een goed beeld van Vietnam tot aan Hanoi. Noord Vietnam wordt niet bereikt maar dat verdiend een tweede reis. De Vietnamees gids was zeer ervaren en wist voor elk vrij moment ook mooie opties had. De kleine groep maakte de reis zeer interessant!

  8,0

  8,0
 • Adembenemende reis! Betoverend land. Vriendelijke bevolking, die je vrolijk en met een glimlach tegemoet treedt. Zalig eten, verfijnd en licht verteerbaar - afgezien van de warme handdoekjes die ik aanzag voor springrolls :p Er valt nog veel meer te proeven en ontdekken, in dit prettige oord!

  9,0

  9,0
 • Hele mooie reis. Veel vrijheid voor eigen ontdekkingen. We zijn er met het Vietnamese Nieuwjaar (14 t/m 28 februari) Heel bijzonder. Alles is mooi versierd met gele bloemen. Alle lof voor onze plaatselijke gids Liem. Hij vertelt veel, vooral over het gewone dagelijkse leven. Een 10 voor Liem.

  9,0

  9,0
 • Mooie reis. Leuke reisbegeleider. Zeer goede lokale gids.

  8,0

  8,0
 • Prima reis met prima begeleiding. Enthousiasme en kennis van lokale Vietnamese begeleider was van hoog niveau; hij was zeer geliefd. Erg tevreden over de hotels: zowel qua kwaliteit (sanitair en ontbijt) als locaties. Niet doorgaan fietstocht vond ik een groot gemis alsmede teveel stad gezien.

  8,0

  8,0
 • Uitstekend georganiseerd en geleid. Prettige groep. Programma wat oppervlakkig en vluchtig. Lokale gids kundig, informatief en eerlijk. Reis is niet zwaar en de hotels zijn zeer comfortabel.

  8,0

  8,0
 • Een reis met zeer veel indrukken, met een zeer aangename groep en goede reisleidster.

  8,0

  8,0
 • Mooie reis, maar wel inspannend vanwege lange busritten die in de mate van het mogelijke werden onderbroken door kleine stops of het bezichtigen van een monument of site. Het enige negatieve punt is het hotel in Nah Trang, is toch wat outdated. Zeer goede begeleiding van Monique en Ti !!!!

  9,0

  9,0
 • Ik heb een heerlijke rondreis gehad. Deels te danken aan de groep maar ook aan de fantastische reisbegeleider. Heel veel geleerd over Vietnam.

  8,0

  8,0
 • Een geweldige reis die ik nooit zal vergeten. een top reisleider, top chauffeur. Heel veel geleerd van de cultuur en fijne reisgenoten.

  10,0

  10,0
 • Heerlijke reis gemaakt door Vietnam met Djoser. Mooi en intensief programma. Uitstekende Nederlandse en Vietnamese gids. Leuk reisgezelschap, waar voor je geld.

  8,0

  8,0
 • SUPER !

  8,0

  8,0
Bekijk alle reviews

Plaats een review

Daarom Djoser

 • Comfortabele vluchten met Emirates
 • Nederlandse reisbegeleiding en lokale gids
 • Unieke overnachting op boot in Halong Bay inclusief maaltijden
 • Excursie naar tunnelstelsel Cu Chi
 • Excursie My Tho (Mekongdelta)
 • Alle highlights van Vietnam 

Klantwaardering

8,5

Een geweldige ervaring! Het aanbod is zeer gevarieerd: cultu...
Een geweldige ervaring! Het aanbod is zeer gevarieerd: cultuur, natuur, ontspanning,.... alles om het mooie Vietnam te ontdekken! Wij hadden een super gezellige groep en een aangename professionele gids. Soms een hoger tempo maar toch voldoende vrije tijd. Hier zal ik nog lang van kunnen nagenieten!

Natacha T. - 9,0
Mooie reis met leuke groep en goede Vietnamese gids Teddy. H...
Mooie reis met leuke groep en goede Vietnamese gids Teddy. Hoi An en Haylong Bay zullen zeker bijblijven, alsook het lekkere eten in de diverse restaurants.Het evenwicht tussen groepsreis en vrije tijd is door ons zeker geapprecieerd geworden. Te weinig tijd in Hanoi door inkorten van programma

JEAN-PAUL H. - 7,0
Een drukke (15 dagen is te kort voor zo'n land), beklijvende...
Een drukke (15 dagen is te kort voor zo'n land), beklijvende reis, mooi en interessant land, vriendelijke mensen. Zwerfvuil is echter alomtegenwoordig. Prima reisbegeleidster en gids Hoa was ook OK. Te weinig actieve reis voor ons, maar dat wisten we vooraf.

Frank en Suzanna - 8,0

Bekijk hotel reviews op

Het weer in Vietnam

Het weer in Vietnam

26°C

Terug naar boven