Bekijk de Rondreis Vietnam, 22 dagen van Djoser

Rondreis Vietnam 22 dagen

Van rijstvelden tot sfeervolle steden

In de Vietnamese steden Saigon en Hanoi is de Franse invloed nog zichtbaar in zowel de architectuur als in de keuken. Er zijn zelfs croissants en stokbroodjes verkrijgbaar. In de Mekongdelta kom je in aanraking met het leven op het platteland en tijdens een boottochtje kun je goed het dagelijks leven gadeslaan. In Phan Rang kun je ontspannen aan het strand of bezienswaardigheden bezoeken in het binnenland. We brengen een bezoek aan het schilderachtige Hoi An en de oude keizerlijke stad Hué. Bij Sa Pa maak je kennis met de kleurrijke bewoners uit de bergdorpen. Bijzonder is het verblijf in het schilderachtige Halong Bay met zijn talloze grillige rotseilandjes.

Van:
Aan:


Routekaart Rondreis Vietnam, 22 dagen
 1. Amsterdam - Saigon
 2. aankomst Saigon
 3. Saigon, excursie Cu Chi
 4. Saigon, excursie Mekongdelta
 5. Saigon - Mui Ne - Phan Rang
 6. Phan Rang
 7. Phan Rang - Qui Nhon
 8. Qui Nhon - Tam Quan - My Lai - Hoi An
 9. Hoi An, fietstocht
 10. Hoi An
 11. Hoi An - Marble Mountains - Hué
 12. Hué - avondvlucht naar Hanoi - Ninh Binh
 13. Ninh Binh
 14. Ninh Binh - boottocht Halong Bay (overnachting op boot)
 15. Halong Bay - Hanoi
 16. Hanoi - Bac Ha (homestay)
 17. Bac Ha - Sa Pa
 18. Sa Pa
 19. Sa Pa - Hanoi
 20. Hanoi
 21. Hanoi - Amsterdam
 22. aankomst Amsterdam

Route op datum:

Reisbeschrijving

Bezoek het fascinerende ondergrondse tunnelsysteem

Dag 1 Amsterdam - Saigon
Dag 2 aankomst Saigon
Dag 3 Saigon, excursie Cu Chi-tunnels
Dag 4 Saigon, excursie Mekongdelta (bezoek Cao Dai, drijvende markt, fietstocht)

Ho Chi Minh City Vietnam DjoserHo Chi Minh-stad, ofwel Saigon, is een miljoenenstad en een belangrijke haven en centrum voor industrie, handel en internationale communicatie. Na de tweedeling van het land in 1954 werd Saigon hoofdstad van de Republiek Vietnam. Na de intocht van de noordelijke legers in 1976 gaven de revolutionaire autoriteiten de stad de naam Ho Chi Minh-stad, maar de meeste inwoners blijven het Saigon noemen. Al op weg naar het hotel valt op dat de veelal met fleurig groene bomen geflankeerde straten zijn gevuld met een eindeloze stroom fietsen en heel veel brommers!

Zoals de Fransen en later de Amerikanen de westerse cultuur en architectuur in Saigon brachten, gaven de Vietnamezen tegenwicht door overal pagodes en tempels neer te zetten.

Dame markt VietnamOm de stad te bekijken kun je het beste wandelen of een cyclo huren. Fraaie voorbeelden van Franse architectuur zijn het postkantoor, het 'Hotel de Ville' ofwel het stadhuis, en de kathedraal. Bezoek ook het War Remnant Museum, het Museum van de Revolutie, het historisch museum of het Ho Chi Minh museum en trek vooral een paar uur uit voor de levendige Chinese wijk en de fascinerende Ben Thanh markt waar je alles kunt kopen wat de gemiddelde Vietnamees eet, draagt of gebruikt. Op dag 3 brengen we in de ochtend een bezoek aan Cu Chi. Dit als een museum ingericht stuk van het tunnelnetwerk van Cu Chi was in de zestiger jaren een uitgestrekt verzetsbolwerk van de Vietcong in deze provincie.

Vaar over de Mekongdelta

Rijstveld mensen VietnamMet onze eigen bus rijden we in enkele uren naar de zuidelijke delta, het meest welvarende en dichtbevolkte deel van Vietnam. Talloze vertakkingen van de Mekongrivier maken dit vlakke gebied uiterst vruchtbaar. Waar je ook rijdt, overal zie je sappig groene rijstvelden en akkertjes waarop ananas, kokosnoten, pinda's of tabak verbouwd wordt.

Aangekomen in Cai Be maken we allereerst een stop bij een fraai gekleurde tempel van één van de meest intrigerende sektes in Vietnam, de Cao Dai-sekte. Deze sekte poogt een ideale religie te creëren wat resulteert in een kleurrijke mengelmoes van Boeddhisme, Confucianisme, Taoïsme, Vietnamees spiritualisme en het Christendom.

Can Tho drijvende markt VietnamWe stappen in Cai Be op de boot om een kijkje te nemen bij één van de drijvende markten in de Mekongdelta. Op de boten worden stapels ananassen en groenten verkocht. Vroeger kwam men van heinde en verre om de verse oogst en visvangst op de boten te verhandelen. Een bijzondere traditie, die vanwege nieuwe bruggen en wegen helaas langzaam minder belangrijk wordt. De boottocht is daarnaast een leuke manier om het dagelijks leven gade te slaan van de mensen die in simpele huizen op palen langs de rivier wonen. Zittend op hun veranda doen vrouwen de was, of bereiden ze het eten. Kinderen poedelen wat en krijgen hun eerste zwemlessen terwijl ze je met luidruchtig enthousiasme begroeten.

De boot zet ons af op het pittoreske Tan Phong eiland. Hier vervolgen we onze weg per roeiboot om zo door de smalle kanalen van de Mekongdelta te manoeuvreren. De tocht voert door weelderige groene fruitboomgaarden, waar we doorheen kunnen struinen en kunnen proeven van exotische vruchten. Na de lunch zullen we Tan Phong eiland verder verkennen per fiets, regelmatig zullen we onderweg stoppen bij ambachtelijke lokale bedrijfjes om zo meer te leren over het leven in de Mekongdelta. 

Ontspan aan de stranden bij Phan Rang

Dag 5 Saigon - Mui Ne - Phan Rang
Dag 6 Phan Rang

We reizen door naar het prachtig gelegen Phan Rang waar je op het strand onder de wuivende palmbomen heerlijk tot rust komt. Onderweg maken we eerst een stop bij de zandduinen van Mui Ne, beroemd vanwege de prachtige witte en rode duinen. Bij de witte zandduinen waan je je in een woestijn zoals de Sahara, voor de avonturiers bestaat er hier de mogelijkheid om een quad te huren om over de zandheuvels te rijden. De nabijgelegen rode zandduinen lenen zich voor prachtige foto’s, of een leuke sleetocht van één van de heuvels.

Aan het einde van de dag bereiken we Phan Rang. Deze, nog onbekende, badplaats is ideaal voor strandliefhebbers: je vindt er een kilometerslang strand, turkooizen zee, schaduw van palmbomen en restaurantjes waar je een ruime keuze uit de zeefauna op je bord kunt krijgen.

strand Nha Trang Vietnam DjoserNaast lekker genieten van de zon op het strand, zijn er nog genoeg andere activiteiten te ondernemen. Bezoek bijvoorbeeld een van de oudste pottenbakkerdorpen van Vietnam, Bau Truc. Hier zie je hoe de etnische Cham-minderheid nog op traditionele wijze potten vervaardigd. Of maak een mooie snorkelexcursie in de Vinh Hy-baai.

Ervaar de gezellige sfeer in Hoi An 

Dag 7 Phan Rang - Qui Nhon
Dag 8 Qui Nhon - Tam Quan - My Lai - Hoi An
Dag 9 Hoi An, fietstocht
Dag 10 Hoi An

Po Klong Garai toren VietnamDe volgende dag reizen we noordelijk richting Qui Nhon. Onderweg bezoeken we de Po Klong Garai-torens. Deze op de top van een heuvel gelegen hindoeïstische tempels zijn in de 13e eeuw gebouwd. Vanaf de heuvel heb je een prachtig uitzicht over de omgeving en de rode bakstenen van de tempel. In Qui Nhon kun je een heerlijke wandeling over de boulevard aan het strand maken. Hier kom je aan het eind van de middag aan in het prachtige, aan het strand gelegen hotel. De volgende dag reizen we uitgerust door naar Hoi An. Tijdens de rit naar Hoi An maken we een stop in het in de oorlog getroffen plaatsje My Lai. Bekend van het bloedbad dat er in 1968 door Amerikaanse soldaten werd aangericht. Er kwamen vele onschuldige burgers om het leven omdat de Amerikanen dachten dat er in het dorp Vietcong-strijders zaten.

Er is reden te over om in Hoi An twee volle dagen te spenderen. Dit aan de oevers van de Thu Bon-rivier gesitueerde stadje was voorheen een bloeiende haven en een ontmoetingspunt van de westerse en de oosterse cultuur.

Aan het begin van de 16e eeuw ontdekten de Portugezen de kust bij Hoi An, spoedig gevolgd door de eerste westerse handelaren en vervolgens de Chinezen, Japanners, Nederlanders, Engelsen en Fransen. Enkele eeuwen lang was Hoi An zowel een buitengewoon florerende havenstad als een toonaangevend cultureel centrum. Rond 1900 veranderde de sociale en natuurlijke omgeving drastisch en Hoi An verviel tot een slaperig stadje.

Hoi An rivier VietnamJe kunt urenlang door het centrum slenteren. Honderden tempels, gemeenschapshuizen, woonhuizen, winkels, al dan niet mede dankzij steun van UNESCO gerestaureerd, sieren de straten van de oude Japanse en Chinese wijk. Een blikvanger is de overdekte Japanse roze brug. Vlakbij staan schitterende huizen van rijke Chinese handelaren die tegenwoordig door de erfgenamen opengesteld zijn voor publiek. Zo kun je in het Tan Ky huis een rondleiding krijgen van de bewoners, een eerbiedwaardige oude familie. De huizen zijn vaak gedecoreerd met donkerhouten kolommen en verguld houtsnijwerk, bonsaiboompjes en allerlei oud Chinees spul.

De beste manier om de omgeving van Hoi An te bewonderen is door middel van de fietstocht die door Djoser wordt georganiseerd. Je komt onderweg gegarandeerd ogen tekort. Typisch Aziatische tafereeltjes trekken namelijk aan je oog voorbij: eindeloos groene rijstvelden, kinderen die in de namiddag de buffels mee naar huis voeren en druk verkeer van houten bootjes op de rivier.

Gigantische rotsformaties, grotten en rijstvelden

Dag 11 Hoi An - Marble Mountains - Hué
Dag 12 Hué - avondvlucht naar Hanoi - Ninh Binh 
Dag 13 Ninh Binh

Op weg van Hoi An naar Da Nang zie je uit het vlakke landschap opeens de grillig gevormde vijf Marble Mountains oprijzen. Vanaf de toppen heb je uitzicht over het langgerekte China Beach waar de Amerikaanse soldaten tijdens de oorlog genoten van rust en ontspanning. In de berggrotten bevinden zich boeddhistische heiligdommen en deze plek is dan ook een populaire pelgrimsplaats. 

Hue tempel VietnamTussen 1802 en 1945 was Hué de politieke hoofdstad van Vietnam en residentie van de dertien opeenvolgende keizers uit de Nguyen-dynastie. De aan de brede Huong Giang (Parfum) rivier gesitueerde stad geniet traditioneel een reputatie als cultureel, religieus en educatief centrum van Vietnam. Het stadshart wordt gedomineerd door de ruim aangelegde citadel waarvan de bouw in 1804 op last van de keizer gestart werd. Daarbinnen bevond zich een prachtig paleiscomplex dat uitsluitend voor de keizerlijke familie toegankelijk was. Helaas is dit deel, de zogenaamde Verboden Purperen Stad, tijdens het Tet-offensief in 1968 verwoest. De toegangspoort en enkele ontvangsthallen zijn inmiddels gereconstrueerd. 

In Hué maken we een boottocht over de parfumrivier waarbij we aanleggen bij de Thien Mu pagode, een van de belangrijkste boeddhistische kloosters in Vietnam met de indrukwekkende achthoekige toren Thap Phuoc Duyen die al vanaf de rivier te zien is. Ook kan men optioneel een bezoek brengen aan een van de keizerlijke graven uit de Nguyen dynastie, zoals de tombes van Tu Duc of Minh Mang. Imposante bouwwerken die een aantal kilometers buiten Hué liggen nabij de parfumrivier in een natuurlijke omgeving.

Ninh Binh VietnamRondwandelend in de idyllische omgeving met imposant beeldhouwwerk, houten paviljoentjes, vijvers en bloeiende bomen lijkt het oude Vietnam weer helemaal tot leven te komen. Na de avondvlucht van Hué naar Hanoi reizen we direct door naar het rustig gelegen Ninh Binh waar we een volledige dag tot onze beschikking hebben om deze indrukwekkende omgeving te ontdekken.

Je kunt hier optioneel kiezen voor een boottocht bij Tam Coc, dat is een gebied dat ook wel het 'Halong Bay van de binnenlanden' wordt genoemd. Vanuit de boot kun je genieten van de prachtige kalksteenbergen die omringd worden door rijstvelden. De uitzichten die je hier hebt zijn echt fenomenaal! Hier zie je het werkleven op de rijstvelden van dichtbij. Een bezoek aan de Bich Dong pagode is ook de moeite waard! Deze grottempel is gelegen op een heuvel en alleen bereikbaar via een charmant bruggetje. Een combinatie die het erg goed op de foto doet! Je hebt vanaf Bich Dong een mooi uitzicht op de omgeving.

Geniet van de ongekende natuurpracht van Halong Bay

Dag 14 Ninh Binh - boottocht Halong Bay (overnachting op boot)
Dag 15 Halong Bay - Hanoi

Halong baai Vietnam DjoserIn de loop van de middag bereiken we het unieke natuurgebied van Halong Bay. Zo'n duizend begroeide rotseilandjes van kalksteen rijzen op uit de Golf van Tonkin. Hier gaan we aan boord van onze houten cruiseboot waarop we ook de nacht zullen spenderen. Zo kun je de omgeving goed in je opnemen. Geniet vanaf het dek of al dobberend in het heldere water van de ongekende natuurpracht van dit schilderachtige watergebied. Af en toe wordt aangelegd bij een strandje of bij één van de talloze grotten. 's Middags wordt een door de bootslui klaargemaakte tongstrelende lunch geserveerd met vis, garnalen en krab. Tussen de eilandjes door zie je soms een traditionele jonk varen met zijn karakteristieke grote roodbruine zeilen.

De volgende dag rijden we naar Hanoi waar we de tijd hebben om een eerste indruk op te doen van deze Vietnamese hoofdstad. Van oudsher is Hanoi de politieke en historische hoofdstad van het verenigd Vietnam, maar toch lijkt het in vergelijking met Ho Chi Minh Stad een provinciaal stadje. In het centrum is sinds de jaren vijftig weinig veranderd, het authentieke karakter is goed bewaard gebleven. Je kunt op je gemak rondslenteren en de sfeer van de gemoedelijke stad proeven. In het centrum ligt het Hoan Kiem-meer met aan de overzijde het 'moderne centrum', de Ville Française met de warenhuizen, ambassades en hotels.

Unieke overnachting bij mensen thuis

Dag 16 Hanoi - Bac Ha (homestay)
Dag 17 Bac Ha - Sa Pa
Dag 18 Sa Pa

Sapa waterbuffel VietnamWe verlaten Hanoi en vertrekken in de richting van Bac Ha, een rustig dorpje dat bekend staat om zijn zondagsmarkt. Vroeg in de ochtend zie je de meeste bedrijvigheid op deze kleurrijke markt. Er wordt van alles verhandeld: van huisraad tot kleurrijke stoffen voor de klederdracht en van zangvogeltjes in kooien tot waterbuffels. Het is ook de ontmoetingsplaats bij uitstek voor de plaatselijke bevolking om nieuwtjes uit te wisselen en even bij te praten onder het genot van een kom pho (soep). In Bac Ha wacht ons een eenvoudige maar unieke overnachting bij mensen thuis.

We trekken met de bus verder omhoog naar Sa Pa. Onderweg geniet je van talloze fotogenieke vergezichten. Het door bossen omringde bergplaatsje Sa Pa was voorheen een bij de Fransen geliefd vakantieoord waar prachtige villa's werden gebouwd. In het centrum zie je Hmong, Mao en Thai die op de markt in Sa Pa hun inkopen komen doen of hun eigen waren aan de man brengen.

Deze bergstammen, herkenbaar aan hun kleurige volksdrachten, kom je ook tegen als je de volgende dag kiest voor een wandeltocht met een lokale gids om de dorpjes in de nabije omgeving, de May-brug of de Bac-watervallen op te zoeken. De weg omhoog door de bergen is best pittig, maar ook prachtig.

Ontdek de bruisende hoofdstad: Hanoi

Dag 19 Sa Pa - Hanoi
Dag 20 Hanoi
Dag 21 Hanoi - Amsterdam
Dag 22 aankomst Amsterdam

Hanoi VietnamDe volgende dag reizen we vanuit Sa Pa terug naar Hanoi. Na aankomst in Hanoi heb je genoeg tijd om op eigen gelegenheid de stad te ontdekken en om nog wat souvenirtjes op de kop te tikken. Geniet van een Vietnamese loempia met een lokaal gebrouwen biertje op piepkleine plastic stoeltjes. De straatjes in de 'Old Quarter' zijn een lustoord voor souvenirjagers: handgeschilderde kaarten, Chinese geborduurde vlaggen, lak- en houtsnijwerk, antiek, zijden artikelen en honderd-en-één meer leuke hebbedingen. De Dong Xuan Markt ligt in de oude wijk: hier vind je veel lokale eetkraampjes en je kunt voor een habbekrats allerlei spullen inslaan die bij ons al jaren uit, of juist weer in, de mode zijn.

In het oosten van de stad vind je het mausoleum van Ho Chi Minh, de Eén-pilaar-pagode uit de 11e eeuw, de rustieke Literatuur-tempel en de Ngoc Son-tempel. Loop ook even langs 'Hanoi Hilton', spotnaam voor de gevangenis waar Amerikanen werden vastgezet.

De volgende dag vertrekken we naar de luchthaven en vliegen we terug naar Amsterdam. In de ochtend van dag 22 kom je aan op Schiphol.

Op weg met Djoser

Bij onze reizen is geen sprake van een strak gepland reisschema. Uiteraard zijn de hotels en het vervoer van tevoren gereserveerd, maar ter plaatse kan het mogelijk zijn dat het programma aangepast dient te worden. Dit zal vanzelfsprekend in overleg met de groep plaatsvinden. De reisbegeleider biedt de meeste dagen een programma aan, maar men is zeker niet verplicht hier aan deel te nemen. Wie er liever zelf op uitgaat heeft daartoe alle vrijheid. Zo leer je een land tenslotte het beste kennen! Gemiddeld bestaan de groepen uit 16 deelnemers. De maximale groepsgrootte is 20 personen.

Lees de volledige beschrijving
Boek en reis met Djoser zekerheid Boek en reis met Djoser zekerheid

Vertrekdata 2022

Start - einde

Beschikbaarheid

Prijs

Start - einde

07 jan - 28 jan
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 2.195,-

Start - einde

28 jan - 18 feb
G
Vertrek gegarandeerd i

Beschikbaarheid

voldoende
Deelnemers
Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 1.995,-

Start - einde

18 feb - 11 mrt
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 2.095,-

Start - einde

11 mrt - 01 apr
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende
Deelnemers
Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 1.995,-

Start - einde

08 apr - 29 apr
G
Vertrek gegarandeerd i

Beschikbaarheid

voldoende
Deelnemers
Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 2.095,-

Start - einde

29 apr - 20 mei
V
Vertrek informatie i
i
Lokale Engelstalige reisbegeleider

Beschikbaarheid

voldoende
Deelnemers
Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 2.095,-

Start - einde

20 mei - 10 jun
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 2.095,-

Start - einde

15 jul - 05 aug
G
Vertrek gegarandeerd i

Beschikbaarheid

voldoende
Deelnemers
Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 2.495,-

Start - einde

29 jul - 19 aug
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 2.495,-

Start - einde

16 sep - 07 okt
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 2.095,-

Start - einde

30 sep - 21 okt
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 2.095,-

Start - einde

21 okt - 11 nov
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 2.095,-

Start - einde

04 nov - 25 nov
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 1.895,-

Start - einde

11 nov - 02 dec
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 2.095,-

Start - einde

02 dec - 23 dec
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 2.095,-

Start - einde

16 dec - 06 jan
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 2.495,-

Vertrekdata 2023

Start - einde

Beschikbaarheid

Prijs

Start - einde

06 jan - 27 jan
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 2.095,-

Start - einde

27 jan - 17 feb
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 2.095,-

Start - einde

17 feb - 10 mrt
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 2.095,-

Start - einde

10 mrt - 31 mrt
V
Vertrek informatie i
i
Lokale Engels sprekende reisbegeleider

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 1.895,-

Start - einde

07 apr - 28 apr
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 2.045,-

Start - einde

28 apr - 19 mei
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 2.095,-

Start - einde

19 mei - 09 jun
V
Vertrek informatie i
i
Lokale Engels sprekende reisbegeleider

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 2.095,-

Inclusief

 • Vliegreis met Emirates
 • Alle vluchttoeslagen
 • CO2 compensatie vliegreis
 • Binnenlandse vlucht Hué - Hanoi
 • Nederlandse reisbegeleiding
 • Lokale gids
 • Vervoer per airconditioned bus
 • Hotelovernachtingen
 • Ontbijt
 • Overnachtingen in een resort aan het tropische strand van Phan Rang
 • Bijzondere overnachting bij Vietnamezen thuis in Bac Ha
 • Boottocht met overnachting Halong Bay
 • Maaltijden tijdens verblijf op de boot
 • Fietstocht Hoi An
 • Fietstocht Mekongdelta
 • Boottocht over de parfumrivier bij Hué
 • Boottocht met overnachting Halong Bay
 • Leer meer over de Cao Dai bij een bezoek aan een tempel
 • Excursie naar het tunnelstelsel Cu Chi
 • Excursie drijvende markt Cai Be in de Mekongdelta
 • Verken de zandduinen bij Mui Ne
 • Ontdek de Po Klong Garai-torens
 • Bezoek aan museum bij My Lai
 • Bezoek aan de Marble Mountains
 • Wandeling over de unieke zondagmarkt van Bac Ha

Exclusief

Overige maaltijden, visum, entreegelden, facultatieve excursies, fooien, persoonlijke uitgaven, verzekeringen, etc.
Reserveringskosten € 25,-, bij 2 of meer personen € 40,-. Bijdrage SGR € 5,- per persoon en calamiteitenfonds € 2,50 per boeking.

Landarrangement

Je kunt deze reis boeken zonder internationale vluchten, je boekt dan zelf je vliegtickets. De prijzen voor dit landarrangement zijn vanaf €1.395,-.

Houd bij de boeking van een landarrangement er rekening mee dat voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers geldt.

Eenpersoonskamer

Alleenreizenden worden, in goed overleg, ingedeeld met andere alleenreizenden van hetzelfde geslacht. Wil je niet ingedeeld worden met een ander groepslid, dan kun je een eenpersoonskamer boeken tegen de daarvoor geldende toeslag vanaf € 325,-.

In de homestay in Bac Ha beschik je echter niet over je eigen kamer.

Hotelverlenging

Verlenging mét accommodatie is in Saigon en Hanoi bij te boeken.

De prijs van het hotel in Saigon is vanaf € 25,- per persoon per nacht op basis van logies en ontbijt in een tweepersoonskamer. De prijs voor een eenpersoonskamer is vanaf € 50,- per nacht.

In Hanoi verblijf je na afloop in een centraal gelegen middenklasse hotel. De prijs is vanaf € 24,50 op basis van logies en ontbijt in een tweepersoonskamer per persoon per nacht. De prijs voor een eenpersoonskamer is vanaf € 49,- per nacht.

De genoemde prijzen zijn zonder wijzigingskosten van de vlucht en de transfer van/naar de luchthaven.


Vluchttoeslagen (inbegrepen)

Luchtvaartmaatschappijen berekenen naast luchthavenbelastingen, ook brandstof- en veiligheidstoeslagen. Bij Djoser zijn al deze toeslagen in de reissom inbegrepen. Bij een tussentijdse verhoging van de toeslagen door de luchtvaartmaatschappijen berekent Djoser deze kosten niet door. Je komt dus achteraf nooit voor verrassingen te staan.

Groepssamenstelling en groepsgrootte

Onze groepen bestaan uit samen- en alleenreizenden. Reis je alleen dan vind je zeker snel aansluiting in onze kleine groepen. De deelnemers zijn Nederlands en Belgisch. Het komt bij deze reis soms voor dat ook enkele Duitstalige reizigers zich hebben aangemeld.

Wil je meer specifieke informatie over de samenstelling van de groep en vertrekdatum van jouw keuze dan kunnen we je telefonisch (071 - 5126400, België: 09 223 00 69) meer informatie geven over bijvoorbeeld leeftijden en het aantal mannen, vrouwen of alleengaande reizigers.

Gemiddeld bestaan de groepen uit 16 deelnemers, het maximum is 20.

De gemiddelde groepsgrootte om de reis door te laten gaan is 10.

Bij een aantal vertrekdata zie je 'Vertrek Gegarandeerd' of 'Vertrek Informatie' vermeld staan. Voor meer informatie over doorgang van de reis en gegarandeerd vertrek: V G

Vertrek informatie

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren. Dit op basis van eerdere ervaringen en boekingen in dit reisseizoen.

Om een groepsreis te garanderen en uit te kunnen voeren is een minimum aantal deelnemers nodig. Dit aantal staat bij betreffende reis vermeld onder het kopje 'Groepssamenstelling en groepsgrootte'. In het uitzonderlijke geval dat het minimum aantal deelnemers niet wordt bereikt en de reis niet door kan gaan, hoor je dit ruim van te voren, doch uiterlijk 21 dagen voor vertrek. Djoser zal altijd haar uiterste best doen om een gewenste alternatieve reis en/of vetrekdatum aan te bieden, waarbij je per persoon eenmalig € 50,- korting krijgt. Volledige restitutie van de reissom, inclusief eventuele via Djoser afgesloten verzekeringen die op de factuur staan (met uitzondering van eventuele kosten van zelf geregelde visa, vaccinaties en andere persoonlijke uitgaven) is natuurlijk ook mogelijk. In het geval dat een reis niet kan doorgaan als gevolg van een overmachtsituatie kunnen er andere voorwaarden gelden waarbij geen volledige restitutie mogelijk is.

Vertrek gegarandeerd

Indien een vertrekdatum het groene icoon met een G heeft, dan ben je er zeker van bent dat je na het ontvangen van de boekingsbevestiging op reis kan gaan. Het kan soms voorkomen dat deelnemers van een reis moeten annuleren of omboeken, waardoor de groepsgrootte onder het vereiste minimum aantal deelnemers daalt. In het uitzonderlijke geval dat het minimum aantal deelnemers niet wordt bereikt en de reis niet door kan gaan, hoor je dit ruim van te voren per e-mail, doch uiterlijk 21 dagen voor vertrek. Djoser zal altijd haar uiterste best doen om er voor te zorgen dat je de gewenste reis op de geboekte vertrekdatum kunt gaan maken, ook indien het minimale aantal deelnemers niet is bereikt. In dat geval bekijken we de mogelijkheid om, al dan niet tegen bijbetaling, de reis mogelijk te maken met bijvoorbeeld aangepast vervoer en/of lokale Engelssprekende reisbegeleiding. Het karakter van een groepsreis kan hierbij dusdanig veranderen dat wij er begrip voor hebben dat je liever een alternatief kiest.

Uiteraard is het ook mogelijk een nieuwe reis of vertrekdatum te boeken, waarbij je per persoon eenmalig € 50,- korting krijgt. Volledige restitutie van de reissom, inclusief eventuele via Djoser afgesloten verzekeringen die op de factuur staan (met uitzondering van eventuele kosten van zelf geregelde visa, vaccinaties en andere persoonlijke uitgaven) is natuurlijk ook mogelijk. In het geval dat een reis niet kan doorgaan als gevolg van een overmachtsituatie kunnen er andere voorwaarden gelden waarbij geen volledige restitutie mogelijk is.

Nog bedenktijd nodig? Dan kun je tot een paar maanden voor vertrek een optie op een reis nemen. Zo’n voorlopige reservering is gratis en is 7 dagen geldig. De optie wordt automatisch omgezet in een definitieve of aanvraagboeking, tenzij je deze tijdig zelf bevestigt of annuleert. Het is helaas niet mogelijk om een optie te nemen op een reis waar nog maar een aantal plaatsen beschikbaar zijn.

Praktische informatie

Accommodatie

Tijdens de reis door Vietnam overnachten we in centraal gelegen en comfortabele hotels, van waaruit je makkelijk te voet, per cyclo of per fiets de stad kunt ingaan. De kamers zijn voorzien van eigen badkamer. In de meeste hotels kun je desgewenst je was afgeven, is er WIFI aanwezig of kun je gebruik maken van een computer bij de receptie.

In Bac Ha overnacht je in een sfeervolle homestay, bij de Vietnamezen thuis. De voorzieningen zijn eenvoudig en je slaapt met meerderen in één ruimte. Het sanitair wordt hier gedeeld.

In het unieke natuurgebied van Halong Bay slapen we een nacht op een boot, de kamers zijn voorzien van eigen badkamer. Geniet vanaf het dek van de ongekende natuurpracht van dit schilderachtige watergebied. 

Bekijk hotelreviews op Tripadvisor

Saigon Rang Dong Hotel
Saigon A25 Hotel
Phan Rang TTC Resort Premium
Qui Nhon Hai Ai Seagull
Hoi An Lotus Hoi An Boutique Hotel & Spa
Hoi An Memority Hotel & Spa
Hue Park View Hotel
Ninh Binh Thuy Anh
Sa Pa Lacasa Hotel
Hanoi Thang Long Espana

Deze selectie geeft een goed beeld van de hotels waar we op deze reis verblijven.

Eenpersoonskamer

Alleenreizenden worden, in goed overleg, ingedeeld met andere alleenreizenden van hetzelfde geslacht. Wil je niet ingedeeld worden met een ander groepslid, dan kun je een eenpersoonskamer boeken tegen de daarvoor geldende toeslag vanaf € 325,-.

In de homestay in Bac Ha beschik je echter niet over je eigen kamer.

 • Rang Dong Hotel Saigon kamer
 • Rang Dong Hotel Saigon

  In Saigon overnachten we in het centrum nabij de leuke Ben Thanh markt

 • Phan Rang TTC resort
 • Phan Rang TTC resort Aerial

  In Phan Rang overnachten we in een resort aan een tropische strand

 • Hai Au Seagull hotel Quinthon Vietnam
 • Hai Au Seagull hotel kamer Quinthon Vietnam
 • Hoi An Lotus zwembad

  Enkele hotels zijn voorzien van een zwembad voor een frisse duik

 • Hoi An Lotus kamer
 • Hoi An Lotus hotel ontbijt

  Bij alle overnachtingen is het ontbijt inbegrepen

 • Vietnam hotel accommodatie overnachting Djoser
 • Parkview Hotel receptie Hue Vietnam
 • Parkview Hotel kamer Hue Vietnam
 • Thuy Anh hotel uitzicht Ninhbinh Vietnam
 • Halong baai boot Vietnam

  In Halong Bay overnachten we op een boot en wordt je wakker met een prachtig uitzicht

 • Boot Halong baai hut
 • Homestay Bac Ha Vietnam Djoser
 • Homestay Bac Ha Vietnam Djoser

  In Bac Hac hebben we een bijzondere overnachting bij de Vietnamezen thuis.

 • Sapa La Casa
 • Sapa La Casa
 • Sapa La Casa ontbijt
 • Hanoi Thang Long espana
 • Hanoi Thang Long espana

  Alle hotelkamers zijn voorzien van een eigen douche en toilet

Vliegreis

Emirates

Het meest voorkomende vluchtschema staat hieronder. Je kan ook het schema per vertrekdatum bekijken. Vliegtijden en -maatschappijen zijn onder voorbehoud van wijzigingen.

Kies vertrekdatum:

 • Vlucht met

  Emirates

  Traject

  Amsterdam - Dubai

  Vertrek

  15:20

  Aankomst

  23:59

 • Vlucht met

  Emirates

  Traject

  Dubai - Ho Chi Min City

  Vertrek

  09:45

  Aankomst

  20:00

 • Vlucht met

  Emirates

  Traject

  Hanoi - Dubai

  Vertrek

  01:30

  Aankomst

  05:05

 • Vlucht met

  Emirates

  Traject

  Dubai - Amsterdam

  Vertrek

  08:05

  Aankomst

  13:15


Het tijdverschil is vijf uur in de zomer en zes uur in de winter.

Emirates is de nationale luchtvaartmaatschappij van de Verenigde Arabische Emiraten. De luchtvaartmaatschappij beschikt over een zeer moderne vloot van ruim 200 toestellen en is de grootste gebruiker van ‘s werelds grootste passagierstoestel: de Airbus A380. De toestellen van Emirates zijn in alle klassen standaard voorzien van zeer comfortabele stoelen, zodat je ook in economy class genoeg beenruimte hebt. Alles stoelen zijn ook voorzien van een gerenommeerd entertainmentsysteem (Emirates won meerdere jaren op rij prijzen voor beste inflight entertainment). WiFi hoef je niet te missen aan boord, dat kan je namelijk aanschaffen. De catering aan boord is uitstekend met voldoende keuze uit maaltijden en drankjes. Kortom, bij Emirates is een comfortabele reis verzekerd.

Djoser compenseert de CO2-uitstoot van je vlucht

Reizen is verrijkend, maar laat ook zijn sporen achter in de vorm van broeikasgassen, waaronder CO2. Door de CO2-uitstoot van de vlucht te compenseren kan ergens anders ter wereld dezelfde hoeveelheid CO2 worden voorkomen, want de vliegreis naar je bestemming is veruit het meest belastend voor ons milieu. Samen met de Southpole Group, de wereldmarktleider in het uitvoeren van CO2-reductie projecten, en de ANVR hebben we gekozen voor verschillende projecten in Thailand en Indonesië.

Met CO2-compensatie doen we dus iets terug voor het klimaat én voor de lokale bevolking. Djoser compenseert alle vluchten van de Djoserreizigers en ook de vliegreizen van haar medewerkers.

Landarrangement

Je kunt deze reis boeken zonder internationale vluchten, je boekt dan zelf je vliegtickets. De prijzen voor dit landarrangement zijn vanaf €1.395,-.

Houd bij de boeking van een landarrangement er rekening mee dat voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers geldt.

Vervoer

De meeste trajecten in Vietnam reizen we met een comfortabele bus, voorzien van airconditioning. De reistijden variëren van enkele uren tot een hele dag. De eigen bus geeft de mogelijkheid om onderweg regelmatig te stoppen: voor een wandeling, de bezichtiging van een monument of het gadeslaan van het leven van alledag. In de plaatsen waar we overnachten wordt de bus niet gebruikt.

Het traject Hué naar Hanoi wordt per binnenlandse vlucht met Vietnam Airlines afgelegd.

Ook ontdek je Vietnam vanaf het water: in Halong Bay maken we een boottocht waarbij je op het water overnacht. Op de waterrijke Mekongdelta en de Parfumrivier maken we mooie boottrips om zo het leven aan het water te ervaren.

In Hoi An en de Mekongdelta maken we een leuke fietstocht en ontdekken zo ook het land op een andere manier.

 • Vliegtuig Emirates 777
 • Bus Vietnam
 • Bus binnekant Vietnam

  De comforabele bus is voorzien van Airconditioning

 • Vietnam bus with temple
 • Boottocht Cai Be Vietnam
 • Halong Bay boot Vietnam

  Door Halong Bay varen we met onze eigen boot

Bij de reis inbegrepen

 • Vliegreis met Emirates
 • Alle vluchttoeslagen
 • CO2 compensatie vliegreis
 • Binnenlandse vlucht Hué - Hanoi
 • Nederlandse reisbegeleiding
 • Lokale gids
 • Vervoer per airconditioned bus
 • Hotelovernachtingen
 • Ontbijt
 • Overnachtingen in een resort aan het tropische strand van Phan Rang
 • Bijzondere overnachting bij Vietnamezen thuis in Bac Ha
 • Boottocht met overnachting Halong Bay
 • Maaltijden tijdens verblijf op de boot
 • Fietstocht Hoi An
 • Fietstocht Mekongdelta
 • Boottocht over de parfumrivier bij Hué
 • Boottocht met overnachting Halong Bay
 • Leer meer over de Cao Dai bij een bezoek aan een tempel
 • Excursie naar het tunnelstelsel Cu Chi
 • Excursie drijvende markt Cai Be in de Mekongdelta
 • Verken de zandduinen bij Mui Ne
 • Ontdek de Po Klong Garai-torens
 • Bezoek aan museum bij My Lai
 • Bezoek aan de Marble Mountains
 • Wandeling over de unieke zondagmarkt van Bac Ha

Excursies

fietsen vietnam mensen rijstveldenBij Djoser bepaal je zelf welke bezienswaardigheden je de moeite waard vindt om te bezoeken. De een gaat graag op pad met een lokale gids en geniet er van om alle ins-en-outs te zien in een nationaal park, terwijl de ander er graag door de stad wandelt om het dagelijkse leven te ervaren. In de meeste gevallen kun je zelf of met groepsgenoten, al dan niet met hulp van onze reisbegeleiding, er te voet of met lokaal vervoer op uit trekken. Toegangsgelden zijn dan ook niet bij de reissom inbegrepen, zodat je alle vrijheid hebt om je eigen plan te trekken.

Sommige bezienswaardigheden mag je niet missen, zijn slecht bereikbaar of liggen op de route naar onze volgende overnachtingsplaats. Dergelijke excursies zijn bij Djoser in het programma opgenomen. Bij deze excursies zijn de entreegelden exclusief.

Tijdens deze reis door Vietnam zijn de volgende excursies in het reisprogramma inbegrepen:
 

 • Een bezoek aan de Cu Chi-tunnels. Hier kom je alles te weten over het ondergrondse tunnelnetwerk dat de Vietnamezen creëerden in de strijd tegen de Amerikanen tijdens de Vietnamoorlog. Je kunt hier zien hoe deze strijders ondergronds leefden en ’s nachts ten aanval naar buiten kwamen. Kruip zelf door de tunnels en ervaar het leven van een Vietnamese strijder.
 • Een bezoek aan een Cao Dai-tempel. De Cao Dai-tempel is een indrukwekkende kleurrijke tempel van een relatief nieuw geloof. Aanhangers pogen de ideale religie te creëren. 
 • Een bezoek aan de drijvende markt van Cai Be. Hier vaar je met een bootje door de markt en geniet je van de bedrijvigheid en de verkoop van de lokale producten. 
 • Fietsexcursie op een eiland in de Mekong waarbij je meer leert over de lokale ambachten.
 • We stoppen bij de indrukwekkende, witte en rode zandduinen van Mui Ne. Hier zijn diverse activiteiten te ondernemen.
 • Een bezoek aan de Po Klong Garai-torens in Phan Rang waar je meer leert over de geschiedenis van de Cham
 • We bezoeken My Lai, hier leren we meer over het bloedbad dat hier werd aangericht tijdens de Vietnam oorlog.
 • Hoi An ontdekken we op de fiets. Tussen de rijstvelden maken we kennis met de lokale bevolking en zie je de waterbuffels aan het werk.
 • De Marble Mountains bezoeken we onderweg naar Hué. Hier kun je een wandeling maken over de rotsen die bestaan uit marmer en zandsteen. Laat je verrassen door de mooie omgeving waar je ook een aantal grotten en tempels kunt bewonderen.
 • Boottocht over de parfumrivier bij Hué met een bezoek aan de Thien Mu pagode
 • Bij verblijf in Bac Ha op zondag: een bezoek aan de zondagsmarkt, de ontmoetingsplaats van de lokale bevolking.
 • En natuurlijk de overnachting op de boot in het mystieke Halong Bay.


In Vietnam zijn nog vele andere excursies of bezienswaardigheden die zeker de moeite waard zijn. Hieronder enkele voorbeelden:
 

 • Een cyclo-tocht door Saigon of Hanoi. Laat je fietsen op een echte Vietnamese cyclo, bekijk verschillende hoogtepunten en laat de sfeer van de stad op je inwerken.
 • Laat je een nieuwe outfit aanmeten in Hoi An. Een jas, een broek, jurk of bril, alles is hier mogelijk.
 • Bezoek het prachtige tempelcomplex My Son, nabij Hoi An.
 • Leer zelf hoe je de heerlijke Vietnamese gerechten klaar kunt maken, en volg een kook cursus in Hoi An.
 • Bezoek in Hué de oude keizerlijke stad en geniet van de authentieke sfeer van deze voormalige hoofdstad.
 • Een boottocht in Tam Coc, vaar met een klein bootje door de kalksteenbergen en rijstvelden.
 • Bedwing de hoogste top van Vietnam en laat je vervoeren per kabelbaan naar de op 3143 meter gelegen top van de Fansipan en geniet hier van het indrukwekkende uitzicht.

Reisdocumenten

 • E-ticket. Meer informatie over de vlucht ontvang je ongeveer 2 weken voor vertrek. 
 • Paspoort, dat bij vertrek uit Vietnam nog minstens zes maanden geldig is.
 • Visum voor Vietnam, kosten € 65,- via ambassade of 25 USD via online e-visumaanvraag.

  Je kunt de visumaanvraag voor Vietnam zelf regelen bij de betreffende ambassade of een e-visum online aanvragen, maar je kunt dit ook laten verzorgen via Djoser en het Visumburo. In dit laatste geval brengen we naast de kosten van het visum € 30,- bemiddelingskosten per visum in rekening. In beide gevallen ontvang je 4 weken voor vertrek een mail met meer informatie over de aanvraag.

Geldzaken

In Vietnam wordt er betaald met de Vietnamese dong. Kijk voor de actuele koersen op oanda.com.

Pinnen: In bijna alle plaatsen zijn geldautomaten. Alleen in Sa Pa is er maar 1 geldautomaat, die het soms niet doet. Voor de zekerheid kun je het beste geld in Hanoi pinnen voor tijdens je verblijf in Sa Pa en Bac Ha.
Contant: euro’s of dollars
Creditcards: op enkele plaatsen in Vietnam kun je geld opnemen.

Als richtlijn voor uitgaven die niet bij de reissom zijn inbegrepen, zoals maaltijden, entreegelden, facultatieve excursies en persoonlijke uitgaven geldt minimaal € 200,- per persoon per week.

Het is in Vietnam gebruikelijk om fooien te geven voor verleende diensten. Om te voorkomen dat je steeds fooien uit moet delen, wordt aan het begin van de reis een fooienpot ingesteld, waaruit de (gezamenlijke) tips aan de chauffeurs, gidsen, hotelpersoneel e.d. worden betaald. De richtlijn voor de fooienpot voor deze reis bedraagt ca. € 40,-.

Maaltijden

Het ontbijt is bij de reissom inbegrepen. Meestal is er in de hotels een buffet met vers stokbrood, boter, jam, ei of smeerkaas, maar ook kun je kiezen voor een echt Vietnamees ontbijt van rijst en noedels. Verder kun je zelf bepalen wat, waar en met wie je gaat eten.

Tijdens het verblijf op de boot in Halong Bay wordt er een heerlijke uitgebreide lunch en diner geserveerd met veel verse vis. De kosten hiervoor zijn bij de reissom inbegrepen.

Noodlesoep eten Vietnam DjoserEr zijn bijna 500 traditionele gerechten te vinden in de Vietnamese keuken. Geliefd zijn de kleine loempia's met verschillende vullingen. Als hoofdmaaltijd kun je kiezen uit rijst met groente en vlees of vis. De 'pho', de populaire soep met noodles, groenten en vaak vlees of vis, wordt eigenlijk de gehele dag, maar vooral 's ochtends vroeg gegeten. Daarnaast zijn er ook Chinese restaurantjes en hier en daar tref je Europese gerechten op de kaart aan. De prijs van een maaltijd ligt, afhankelijk van wat en waar je eet, tussen twee en vijf euro. Vietnamese restaurantjes zien er over het algemeen weliswaar uiterst eenvoudig en wat rommelig uit, maar het eten is er heerlijk en doorgaans betrouwbaar.

Tenslotte: men is gewend om met stokjes te eten, bestek krijg je niet overal vanzelfsprekend. Thee wordt er de hele dag door gedronken, koffie is ook overal verkrijgbaar, evenals bronwater en frisdranken.

Gezondheid

Voor deze reis wordt aangeraden:

 • Vaccinaties tegen DTP, tyfus en hepatitis A
 • Malariatabletten voor de berggebieden


Het is verstandig enigszins te letten op wat je eet. Tevens raden we je aan een kleine medische kit mee te nemen met o.a. paracetamol en middelen tegen darmstoornissen. De reisbegeleiding is overigens ook in het bezit van een medische set, met daarin steriel medisch hulpmateriaal.

Voor vaccinaties werkt Djoser samen met Thuisvaccinatie.nl. Het is de grootste landelijke organisatie voor reisvaccinaties aan huis. De deskundige artsen komen bij je langs wanneer het jou uitkomt. Ook ‘s avonds en in het weekend of op het werk. En sturen (indien mogelijk) de rekening rechtstreeks naar de zorgverzekeraar. De tarieven zijn vergelijkbaar met andere vaccinatie instellingen. Je kunt gemakkelijk online een afspraak maken. Voor een advies per land kun je ook de website raadplegen van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering lcr.nl of itg.be.

Logo ThuisVaccinatie.nl

Reizen en Covid-19

We kunnen naar steeds meer landen veilig en verantwoord op reis. Uiteraard voeren we reizen uit naar landen met een groen of geel reisadvies, maar ook zijn reizen naar een aantal landen met een oranje reisadvies mogelijk. Een overzicht van landen waar je nu met Djoser naar toe kan vind je hier. Voor actuele informatie over inreisbeperkingen en voorwaarden adviseren wij je de website met de reisadviezen van het Ministerie van Buitenlandse Zaken te raadplegen. Om deel te kunnen nemen aan een Djoserreis moet je volledig gevaccineerd zijn, voor de veiligheid en een soepel verloop van de reis.

Uiteraard hebben we frequent contact met onze agentschappen. Hierdoor zijn we goed op de hoogte van de lokale omstandigheden en regels. Houd er rekening mee dat lokale regelgeving aan verandering onderhevig kan zijn. Na boeking houden wij je over deze regels en voorwaarden via "Mijn Djoser" op de hoogte.

Met onze lokale vertegenwoordiger, onze 24/7 bereikbaarheid/bijstand én de aanwezigheid van een reisbegeleider, reis je met Djoser met een gerust gevoel.

Hotelverlenging

Verlenging mét accommodatie is in Saigon en Hanoi bij te boeken.

De prijs van het hotel in Saigon is vanaf € 25,- per persoon per nacht op basis van logies en ontbijt in een tweepersoonskamer. De prijs voor een eenpersoonskamer is vanaf € 50,- per nacht.

In Hanoi verblijf je na afloop in een centraal gelegen middenklasse hotel. De prijs is vanaf € 24,50 op basis van logies en ontbijt in een tweepersoonskamer per persoon per nacht. De prijs voor een eenpersoonskamer is vanaf € 49,- per nacht.

De genoemde prijzen zijn zonder wijzigingskosten van de vlucht en de transfer van/naar de luchthaven.


Klimaat en geografie

De enorme langgerektheid van Vietnam en de hoogteverschillen hebben tot gevolg dat er verschillende klimaatzones te onderscheiden zijn. Er is dan ook niet echt sprake van goede of slechte seizoenen om dit land te bezoeken. Is een regio in een bepaalde tijd wat koeler en vochtiger, dan is een andere regio in dezelfde tijd juist heerlijk zonnig en droog of omgekeerd. In het noorden heerst een subtropisch klimaat met warme zomers en milde winters. De temperatuur in Hanoi bijvoorbeeld ligt tussen 17° en 29°C. In Sa Pa is het gemiddeld enkele graden koeler en in de wintermaanden kan het er zelfs koud zijn. Het zuiden en midden van Vietnam kennen een warm tropisch klimaat met temperaturen tussen 20° en 35°C.

Er zijn twee verschillende vochtige perioden te onderscheiden. Tussen oktober en april is er een relatief vochtige tijd in het noordelijk deel van Vietnam, ongeveer tot het centraal gelegen Da Nang. Van mei tot oktober is het in het zuiden warm, vochtig weer. In de regenperiode valt er regelmatig een forse bui, meestal aan het eind van de middag en 's nachts. De hoeveelheid regen verschilt evenwel sterk per plaats en regio.

Reisbegeleiding en gidsen

Een enthousiaste Nederlandse reisbegeleider begeleidt de reis. Onze reisbegeleiders zijn zeer ervaren en bevlogen reizigers en vertellen onderweg leuke weetjes over de bestemming. Zij zorgen dat de reis soepel verloopt en zijn het aanspreekpunt voor vragen en wensen. De eigen passie, in combinatie met een uitgebreide training en inwerkprocedure, vormt de basis voor hun deskundigheid en professionaliteit.

Een lokale gids vertelt uitgebreid over het land; van de lokale gebruiken, religieuze invloeden tot culturele achtergronden.

Veelgestelde vragen

Hoe reizen we door Vietnam?

We maken voornamelijk gebruik van een eigen, comfortabele bus met airconditioning. Zo kunnen we stoppen waar we willen, bijvoorbeeld om een dorpje te bezoeken of voor een mooi uitzicht onderweg. De afstand Hué - Hanoi overbruggen we met een binnenlandse vlucht van Vietnam Airlines.

Waar overnachten we?

Kan ik pinnen in Vietnam?

Gaat er een Nederlandse reisbegeleider mee of een lokale gids?

Werken jullie samen met duurzame projecten in Vietnam?

Heb ik een visum nodig voor deze reis naar Vietnam?

Hoe ziet het visumformulier van Vietnam er uit?

Hoe groot zijn de groepen?

Moet ik voor Vietnam malariapillen slikken?

Moet ik een klamboe meenemen?

Hoe is de elektriciteitsvoorziening in Vietnam?

Kan ik tijdens de reis naar huis bellen of e-mailen?

Wat is het verschil met de 27-daagse reis naar Vietnam met Cambodja?

Stel je eigen vraag

Bekijk alle veelgestelde vragen

Reviews Vietnam reizen

Gemiddelde beoordeling: 8,7

 • Een prachtige reis door een geweldig interessant land. We hebben veel gezien en geleerd. We hadden twee prima reisleiders (uit Vietnam en uit Nederland), die ervoor gezorgd hebben dat alles gladjes verliep. We houden een goed gevoel over aan deze reis, ook al door de niet te grote groep. Klasse!!!

  9,0

  9,0
 • Een onderdompeling in een cultuur zo ver van onze eigen comfortabel wereld is een unieke ervaring. Vietnam en zijn bevolking, om echt van te houden. Een perfecte reis met een schitterende enthousiaste lokale gids. Een reis van zuid naar noord. Echt iedere dag genieten. Dankjewel Djoser en de groep!

  10,0

  10,0
 • Hele mooie reis onder begeleiding van "onze gids" Teddy, die alles zeer goed had voorbereid en in een fijne sfeer ons heeft rondgeleid. Grote diversiteit en mooie locaties met goede accommodaties.

  8,0

  8,0
 • Onze reis was een belevenis, mede dankzij onze vriendelijke, deskundige reisleider Teddy. Hij heeft ons meegenomen op een reis door het prachtige land met zijn bijzondere geschiedenis en ons laten proeven van de keuken en genieten van alles wat dit prachtige land met zijn vriendelijke bewoners biedt

  10,0

  10,0
 • Was een super reis en een prachtig land, Vietnam. Alles toppie geregeld, goede reisbegeleider (Paul weet echt alles van het land), Tony de lokale reisleider echt een toppertje. Veel meer gezien dan er stond dus altijd goed, was boven verwachting mooi

  9,0

  9,0
 • Enerverende, leerzame, maar ontspannende reis waar veel aspecten van Vietnam in een goede verhouding aan de orde kwamen. Teddy Than heeft als gids hierin een grote bijdrage gegeven. Natuurlijk zat wel eens lang in de bus, maar er waren voldoende momenten om tot rust te komen. De groep was geweldig.

  8,0

  8,0
 • Heerlijk deel van Azië. Heerlijk eten, niet te veel tempels. Prachtig weer, veel dagelijks leven waaronder markten / stadse leven. Genoeg excursies en/of toeristische locaties om te bezoeken. En met Djoser altijd vrijheid blijheid om te doen en laten wat je wilt. Kortom aanrader.

  9,0

  9,0
 • De 22-daagse Vietnam reis was prachtig. De diversiteit en afwisseling biedt een goed beeld van het land. Het is een pittige reis, vanwege de reisdagen.

  8,0

  8,0
 • Wat een prachtige reis was dit! Een mooie afwisseling tussen natuur en cultuur. Ontzettend goed geregeld allemaal, mede dankzij onze reisleidster Eveline en lokale gids Mr. Thi. Ze waren goed op elkaar ingespeeld en daardoor verliep alles op rolletjes. Heb een fantastische 3 weken gehad!

  9,0

  9,0
 • De fantastische gids Phong heeft mij veel van zijn land geleerd. De steden met mooie oude centra zijn enorm druk met de honderden scooters. Dat is wennen! Wat mij het meest geraakt heeft zijn de Cu Chi tunnels, dorpje My Lai. Genoten van boottocht op Halong Bay, de bergvolkeren en homestay in Bac Ha

  8,0

  8,0
 • Wat een reis! Van Zuid naar Noord, met een top local guide mr Phong, die ons niet alleen het beste van Vietnam liet zien, maar ook zorgde dat de groep één was! Geen 10, omdat de laatste dagen wat veel heen en weer van en naar Hanoi was, maar ik zie in de nieuwe 2019 reisroute dat dit aangepast is.

  9,0

  9,0
 • De Vietnam reis is erg mooi waarbij je zeer veel indrukken van dit land op doet. Zeker als je een goede en enthousiaste gids hebt. Onze gids wist ons zeer te boeien met zijn grote kennis. Dit werkt ook zeer goed als gids en reisbegeleider goed elkaar aanvullen.

  8,0

  8,0
 • Wij hebben een boeiende avontuurlijke reis gehad in Vietnam met onze fantastische reisleidster Marianne en gids Phongh Vanaf aankomst in Saigon, waar we het drukke verkeer op een fietsriksja leerde kennen. De drijvende markt in de Mekongdelta. We Zagen de knappe constructies van de Cu Chi tunnels.

  9,0

  9,0
 • Een heel goed georganiseerde reis langs mooi landschap met zijn eindeloze rijstvelden, de Mekong delta met de drijvende markt, het karstgebergte, de cultuur van oude en nieuwe tempels, de herinneringen aan de oorlogen, de kleurrijke minderheden. De mensen zijn zeer vriendelijk.

  9,0

  9,0
 • Top vakantie gehad. Alles was prima geregeld. Waardoor je zelf eigenlijk alleen maar hoeft te genieten. De combinatie van een NL reisleider en (Engelstalige) lokale gids was een fijne combinatie.

  8,0

  8,0
 • Ik heb een fantastische reis gehad ondanks het minder goede weer. De reisleider heeft zijn werk uitstekend gedaan en ook de gids was uitmuntend. De hotels in het zuiden en het centrum waren zeer goed, die in het noorden wat minder, maar dat werd dan gecompenseerd door de prachtige natuur.

  9,0

  9,0
 • Prachtige reis! Zeer goede begeleiding en organisatie. Ontzettend veel indrukken zowel als in de grote steden als op het land. Je blijft foto's schieten! De Vietnamezen zijn schatjes en een solidair volk! Ik ga nog een keer terug !

  9,0

  9,0
 • De reis vanaf Saigon naar Hanoi was geweldig. Prima reisleider en Vietnamese gids. Ook vanuit zuid naar noord bleek achteraf heerlijk. Eerst de ongelofelijke drukte in Saigon en op het eind van de reis een paar dagen in het rustige berggebied van Sapa en Bac Ha en een mooie boottocht in Halong Bay.

  10,0

  10,0
 • Voor mij klopte de organisatie van de Vietnamreis aan alle kanten. Goed georganiseerd, tijd voor jezelf en een leuke groep. Voor iemand die niet van groepsreizen houdt, een succes.

  9,0

  9,0
 • Mooie reis, goede kennismaking met Vietnam, het volk en de cultuur. De reisroute van de laatste dagen vond ik wat rommelig: Van Hanoi naa Sapa naar Hanoi naar Ninh Binh naar Hanoi naar de homestay en weer naar Hanoi.

  7,0

  7,0
 • Mijn vrouw en ik hebben een geweldige reis met Djoser naar Vietnam gemaakt. In 22 dagen van Zuid naar Noord Vietnam ( tot vlak bij de grens met China ), veel gezien en veel geleerd over Vietnam. We hadden een prima groep, een geweldige reisleidster en lokale gids !!

  10,0

  10,0
 • Een geweldige ervaring die we niet hadden willen missen. De hectiek in Saigon qua het verkeer en de rust in de Mekong delta. De slaaptrein naar Nha Trang en het gezellige plaatsje Hoi-An. De Rijstterrassen in SaPa die er nu wat treurig er bij stonden vanwege de kou. Te veel om alles te benoemen.

  9,0

  9,0
 • Fantastische reis veel beleefd en op humorvolle wijze veel informatie gekregen omtrent bevolking, cultuur natuur en zeden en gewoonten. Tongstrelende maaltijden genoten en een supergoede begeleiding met voldoende ruimte om buiten de groep dingen te doen.

  8,0

  8,0
 • Rondreis van zuid naar noord, mooi land met vooral zeer lekker eten, ook aan de kraampjes, met als highlights, de foodtour in Saigon en Hanoi (zelf geboekt), snorkelen, Sapa en Halong Bay, de homestay is basic. Toffe vakantie gehad.

  8,0

  8,0
 • Een mooi land met vriendelijke hardwerkende mensen, mooie natuur in het Noorden, leuke kleine strandjes en gezellige, soms drukke, steden. Hoogtepunt voor ons was Sa Pa in het Noorden. Het land heeft geen echte hoogtepunten voor ons maar 'alles' is gewoon wel leuk en gezellig.

  7,0

  7,0
 • Wat een mooi en afwisselend land. Aardige bevolking en overheerlijk eten. Van Zuid tot Noord volop genoten met als kers op de taart; Sapa. Ik heb het gevoel dat ik heel Vietnam heb gezien en beleefd. Bus, boot, trein, fiets en mooie wandelingen. Een prachtig land om naar toe te gaan.

  9,0

  9,0
 • Wij hebben een fantastische reis gehad. Mede dank zij de uitstekende reisleidster Anna en een geweldige gids Qui. We hebben hele mooie dingen gezien en beleefd. Alles was perfect georganiseerd. We kunnen deze 23 daagse reis van harte aanbevelen. Wij zullen er nog vaak aan terug denken.

  10,0

  10,0
 • We zijn op fantastische plekken geweest! Vooral het Noorden sprak me erg aan. Een intensieve mooie reis. De uitstapjes van uit Saigon en Hanoi waren top, het verblijf in die steden zelf vond ik eerlijk gezegd iets te lang. Had liever een dag langer in de home stay gezeten of op halongbay of ....

  8,0

  8,0
 • Een heerlijke en afwisselende reis. De eerste paar dagen heb je de mogelijkheid om bij te komen in Ho Chi Minh. En hoef je niet direct halve of hele dagen in de bus te zitten. Dat is me er goed bevallen. Verder erg afwisselend. Je reist met bus, nacht trein, boot en een binnenlandse vlucht.

  8,0

  8,0
 • was een hele mooie reis

  9,0

  9,0
 • Wil je deze Vietnam-reis een keer “virtueel” maken, dan kan dat, want ik heb er een film van gemaakt. Hij duurt 68 minuten en je kunt hem vinden op You Tube: http://youtu.be/9fM8WuTGt1w of door daar te zoeken naar: reisverslag vietnam 2013

  8,0

  8,0
 • Geschiedenis, cultuur en ontspanning. Van oorlogsmuseum, tempels, lokale markten, modderbad, massage, disco en karaoke. Verschillende vervoersmiddelen zoals een ponny kar, kano, boot en fiets. Het was een geweldige ervaring. Grote klasse voor de organisatie. Bedankt voor deze ervaring.

  10,0

  10,0
 • Een geweldige ervaring .... iedere omgeving is uniek, de mensen zijn geweldig en de combinatie tussen natuur en cultuur is in een perfect evenwicht... Het eten is het lekkers van heel Azie ! Helemaal top

  9,0

  9,0
Bekijk alle reviews

Plaats een review

Daarom Djoser

 • Comfortabele vluchten met Emirates
 • Binnenlandse vlucht Hué - Hanoi
 • Nederlandse reisbegeleiding en lokale gids
 • Bijzondere overnachting bij Vietnamezen thuis
 • Unieke overnachting op boot in Halong Bay
 • Alle overnachtingen inclusief ontbijt
 • Excursie naar tunnelstelsel Cu Chi inbegrepen
 • Bezoek adembenemend Ninh Binh
 • Bezoek kleurrijke bergbewoners Sa Pa & lokale zondagsmarkt Bac Ha
 • Unieke combinatie: cultuur, natuur en strand

Klantwaardering

8,7

Een prachtige reis door een geweldig interessant land. We he...
Een prachtige reis door een geweldig interessant land. We hebben veel gezien en geleerd. We hadden twee prima reisleiders (uit Vietnam en uit Nederland), die ervoor gezorgd hebben dat alles gladjes verliep. We houden een goed gevoel over aan deze reis, ook al door de niet te grote groep. Klasse!!!

Fred S. - 9,0
Een onderdompeling in een cultuur zo ver van onze eigen comf...
Een onderdompeling in een cultuur zo ver van onze eigen comfortabel wereld is een unieke ervaring. Vietnam en zijn bevolking, om echt van te houden. Een perfecte reis met een schitterende enthousiaste lokale gids. Een reis van zuid naar noord. Echt iedere dag genieten. Dankjewel Djoser en de groep!

Rafael Jozef V. - 10,0
Hele mooie reis onder begeleiding van "onze gids" Teddy, die...
Hele mooie reis onder begeleiding van "onze gids" Teddy, die alles zeer goed had voorbereid en in een fijne sfeer ons heeft rondgeleid. Grote diversiteit en mooie locaties met goede accommodaties.

Peter S. - 8,0

Bekijk hotel reviews op

Het weer in Vietnam

Het weer in Vietnam

31°C

Terug naar boven
/